Rättvik kör traditionsenligt trav på midsommardagen då man arrangerar V64 med några sportsliga gobitar. I Midsommarloppet – med 100.000 kronor till vinnaren – startar banans stora stjärna On Track Piraten.

Den av Hans R Strömberg tränade valacken räckte inte till elitloppsfinal men sjuåringen var något av moralisk vinnare i Norrbottens Stora Pris i lördags. Ett bakspår gav då köläge men sedan gick Piraten en enorm slutrunda i spåren och var nära vinnande El Mago Pellini i mål. 

Man kan nog säga att det var just spåret som stoppade On Track Piraten från att ta hem förstapriset på 1 miljon kronor i Boden även om vinnaren också hade bakspår. Bakspår igen och även samma kusk som i lördags i Johnny Takter. Med i loppet är också Anders Svanstedt med sin amerikaimport Hillustrious som sverigedebuterar.

Dessutom körs fyra Breeders Crown-lopp med 70 000 kronor till vinnaren, två för treåringar och två för fyraåringar. Daniel Redén tar ut treårige jättelöftet Romeus i ett försök och bland fyraåringarna möter Al Dente bland annat Per Lennartssons derbyhopp Cash Gamble

Rättvik 20 juni, BC-lopp för 4-åriga h/v, DD-1, 2140 auto:
1 Party Boat Hanover
– Marcus Schön
2 Secret Mission – Daniel Olsson
3 Gross Weight – Johnny Takter
4 Origo Tilly – Torbjörn Jansson
5 Othello Tilly – Kenneth Haugstad
6 Al Dente – Leif Witasp
7 Carabinieri – Peter Untersteiner
8 Cash Gamble – Per Lennartsson
9 Zenit Brick – Jorma Kontio
10 Nose Gear – Ulf Ohlsson
11 Baryton – Hans R Strömberg
12 Buddha – Björn Goop

Rättvik 20 juni, Midsommarloppet, DD-2, 2140 auto:
1 Shaq is Back – Daniel Redén
2 Montgomery Gel – Jorma Kontio
3 Hillustrious – Anders Svanstedt
4 Rocky Race – Leif Witasp
5 Burning Line Gral – Rickard Svanstedt
6 Rocky Winner – Björn Goop
7 Up Date Hoss – Ville Karhulahti
8 Porthos Amok – Torbjörn Jansson
9 Going for Gold Zaz – Robert Bergh
10 On Track Piraten – Johnny Takter