Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han vann med krafter kvar senast och kändes faktiskt toppenfin hela vägen. Jag tycker att han har tagit det loppet på ett bra sätt också och det verkar som att han är på väg tillbaka till sitt gamla jag. Nu var det synd på utgångsläget men kusken får köra som att han har bästa hästen och jag tror det kan räcka till seger igen. Barfota runt om, säger Emma Bjerkås om Ed Rapide i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Halmstad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 1 SHARP FRONTLINE
– Det blev lite fel med löpningen senast och annars hade han varit längre fram. Han känns fin i jobben efter den insatsen och jag räknar med en bra insats. Han är väldigt startsnabb och vi siktar på spets och han bör duga bra. Åter barfota runt om och halvstängt huvudlag, säger Lena Fyhr-Hedqvist. 

Lopp 1 Nr 5 DOGGE STING
– Han hade jobbat förbättrat inför senaste starten och var en liten besvikelse då. Hästen har dålig teknik men god inställning och han borde gå framåt med lopp i kroppen. Han behöver vikt fram så det blir skor fram igen och barfota bak. Jag tar troligtvis bort bootsen fram han hade senast. Första biten är han stegig men han borde gå iväg felfritt, säger André Eklundh. 

Lopp 1 Nr 6 DOLCE VICI
– Vi har haft honom i ett år och han gör en intressant comeback och var positiv i kvalet. Han gick snabbast till slut och över mål med krafter kvar och känns framför allt mycket bättre i aktionen. Detta är en häst med gott om fart i benen men han har också felat väldigt mycket. Min dotter har jobbat mycket med honom och galopptränat med honom en hel del vilket vi alltså tycker gett resultat. Vi får se vad han kan direkt i debuten men jag vill helst se honom göra en stabil insats, det blir spännande. Aluminiumskor runt om och sen kör vi med urryckare och eventuellt norskt huvudlag, säger Jonny Mårtensson. 

Lopp 1 Nr 8 UTOPIE D´INVERNE
– Hon har blandat och gett en hel del bland prestationerna men var positiv senast efter ett lopp utvändigt om ledaren. Hon har väl varit stabil överlag den senaste tiden och allt känns bra i jobben. Om hon sköter sig och hamnar vettigt på det från innerspåret på tillägg ska hon kunna sluta långt framme. Troligen barfota runt om, säger Johan Svensson i stallet. 

Lopp 1 Nr 10 DIZZY RIVER
– Han är en riktig strulpelle som galopperade senast men det finns också fin fart i honom. Han tävlar i mångt och mycket mot sig själv och hon han sköter sig kan han absolut vinna detta. Skor runt om, säger Johan Svensson i stallet. 

Lopp 1 Nr 14 SHIM´S LEGACY
– Han kan avsluta mycket bra utan att göra alltför mycket själv men är tyvärr mycket sävlig fån start och det gäller att hitta ner i läge. Han ät behandlad efter senast men jag tror att formen ska vara rätt bra. Vi kör honom barfota runt om, säger Thomas Uhrberg. 

Lopp 2 Nr 2 WITHOUT HESITATION
– Hon avslutade vasst senast från djupt nere i kön och har uppträtt allmänt piggt efter det loppet. Utgångsläget är bra men hon är bäst på rulle och det är ett lopp i ryggar som gäller. Hon är inte helt lättkörd men Stefan är ju rutinerad så det löser de säkert tillsammans. Nu tycker jag att det fanns det par duglig hästar emot men med rätt lopp kan det ändå bli en fin slant. Inga ändringar, säger Petra Friberg. 

Lopp 2 Nr 6 ELLIOT COGER
– Han är besvärlig för tillfället och har galopperat i de två senaste. Han letar lite efter formen och känns allmänt svårbedömd. Dessutom möter han några dugliga hästar och jag ligger lågt. Barfota fram, säger Oscar Ginman. 

Lopp 2 Nr 9 STUD MUFFIN
– Han verkar fin och utan att jag vet riktigt vad han möter så tycker jag att han ska ses med chans. Han står fint inne i loppet och är stark och rejäl. Vi får se hut det taktiska upplägget blir. Han tävlar som vanligt med skor runt om och öppet huvudlag, säger Henrik Thomsen. 

Lopp 2 Nr 12 BUBBA DEGATO
– Det var synd på läget men han tränar bra och jag tyckte han gick okej senast. Jag är nöjd med honom för dagen och full väg nu ser jag som en bättre distans för hans del. Eventuellt blir det barfota runt om, jag bestämmer det efter värmningen, säger Joakim Lövgren. 

Lopp 3 Nr 1 HERTIG SHIM
– Jag tror att formen ska vara fin och jag får prova det som går från start. Vi kör honom barfota bak och frambalansen är ännu inte bestämd. Han är min bästa chans inom V74, säger Thomas Uhrberg. 

Lopp 3 Nr 3 KIPLING FACE
– Han har ryckt upp sig på sistone efter att ha inlett året i tveksam stil. Han hade liksom inte gåvilja alls då men nu känns han mer på tårna. Förutsättningarna med är bra och distansen gillar han. Jag tror på honom idag och vi kommer köra barfota fram. Jag tror det är första gången men han brukar ju gå runt om annars om han har hovar för det, säger Rolf Almkvist. 

Lopp 3 Nr 4 DOLLAR ACCESS
– Han höll strålande senast från dödens och är en gedigen häst som gör bra lopp hela tiden. Jag vill ge honom ett fint lopp nu och smyger gärna med om det går. Han öppnar bra och jag laddar för position, men lång distans är ingen fördel, säger André Eklundh. 

Lopp 3 Nr 11 ED RAPIDE
– Han vann med krafter kvar senast och kändes faktiskt toppenfin hela vägen. Jag tycker att han har tagit det loppet på ett bra sätt också och det verkar som att han är på väg tillbaka till sitt gamla jag. Nu var det synd på utgångsläget men kusken får köra som att han har bästa hästen och jag tror det kan räcka till seger igen. Barfota runt om, säger Emma Bjerkås. 

Lopp 4 Nr 3 NEW MAXIMUS
– Han startade på en bedrövlig bana senast och det gällde bara att ta sig runt då. Jag tog bort skygglapparna i den starten då hästen varit för peppig innan och jag har även kört för offensivt med honom. Jag funderar på att testa honom barfota runt om och Halmstads bana brukar vara rätt bana för det, vi får se hur han känns i värmningen. Hästen är inte helt enkel och har haft aktionsbekymmer och det går inte bara att skicka iväg honom från start. Senast gick han med aluminiumskor runt om men har förut gått tungt balanserad, säger Joakim Lövgren. 

Lopp 4 Nr 5 ALFA TESORO
– Han har löpt bra och jag tror inte att startspåret ska vara något större problem för honom. Han tävlar med skor runt om och det ser ut som en vettig chans, säger Frank Nilsson i stallet. 

Lopp 4 Nr 7 RANDAL
– Han blev åtgärdad efter galoppen på Halmstad och sen blev han alldeles för pigg i starten efter på Åby. Jag tycker att hästen känns pigg annars men han säker väl efter formen. Springspår är han gynnad av och vi får ta detta som ett test var han står. Håkan tyckte vi skulle tynga ner honom fram så det blir järnskor fram denna gång men det är enda ändringen, säger Göran Kristiansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Creatine lämnar Robert Bergh

Creatine lämnar Robert Bergh

Creatine med dryga 10 mijoner kronor på kontot kommer att lämna stall Robert Bergh efter fyra starter på svensk mark. Framöver kommer Creatine tränas av Jimmy Takter.   

– Jag fick förfrågan från Diamond Creek Farms ägare Adam Bowden om jag ville ta över Creatine. Sedan tidigare tränar jag fyra hästar för Bowdens räkning och det var inte svårt att tacka ja när frågan ställdes, säger Jimmy Takter på travronden.se som också skriver att Jimmy Takter nästa vecka ska flyga över till Sverige för att prova Creatine.

Creatine startade senast i Norrbottens Stora Pris där femåringen svarade för en svag insats som oplacerad. Tanken är att hästen ska fortsätta tävla i Europa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Maven i Stoeliten på Kalmar
Nästa nyhet
Maven i Stoeliten på Kalmar

Maven i Stoeliten på Kalmar

Maven går ut i Stoeliten på Kalmars V75-omgång på söndag. Som vanligt på svensk mark är det Johnny Takter bakom sexårsstoet som nu gör första starten efter elitloppsfinalen. Förstapriset i Viola Silas lopp är 100.000 kronor.

Maven var ju tvåa i sitt elitloppsförsök men lyckades inte leverera fullt ut i finalen utan slutade oplacerad. Maven hade annars även stått sig bra i Guldloppet  på söndag. Loppet håller inte högsta klass efter alla storlopp på slutet och förstapriset i Kalmarsundspokalen är 150.000 kronor.

Kalmar 21 juni, V75-3, Viola Silas lopp, 2140 auto:
1 Eketorpets Tess – Peter Untersteiner
2 Jumble Ås – Flemming Jensen
3 Talk the Talk – Jorma Kontio
4 Radysin America – Jörgen Sjunnesson
5 Monas Invercote – Thomas Uhrberg
6 Donna di Quattro – Peter Ingves
7 Leticia Bi – Kenneth Haugstad
8 Your Highness – Ulf Ohlsson
9 Maven – Johnny Takter
10 Miss Sue V. – Johan Untersteiner
11 Mousse – Ville Karhulahti
12 Youana – Erik Adielsson

Kalmar 21 juni, V75-7, Kalmarsundspokalen, 1640 auto:
1 Olympic Kronos – Kenneth Haugstad
2 Staro Bobcat – Anders Zackrisson
3 Arazi Boko – Johnny Takter
4 Obi Wan – Flemming Jensson
5 Mr Pellegrino – Peter Ingves
6 Kash´s Cantab – Erik Adielsson
7 Standout – Jorma Kontio
8 Quick Fix – Adrian Kolgjini
9 Harry Haythrow – Johan Untersteiner
10 Global Money – Robert Bergh
11 Nothing But Class – Peter Untersteiner
12 Reven d´Amour – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
OGP 2015: Ny storseger för B.B.S.Sugarlight
Nästa nyhet
OGP 2015: Ny storseger för B.B.S.Sugarlight

OGP 2015: Ny storseger för B.B.S.Sugarlight

I Olympiatravsfinalen på Åby i april tog B.B.S.Sugarlight hem 1.5 miljoner svenska kronor. Triumfen i Oslo Grand Prix 2015 på Bjerkes storloppssöndag idag är värd samma summa i norska kronor. Och precis som på Åby var det Peter Untersteiner i sulkyn bakom den av Fredrik Solberg tränade Super Light-sonen.

När bilen släppte fältet var Oasis Bi vassast iväg men efter 500 körda släppte Björn Goop välvilligt ifrån sig taktpinnen till en halvloj B.B.S.Sugarlight;

– Jag fick ju överta ledningen men han var nästan för lugn så jag var orolig att det var något fel, sa Peter Untersteiner om det momentet.

När B.B.S.Sugarlight fick överta spets nådde också Support Justice fram  utvändigt ledaren efter dryga 500 meter, detta efter ett tredjespår genom första sväng. Efter 700 körda skickade Adrian Kolgjini fram Mosaique Face som landade utvändigt ledaren 1150 kvar och därmed fick Support Justice andra utvändigt.

Varvtiden blev måttliga 1.12,6. Sedan blev nästa drag i loppet när Vidar Hop 700 kvar från fjärde par utvändigt lyfte ut Papagayo E. i tredjespår och strax efter fick han Vincennes framför. Vincennes blev dock ingen vidare draghjälp åt Papagayo E. som tvingades på i fjärde spår 300 kvar och sedan fullföljde mycket starkt utan att kunna hota  ledaren. 

Inne på upploppet var också utvändige Mosaique Face slagen och när luckan då kom 100 kvar för Oasis Bi var det denne som var enda kvarvarande hotet mot B.B.S.Sugarlight. Oasis Bi avslutade bra men kunde inte hota ledaren på riktigt allvar utan Mantorps-hästen fick nöja sig med andraplatsen.

– Det känns djäkligt bra och det är fantastiskt vilken utveckling hästen haft, sa Peter Untersteiner.

Papagayo E. tog återigen en mycket mersmakande tredjeplats medan den spanska jokern Trebol från tredje par invändigt fastnade med krafter kvar. Univers de Pan kördes återigen avvaktande men gick ett vasst upplopp från kön men fick nöja sig med sjätteplatsen. Segertiden 1.11,3a/2100 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lome Brage fällde Lannem Silje efter enorm duell
Nästa nyhet
Lome Brage fällde Lannem Silje efter enorm duell

Lome Brage fällde Lannem Silje efter enorm duell

Lome Brage bjöd upp till enorm kamp mot Lannem Silje när Alm Svartens hederslopp kördes på Bjerke på söndagen. Och Lome Brage mäktade efter en mycket publikfriande upploppsduell svara upp Lannem Siljes attacker till slut.

Lome Brage blixtrade som väntat till spets för Per Oleg Midtfjeld från sitt innerspår bakom bilen. Bakom chansade Tor Wollebäck att följa Lome Brage på innerspår från sitt nionde spår. Det såg ut att bli strul för Lannem Silje i första sväng men efter 350 meter hittade Wollebäck perfekt ut i andra par utvändigt och med Tekno Odin utvändigt ledaren.

När man sedan varvade på snabba 1.18,2 var det mycket som talade för att Lannem Silje skulle förlänga sin segerrad. Wollebäck vek ut Lannem Silje in i slutsvängen och 300 kvar rundade man utvändige Tekno Odin och kvar var bara att slå klorna i Lome Brage.

Lome Brage vägrade dock ge sig och även om Lannem Silje försökte hela upploppet ner gick det inte komma förbi ledaren. Segertiden 1.19,6a/1609 meter.

–  Jag tyckte att det gick lite för fort med tanke på att Lannem Silje fick andra par utvändigt. Han gjorde dock en otroligt lopp och kämpade hela vägen in i mål, berömde segerkusken Per Oleg Midtfjeld.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Andra raka för Repay Merci i Energima Cup

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson