Lome Brage bjöd upp till enorm kamp mot Lannem Silje när Alm Svartens hederslopp kördes på Bjerke på söndagen. Och Lome Brage mäktade efter en mycket publikfriande upploppsduell svara upp Lannem Siljes attacker till slut.

Lome Brage blixtrade som väntat till spets för Per Oleg Midtfjeld från sitt innerspår bakom bilen. Bakom chansade Tor Wollebäck att följa Lome Brage på innerspår från sitt nionde spår. Det såg ut att bli strul för Lannem Silje i första sväng men efter 350 meter hittade Wollebäck perfekt ut i andra par utvändigt och med Tekno Odin utvändigt ledaren.

När man sedan varvade på snabba 1.18,2 var det mycket som talade för att Lannem Silje skulle förlänga sin segerrad. Wollebäck vek ut Lannem Silje in i slutsvängen och 300 kvar rundade man utvändige Tekno Odin och kvar var bara att slå klorna i Lome Brage.

Lome Brage vägrade dock ge sig och även om Lannem Silje försökte hela upploppet ner gick det inte komma förbi ledaren. Segertiden 1.19,6a/1609 meter.

–  Jag tyckte att det gick lite för fort med tanke på att Lannem Silje fick andra par utvändigt. Han gjorde dock en otroligt lopp och kämpade hela vägen in i mål, berömde segerkusken Per Oleg Midtfjeld.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Andra raka för Repay Merci i Energima Cup

Andra raka för Repay Merci i Energima Cup

På söndagen tog den danske derbyvinnaren Repay Merci för andra året i rad tagit hem Energima Cup. Energima Cup som är Bjerkes motsvarighet till Sweden Cup på Solvalla.

I försöket, från ett bakspår, fick Offshore Dream-sonen attackera från sjätte par utvändigt och gick då ett mycket vasst upplopp till andraplatsen bakom vinnande Rue du Bac. I det andra försöket imponerade en annan dansk häst – Magiccarpetride U.S. – stort som kunde vinna plättlätt trots första 600 metrarna i tredjespår fram utvändigt ledaren.

I finalen fick Magiccarpetride U.S. åter en tuff resa mestadels utvändigt ledande Rue du Bac. Detta medan Knud Mönster då hamnade bättre på det med Repay Merci när man från bricka fyra hittade tredje par utvändigt. När sedan Knud gav hästen full anfallsorder i sista sväng bet det bra och 100 kvar kopplades segergreppet på från dödens tappre Magiccarpetride U.S. som därmed fick nöja sig med andrapriset.

– Han gick ett riktigt bra lopp i försöket och han går sedan nästan alltid ännu bättre i finalen så jag var optimist, kommenterade Knud Mönster som också meddelande att sjuåringen kommer att tävla vidare i Frankrike i sommar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Röd flagg för Blekkan
Nästa nyhet
Röd flagg för Blekkan

Röd flagg för Blekkan

Sverigebekantingen och norske toppkusken Jomar Blekkan klarade inte alkotestet inför lördagens tävlingar på Bjerke.

Blekkan fick därmed stå över gårdagens tre uppsittningar. Idag laddar Bjerke för årets största dag där Oslo Grand Prix är höjdpunkten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 Boden: El Mago Pellini efter stor dramatik
Nästa nyhet
V75 Boden: El Mago Pellini efter stor dramatik

V75 Boden: El Mago Pellini efter stor dramatik

Det blev en dramatisk upplösning av Norrbottens Stora Pris under Bodens V75-tävlingar på lördagskvällen. Och med fyra hästar inom ett huvud över mållinjen gick segernicken, och en miljon kronor, efter målfoto till El Mago Pellini.

När bilen släppte fältet dök programenligt favoriten Panne de Moteur till spets och det blev aldrig något riktig körning. När Örjan Kihlström sedan dämpade farten ett snäpp till varslade Adrian Kolgjini faran direkt och styrde efter halvvarvspasseringen på med El Mago Pellini som snabbt nådde fram utvändigt ledaren.

Man varvade på beskedliga 14,7 och på sista bortre pressade Adrian på med El Mago Pellini. På vanligt Kihlström-manér tilläts dödenshästen få lite övertag tidigt men när El Mago Pellini inte var körbar dryga 300 kvar återtog Panne de Motuer kommandot.

Inne på upploppet var El Mago Pellini körbar igen och började plocka in på ledaren, och från andra par utvändigt närmade sig också Indigious. Rättvist denna kväll var dock att El Mago Pellini fick sticka nosen först på linjen efter en femstjärnig insats av både av häst och kusk. Panne de Moteur blev tvåa och Indigious fyra.

– Han gör ett makalöst lopp, jag fick fånga upp honom i sista sväng och jag trodde att segern rök där, kommenterade Adrian Kolgjini som nu drar vidare till Norge för att även köra pappa Lutfi-tränade Mosaique Face i Oslo Grand Prix.

Efter att försökt ett avancemang redan varvet kvar från femte par utvändigt gick On Track Piraten en enorm slutrunda med ett mycket vasst upplopp och var inte slagen med mycket som trea. Rejält överbetyg till Piraten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Visby
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Visby

Fredag: V64-tips till Visby

Omgången: Lilla Skrubbs på Visby kör en av sina stordagar för året med V64 och det är ingen enkel omgång med flera svårrankade lopp och inga givna vinnare. Jag spikar i montéloppet (V64-2) där jag tror att Huckleberry Finn rinner undan från spets!

Bästa spiken: 7 Huckleberry Finn (V64-2) är mycket startsnabb och klar spetsfavorit och även om jag inte är helt säker på formen så borde han rinna undan från spets på Skrubbs!

V64-förslaget är på 2.304 kronor (enbart för alla rätt):

1-3-6-12 (5-4)
7 Huckleberry Finn (6-1)
6-9-12-1-5-14-11-3 (4-10)
12-3-5 (6-10)
7-12-1 (8-2)
7-11-4-10-9-6-8-1 (12-5)

4x1x8x3x3x8 = 2304 kr

DD-förslag på 900 kronor:

4-7 x 500

4-5,9 x 200

 

V64-1:

Ranking: A: 1-3-6-12 B: 5-4-2 C: 7-8-10-11

Spetsanalys: Paramount är snabb och tog sig förbi Greenleaf Slim i Örebro efter 150 meter då det gick väldigt fort med 08,5 första 500. Dock är innerspår minus, han har galopperat två senaste från innern, och flera gånger med spår 1-3. Det är strulrisk även om han är snabbast om han sköter sig. Temperament är klart snabb och har spetsat många gånger med framspår och bör utmana, även om han hoppade före start i comebacken, och nu helstängt. Smilin Eli har tagit ledningen i USA men det verkar som man vill ta det lugnt från start.

Loppanalys: 6 Smilin Eli är överlägsen som häst, han var tvåa i Hambletonian och matchade de bästa i kullen. Hösten 2013 lekte han med bland annat Corky så visst ska han vara överlägsen i ett vanligt lopp på Skrubbs! Dock hade han ett miserabelt fjolår då han 81.000 mot 4,8 miljoner året före! Han hade varit tunn och sliten då han kom till Redén vid jul och inte bra i banjobb i april. Nu har han fått två månader till på sig att träna upp sig, men det låter sådär och han ska smyga med och bara en av flera tycker jag. Känslan är mer att han kommer vara sådär, och varför starta på Skrubbs om han är bra?

1 Paramount har galopperat två senaste gångerna med innerspår och blir stressad där inne, och galopp flera gånger med spår 1-3. Han kan vara borta före start, men skulle han sköta sig och fungera är han ett givet bud för han håller bra klass och gick fullgott bakom Dante Boko senast. I spets förlorar han inte, men snabbe 3 Temperament ska gå med helstängt och då kan det bli stressigt för Paramount. Blir det galopp för denne och Redéns floppar kan han rinna undan då tränaren menar att han är på g mot toppformen.

V64-2:

Ranking: A: 7 B: 6-1-2-8-5-10 C: 4-3-9

Spetsanalys: Huckleberry Finn är väldigt startsnabb och missar sällan ledningen i dessa montélopp. Nu ovanligt osnabba innanför och bra spetschans.

Loppanalys: Jag tar ställning för spets i montéloppet, det brukar vara en framgångsrik taktik på Skrubbs att spela ledarhästen då det är hopplöst att plocka längder i spåren sista varvet. 7 Huckleberry Finn tar ledningen och borde få bestämma lite där framme och han tål sedan att gå på rejält på egen hand sista varvet. Han har varit struken för att han blev sparkad i hagen, men det låter inte som det var så farligt och han har tränat på bra. Spets och slut, tack!

Favorit är 1 Panic Button som vunnit många montélopp, men nu blir han över från start och måste kliva runt dem i spåren. Det tror jag inte passar så bra för den här med snäva kurvor och han är dessutom behandlad efter senast.

6 Trans Atlantic är mycket stark och det var bra gjort att ställa sig vid galoppen och ändå vinna näst senast. Nu har han varit ifrån och det här är typen som borde behöva lopp.

V64-3:

Ranking: A: 6-9-12-1 B: 5-14-11-3-4-10 C: 13-7-8-2

Spetsanalys: Osäkra och osnabba hästar, men en felfri Alvena Costashorta bord ekunna forceras till ledningen. Dock galopperat tre senaste med framspår i volt, även med spår 6 men höll spets från innern och kusken är påställd.

Loppanalys: 9 Falcon Scott är bäst och han har sett jättefin ut vid de två segrarna på sistone, och bara joggat undan från ledningen. Nu är det tillägg och om man kollar längre bak i historien så han han varit strulig och jag litar inte på honom som favorit. Sköter han sig, ja då vinner han förmodligen men garderingen känns given.

Skulle 6 Alvena Costashorta sköta sig och trava genom första kurvan så borde kusken kunna köra till ledningen. Hästen har galopperat en del, men han höll upp ledningen från innerspår i höstas och ska kunna kliva iväg som han ser ut för dagen. Avgjorde snyggt vid segern och har bra chans från ledningen.

12 Pomerans Dag är Thomas Jonssons andrahäst och han menar att han inte är så mycket sämre och han har mer rutin. Senast var han trea bakom favoriten, men nu står han 20 meter bättre på det och klan ta revansch.

1 Estrondo känns kul att ranka upp med Petter upp i vagnen och han får bra snurr på hästarna han kör för första gången. Senast hängde Estrondo i tredjespår och det glömmer vi. Perfekt läge och han är spännande.

V64-4:

Ranking: A: 12-3-5 B: 6-10-9-2-13-4-7-15-14 C: 1-11 

Spetsanalys: Alwoods Gangster har spetsat i volt tidigare och bland dessa borde det vara bra chans att startsnabba Wiman kör till ledningen. De andra är inte direkt snabba, och 5 ska inte laddas och de andra bör vilja ha ryggen.

Loppanalys: 12 Alfas Farao är favorit och han har en bra uppgift och jag ger honom tipset. Han har mött bättre hästar på sistone, gick rejält utan chans i snabb avslutning näst senast då täten sprang 11 sista halvvarvet, och senast var det kapable Tor Mento som vann. Distansen är ett plus och jag tror att han är starkast till slut.

Loppet är öppet, men jag tetsar att låsa på tre hästar. Ledningen bör 3 Alwoods Gangster ta bland mindre snabba hästar. Han hade varit borta länge innan debuten i ny regi för Sten O Jansson senast och orkade inte utmana då han kom loss på upploppet. Nu ska han vara klart bättre, och från ledningen säljer han sig dyrt. Han vann från ledningen i somras på Skrubbs.

5 Iamthebadboy var klart positiv senast då han bara svepte runt dem på långsidan och vann med 20 meter avstannande via knappa 14 sista varvet. Tuffare motstånd nu men ändå ett bud om han är lika bra nu.

V64-5:

Ranking: A: 7-12-1 B: 8-2-6-9 C: 6-10-11-5 

Spetsanalys: Maja B.B. var ruskigt startsnabb näst senast och bara flög till ledningen. Nedstruken två spår måste spetschansen var mycket bra!

Loppanalys: 12 Stand Bayou är en fin häst som var positiv bakifrån senast då han gick nedåt 11 sista 700 metrarna i skymundan av en bra vinnare. Han gynnas av strykningarna, och Redén låter klart uppåt om hästen som ska gå framår rejält med senaste loppen i kroppen. Läget är ändå kallt på Visby över 1640 meter, men visst kan han vara för bra ändå.

Jag tror att ledarinnan 7 Maja B.B. kommer springa fort i front. Hon gick bra från jumboposition senast över upploppet och nådde tredjeplatsen och inte långt efter vinnande Nejlika Dag. Näst senast flög hon till ledningen och varvade på 11,5 men höll ändå undan på mycket stumma ben. Ingves får chansen som senast och jag tror att hon har chans att rinna undan från spets över korta upploppet.

1 Rivancer sköt till bra senast då han fick chansen sent invändigt, och segern var rejäl före det då han bet i fint sista biten och såg ut att vilja vara först.

V64-6:

Ranking: A: 7-11-4-10 B: 9-6-8-1 C: 12-5-3-2

Spetsanalys: Inga snabba hästar och det här är omgångens lurigaste spetsstrid. Kanske Allgunnens First i brist på annan, i alla fall till att börja med.

Loppanalys: 7 Ryan Kronos är en jättefin häst som visade V75-kapacitet i vintras och var knappt slagen tvåa mot fine Leif på Solvalla. Han har gjort två starter för Peter G Norman och floppat båda gångerna. Det var lite fel med käckremmen först och han var för pigg, och senast såg han ut som en vinnare då loppet blev avblåst. När det kördes om var han för taggad och hoppade före start, men kom tillbaka vettigt. Skulle han sköta sig kan han vinna oavsett upplägg, och Linda är rutinerad även om hon inte får samma fina chanser i sulkyn detta år, med ny arbetsgivare.

11 Take Tanic var långt framme i V75-lopp i Kalmar i april som fyra, inte något av de tuffare V75-loppen ska sägas men ändå. Gjorde comeback senast och gick bra i spåren runt slutsvängen, även om det var utan chans på segern. Hon är rätt så speedig och får Catrin till styrningen så kan det bära frukt med lopp i kroppen.

4 Funny Tornado känns småspännande då man drar till Visby, och hästen har gjort det helt okej i Norrland. Perfekt läge och inte oäven från start.

10 Under Sund var det bra intryck på vid segern, grepp kopplades 400 kvar och det var rejält. Inte så mycket sparat senast, men det var Integrated som vann och rätt bra klass på det. Alla rensar här och jag streckar på rejält!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ed You i comeback - och kallblodskungen på hemmaplan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson