Mantorp fyller 50 år. Jubileumet kommer att firas söndagen 28 juni, bland annat genom att man kör första upplagan av nya damloppet Helen Ann Johanssons inbjudningslopp.

– Jubileumsdagen blir en riktig travfest med både familjeaktiviter och spännande trav, kryddat med det nya damloppet. Det känns som en självklarhet att Helen skall ha ett eget lopp på Mantorptravet, där hennes karriär en gång tog fart, säger Tomas Larsson, regionchef/VD på Mantorptravet till travsport.se.

Loppet kommer att köras över medeldistans med bilstart och Jennifer Tillman är en av de damkuskar som redan tackat ja.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips: Njet till Momarken & galopp – Jägers ersätter

Tips: Njet till Momarken & galopp – Jägers ersätter

Momarken kör dagens V4-omgång på lunchen och det är inget som våra tippare behärskar alls, varför vi står över tips.

Ikväll står det dessutom galopp på schemat då V64 avgörs på Täby, så de tipsen uteblir också.

Istället kommer vi senare i eftermiddag att ha tips till Jägersros V5-omgång. Travnets skåning Stefan Jönsson jobbar för fullt med omgången och meddelar att han hittat några vassa skrälldrag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hall of Fame: Tamin Sandy och Bork Rigel väljs in
Nästa nyhet
Hall of Fame: Tamin Sandy och Bork Rigel väljs in

Hall of Fame: Tamin Sandy och Bork Rigel väljs in

Sex profiler kommer under året att väljas in i Hall of Fame – Travets Storheter – vid Nordiska Travmuseet i Årjäng.

På tur att väljas in nu är två norska hästar. Dels kriterie- och derbyvinnaren Tamin Sandy samt kallblodsfantomen Bork Rigel.

Tamin Sandy vann 44 lopp på 84 starter och tjänade dryga 6,4 miljoner kronor. Bork Rigel gjorde 345 starter och vann hela 168 lopp. Nära 13,7 miljoner kronor tjänade den norske kallblodskungen.

Senare i sommar kommer fyra svenska profiler väljas in i Hall of Fame.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spartan Kronos bara bäst i Ina Scots Ära
Nästa nyhet
Spartan Kronos bara bäst i Ina Scots Ära

Spartan Kronos bara bäst i Ina Scots Ära

Efter mycket tappra insatser både i Kungapokalsförsök och finalen utan att få vinna stod Spartan Kronos lite på tur för en femetta när det var dags för Ina Scots Ära.

Conrad Lugauer hade tagit turen till Mantorp på måndagen för att jaga segerpremien på 200.000 kronor och man ställdes mot ett bra gäng med Kungapokalssegraren Volstead som värsta opponent på förhand.

Och Spartan Kronos fick sin revansch även om han återigen fick gå ett tufft lopp med tredjespår i första sväng fram utvändigt ledande Explosive de Vie. Efter varvning på 1.13 förivrade sig inte Conrad utan väntade till inne på upploppet innan han lät sin stjärna gå fram och sätta klorna i  ledaren.

Sista 100 gled sedan Spartan ifrån säkert till segertiden 12,8a/2140 meter medan  Explosive de Vie höll till andraplatsen. Volstead blev över i spåren i början, fick backa ner i kön och kom aldrig in i matchen.

– Det var helt underbart att få vinna från dödens mot så bra hästar, sa Conrad Lugauer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

Omgången: Ina Scots Ära är kvällens höjdpunkt och det är verkligen ett fantastiskt startfält som är samlat. Eller vad sägs om färske Kungapokals-vinnaren Volstead, Kriterie-vinnaren J T’aime Express, uppfödningssegraren Onceforall Face och inte minst läckre Spartan Kronos bara för att nämna några av deltagarna. En sportslig höjdpunkt att se fram emot helt enkelt. Spelmässigt tror jag att omgången inleds med favoritseger men sedan känns det öppnare. Jag använder mig av, förutom en spik, utgångshästar i fyra avdelningar och minst två av dessa måste vinna för chans till alla rätt.

Bästa Spiken

8 Bar Plombier i V64-1.

Utgångarna

3 Teodorico i V64-2

2 Thaitec i V64-4

5 Spartan Kronos i V64-5

1 Top of the World, 9 Proserpine & 10 M.T.Jeffrey i V64-6.

V64-systemet, endast för sex rätt, (Skrivs på sex kuponger och minst två av A-hästarna måste vinna för chans till sex rätt):

8 Bar Plombier (2,10)
A: 3. B: 1,2,6,7,8,9 (5,4)
4,5,7,10 (1,8)
A: 2. B: 5,6,7,9,11,14 (13,8)
A: 5. B: 1,3,4,6,9 (10,2)
A: 1,9,10. B: 2,3,4,5,6,7,8,11,12 (10,1)

Kupong 1. 1x1x4x1x6x12= 288 rader

Kupong 2. 1x1x4x6x1x12= 288 rader

Kupong 3. 1x1x4x6x5x3= 360 rader

Kupong 4. 1x6x4x1x5x3= 360 rader

Kupong 5. 1x6x4x6x1x3= 432 rader

Kupong 6. 1x6x4x1x1x12 = 288 rader

Totalt: 2016 kronor.

 

Dagens Dubbel:

5 – 9,10 x 350 kr

1 – 1,9,10 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys Mantorp V64-1:

Ranking: A: 8. B: 2-10-3-5. C: 9-11-6-7-4-1.

Spetsanalysen: Balticas Yahoo har öppnat bra förut men borde ändå få svårt att svara Rite On Win som är riktigt snabb ut. En felfri Bar Plombier lär snabbt vara framme och ställa frågan och jag tror också att Olle Goop kommer överlåta ledningen till favoriten.

Loppanalysen: Ett ihåligt lopp inleder omgången och klar favorit blir 8 Bar Plombier. För fyra starter sedan tappade han stilen helt över upploppet på just Mantorp men sedan har han sett mycket bättre ut. Gången efter det fastnade han med krafter kvar i ett V75-lopp som vanns av Mind Your Face. Näst senast vann Tony Oaks-sonen lätt via drygt 12,5 sista 1000 efter att ha körts till ledningen efter 700 meter. Senast höll Martinssons springare starkt från dödens, på en för honom opassande kort distans, och att han inte fick tag på ledande Trixarn tar jag inte särskilt hårt på. Nu är distansen bättre och han är van att möta betydligt hårdare motstånd än detta. Utgångsläget är förvisso tråkigt men jag tror att Carl Johan Jepson kör framåt direkt och han borde få överta spets efter ett halvvarv. Då förlorar Bar Plombier knappast men han har bra chans även om han skulle få svar och bli kvar i dödens. Omgångens bästa vinstchans och jag tvekar inte att spika trots att han är stor favorit.

Vill man ändå gardera tror jag 2 Balticas Yahoo är värst emot men det är mest på spekulation. Han gjorde comeback senast efter ett drygt 1,5 års långt uppehåll men tog inte ett travsteg då utan var borta direkt. I grunden är han nog lika bra som min spik men det var inget ”skrik” på honom senast (stod i nästan 63 gånger) och han är för svårbedömd för att jag ska fundera på att gardera.

En annan intressant start gör 10 Daryl Boko som debuterar för Sofia Aronsson. Det här är också en häst med hög kapacitet men jag har svårt att se att han ska slå min spik den här gången.

 

Analys Mantorp V64-2:

Ranking: A: 3. B: 1-7-6-2-9-8. C: 5-4.

Spetsanalysen: Graffiti Artist kan nog öppna snabbare än visat och skulle kunna tänkas hålla upp sitt innerspår. Knapp spetsfavorit är nog ändå Token Bi som öppnade rappt senast. Duon Teodorico och Forecast kan också öppna men de får svårt att ta en längd på de invändiga.

Loppanalysen: Ett fint treåringslopp över medeldistans. Favorit blir nog 2 Token Bi och han vann säkert från spets senast via drygt 14 sista varvet. Han öppnade då snabbt från ett innerspår och skulle han nå spets den här gången också ska han givetvis räknas. Han behöver dock visa mer innan jag ska gå på honom som favorit och när det dessutom kan bli svar invändigt lägger jag ner honom i ranken.

3 Teodorico är rejäl och min givna tipsetta. Han har gjort fyra starter i år och varit bra i samtliga. I årsdebuten avgjorde han säkert efter att ha gått i tredjespår utan rygg sista 700. Därefter blev han generad i starten och tappade värdefull mark men gjorde därefter ett riktigt bra lopp med full fart över mål. Näst senast styrde Christoffer Eriksson ut hästen i dödens med 1100 meter kvar och han höll starkt utan att kunna hota Stenströmers löfte, The Swede. Senast fick Abano As-sonen äntligen vinna, han galopperade då kort efter 200 meter men avgjorde sedan snygg från utvändigt ledaren. Hästen kan öppna bra och borde få ett bra lopp från sitt fina utgångsläge. Jag tror att Teodorico visar sig vara starkast här och jag var länge inne på att spika men nöjer mig med utgång då det trots allt rör sig om orutinerade treåringar.

Jag fyller på med hela B-gruppen på garderingslapparna och 1 Graffiti Artist har inlett sin karriär lovande. Han inledde med seger i debuten men har sedan stött på det finska löftet Begemont Frido vid de tre senaste starterna och att han inte räckt till mot denne är inte så mycket att säga om. Korvenojas springare har ändå gjort det bra och från sitt innerspår borde han få en fina resa och han ska räknas.

7 Forecast inledde lovande men har inte riktigt räckt till på slutet mot tuffare motstånd. Nu är det lite enklare emot hittar Örjan de rätta ryggarna spurtar han ner många över upploppet.

6 Colbert D’Am är en lillebrorsa till Joke Face och han gör en intressant start på svensk mark. Goetmals Wood-sonen fick inte till det på Vincennes men han såg fin ut i kvalet och jag hade drygt 14 sista varvet på min klocka. Svårbedömd men får inte glömmas bort.

Svårbedömd är också jänkaren 9 Canappealformore som gör debut för Peter Untersteiner efter att ha varit hos Åke Svanstedt borta i USA. Jag har ärligt talat inte koll på vad hästen gjort ”over there” men resultatraden är inget vidare. Untersteiner kan verkligen ställa i ordning, det visade han inte minst i går när Allaballakaitoz kutade runt på 12,1(!) över full väg. Streckas på spekulation. Sista strecket till 8 Floyd Fortuna som var riktigt bra vid spurtsegern näst senast men lite sämre senast.

 

Analys Mantorp V64-3:

Ranking: A. 10-5-7-4. B: 1-8-5-2-9-11. C: 12-3.

Spetsanalysen: Viktig spetsstrid. Somebodylikeyou Ås, Eaudevie Akema, Blue Star Celerity, Önas Ida och Mystic Illusion kan samtliga öppna bra. Jag är inne på att Blue Star Celerity är den snabbaste och att hon snor åt sig täten från favoriten Somebodylikeyou Ås. Stämmer det bör i så fall Önas Ida vara först fram och få överta.

Loppanalysen: Ett ganska öppet stolopp över sprinterdistans och favorit blir 1 Somebodylikeyou Ås. Hon har nu gjort två lopp efter en kortare vila och varit godkänd i dessa utan att visa det där lilla extra. Senast var hon ute under elitloppshelgen och sprang då en fin tid efter att ha styrts ner invändigt efter 400 meter. Walmanns fyraårs märr kan öppna ganska bra och skulle hon lyckas hålla upp innerspåret och sedan få bestämma en bit kan hon såklart rinna undan. Jag är dock inte på att hon blir av med ledningen och då måste det lösa sig. Även om hon håller upp spets borde det bli en snabb öppning och som favorit känns hon ointressant och jag chansar bort henne.

10 Breezy Artist får tipset då hon möter enklare motstånd den här gången. För fyra starter sedan mötte hon kanonen Sylvester America och gången efter det fastnade hon i ett lopp som vanns av Sheava Vik. Näst senast var motståndet lite enklare och hon avgjorde lätt efter en resa i 2-par utvändigt. Senast räckte hon inte riktigt igen trots att hon avslutade underkant 12,5 sista 700. Blir det bara lite körning i täten och Takter hittar de rätta ryggarna så plockar hon ner många över upploppet.

5 Önas Ida är för mig den troliga ledaren i loppet och därifrån ska hon slås. Hon var riktigt positiv vid spetssegern senast och verkar dessutom trivas med Stefan Söderkvist i sulkyn. För fem starter sedan spurtade ekipaget vasst via Åbys open-stretch. Laddie-dottern har varit struken för hälta efter den senaste starten och det är givetvis lite oroväckande.

Streck på Walmanns andrahäst i loppet 7 Mystic Illusion. Hon fastnade med krafter kvar och såg fin ut vid sin senaste start (samma lopp som Somebodylikeyou Ås var ute i under elitloppshelgen). Stoet öppnar bra och borde kunna hamna vettigt på det trots spår långt ut. Skulle det lösa sig och hon får spara speeden går ingen säker och hon ska räknas tidigt.

Sista strecket till skrällen 4 Blue Star Celerity som var riktigt positiv senast efter ett tre månader långt uppehåll. Här är jag som sagt inne på att hon kan snuva favoriten på ledningen för att sedan släppa. Skulle det sedan lösa sig till slut tror jag hon kan spurta till seger. Jag är medveten om att hon bara har en seger på 36 försök men hon var så pass förbättrad senast att jag inte vill spricka på henne den här gången.


Analys Mantorp V64-4:

Ranking: A: 2. B: 11-6-7-5-14-9-13. C: 8-3-1-10-15.

Spetsanalysen: Neutron Broline är snabb både bakom bilen och i voltstart och borde enkelt ta hand om ledningen från sitt springspår.

Loppanalysen: Ytterligare ett ihåligt lopp och knapp favorit blir 6 Neutron Broline. Senast tog han enkelt hand om ledningen men gav sig sista biten och var inte mer än godkänd då. Gången före hamnade den femårige valacken i dödens och det är en position som han inte gillar. För tre starter sedan var han desto bättre då han vann från ledningen via ett avslutande 14-varv. Här sitter han nog i spets direkt och han lär leda loppet länge men jag litar inte på kämpatakterna och han åker bara med på gaddlapparna.

Jag tror nämligen att 2 Thaitec vinner det här loppet bara han fungerar. Han har överlägsen kapacitet men senast fick han det inte alls att stämma i kurvorna. Gången före, i första starten i den nya regin, vann han överlägset efter tidig ledningen och intrycket var fint. Efter den senaste starten har han varit ifrån ett tag och jag räknar med att Peter Untersteiner har fixat till honom. Får han det bara att stämma med aktionen har Thai Tanic-sonen jättechans att vinna oavsett position. Jag nöjer mig med utgång och fyller på med några fler hästar bakom.

11 Light Brodde höll bra från ledningen senast i ett lopp som vanns av Spring Erom. Klarar han sitt snäva fjärdespår blir det säkert ett offensivt upplägg och han ska räknas.

7 Greve Montechristo är inte så tokig och han har avslutat fullt godkänt vid sina senaste starter. Prickar Eklundh från springspåret kanske han kan komma ner i rygg ledaren och med lucka till slut kan han skrälla.

Streck även för 5 Cindy Photo  som inte är så tokiga även fast hon inte vinner ihjäl sig.

Starke 14 Pepe Di Jesolo var bra vid segern senast då han kördes fram utvändigt ledaren. Distansen nu är nog i det kortaste laget men blir det bara lite tempo plockar han ner många till slut. Ett skrällstreck vilket även 9 Nearly Nine Feet får.


Analys Mantorp V64-5:

Ranking: A: 5. B: 1-6-9-3-4. C: 10-2-7.

Spetsanalysen: Inga direkta startraketer men Onceforall Face, Explosive De Vie, J T’aime Express, Spartan Kronos & Volstead kan samtliga öppna hyggligt. Onceforall Face höll upp sitt innerspår på Jägersro 11/4 och felfri är han min spetsfavorit.

Loppanalysen: Kvällens sportsliga höjdpunkt och samtliga tio deltagare hade varit storfavoriter i ett ”vanligt” lopp. Jag tror och hoppas att det är 5 Spartan Kronos tur att få vinna ett större lopp. Conrad Lugauers Muscle Hill-son har en fantastisk utstrålning och han är ett riktigt ögongodis för oss hästälskare. Hästen är inte bara snygg utan även enormt bra och insatsen vi fick se i uttagningarna till Kungapokalen var otroligt bra. Han testades barfota i finalen men då blev det återigen fel och han fick chansen för sent efter att ha suttit kvar i andraspår 600 meter från mål. Han är verkligen värd en seger och det låter som att det blir barfota igen och nu har han även bästa konkurrenten på utsidan. Det finns viss spetschans och om Ludde hoppar borde Connie kunna trycka sig till tät. Risk för dödens annars men Volstead borde bli över från start och sedan köras fram utvändigt och avlösa om Lugauer hamnar där. Toppchans från spets men bra chans från alla positioner och han är en given utgång för mig.

6 Volstead har gjort tre starter i år och imponerat i samtliga. I comebacken vann han enkelt från dödens. Sedan spurtade han vasst i uttagningarna till kungapokalen efter en passiv styrning men i finalen kördes han offensivare och vann säkert efter att ha tuggat i tredjespår utan rygg sista 600. Från sitt sjättespår bakom bilen är det stor risk att det blir en tung resa och han känns inte så rolig som hårt betrodd.

Värst emot min tipsetta tror jag faktiskt 1 Onceforall Face är. Han imponerade vid segern på Jägersro men har därefter inte alls fått till det och tvingades till och med kvala efter senaste starten. Det blev även galopp i kvalloppet efter 250 meter men han ställde sig (efter att nästan ha lämnat banan) och han visade sedan 12,5 sista 1300 i bra stil. Skulle han sköta sig den här gången och hålla upp sitt innerspår blir han inte helt enkel att plocka ner. Jag skräll-spelar lite med honom på DD.

Jätteskrällen 9 Whitehouse Express tycker jag är värd att varna för trots att motståndet är stentufft. Han gick mycket bra mellan sina galopper senast och såg väldigt fin ut. Det låter som att det eventuellt kan bli barfota den här gången och härifrån borde han få ett fint smyglopp på innerspår. Skulle det sedan lösa sig kan han mycket väl överraska.

Streck också för 3 Saphire Bi som återkommer efter lite vila. Hon har vid sina senaste starter varit ute på Vincennes och senast vann hon lätt efter att ha spårat hela vägen. Gången före avslutade hon bra efter en invändig resa i ett lopp som vanns av Billie De Monfort (som ju imponerade stort på elitloppssöndagen). Svårbedömd form men Riordan brukar ha vältränat och Christoffer Eriksson kör i ett bra flyt för dagen.

Sista strecket till kriterievinnaren 4 J T’aime Express som har fått två lopp innanför västen efter vila. Senast fick han ge sig mot Flex Lane och han måste vara förbättrad för att räcka den här gången. Han öppnar vettigt och borde få en fin resa i främre träffen och jag vågar inte plocka bort honom.

 

Analys Mantorp V64-6:

Ranking: A: 10-1-9. B: 3-4-6-11-12-7-5-8-2. C: -.                             

Spetsanalysen: Top of the World är snabb ut och bör enkelt hålla upp sitt innerspår mot inte alltför snabba konkurrenter.

Loppanalysen: I den avslutande avdelningen hittar vi en stor favorit i 1 Top of the World och visst har han vettig chans att leda runt om. Han har gjort tre starter för Reijo Liljendahl och det var rejält hets på honom i första starten för den nye tränaren. Då hamnade han i dödens och var tidigt slagen. Gången efter vann han ett billigt lopp från spets och jag hade 14,5 sista varvet. Senast hängde han med hyggligt bakom Nurmos löfte Araw Hoss utan att direkt imponera. Nu är det läge för spets och i den positionen är han fortfarande obesegrad efter fyra försök. Jag vill dock se mer innan jag litar på honom och som stor favorit i sista känns det givet att försöka fälla. Han platsar i min utgångsgrupp men där plockar jag med två till.

Tipset får faktiskt 10 M.T.Jeffrey som tränas av Rikard Lindh och han har verkligen toppform på stallet för dagen. Senast fick hästen dra tåget och orkade inte riktigt hela vägen men han gick ändå drygt 12,5/800 och var godkänd. Näst senast var han hårt spelad i ett V75-lopp och svarade då för en bra insats efter en halvtung löpning. Dessförinnan imponerade han i två raka segrar och jag tror att det här är en hårdare häst än favoriten. Skulle det bli lågt tempo hoppas jag att Örjan kör fram utvändigt och jag tror att Ken Warkentin-sonen kan visa sig vara starkast till slut.

Jag lyfter även upp halvskrällen 9 Proserpine i utgångsgruppen och han har bara svarat för bra prestationer i år, om man bortser från galoppmisslyckandet senast. Här är det läge för Andre Eklundh att försöka rygga favoriten och lyckas han med det blir hästen farlig med lucka till slut. Han känns prisvärd till låga spelprocent.

Bakom min utgångstrio är det öppet och väldigt svårrankat och jag plockar med samtliga på garderingskupongerna. Jag vill nämna 3 Green Bax som är en häst jag gillar men han har inte riktigt fått till det på sistone och måste höja sig för att duga den här gången.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-intervjuer till Årjäng

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson