Efter nio raka starter på Vincennes var Chelsea Boko tillbaka på svensk mark för start i Jämtlands Stora Pris. Och tränaren Timo Nurmos hade sexåringen i form direkt trots nästan två månaders tävlingsfrånvaro.

Regn under Östersunds V75-tävlingar på lördagskvällen gav ganska besvärliga förutsättningar och storloppet blev också händelserikt kört. Från start var det nära bli en ”solfjäder” av de tre innersta spåren men andraspårets Cool Keeper tog sig mycket knappt förbi innerspårets El Mago Pellini, där Adrian Kolgjini menade det var allt för snävt kört av Leif Witasp. Witasp lyckades sedan också med minsta möjliga marginal svara ut Sanity.   

När sedan Witasp skulle lugna upp det i spets upp mot halvvarvspassering gjorde Björn Goop sitt drag och skickade iväg Oasis Bi som flög till ledningen 1500 kvar. Goops spetsdrag såg sedan länge ut att kunna bli segergivande men det slutade ändå med två köhästar som etta och tvåa.

Från tredje par utvändigt fick Shaq Is Back anfallsorder 800 kvar och fick med sig El Mago Pellino som tidigt hittat fjärde par utvändigt. Och från femte par utvändigt följde även Örjan Kihlström med bakom Chelsea Boko. När Shaq Is Back rundade en trött Backfire 500 kvar och tog dennes plats utvändigt ledaren fortsatte El Mago Pellini själv i tredje spår och gav fin draghjälp åt Chelsea Boko.    

In på upploppet fick Chelsea Boko full anfallsorder och knappa 100 kvar såg man att saken var klar. Kriteriesegraren från 2012 kan därmed lägga till 750.000 kronor till tidigare nästan 5,2 miljoner intjänat.

– Vi hamnade långt bak men gick sedan med i lite ryggar på baksidan. Han kändes stark i sista sväng och det blev ju lätt till slut, sa Örjan Kihlström som haft fantastiskt fina sista 7 dagar. I söndags körde han ju in en halv miljon bakom Al Dente, förutom då Elitloppssegern med Magic Tonight och så nu detta.   

Bakom vinnaren fullföljde El Mago Pellini starkt som tvåa utan att vara riktigt segeraktuell någon gång medan ledande Oasis Bi stumnade sista biten och fick nöja sig med fjärdeplatsen. Trea istället Creatine som Bergh efter invändigt resa hittade loss med 300 kvar och USA-importen gick bra till slut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund

Fredag: V64-tips till Östersund

Omgången: Östersund bjuder in till sitt årliga dubbeltrav med Jämtlands Stora Pris som huvudnummer.. Kvällens lopp håller bra sportslig klass men däremot ser det relativt favoritbetonat ut och alltså inte lika hett spelmässigt även om jackpotpengar från igår. Jag spelar en matematisk lapp och kompletterar upp med två flerkuponger. Kvällens bästa idé hittar vi i den avslutande avdelningen och den spikas på allt!

Bästa Spiken: 8 Sorbet i V64-6.

V64-systemet, endast för sex rätt.

2,14 (8,3)
1,2,4,5,6,7,8,9 (9,2)
1,2 (1,2)
Samtliga 14 hästar (6,7)
2,7,9 (4,3)
8 Sorbet (13,3)

2x8x2x14x3x1= 1344 kronor

Flerkupong 1 (Endast för 6 rätt)

2,14 (8,3)
2,9 (4,7)
1 Scacco Matto (2,3)
1,6,7,8,9,12 (2,3)
2,7,9 (4,3)
8 Sorbet (13,3)

2x2x1x6x3x1=72 rader. 5 system= 360 kronor

Flerkupong 2 (Endast för 6 rätt)

14 Järvsörappen (2,8)
2,9 (4,7)
1 Scacco Matto (2,3)
1,6,7,8,9,12 (2,3)
2,7,9 (4,3)
8 Sorbet (13,3)

1x2x1x6x3x1=36 rader. 10 system= 360 kr

Totalt: 2064 kronor.

 

Dagens Dubbel:

7,9– 8 x 500 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys Östersund V64-1:

Ranking: A: 14-2. B: 8-3-11-7-9-15-4-10. C: 13-5-6-1.

Spetsanalysen: Svårbedömt men en felfri Eld Lotus borde kunna hålla ut Fender och köra sig till spets i ett tidigt skede.

Loppanalysen: Kvällens omgång inleds med ett fint kallblodslopp för fyraåringar. Klar favorit blir 14 Järvsörappen och det tycker jag är motiverat. Järvsöfaks-sonen besitter enorma fartresurser och är utan tvekan en av de bästa i kullen. Jag minns hästens vassa insats från Kriteriet förra året då han utmanade Smedheim Solan trots en stor inledande galopp och fartmässigt är det inget snack om att han är bäst här. I sin senaste start var han överlägsen i Sleipner Cup finalen via ett avslutande 22-varv med snabbare sista 700. Nu är det många att runda från dubbla tillägg och det får inte strula alltför mycket. Jag vågar inte spika utan dubblar med en som jag tror att det kan bli långt fram till.

Det är 2 Eld Lotus som jag hoppas hittar till ledningen och då måste storfavoriten vara bra för att hinna ifatt honom. Berghs valack har gjort flera bra prestationer men har tyvärr lite för lätt att galoppera. Senast gjorde hästen återigen ett rejält lopp men galopperade i segerstriden 50 kvar. Håller hästen sig till rätt gångart och kommer till spets hoppas jag att Bergh drar på i ett jämnt bra tempo. Då tror jag att det kan räcka hela vägen och ekipaget känns prisvärt till låga spelprocent.

Det finns fler fina hästar bakom min duo och man skulle kunna strecka hela B-gruppen om man lägger upp systemkonstruktionen annorlunda. 8 Silver Jo har imponerat så smått i tre raka segrar och skulle det klaffa samtidigt som mina hästar kommer bort kan fjärde raka mycket väl komma här. 3 Fender är en rejäl typ som kommer att bli bra med tiden. Från sitt fina utgångsläge borde han kunna få ett bra lopp och han skulle kanske kunna skrälla. 7 Järvsö Tore inledde med sju raka segrar men kommer nu från två raka galoppmisslyckanden och jag står över den här gången. 10 Gaardens Viktor kommer med två segrar i bagaget och får nu Bosse Eklöf upp i sulkyn men känslan är att det är tuffare emot den här gången.

 

Analys Östersund V64-2:

Ranking: A: 9-2. B: 4-7-6-8-5-1. C: 3.

Spetsanalysen: Samtliga nio hästar gör debut bakom startbilen och det är givetvis helt omöjligt att gissa vem som öppnar bäst så jag passar.

Loppanalysen: Ytterligare ett kallblodslopp och den här gången är det treåringarna som gör upp. Favorit blir den norska gästen, 2 Tina Blessen, och han är fortfarande obesegrad efter tre starter. I debuten var han helt överlägsen från spets. Näst senast övertog han spets efter ett varv och vann sedan lätt via 30,5 sista 1000. Senast var han ute mot endast fyra konkurrenter och kunde vinna trots en kort gal in på upploppet. Jag tycker att Moe Odin-sonen var lite trögare då och han måste nog vara förbättrad om det ska räcka hela vägen den här gången.

Tipset till 9 Björlifant som stod 20 meter bakom favoriten när de möttes på Östersund 30/4. Då galopperande han kort 200 kvar men hade ändå inte rått på Tina Blessen. Senast galopperade han återigen med knappa 200 meter kvar och hade då varit med och slagits om segern. Min känsla var att han skulle haft bra chans att vinna det loppet och intrycket var bra förutom galoppen. Bakspår behöver inte vara negativt och skulle det klaffa någorlunda tror jag att han är starkast till slut.

Jag fyller på med hela B-gruppen och 4 Guli Rubin är inte så tokig. Han var dock lite seg senast men avslutade trots allt drygt 27 sista 1000. Gången före var han bättre då han plockade ner fine Horgen Ulven den sista biten. 7 Gnistas Adonis var den som vann loppet där Björlifant galopperade med chans och svarade då för en positiv insats efter att ha lett varenda meter av loppet. Wilhemssons springare står tuffare till den här gången men kan skrälla om de bästa kommer bort. 6 B.W.Gullis inledde lovande och var spelad till 3,90 senast trots 40 meters tillägg på Tina Blessen och 20 meter på Björlifant. Hon räckte dock inte alls då utan blev ordentligt frånåkt på slutrundan. Hon är säkert bättre den här gången och ska räknas även om den senaste starten lämnade en del? 8 Järvsö Tor har fart för att vinna det här loppet men han är väldigt osäker och det är stor risk att det blir ytterligare en gal den här gången. 5 Torpa Olea har gjort det fullt godkänt vid sina fem starter och även om inte kusken vinner ihjäl sig så får hon en markering. Sista strecket till lägesgynnade 1 Åstas Lotta som var bra vid karriärens enda seger.

 

Analys Östersund V64-3:

Ranking: A. 1-2. B: 3-7-5-4. C: 6.

Spetsanalysen: Scacco Matto har inte visat någon startsnabbhet i sina två Sverigestarter men har samtidigt inte tryckts av någon gång och kan säkert öppna bättre än visat. Hur som helst kan han inte svara ut startkatapulten Eastar Rapida som är riktigt vass iväg. Över full distans bör ”Lalle” släppa och jag är inne på att Martiniwithmuscle kan hålla inne Bergh i inledningen och sedan borde Redén kunna köra sig till spets.

Loppanalysen: Ett försök till Norrlands Grand Prix och här finner vi omgångens största favorit i 1 Scacco Matto som har imponerat vid sina segrar på svensk mark. I Sverigedebuten togs han lugnt från start men avslutade desto bättre och jag hade drygt 11 sista varvet i ett lopp som vanns av läckre Daley Lovin. Senast hamnade han i dödens men kunde avgöra lätt utan att pressas och intrycket lovade mera. Det finns dock ett par frågetecken som gör att jag bara spikar på flerkupongerna. Dels är jag som sagt inne på att han blir av med ledningen och då borde det kunna bli dödens igen efter en bit. Dessutom gillar jag inte riktigt att han bara vann två av 18 starter ifjol och samtidigt hade 7 andraplatser. Jag har dock inte sett de loppen så det kan säkert finnas anledningar till det men det är ändå ett litet ? och som jättefavorit väljer jag att dubbla på det vanliga systemet.

Det med 2 Martiniwithmuscle som jag alltså tror kommer sitta i spets och då ska han slås. I debuten kunde han inte försvara sitt innerspår utan fastnade med krafter kvar och såg fin ut. Senast var han bland annat ute mot Sciacallo O.M. och avslutade då bra efter en invändig smygresa. Det är läge för ett offensivare upplägg den här gången och jag ser ingen anledning till varför Redén ska släppa om Bergh ställer frågan i ett tidigt skede. Jag tror det kan hålla hela vägen och vi kommer säkert att få se en sevärd duell mellan dessa fina hästar.

Det finns flera bra hästar med i loppet som till exempel Kriteriefinalisten 3 Global Revolver men jag tror inte att dessa räcker mot mina A-hästar den här gången.


Östersund V64-4:

Ranking: A: -. B: 6-7-12-9-8-1-2-3-5-4-15-13-10-14. C: -.

Spetsanalysen: Solbacka Pilen kom inte alls iväg när han hade innerspår på Romme 25/4 och det är stor risk att han hamnar en bit ner i fältet. Eltebos Höibysara är snabb och bör med hjälp av sitt springspår kunna hitta till täten för att sedan köras där.

Loppanalysen: Ytterligare ett nordislopp och ett vidöppet sådant där jag hoppas på skräll. Favorit blir 1 Solbacka Pilen och kapacitetsmässigt är det motiverat men jag tror att läget kan bli en fälla. Han var som sagt inte i närheten av att ta någon ledning när han hade innerspår senast utan var mycket trevande den första biten. Robert Skoglunds fina femåring galopperar även en hel del och som favorit känns det givet att gå emot. Skulle det lösa sig kan han såklart vinna men det är inget jag vill gå på.

Jag tar med samtliga fjorton hästar på huvudsystemet och skrälltipset till snabba men något ovilliga 6 Eltebos Höibysara. Det åttaåriga stoet har svarat för flera bra insatser på slutet utan att ha fått sticka nosen först. Just att sticka nosen först är tyvärr inte hästens starkaste egenskap och det förtydligar statistiken som visar en seger på 46 försök. Den enda segern togs från just springspår och kort distans och förutsättningarna den här gången är idealiska. Det borde kunna bli ledning och då tror jag att det håller länge. Hela vägen Torsten!

Det är oerhört svårtippat bakom och man skulle nästan kunna vända på ranken utan att det vore konstigt. Jag vill nämna jätteskrällen 12 Mitt Hjärtas Frode som kommer med toppform och skulle kusken vara lite mer offensiv den här gången kommer han fälla många över upploppet. Vid segern näst senast imponerade han så smått efter att ha körts till ledningen knappa varvet från mål och senast såg han fin ut bakom hästar.


Analys Östersund V64-5:

Ranking: A: 7-9-2. B: 4-3. C:5-6-8-1.

Spetsanalysen: Global Ninja är snabb ut och över 1609 meter tror jag inte att någon tar en längd på henne. Hon bör dock släppa ifrån sig täten mot det här sällskapet och då borde det vara Windy Ways som är först fram och får överta. Det är dock inte säkert att det blir släpp då det brukar kunna bli en hel del överoptimistiska styrningar i dessa lopp.

Loppanalysen: Dagens Dubbel inleds med ett damlopp över den engelska milen och klar favorit blir 2 Windy Ways. Det är inte så konstigt efter den vassa prestationen hon stod för senast då hon plockade ner den färske V75-vinnaren Twigs Voici via 08.5 sista 800. Skulle hon bli släppt till ledningen och slippa få press av någon ”påställd” kusk är det givetvis en toppchans. Det brukar dock kunna hände lite vad som helst i den här typen av lopp och jag hoppas att de kör lite för fort första varvet.

Det skulle i så fall gynna min tipsetta 7 Monas Invercote som verkligen är en häst jag gillar. Hon har gjort tre starter på svensk mark efter sin Frankrike-sejour. I den första starten spurtade Viking Kronos-dottern vasst efter att ha fått chansen väldigt sent. Senast hamnade hon i fjärdepar invändigt men svarade återigen för ett bra upplopp i ett lopp som vanns av Beer Summit. Gången före det plockade hon med lätthet ner toppstoet Your Highness (som förvisso hade fått en tung resa) och intrycket var bra då. Montéspecialisten Linda Hedström är rutinerad i dessa sammanhang och skulle hon servera sin häst de rätta ryggarna tror jag ingen kommer att kunna stå emot ekipaget över upploppet. Hon känns väl bortglömd av de tidiga spelarna och hon är prisvärd till under 10%.

Sista strecket till forne Stochampionats-vinnaren 9 Blended Scotch som nu har fått ett lopp i kroppen efter långa vila. Hon hamnade då i dödens och höll fullt godkänt via 10 sista 800. Med den genomköraren borde hon ha gått framåt och skulle hon få sitt lopp går ingen säker över upploppet.

Jag står över betrodda 4 Geisha Sund som har haft en fantastisk form en längre tid. Jag tycker dock att hon var något sämre senast även om det kostade mycket att köra sig till täten efter 800 meter. Distansen den här gången känns också som ett klart minus och med en orutinerad kusk i sulkyn är valet enkelt att inte strecka.

 

Analys Östersund V64-6:

Ranking: A: 8. B: 13-3-10-14-1-7-12-2. C: 11-9-4-5-6.                      

Spetsanalysen: Janne Sisu borde kunna hålla upp sitt innerspår men sedan är frågan vad offensive Ove A gör. Jag hoppas att Daniel Redén är offensiv med Sorbet och ställer frågan för att få överta i ett tidigt skede.

Loppanalysen: Ett fint långlopp avslutar kvällen och här hittar jag omgångens bästa idé och det i form av 8 Sorbet som jag bara tror vinner om han står på benen. Super Photo Kosmos-sonen hoppade tyvärr bort sig i ett tidigt skede i Kungapokalsuttagningarna men har därefter svarat för två svettiga prestationer utan att ha fått vinna. Näst senast gick han en rejäl slutrunda från kön men kunde då aldrig få slag på ledande Imperator. Senast var han nästan ännu bättre då han avslutade under 1.11 sista varvet ute i spåren efter att ha backats loss från ett invändigt läge. Det loppet vanns av Comte Du Pommeau som följde upp den segern med en vass insats under elitloppshelgen och Sorbet behöver verkligen inte skämmas för att han inte rådde på honom den gången. Bakspår utan någon häst på utsidan behöver inte vara fel och här behöver Redén bara fokusera på att köra felfritt den första biten men sedan hoppas jag på ett offensivt upplägg. Han borde bli släppt till spets men har bra chans oavsett löpningsförlopp. Loppet verkar bli ganska jämnspelat och det här är omgångens bästa drag och jag spikar på allt!

Vill man ändå gardera tycker jag 13 Global Money är värst emot. Han har gjort två bra insatser i sin nya regi och senast svepte han ett billigt gäng ifrån köposition. I första starten för Bergh gick han 10.2/1640 på ett bra sätt i det loppet som förde Royal Fighter till elitloppet. Distansen den här gången borde inte vara några problem men jag tror inte att han tar 40 meter på min vinnare.

3 Vision Fromentro har fått två lopp innanför västen efter vila och han spurtade bra senast efter sen lucka. Från ett fint läge dyker han säkert upp där framme.

14 Narold Vox var ute i Harpers i lördags men kom aldrig till i loppet och den insatsen kan vi nog glömma. Han trivs över den långa distansen där han har svarat för flera bra prestationer men jag har ändå svårt att se honom vinna den här gången.

Värt att notera är att Ludde skickar upp 10 Viking America vilket borde betyda att han tror på hästen. Viking Kronos-sonen har hög kapacitet men får sällan till det men skulle han ha en bra dag kan han skrälla.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kalmartravet ersätter Tingsryd
Nästa nyhet
Kalmartravet ersätter Tingsryd

Kalmartravet ersätter Tingsryd

Efter ekonomiska problem stod det nyligen klart att man inte kan fortsätta tävla på landets milebana Tingsryd. Och nu är det även klart hur man gör med de schemalagda tävlingsdagarna.

I onsdags tog ju Kalmar över V86-tävlingarna som skulle körts på Tingsryd och det blir även framöver Kalmartravet som träder in för de tävlingsdagar som inte ställs in helt. Allt enligt info på travsport.se.

Lördag 13 juni (breddlopp) – Körs på Kalmartravet
Lördag 27 juni (V65) – Körs på Kalmartravet
Måndag 27 juli (breddlopp) – Ersätts ej
Söndag 16 augusti (V64) – Körs på Kalmartravet
Söndag 23 augusti (breddlopp) – Ersätts ej
Måndag 14 september (lunchtrav) – Körs på Kalmartravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
På onsdag lyfter Magic Tonight mot USA
Nästa nyhet
På onsdag lyfter Magic Tonight mot USA

På onsdag lyfter Magic Tonight mot USA

Snart börjar ett långt USA-äventyr för Magic Tonight. Nu på onsdag 10 juni lyfter nämligen ett plan med elitloppsvinnaren ombord och med på flighten är även Roger Walmanns Oaks-segrare från 2013 D´One.

Efter framkomsten till USA väntar en cirka fem veckors lång karantänvistelse innan duon är redo för tävling. Ett antal lopp är planerade om allt går bra och någon gång i november är det tänkt att hästarna ska vända hemåt mot Sverige igen.

Magic Tonights skötare Viktor Flink-Ideborn följer med sin passhäst på resan och det gör även D´Ones skötare  Malin Boman-Friberg. Tanken är också att Örjan Kihlström ska åka över för att köra, i alla fall i de flesta loppen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sundbyholm firade 60 år: Reijo gladdes åt Nadal
Nästa nyhet
Sundbyholm firade 60 år: Reijo gladdes åt Nadal

Sundbyholm firade 60 år: Reijo gladdes åt Nadal

Sundbyholmstravet firade 60-års jubileum på torsdagskvällen då banan hade premiärtävlingar 5 juni 1955. Passande nog vanns kvällens högst doterande löpning – Sundbyholm 60 år med 100.000 kronor till vinnaren – av en travtränare som föddes på samma dag som Sundbyholm invigdes.  Det var Reijo Liljendahl som lät Nadal Broline göra comeback efter knappa fyra månaders tävlingsvila.

Tillsammans med Ulf Ohlsson hamnade Nadal Broline utvändigt ledande Paduca Dream men det bekom inte femåringen det minsta utan segern blev mycket enkel på 1.13,3a/2140 meter.

– Han har gett mig många gråa hår och sömnlösa nätter men det här är en riktig talang, berömde Reijo Liljendahl efter hästens femte raka. Så kanske kan Reijo nu sova gott framöver när alla bitar verkligen verkat fallit på plats.

En plusinsats svarade också Klaus Kerns Let´s Dance D.E. för som från spets dundrade runt till helt ohotad seger på 1.10,8a/1640 meter.

– Han blir bara bättre och bättre efter jag flyttat från Kalmar-banan och nu tränar honom i skogen, sa Klaus Kern.

Vi får inte heller glömma Per Lennartssons derbyhopp Cash Gamble som trots ett bakspår tidigt forcerades till spets och sedan var det även här i det närmaste lekstuga. Lennartsson berömde rejält i vinnarcirkeln och menade att det finns fler växlar plocka fram om man skulle närma sig en derbyfinal.

En mycket imponerande segertrio.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-intervjuer Lindesberg

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson