Omgången: Färjestad får som ofta förr ta smällen att köra V64 dagen efter Elitloppet, men man har fått till fina lopp med högklassig avslutning inte minst! Spiken känns hemma och jag spelar utgång emot snackhästarna i avslutningen!

Bästa spiken: 6 Metallic Beat (V64-4) har en perfekt uppgift och från ledningen kommer det inte bli mycket till lopp om jag gissar rätt. Toppchans!

V64-förslaget är på 2.100 kronor (enbart för alla rätt):

1-5 (3-10)
6-7-9-12-8-11-3-1-10-13 (2-4)
5-9-8-11-6 (7-4)
6 Metallic Beat (5-2)
6/ 12-2-11-7-8-3-13-1-5-4-15-10 (14-9)
2/ 5-10-1-7-9-6-8  (11-3) 

2x10x5x1x1x8 = 800 kr

2x10x5x1x13x1 = 1300 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

6-2 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 1-5 B: 3-10-4-2 C: 8-6-11  

Spetsanalys: Emil Tuffing höll upp ledningen då han hade innerspår förra våren, i snabb öppning var han rapp direkt. Han höll enkelt ut Lillaxel den starten. Smirre Creek har tagit ledningen 3/5 senaste med spår 1-3, men tar nog inte en längd sida-sida med kvicke Emil Tuffing. Sogno di Volare spetsade i 10-öppning på Umåker och kan öppna bra.

Loppanalys: 1 Emil Tuffing var klar i debuten för Djuse trots att han inte fick ett direkt snällt lopp, snabbstart till ledningen från tillägg, press och fick släppa innan han klev förbi och bara stack undan. Han var inte alls lika bra senast då han kördes fram tidigt men var seg och sämre. Kanske satt comebacken i benen ändå då det var ett tufft lopp, och han kan vara tillbaka i slag nu. Ledningen tar han och jag tror att han har bra chans att vinna.

Jag var inne på att spika, men feggarderar med 5 Fossens Bonus som är en kapabel rackare och han spåddes lysande framtid då han vann efter vila i januari och var ruskigt fin. Han spelades till 14 för tio på V75, men var sämre och inte alls lika spänstig och gick på tandköttet över upploppet till knapp seger i billigt försök. Han har inte fungerat efter det, och även om det låter bra nu så vill jag se det först. Skulle han löpa upp till det han visade i vintras, ja då äter han upp dessa och det känns dumt att ta bort honom ändå för låset är starkt nu.

V64-2:

Ranking: A: 6-7-9 B: 12-8-11-3-1-10-13 C: 2-4

Spetsanalys: Melody Marke är mycket kvick i fötterna, och hon satt i spets kort efter start från bakspår förra gången Björn körde! Hon var snabb till ledningen senast och är spetsfavorit med perfekt spår.

Loppanalys: 7 Aung San Suu Kyi är en snackhäst hos Gooparna som övertygade vid segrarna, men det har varit massor med strul med hästen. Hon stegrade sig och kastade ur Björn då det var voltstart och fick inte vara med. Hon var sedan knepig som favorit på V64 och hoppade dubbelt, men det var 1600 meter och lite konstig anmälan. Senast efter ny vila kördes hon fram utvändigt, men var seg och aldrig med chans även om hon närmade sig då ledaren stannade till. Säkert går hon framåt med det loppet, men voltstart är lurigt och det är snävt att vända från sjundespår på Färjestad, skulle det dessutom bli omstart (som det förtvivlat ofta blir på Färjestad) ja då kan hon vara borta direkt.

Det här är ett skräll-lopp, även om jag tippar den matematiska vinnaren 6 Melody Marke. Hon tar ledningen och gör favoriten bort sig blir det billigt. Hon gav upp enkelt senast, men det var en tuff häst framför då i Neon Face som man släppte till. Hon hade strul med en hov då berättar Selin, och ska vara bättre nu. Leder länge, men kan kasta ankare till slut är känslan.

Jag rankar upp helt ostreckade 9 Queen Goutier som gjort två starter för duktiga Sofia Aronsson och varit spelad mot vettiga hästar. Det har blivit galopp i första kurvan i båda loppen och hästen är osynad, men visade en del fart i förra regin och som ospelad mot dessa håller jag upp då jag tycker tränaren är vass.

8 Alvena Ullabella har hoppat två starter och formen är diffus, men det är bra smygläge och vid segern sprang hon 11 sista halvvarvet från ledningen. Låt vara att hon varvade på 22, men ändå…

12 Spring Chicken var ute på V75 näst senast och var inte tom efter smyglopp. Han vilade efter det och höll bra från dödens senast och inte stort slagen och måste räknas.

V64-3:

Ranking: A: 5-9-8 B: 11-6-7-4-3 C: 2-1

Spetsanalys: Sir Corneliani låter det uppåt kring och han var riktigt kvick enda gången han testade bilen vilket var från innerspår och spetsade enkelt. Jorma gillar att kasta iväg och det bör bli ledningen.

Loppanalys: Fina treåringar där 9 The Swede är favorit och han är bra. Dock siktas han mot E3-loppen om två veckor och det låter inte som att han ska köras tokoffensivt. Han har gått fina tider och på bra vis, och jag hade 11 sista 700 från ledningen senast. Bra chans på klass, men kan bli långt fram om han körs till slut. Dessutom åter  öppet huvudlag som senast, och optimalt är skygglappar som näst senast.

Tipset till spetsfavoriten 5 Sir Corneliani som svek favoritspelarna senast och kanske blev han för spänd med helstängt för han var summor sämre än tidigare. Han var mycket snabb bakom bilen då han testade den, och springer en bra tid i spets tror jag.

Bra är 8 Bad Story som är en Goop-häst från grunden med Conny Nobell/Tiba Lavec som föräldrar. Han kanske håller på att släppa till för senast såg han bra ut då han dödensvann utan att bottnas i snabb avslutning.

11 High On Heels spurtade mycket positivt och lattjade med bra treåringar vid skrällsegern på Solvalla. Inte lika bra senast, men som skräll åker den med.

V64-4:

Ranking: A: 6 B: 5-2-3-8-11-12-1 C: 9-4-7 

Spetsanalys: Ny klar spetsfavorit då Metallic Beat är väldigt snabb i voltstart, han har tagit ledningen tre senaste voltloppen och från springspår med Björn då han dessutom är storfavorit – ja ni kan göra matten själv…

Loppanalys: Jag har garderat favoriterna hittills men nu tror jag på spets och slut för 6 Metallic Beat. Jag jagade honom lite även då han mötte kanonen Ruffolo i vintras då denne hade bakspår men Metallic fick nöja sig med andraplatsen. Sedan var han sämre och fick börja om och träna på ett par månader. Han öppnade snabbt till ledningen i comebacken senast och sedan hade Björn full koll och såg till att motbudet blev kvar i säcken. Han går framåt med loppet, är solklar spetsfavorit och sedan har vi sett massor med gånger hur det ser ut. Ingen vågar trycka, Björn kör hela fältet och den bakom får chansen när det är för sent. Visst, han är storfavorit men vinstchansen är stor och jag tar skrällarna i andra lopp!

Bra form har 2 Glenlivet som höll bra senast från dödens, men var än rappare då han flög fram över upploppet före det. Han är dock först på turordningen och skulle favoriten strykas blir han enormt stor, och jag lägger grundkapable 5 Matchmaker As före som förstareserv.

V64-5:

Ranking: A: 6 B: 12-2-11-7-8-3-13-1-5-4-15-10 C: 14-9   

Spetsanalys: Lite mer ovisst, men jag tror att Paleo Pride körs till ledningen efter en bit. Han var snabb från spår 3 och tog ledningen och har varit bra med från bricka 2 också. Det är inte snabba hästar innanför där få tagit någon ledning, och han får hjälp av kvicka Rox’n Dynamite som har andra springspåret.

Loppanalys: Här tänker jag sticka huvudet i snaran och gå på Jonas Moberg! Det är inte helt enkelt att få med sig sådana vinnare, men han har verkligen fina hästar och nu ser det upplagt ut, så jag spelar utgång på V64 och spikar på DD hans 6 Paleo Pride. Det är en fin häst som haft problem genom karriären, men senast var han jättefin och klev runt dem till plättlätt seger via 13 sista 700 metrarna i spåren. Han har öppnat bra i voltstart tidigare och då det är tröga/klena hästar innanför borde Moberg kunna forcera till ledningen och sedan har bra chans!

Det låter lågt på kapable 12 Monte Major efter operation och strul, men han är så bra så han räknas ändå och Horpen upp är inget minus.

Mycket spel är det på ojämna 11 Twitter som inte var märklig senast och bara såg trist ut. Det var mot hårda hästar och han tycker säkert det är roligare att möta dessa, men ändå är han inte spelintressant.

Fortsatt form är det på 2 Alcyone Love som kan vinna med klaff, även om det verkar vara ett lopp inför viktigare uppgift.

V64-6:

Ranking: A: 2 B: 5-10-1-7-9-6-8 C: 11-3-4

Spetsanalys: Democrat följer bilen och jag tror att Daniel kör honom i ledningen över 1600 meter på spetsbanan Färjestad. De är mycket snabba utanför, men proffsen släpper ogärna till Lärlingar och Daniel är ju hyfsat stänkrädd…

Loppanalys: Jättefint lopp avslutar där 5 Truculent gör comeback efter längre vila, och visst har han fart för att vinna ett lopp som detta. Förra året kvalificerade han sig till självaste Elitloppet, och det är ofta hästarna är i form vid samma tidpunkt varje år. Nu har det strulat för honom och han är svårbedömd, om han kommer tillbaka till toppen. Han har jobbat bra nu, men med våldsamt startsnabba hästar innanför och med ”Sibbe” i vagnen känns det som det kommer bli fel…

Betrodd är såklart även maffige 10 Charrua Forlan som visade att segerinstinkten finns kvar senast då han säkert höll undan från ledningen på den blöta och skitiga banan. Nu får han gå till slut, och bäst har han varit i ledningen där han är obesegrad, och jag tror inte att ”HOS” tar dödens.

Jag går istället på 2 Underpaid Hanover som detta kan bli rätt för med tuff inledning på de runt honom, och får han ligga på rulle är han verkligen sylvass på speed. Under Elitloppshelgen förra året var han målfotoslagen av Bret Boko efter en virvlande avslutning i spåren, så det är rätt årstid även för honom. Han kom aldrig till från kön där Charrua spetsvann senast och kusk som häst gav upp. Nu är läget perfekt och jag tror han blåser till dem!

1 Democrat tappade i skuggan av Nuncio senast och har pausat lite så kanske kör man snällt? Jag hoppas dock att man kör i ledningen, och hittar han formen kan han vinna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Solänget

Måndag: V4-tips till Solänget

Omgången
Man är alltjämt omtumlad äver Elitloppshelgens kittlande turbulens och vilka prestationer vi fick skåda under hela helgen!!! Nu tar vi sikte mot nya storlopp under sommaren och i väntan på det inleds denna vecka med en småtrevlig V4:a från Solänget. Idel voltstart är det som gäller idag och jag lirar en flerkupong gånger tio med spik i sista avdelningen.

Spiken
5 Ängens Airman (V4-4)

Dragen
5 Mellby Toker (V4-2)
4 Ben Riach (V4-3)

V4-systemet (x10)
V4-1: 1,2,4,6,7 (res 5-3)
V4-2: 2,5,6 (res 4-11)
V4-3: 2,4,12 (res 11-1)
V4-4: 5 Ängens Airman (res 3-11)

5x3x3x1 = 45 rader

900 kronor

Dubbelförslaget
2,5,6 – 4 x 300

900 kronor

 

V4-1

RANKING A: 2-4. B: 6-1-7. C: 5-3.

Spetsanalys:
1 Filofax N.O. kan öppna bra och har fint läge. Ställer mig frågande om Jan-Ove Olsen vill köra där och släpper kanske till stallkamraten 6 Juni Kongen om den nu inte tar ledningen av egen kraft. När kommer 2 Tangen Didrik med frågan om att få överta?

Loppanalys:
Bara sju hästar till start i detta kallblodslopp men samtliga är samtliga med och nosar på miljonen i insprungna pengar. Jan-Olov Persson har tre utav dessa och hetast av dem tycker jag att 6 Juni Kongen är. Hästen stötte på övermakten senast i form av Titan Tabac och kan vara loppets ledare. 1 Filofax N.O. har gjort en start i år men där blev upplägget aningen för tufft efter att han forcerats fram till ledningen efter en miss i starten. Tveksam form men i detta sällskap duger han gott och väl. 7 Järvsöguttens rad har lite fel lutning men hästen kan en hel del i grund och botten.

Ingen i ovanstående trion platsar dock i min A-grupp där två andra hästar återfinns. 2 Tangen Didrik på att få agera tipsetta i loppet. Femåringen mötte Lannem Silje senast och gick bra som tvåa bakom den färske Elitkampsvinnaren. Han kostade också på sig att lägga bort mark på en galopp men upphämtningen var bra och det var andra raka tvåan i raden. I starten innan rådde han inte på Tangen Haap men stod för en stark slutrunda i spåren och nu kan vara dags för fullträff.

4 Ängskalla startade så sent som i fredags men får många stjärnor i boken för sin insats. Stoet hamnade då utvändigt om ledande Lesja Kongen och när denne galopperade på upploppet var hon med i striden ändå in på linjen. Hon kontrade till och med sista biten och sitter inte det loppet alltför mycket i benen kan hon utmana grabbarna.

V4-2

RANKING A: 6-5-2. B: 4-11-10-9. C: 3-7-1.

Spetsanalys:
6 Tambur har både utgångsläget och kusken får att komma till spets men lyckas Henrik Svensson vända runt 5 Mellby Toker på en femöring kan det bli kubbning. Har ändå lite halvsvårt att se det scenariot och Ove A får stå som favorit att fronta.

Loppanalys:
Sprinterlopp över 1646 meter och även här får vi se en par välkända namn. 6 Tambur härjade på V75 under 2013 och vann bland annat en Klass II-final på Solvalla. Fjolåret blev dock inte lika framgångsrikt och Adams Hall-avkomman har faktiskt inte besökt vinnarcirkeln sedan nyss nämnda toppår. Nollan senast kan vi glömma helt eftersom han satt i rygg på L’Amour när denne dödsstörtade. Springspår är perfekt för denna startsnabba sjuåring och Ove A lär inte spara på krutet på ”kör”.

5 Mellby Toker hängde med godkänt från fjärde invändigt på Umåker senast och verkar var på gång igen. Det hade varit kul att se honom i ledningen, en position där han i slutet av förra året var nära att slå Poker Kronos (delad seger), men där ser det ut att vara upptaget nu.

2 Manstone’s Classic levererade en 10-avslutning senast och skulle hästen få spela ut en sådan speed efter vilsam resa kan det räcka hela vägen.

V4-3

RANKING A: 4. B: 2-12-11-1-5-9-8. C: 6-10-7.

Spetsanalys:
4 Ben Riach öppnar bra från det flesta spåren i voltstart och gynnas av den invändiga strykningen. Tror en Micael Melander, stärkt av V75-triumfen i lördags, lyckas lotsa ekipaget till spets.

Loppanalys:
Långlopp stängt vid 100 000 kronor och intressant comeback av 12 Amiral Du Pommeau. Sexåringen återfinns nu hos Martin P Djuse och detta är en klivare med gott renommé. Hästen vann fyra lopp på 12 starter i fjol men har fungerat bäst när han fått löpt fritt framme i ledningen. Valacken har dragit trist startspår nu men kan säkert vara med och göra upp om det förutsatt att det inte strular.

4 Ben Riach lägger jag överst i ranken och hästen har ett strålande facit från ledningen. Fyra gånger har Good As Gold sonen kört i spets och det har slutat med diskad etta – tvåa – etta – etta. Han har dessutom en av en över den långa distansen och detta är loppet statistikvinnare. Hästen kan dessutom öppna bra och har fått mer plats i volten efter strykningen av Edwin Hammering. Spets och slut?!

2 Rely On Me gjorde årsdebut senast och var tillbaka med besked. Femåringen satt långt bak i kön men klev på via spåren på slutrundan och vann till slut säkert. Har säkerligen flyttat fram pohsitionerna ännu mer formmässigt och står bra inne i loppet.

11 Select skulle kunna vara nästa streck förutom ovan nämnda tre men han rådde inte på min tipsetta näst senast under liknande förutsättningar. Felade sedan kort efter start på Bergsåker men har vettig dagsform. Har dock en nolla i segerkolumnen och jag tror inte det är någon tillfällighet.

1 Googi testades barfota runt om senast men det blev ett test utan värde eftersom man blev störd till galopp kort efter start. Kan säkert sluta långt framme på sitt fina läge men jag tror även han får vänta lite till på karriärens första seger.

V4-4

RANKING A: 5 B: 3-4-8-6-7-14-9-10-15. C: 1-2-13-12

Spetsanalys:
6 Accelerate har bra facit i voltstart och har lottats till springspår vilket gör honom till bästa budet initialt. Hamnar bara 5 Ängens Airman hyfsat på det direkt tror jag Sören Östman kör till direkt och får överta.

Loppanalys:
2140 meter med voltstart och ändrade förutsättningar efter strykningen av favoriten 11 Birmingham som jag ändå hade tänkt att spika emot. Nu ser min vinnare 5 Ängens Airman ut att bli hårdast betrodd och han står på tur för seger. Senast fick han lägga bort en del krafter i spåren för att komma till ledningen efter ett halvvarv och orken tröt sista biten. Ett andrapris var ändå bra med tanke på loppscenariot och han hängde dessutom på en töm och är åtgärdad i ett framknä. Startspåret ska inte vara några problem och kanske kan Sören Östman få överta täten efter ett par hundra meter. Tycker sedan det saknas vettiga motbud och väljer att singla ekipaget.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Solänget: "Kommer inte göra bort sig"
Nästa nyhet
V4 Solänget: ”Kommer inte göra bort sig”

V4 Solänget: ”Kommer inte göra bort sig”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gör första starten för mig och jag är nöjd med hur han känns. Han kom till mig för två-tre månader sedan och har gått 1.19 full väg som snabbast. Han visade ju en del kvaliteter hos Pasi och vi får se vad hästen kan prestera nu. Visst kan det behövas ett, eller ett par lopp, innan han är på topp men han kommer inte göra bort sig nu heller. Kapacitetsmässigt duger han i klassen men att vinna direkt efter vila från spår tolv är inte det lättaste. Distansen inbillar jag mig ska vara en fördel. Skor runt om, säger Martin P Djuse om Amiral du Pommeau (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solänget. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Filofax N.O. – Han kan en hel del i grunden och utgångsläget kan jag inte klaga på han är kvick i benen. Vi siktar på barfota runt om han känns fin i jobben. Det är troligt att han har bäst möjlighet av mina tre i loppet, säger Jan-Olov Persson.

2 Tangen Didrik – Han var tvåa bakom en viss Lannem Silje senast och han var bra. Allt är fortsatt bra i jobben efter det och spåret oroar inte så mycket då hästen brukar vara säker. Åter skor runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

6 Juni Kongen – Han har fått ett lopp i kroppen och ska vara framsatt i form av det. Läget passar bra och han ska inte behöva vara avsågad här. Det blir skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

7 Järvsögutten – Han har rätt så bra kapacitet men det får vi sällan se och han vår visa bättring innan jag kan tro något på honom. Han tävlar med skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

Lopp 2, V4-2

2 Manstone’s Classic – Det verkar bra med honom och voltstart och kort distans passar bra. Det kan bli spets och sedan får vi se vad Ove hittar på. Vår har chans även med ryggresa. Det blir barfota fram och öppet huvudlag, säger tränarsambon Bert Pettersson.

5 Mellby Toker – Han hängde med fint senast efter en invändig löpning och var helt okörd i mål. Jag trodde att hästen var på gång innan det loppet och jag gillade formbeskedet som han gav. Spåret är jag rätt nöjd med och jag hoppas vi kan komma till ledningen. Jag tror på honom idag och vi kör med skor runt om som senast, Malin Brunzell.

6 Tambur – Han var med i den ruskiga olyckan senast då den andra hästen dog men min klarade sig bra. Han sprang nog in i sulkyn framför och fick en liten utgjutning i bröstet men det gick snabbt över. Han är gammal och van och ska inte ha några sviter av det varken fysiskt eller psykiskt. Vi provar barrfota runt om och jag klurar på första gången med helstängt huvudlag idag. Det ser ut som bra chans på spets om Ove träffar och sedan får han lägga upp det taktiska. Han är en av de som kan vinna, säger Thule Jonsson.

7 Kanel Kap – Han gör vad kan men har svårt att räcka till fullt numera. Vi får smyga ner i banan och lifta med sen får man se vilken peng vi kan spurta oss till. Barfota fram, säger Ulf Pettersson.

11 Krypton Eye – Han är i bra form och känns alltjämt pigg i lugna jobb. Det enda jag kan klaga på är utgångsläget som drar ner chanserna rejält och jag tror inte han är tillräckligt modig för att runda detta fält. Motståndet håller väl ungefär samma kaliber som han vant sig vid men han får väl ses som en platsbud främst. Barfota runt om, säger Martin P Djuse.

Lopp 3, V4-3

1 Googi – Han tränar helt ok och läget är bra även om jag ät tveksam till om han kan spetsa. Nu får skorna sitta på och han är väl en av flera med chans, säger Henrik Svensson.

4 Ben Riach – Han är upp och ner och senast var han trög bakifrån. Han kan öppna bra och jag siktar på spets och han trivs bättre med tätkänning. Har han sin rätta dag så kan han nog duga bra. Skor runt om och stängt huvudlag igen, säger Micael Melander.

12 Amiral du Pommeau – Han gör första starten för mig och jag är nöjd med hur han känns. Han kom till mig för två-tre månader sedan och har gått 1.19 full väg som snabbast. Han visade ju en del kvaliteter hos Pasi och vi får se vad hästen kan prestera nu. Visst kan det behövas ett, eller ett par lopp, innan han är på topp men han kommer inte göra bort sig nu heller. Kapacitetsmässigt duger han i klassen men att vinna direkt efter vila från spår tolv är inte det lättaste. Distansen inbillar jag mig ska vara en fördel. Skor runt om, säger Martin P Djuse.

Lopp 4, V4-4

3 Obsli Star – Han var duktig vid segern näst senast men blev alldeles för ivrig på Hagmyren. Formen är bra och jag hoppas han tar sig iväg från det här läget. Han kan öppna rätt bra om han sätter fötterna rätt och han kan nog sluta långt framme igen. Skor runt om, säger Ulf Pettersson.

5 Ängens Airman – Han var inte helt körbar senast och har åtgärdats i ett framknä efter det. Han stod ändå för en bra insats som tvåa då så formen ska det inte vara några fel på. Jag tror han kommer öppna bra och min förhoppning är att kunna köra mig till täten in i första kurvan. Sen tycker jag att han är så pass bra för dagen att han ska ses med vinstchans. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Sören Östman.

8 Todays Popular – Han var riktigt positiv senast och formen verkar bra på honom. Nu är läget chansartat men om det löser sig så ska han nog kunna var med och hugga rätt bra. Vi kör honom med skor runt om, säger Henrik Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mosaique Face mot Oslo Grand Prix
Nästa nyhet
Mosaique Face mot Oslo Grand Prix

Mosaique Face mot Oslo Grand Prix

Mosaique Face erhöll tapperhetsmedalj som tvåa i Elitloppet. Nu väntar närmast en start i Oslo Grand Prix.

Lutfi Kolgjini var på vippen att få uppfylla sin dröm om seger i Elitloppet. Men Magic Tonight kontrade och Mosaique Face fick se sig slagen med några nesliga decimeter.

Magic Tonight stångar ut "Musse" i Elitloppet. Foto: ALN

Men nu spänner Kolgjini i stället bågen mot Norge och landets största uppgift: Oslo Grand Prix som körs den 14 juni och bjuder vinnaren på 1,5 miljon norska kronor.

– Oslo Grand Prix blir nästa uppgift för Mosaique Face. Det är planen efter Elitloppet. Först ska han resa hem med skötaren Linda Sundberg och sedan ska han kontrolleras. Att han mår bra efter de två tuffa heaten, skriver man på Lutfi Kolgjinis hemsida.

”Ludde” har deltagit i Oslo Grand Prix de två senaste åren med Raja Mirchi (fyra och sexa). I årets upplaga kommer Mosaique Face bland annat få möta de båda norska Elitloppshästarna Support Justice och B.B.S. Sugarlight samt franske Ustinof du Viviver.

Läs även: Elitloppet: Ett magiskt ögonblick för Örjan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stark upplaga av Jämtlands Stora Pris
Nästa nyhet
Stark upplaga av Jämtlands Stora Pris

Stark upplaga av Jämtlands Stora Pris

Elitloppet må vara över men storloppssäsongen har bara börjat. Östersund lockar med en väldigt fin upplaga av Jämtlands Stora Pris på nationaldagen.

Det är 750 000 kronor till vinnaren när Östersundstravets förnämligaste löpning Jämtlands Stora Pris körs sent på lördag kväll. Och som sig bör har man, trots placeringen bara sex dagar efter Elitloppet, fått ihop ett toppklassigt startfält.

Fjolårets vinnare Mosaique Face finns såklart inte med efter hästens tappra insats i Elitloppet, men stall Kolgjini kommer i stället med El Mago Pellini som drog innerspåret. Det är Adrian som sitter i sulkyn.

Får Sanity sätta pricken över i nu? Foto: ALN

De två senaste årens tvåa Sanity finns med när hemmabanan bjuder på travkalas och spännande är även att återse Robert Bergh-jänkaren Creatine som senast var fyra i Prins Daniels lopp.

På tal om Norrlands-hästar gör även Svante Båth-stjärnan Quid Pro Quo kvick comeback. Sexåringen genomförde en halsoperation så sent som i april, men är redan fit for fight. Leif Witasps fine Cool Keeper, som kommer från vinst i Berth Johanssons Memorial drabbar här samman med den äldre eliten.

Shaq is Back från bakspår: Foto: ALN

Loppet kryddas ytterligare med Copenhagen Cup-fyran Backfire, Elitlopps-aktuelle Oasis Bi, Chelsea Boko, Shaq is Back som kommer från comeback-seger samt vassa stoet Your Highness.

Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
2 Cool Keeper – Leif Witasp
3 Sanity – Ulf Eriksson
4 Creatine – Robert Bergh
5 Backfire – Christoffer Eriksson
6 Oasis Bi – Björn Goop
7 Chelsea Boko – Örjan Kihlström
8 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
9 Shaq is Back – Daniel Redén
10 Your Highness – Ulf Ohlsson

Senaste vinnarna:

2014: Mosaique Face – Adrian Kolgjini
2013: Bagley – Conrad Lugauer
2012: Formula One – Erik Adielsson
2011: Iceland – Stefan Melander
2010: Torvald Palema – Åke Svanstedt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppet: Ett magiskt ögonblick för Örjan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson