Reijo Liljendahl var den som betalade den dyraste prislappen vid fredagens Elitauktion. Ettårige Coys Rain gick för 1,2 miljoner kronor.

Elitauktionen avhölls i Upplands-Väsby traditionsenligt på fredagskvällen. Reijo Liljendahl var den som stod för auktionens dyraste köp.

Solvallatränaren fick lägga upp 1 260 000 kronor för att få ettårige Coys Rain i sin ägo. Auktionsdyringen är efter Muscle Hill och undan Savvy Yankee och är därmed en halvbror till stallets elittravare Knows Nothing.

Näst dyrast blev Vakeel (e. Zola Boko – Chili Khan). Stefan Hultman fick betala 720 000 kronor för denna bror till självaste Maharajah. Kvällens tredje dyraste prislapp gick på 620 000 kronor och satt på Digital Silence (e. Super Photo Kosmos – Laverda de Pres) som är en bror till Digital Ink. Det var Bohler AB i Enköping som köpte hästen.

Roger Walmann var kvällens flitigaste köpare och ropade in sju ettåringar för ett totalpris på 2,5 miljoner kronor. Dyrast i septetten var Roofer (e. Scarlet Knight – Passionate Kemp) som gick på 610 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Akim du Cap Vert fällde Robert Bi

Akim du Cap Vert fällde Robert Bi

Robert Bi kunde inte stå emot en flygande Akim du Cap Vert. Franck Annes fine femåring firade i fredagens Prix Chambon P på Vincennes.

Med 54 000 euro till vinnaren hade fredagskvällens Prix Chambon P på Vincennes lockat ett starkt startfält. Världsrekordstravaren Robert Bi var stor favorit efter sin uppvisning i Copenhagen Cup. Men över kolstybben fick han sträcka vapen.

Rapide du Digeon var den tidiga ledaren. Fjolårssegraren Uhlan du Val placerades i ryggen. Robert Bi fick en långsam start men avancerades snart framåt i spåren och kunde överta taktpinnen när fältet travade ur den andra kurvan.

Samtidigt passade Uhlan du Val på att gå ut i dödens och Prix d’Amérique-fyran lade press på ledaren. Bakom som trea i andraspår, lurpassade Franck Anne med Akim du Cap Vert.

När fältet styrde genom sista sväng började Robert Bi att få det svettigt. Uhlan du Val fick greppet in på upploppet och ledaren var ett slaget byte. Men via en sedvanlig sylvass slutrökare kom nu Akim du Cap Vert anstormande och kort före målgång fick femåringen segergreppet.

Vinnartiden stannade vid 1.13,1 över 2850 meter. Andraplatsen tillföll mycket gott spurtande Olmo Holz som precis tog sig förbi Uhlan du Val som alltså fick nöja sig med bronspengen. Robert Bi mattades över upploppet och kom i mål som femma, fem tiondelar från vinnaren.

Swedishman låg bra placerad som tvåa i andraspår men föll oturligt över i galopp vid utgången av sista sväng och tappade därmed en framskjuten placering.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skador sätter stopp - Carl-Erik Lindblom slutar
Nästa nyhet
Skador sätter stopp – Carl-Erik Lindblom slutar

Skador sätter stopp – Carl-Erik Lindblom slutar

En av landets mest meriterade travkuskar avslutar sin karriär. Skador sätter stopp för Carl-Erik Lindblom.

Örebrotränaren Carl-Erik Lindblom tillhör Sveriges mest meriterade och populäraste kuskar. Men de senaste månaderna har han inte setts till på tävlingsbanorna. Nu har han tagit beslutet att avsluta sin karriär som kusk och tränare.

Lindblom har vunnit över 3400 lopp. Foto: ALN

– Det var mitt livs svåraste beslut, men jag gick på min doktors inrådan. Det känns hårt. Jäkligt hårt, säger Carl-Erik till travronden.se.

”Calle” körde sitt senaste lopp på Örebro den 4 januari. Efter det har han genomgått en operation i ländryggen och förhoppningen var att han skulle återkomma i sulkyn under våren. Så blir det nu olyckligtvis inte.

Carl-Erik Lindblom avslutar därmed sin karriär med 3461 segrar. En summa som endast ytterligare elva kuskar i Sverige mäktat med. 59-årigen har drivit en tränarrörelse med femton hästar på sin träningslista, men de kommer nu att gå till andra tränare.

– Jag kommer såklart inte släppa travet helt, men kommer inte köra eller träna några hästar, säger han till travronden.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Fredag: V64-tips till Boden

Omgången
Med 39 lopp att ta hänsyn till på Solvalla i helgen kunde man ju tänka att till och Sveriges Nordligaste travbana skulle urholkas en aning men Boden bjuder på en riktigt trevlig omgång där vi bland annat får se två toppnamn tampas i den tredje avdelningen.

Dessa två får utgöra låset i omgången medan spiken kommer i sista och det är en outsider. 2 Piriac (V64-6/DD-2) känns aningen underskattad, har fina förutsättningar och ska dessutom gå med ny balans. Tycker det finns frågetecken på favoriterna i loppet och jag hoppas Jorma Särkiniva kan ge fin spelkassa till helgen.

Spiken
2 Piriac (V64-6)

Låset
10 Global Money & 15 Västerbo Loveboat (V64-3)

Dragen
4 Meslon & 6 Viking Streamline (V64-1)
15 French Target (V64-4)
4 Super Lendalund (V64-5)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 1,4,6,7,10 (res 2-8 )
V64-2: 1,2,6,9,10 (res 14-2)
V64-3: 10,15 (res 12-14)
V64-4: 2,5,6,8,9,10,13,15 (res 4-1)
V64-5: 2,4,6,9,11 (res 12-15)
V64-6: 2 Piriac (res 4-12)

5x5x2x8x5x1

= 2000 rader/kronor

Dubbelförslaget
6,9,11 – 2 x 250
2,4 – 2 x 100

950 kronor

 

V64-1

RANKING A: 10-7. B: 4-1-6-2-8-5-9. C: 11-3.

Spetsanalys:
1 Rondine D’Asolo har perfekt läge men får skynda sig när bilen släpper fältet efter 2 Beautyson utmanar och 4 Meslon är inte så tokig han heller. Jag skriver inte helt av en sistnämnda men min röst faller tillbaka på innerspåret och Claes Sjöström.

Loppanalys:
Lopp för fyra- och femåringar med ett par skapliga namn i startlistan. 10 Pledge Allegiance har tio segrar på 32 starter men är alltjämt inte helt att lita på. Senaste insatsen glömmer vi eftersom upplägget blev för tufft men Donato Hanover-dottern duger gott i klassen och måste ses som en tidig utmanare om segern.

7 Lady’s Blue News kommer med en imponerande segerrad men idel segrar i de sju senaste starterna. Dessa är givetvis svåra att värdera mot norskt motstånd men vid triumfen näst senast felade valacken från start. Han kördes sedan fram utvändigt ledaren tidigt och kunde vinna enkelt. Den gemensamma nämnaren för samtliga fullträffar har varit ”rejäla insatser” och femåringen ska med på lappen.

4 Meslon har hunnit göra ett lopp i Finland men då ryckte man skorna vilket inte alls fungerade på den banan. Fyråringen var väl annars godkänd i Westholms regi och är framför allt startsnabb. Kan få fin resa och är skrällduglig.

1 Rondine D’Asolo har formen på topp och hade rubbet kvar som trea senast bakom Geisha Sund och Caddie Girl. Perfekt utgångsläge och lyckas Claes Sjöström svara upp ledningen kan stoet räcka ända till seger.

6 Valle Streamline galopperade in i första kurvan senast och är väldigt lite streckad om ni frågar mig. Valacken har två segrar i år och har, förutom galoppmisslyckandet senast, faktiskt aldrig inte varit sämre än fyra på sju försök. Plus om det blir barfota säger Hanna Olofsson.

2 Beautyson startade så sent som i tisdags och får väl knappt godkänt från sitt dåliga utgångsläge. Nu återfår valacken chefen i jollen, och har dessutom lottats till mycket bättre förutsättningar är på mycket länge, men jag tycker hästen behöver visa uppryckning innan han platsar på min lapp.

8 Snow Breeze W.F. lockar till sig en stor del av strecken men talangen har inte startat på tio månader och har dessutom chansartat startspår.

V64-2

RANKING A: 6-1-9.  B: 10-14-2-11-3. C: 13-12-7-8-5-4

Spetsanalys:
Både innerspåret och ena ”springen” innehas av startsnabba kallblod och både vill säkerligen till front. 1 Miljonär och 6 Lome Prins gör upp om detta och av dem som är bäst med på kör frontar.

Loppanalys:
Kallblodslopp över korta häcken och detta är ett finallopp i Dubbelcupen med 100 000 kr till vinnaren. Christian Månsson har en formstark duo i 9 Solakongen och 14 Hirvonen. Tillägg över 1640 meter är dock inte helt lätt och det måste stämma på vägen. Solakongen har radat upp segrarna på sistone och är väl stallets bästa chans av dessa två medan Hirvonen är lite trög av sig och jag tror knappast rundar alla över 1640 meter.

6 Lome Prins finns på start och han löper han en 27-tid från spets precis som senast får nog tilläggshästarna svårt att komma in i matchen. Då höll han undan före en tapper Björli Svarten och hittar Mats Gällerstedt till täten sitter han på leken.

1 Miljonär spårade runt om senast och det var femåringens andra raka viktoria. Krister Söderholm lär jaga taktpinnen igen och ekipaget ska räknas oavsett löpning.

10 Moeses galopperade kort från start och var sedan chanslös från kön. Femåringen var dock positiv på Boden gången innan och jag tror kort distans är en fördel. Inte borta med rätt resa.

Jag plockar även med 2 Eng Rappa som var duktig tvåa bakom Miljonär senast och som borde kunna få ett fint lopp i den främre träffen.

V64-3

RANKING A:15-10  B: 12-14-13-5-7-1-11-6-2. C: 4-9-8.

Spetsanalys:
1 Sitka Rod brukar vara bra med på det från samtliga spår i voltstart men jag har svårt att se Månsson köra där. Släpper troligen till första bästa men frågan är vem det är med tanke på att loppet klart bästa hästar står 20 meter bakom. Svårt.

Loppanalys:
Volstartslopp över 2140 meter där vi faktiskt får se två stjärnhästar duellera. 15 Västerbo Loveboat. Fuxen möte bland annat Cool Keeper och Creatine senast och stod för en fullgod insats trots nollan i raden. Derbyfinalisten går ner många klasser motståndsmässigt och det här gänget måste han ses med bra chans att runda samtliga. Detta ska vara klasskillnad och även om värdet ligger i att gardera väljer jag att singla Svante Båths femåring.

10 Global Money sneglade Bergh mot Elitloppshelgen med men där kom inte Love You-sonen med. Istället tog man sats här och hästen senaste insats var klart bra som trea i det lopp som Royal Fighter vann på 1.09.8. Detta är en klasshäst som är van att möta världseliten men förutsättningarna är klart annorlunda nu.

Skulle dessa två komma bort ur loppet är det vidöppet men 12 Prawns har ännu inte fått till fullt ut det uppe i Norrland men höll duktig från spets på Dannero.

V64-4

RANKING A: 5-8-15. B: 13-10-9-2-6. C: 4-1-7

Spetsanalys:
2 Maldini Bob spetsar initialt men körs knappast där eftersom han inte startat sedan augusti i fjol. 8 Sixten Bishop är en aspirant på att överta, och kan vara först framme, men riskerar tuff inledning då det finns ett par ganska snabba konkurrenter emellan.

Loppanalys:
Spårtrappa över 2140 meter och fyra strykningar gör inte det lopp så mycket lättare, bara billigare för plånboken. Här krävs det gardering, modell större, och det är inte lätt att peka ut vinnaren. Favorit blir 5 Lotus Khan och From Above-sonen var inte alls som bäst senast och det visade sig att han var sjuk den dagen Svante Båth säger svårbedömd inför detta men på visad kapacitet är fyraåringen ändå loppets etta.

Han ska dock garderas och 8 Sixten Bishop trodde jag på senast. Valacken spetsade och drog sedan i jämnt tempo men fick se sig slagen av Juno F. som flög fram via open stretch. Femåringen ska räknas tidigt men missgynnas av spåret längst ute på vingen.

15 French Target gjorde comeback senast och hakade på fullt godkänt till bronspengen från tredje inner. Borde var bättre nu och gynnas av strykningarna.

13 Risoamaro Vip återkom också till tävlingsbanan senast och vann sin vana trogen direkt. Detta är en stark finsk segermaskin som tål att göra det själv och han rundar många.

10 Malik har två segrar i raden och vid andraplatsen var han inte långt ifrån att slå Lady’s Blue News som blir hårt betrodd i V64-1. Femåringen är av den rejälare sorten och streckas.

Som sagt – ett svårt lopp och jag streckar totalt åtta hästar.

V64-5

RANKING A: 9-11-6. B: 2-4-12-15-1-5-7. C: 10-14-13.

Spetsanalys:
2 Mystic Accident har faktiskt aldrig startat från framspår bakom bilen men har visat hyfsat raska fötter i voltstart. 4 Super Lendalund är också kvick och kan vara den som kommer först till plankan men frågan är om inte 7 Dialog In vill mest till ledningen och får överta.

Loppanalys:
Spårtrappa återigen och relativt öppet även här men fördel för vårt grannland i öst. 11 Count Response övertygade på Boden senast då plockade ner Kalanchoe P.R. från dödens och med den insatsen på näthinnan känns han given. Återfinns nu dessutom i Jesper R Nilssons regi men det låter lite som att man siktar på V75 på hemmaplan.

9 Hayai Chikaras stoltserar med två raka triumfer som både tagits utan att han behövt förta sig alldeles för mycket. Muscles Yankee-sonen går från alla lägen och får tipsettan med minsta möjliga marginal före Count Response.

6 Dialog In gjorde ett bra lopp som tvåa i årsdebuten och testade sedan V75 där det inte stämde alls. Det blev galopp halvvarvet kvar men valacken har vettigt läge nu och kan vara loppets ledare. Därifrån kan han mycket väl spåra detta hela vägen.

2 Mystic Accident kom väl aldrig in i loppet riktigt från sitt möjliga utgångslåge senast men avslutade bra för andra gången i rad.  På Boden räckte det hela vägen till karriärens andra triumf och det är inte alls omöjligt att Janne Norberg kan ratta hem seger nummer tre.

4 Super Lendalund kan vara en jättesusare och får sista platsen på mitt system. Bra läge, snabb ut och får säkert ett vettigt lopp.

V64-6

RANKING A: 2. B: 4-12-3-1-7-9-11 C: 8-6.

Spetsanalys:
1 Electrifying är medelsnabb ut men jag tror det finns flera utvändigt som kan ta en längd på Bergharns travare. 2 Piriac är en av dem och jag tror Jorma Särkiniva laddar på rejält med en häst i toppform. Får troligen Caddie Girl över sig direkt men jag tror Jorma svarar och kör front.

Loppanalys:
Ett småtrevligt lopp avslutar V64:an och här har jag en skrällvinnare i form av 2 Piriac. Den finska gästen är ett välkänt namn på de här breddgraderna och vann senast han besökte Bodentravet. Då gjorde han det från kön men mitt intryck av nioåringen är att han är något kaxigare i ledningen och kommer man dit nu tror jag han blir svårslagen men han går bra även bakifrån. Tycker det finns fint spelvärde Victory Abroad-sonen, nu förutsättningarna blev optimala, och tränaren aviserar dessutom nytt huvudlag samt barfota bak för första gången i år. (fel i programmet). En kul idé när streckfavoriten 12 Premier Kronos dragit iskallt läge och andrahandaren 1 Electrifying kan hamna i maskin.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Risk för regn under Elitloppsfesten
Nästa nyhet
Risk för regn under Elitloppsfesten

Risk för regn under Elitloppsfesten

Laddar du för stundande Elitloppshelg på Solvalla? Då gör du nog säkrast att packa ned ett paraply i bagaget.

Elitloppshelgen står för dörren och trav-fans anstormar Solvalla från både när och fjärran. Men någon solskenshistoria ser det inte ut att bli för Elitloppsbesökarna i år.

SMHI:s prognoser är nämligen dystra – förutsatt att man inte gillar regn. Publik som siktar på att spendera helgen på Solvalla lär nog finna det en god investering att medta ett paraply – och kanske även en tjock tröja.

Prognosen för lördag lyder: Regn framåt eftermiddagen och temperaturer mellan 11 och 13 grader.

Prognosen för söndag: ungefär det samma, men med än lägre förväntade temperaturer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "I ledningen blir han svårpasserad"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson