En av landets mest meriterade travkuskar avslutar sin karriär. Skador sätter stopp för Carl-Erik Lindblom.

Örebrotränaren Carl-Erik Lindblom tillhör Sveriges mest meriterade och populäraste kuskar. Men de senaste månaderna har han inte setts till på tävlingsbanorna. Nu har han tagit beslutet att avsluta sin karriär som kusk och tränare.

Lindblom har vunnit över 3400 lopp. Foto: ALN

– Det var mitt livs svåraste beslut, men jag gick på min doktors inrådan. Det känns hårt. Jäkligt hårt, säger Carl-Erik till travronden.se.

”Calle” körde sitt senaste lopp på Örebro den 4 januari. Efter det har han genomgått en operation i ländryggen och förhoppningen var att han skulle återkomma i sulkyn under våren. Så blir det nu olyckligtvis inte.

Carl-Erik Lindblom avslutar därmed sin karriär med 3461 segrar. En summa som endast ytterligare elva kuskar i Sverige mäktat med. 59-årigen har drivit en tränarrörelse med femton hästar på sin träningslista, men de kommer nu att gå till andra tränare.

– Jag kommer såklart inte släppa travet helt, men kommer inte köra eller träna några hästar, säger han till travronden.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Fredag: V64-tips till Boden

Omgången
Med 39 lopp att ta hänsyn till på Solvalla i helgen kunde man ju tänka att till och Sveriges Nordligaste travbana skulle urholkas en aning men Boden bjuder på en riktigt trevlig omgång där vi bland annat får se två toppnamn tampas i den tredje avdelningen.

Dessa två får utgöra låset i omgången medan spiken kommer i sista och det är en outsider. 2 Piriac (V64-6/DD-2) känns aningen underskattad, har fina förutsättningar och ska dessutom gå med ny balans. Tycker det finns frågetecken på favoriterna i loppet och jag hoppas Jorma Särkiniva kan ge fin spelkassa till helgen.

Spiken
2 Piriac (V64-6)

Låset
10 Global Money & 15 Västerbo Loveboat (V64-3)

Dragen
4 Meslon & 6 Viking Streamline (V64-1)
15 French Target (V64-4)
4 Super Lendalund (V64-5)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 1,4,6,7,10 (res 2-8 )
V64-2: 1,2,6,9,10 (res 14-2)
V64-3: 10,15 (res 12-14)
V64-4: 2,5,6,8,9,10,13,15 (res 4-1)
V64-5: 2,4,6,9,11 (res 12-15)
V64-6: 2 Piriac (res 4-12)

5x5x2x8x5x1

= 2000 rader/kronor

Dubbelförslaget
6,9,11 – 2 x 250
2,4 – 2 x 100

950 kronor

 

V64-1

RANKING A: 10-7. B: 4-1-6-2-8-5-9. C: 11-3.

Spetsanalys:
1 Rondine D’Asolo har perfekt läge men får skynda sig när bilen släpper fältet efter 2 Beautyson utmanar och 4 Meslon är inte så tokig han heller. Jag skriver inte helt av en sistnämnda men min röst faller tillbaka på innerspåret och Claes Sjöström.

Loppanalys:
Lopp för fyra- och femåringar med ett par skapliga namn i startlistan. 10 Pledge Allegiance har tio segrar på 32 starter men är alltjämt inte helt att lita på. Senaste insatsen glömmer vi eftersom upplägget blev för tufft men Donato Hanover-dottern duger gott i klassen och måste ses som en tidig utmanare om segern.

7 Lady’s Blue News kommer med en imponerande segerrad men idel segrar i de sju senaste starterna. Dessa är givetvis svåra att värdera mot norskt motstånd men vid triumfen näst senast felade valacken från start. Han kördes sedan fram utvändigt ledaren tidigt och kunde vinna enkelt. Den gemensamma nämnaren för samtliga fullträffar har varit ”rejäla insatser” och femåringen ska med på lappen.

4 Meslon har hunnit göra ett lopp i Finland men då ryckte man skorna vilket inte alls fungerade på den banan. Fyråringen var väl annars godkänd i Westholms regi och är framför allt startsnabb. Kan få fin resa och är skrällduglig.

1 Rondine D’Asolo har formen på topp och hade rubbet kvar som trea senast bakom Geisha Sund och Caddie Girl. Perfekt utgångsläge och lyckas Claes Sjöström svara upp ledningen kan stoet räcka ända till seger.

6 Valle Streamline galopperade in i första kurvan senast och är väldigt lite streckad om ni frågar mig. Valacken har två segrar i år och har, förutom galoppmisslyckandet senast, faktiskt aldrig inte varit sämre än fyra på sju försök. Plus om det blir barfota säger Hanna Olofsson.

2 Beautyson startade så sent som i tisdags och får väl knappt godkänt från sitt dåliga utgångsläge. Nu återfår valacken chefen i jollen, och har dessutom lottats till mycket bättre förutsättningar är på mycket länge, men jag tycker hästen behöver visa uppryckning innan han platsar på min lapp.

8 Snow Breeze W.F. lockar till sig en stor del av strecken men talangen har inte startat på tio månader och har dessutom chansartat startspår.

V64-2

RANKING A: 6-1-9.  B: 10-14-2-11-3. C: 13-12-7-8-5-4

Spetsanalys:
Både innerspåret och ena ”springen” innehas av startsnabba kallblod och både vill säkerligen till front. 1 Miljonär och 6 Lome Prins gör upp om detta och av dem som är bäst med på kör frontar.

Loppanalys:
Kallblodslopp över korta häcken och detta är ett finallopp i Dubbelcupen med 100 000 kr till vinnaren. Christian Månsson har en formstark duo i 9 Solakongen och 14 Hirvonen. Tillägg över 1640 meter är dock inte helt lätt och det måste stämma på vägen. Solakongen har radat upp segrarna på sistone och är väl stallets bästa chans av dessa två medan Hirvonen är lite trög av sig och jag tror knappast rundar alla över 1640 meter.

6 Lome Prins finns på start och han löper han en 27-tid från spets precis som senast får nog tilläggshästarna svårt att komma in i matchen. Då höll han undan före en tapper Björli Svarten och hittar Mats Gällerstedt till täten sitter han på leken.

1 Miljonär spårade runt om senast och det var femåringens andra raka viktoria. Krister Söderholm lär jaga taktpinnen igen och ekipaget ska räknas oavsett löpning.

10 Moeses galopperade kort från start och var sedan chanslös från kön. Femåringen var dock positiv på Boden gången innan och jag tror kort distans är en fördel. Inte borta med rätt resa.

Jag plockar även med 2 Eng Rappa som var duktig tvåa bakom Miljonär senast och som borde kunna få ett fint lopp i den främre träffen.

V64-3

RANKING A:15-10  B: 12-14-13-5-7-1-11-6-2. C: 4-9-8.

Spetsanalys:
1 Sitka Rod brukar vara bra med på det från samtliga spår i voltstart men jag har svårt att se Månsson köra där. Släpper troligen till första bästa men frågan är vem det är med tanke på att loppet klart bästa hästar står 20 meter bakom. Svårt.

Loppanalys:
Volstartslopp över 2140 meter där vi faktiskt får se två stjärnhästar duellera. 15 Västerbo Loveboat. Fuxen möte bland annat Cool Keeper och Creatine senast och stod för en fullgod insats trots nollan i raden. Derbyfinalisten går ner många klasser motståndsmässigt och det här gänget måste han ses med bra chans att runda samtliga. Detta ska vara klasskillnad och även om värdet ligger i att gardera väljer jag att singla Svante Båths femåring.

10 Global Money sneglade Bergh mot Elitloppshelgen med men där kom inte Love You-sonen med. Istället tog man sats här och hästen senaste insats var klart bra som trea i det lopp som Royal Fighter vann på 1.09.8. Detta är en klasshäst som är van att möta världseliten men förutsättningarna är klart annorlunda nu.

Skulle dessa två komma bort ur loppet är det vidöppet men 12 Prawns har ännu inte fått till fullt ut det uppe i Norrland men höll duktig från spets på Dannero.

V64-4

RANKING A: 5-8-15. B: 13-10-9-2-6. C: 4-1-7

Spetsanalys:
2 Maldini Bob spetsar initialt men körs knappast där eftersom han inte startat sedan augusti i fjol. 8 Sixten Bishop är en aspirant på att överta, och kan vara först framme, men riskerar tuff inledning då det finns ett par ganska snabba konkurrenter emellan.

Loppanalys:
Spårtrappa över 2140 meter och fyra strykningar gör inte det lopp så mycket lättare, bara billigare för plånboken. Här krävs det gardering, modell större, och det är inte lätt att peka ut vinnaren. Favorit blir 5 Lotus Khan och From Above-sonen var inte alls som bäst senast och det visade sig att han var sjuk den dagen Svante Båth säger svårbedömd inför detta men på visad kapacitet är fyraåringen ändå loppets etta.

Han ska dock garderas och 8 Sixten Bishop trodde jag på senast. Valacken spetsade och drog sedan i jämnt tempo men fick se sig slagen av Juno F. som flög fram via open stretch. Femåringen ska räknas tidigt men missgynnas av spåret längst ute på vingen.

15 French Target gjorde comeback senast och hakade på fullt godkänt till bronspengen från tredje inner. Borde var bättre nu och gynnas av strykningarna.

13 Risoamaro Vip återkom också till tävlingsbanan senast och vann sin vana trogen direkt. Detta är en stark finsk segermaskin som tål att göra det själv och han rundar många.

10 Malik har två segrar i raden och vid andraplatsen var han inte långt ifrån att slå Lady’s Blue News som blir hårt betrodd i V64-1. Femåringen är av den rejälare sorten och streckas.

Som sagt – ett svårt lopp och jag streckar totalt åtta hästar.

V64-5

RANKING A: 9-11-6. B: 2-4-12-15-1-5-7. C: 10-14-13.

Spetsanalys:
2 Mystic Accident har faktiskt aldrig startat från framspår bakom bilen men har visat hyfsat raska fötter i voltstart. 4 Super Lendalund är också kvick och kan vara den som kommer först till plankan men frågan är om inte 7 Dialog In vill mest till ledningen och får överta.

Loppanalys:
Spårtrappa återigen och relativt öppet även här men fördel för vårt grannland i öst. 11 Count Response övertygade på Boden senast då plockade ner Kalanchoe P.R. från dödens och med den insatsen på näthinnan känns han given. Återfinns nu dessutom i Jesper R Nilssons regi men det låter lite som att man siktar på V75 på hemmaplan.

9 Hayai Chikaras stoltserar med två raka triumfer som både tagits utan att han behövt förta sig alldeles för mycket. Muscles Yankee-sonen går från alla lägen och får tipsettan med minsta möjliga marginal före Count Response.

6 Dialog In gjorde ett bra lopp som tvåa i årsdebuten och testade sedan V75 där det inte stämde alls. Det blev galopp halvvarvet kvar men valacken har vettigt läge nu och kan vara loppets ledare. Därifrån kan han mycket väl spåra detta hela vägen.

2 Mystic Accident kom väl aldrig in i loppet riktigt från sitt möjliga utgångslåge senast men avslutade bra för andra gången i rad.  På Boden räckte det hela vägen till karriärens andra triumf och det är inte alls omöjligt att Janne Norberg kan ratta hem seger nummer tre.

4 Super Lendalund kan vara en jättesusare och får sista platsen på mitt system. Bra läge, snabb ut och får säkert ett vettigt lopp.

V64-6

RANKING A: 2. B: 4-12-3-1-7-9-11 C: 8-6.

Spetsanalys:
1 Electrifying är medelsnabb ut men jag tror det finns flera utvändigt som kan ta en längd på Bergharns travare. 2 Piriac är en av dem och jag tror Jorma Särkiniva laddar på rejält med en häst i toppform. Får troligen Caddie Girl över sig direkt men jag tror Jorma svarar och kör front.

Loppanalys:
Ett småtrevligt lopp avslutar V64:an och här har jag en skrällvinnare i form av 2 Piriac. Den finska gästen är ett välkänt namn på de här breddgraderna och vann senast han besökte Bodentravet. Då gjorde han det från kön men mitt intryck av nioåringen är att han är något kaxigare i ledningen och kommer man dit nu tror jag han blir svårslagen men han går bra även bakifrån. Tycker det finns fint spelvärde Victory Abroad-sonen, nu förutsättningarna blev optimala, och tränaren aviserar dessutom nytt huvudlag samt barfota bak för första gången i år. (fel i programmet). En kul idé när streckfavoriten 12 Premier Kronos dragit iskallt läge och andrahandaren 1 Electrifying kan hamna i maskin.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Risk för regn under Elitloppsfesten
Nästa nyhet
Risk för regn under Elitloppsfesten

Risk för regn under Elitloppsfesten

Laddar du för stundande Elitloppshelg på Solvalla? Då gör du nog säkrast att packa ned ett paraply i bagaget.

Elitloppshelgen står för dörren och trav-fans anstormar Solvalla från både när och fjärran. Men någon solskenshistoria ser det inte ut att bli för Elitloppsbesökarna i år.

SMHI:s prognoser är nämligen dystra – förutsatt att man inte gillar regn. Publik som siktar på att spendera helgen på Solvalla lär nog finna det en god investering att medta ett paraply – och kanske även en tjock tröja.

Prognosen för lördag lyder: Regn framåt eftermiddagen och temperaturer mellan 11 och 13 grader.

Prognosen för söndag: ungefär det samma, men med än lägre förväntade temperaturer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "I ledningen blir han svårpasserad"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”I ledningen blir han svårpasserad”

V65 Solvalla: ”I ledningen blir han svårpasserad”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han vann lätt senast och jag var nöjd med honom både tidsmässigt och aktionsmässigt. Vi hittade inga fel på honom före den starten och körde ett banjobb emellan. Senast körde jag på säkerhet från start och vi har fått ett bra läge igen. Jag försöker hålla ut Jorma och sedan borde väl den invändiga hästen släppa? I ledningen tror jag han blir svårpasserad. Det blir inga ändringar mot senast, han går med skor runt om och fast bomull, säger Claes Svensson om King Sir Kir (V65-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Stronghold – Det är en häst som lovade mycket ifjol men inte blommade ut riktigt, det fanns mer i honom. Han har gått banjobb inför det här och även skött träningen hemma på bra sätt. Läget och distans är passande då han är snabb men det känns svårbedömt och han är ett outsiderbud. Det är första start som valack nu, och det blir barfota bak den här starten, säger Tommy Berghagen.

2 Scullys Girl – Hon har pausat till den här starten men tränar bra och går bra varje gång. Hästen är okomplicerad och min känsla är att hon kan öppna bra i sin debut bakom bilen. Trots att hon möter äldre hästar tycker jag inte man ska räkna bort henne. Barfota fram igen, säger Ville Karhulahti.

3 Caztor – Det är en stor häst som är under utveckling. Han känns bra i träningen och kommer vara bättre nu med lopp i kroppen. Jag tycker det är svårt att jämföra våra hästar i loppet, de är nog ganska jämbördiga. Det är möjligt det blir barfota bak nu, säger C-G Björkroth.

4 Griminal Jack – Han vann på bra sätt senast och har tränat på bra. Hästen är inte så tokig och har fungerat bra i ledning. Distansen är ingen nackdel och det kan möjligen bli barfota bak nu, säger C-G Björkroth.

9 Santiago Bi – Han öppnade bra senast och fick lite massage. Han bör vara framåt i form och kan duga riktigt bra här även om det var bra motstånd. Vi kör honom barfota bak igen och med lite lättare frambalans nu, säger Anton Sverre i stallet.

12 Svart Kronos – Han har pausat lite men känns fin i jobben och är en kapabel travare. Nu fick han det inte riktiga att stämma vid sina två senaste framträdanden och han kan agera lite krångligt. Visst finns det frågetecken men det kan bli jättebra eller så kan det bli jättedåligt. Idag kommer vi ändra en hel del i utrustningen och köra barfota runt om, jänkarbike och helstängt, säger Fredrik B Larsson.

Lopp 2, V65-2

2 Air Lindy – Hon tävlar helt ok men får visa lite mer innan man kan tro så mycket. Det kan bli barfota runt om nu men mest troligt får skorna sitta på, säger Anton Sverre i stallet.

3 Top Degli Ulivi – Han var lite tuffare tränad inför senast och jag körde därefter. Det blev lite väl mycket men jag hoppas han får visa sitt kunnande nu. Det är en bra häst i mina ögon. Barfota bak, säger Robert Bergh.

4 Aileron – Han blev för pigg senast. Hästen fick inte fäste på banan och blev då rullig och galopperade i ledningen. Han är ganska startsnabb och bör vara med där framme. Det blir barfota bak nu, men annars samma utrustning med öppet huvudlag och fast bomull, säger Marcus Schön.

6 Digital Bronze – Han gör det bra hästen men behöver en växel till och jag tror barfota kan ge honom den. Nu blir det dock skor igen fast kanske ett helstängt huvudlag. Jag får ligga lågt nu och tror inte vi slår vår andra häst i loppet, säger Marcus Schön.

7 Tesio – Det är en kanonfin häst som har tränat på fint efter senaste starten. Han bör vara med där framme igen och ska absolut ses med segerchans. Skor runt om och helstängt huvudlag igen, säger C-G Björkroth.

8 Irene Sund – Hon fick ett fint lopp i återkomsten och borde vara bättre nu. Dock talar förutsättningarna emot med spår åtta bakom bilen mot tuffa hästar och jag ligger lågt. Det blir ett mycket snällt upplägg. Skor runt om, säger Fredrik B Larsson.

10 Fury Heart – Det är en mycket fin häst som suttit fast i ett par starter. Om det klaffar från det här läget så bör hon duga fint. Hon tävlar med skor runt om, säger Roger Walmann.

11 Tres Bien Ås – Det är en mycket fin häst som svarade för två bra lopp vid segrarna. Senast blev det ett tuffare lopp men hon höll bra. Om det klaffar så bör hon räcka bra men spåret är ett minus. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

12 Trot Kronos – Han var rejäl senast och visade goda resurser. Det är fin fysik i honom och han har en spännande framtid. Det var en positiv insats senast även om hans teknik går att slipa på då det är franskt i honom. Det är ett svårt läge nu mot bra hästar men vi tror hästen kommer göra ett bra lopp i alla fall och inga ändringar är planerade, säger Tommy Berghagen.

Lopp 3, V65-3

1 Real Dream – Han är bra i ordning och förutsättningarna kan inte vara bättre. Det bör vara ett segerbud här då han bör serveras en fin resa. Barfota runt om, säger Robert Bergh.

2 King Sir Kir – Han vann lätt senast och jag var nöjd med honom både tidsmässigt och aktionsmässigt. Vi hittade inga fel på honom före den starten och körde ett banjobb emellan. Senast körde jag på säkerhet från start och vi har fått ett bra läge igen. Jag försöker hålla ut Jorma och sedan borde väl den invändiga hästen släppa? I ledningen tror jag han blir svårpasserad. Det blir inga ändringar mot senast, han går med skor runt om och fast bomull, säger Claes Svensson.

3 Yahtzee Deo – Han har inte rosat marknaden på slutet och hästen blandar och ger. Det blir nog att smyga med och försöka tjäna en peng här mot bra hästar. Hästen kan öppna snabbt om han laddas men frågan är vilket upplägg kusken väljer. Barfota runt om och öppet huvudlag, säger Marcus Schön.

4 Eclipse Boko – Han har vunnit två raka på bra sätt och senast tyckte jag han var bättre än någonsin då han rundade dem enkelt. Hästen är under utveckling och kan nog öppna bra bakom bilen, han känns klart starkare i år efter sin vinterträning. Skor runt om, säger C-G Björkroth.

7 Wizard Simoni – Det verkar fortsatt bra med hästen. Vi har kört de finslipande jobben på rakbanan med honom och det verkar bra. En fin häst och även om han möter bra hästar idag så känner jag mig inte helt golvad. I dag provar vi dessutom honom barfota runt om i värmningen och hoppas det blir så i loppet sedan, säger Thomas Lönn.

8 Don’t Look Down – Han gör det bra varje gång men spår åtta mot bra hästar drar förstås ner chanserna. Det blir barfota runt om nu vilket är ett litet plus men vi är nöjda om han är fyra-femma, säger Marcus Schön.

9 Bazileus d’Ela – Han sprang och taktade ur senast och vi får hitta på några korrigeringar till denna start. Han var ändå bättre senast än näst senast och gör en spännande start här då det är en fin häst. Skor runt om, säger Robert Bergh.

12 Sudbury – Han håller fin form för dagen och fick trava utvändigt ledaren senast. Nu blir det första gången med norskt huvudlag samt barfota fram igen. Läger drar ner förhoppningarna men hästen duger, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 4, V65-4

1 Just Flying By – Hon var lite klen senast men då hade vi nog varit lite för snälla med henne i jobben. Läget är bra för en fin smygare. Hon är inte så lätt att vinna med men ska vara i bättre form nu. Barfota runt om, säger Roger Walmann.

3 Shockwave – Hon var förbättrad senast och trivdes nog med att tävla med tussar. Allt verkar väl med henne i jobben efter det och det blir barfota runt om igen, säger Robert Bergh.

4 Red Riding Hood – Hon var duktig senast vi var på Solvalla och vann i starten innan det. Jag tycker hon känns lika fin inför det här loppet och allt ser bra ut på förhand. Utgångsläget är okej och hon är rätt så kvick ut bakom bilen. Jag tycker att hon har segerchans i ett sådant här lopp. Barfota fram, öppet huvudlag och jänkarbike, säger Marcus Waldmüller.

5 Bethel Hanover – Hon känns som vanligt i jobben och ska prestera bra på nytt. Inga ändringar är planerade och hon bör hävda sig fint i denna omgivning, säger Pär Hedberg.

6 Roxy Hill – Hon var fin senast och håller formen. Hon lär smyga med här och ha chans även om det inte är någon toppchans att tala om. Hon tävlar med skor runt om, säger Jeppe Rask i stallet.

7 Salina D.K. – Hon gick jättebra senast i danskt mästerskap som tvåa bakom Premance Simoni som startar i stoeliten på lördag. Vi var förbi henne efter mål och hästen fick sedan pusta lite efter det hårda loppet. Hästen har gått banjobb på Skive tillsammans med Tonicetobetrue inför det här och jag tror formen är lika fin nu. Det brukar bli tempo på loppen den här helgen och min häst går starkt till slut och jag tror hon är med långt fram. Det blir barfota fram och aluminiumskor bak som hon brukar, säger Jeppe Juel.

9 Rub It Out – Hon gick bra igen senast och brukar gå bra när hon inte startar för tätt. Bakspår kan vara en fördel då hon förmodligen håller sig lugnare då. Vi siktar på barfota runt om igen, säger Ville Karhulahti.

10 Alvena Take It – Hon vann den här dagen i fjol och vi måste sikta på repris. Hon har dock haft problem med bihåleinflammation men är bra förberedd nu med bland annat två 22-jobb full väg. Jag tror hon är bra direkt och det blir barfota runt om, säger Peter Untersteiner.

11 Valkyria R.Ö.K. – Hon har känsliga ben så därför har vi startat henne sparsamt under året. På Åby var hon såklart jättebra men det löste sig också helt perfekt och eftersom sådant brukar jämna ut sig drog vi bakspår nu. Nu tycker jag ändå att hon är bäst bakifrån och jag är inte det minsta orolig för formen. Hon var ute i ett provlopp för ett tag sedan och travade då 1.13, över kort distans med 1.10 sista varvet. Hon hade dessutom järnskor och sulor den gången och nu kan vi lätta en aning. Eftersom hon är lite skör kommer vi inte kunna köra barfota runt om utan det blir lätta skor fram. Nästan varje lopp hon vann i början av förra året gick hon med pg-skor fram och jag är inte särskilt oroad över det. Visst behöver vi tur igen för att vinna loppet men drömscenariot är 1.12 första varvet och sen kommer vi in i matchen, säger Michael Lönborg.

Lopp 5, V65-5

1 Backorder – Det är en fin häst som gjort det jättebra med tre raka segrar. Hästen kan öppna och bör få ett bra lopp, hon bör vara med långt framme, säger C-G Björkroth.

3 Adrians Girl – Hon är tuffare tränad och så tufft trimmad som jag vågar med henne. Hon är bra förberedd men det saknas i henne och hon behöver loppet. Jang anmäler henne barfota runt om men mest troligt blir det barfota fram, säger Robert Bergh.

8 Devs Darling – Hon var sjuk senast och dras ofta med halsproblem tyvärr. Vi kollade halsen på henne i tisdags och då verkade allting bra. Hästen tränar bra och är jättesnabb ut men läget är tråkigt så vi får se hur det går från start. Barfota fram igen, säger Ville Karhulahti.

10 Essence Ås – Henne körde jag senast och vi fick då för långt fram till täten men hästen avslutade bra till slut. Bakspåret är ett minus och jag tycker hon är allra bäst i främre träffen. Minst barfota fram, säger Ville Karhulahti.

11 Stirling Cheer – Hon blev ofokuserad senast och galopperade i starten då. Hästen kändes ruskigt fin i senaste jobbet och trots bakspår tycker jag hon kan vara med där framme. Det blir barfota runt om nu, säger Marcus Schön.

Lopp 6, V65-6

1 Ready Ribb – Han var mycket bra senast och vann lätt. Han är mycket fin i jobben och vår bästa chans i omgången. Vad som kan oroa något är att han galopperat bort sig vid sina Solvallastarter tidigare. Från spets är det bra chans och eventuellt blir det barfota bak, säger Anton Sverre i stallet.

3 Part Nan Angelen – Han gör en intressant debut för mig och jag har en bra känsla då hans aktion blir allt bättre. Distansen ska fungera bra och jag är nöjd. Skor runt om, säger Robert Bergh.

4 Mellby Club – Det är en bror på Mellby Viking så han har att brås på. Det har tagit tid för honom men han är stark och rejäl och kommer allt mer. Spår fyra är aldrig roligt för en stor häst att vända runt med, men Jorma får ta det safety i starten. Hästen tål göra jobbet själv vilket han visade i årsdebuten senast, säger C-G Björkroth.

9 Västerbo Arthur – Han satt fast med gott om krafter kvar senast och jag tycker han är i riktigt bra slag för dagen. Jag vet inte riktigt hur han står på sig på distansen men jag tror inte det ska välla några problem. Det står ett par tuffa hästar där bak, bland annat Mockingbird Face som väldigt duktig senast. Min häst brukar dock kunna gå bra till slut och jag kan inte tro annat än att han levererar en fin insats. Inga ändringar är planerade, säger Torbjörn Jansson.

10 Mockingbird Face – Han har fått tuffa lopp i hård konkurrens och bör förhoppningsvis ha fått lite hårdhet av detta. Nu bör han få ett rygglopp och vi kör honom barfota runt om, säger Robert Bergh.

14 Go Johnny Gogogo – Det blev strul senast och formen är ok. Det blir svårt för honom att runda till seger men distansen är ok. Han tävlar barfota runt om, säger Jeppe Rask i stallet.

15 Croque – Han har pausat knappt en månad och uppgiften ser för tuff ut för hans del. Vi siktar på att tjäna en slant och det blir skor runt om igen, säger Marcus Schön.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lösningen för Robert Bergh - hagarna flyttas
Nästa nyhet
Lösningen för Robert Bergh – hagarna flyttas

Lösningen för Robert Bergh – hagarna flyttas

Robert Berghs problem med den nya anläggningen i Marks kommun ser ut att vara på väg mot en lösning. De aktuella hagarna kommer helt enkelt att flyttas.

I sommar är tanken att Robert Bergh ska flytta in med hela sin personalstyrka på den nya campen i Hajom, Marks Kommun. Landets vinstrikaste travtränare byter Bergsåker mot Åby.

Bergh blir Åbytränare i sommar. Foto: ALN

Men de senaste veckorna har problem tillstött för nybygget. De hästhagar som man låtit bygga har inkräktat på det så kallade strandskyddet, något som Marks kommun inte kunna tillåta.

Efter flertalet förhandlingar verkar man nu ha kommit fram till en lösning på problemet. Under onsdagen träffades representanter från bygg- och miljökontoret i Marks kommun och Robert Berghs konsortium för ett möte – som föll väl ut.

Resultatet blev att man beslutade att helt enkelt flytta delar av rasthagarna som stört strandskyddet. Man kommer att göra om de från början tänkta små hagarna för unghingstar närmast vattendraget Surtan, till större beteshagar. Något som är tillåtet enligt strandskyddet. Det skriver Borås Tidning.

En sådan flytt har tidigare inte varit möjlig att göra på grund av de pågående mark- och byggnadsarbeten som utförts på området, men nu när byggnaderna snart är färdiga blir det genomförbart.

Därför kan Robert Bergh nu dra tillbaka sin ansökan om dispens från strandskyddet – det kommer nämligen inte att behövas.

Både bygg- och miljökontorets förvaltningschef Tord Lundborg och Robert Berghs ombud Kjell Palmeby säger till Borås Tidning att man nöjda med resultatet av onsdagens möte.

Läs även: Berghs bygge kan lösas – om hagarna flyttas

Läs även: Berghs flytt till Åby hotas – ”Väldigt besviken”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tillbaka efter sjukdomen - strålande Shaq is Back

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson