Det var treåringarna som stod i främsta rummet när Solvalla avverkade ”förfesten” under onsdagen. En av flera imponerande vinnare var Tomas Malmqvist-tränade Tunika.

På fredag slår Solvalla upp portarna för årets största travhelg, men redan under onsdagskvällen kunde fina travare beskådas på huvudstadsarenan.

Tunika siktar mot Oaks. Foto: ALN

I tre avdelningar av ASVT Trottex Auktionslopp visade talangfyllda treåringar upp sig. Förstapriset i varje var 110 000 kronor.

Det hela inleddes med Zola Boko-dottern Tunika som lär gå en högintressant säsong till mötes. Stoet som i fjol var femma i Svensk Uppfödningslöpning tog sin andra seger på lika många försök i år.

Det med Björn Goop vid tömmarna. Tunika vann racet retfullt enkelt efter att tagit täten direkt och sedan kunnat kontrollera fullständigt. Över upploppet trippade hon undan på väldigt lätta hovar och vann på 1.14,3a över 2140 med vad som såg ut som mängder av krafter i behåll.

Facile Boko. Foto: ALN

Firma Adielsson och Båth tog hem den andra stoavdelningen. Facile Boko (e. Virgill Boko) fick ett perfekt lopp som tvåa i andraspår och kunde väldigt enkelt avgöra över upploppet.

Loppets favorit Timbal, blev kvar i tredjespår hela sista varvet, höll starkt men galopperade som slagen över upploppet. Facile Boko vann på 1.14,1a.

Poet Broline. Foto: ALN

I den första avdelningen för hingstarna och valackerna blev det väldigt lätt för Peter Untersteiner. Spets och slut stavades tillvägagångssättet bakom Poet Broline. Quite Easy-sonen som gjorde sin första start för nye tränaren noterades för 1.14,1a.

Björn Goop tog den sista. Denna gång med egentränade Pacific Broline som från ett tråkigt läge tidigt kom fram till dödens där han blev kvar. Celebrity Secret-talangen plockade ändå säkert ned ledande Knifetown Winner till säker viktoria på 1.14,3a.

Rätt V86-rad:

4 Tunika – Björn Goop 1,11
4 Champ Walk In – Björn Goop 7,21
2 Poet Broline – Peter Untersteiner 2,56
7 Facile Boko – Erik Adielsson 5,74
3 Faith Hill – Ulf Ohlsson 5,75
12 Pacific Broline – Björn Goop 1,73
1 Speed Hill – Örjan Kihlström 9,99
5 Priamo Caf – Peter Untersteiner 3,17

8 rätt: 19 024 kr (235,2 system)
7 rätt: 252 kr
6 rätt: 31 kr

Omsättning: 17 209 758 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

Omgången: Åby kör en trevlig V64-omgång med flera jättefavoriter, men jag provar faktiskt att gardera samtliga dessa då jag har roliga motbud till dem. Min spik är bara andrahandare, men jag räknar med en klassisk inmåttning av kylige Isemanden! 

Bästa spiken: 12 Skymaster (V64-5) ser allt bättre ut för Jensen, och senast klev han runt dem trots att han fick sent svar och dryga spår. Jag tror han reglerar dem från dödens!

V64-förslaget är på 2.400 kronor (enbart för alla rätt):

7-2 (6-5)
1-8-5-7 (2-6)
9-10 (3-7)
2-14-15-3-9-4-6-5-1-10-13-7-8-11-12
12 Skymaster (4-1)
11-12-5-9-3-6-1-10-4-7 (11-12)

2x4x2x15x1x10 = 2400 kr

DD-förslag på 1000 kronor: 

12-11 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 7-2 B: 6-5-4-8 C: 3-1  

Spetsanalys: Crowne är mycket snabb och taktiken verkar given, det är ledningen som gäller. Ingen av de han möter är snabbare så klar spetsfavorit är han.

Loppanalys: 2 Crowne blir favorit, och det är en bra uppgift med trolig spets och 1600 meter. Han såg dessutom minst sagt fin ut i comebacken senast då han fastnade med gott om sparat, och tränare Göransson hyllar ovanligt rejält. Han kan rinna undan såklart, men han är ojämn och möter några tuffa så jag garderar. Han har faktiskt blivit oplacerad tre senaste gångerna han körts i ledningen och inte vunnit på sju senaste. Nu finns ju flera taktikval på Åby och Calle är ovanligt optimistisk.

Jag dubblar ändå då det blir jäkla hets på Crowne, och tippar faktiskt 7 Listas Rafiki som svarade för ett kanonlopp senast, men Anders körde mot fel häst och efter att ha mosat ledaren tidigt blev det stumt och slaget på upploppet. 1600 meter är intressant, han har bra statistik på korta häcken med 5/7 bland de två främsta, och ofta är starka hästar bra på sprint. Det ska dessutom bli helstängt för första gången på länge vilket är mycket intressant!

V64-2:

Ranking: A: 1-8-5-7 B: 2-6-11-12 C: 9-10-3-4

Spetsanalys: Donato E. galopperade med snäva spår 5 i Årjäng, men före det var han riktigt rask med spår 3 på tillägg och från innerspår kommer han öppna snabbt och hålla ledningen.

Loppanalys: 1 Donato E. är en mycket bra häst för sin låga klass, och det visade han inte minst senast i lunchloppet då han galopperade från snävt startspår, tappade mark och fick efter en bit gå utvändigt ledaren. Han blev utmanad av Walkyria Race runt slutsvängen, men svarade snyggt och gick undan säkert på bra vis. Han har varit snabb i benen från tillägg och från innerspår är han klar spetsfavorit mot hästar som inte är så snabba. Bra chans givetvis, men han är gigantisk favorit och möter bra hästar.

8 Whisky Akema var chanslös att svara Barthold K. då denne kom loss senast på den lite kladdiga banan. Kanske borde han ändå ha vunnit det? Han var bra vid segrarna före, och är snabb ut så han borde ha chans att hålla rygg på favoriten. Det är intressant, även om han är mer stark än speedig och ingen klockren open-pålle.

5 Bren Derlin Am körde kusken klantig galopp med senast då han var för tidigt på det. Hästen var överlägsen i det loppet så det var rätt så onödigt, men han visade fart i upphämtningen. Stort kuskplus nu och inte alls borta.

Tar även med 7 Big Deal som är en fin häst som kanske håller på att släppa till och första barfota fram låter rätt.

V64-3:

Ranking: A: 9-10 B: 3-7-5-3-1-6-2 C: 11-8-4-12

Spetsanalys: Capri T.T. höll enkelt ledningen från innerspår senast och kördes i bra fart i ledningen. Får Protector över sig direkt och sedan kommer Ritzo som är stark och vi får se vilken taktik man väljer.

Loppanalys: Flemming blir favorit med sitt ämne 9 Wham Bam Boom som verkligen lever upp till sitt coola namn för bra det är han! Han vann med en gäspning senast då han blåste runt dem på 200 meter på långsidan och bara försvann! Före det måste man säga att han var bra trots att han fick ge sig då han gick i dödens på Don Incantatore (vann på V75 starten efter) och denne samt kanonen Sweet’n Sour Akema var före i mål. Klart han har toppchans.

Men jag måste ändå dubbla med en annan som är ruskigt bra för klassen i 10 Lass North Star! Nu verkar pusselbitarna fallit på plats för honom för visset som han sett ut två senaste loppen! Barfota runt om har han pulvriserat dem och han var överlägsen sista halvvarvet i comebacken, och senast varvade han på 11,5 i ledningen. Trots det bara åkte han ifrån över upploppet och avslutade 13 sista 700 metrarna, joggande! Kan Rickard rygga favoriten på slutvarvet lär det i alla fall bli match om detta och jag dubblar!

V64-4:

Ranking: A: 2 B: 14-15-3-9-4-5-1-6-10-13-7-8 C: 11-12 

Spetsanalys: Tony Boy höll upp innerspåret då han laddades av och har spetschans om Falsig väljer att trycka av honom. Övriga är jämnsnabba/osnabba. Moaning Myrtle kan öppna, och Korpral Kanon likaså men denne har inte laddats med bil på länge.

Loppanalys: Öppet lopp bakom min klara förstahäst 2 Tony Boy som såg väldigt stark ut i tredjespår utan rygg då han galopperade 350 kvar senast. Han hade varit mycket långt framme utan den galoppen, och det verkar som att han hittat tillbaka till formen då han var trea på V75. Han har fått två lopp i kroppen och läget är perfekt och han har öppnat snabbt från innerspår tidigare. Bra chans!

Svårrankat bakom och valet var att spela utgång eller måla, och jag valde det senare. 14 Sparkled Face kan mycket och möter hästar hon ska matcha. Senast gick hon på i femtespår i sväng och det var ingen enkel uppgift att plocka längder där ute. Betänk att hon mötte Maven för bara fyra starter sedan…

3 Surprise Power har bra läge och Björn Goop upp i vagnen. Han har pausat lite, men har alla poäng överst i raden så det bör vara slipat.

15 Ocean Kronos speedade fint senast och hann fram till seger före en så bra häst som Rapide du Pommeau. 9 Ohana S.M. vann ett Breddlopp senast från dödens, och intrycket lovade mer framöver.

V64-5:

Ranking: A: 12 B: 4-1-9-6-8-2-7-3 C: 11-10-5 

Spetsanalys: Snabba Cash kör till ledningen med Day Sun Dream i ryggen. Han är klart snabbast, och tog exempelvis ledningen enkelt senast, då för att släppa.

Loppanalys: Två hästar är mer betrodda och även om jag tror på spets för 4 Snabba Cash så går jag på den andra som är 12 Skymaster!

Det är en häst jag gillar, men å andra sidan vem gillar inte en slugger som vill vinna lopp?! Han gör fjärde starten för Flemming Jensen, och det är som han säger; han håller på att utveckla hästen successivt. Han travade inte bra i debuten för honom och galopperade bort segern på upploppet, var sedan ute mot Oliver Kronos och släppte ledningen till denne och fullföljde fint som tvåa – och slog Lover Face. Senast fick han sent svar då Jensen attackerade 100 kvar och det blev drygt att komma till utvändigt ledaren först i slutkurvan, och det var härliga takter hästen visade upp då han bet i och plockade ner ledaren sista biten på råstyrka! Han blir allt bättre, och då vann han ändå V75 redan i förra regin hos Anders Svanstedt. Jag ser inte spåret som någon katastrof då han lever på styrkan och med dubbla open brukar det vara ledigt i dödens, och kanske får han till och med överta från Peter? Oavsett tror jag att han vinner och spikar utan att tveka!

Snabba Cash då? Ja han har kapacitet som duger i sin klass och var bra vid segern, men kanske borde ha vunnit från ledningen sedan. I comebacken fungerade han inte alls och var för vass och man har börjat om och lugnat ner henne. Peter låter nöjd nu, det blir ledningen – men normalt sett är min spik för tuff även om jag har respekt för PU i ledingen där han kör som allra bäst.

V64-6:

Ranking: A: 11 B: 12-5-9-3-6-1 C: 10-4-7

Spetsanalys: Klöver Dam E. är troligen snabbast och hon höll spets då hon hade innerspår. Borde släppa, men inte helt givet. Hugelinda och Volontary Simplicty är de som utmanar.

Loppanalys: Favoriten 2 Wannabe har blivit struken och jag tror att 11 Ursula Knick har bra chans att runda dem, men två hästar mindre att runda. Uffe har hyllat henne en tid, och hon gick bra mot kulltoppar i kvalet till drottningens näst senast. Senast var hon bara bäst och gick runt vettiga hästar i spåren och jag tror hon fäller alla igen. På DD spikar jag henne då jag tror på betrodd i DD-1, men har råd att helgardera på V6 för det är öppet om hon bränner.

12 Tulle Toulouse har gjort det bra i varje start på sistone och senast var det på snyggt vis hon avgjorde via överkant 10 sista 700 metrarna. Jensen lät minst sagt nöjd med det och hon blir allt bättre.

5 Hugelinda kan vara en skräll med Dalborg och viss spetschans. Hon får fint lopp där framme oavsett och kommer vinna lopp snart igen. Segern togs just från ledningen näst senast.

9 Stoms Mia var jäkligt bra vid segern, och spelad i bra gäng på V86 senast men var inte alls lika bra senast då hon galopperade som slagen. Hon var brunstig då och det kan vara förklaringen och visst har hon chans.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Visst ser det bra ut på förhand"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Visst ser det bra ut på förhand”

V4 Axevalla: ”Visst ser det bra ut på förhand”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han fortsätter göra fina insatser och vann ganska lätt senast. Innan det satt han fast med krafter kvar i ett tufft lopp på Mantorp och i starten innan vann han ju egentligen kan man säga men det var passgång över mål. Vi hade kanske blickat mot något lopp på Solvalla under helgen men nu valde vi att starta här. Distansen är han såklart lite oprövad på men jag tycker han blivit rappare i benen och på den fronten har han utvecklats. Det finns inga lätta lopp nu för tiden men visst ser det bra ut på förhand. Inga ändringar, säger Eric Martinsson om Bar Plombier (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Catch It – Han galopperade in på upploppet senast men kusken trodde nog att han hästen hade plockat ett par hästar felfri i alla fall. Jag tycker han känns fin efter det och fick ett fint utgångsläge nu. Ibland kan han öppna snabbt men det är smyglopp som gäller. Sen får man se hur långt det räcker. Tanken var att köra barfota men nu verkar det bli regn så vi avvaktar och ser hur banan blir, säger Roger Z Andersson.

3 Seagull Bac – Han var duktig senast. Möjligt att kusken drog tussarna lite för tidigt men insatsen var bra. Han tas lugnt mellan loppen men formen ska vara intakt. Mest troligt blir det barfota runt om igen. Nu kan det vara läge för ett snällare upplägg och rygg på favoriten vore bra. Skulle den komma bort av någon anledning så kan det vara läge att köra i spets, säger Mimmi Elfstrand.

4 Manley – Allt verkar bra med hasten som uppträder normalt i jobben. Vi kör honom med skor runt om, vanlig bike och norskt huvudlag igen. Hoppas han når ledningen men han kan duga även från utvändigt ledaren. Han är bökig före loppen men ser ut att fungera i lopp och felfri ser det vettigt ut, säger Sofia Aronsson.

5 Kemas Gold – Han var bra senast vid segern och vann med krafter kvar. Han avgjorde ganska enkelt mot klent motstånd men jag var såklart nöjd med insatsen. Detta är en duglig häst som dock dras med känsliga ben och man får ta det lite försiktigt med honom. Spåret passar fint och blir det riktigt sommarbana kanske vi rycker bakskorna. Jag hoppas först och främst att han håller ihop det igen och då kan det säkert bli en skaplig placering, säger John Ö Jensen.

8 Preludio As – Han har haft en gaffelbandsskada men börjar komma till sin rätt nu och känns pigg i jobben. Efter så här lång frånvaro kommer han inte vara på topp men han känns pigg för dagen. Spåret blev inte bra men det är ändå ett snällt upplägg som gäller och jag hoppas mest han fungerar. Skor runt om, säger Raoul Engblom.

Lopp 2, V4-2

1 Messa Rozz – Hon gjorde comeback senast efter lite uppehåll och stod för en bra insats. Vi fick backa från start men hon travade 12,5/800 trots att banan egentligen inte passade henne särskilt bra. Ändå löpte hon en bra tid och jag tänker göra vad jag kan för att hålla upp ledningen den här gången. Dessa hästar ska hon kunna slå och jag tror mycket på henne. Skor runt om och sen tar vi bort huvan den här gången, säger Thomas Dalborg.

2 Dats Cannes – Hon är kanske ingen stjärna men såg fin ut som fastlåst på Axevalla senast. Nu fick vi fint utgångsläge och härifrån kommer hon säkert göra ett skapligt lopp men jag tror knappast hon är något segerbud. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

3 Leisel Palema – Hon var inte lika fin senast och jag har ingen bra förklaring till detta. Möjligt att hon spände sig barfota runt om och nu blir det skor runt om. Hon var fin då hon vann med den balansen för tre starter sedan. Hon känns bra i jobben och kan öppna hyggligt. Hon ska ses med chans, säger Pär Hedberg.

8 Nocturn Broline – Hon ville inte alls vara med när det gällde voltstart senast men var väldigt bra på vid segern Örebro gången innan det. Hon hade lite problem med munnen då men allt ska vara bra nu och hon känns fin för dagen. Utgångsläget drar givetvis ner chanserna han är hon bara tillräckligt avslappnad på vägen ska hon kunna sluta långt framme ändå. Skor runt om, säger Oskar Svanberg.

12 Barolo S.L. – Hon gjorde första starten efter uppehåll senast och gjorde det väl ändå okej i ett tufft lopp på Åby. Hon borde ha gått framåt med det loppet i kroppen men kanske saknar hon detta rätta draget även denna gång. Jag ligger aningen lågt. Barfota bak, säger Ulf Stenströmer.

14 Fickle Shine – Jag är rätt nöjd med henne och hon var duktig senast. Nu är vi utelämnade från detta läge och det behövs klaff. Hon är lite svår i svängarna och det går inte att köra fram med henne hur som helst. I första hand får jag inrikta mig på felfritt lopp men hon är nog inte sämre än någon annan. Inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

Lopp 3, V4-3

3 Ritano Freight – Han öppnar bra så läge och distans passar fint. Han höll farten fullt bra från utvändigt ledaren senast och bör vara framsatt i form ytterligare med det loppet i kroppen. Det blir åter skor runt om, säger Åke Lindblom.

5 Keeping Julia – Hon har fått några lopp i kroppen och verkar uppåt men det är väl ingen toppform. Allt verkar bra i jobben och det blir mest troligt barfota fram. Hon kan greja en hyggligt bra placering, säger Jeppe Rask i stallet.

6 Trixarn – Han känns fin i träningen och jag tror på hygglig form. Vi provar för spets och vi vill tävla även om det är risk att nian är för bra. Vi provar. Inga ändringar, säger Bo V Öman.

7 Quadroon – Han var rent utsagt dålig senast men det var väntat eftersom han inte alls trivs på regntunga banor. Blir det regn även denna gång tror jag vi stryker men annars är hästen i fin form. Han var bra vid samtliga starter där på Örebro och är riktigt startsnabb om man laddar iväg. Han kommer inte att göra bort sig, om nu de yttre förutsättningarna blir normala, och vi kör barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

9 Bar Plombier – Han fortsätter göra fina insatser och vann ganska lätt senast. Innan det satt han fast med krafter kvar i ett tufft lopp på Mantorp och i starten innan vann han ju egentligen kan man säga men det var passgång över mål. Vi hade kanske blickat mot något lopp på Solvalla under helgen men nu valde vi att starta här. Distansen är han såklart lite oprövad på men jag tycker han blivit rappare i benen och på den fronten har han utvecklats. Det finns inga lätta lopp nu för tiden men visst ser det bra ut på förhand. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.

Lopp 4, V4-4

2 Bula Bula Am – Hon är en stark och rejäl märr som dragits med lite småbekymmer under våren. Det har varit korsförlamning och hovbölder men nu tycker jag att allt verkar vara på väg i rätt riktning. Hon känns pigg och kommer säkert göra en stark prestation direkt. Hennes teknik är väl kanske inte den bästa men annars har hon visat att hon duger i klassen. Skor runt om, säger Peter Sjöberg i stallet.

3 Best Beji – Han är fransk i stilen och inget att riktigt lita på. Distansen passar bra då han är stark och det vore bra om vi kom till ledningen. Vi kör honom barfota fram, säger Åke Lindblom.

7 Sjögerås Petiff – Formen är bra och distansen är ett plus. Hon kan nog en låg 16-tid felfri men det är sämre förutsättningar nu med hästar runt omkring. Galopprisken är åtminstone femtio procent. Senast var det jänkarvagn men det kanske inte Calle vill ha nu från detta läge. Inga andra ändringar. Calle bestämmer taktiken men felfri kör han nog offensivt, säger David Persson.

14 Dancing Pride – Han ska kunna klara distansen bra och han kan nog spurta förbi många till slut och ha platschans åtminstone. Mest troligt blir det barfota fram på honom och han tränar fullt bra, säger Jeppe Rask i stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Stjärnkusken" - trav på bästa sändningstid i TV4
Nästa nyhet
”Stjärnkusken” – trav på bästa sändningstid i TV4

”Stjärnkusken” – trav på bästa sändningstid i TV4

”Stjärnkusken” – så heter TV4 stora sommarsatsning. Kändisar som lär sig köra travhäst kommer visas på bästa sändningstid.

Rykten har florerat de senaste veckorna att TV4 planerat en satsning på ett nytt tv-program med ett liknande upplägg som populära ”Let’s Dance” – fast med trav.

Nu bekräftar TV4 också att programmet kommer sändas i sommar. Under sex fredagskvällar i juni och juli ska ”Stjärnkusken” fylla ut landets största tv-kanals programtablå.

– Det är verkligen en tuff utmaning som de har framför sig, kanske tuffare än de tror, men jag tror de kommer ha väldigt kul på resan säger programledaren Jessica Almenäs i ett pressmeddelande från TV4.

Och Jessica Almenäs kommer i ”Stjärnkusken” att ackompanjeras av två välkända namn. Toppkuskarna Erik Adielsson och Jennifer Tillman ska nämligen agera tränare till de deltagande kändisarna.

”Stjärnkusken” börjar att sändas den 26 juni kl 20.00 och kulminerar i en final den 31 juli där vinnaren ska utses i ett travlopp.

De deltagande kändisarna är:

Patrik Sjöberg (f.d. höjdhoppare)
Petra Tungården (moderedaktör)
Camilla Henemark (sångerska och författare)
Ellen Bergström (bloggare och skådespelare)
Kee Marcello (f.d. medlem i bandet Europe)
Behrang Miri (artist)
Cecilia Ehrling (dansar i Let’s Dance)
Zimzon Leo (fitnessprofil)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fransk topptränare stängs av - tre månader
Nästa nyhet
Fransk topptränare stängs av – tre månader

Fransk topptränare stängs av – tre månader

Den i Frankrike verksamma topptränaren Vincent Martens har stängts av i tre månader. Det sedan en av hans hästar testats positivt – för stryknin.

Belgaren Vincent Martens, som är verksam som travtränare i Frankrike, har stängts av från att träna och att tävla med travhästar under tre månader. Det från och med den 1 juni.

Det franska travförbundet har stängt av Martens sedan det visat sig att hästen Bianca Nostra tävlat med ämnet stryknin i kroppen vid en seger på banan i Cagnes-Sur-Mer den 30 januari i år, det skriver Travronden.

Det franska travförbundet har även funnit att det andra provet som tagit på hästen, ett urinprov, bar spår av det otillåtna ämnet. Via ombud har tränaren framfört att provtagningen vid det andra tillfället var bristfälligt och att han inte känner till hur substansen hamnat i urinprovet.

Vincent Martens är som tränare till hästen ansvarig och döms förutom avstängningen, även till ett bötesbelopp på 8000 euro. Martens har sedan tidigare vid två tillfällen, 2012 och 2014, dömts för dopningsbrott i Frankrike.

Stryknin, ett välkänt gift, en så kallad alkaloid, kan i mycket små doser verka som prestationshöjande och har tidigare även funnits i positiva dopningsfall inom humanidrott.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Truculent på gång - startar på Färjestad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson