En kuskmatch mellan några av världen segerrikaste kommer att förgylla Elitloppssöndagen. Bland annat möts Dave Palone och Heinz Wewering.

Elitloppspubliken på Solvalla har ytterligare en godsak att se fram mot. Redan under Elitloppssöndagens förmiddag väntar en riktigt spännande kuskmatch.

Kontio, snart med 10 000 segrar och Goop med över 6700. Foto: ALN

Solvalla skriver i ett pressmeddelande att en internationell kuskmatch bestående av tolv deltagare ska köras som förmiddagslopp. Och det är inte vilka kuskar som helst som ska delta.

Världens genom tiderna segerrikaste kusk, amerikanen Dave Palone som ska köra Wind of the North i Elitloppet, finns med. Han kommer utmanas av ”världstvåan” och Europas segerrikaste, tyske Heinz Wewering, Nordens segerrikaste Jorma Kontio – och Sveriges segerrikaste Olle Goop!

Tillsammans har den tunga kvartetten vunnit monumentala över 50 000 lopp.

– Det är otroligt roligt att kunna erbjuda den trogna förmiddagspubliken fyra av världens främsta sulkykonstnärer. Nu startar arbetet med att hitta åtta intressanta utmanare till kuskmatchen, säger Solvallas sportchef Markus Myron på elitloppet.se.

Totalt tolv kuskar ska delta i loppet som körs över 1609 meter med bilstart och har ett förstapris på 75 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Aladin d’Ecajeul borta från Elitloppet

Aladin d’Ecajeul borta från Elitloppet

Det blir ingen start i Elitloppet för Aladin d’Ecajeul. Hästen var sjuk senast och man tvingas lämna återbud. En inbjudan har i stället gått till stallkamraten Ustinof du Vivier.

Precis som antydningarna varit efter Aladin d’Ecajeuls senaste start, så kommer den franska stjärnan inte att kunna starta i Elitloppet.

I sitt genrep stod Prix d’Amérique-femman inte att känna igen, tröttnade tidigt och slutade i det slagna fältet som favorit. Nu är det bekräftat att Aladin d’Ecajeul var sjuk i loppet och av den anledningen inte kommer till Elitloppet.

Men tränaren Sébastien Guarato kan ändå få med en häst i Elitloppet – Solvalla har nämligen i stället bjudit in formstarke Ustinof du Vivier. Hästen, som sedan tidigare är klar för Oslo Grand Prix, har visat strålande form i vår, har fyra raka segrar och slog bland andra Timoko senast i Prix Kerjacques.

Ustinof du Vivier, som i regel körs av Matthieu Abrivard, ska starta på fredag på Vincennes i Grupp 3-loppet Prix du Crépuscule som körs över 2100 meter med autostart och ett förstapris på 40 500 euro. Det blir efter det loppet som Guarato bestämmer om Ustinof du Viver sedan går till Elitloppet.

– Vi har uppvaktat Sébastian Guarato tidigare om Ustinof du Vivier. Det var innan Aladin d’Ecajeul gjorde det där jättebra loppet och tränaren sa från början att han var intresserad men sedan bytte han fot och tyckte att Aladin d’Ecajeul skulle passa bättre. Men nu när det blev som det blev så kände vi att vi ville ta en chans till när det ändå är en häst som vi har bevakat och som har fyra raka segrar, säger Solvallas sportchef Markus Myron till Kanal 75.

Klara för Elitloppet är:

B.B.S. Sugarlight
Digital Ink
Magic Tonight
Maven
Nahar
On Track Piraten
Support Justice
Timoko
Voltigeur de Myrt
Wind of the North

Inbjudna är:

Nuncio (besked onsdag)
Ustinof du Viver (besked fredag)

Dessutom är en plats vigd åt vinnaren av Prins Daniels lopp som körs på Gävletravet på lördag.

Läs även: Jättebataljen om sista Elitlopps-platsen – i Gävle

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop i segerform - vann sex lopp
Nästa nyhet
Björn Goop i segerform – vann sex lopp

Björn Goop i segerform – vann sex lopp

Björn Goop var verkligen i segerform på hemmabanan under måndagskvällen. Han lämnade Färjestad med hela sex segrar i bagaget.

Landets ”ständige” kuskchampion Björn Goop tronar för närvarande på tredje plats i den allsvenska körsvensligan, men efter måndagens segerfest på hemmaplan knappade han in rejält.

Goop inledde veckan med en ordentlig segerkavalkad på Färjestad. Av kvällens tolv lopp segrade han i sex. Och den som lirade mästerkusken genomgående under kvällen fick klirr i kassan – flera av vinnaroddsen var glada.

Sexlingen inleddes med två Ulf Stenströmer-träningar: Sangria Knight (3,61) och Favorite Boko (2,74) innan V64-spelet tog vid. Där vann Goop tre av avdelningarna: egentränade Metallica Beat (12,08) och Johan Roc (5,91) samt Bono Boko (12,28). Det hela rundades av med Doitlikealady (4,77), tränad av Therese Bjurman.

Utöver det kan nämnas att träningsstallet tog ytterligare en seger; Chris Trotter körde in Antonio Am (6,23) i lärlingsloppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Hon ska räknas tidigt"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Hon ska räknas tidigt”

V4 Bergsåker: ”Hon ska räknas tidigt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon är lite stänkrädd så det är bra med framspår för henne. Jag skulle tro att det blir laddning för spets. Formen är bra och hon räknas tidigt. Inga ändringar är planerade, säger Jimmy H Andersson i Svante Båths stall om Bonbon Mearas (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Järvsö Rasmus – Han har suttit fast med krafter kvar två gånger om nu och känns väldigt bra för dagen. Han är inte helt lättkörd så därför känns det bra att Erik kör och jag tror de kommer passa fint ihop. Utgångsläget är bra men sen får man se vart vi hamnar från innerspåret. Förutsättningarna ser i alla fall bra ut på förhand och fastnar vi inte igen borde han kunna greja fina pengar. Barfota runt om och sen kommer vi köra med jänkarbike, säger Markus Pihlström.

3 Lottmar – Han hade bra mycket kvar i mål senast men nu har vi ett bra läge. Han är mycket startsnabb och jag tror på spets. Sedan får vi se om jag kör där eller inte. Det blev ett bra lopp men min ska räknas tidigt. Barfota runt om och inga andra ändringar, säger Björn Karlsson.

5 Hustvet Elding – Han verkar hålla hygglig form och var rätt bra senast men söker fortfarande den rätta toppformen. Han kan nog spetsa även från detta spår men rygg på Perssons vore bra. Barfota fram, säger Robert Skoglund.

6 Kvickers Kaxe – Han fungerade inte så bra på slutet och har nu varit ifrån. Han känns fin i träningen och jag förväntar mig en bra insats. Det är möjligt att han har bäst möjlighet av mina två i loppet och han är snabb från start. Eventuellt blir det barfota bak, säger Jan-Olov Persson.

10 Tand Tuff – Han är stark och rejäl och räknas men han har varit ifrån tävlandet. Han tävlar med skor runt om och han känns fin i jobben, säger Jan-Olov Persson.

11 Tombo Martin – Han gick bra efter galoppen senast och verkar klart uppåt. Det är väl inget vinstläge direkt i ett öppet lopp men visst ska han räknas då formen är så pass bra. Barfota runt om igen, säger Jimmy Jonsson i stallet.

Lopp 2, V4-2

2 Cliffon – Han gör det bar mest varje gång och jag tycker han skulle vara välförtjänt av en seger snart. Utgångsläget är bra, och han kan öppna rätt så snabbt, men vi får se hur det blir med taktiken. En fin resa borde han i alla fall kunna få och med lite flyt kan han till och med trilla dit. Skor runt om, Ingemar Söderberg.

3 Damu Cherry – Hon gjorde comeback senast och stod för en klart godkänd insats. Det gick fort hela vägen men hon kämpade på fint och borde vara bättre nu med tanke på att hon bara hade ett 22-jobb i kroppen innan det. Utgångsläget var bra innan men blev helt optimalt efter strykningen av ettan. Hästen är inte så rask ut men jag tror hon kommer föra en fin insats igen. Det finns några bra konkurrenter där bak men en plats bland de tre främsta är inte omöjlig. Det lutar väl åt skor runt om men jag är också lite sugen på att rycka bakskorna, säger Martin Djuse.

4 Benita – Hon gjorde comeback senast och förvånade mig med att galoppera från start. Det har aldrig hänt tidigare och nu kommer vi testa bilen innan loppet. Det här är en rätt duglig häst som stått på hyggligt motstånd hittills i år. På Solvalla i början av Mars blev det strul innan loppet så hon blev uppskärrad och det glömmer. Hon är ganska bra den här märren och jag skulle inte bli förvånad om hon slutade långt framme. Skor runt om, säger Ingemar Söderberg.

7 Bonbon Mearas – Hon är lite stänkrädd så det är bra med framspår för henne. Jag skulle tro att det blir laddning för spets. Formen är bra och hon räknas tidigt. Inga ändringar är planerade, säger Jimmy H Andersson i stallet.

9 Bretagne Hornline – Han har tränat 1.19 full väg och känns bra men lär behöva loppet i kroppen. Han har väl ändå bäst chans av mina i omgången men jag tror det blir tufft att vinna. Skor runt om, säger Henrik Svensson.

12 Sundbo Tibast – Han gjorde comeback senast på Romme och insatsen var klart fastän vi blev diskad. Jag var tvungen att styra ner lite innanför bangränsen och det såg domarna så vi blev utan pengar. Dessutom var vinnaren bra den dagen så den hade vi nog inte slagit ändå men jag var väldigt nöjd med honom. Han borde vara bättre nu men vi kommer bli över från start och jag såg dessutom att det finns några bra konkurrenter på framspår. Min häst är bra men det kanske blir tufft att runda samtliga – vi behöver massvis med tur. Inga ändringar, säger Jan-Olov Åberg.

Lopp 3, V4-3

1 Pinoccio Zet – Han visade väl inget extra senast men har inte de där rätta krafterna sista biten om det går för fort från start. Därför är det egentligen bättre med voltstart för honom men nu hade vi inte så många val. Hästen är i alla fall i skaplig form och från det här läget kan han säkert spetsa. Det bästa vore rygg ledaren på Love Lini och därifrån kan det åtminstone bli en hygglig slant. Barfota bak, säger Ingemar Söderberg.

2 Love Lini – Han blev faktiskt lite tempotorsk senast och hann inte springa sig trött men kunde inte speeda fortare. Det var V75 då och även om det är någon bra emot så är det lite enklare nu. Han är lättare behandlad efter den starten och lugnt tränad men formen ska sitta där. Han har öppnat snabbt från spår långt in tidigare och ettan hoppas vi släpper spets. Nu blir det tåskor bak men jag tycker nästan det kan vara en fördel. Vi spar barfota bak till nästa V75-start men det kan bli tåskor bak även då. Hästen blir startsnabbare med den balansen. Han får åter helstängt huvudlag samt jänkarvagn. Han ogillar lös bana men jag vet inte hur Bergsåkers bana är för dagen, säger Thomas Lönn.

4 Gigantic River – Han känns ok i jobben men jag tror det blir tufft. Han har ändå bäst chans av mina två i loppet. Vi kör honom barfota fram, säger Henrik Svensson.

6 Athos Amok – Han har tävlat hyggligt men det blir nog svårt här och vi ligger lite lågt denna gång. Barfota bak, säger Henrik Svensson.

8 Birmingham – Han uppträder ojämnt och senast blev det galopp. Visar han sitt bästa så går ingen säker här då formen är klart bra. Läget är inget vidare och han är inte så snabb iväg. Barfota bak, säger Jimmy Jonsson i stallet.

12 Leif – Han har bra kapacitet och är i fin form men då Love Lini har så bra läge så kan det bli tufft. Strular det för denne så är Leif klart aktuell. Inga ändringar. Taktiken är upp till kusken, säger Jimmy H Andersson i stallet.

Lopp 4, V4-4

6 Really Charming – Han har tränat 1.19 full väg som snabbast inför detta och känns fin. Han har väl ingen toppform men vi hoppas på platschans. Han kan öppna rätt bra men ettan är kanske för snabb. Balansen får Martin bestämma på plats men det troliga är att skorna sitter på, säger Håkan Högberg.

10 Select – Han möter bra hästar och vi får smyga med för en hyggligt bra placering. Inga ändringar är planerade, säger Björn Karlsson.

11 Magnifik Brodde – Han galopperade senast men jag har faktiskt ingen som helst förklaring till varför. Han har ju skött sig fint i varje lopp innan det och vunnit loppen på bra sätt. Är allt bara som det ska är han säkert med där framme igen. Vi tar nog bort käken denna gång men ändrar inget annat, säger Robert Dunder.

12 Piedmont – Han har haft problem och han räcker nog inte här i årsdebuten. Han ska helst komma ner på innerspår och vi jagar slantar. Skor runt om, säger Henrik Svensson.

15 Balero Mearas – Det är en jättefin häst men läget blev väldigt tufft. Han är startsnabb men det har vi ingen större nytta av här. Han är i alla fall fortsatt bra i träningen. Skor runt om, säger Jimmy H Andersson i stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter sju veckor - nu är Lannem Silje tillbaka
Nästa nyhet
Efter sju veckor – nu är Lannem Silje tillbaka

Efter sju veckor – nu är Lannem Silje tillbaka

Blir det en start i Elitkampen för Lannem Silje? Det beskedet lär vi nog få – efter fredagens start på Romme.

Det var ett tag sedan vi såg kallblodsundret Lannem Silje på tävlingsbanan. Den 4 april närmare bestämt. Då slog hon väl valda delar av den norska eliten vid seger i Moe Odins Äreslopp på Klosterskogen.

Elitkampen härnäst för Super-Silje? Foto: ALN

På fredag är det dags för en ny start för det femåriga stoet som bara förlorat två gånger på sina 35 starter. Mot de jämnåriga stona går Ola Skrugstads ögonsten ut på Romme i Slepiner Cup-revanschen med ett förstapris på 100 000 kronor. Sex hästar bjuder upp till motstånd.

Många hoppas därefter att superstoet spänner bågen mot bland andra Månprinsen A.M. och Tekno Odin i Elitkampen under Elitloppssöndagen, ett lopp som man sedan en tid haft i åtanke för Lannem Silje.

Det är för övrigt riktigt bra tävlingar överlag på Dalabanan denna fredag. Finalerna av Sleipner Cup för fyraåringarna ska köras, ett fint treåringslopp med bland andra talangen Romeus och ett försök till Diamantstoet.

Här är startlistan till Lannem Siljes lopp:

2140 volt

1 Hagsta Tösen – Torbjörn Jansson
2 Fylking – Ulf Ohlsson
2160 meter
3 Alfie – Lars-Erik Karlsson
2180 meter
4 Bodbäckssiv – Jessica Lindgren
5 Lannem Silje – Tor Wollebäk
6 Tangen Didrik – Robert Bergh
7 Björli Odin – Jan-Olov Persson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Patrik Nygren från Umåker till Halmstad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson