Blir det en start i Elitkampen för Lannem Silje? Det beskedet lär vi nog få – efter fredagens start på Romme.

Det var ett tag sedan vi såg kallblodsundret Lannem Silje på tävlingsbanan. Den 4 april närmare bestämt. Då slog hon väl valda delar av den norska eliten vid seger i Moe Odins Äreslopp på Klosterskogen.

Elitkampen härnäst för Super-Silje? Foto: ALN

På fredag är det dags för en ny start för det femåriga stoet som bara förlorat två gånger på sina 35 starter. Mot de jämnåriga stona går Ola Skrugstads ögonsten ut på Romme i Slepiner Cup-revanschen med ett förstapris på 100 000 kronor. Sex hästar bjuder upp till motstånd.

Många hoppas därefter att superstoet spänner bågen mot bland andra Månprinsen A.M. och Tekno Odin i Elitkampen under Elitloppssöndagen, ett lopp som man sedan en tid haft i åtanke för Lannem Silje.

Det är för övrigt riktigt bra tävlingar överlag på Dalabanan denna fredag. Finalerna av Sleipner Cup för fyraåringarna ska köras, ett fint treåringslopp med bland andra talangen Romeus och ett försök till Diamantstoet.

Här är startlistan till Lannem Siljes lopp:

2140 volt

1 Hagsta Tösen – Torbjörn Jansson
2 Fylking – Ulf Ohlsson
2160 meter
3 Alfie – Lars-Erik Karlsson
2180 meter
4 Bodbäckssiv – Jessica Lindgren
5 Lannem Silje – Tor Wollebäk
6 Tangen Didrik – Robert Bergh
7 Björli Odin – Jan-Olov Persson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Patrik Nygren från Umåker till Halmstad

Patrik Nygren från Umåker till Halmstad

Han blev banans champion 2008 men nu lämnar Patrik Nygren Umåker. Flyttlasset går till Halland och ny hemmabana blir Halmstadtravet.

44-årige proffstränaren Patrik Nygren inledde sin yrkesbana på Umåker, flyttade sedan till Axevalla men har de senaste tio åren åter tillhört den västerbottniska banans tränarkår.

Men nu är det dags för en ny flytt. Umåkers kuskchampion från 2008, kommer flytta till Halmstadtravet. Flytten är planerad till den 1 juli.

– Jag känner att jag vill ha en nytändning i livet. Vi har redan ett boende i Falkenberg och det här har vuxit fram. Nu har vi provat på Umeå i tio år och jag känner att jag vill prova att få energi någon annanstans, säger han till Umåkers hemsida och fortsätter:

– Jag har inte strukturerat upp något. Det kan bli så att jag står med 25 hästar i träning om ett år och inte kör några lopp, likaväl som att jag kan jobba som catchdriver på heltid. Nu har jag börjat att behandla (kiropraktik) hästar också. Det kan bli en mix av att träna, köra och behandla hästar.

Patrik Nygren har för närvarande bara tre hästar på sin träningslista, men ingen av dem kommer följa med till Halmstad. Som kusk vann han i fjol 29 lopp på 367 starter och körde in drygt 1,8 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Univers de Pan är klar för Oslo Grand Prix
Nästa nyhet
Univers de Pan är klar för Oslo Grand Prix

Univers de Pan är klar för Oslo Grand Prix

Franske Univers de Pan visade gryende toppform i Finlandia-Ajo. Nu är hästen klar att försvara sin titel i Oslo Grand Prix.

Franske tränaren Philippe Daugeard har länge siktat på de nordiska storloppen med sin stjärna Univers de Pan som i fjol vann både Finlandia-Ajo och Oslo Grand Prix.

Men samma form som i fjol hade inte skådats hittills under våren. Fram till söndagens Finlandia-Ajo det vill säga. Där gavs fransosen förvisso en sparsam resa på innerspår men över målgång gick hästen med mängder av krafter i mål som trea från rygg på vinnaren.

Det har fått Bjerke att agera kvickt och Univers de Pan har nu tilldelats en plats i Oslo Grand Prix som körs den 14 juni, ett lopp som han alltså är titelförsvarare i. Om den franske eleganten också är en häst för Elitloppet kommer den närmaste framtiden att utvisa.

– Han var så fin att jag litar på Philippe Daugeards försäkringar om att toppformen är nära nu, så jag valde att ge honom en inbjudan, säger OGP-generalen Arnlioth Heltberg till tgn.no.

Sedan tidigare är likaledes franske Ustinof du Vivier och amerikanske Wind of the North klara för start i Oslo Grand Prix.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 18 maj  

Omgången: Färjestad inleder V64-veckan och det är flera väl stora favoriter som jag försöker få bort. Jag spikar roligaste draget Red Hot Snapper (V64-6) som är mot en av omgångens största favoriter!

 Spelvärda spiken: 6 Red Hot Snapper (V64-6) är urstark och den här uppgiften känns smaskig! Han öppnar bra med springspår och jag tror och hoppas på ledningen tidigt, och sedan drar han musten även ur On Hold. Fräck spik!

Utgångar:

11 Ursula Knick (V64-2) hyllas fortsatt av tränaren och hon spurtade fint i Drottningkvalet senast. Något enklare hästar med nu och märkligt lite spelad!

1 Cash Street (V64-3) är en fin sort som blir allt bättre, och håller han upp ledningen borde han ta en ny seger.

V6-förslaget är på 2.240 kronor (enbart för alla rätt).

5-8-4-1 (3-9)

11/ 1-6-5-10-7-4-3 (8-2)

1/ 3-6-2-7-10-12-9 (11-8 )

13-15-2-5-1-8-3 (4-7)

3-4-7-8-9 (10-1)

6 Red Hot Snapper (2-15)

4x1x8x7x5x1 = 1120 kr

4x8x1x7x5x1 = 1120 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

3,4-6 x 450

7-6 x 100

 

V64-1:

Ranking: A: 5-8 B: 4-1-7-2 C: 3-9-10-11 

Spetsanalys: Snabba hästar där Mythical Fortune galopperat 2/3 senaste med spår långt in och blev överflyglad senast efter 150 meter. Pave the Way är mycket snabb och det borde vara dags för skygglappar, då tar han ledningen. Remember My Name kommer laddas och vill försöka forcera förbi, och har chans att lyckas. Trixarn är också väldigt snabb, men tryckas han av nu?

Loppanalys: Bra hästar med lördagskaliber där 5 Remember My Name är favorit och han har varit grymt bra två senaste loppen. Han fick svar av Lovelock senast, mosade denne och höll tappert även om han blev nedspeedad på fina 11 blankt. Han riskerar dödens igen, men kanske är de invändiga nöjda med rygg på honom och får han ledningen är det såklart bra chans. Dock var det stenhårt lopp senast och han har varit lite skör tidigare och jag litar inte på honom, knappast lika vässad nu.

 8 Darling Boko är en maffig modell som kan växa in i storligen i år, men hon var inte fräsch senast efter vila och är åtgärdad i hovlederna. Det låter inte superpåställt och dessutom spår längst ut på vingen och det är ingen enkel uppgift.

Jag garderar med två till då det rensar grymt om favoriterna sviker, och 4 Pave the Way kan vara vinnaren då han är mycket startsnabb och har vunnit V75 från ledningen i vinter. Han hade magproblem senast men ska vara bra nu och spets eller ledarryggen borde det bli.

 V64-2:

Ranking: A: 11 B: 1-6-5-10-7-4-3-8-2 C: 9-12

Spetsanalys: Sheer Bliss spikade jag senast och det var spets och slut från innern, och hon blir inte enkel att ta en längd på nu heller. Dock snabbare hästar nu och Sentry Holmsminde brukar öppna mycket snabbt och följde bilen senast till ledningen i Leangen.

Loppanalys: 1 Sheer Bliss var draget i ny regi senast och jag spikade och visst joggade hon undan från ledningen utan att behöva förta sig. Det var fjärde spetssegern i Sverige på fem försök så hon svarar dem bra från spets måste man säga. Hon har spetschans igen och är säkert minst lika bra nu, även om hon verkade rejält jobbad till comebacken och knappast är så mycket bättre nu. Dessutom är det proffskuskar emot nu och knappast lika billigt som senast.

Jag chansar och spelar utgång med 11 Ursula Knick som Stenströmer hyllat en tid, men det är en lite knepig häst. Hon gick ändå bra senast på open stretch i Drottningkvalet där Melanders toppston gjorde upp, och en liknande insats räcker och blir över i vanlig klass som detta. Märkligt lite spelad och en intressant utgångshäst! Hon har galopperat 2/3 senaste med framspår, men travat alla tre med bakspår.

V64-3:

Ranking: A: 1 B: 3-6-2-7-10-12-9 C: 11-8-4-5

Spetsanalys: Cash Street har tagit ledningen alla voltlopp och var bra med senast bakom bilen, och jag tror att han håller upp innerspåret.

Loppanalys: 1 Cash Street är en tänkbar spik för helt klart är han hästen i gänget. Detta är en riktig Ready Cash-typ som ser ut att ha mycket mer pengar på sig, och travet fungerade även det bättre senast då han vann på V75. Han har varit lite ”drumlig” före det, men nu kunde han till och med svara en speedig häst som slank loss från ryggen på upploppet. Han öppnade snabbt senast då det var bildebut utan att han kördes för fullt (11,4 första 500) och jag måste säga att jag gillar sorten. Håller han spets tror jag han bara vinner, men det är lurigt innerspår för orutinerad häst i andra bilstarten i livet. Körspö tror jag är klart plus då han ser lite oskärpt ut. Bra utgångshäst!

Det är öppet bakom men 3 Brissac Rapide har härdats på V75 och går ner i klass.

6 Metallic Beat är en fin häst, men kanske behöver han loppet efter vila. Visade bra kapacitet bakom kanonen Ruffino i vintras.

 V64-4:

Ranking: A: 13-15-2 B: 5-1-8-3-4-7-9-10-6 C: 12-11-14 

Spetsanalys: Ovisst men jag tror att Monsieur Oli Doll körs till ledningen. Han var bra med senast och har körts till spets 5/7 med framspår i volten. Flera utmanar, La Belle Danseur kanske främst men den lär inte vilja köra i ledningen.

Loppanalys: 13 Glenlivet får tipset i ett öppet lopp där det kan skrälla och jag spelar matte. Han har blivit allt bättre och senast var det riktigt bra intryck då han backades loss i svängen och flög lågt över upploppet och var nära att hinna fram till ledande Tom Sisu. Bra chans att få segern nu istället!

Kapabel är 15 Antonio AM som var hårt spåelad på V75 för Liljendahl förra våren/sommaren men han fick aldrig sätta pricken över i:et. Han flyttades till Björn Goop, men har faktiskt galopperat i alla tre starter för honom och nu varit borta länge.  Han ska träna bra, och styrkan duger även på lördagar i klassen, men det är ingen enkel lärlingshäst.

2 Monsieur Oli Doll gick positivt bakom Carelin senast och det är en häst med bra styrka och skulle han nå ledningen är han hästen att slå. Dock kuskminus nu och det ser ut att vara en rätt svårkörd häst detta.

V64-5:

Ranking: A: 3-4-7 B: 8-9 C: 10-1-6-2-5-11 

Spetsanalys: Inga jättesnabba hästar och det är risk att det är favoriten King City som sitter i ledningen i första kurvan. Han var helt okej med på Solvalla då han forcerade till ledningen. Utmanas av Ägir Briljant som känns snabbare, men skor på är inget plus och kanske inte blir rapp med dessa.

Jag lägger favoriterna överst i rankingen men garderar på här och streckar fem hästar. 3 King City vinner lopp snart, han höll starkt från ledningen näst senast då han fick en chanslös häst över sig som kusken inte orkade hålla. Senast var det Kungakannan han kvalade för och gick bra i skymundan och bet i bra på norrsken 150 kvar. Han travar slaskigt, men verkar vilja trava. Det är troligt att han forceras till ledningen och vinner, men med lite chans för svar är det gardering som gäller.

4 Ägir Briljant ska gå med skor, det känns inte roligt för jag hade tänkt att gå på honom men nu backar jag. Även om han vann två lopp med skorna på i vintras så har han blivit bättre barfota bak tre senaste loppen och så gick han då han vann på V75. Kusken har fått bra snurr på honom och gasade till ledningen och vann senast han körde (spår 5) och hämmas hästen inte för mycket av skorna så finns chans att ta längden på favoriten för kvickare känns Ägir. Då är det bra chans, han har 5/5 från ledningen, men man ska tänka på att han matchas för V75-final.

Streck för tre skrällar bakom och lillspel på DD med kastrerade 7 Rascal Zet.

V64-6:

Ranking: A: 6 B: 2-15-13-10-13-8-5-14 C: 9-7-3-1-4-11-12

Spetsanalys: Jag tror att Red Hot Snapper har bra chans att forcera till ledningen! Han har varit bra med alla gånger med springspår, varav två varit på tillägg och Ådefors kör till spets!

Loppanalys: Jättefavorit är såklart 15 On Hold som gick en stark långspurt näst senast även om han snöpligt åkte dit mot Narold Vox. Senast var han grymt bra då han vann storloppet i Örebro med 400 laxar till vainnaren. Nu ska sägas att de hamnade bra på det från tilläggen och han kunde gå med i ryggar till 500 kvar, men visst var han riktigt stark som kopplade grepp och höll undan för Mellby Viking. Nu är det Harpers som gäller, och visst måste man tro att han fått det lite lugnare nu inför detta On Hold, och körs säkert lite mer på chans.

Då bör det bli långt fram till min vinnare 6 Red Hot Snapper som är en urstark häst även han och han har en jättefin uppgift! Han kördes konstigt senast och kom bort helt enkelt, men han gick bäst av alla över upploppet med växlarna odragna. Han öppnar bra med spriongspår och jag tror ingen kan eller vill svara honom då han kommer dundrande, och det låter påställt nu. Han har vunnit 4/6 senaste gångerna han gått i ledningen – och de två senaste har han gått undan till enkla segrar. Ny seger på gång och han är mycket spelintressant!

2 Diggers Elias lägger jag tvåa, han håller knallformen och gick starkt igen på V75 senast bakom Chivas Boko.

Nämner styrkefenomenet 13 Saston som bara gjorde en start för Flemming och numera tränar Jorma hästen själv, men han går med Melanders hästar i Enköping. Han har gått 21/2100 meter för 1,5 månader sedan och ska vara bra för dagen, men det bör fattas. Ändå är ju 3% lite…

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Skellefteå
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Skellefteå

Måndag: V4-tips till Skellefteå

Omgången: Skellefteåtravet med sitt korta open stretch-spår kör dagens lunchtrav. Tyvärr känns två av loppen ganska tunna och jag tror det räcker väldigt långt med fyra streck vardera i avdelning 2 och 4. Då det dessutom bara är nio startande i det inledande kallblodsloppet gissar jag att det blir svårt att få någon högre utdelning på V4-spelet. Loppen är ändå inte så lättlösta att jag tycker mig få till någon bra multivariant. Jag spelar med en av två på A-duon i kallblodsloppet och på starke Corleone Shark som borde ha en hygglig chans mata ner ett mycket passande motstånd i V4-2.

V4-förslag – minst 1 A-häst:

A: 1,7  B: 3,4,5,6,9 (res 2-8)
A: 2  B: 1,5,7 (res 2-7)
1,2,4,5,6,9,10,13,14,15 (res 7-8)
1,6,7,12 (res 6-1)
Totalt 520 rader – 1040 kronor

Kup 1: 2 x 4 x 10 x 4 = 320 rader/640 kr
Kup 2: 5 x 1 x 10 x 4 = 200 rader/400 kr


LD-förslag:

2 – 1,5,6,15 x 200 kr
5,7 – 1,6 x 50 kr
Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 1-7 B: 4-9-6-3-5-2 C: 8

Spetsanalys: Janne Norberg brukar spetsa med det mesta. Med Hirvonen från bricka 1 och bara 3 hästar på startvolten borde det vara en bra chans till front.

Loppanalys:  1 Hirvonen har en mycket passande uppgift på papperet och dessutom loppets klara spetsfavorit. Hästen har gjort fyra starter i regi Christian Månsson och i debuten för Månsson satt Hirvonen i spets och galopperade bort en trolig seger inne på upploppet. Därefter har det fortsatt häxa och senast var det inget drag alls i hästen som inte ville framåt i andraspår innan det blev galopp. Feelingen är motivationsproblem i vissa lägen men Janne Norberg är duktig och kan mycket väl övertyga  sexåringen leda hela vägen. Den långa distansen funkar nog bra bara hästen bjuder till; Hirvonen vara tvåa över 2920 meter på Drammen i augusti ifjol.
7 Gottloma är jämn och säker och dyker säkert upp i segerstriden även om jag är osäker på distansen. Gottloma brukar tåla göra en del själv i loppen men man blir lite undrande när hästen på 65 starter bara varit ute på lång distans 2 gånger. Näst senast galopperade nioåringen bort en framskjuten placering in på upploppet och senast blev det för tufft gå i dödens i ett dubbelcups-försök i Umeå. Den här uppgiften  är klart lättare och Gottloma har varit i regi Krister Söderholm sedan mitten av mars.
Bakom A-duon känns det som nästan vad som helst kan hända även om jag har mycket svårt att tro att 13-åriga 8 Bodbäcksbill ska vinna.


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 2 B: 7-5-1-6-3 C: 11-8-10-4-9

Spetsanalys: Inte helt enkelt reda ut men jag gissar på Elit Sund som knapp spetsfavorit före innerspårets Dusty Wind.

Loppanalys:  2 Corleone Shark är stark samt entaktad och sjuåringen gör här femte starten i sin nya regi Mika Haapakangas där hästen varit sedan slutet av fjolåret. I maj ifjol gick hästen 13,8 över 3180 meter voltstart på Solvalla och skulle Corleone Shark prestera något liknande här blir det inte ens hårt. Men det var för mycket duktige Risto Airaksinen och jag tror inte man kan hoppas på en sån form idag men det kan mycket väl räcka ändå. Sjuåringen var i alla fall fullt godkänd vid seger i ett P21-lopp i Umeå nyligen och jag hoppas loppet flyttat fram formen nåt snäpp till. Svår gå emot i tipset i ett dåligt lopp.
7 Elit Sund är inte så dum och öppnar dessutom ganska bra bakom bilen och det finns lite spetschans trots ett spår lite väl långt ut bakom bilen. Om spets en hygglig vinstchans men risk det blir strul istället.
5 Usain Swing vann sex lopp ifjol och det är starka papper i detta gäng. Dessutom planeras barfota runt om idag vilket är ett klart plus. Dyker säkert upp i segerstriden.
1 Dusty Wind har läge för spets eller vinnerhålet och därmed stor chans dyka upp i segerstriden.
Jag tror att vinnaren finns bland fyra nämnda hästar.


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: – B: 14-1-6-5-15-2-4-13-9-10-7-8-3 C: 12

Spetsanalys:  Om Sandra Eriksson törs/vill ladda med innerspårets Juno F. tror jag det är loppets spetsfavorit. Men det är långt ifrån säkert och vem som alternativt sitter i spets om inte Juno F. gör det – ja, det kan jag tyvärr inte gissa.

Loppanalys:  Ett mycket öppet lopp där jag ger rutintipset till favoriten 14 Mystic Accident som kommer till start med visad form. Läget är dock jobbigt och sett till spelprocenten finns det inget spelvärde i hästen.
1 Juno F. har läge för spets eller vinnarhålet och i så fall räknar jag med att Going Kronos-dottern dyker upp i striden.
Duon 5 Sixten Bishop och 6 Wild Life vann bägge i sina näst senaste starter, jag tror att formen sitter där på bägge och de räknas.
Form men byngligt läge har 15 New York Broline som dock ändå har chans gå runt allt med lite klaff.
Detta är klart öppnaste loppet på omgången och fortsatt gardering rekommenderas.


Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 6-1-12-7 B: –  C: 4-3-5-9-8-11-13-2-14

Spetsanalys:  Claudius F. håller jag som knapp spetsfavorit före innerspåret Provence Gel. Dessutom vill Patrik Nygren gärna till spets med Wallner men med som jag tror mindre chans lyckas nå taktpinnen än de två först nämnda.

Loppanalys:  6 Claudius F. är min knappe spetsfavorit och över korta häcken ger det också tipsen. Chans till en klassisk runt om-seger.
1 Provence Gel hittade en riktig formtopp den här tiden ifjol och jag tror storformen är på väg i år igen. Tyvärr blir det dock inte optimal balans idag men det kan gå ändå. Sitter troligen i spets eller rygg på ledaren.
12 Kaffir Face är klart bästa hästen men tillägg på sprint brukar vara jobbigare än man tror och väldigt lottobetonad hur det blir kört. Kan vinna med klaff.
7 Wallner vill man till front med och optimala balansen runt om planeras. Skulle man nå ledning kan det hålla hela vägen men bakifrån tror jag vinstchansen är liten.
Jag tror någon ur nämnda kvartett vinner loppet.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: "Formen sitter där den ska"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson