Stefan Melander tog sin första tränarseger i Drottning Silvias Pokal. Stoet som gjorde det var passande nog Scarlet Knight-systern Ruby Trap. Hon var huvudet högre än sina konkurrenter.

Årets första stora kraftmätning för de fyraåriga stona är som vanligt Drottning Silvias Pokal och när loppet under lördagen avgjordes i snålblåsten på Åbytravet, var det Ruby Trap som motsvarande favoritförväntningarna.

Ruby Trap vinner säkert. Foto: ALN

Explosive Matter-dottern, som är lillasyster till Scarlet Knight, gjorde det som storebrorsan aldrig lyckades med – att vinna en pokalfinal. Hon gav också sin tränare Stefan Melander sin första triumf i loppet.

– Hon har utvecklats otroligt, hon ser inte ut så mycket för världen och har aldrig gjort men hästen har en fantastisk löpskalle, sa ”Cattis” Lundström i vinnarcirkeln.

Liksom i fjol, då han vann med Backfire, var det Johnny Takter som agerade segerkusk. Han kom iväg bra med Ruby Trap från bakspåret och hamnade som trea i andraspår, men klev fram i dödens med varvet kvar.

Glatt i vinnarcirkeln. Foto: ALN

I täten gick Jetta Palema som inlett första 500 efter raska 08,5 men dämpat varvet till 13,4. Genom sista kurvan blev Ruby Trap allt mer närgången och i spåren kom inga allvarliga hot. Favoriten kopplade greppet på ledaren direkt in på upploppet och gick sedan ifrån helt ohotad.

Segertiden stannade vid 1.13,3a över 2140 meter och förstaprispremien var 940 960 kronor. Jetta Palema, tränad av Pär Hedberg och körd av Erik Adielsson höll bra till andrapriset. Trea i mål blev Barca och Tony Wallin som avslutade okej från vinnarhålet på open stretch utan att bli segerfarlig.

Fyra blev How Amazing Tooma och femma Olympia Tilly, båda kördes invändigt. Souchong orkade inte trots andra utvändigt och slutade oplacerad. Tidig galopp blev det för betrodda Bella Beluga.

Läs även: Kungapokalen: Volstead överst på tronen

Läs även: Välkommen till Elitloppet, Magic Tonight

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Osäkert kring Aladin d’Ecajeul i Elitloppet

Osäkert kring Aladin d’Ecajeul i Elitloppet

Det är osäkert om det blir något deltagande i Elitloppet för den franska stjärnan Aladin d’Ecajeul. Tränaren vill avvakta till nästa vecka innan han tar ett beslut.

Femårige stjärnan Aladin d’Ecajeul är inbjuden till Elitloppet och är tänkt att vara en av tre franska stjärnor i loppet. Hästen slutade i vintras femma i Prix d’Amérique och imponerande när han nyligen vann Grand Critérium de Vitesse de Basse Normandie på snabba 1.09,8.

Men i senaste starten, i onsdags, stod hästen inte alls att känna igen. Han var storfavorit i Prix des Ducs de Normandie men var tidigt slagen och slutade bland de sista i mål. Nu är det osäkert om Aladin d’Ecajeul kan komma till Solvalla.

– Hästen var en skugga av sitt riktigt jag i onsdags, jag insåg tidigt att han inte skulle kunna gör sig gällande i loppet. Så jag måste avvakta lite innan jag kan bestämma om vi ska vara med i Elitloppet. I mitten av nästa vecka kan jag lämna arrangörerna ett besked, säger tränaren Sébastien Guarato till Paris-Turf.

Samma tidning meddelar också att Roi du Lupin, som övertygande vann just Prix des Ducs de Normandie, inte är intresserad av en eskapad till Norden i år. Hästen deltog i fjol i Oslo Grand Prix.

Tio hästar är för närvarande klara för Elitloppet. Ytterligare en inbjudan har gått till Nuncio, där klart besked lämnas i nästa vecka. En plats kommer besättas efter lördagens Algot Scotts Minne på Åby.  Startlistan blir definitiv nästa söndag, den 24 maj.

Läs även: Aladin d’Ecajeul stort slagen i genrepet

Du kan se Prix des Ducs de Normandie 2015 här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Hagmyren
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Hagmyren

Fredag: V64-tips till Hagmyren

Omgången:  Hagmyren och tänk på att banan har ett kort upplopp. Jag inleder med ett tvåhästarslås i form av två amerikaimporter. Sedan spelar jag en av två på trolige spetshästen Lily Viking (avd 4) och Beer Summit (avd 5) som vinner om spets men chans även bakifrån.

V64-förslag – Minst en av två A-hästar:
3,4 (res 7-2)
1,2,7,9,10,11,12,15 (res 8-14)
2,3,6,7 (res 1-4)
A: 1  B: 4,14 (res 7-6)
A: 4  B: 1,2 (res 3-6)
1,2,3,4,6,7 (res 9-10)
Enbart för sex rätt.
1920 rader/kronor

Kup 1: 2 x 8 x 4 x 1 x 3 x 6 = 1152 rader/kronor
Kup 2: 2 x 8 x 4 x 2 x 1 x 6 = 768 rader/kronor  

DD-förslag:
4 – 4 x 600 kr
1,2 – 4 x 200 kr
Totalt 1000 kr


V64-1:

Ranking: A: 3 B: 4-7-2-9  C: 6-8-1

Spetsanalys: First Honey Ridge tror jag är snabbast iväg även om jag har mycket svårt att bedöma norske osäkre gästen Longcat Hanover. Gissar att Peter Eriksson om kvickast första biten med First Honey Ridge får släppa ifrån sig taktpinnen till någon av duon Longcat Hanover eller Shafina Hanover.

Loppanalys: Tipset till amerikaimporten 3 Shafina Hanover som kom undan med fullt godkänt betyg i sverigedebuten senast uppe i Umeå då Shafina var fyra i ett lopp som vanns av Romeus. Lite chans att köra sig till spets tidigt här men räknas från alla positioner i ett mycket passande sällskap.
Norske gästen 4 Longcat Hanover har jag lite svårt att sätta in i loppet men hästen gick i alla fall snabbt en bit efter startgalopp senast. Hästen kommer dock med många ”g” i programraden vilket ger ett ?.
7 Mhona´s Sister är inte så tokig och treårsstoet har inte haft nåt flyt på slutet. Skrällvarning.


V64-2:

Ranking: A:  7 B: 10-15-11-1-2-12-9 C: 8-14-6-13-4-3-5

Spetsanalys: Mycket svårbedömd. Jag tror inte på spets för Tameways Gold från ett femtespår men ganska jämna spetschanser för de övriga fem hästarna på startvolten.

Loppanalys:  I ett ganska öppet lopp har jag svårt att frångå 7 Caddie Hit i tipset då jag tycker sexåringen har en passande uppgift. Senast i ett V75-lopp i Örebro blev det galopp men upphämtningen var stark.
10 Nagini gick med skor senast och höll bra utvändigt vinnande Eastar Rapida.
Resten av B-hästarna har jag mycket svårt att ranka och det kan mycket väl bli skräll här.


V64-3:

Ranking: A: 7-6-3 B: 2-5-1-4

Spetsanalys:  Eastar Rapida är mycket vass ut bakom bilen och klar spetsfavorit.

Loppanalys:  7 Scacco Matto gick bra i sverigedebuten senast bakom Daley Lovin. Får tipset även om spåret är lite väl långt ut och det kan även vara ? för vecka-vecka start.
Kriteriefemman 6 Conlight Ås var trög för dan senast på Åby och kom inte alls upp i normal standard. Ändå given i A-gruppen på grundkapacitet.
3 Master Kemp kommer med fyra raka ”g” i programmet och hästen såg inte bra ut i travet senast men farten är det inget fel på. Kan gå felfri. Öppnar bra men kommer inte förbi Eastar Rapida av egen kraft.
Startsnabbe 2 Easter Rapida brukar stanna till sista biten senast men senast blev det inte ens hårt. Värre emot idag men ju positiv senast och gynnas av Hagmyrens korta upplopp.


V64-4:

Ranking: A:  1 B: 14-4-7-11-6-12-8-10-13-3  C: 2-9-15

Spetsanalys: Lily Viking står ensam på startvolten och därmed borde det vara en toppchans till spets. Mitt Hjärtats Lilja är snabb från 20-fållan men över lång distans tror jag inte Åberg är så intresserad jaga till sig spetsen.

Loppanalys:  1 Lily Viking borde sitta i front och med närmast garantispets på Hagmyrens korta upplopp är hästen högintressant även om det handlar om lång distans. På något vis hästen att slå för övriga och tipset är givet för mig även om det finns några hästar med i loppet som är tuffare på papperet.
14 Qravatt har tänt till i regi Robert Bergh och segern från spets senast var mycket enkel. Krångligare läge nu men kan gå.
4 Tams Borgöl är helt bortglömd och om fortsatt barfota runt om idag inte sämre än någon annan då formen sitter där.
7 Mitt Hjärtats Lilja öppnar bra och har vunnit förr över den långa distansen. Inte borta.
11 Lienpilen har visat toppform en längre tid men jag tror att nioåringen är missgynnad av distansen och jag rankar ner på det.
6 Monster Monsun har skyhög kapacitet men galopperar ju tyvärr varje gång. I alla fall nio raka galopper nu.


V64-5:

Ranking: A:  4 B: 2-1  C: 3-6-7-8-5

Spetsanalys: Alvena Pele är ruskigt startsnabb och jag tror, utan att vara säker, att nioåringen tar en längd på Sandrngham Hanover. Sedan är det en annan sak att Pelle Lennartsson troligen släpper i alla lägen. Beer Summit är snabb ut men hästen tar inte en längd på Alvena Pele och troligen inte heller på Sandrngham Hanover men Beer Summit har spetschans med just Alvena Pele som hjälpryttare. Sammantaget efter 500 körda; Sandrngham Hanover knapp spetsfavorit före Beer Summit.  

Loppanalys: 4 Beer Summit blev det fel för senast på V75 i Guldbjörken men sexåringen visade i alla fall att formen sitter där. Skulle man komma till spets en toppchans men risk för dödens.
2 Sandrngham Hanover är min knappa spetsfavorit och då kan det mycket väl gå vägen över det korta upploppet även om hästen efter vila senast inte visade någon toppform direkt. Men loppet i kroppen kan mycket väl ha fört fram formen ett hack eller två.
1 Monas Invercote har visat kanonform i Stoeliten de två senaste starterna efter en lyckad Frankrike-sejour. Kan ta andra raka här om det löser sig från innerspåret.
Jag tror att tre hästar räcker långt i det här loppet.


V64-6:

Ranking: A:  4 B: 2-3-6-9-7-1-10-11-8  C: 5-12

Spetsanalys:  Solöns Rangel är mycket vass ut bakom bilen och spetsfavorit första biten men gissar att man sedan kommer släppa då hästen är bäst med smygare och dessutom vassast över korta häcken. Sören Eriksson är mycket sugen på att överta med favoriten Pinyata Gel men om det lyckas vet jag inte.

Loppanalys: 4 Pinyata Gel galopperade senast efter att ha visat kanonform i några starter. Sexårsstoet var inte som bäst för dagen då och det ger ett litet ? inför kvällens övningar men ändå tipset i ett öppet lopp.
Resten av B-hästarna hade jag nästan lika gärna kunnat lotta fram ranken på och jag fyller på så långt jag har råd på V6-systemet men hade gärna tagit med några till.

Spelredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Total Takter-dominans - och världsrekord
Nästa nyhet
Total Takter-dominans – och världsrekord

Total Takter-dominans – och världsrekord

Under torsdagen avgjordes fyra avdelningar av Pennsylvania Sire Stakes på banan Harrah’s Philadelphia. Treåringar tränade av Jimmy Takter – vann alla.

Jimmy Takters treåringar dominerade totalt i den nordamerikanska kulltoppen i fjol och att döma av torsdagens fyra avdelningar av Pennsylvania Sire Stakes (63 904 $) lär han låta höra talas om sig även i år.

Yannick Gingras körde två av vinnarna. Foto: ALN

Treåringar tränade av Takter tog nämligen hem samtliga fyra loppen. Först ut var Uncle Lasse (e. Donato Hanover) som för övrigt är lillebror till Shake It Cerry och Solvato. Han vann för Brett Miller på helfina 1.10,2a över 1609 meter på tusenmetersbanan Harrah’s Philadelphia.

Han följdes av Whom Shall I Fear (e. Cantab Hall) som tog fjärde segern på lika många starter i år. Yannick Gingras körde till seger på 1.11,0. Här var för övrigt Åke Svanstedt tvåa med Real Dj Hanover.

Jimmy Takter själv körde sedan i The Bank (e. Donato Hanover) på 1.12,1a innan Yannick Gingras såg till att fullborda Takter-kvartetten med Pinkman (e. Explosive Matter) som var överlägsen och kom i mål på vindsnabba 1.09,9a, en tid som är lika med en tangering av världsrekordet för treåriga valacker över tusenmeters-oval.

Pinkman tillhörde de bästa i årgången i fjol som tvååring och gick segrande ur bland annat Valley Victory och Breeders Crown.

Du kan se Pinkmans lopp här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

V65 Solvalla 15 maj

Omgången: V65 på Solvalla och som vanligt flera väldigt öppna lopp där det kan hända saker om de få mer betrodda bränner, och inte otänkbart med hög utdelning igen. Spiken känns stark och jag tror det är okej med att ta en storfavorit med tanke på bra skrällchans i andra lopp.

Bästa spiken: 8 Coco de Vie (V64-5) har en mycket bra uppgift och står för klassen i gänget. Borde köras till ledningen tidigt med veka hästar i tät, men vinner detta även från dödens.

V65-förslaget är på 2.048 kronor.

12-4/ 1-8-13-2-15-7-3-14-15-6 (10-11)

9-10-7-2 (5-1)

5-9-3-11 (12-7)

10-9-2-3 (7-4)

8 Coco de Vie (9-15)

13/ 5-2-9-4-10-8-15-11-3 (1-7)

2x4x4x4x1x10 = 1280 kr

12x4x4x4x1x1 = 768 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

10-8 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 12-4 B: 1-8-13-2-15-7-3-14-5-6 C: 10-11-9

Spetsanalys: Dats Olivia är snabb i benen och kördes till ledningen från spår 2 efter 200 meter, och höll upp ledningen från innern tidigare. Jag ser henne som spetsfavorit då övriga på start inte varit snabbare.

Loppanalys: Lurigt lopp inleder och det är som vanligt upplagt för stora pengar då Solvalla kör V65. Betrodd blir 8 I Am Billythekid som galopperat två senaste loppen innan första kurvan och tappat allt. Han var överlägsen och klart fin vid debutsegern före en så bra häst som Token Bi. Var sedan tvåa bakom Eder Bob och trea bakom King Sir Kir så det är ner i klass nu och chans felfri.

Jag spelar utgång på två andra. 12 Angel of Attack var klart förbättrad senast i andra starten, men även gynnad av att trava i ledningen. Via snabbare upplopp svarade han säkert och det var bra intryck och steg över mål. Han ser inte enkel ut då han kan bryta och hålla på lite, men som häst duger han gott och får tipset.

4 M.T.Jupiter är svår och han har tappat stilen i loppen. Senast pressade han hårt i dödens på Samuel Rehns löfte Sauron Pil innan han skar ihop in mot upploppet, tappade farten och galopperade. Han var klar tvåa då det hände och intressant med Örjan om han skulle fungera för han visade fart senast. Nu lopp i kroppen och lite säkerhetsbalans så han håller ihop travet.

Rysare är 1 Dats Olivia som vann ett skräplopp från ledningen näst senast, men är inte så tokig och som spetsfavorit med Toby i vagnen kan det hålla länge.

V64-2:

Ranking: A: 9-10-7-2 B: 5-1-3 C: 4-6-12-11

Spetsanalys: Tio starter bakom bilen har hästarna med framspår fått ihop, och då har Dats Doncella svarat för fem av dessa. Öppnat okej två gånger med ledarryggen i 14-öppning som bäst. Million Kisses till spets i svängen kanske, den har varit bra med i volten.

Loppanalys: 10 Myriam Kemp är en liten racertyp som står billigt inne i klassen då det varit låga prissummor i Finland. På tre segrar och en andraplats har hon sprungit på sig 19 laxar… Det är bra sug i steget och för tre starter sedan var hon överlägsen då hon bara studsade undan från ledningen. Senast fick hgon kämpa, men sista biten gled hon förbi säkert, även om det såg ut att bli enklare seger in mot upploppet. Hon har bytt regi efter det till Pekka Korpi från Ari-Matti Konsti och det samt Björn Goop upp i vagnen är jätteplus och hon måste räknas då Pekka tar henne direkt till Solvalla.

Dock blir hon favorit på Björn och snygg rad, och jag måste tippa 9 Princess Tilly som är bra! Tyvärr är hon väldigt osäker, men hon lägger mycket mark under sig och att hon bara har fått på sig 11 laxar är löjligt lite helt enkelt. I debuten strider hon om segern utan galopp då Pelle lyfte ut henne in mot upploppet. Sedan har hon sett stark ut på avstånd efter jättegalopper utan att pressas det minsta och bilstart ser jag som ett stort plus. Intressant!

2 Maintainability är inte alls så tokig, och senast var det nog så att det gick för fort då en snabb häst framför attackerade 600 kvar och hon galopperade, såg ut att ha mycket sparat strax före det. Näst senast galopp utan att vara slagen och i debuten bra spurt som tvåa. Nu blir det helstängt och det låter spännande!

7 Silvia Amok sköt till helrappt då hon fick fritt i debuten senast och det upploppet talade om seger inom kort.

5 Million Kisses kördes till ledningen och såg ut att gå mot en enkel seger då Kenneth körde undan och hade klar ledningen men snabbt avslutande Molly de Castella hann ifatt på linjen. Travet var inte det bästa och efter mål såg det ansträngt ut och det ger frågetecken för mig. Örjan upp är ett stort plus men jag ratar på senaste intrycket och betrodd.

V64-3:

Ranking: A: 5-9-3-11 B: 7-4-1 C: 10-6-2

Spetsanalys: Tom Tom Del Sauro körs till ledningen då New Elegance är nöjd med rygg på honom.

Loppanalys: Tre streck borde räcka här och tipset till 5 Tom Tom Del Sauro som visade hög kapacitet vid segern då Jansson körde som att han inte kunde förlora och pressade hårt på en vettig Hultman-häst och bara mosade dem. Kördes till ledningen starten efter och höll starkt bakom två jättefina hästar i Västerbo Hard Cash och Romeus. Han har varit struken för karledsproblem nu och är inte topptrimmad meddelar Jonke – därmed gardering.

9 Freddie de Veluwe har inlett lovande, och höll bra mot One Break Broline som tvåa för att vinna enkelt från ledningen efter det och det är en fin sort att titta på.

3 Papillon Face gör spännande debut för Reijo, och det är en stark sort detta som borde passa för dennes tuffa träning.

Rysare utnämner jag 11 Best Beji till som var bra men kan bättre än senast och har varit ifrån. Han pressade i dödens på kanonen Araw Hoss före det och har styrka för klassen om formen sitter där. Varför annars åka direkt till Solvalla, Åke..? Kan blir barfota runt om och bara 3%!

V64-4:

Ranking: A: 10-9 B: 2-3-7-4-11-5-6 C: 1-12

Spetsanalys: Not Guilty och Brooklyn Club är båda mycket raska och gör upp om ledningen – fördel den förstnämnde med spår invändigt.

Loppanalys: 9 Eldrick Boko är jättefavorit, och en häst som aldrig förlorat ska vara så då det handlar om en talang. Han löste årsdebuten på bästa vis då han klev undan med gott om luft till resten över upploppet från ledningen. Att låta honom debutera för året i Lindesberg kanske tyder på vis svaghet, om man ska leta brister – men Jorma lät annars väldigt tillfreds med hästen. Dock första starten på 1600 meter, och kanske är han inte redo att löpa en 12-tid?

10 Lincoln Lawyer måste jag bara spela med och den är det högt spelvärde i, spelad till 4%! Han är under rejäl utveckling och har sett allt bättre ut, och senast gjorde han ett topplopp bakom två för dagen bättre och snabbare hästar där löftet Moni to Spare vann. Han sprang ändå 12,9 över distansen på avstånd utan att pressas och det var fint intryck. Kanske kan Örjan Rygga favoriten och spurta förbi? Då jag tror på storfavoriten i LD-2 måste jag spela på värde här och spikar Melanders häst på LD

Tänkbart är att någon av de sämre med bästa lägena kan ramla undan, 2 Not Guilty åkte dit sista biten men sprang under 13 från ledningen och liknande insats duger långt igen och anmäld barfota nu. Kommer 3 Brooklyn Club förbi eller ner bakom finns chans att denne spräcker segernollan, även om viljan inte är stark.  Jag betalar för dessa.

V64-5:

Ranking: A: 8 B: 9-15-1-6-14-4-2-7 C: 10-3-11-13-5-12

Spetsanalys: Kvicka men veka hästar, Garbo Sund galopperade då hon hade innerspår redan före start. Good As Candy Zaz borde ta sig till plankan men både Alicia Wibb och April Sisu är snabba om dessa trycks av. Alla släpper till favoriten om Örjan testar efter 500 meter, så har man gjort flera gånger med henne och kört till spets efter första kurvan.

8 Coco de Vie är storfavorit, och det är också helt korrekt då hon är klassen bättre än dessa, och dessutom finns det att hon tidigt kört till ledningen. Hon var favorit mot Ruby Trap (19 för tio) då de möttes näst senast, och Ruby Trap är favorit i Drottningens imorrn… Hon fick tuff inledning till ledningen och höö emot till 50 kvar den starten. I sitt kval senast galopperade hon lite konstigt efter 500 meter då det såg ut som att hon snubblade till, och då var dagen förstörd men det var riktigt fint intryck på henne i skymundan då hon joggade utan att pressas! Hon vinner även med dödens och är dagens givna spik för mig!

Bakom är det svårt och öppet, och det kostar om man ska känna sig nöjd om man vill gardera.

V64-6:

Ranking: A: 13 B: 5-2-9-4-10-8-15-11-3 C: 1-7-12-6

Spetsanalys: Digital Diamond tog ledningen och ökade successivt från innerspår, Rosso Garbo höll spets från innern men borde inte bråka och Jansson mot ledningen är mitt tips. Lady Julie Ann tog ledningen med springspår men det var i långsam öppning och bara 19,5 första halvvarvet.

Loppanalys: Jag tror på bra chans för pånyttfödda 13 Emil Tuffing och använder honom som utgångshäst. Det var väldigt bra intryck på honom i debuten för Djuse senast och där kan man snacka om klar hela loppet! Trots att han efter snabbstart till spets från tillägg tvingades släppa till favoriten Mellby Cheeky så var det inget snack om vart segern skulle gå och Han stack undan på lätta fötter. En liknande insats borde räcka till seger, och kanske laddar Mattias på direkt från springspår? Bra chans!

Bakom är det jämnt och jag målar på. Hans-Owe Sundberg är på gång med sina hästar, och senast fastnade 5 Mistral Skift med sparade krafter, och före det klockades hästen till 14/1700 meter och är tidig. Även 9 Estreem kan ramla in då formen är i stigande och fart finns.

Spetsfavoriten 2 Digital Diamond tog segern just från ledningen efter att ha ökat efterhand, och värsta hotet galopperat ska sägas. 500 meter längre distans nu är inget plus.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Vi kommer rycka alla skorna"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson