Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var inte som bäst senast men det visade sig att han var dålig i halsen och fick pausa en aning. Nu har han fått tre jobb och han känns fin på det. Han var faktiskt i riktigt bra slag innan det och jag trodde rätt mycket med honom där efter Gävlestarten då han troligen hade vunnit utan galoppen. Vi får se lite vart han står nu men Jorma har kört honom med framgång tidigare. Dessutom kommer vi rycka alla skorna idag och sen byter vi det helstängda huvudlaget mot ett norskt, säger Peter G Norman om Cassano Bob (V65-6).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

2 Prince Broline – Han var bra senast och gick i mål med sparat. Formen verkar mycket bra och spåret ska han greja. Det ser dock ut att vara rätt tufft emot så vi får se hur långt det räcker. Det blir skor runt om, säger Ari-Pekka Pakkanen.

4 M.T. Jupiter – Han var helt okörd när galoppen kom i årsdebuten och man får väl säga att felsteget var olyckligt eftersom han rumplade till liksom. Han blev lite för lätt i balansen så därför tynger vi ner honom idag och nu har han fått en genomkörare innanför västen. Spåret är jag inte så orolig för och jag hoppas till och med vi kan bli släppta till ledningen. Allt ser bra ut på förhand och jag tror på min häst. Barfota bak, säger Rikard Lindh.

12 Angle of Attack – Det är en jättefin häst som säkert blir riktigt bra med tiden. Han fattar dock ännu inte vad det hela handlar om. Han kan vinna detta men kan även springa och vänta på de övriga så det är lite ovisst. Inga ändringar, säger Marcus Schön i stallet.

15 Noomi Skift – Hon har vettig form, men har inte räckt till, och jag tror hon får svårt att göra det nu också. Utgångsläget drar ner chanserna och vi får försöka smyga med in i det längsta. Barfota bak, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 2, V65-2

2 Maintainabillity – Hon fegade ut senast och det blev galopp. Hon har fin fart i kroppen och är värd en varning. Det blir helstängt huvudlag och barfota bak, säger Marcus Schön i stallet.

5 Million Kisses – Dt är en rätt fin häst som blev snöpligt besegrad av en som kom snabbt lågt ut i banan senast och det var svårt att svara upp denne. Allt verkar bra med henne och vi testar henne bakom bilen före tävlingarna nu. Hon är förnuftig och säkert medelsnabb ut. Inga ändringar och det är en bra platschans, säger Tino Ärling i stallet.

7 Silvia Amok – Hon har ett lopp i kroppen och det är nyttigt. Det är en fin märr som det finns bra utveckling i. Hon får testa bilen före tävlingarna. Hon tävlar med skor runt om, säger CG Björkroth i stallet.

10 Myrian Kemp – Jag har haft henne i träning en kort tid och hon behöver nog loppet. Hon känns annars bra och det är en kvick häst. Hon kan nog en 16-17-tid för dagen och det blir skor runt om som det brukar vara, säger Pekka Korpi.

Lopp 3, V65-3

4 Upper Class – Han fattar fortfarande inte vad tävling innebär men vi provar nu eventuellt med helstängt huvudlag och det blir barfota bak. Det kan få riktigt bra effekt i så fall och han kan duga, säger Marcus Schön i stallet.

7 Digital Bronze – Han har fått snabba pengar på sig men verkar allmänt på gång. Han har ännu inte fattat det här med tävling fullt ut. Han tävlar med skor runt om, säger Marcus Schön i stallet.

9 Freddie de Veluwe – Galoppen senast tar vi inte så hårt på och detta är en fin häst under utveckling. Han bör duga bra i ett lopp som detta och spåret behöver inte vara fel. Skor runt om igen, säger CG Björkroth i stallet.

11 Best Beji – Han har inte startat på ett tag men känns pigg i jobben. Visst kan han behöva loppet men jag gillar den här typen. Han är entaktad av sig men kommer alltid starkt till slut och idag testar vi med att rycka skorna, säger Åke Lindblom.

Lopp 4, V65-4

2 Not Guilty – Han gjorde en riktigt fin insats senast och sprang i mål på en bra tid. Formen är på topp och nu lottades vi till perfekta förutsättningar. Man behöver knappt be honom att öppna snabbt för han sticker liksom iväg själv och det är bara att hålla i sig. Vi kör barfota fram och jag tror han kan leda länge, säger Åke Lindblom.

4 Onceforall – Hon är ojämn men på väg uppåt. Senast kom hon snett på det hela. Med en lämplig resa så finns det lite platschans med henne. Inga ändringar är planerade, säger Marcus Schön i stallet.

5 Chroma Victoria – Hon nöter på bra och gör alltid sitt i loppen. Hon har två raka andraplatser men har väl egentligen aldrig varit nära segern i någon av dem. Jag är ändå klart nöjd med henne men det är svårt att duga i dagens läge. Hon kommer säkert göra en stabil prestation. Barfota bak, säger Hans-Owe Sundberg.

9 Eldrick Boko – Han var mycket positiv i årsdebuten senast och ska inte vara sämre nu med ett lopp i kroppen. Han är bra och man måste tro på honom på nytt. Skor runt om, säger CG Björkroth i stallet.

10 Lincoln Lawyer – Han tävlar ojämnt men det finns hygglig kapacitet i honom. Med fin resa kan det bli en hygglig placering typ plats med honom. Det blir barfota bak, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 5, V65-5

6 Al’s Redhead – Hon gjorde det bra i årsdebuten och löpte en riktigt bra tid utan att räcka till mer än en nolla i raden. Hon kämpade i alla fall på rätt bra och nu har fått lopp i kroppen. Det här är en bra häst men jag tycker inte vi fått ut det där lilla extra av henne ännu. Det är upp till bevis nu men jag är nöjd med henne i grund och botten. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

7 Tarragona Ås – Jag tror nog att jag får ladda från det här läget. Hon har fin form och senast var det lite sparat. Risken är att inledningen blir för tuff och vi siktar på en hyggligt bra placering. Det blir barfota fram enbart, säger Tino Ärling i stallet.

8 Coco de Vie – Det här är en riktigt bra häst och motståndet ser snarast enklare ut nu. Det bör vara en bra chans och vår bästa chans i omgången. Inga ändringar är planerade, säger Marcus Schön i stallet.

9 Bear Dream – Hon har en jämn och säker rad och har spurtat stabilt i flera starter i rad. Ett tag tyckte jag mest att hon stod och stampade på samma ställer formmässigt men senast kändes hon klart mycket bättre och jag tycker mig känt samma tendens i jobben. Hon har riktigt bra form och skulle det stämma med positionerna kan hon nog till och med vara tvåa den här gången. Barfota bak, säger Jan I Jönsson.

14 Tamali Winner – Läget gör att hon hamnar långt bak men med klaff så har hon en vass 200-meters-rökare. Hon är fin i jobben men det behövs klaff. Inga ändringar, säger Tino Ärling i stallet.

15 Classification – Hon har inte visat så mycket positivt på slutet och dessutom är läget givetvis mycket jobbigt. Hon får sikta i sig på en hygglig slant. Det blir skor runt om nu, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 6, V65-6

2 Digital Diamond – Han fick dels ett tufft lopp senast, och dels hade det blivit lite långt mellan starterna. Nu ser det bättre ut och han har fått ett tuffare jobb sedan senast. Hästen känns fin på alla sätt och kan öppna bra i voltstart. Sen får vi se vilket upplägg Tobbe väljer men jag är lite optimistisk. Skor runt om, säger Ulrika Claesson.

4 Cassano Bob – Han var inte som bäst senast men det visade sig att han var dålig i halsen och fick pausa en aning. Nu har han fått tre jobb och han känns fin på det. Han var faktiskt i riktigt bra slag innan det och jag trodde rätt mycket med honom där efter Gävlestarten då han troligen hade vunnit utan galoppen. Vi får se lite vart han står nu men Jorma har kört honom med framgång tidigare. Dessutom kommer vi rycka alla skorna idag och sen byter vi det helstängda huvudlaget mot ett norskt, säger Peter G Norman.

5 Mistral Skift – Han blev fast med krafter kvar senast men känns bra efter det. Det här är en bra häst men han är också väldigt knepig av sig. Vi kör med skor runt om och han ska nog inte behöva göra bort sig idag om han nu sköter sig, säger Hans-Owe Sundberg.

9 Estreem – Han nöter på bra och jag är nöjd med honom trots att de där riktiga resultaten uteblivit. Nu hoppas jag att Örjan kanske kan få lite extra fart på honom men eftersom hästen inte räckt till på slutet måste jag ligga lågt. Jag hoppas mest på en fin insats och vi kör barfota fram, säger Hans-Owe Sundberg.

10 What’s Your Limit – Hon behöver lopp i kroppen och vi ligger lågt med henne gång. Balansen är ännu inte bestämd men det spelar inte så stor roll för henne om det blir barfota eller inte, säger Marcus Schön i stallet.

13 Emil Tuffing – Han var bra vid segern senast och jag trodde nog inte att han skulle vara som bäst då. Ändå räckte det hela vägen och han borde till och med vara bättre med det loppet i kroppen. Normalt sett kan han öppna bra och jag tror vi kommer hamna vettigt på det. Sen får vi se hur det löser sig men det är inte helt lätt att ta 20 meter. Den där Digital Diamond har jag kört själv och den är inte alls så tokig. Vi kör samma balans som senast, säger Mattias Djuse.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Elitloppskusken först i världen till 17 000

Elitloppskusken först i världen till 17 000

Världens segerrikaste kusk har passerat en ny milstolpe – 17 000 segrar. Och om några veckor kör Dave Palone i Elitloppet.

Den amerikanska toppdrivern Dave Palone blev i november i fjol världens segerrikaste kusk genom tiderna. Då passerade han tyske legendaren Heinz Wewering när han noterades för sin seger nummer 16 764.

Efter det har 53-årige Palone fortsatt att storma fram över de amerikanska travbanorna och vid onsdagens tävlingar på The Meadows blev han den första kusken i världen att passera 17 000 segrar i sulkyn. Det var redan i dagens första lopp, bakom passgångaren Upfront Dean, som den historiska segern kom.

– Jag har varit så lyckosam. På de här senaste 30 åren har jag sett så många kuskar komma och gå. Att jag får fortsätta att göra det jag älskar vid 53 års ålder är fantastisk, säger han till ustrotting.com.

Inom kort kommer även den svenska travpubliken att få stifta bekantskap med världens segerrikaste kusk. Dave Palone ska nämligen, som kusk bakom Wind of the North, för första gången köra i Elitloppet.

Läs även: Tufft genrep för Wind of the North

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Panne de Moteur och Creatine kommer till Gävle
Nästa nyhet
Panne de Moteur och Creatine kommer till Gävle

Panne de Moteur och Creatine kommer till Gävle

Prins Daniels lopp veckan för Elitloppet ser ut att bli ett verkligt kanonlopp. Nu är även Panne de Moteur och Creatine klara för start.

Hur många pusselbitar inför Elitloppet kommer egentligen att läggas på plats i Prins Daniels lopp? Gävletravet samlar stjärna efter stjärna till loppet med 400 000 kronor i förstapris.

Tar "Panne" en av de sista platserna i Elitloppet? Foto: ALN

Nu meddelas att tränarna till både Panne de Moteur och Creatine har gett klartecken att starta i loppet som körs den 23 maj, alltså dagen före startlistan till Elitloppet blir definitiv.

Prins Daniels lopp är synonymt med Gulddivisionens final men Gävletravet förfogar över ett antal wild card, ett antal som dessutom blivit fler sedan några av de inkvalade hästarna valt att avstå.

Både Panne de Moteur och Creatine gjorde sina årsdebuter på Umåker förra lördagen. Elitloppstvåan Panne de Moteur slutade trea från dödens medan Creatine inte kunde leva upp till förväntningarna i Berth Johanssons Memorial.

Båda var därefter tilltänkta att starta i Meadow Roads lopp på Solvalla kommande onsdag, men väljer alltså det här loppet i stället.

– På Umåker fattades det lite i honom som förväntat och skulle han inte få något bakslag så blir han 20 meter bättre. Allt har varit fint i benen efteråt och idag onsdag kändes han kanonfin när jag körde honom. Prins Daniels lopp är ett fint lopp som vi gärna vill vinna och vi ser inte det här loppet som ett led i matchningen. Vad som händer efter loppet får vi se, säger Stefan Hultman om ”Panne” på Gävletravets hemsida.

Creatine vill ha revansch. Foto: ALN

– Han har varit dunderpigg hemma efter loppet på Umåker och vi känner revanschlusta inför den här starten. Det här loppet passar honom bra eftersom jag tror att det blir körning och han har känts jättefin hemma när jag känt på honom nu i veckan och det märks att han har fått ett lopp i kroppen, säger Robert Bergh om Creatine.

Därmed är sex hästar klara till start i Prins Daniels lopp vars vinnare är säkrad en plats i Elitloppet. Den slutliga startlistan blir klar på söndag. De klara är:

Creatine
Knows Nothing
Maven
Mosaique Face
Panne de Moteur
Papagayo E.

Läs även: Maven möter Mosaique Face i Gävle

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Mäktig Araw Hoss visade mästarklass
Nästa nyhet
V86: Mäktig Araw Hoss visade mästarklass

V86: Mäktig Araw Hoss visade mästarklass

Snackhästen besegrade snackhästen. Timo Nurmos visade upp jättetalangen Araw Hoss som sänkte Moni to Spare från dödens.

Både Moni to Spare och Araw Hoss kom till onsdagskvällens start på Solvalla med tre raka segar från debuten, men bara en av dem skulle lämna banan som fortsatt obesegrad.

Araw Hoss och Jorma. Foto: ALN

Moni to Spare gjordes efter sina fenomenala tider till favorit och var också den som tog hand om ledningen. Men Jorma Kontio vilade inte särskilt länge i kön och avancerade fram Araw Hoss mot dödens.

Därifrån skulle den fyraåriga S.J’s Photo-sonen domdera. Genom sista sväng blev han ledaren allt mer närgången och ur den samma hade han kopplat greppet. Över upploppet stack Finlandsfödde Araw Hoss undan på lätta hovar och kom i mål på 1.14,0a över 2140 meter i synnerligen imponerande stil.

Ediana slutade tvåa och Top of the World knep tredjepriset. Moni to Spare föll tillbaka sista biten, fick sin segerrad bruten och slutade oplacerad. Förstapriset i loppet var 40 000 kronor.

Så gick det i övriga V86-lopp:

Heavy Sound skräller i Vårfavoriten. Foto: ALN

….Kenneth Haugstad fick således se sig besegrad som kusk bakom Moni to Spare men fixade i stället en skrällseger i kvällens högst doterade lopp, Vårfavoriten med 200 000 kronor i förstapris. Med 42-oddsaren Heay Sound, tränad av Roger Walmann, hittade han loss och avväpnade till slut enkelt Xceed G.T. på 14,2a full väg.

…Fine femåringen Charrua Forlan tog för sin tränare Hans-Owe Sundberg första årssegern när han ledde V86-7 runt om och höll undan på bra vis för Candor Hall på 13,5a över 2140.

Origo Tilly och Torbjörn Jansson fixade segern i Solvallaserien för fyraåringarna då han sista biten tog ner rejäle Gross Weight som gått i dödens.

…Vårfavoriten för ston tog Anders Svanstedt med sin egentränade Come And See som var helt överlägsen från dödens.

Rätt V86-rad:

9 Origo Tilly – Torbjörn Jansson 11,68
6 Shadow Woodland – Ulf Ohlsson 4,84
12 Araw Hoss – Jorma Kontio 2,75
9 Come And See – Anders Svanstedt 4,31
8 Comte de Pommeau – Oskar Kylin-Blom 6,49
8 Heavy Sound – Kenneth Haugstad 42,02
2 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg 2,14
7 J.S. Annabelle – Erik Adielsson 25,76

8 rätt: Jackpot
7 rätt: 76 862 kr
6 rätt: 2916 kr

Omsättning: 17 703 409 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fem hästar avlivade - efter gifttragedin
Nästa nyhet
Fem hästar avlivade – efter gifttragedin

Fem hästar avlivade – efter gifttragedin

Fem travhästar hos den norska tränaren Magne Olsen har nu tvingats att avlivas. Det efter den tragedi där hela stallets hästar blivit förgiftade av fodret.

En mycket tragisk händelse uppnystades för några veckor sedan i Norge. Det visade sig att Leangen-tränaren Magne Olsens samtliga 21 hästar i stallet förgiftats av sitt foder.

Bakgrunden till händelsen var att kycklingfoder av en olyckshändelse blandats med den foderleverans som Olsens hästar fick för en tid sedan. Kycklingfodret är mycket giftigt för hästarna att få i sig men det var först efter att man tagit blodprover efter det att hästarna presterat dåligt, som man upptäckte vad som gått snett.

Magne Olsen. Foto: ALN

Tillståndet för de 21 hästarna har sedan dess varit kritiskt och nu har fem av dem avlivats.

– Det är fruktansvärt tråkigt, men hästarna hade det inte bra och måste avlivas av hänsyn för djuren, säger Magne Olsen till tgn.no och fortsätter om de sjuka hästarna:

– Det är olika från häst till häst, men många visar tecken på tarmproblem, vissa är stela i musklerna och obekväma och visar stor utmattning. De släpps ut på gården och vill springa, men blir snabbt mycket trötta, säger han.

Prover, blod- och levervärden tas på hästarna varje dag men giftet har visat sig mycket svårt att avlägsna från kroppen. Enligt tidigare uttalande har Magne Olsen menat att han inte tror att någon av hästarna ska kunna återkomma till tävlingsmässigt skick.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aladin d'Ecajeul stort slagen i genrepet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson