Det blev ett tungt favoritfall när Delicious U.S. gjorde årsdebut. Efter en stor startgalopp diskades det sexåriga stoet.

Fjolårets trea i Elitloppet, Delicious U.S. gjorde en mycket intressant årsdebut vid Bollnästravets tävlingar på måndagskvällen. Cantab Hall-stoet gjorde här sin första start på fem månader.

Stylish Hanover vann säkert. Foto: ALN

Trots det spelades hon till 11 för 10-favorit i snabbloppet med 35 000 kronor i förstapris. Men favoritspelarna skulle få en chock redan i starten. Delicious U.S. gick över i hejdlös galopp kort efter att bilen lämnat fältet.

Trippelmiljonären tappade många meter men fanns kvar i loppet långt efter kön. Med 600 meter kvar hade Daniel Redén jagat ikapp och anslöt som sist häst. Genom sista sväng provade Delicious U.S. via tredjespår och tog faktiskt längder, men kunde inte komma i närheten av Stylish Hanover som spårade loppet igenom. Superfavoriten kom i mål som femma, men var emellertid diskad på grund av sin stora galopp

Den av Jorma Kontio körda Lars Friberg-träningen Stylish Hanover vann loppet utan problem på 1.12,9a över 1640 meter. Mousse avslutade bra och blev tvåa före Blended Scotch som höll klart bra i denna sin comeback.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Meadow Roads lopp kan bli ett supermöte

Meadow Roads lopp kan bli ett supermöte

Nuncio mot Panne de Moteur och Creatine – redan före Elitloppet? Meadow Roads lopp nästa onsdag har potential att bli ett superlopp.

Det är mindre än två veckor kvar innan startlistan till Elitloppet ska vara definitiv. I dagsläget är halva fältet spikat. Stefan Melanders fyraåriga stjärna Nuncio har fått en inbjudan men tränaren vill avvakta nästa start innan han bestämmer sig.

Panne de Moteur. Foto: ALN

Nuncio har vunnit sina båda två starter för året och nästa, som i så fall skulle vara det sista genrepet inför Elitloppet, är tänkt att bli Meadow Roads lopp på Solvalla nästa onsdag, den 20 maj.

Men någon enkel uppgift ser det inte ut att bli för Nuncio. Faktum är att racet, uppkallat efter den klassiska Elitloppsvinnaren från 1985, kan bli ett riktigt fantomlopp.

Efter det att fjolårets runner up i Elitloppet, Panne de Moteur, årsdebuterat i Guldbjörken med en tredjeplats från dödens, berättade tränaren Stefan Hultman att han hade planera på att matcha sin stjärna mot samma lopp. På ägarna Travkompaniets hemsida bekräftas att man har Meadow Roads lopp i åtanke, men att ”inget ännu är bestämt”.

Creatine. Foto: ALN

För Trav365 berättar Robert Bergh att nästa start för Creatine kommer att bli, jodå, Meadow Roads lopp. Berghs jänkare gjorde första starten i nya regin i lördags på Umåker, men fick det inte att fungera och slutade oplacerad.

– Han har kapaciteten att var med i de största loppen, han ska bara få till det. Han ska starta på Solvalla nästa onsdag, det vore kul om han kommer rätt på det där, säger Robert till Trav 365.

Meadow Roads lopp har 80 000 kronor i förstapris och körs över 1640 meter med autostart. Hur den slutliga startlistan verkligen kommer att se ut får vi veta på onsdag, 13 maj, då anmälningarna görs.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solberg: "Jag är inte oroad för BBS Sugarlight"
Nästa nyhet
Solberg: ”Jag är inte oroad för BBS Sugarlight”

Solberg: ”Jag är inte oroad för BBS Sugarlight”

Copenhagen Cup blev ett fiasko för B.B.S. Sugarlight. Men någon större oro har inte tränaren Fredrik Solberg inför de kommande starten i Elitloppet.

B.B.S. Sugarlight var strålande fin när han vann Olympiatravet, fick en inbjudan till Elitloppet och har sedan dess räknats som en av favoriterna till slutsegern.

Succén i Olympiatravet förbyttes till galopp i Copenhagen Cup. Foto: ALN

Men när den populäre norrmannen skulle genrepa i söndagens Copenhagen Cup förvandlades utropstecknen i stället till frågetecken. Sexåringen galopperade bort sina chanser redan i den första kurvan.

– Det här var inget roligt genrep såklart. Jag har inte känt honom sådan här tidigare och jag tror det är något som stör honom, sa kusken Peter Untersteiner till ATG Live efter loppet.

Men tränaren Fredrik Solberg är inte särskilt oroad och menar att det var banan och underlaget som orsakade hästens plattfall.

– På långsidorna flöt travet helt perfekt, det var i svängarna han hade problem. Han hade inte det när han startade på Lunden i fjol, men han har fått ett lite större steg över vintern och fått en lite annan teknik. Dessutom var banan mycket hårdare i går, bakhovarna börjar nog att bli lite slitna, vi ska plasta dem till Elitloppet, säger Solberg till tgn.no och avslutar:

– Vi kollar upp honom i morgon (tisdag) för säkerhets skull och är det några småproblem så kan vi fixa det, men jag är inte oroad.

B.B.S. Sugarlight är en av dem i dagsläget åtta klara hästarna för Elitloppet som körs om lite mindre än tre veckor, den 31 maj.

Läs även: Grymma världsrekordet – Robert Bi vann på 1.10 blankt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Berghs flytt till Åby hotas - "Är väldigt besviken"
Nästa nyhet
Berghs flytt till Åby hotas – ”Är väldigt besviken”

Berghs flytt till Åby hotas – ”Är väldigt besviken”

Problem har uppstått för Robert Berghs förestående flytt till Åbytravet. Marks kommun kan nu stoppa hela det pågående miljonbygget.

– Det är absolut det värsta slag jag kan få, säger Bergh till P4 Sjuhärad.

I sommar är det tänkt att flyttlasset ska gå från Bergsåker till Åbytravet för landets vinstrikaste travtränare i fjol. Robert Bergh ska närmare bestämt flytta till den nya gården Björketorp i Marks Kommun en bit utanför Göteborg.

Men nu kan Marks kommun komma att stoppa hela superprojektet. De vägrar nämligen att ge dispens för utbyggnationen av den nya travcampen. De planerade rasthagarna är placerade för nära vattendraget Surtan och det bryter därmed mot kravet på strandskydd.

- Vi har varit totalt motarbetade, säger Bergh. Foto: ALN

Att hitta en annan placering för hagarna inom den mark som tillhör anläggningen, tycks svårt.

– Hade jag bara haft någon aning om att det var så här illa ställt hade jag aldrig startat det här. Framtiden ser ju kolsvart ut där nu, jag måste titta över det här givetvis, säger Robert Bergh till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Robert Bergh är allmänt besviken på Marks kommuns agerande under hela tiden sedan det blev klart att han skulle flytta hela sin tränarrörelse till den nya gården. Till P4 Sjuhärad fortsätter han:

– Jag är väldigt besviken på Mark för de var så glada när jag gick ut med att jag skulle flytta dit ner, men jag har fått noll uppbackning av dem. Vi är 35-40 personer som ska börja att leva våra liv där men vi har inte fått hjälp med något och varit totalt motarbetade varje dag.

Plan- och byggnadsnämnden i Mark ska på onsdag ta ett beslut i frågan. Blir det ett för Robert Bergh negativt besked finns alltså risken att hela flyttprojektet avblåses.

– Jag vill inte säga de orden, men det är klart att hårdare än så här kan det inte bli, säger Bergh.

Enligt en tidigare intervju med Kanal 75 är flytten tänkt att ske i mitten av juli. Den nuvarande gården utanför Sundsvall ligger för närvarande ute till salu med en prislapp på 16,5 miljoner kronor. Men ännu finns ingen spekulant på anläggningen.

Du kan höra P4 Sjuhärads intervju med Robert Bergh här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Magic Tonight vill säkra Elitlopps-platsen
Nästa nyhet
Magic Tonight vill säkra Elitlopps-platsen

Magic Tonight vill säkra Elitlopps-platsen

Magic Tonight är ännu inte klar för Elitloppet. På lördag tar man saken i egna händer – och hoppas direktkvala i Algot Scotts Minne.

Al Dente lär bli favorit i Kungapokalen. Foto: ALN

Det är dags för V75 på Åbytravet igen och lördagens stora begivenheter är såklart finalerna av både Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Årets första stora bataljer för de fyraåriga travarna lockar med förstapris på 940 960 kronor.

Men utöver årgångsfinalerna står även Algot Scotts Minne på agendan, ett lopp som blir extra intressant eftersom det förutom en ”vanlig” Gulddivisionen även är direkt-kvalificerande till Elitloppet.

En av hästarna som här hoppas säkerställa sin plats i landets främsta travfest två veckor senare, är Roger Walmann-tränade Magic Tonight som siktats mot just Elitloppet den här säsongen. Efter en knackigare inledning på säsongen tog han senast i Örebro en övertygande seger och har nu lottats till ett perfekt andraspår bakom bilen.

Bland övriga hästar i Algot Scotts Minne kan vi nämna Reven d’Amour, som ju faktiskt var femma i Elitloppet i fjol och kommer från seger, samt hästar som El Mago Pellini och Västerboonthenews.

Här är startlistorna till Algot Scotts Minne samt de definitiva med kuskar till de båda pokalfinalerna:

Algot Scotts Minne, 1609 auto

1 Reven d’Amour – Ulf Ohlsson
2 Magic Tonight – Örjan Kihlström
3 Perfectly Enough – Björn Goop
4 Västerboonthenews – Peter Ingves
5 Luckycharm Hanover – Daniel Redén
6 Arazi Boko – Christoffer Eriksson
7 Hard Livin – Erik Adielsson
8 I Saw You – Åke Lindblom
9 Nouvelle Pelle – Kim Eriksson
10 El Mago Pellini – Lutfi Kolgjini
11 Parkin – Anders Svanstedt

Konung Gustav V:s Pokal, 2140 auto

1 From Dust to Dawn – Johnny Takter
2 Cash Gamble – Per Lennartsson
3 Party Boat Hanover – Jorma Kontio
4 Al Dente – Ulf Ohlsson
5 Valentino Strix – Peter Ingves
6 Volstead – Örjan Kihlström
7 Spartan Kronos – Conrad Lugauer
8 Orion Tilly – Björn Goop
9 Carabinieri – Peter Untersteiner
10 Sylvester America – Christoffer Eriksson
11 Be Spontaneous – Johan Untersteiner
12 Explosive de Vie – Jim Oscarsson

Drottning Silvias Pokal, 2140 auto

1 Olympia Tilly – Per Lennartsson
2 Promise Me – Joakim Lövgren
3 Bella Beluga – Björn Goop
4 Barca – Tony Wallin
5 Jetta Palema – Erik Adielsson
6 How Amazing Tooma – Robert Bergh
7 Candy Store – Lutfi Kolgjini
8 Roses Glory – Peter Untersteiner
9 Ruby Trap – Johnny Takter
10 Souchong – Örjan Kihlström
11 Goosebumps Pellini – Johan Untersteiner
12 Annabelle Dimanche – Svend Dyhrberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Boden

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson