Problem har uppstått för Robert Berghs förestående flytt till Åbytravet. Marks kommun kan nu stoppa hela det pågående miljonbygget.

– Det är absolut det värsta slag jag kan få, säger Bergh till P4 Sjuhärad.

I sommar är det tänkt att flyttlasset ska gå från Bergsåker till Åbytravet för landets vinstrikaste travtränare i fjol. Robert Bergh ska närmare bestämt flytta till den nya gården Björketorp i Marks Kommun en bit utanför Göteborg.

Men nu kan Marks kommun komma att stoppa hela superprojektet. De vägrar nämligen att ge dispens för utbyggnationen av den nya travcampen. De planerade rasthagarna är placerade för nära vattendraget Surtan och det bryter därmed mot kravet på strandskydd.

- Vi har varit totalt motarbetade, säger Bergh. Foto: ALN

Att hitta en annan placering för hagarna inom den mark som tillhör anläggningen, tycks svårt.

– Hade jag bara haft någon aning om att det var så här illa ställt hade jag aldrig startat det här. Framtiden ser ju kolsvart ut där nu, jag måste titta över det här givetvis, säger Robert Bergh till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Robert Bergh är allmänt besviken på Marks kommuns agerande under hela tiden sedan det blev klart att han skulle flytta hela sin tränarrörelse till den nya gården. Till P4 Sjuhärad fortsätter han:

– Jag är väldigt besviken på Mark för de var så glada när jag gick ut med att jag skulle flytta dit ner, men jag har fått noll uppbackning av dem. Vi är 35-40 personer som ska börja att leva våra liv där men vi har inte fått hjälp med något och varit totalt motarbetade varje dag.

Plan- och byggnadsnämnden i Mark ska på onsdag ta ett beslut i frågan. Blir det ett för Robert Bergh negativt besked finns alltså risken att hela flyttprojektet avblåses.

– Jag vill inte säga de orden, men det är klart att hårdare än så här kan det inte bli, säger Bergh.

Enligt en tidigare intervju med Kanal 75 är flytten tänkt att ske i mitten av juli. Den nuvarande gården utanför Sundsvall ligger för närvarande ute till salu med en prislapp på 16,5 miljoner kronor. Men ännu finns ingen spekulant på anläggningen.

Du kan höra P4 Sjuhärads intervju med Robert Bergh här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Magic Tonight vill säkra Elitlopps-platsen

Magic Tonight vill säkra Elitlopps-platsen

Magic Tonight är ännu inte klar för Elitloppet. På lördag tar man saken i egna händer – och hoppas direktkvala i Algot Scotts Minne.

Al Dente lär bli favorit i Kungapokalen. Foto: ALN

Det är dags för V75 på Åbytravet igen och lördagens stora begivenheter är såklart finalerna av både Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Årets första stora bataljer för de fyraåriga travarna lockar med förstapris på 940 960 kronor.

Men utöver årgångsfinalerna står även Algot Scotts Minne på agendan, ett lopp som blir extra intressant eftersom det förutom en ”vanlig” Gulddivisionen även är direkt-kvalificerande till Elitloppet.

En av hästarna som här hoppas säkerställa sin plats i landets främsta travfest två veckor senare, är Roger Walmann-tränade Magic Tonight som siktats mot just Elitloppet den här säsongen. Efter en knackigare inledning på säsongen tog han senast i Örebro en övertygande seger och har nu lottats till ett perfekt andraspår bakom bilen.

Bland övriga hästar i Algot Scotts Minne kan vi nämna Reven d’Amour, som ju faktiskt var femma i Elitloppet i fjol och kommer från seger, samt hästar som El Mago Pellini och Västerboonthenews.

Här är startlistorna till Algot Scotts Minne samt de definitiva med kuskar till de båda pokalfinalerna:

Algot Scotts Minne, 1609 auto

1 Reven d’Amour – Ulf Ohlsson
2 Magic Tonight – Örjan Kihlström
3 Perfectly Enough – Björn Goop
4 Västerboonthenews – Peter Ingves
5 Luckycharm Hanover – Daniel Redén
6 Arazi Boko – Christoffer Eriksson
7 Hard Livin – Erik Adielsson
8 I Saw You – Åke Lindblom
9 Nouvelle Pelle – Kim Eriksson
10 El Mago Pellini – Lutfi Kolgjini
11 Parkin – Anders Svanstedt

Konung Gustav V:s Pokal, 2140 auto

1 From Dust to Dawn – Johnny Takter
2 Cash Gamble – Per Lennartsson
3 Party Boat Hanover – Jorma Kontio
4 Al Dente – Ulf Ohlsson
5 Valentino Strix – Peter Ingves
6 Volstead – Örjan Kihlström
7 Spartan Kronos – Conrad Lugauer
8 Orion Tilly – Björn Goop
9 Carabinieri – Peter Untersteiner
10 Sylvester America – Christoffer Eriksson
11 Be Spontaneous – Johan Untersteiner
12 Explosive de Vie – Jim Oscarsson

Drottning Silvias Pokal, 2140 auto

1 Olympia Tilly – Per Lennartsson
2 Promise Me – Joakim Lövgren
3 Bella Beluga – Björn Goop
4 Barca – Tony Wallin
5 Jetta Palema – Erik Adielsson
6 How Amazing Tooma – Robert Bergh
7 Candy Store – Lutfi Kolgjini
8 Roses Glory – Peter Untersteiner
9 Ruby Trap – Johnny Takter
10 Souchong – Örjan Kihlström
11 Goosebumps Pellini – Johan Untersteiner
12 Annabelle Dimanche – Svend Dyhrberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Boden
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Boden

Måndag: V4-tips till Boden

V4 Boden 11 maj

 Omgången: Boden kör dagens V4 och då jag anser att tre av de fyra favoriterna är sårbara så känns omgången intressant Spiken är favorit, och ska leda runt om och sedan kryddar jag med en rolig flerbong som kan ge bra plöjs med draget i V4-avslutningen som inte får missas! 

Bästa spiken: 2 Archie Dream (V4-2) kommer från Finland och gör faktiskt första starten i Sverige. Han var smällfin senast då man drog av skorna, och det ska bli barfota igen och nu även jänkarvagn. Spets och slut!

Flerisspiken: 12 Sebastian Palema (V4-4) gjorde ett kanonlopp senast mot finska eliten och var bara bäst från dödens. Inte favorit trots kuskplus i lunchlopp och jag går på honom!

V4-förslaget är på 964 kronor:

13/ 8-6-12-5-2-9-1-11-10 (4-3)

2 Archie Dream (4-10)

11-3-7-8/ 15-2-1-14-13-6-4-12-10-9 (11-3)

12/ 13-6-9-5-15-14-3-1-2 (8-10)

1x1x14x13 = 364 kr

10x1x14x1 = 280 kr

Fleris: 4x1x4x1 x 10 = 320 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

2-11 x 600

2-3,8 x 150

2-7 x 100

V4-1:

Ranking: A: 13 B: 8-6-12-5-2-9-1-11-10 C: 4-3-7

Spetsanalys: Eldturi höll upp ledningen från innerspår i höstas för att släppa efter 200 meter. Hon tog ledningen och kördes där från spår 3 den 3/4. Det är favorit på att man är nöjd med rygg på stallkamraten Lome Prins som nästan alltid tar ledningen och så bör det bli igen.

Loppanalys: 8 Björli Svarten är stark och bra för loppet, och han visade bra form senast. Då körde Norberg tufft och forcerade till ledningen varvet kvar och drog undan, och det höll till mitt på upploppet för dryga 20-oddsaren. Nu blir han favorit och har innerspår på 20 vilket inte är bra då det kan strula.

Jag tror det kan vara dags för 13 Hirvonen som är kapabel men knepig och han tar gärna till galoppen, som det ser ut utan anledning. Det var då jag drog i snöret för tre starter sedan menar kusken, men det känns långsökt förklaring om man ser loppet. Banan var boven efter det, okej kanske var så då det är svårt att syna. Men senast var det stabilare intryck och Norberg satt och letade lucka över upploppet och det såg ut att vara bra kräm i hästen över mål. Han har varit spelad till 3 ggr med 20 meters försprång till hästar som Åsakjappen och Guli Storm så han är bra. Springspår passar bra och han kanske kan vara före favoriten i loppet? Utgång!

 6 Lome Prins körs säkert i ledningen och han vann därifrån näst senast då han ärligt svarade över upploppet. Fullt okej i spåren senast och leder länge men skor nu är ändå ett minus mot senast.

Jag rankar upp 12 Katla Kiro som gick rejält över upploppet senast och plockade in många meter på favoriten. Tyvärr tränarkörd nu, annars hade jag A-rankat på högt spelvärde. Jerker har bara kört hästen en gång, blev tvåa 2013 men nu måste man ut i spåren.

V4-2:

Ranking: A: 2 B: 4-8-3-9-1-10-12-5 C: 7-11 

Spetsanalys: Archie Dream kördes till ledningen i svängen från spår 7 senast, men tidigare har han varit mycket snabb direkt och mer eller mindre följt bilen från spår 2 och 3 och nu med bike är han klar spetsfavorit. Det finns snabba hästar, Meadow Match har tagit ledningen i 10-öppning då han släppte och Caligula F. var mycket snabb senast då han enkelt höll ut snabbe Graceman och det gick 09 första 500. Båda lär laddas en bit.

Loppanalys: Rivigt sprinterlopp där jag tror att finske favoriten 2 Archie Dream vinner. Han är en snabb häst med bra kapacitet, och senast då han gick barfota för första gången sedan oktober kördes han till ledningen i tuff 11-öppning, men bara drog på till slut och vann åkande med flera längder via 11 sista halvvarvet. Han har flera gånger visat stor startsnabbhet och nu ska det dessutom bli jänkarvagn för första gången på en tid, vilket inte ska göra honom mindre snabb. Det är anmält barfota runt om igen, och jag tror att han håller ut dem och vinner från ledningen. Han ska kunna löpa en låg 13-tid vilket bör räcka som det såg ut senast.

Det finns värdiga motståndare och visst är det lite spännande med 4 Caligula F. i Norrland då denne stångats mot rätt bra hästar i söder. Senast öppnade han bra till ledningen då snabbe Graceman enkelt hölls ut och han ledde till kort före mål. Ny regi, lugnt tränad men det blir barfota som senast och tar han sig förbi min spik vinner han troligen loppet. Jag tror ändå det blir svårt, för han är inte jätteexplosiv.

9 Paraty visade fin styrka förra sommaren och vann fyra raka segrar, varav ett lopp på V86. Årsdebut och jobbig uppgift med bakspår på 1600 meter.

V4-3:

Ranking: A: 11-3-7-8 B: 15-2-1-14-13-6-4-12-10-9 C: –

Spetsanalys: Inbyprinsen höll upp ledningen senast han hade innerspår och Roger vill köra i ledningen igen och så bör det bli mot mindre raska hästar.

Loppanalys: Inget lätt lopp att bena ut, och favoriten 2 Copper Sisu känns inte så spännande. Det är en käck liten häst, men han är bara tre år och har endast två starter i karriären. Han vann fråb dödens och senast satt han fast med gott om sparat. Nu möter han betydligt mer rutinerade hästar och jag har ingen känsla för honom som favorit.

Det kan vara så enkelt som att 11 Ängens Airman bara kliver runt dem, för han har varit riktigt bra i årets starter och hittat nya växlar. För tre starter sedan drog han konkurrenterna sönder och samman i ett DD-lopp och vann enkelt. Han kördes på chans efter det och gick på pigga ben över mål bakom överlägsne Quattro Lane som vann på V75 i lördags. Han gick en riktig repa senast på den kladdiga banan och svepte snabbt fram till ledande Bourne Identity och pressade hårt och hade grewpp, men blev utkontrad sista 50. Snöpligt det, och kusken körde onödigt fort på den jobbiga banan. Utan strul från springen på 20 så borde han vara ett huvud högre än dessa.

3 Oleander Face testas med helstängt i värmningen, kanske kan det vara nyckeln för att få honom fokuserad. Han har galopperat båda med framspår och bara travat felfritt ett enda lopp. Fart finns om han håller sig i skinnet och jag lägger honom tvåa.

8 Seduction gör första starten i Norrland i ny regi. Det är en fin typ som inledde lovande och har varit hos Nurmos tidigare, men har svikit under detta år. Helt annat motstånd nu och kanske tänder till och jag håller upp på högt värde.

Givetvis lite intressant med första barfota runt om på 7 Princess Sally. Hon vann enda gången barfota bak i april 2014 och rankas upp på det. Loppet är vidöppet och jag spelar brett på V4, med fyra streck på flerisen.

V4-4:

Ranking: A: 12 B: 13-6-9-5-15-14-3-1-2 C: 8-10-11

Spetsanalys: Ovisst utan snabba hästar och kanske forcerar Norberg Dusty Wind till ledningen i första kurvan då knappast någon vill svara i så fall.

Loppanalys: 6 Dusty Wind är favorit och han har gjort det bra under våren. Höll fint bakom Raz Mackenzie för tre starter sedan som tvåa, kopplade säkert grepp via spåren efter det men orkade inte senast mot hårda hästar där Premier Kronos vann. Nu lunchlopp igen och det finns i leken att Norberg kör till ledningen. Chans då såklart, han har vunnit 3/5 senaste försöken från ledningen. Dock inte gått där sedan januari 2014.

Jag har en annan vinnare i 12 Sebastian Palema och det på intrycket senast som var riktigt starkt! Han gick i dödens på Dresscode, och även om denne inte var som bäst för dagen så bara mosade Sebastian denne och stegade undan till smått överlägsen seger. Det var riktigt bra och Östman nu är ett plus då han kör i skönt flyt för dagen. Bra chans!

13 Max de Luxe är en häst med lördagsfart och han gör spännande årsdebut, och det ska bli ny variant av sulky.

9 Piriac går alltid till mål och gynnas om det blir fart på loppet, chans även han.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Boden: "Jag är optimistisk i dag"
Nästa nyhet
V4 Boden: ”Jag är optimistisk i dag”

V4 Boden: ”Jag är optimistisk i dag”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var riktigt bra senast men kom först lite för tidigt och blev omsprungen sista biten. Det var första starten efter vila, och med tanke på att Janne sa att hästen säkert behöver ett eller två lopp, var vi väldigt nöjda med insatsen. Han borde vara bättre nu och startar på passande distans. Dessutom fick vi fint utgångsläge och jag tror vi kommer hitta bra position direkt. Sen ska han ha ett lopp på rulle för att komma till sin rätt och jag är optimistisk idag. Skor runt om, säger Stefan Johansson om Björli Svarten (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bodentravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Eldturi – Hon avslutade mycket bra senast och formen är bra. Hon trivs fint med rygglopp och rygg på min egen styrning vore fint. Barfota fram, säger Mats Gällerstedt.

5 Storvinna – Hon krokade ihop senast men fick en lite genomkörare i kroppen i alla fall. Hon kändes annars fin och spåret ska vi nog greja. Hon möter några bra på tillägg men det ser ut som en platschans. Skor runt om, säger Jens Eriksson.

6 Lome Prins – Formen ska nog vara ännu bättre nu med lopp i kroppen och han är snabb ut. Spets vill vi ha och sedan duger han fint även om det var några bra på tillägg. Vi spar lite hov nu och kör med skor runt om men det har han löpt bra med tidigare. Han har nog bäst chans av mina två, säger Mats Gällerstedt.

8 Björli Svarten – Han var riktigt bra senast men kom först lite för tidigt och blev omsprungen sista biten. Det var första starten efter vila, och med tanke på att Janne sa att hästen säkert behöver ett eller två lopp, var vi väldigt nöjda med insatsen. Han borde vara bättre nu och startar på passande distans. Dessutom fick vi fint utgångsläge och jag tror vi kommer hitta bra position direkt. Sen ska han ha ett lopp på rulle för att komma till sin rätt och jag är optimistisk idag. Skor runt om, säger Stefan Johansson.

13 Hirvonen – Han satt fast med alla krafter kvar senast och kändes fin sa Norberg. Den här gången ska vi i alla fall få chansen tycker jag och vi får först och främst se vart vi hamnar från det här läget. Det finns ett par bra konkurrenter, bland annat Björli Svarten, men min häst ska räknas. Inga ändringar, säger Christian Månsson.

Lopp 2, V4-2

4 Caligulal F. – Han har inte varit hos mig så länge och får bedömas på gamla meriter. Han kom till oss i fint skick och var duktig där vid sista framträdandet i södra Sverige. Detta är en duglig häst och på sin grundkapacitet bör han ändå kunna räcka till en framskjuten placering. Barfota runt om, säger Gabriella Laestander.

8 Paraty – Han har inte startat på väldigt länge men det har liksom inte varit några fel på honom. Jag brukar starta honom ganska sparsamt men jag tycker också det gett resultat. Nu har han varit redo ett tag men det har inte funnits några vidare lopp år honom. Det här är en ruggigt fin häst som normalt sett duger i klassen men nu blev förutsättningarna inte de bästa. Han är dock ruggigt startsnabb men jag tror inte Patrik kommer ladda för fullt. Vi kommer ändra från hel- till halvstängt huvudlag. Skor runt om, säger Stig Söderström.

9 Mr Dreamcatcher – Han var positiv senast och distansen passar honom fint. Läget gör dock uppgiften tuffare men formen verkar fin. Inga ändringar, säger Robert Dunder.

10 Flora Tooma – Det verkar bra med henne och vi får hoppas på bra fart då vi fått det här läget. Jag anmäler henne barfota runt om i alla fall och sedan får jag se hur det blir med balansen, säger Petter Lundberg.

Lopp 3, V4-3

1 Inbyprinsen – Han verkar ha släppt på handbromsen nu och senast vann han. Han har haft slem i halsen och kurerats och fått det lugnare efter det. Vi siktar på spets så får vi se om formen räcker till. Inga ändringar, säger Jesper R Nilsson.

2 Cooper Sisu – Han hade mycket sparat i mål senast och formen är bra. Det var tummen upp efter torsdagens jobb. Nu möter vi äldre och mer rutinerade hästar så vi får se hur långt det räcker. Skor runt om, säger Petri Salmela.

3 Oleander Face – Han har fin kapacitet och tränar full bra. Han är dock inget att lita på men felfri duger han bra. Vi tester med helstängt huvudlag i värmningen så får vi se. Skor runt om, säger Robert Dunder.

7 Princess Sally – Jag har ingen bra förklaring till galoppen senast men formen är nog bra. Hon kan vara lite till och från i aktionen men det verkar rätt bra. Nu blir det första gången barfota runt om och det ska nog passa bra. Hon räknas med chans, säger Jens Eriksson.

8 Seduction – Hon är lite svårbedömd eftersom hon är ny hos oss. Det här är dock en häst med kapacitet som tränar fint men som tidigare svikit i loppen. Jag hoppas att miljöombytet kan göra att hon trivs bättre med livet igen och detta får vi se som ett test vart hon står. Skor runt om, säger Carina Hezekielsson.

10 Accelerate – Han var bra där i februari men har sedan inte alls fått till det. Sist fick han förvisso ett ganska tufft lopp men jag var besviken att han inte höll bättre. Vi har kollat upp honom utan att hitta några fel och jag hoppas han ska kunna prestera bra nu. Formen ska i alla fall var god men spåret ställer till det och det är risk för galopp. Skor runt om, säger Carina Hezekielsson.

11 Ängens Airman – Han har fått pusta ett litet tag men ska vara i lika bra slag som tidigare. Loppet ser lämpligt ut och jag hoppas vi kan hamna vettigt på det. Han kan vara lite halvrullig om man laddar med honom men faller alla bitarna bara på plats längs vägen är han säkert med bland de tre främsta – han kan till och med vinna, säger kusken Sören Östman.

Lopp 4, V4-4

13 Max de Lux – Han har haft en bra vinter och är bra tränad även om det varit lite sämre förhållanden nu på slutet. Han har varit med i ett provlopp och jag tror det gick i 20-fart. Det är det snabbaste han fått. Jag är rädd om framovarna på honom och det blir barfota bak enbart. Han har en form av jänkarvagn nu och han hade något liknande i fjol någon gång och fungerade bra i den. Blir det lågt tempo får kusken köra fram, säger Martin Westerlund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grymma världsrekordet - Robert Bi på 1.10 blankt
Nästa nyhet
Grymma världsrekordet – Robert Bi på 1.10 blankt

Grymma världsrekordet – Robert Bi på 1.10 blankt

En ny världsstjärna föddes i Copenhagen Cup. Femårige Robert Bi fångade in en supertapper Maven – och klockades till häftiga nya världsrekordet 1.10,0!

Det blev en oförglömlig slutstrid i Copenhagen Cup där Robert Bi på linjen fångade in Maven som dragit stenhårt i ledningen. Klockorna visade upp den monstruösa sluttiden på 1.10,0a över 2011 meter. En notering som suddade ut Nahars världsrekord över medeldistans på tusenmetersbana med en halv sekund.

Robert Bi kransas efter att ha vunnit Copenhagen Cup - på 1.10,0. Foto: ALN

– Det är fantastiskt, banan var riktigt bra i dag och det gick att köra riktigt fort. Jag hade trott på en tid under 1.11 men han gick alltså 1.10 blankt, sa segerkusken Robin Bakker i vinnarcirkeln.

Den femårige Toss Out-sonen Robert Bi är född i Italien men tränas i Nederländerna av Paul Hagoort. I fjol segrade han i Europaderbyt och tog här sin första stora triumf som äldre travare. Förstapriset i Copenhagen Cup var en halv miljon danska kronor.

Robert Bi har redan sedan tidigare nämnts bland de tänkbara hästarna i Elitloppet och torde efter den sensationella segertiden nu stå väldigt högt upp på önskelistan. Men någon start där verkar inte trolig enligt vad segerkusken kunde berätta i vinnarcirkeln.

– Jag tror inte att vi kommer gå till Elitloppet om vi får en inbjudan, det är tufft med två heat på en dag och hästen är ännu bättre på de lite längre distanserna, sa Robin Bakker.

Segertiden har Robert Bi mycket att Maven att tacka för. Hon anförde fältet i ett fasligt tempo. Johnny Takter kunde dock inte ta ledningen initialt för den tog tyske Banks hand om efter en katapultstart.

Men Maven klev direkt upp utvändigt och övertog också taktpinnen efter första 500 som gick efter 09,0. Amerikanskans på förhand värsta motståndare B.B.S. Sugarlight försvann bort i en galopp genom första kurvan.

Robert Bi väljer troligen inte Elitloppet. Foto: ALN

Franske Voltigeur de Myrt landade i dödens och tätduon varvade på 1.10. Robert Bi, som inlett från innerspåret, hade här hittat ut och fick ett fint lopp som tvåa i andraspår.

Med 700 meter kvar aviserade Support Justice anfall via tredjespår, placerad som fyra i andraspår. Men Robin Bakker kunde vänta in till sista sväng att kasta loss Robert Bi till attack. Samtidigt ryckte Maven i ledningen och såg i det här läget ut att bli omöjlig att ta ned.

Men Robert Bi gav inte slaget förlorat och in på upploppet plockade femåringen meter för meter på den mycket tappra ledarinnan. Precis över mållinjen hade italienaren fångat in Maven – och tog segern.

Maven således tvåa på samma tid som vinnaren och visade strålande form inför sin stundande start i Elitloppet. Franske Voltigeur de Myrt stod återigen för en stark insats efter att ta travat loppet igenom i dödens. PdA-tvåan såg slagen ut redan vi ingången av sista sväng men bet ihop berömvärt och var trea.

Inget roligt genrep för BBS Sugarlight. Foto: ALN

Backfire travade invändigt för Björn Goop, hittade loss mellan hästar över upploppet och levererade en pigg avslutning som fyra. Support Justice fick en dryg sista kurva ute i spåren men avslutade på ett riktigt bra sätt som femma på avstånd. Banks kunde inte följa i rygg på ledaren över upploppet, föll tillbaka något och slutade sexa.

För den överlägsne Olympiatravs-vinnaren B.B.S. Sugarlight blev det inget lyckat genrep inför Elitloppet. Efter den tidiga galoppen kördes norrmannen runt i de bakre regionerna av fältet.

– Han hade lite problem i svängarna i dag. Vi ska gå igenom honom med veterinären i veckan, men det här var inget roligt genrep såklart. Jag har inte känt honom sådan här tidigare och jag tror det är något som stör honom. Men vi har tre veckor på oss att förhoppningsvis reda ut det här, berättade kusken Peter Untersteiner efter loppet i ATG Live.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

Alfas da Vinci var grym. Foto: ALN

V75-1: Det var en bländande fin Alfas da Vinci som Joakim Lövgren visade upp i stayerloppet. Hästen gjorde sin fjärde start för året och tog sin första seger i en stil som lovar mycket gott inför stundande Harper Hanovers. Alfas da Vinci svepte fram över sista bortre långsidan, satt i spets vid ingången av sista sväng och stack sedan bara undan i överlägsen stil. Klockorna stannade på 1.13,8 över 2990 meter.

V75-2: Rene Jonassen var riktigt glad när han skrällde i Klass 2 efter att ha satt dit 17-oddsaren The Great Elkär som gick snabbast i spurten.

V75-3: Marcus Lindgren har en stjärna i vardande i Amour du Coglais som vann Klass 1 i utklassningsstil från ledningen.

V75-4: Även Copenhagen Open fick se en överlägsen vinnare. Erik Adielsson satt upp bakom 25-oddsaren Magiccarpetride US som visade sig vara ensam på banan. Nioåringen svepte runt fältet och till täten in i sista sväng och länsade sedan bara undan. Klockorna i mål stannade på 1.10,9a över 1600. Favoriten Västerboonthenews blev fast som trea på innerspår och fick aldrig skönja dagens ljus.

D'One vinner. Foto: ALN

V75-5: Jörgen Sjunnesson segrade i Silverdivisionen där han lotsade in Nok’en Fräkkert till säker seger efter att ha letat sig loss genom sista sväng. Favoriten Checco Boko hamnade långt bak och om aldrig in i matchen.

V75-6: D’One var tillbaka i vinnarcirkeln efter att säkert plockat hem ett fint stolopp. Örjan Kihlström körde till täten med 1250 meter kvar då ledande Fleetfoot Hanover felade. D’One kunde sedan kontrollera fältet och höll undan för från vinnarhålet rappt avslutande Red Rose America.

Tycoon Conway Hall var vass. Foto: ALN

….i ett 5-åringslopp utanför V75-kupongen fixade Steen Juul segern med Tycoon Conway Hall efter att ha fått en pangstart och kunnat överta täten tidigt. Napoleon C.D. avslutade snabbt från vinnarhålet men hann inte fram. Favoriten Tumble Dust galopperade kort innan bilen släppte fältet, gick godkänt därefter men kunde inte slå sig in i striden. Vinnartiden 1.12,2a över 2000.

…i fyraåringsracet visade Paul Hagoort och kusken Robin Bakker upp en riktigt fin sort i form av Paymybills Diamant som tidigt övertog ledningen och sedan hade full kontroll i denna sin fjärde seger på lika många starter i år. Årsdebuterande Je t’Aime Hornline avslutade bra som tvåa, medan favoriten Kapow Hanover galopperade i starten. Vinnartiden här 1.12,9a på 2000 meter.

Rätt Extra V75-rad:

14 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren 2,97
3 The Great Elkär – Rene Jonassen 17,24
6 Amour du Coglais – Johan Untersteiner 2,22
7 Magiccarpetride US – Erik Adielsson 24,93
1 Nok’en Fräkkert – Jörgen Sjunnesson 9,64
4 D’One – Örjan Kihlström 2,26
1 Robert Bi – Robin Bakker 7,42

7 rätt: 1 145 848 kr (6,44 system)
6 rätt: 3687 kr
5 rätt: 211 kr

Omsättning: 28 393 245 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aladin d'Ecajeul genrepar inför Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson