Nu är det klart för Copenhagen Cup. Det danska superloppet lottades under tisdagen. B.B.S. Sugarlight drog en nitlott då han tvingas börja från bakspår.

Startlistan till söndagens hyperintressanta batalj Copenhagen Cup på Charlottenlund är nu definitivt. Startspåren för de tio deltagande hästarna lottades i Dantots livesändning under eftermiddagen.

Den sista hästen in i loppet blev danske Repay Merci, Derbyvinnaren från 2012 som tävlat starkt i Frankrike i vinter. Därmed blir det tre danska hästar i loppet tillsammans med O’Grady och kämpen Classic Grand Cru.

Maven drog vinstlotten. Foto: ALN

Vinnarna i spårlottningen blev tveklöst Jimmy Takters Maven som drog perfekta spår två bakom bilen och intressanta Robert Bi, Europaderby-vinnaren från i fjol.

Däremot hade norrmännen föga lycka då den på förhand favorittippade B.B.S. Sugarlight i sällskap med Support Justice fick dela på de båda bakspåren.

– Det var såklart inte det spår vi önskat men vi har en häst som både är stark och speedig och vi har fått en bra rygg i Maven, sa B.B.S. Sugarlights tränare Fredrik Solberg i Dantots livesändning.

Bland övriga hästar kan nämnas Tomas Malmqvists Backfire som ska köras av Björn Goop, som blir loppets andra sto tillsammans med Maven, samt spännande tysken Banks och Prix d’Amérique-tvåan Voltigeur de Myrt.

Så här lottades Copenhagen Cup:

2011 auto

1 Robert Bi – Robin Bakker
2 Maven – Johnny Takter
3 Banks – Michael Larsen
4 Classic Grand Cru – Steen Juul
5 Repay Merci – Knud Mönster
6 Backfire – Björn Goop
7 O’Grady – Flemming Jensen
8 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
9 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
10 Support Justice – Geir Vegard Gundersen

Senaste vinnarna:

2014: Orali – Jeppe Juel
2013: Mr Picolit – Åke Svanstedt
2012: Wishing Stone – Jeppe Juel
2011: Libeccio Grif – Björn Goop
2010: Nu Pagadi – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Upp till bevis för Wind of the North

Upp till bevis för Wind of the North

På lördag är det dags för en ny start för Elitloppshästen Wind of the North. I ett lopp på Meadowlands möter han tufft motstånd.

De stora elefanterna börjar röra på sig allt mer borta i Nordamerika och på lördag stundar ett intressant lopp när en avdelning av TVG Open med en samlad prissumma på 50 000 dollar ska avgöras.

I startfältet döljer sig den till Elitloppet och Oslo Grand Prix inviterade Wind of the North. Hästen, som ska köras av David Miller, gick senast på pumpen och slutade fyra efter att innan det tagit tre raka viktorior. Noterbart är att Wind of the North denna gång är anmäld utan det omdiskuterade ämnet lasix som ju inte är tillåtet i Sverige men i USA.

Lördagens lopp är också en förberedelse inför det kommande storloppet Arthur J. Cutler Memorial som körs den 16 maj.

Av den anledningen har flera riktigt namnkunniga travare lockats till start. Här finns bland annat Market Share som gör årsdebut, toppstoet Bee A Magician som vann sin årsdebut nyligen, samt Elitloppets ”avhoppare” Melady’s Monet, också han kommer från seger.

Så här ser startlistan ut:

1609 auto

1 Dw’s NY Yank – kusk ej klar
2 Appomattox – kusk ej klar
3 Melady’s Monet – John Campbell
4 Market Share – Tim Tetrick
5 Expressive Action – Mike Simons
6 Wind of the North – David Miller
7 Opening Night – Corey Callahan
8 Master of Law – Brett Miller
9 Lindy’s True Grit – Andy Miller
10 Bee A Magician – Brian Sears

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Australien: hästar tävlade - med amfetamin
Nästa nyhet
Australien: hästar tävlade – med amfetamin

Australien: hästar tävlade – med amfetamin

En bisarr knarkskandal har uppmärksammats inom australiensisk travsport. Både kuskar – och hästar har testats positivt för tunga droger.

Det är den stora australiensiska dagstidningen The Courier Mail som avslöjar att en polisrazzia nyligen genomförts på travbanan Albion Park i staden Brisbane.

Tillslaget gjordes efter det att man fått tips om att såväl kuskar som tränare och några av deras hästar misstänktes ha använt tunga droger som kokain och metamfetamin, så kallat Crystal Meth.

Vid just det aktuella tillfället hittade man emellertid inga otillåtna droger, men man har tidigare vid flera tillfällen den senaste tiden ertappat både kuskar och tränare med substanserna i kroppen. Man har även funnit att hästar har tävlat med drogerna.

Bland annat har kusken Brendan Barnes testats positivt för kokain vid ett prov på Albion Park den 4 april i år och det samma gäller för tränaren Ricky Thurlow. Båda har av den anledningen tilldelats avstängningar på sex månader.

Under förra året uppdagades det att minst två travhästar getts metamfetamin, något som sedan tidigare även använts på kapplöpningshundar.

Kritik väcks även mot Racing Queensland, som ansvarar för tävlingarna på Albion Park, efter det att det visat sig att de inte alltid informerat polisen då man funnit droger i dopningsprover och hur man tagit hand om drogerna då man funnit dem, skriver The Courier Mail.

Metamfetamin är ett centralstimulerande narkotikaklassat medel som är en kraftfullare variant av amfetamin. I mindre doser verkar det som uppiggande och motverkar bland annat förmågan att känna trötthet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Support Justice åttonde häst till Elitloppet
Nästa nyhet
Support Justice åttonde häst till Elitloppet

Support Justice åttonde häst till Elitloppet

Halva startfältet till Elitloppet är klart. Det sedan Support Justice tilldelats en av platserna och tränaren Geir Vegard Gundersen tackat ja.

Norge kommer få två hästar i årets Elitloppet. Sedan tidigare klara B.B.S. Sugarlight får sällskap av Support Justice. Det blev klart under måndagskvällen då hästens tränare Geir Vegard Gundersen fick inbjudan i programmet ”Elitloppsnytt” som sänds på ATG Play.

Gundersen kör i Elitloppet. Foto: ALN

– Det har jag tänkt på sedan i fjol när hästen var fantastisk i sin femårssäsong. Det har varit ett av de största målen i år, sa tränaren i sändningen.

Sexårige Kadabra-sonen Support Justice slutade senast fyra i Olympiatravet och kommer på söndag att starta i Copenhagen Cup.

Bland hästens största framgångar kan nämnas segrarna i Norskt Travderby, Jubileumspokalen och EM för 5-åringar samt andraplats i Oslo Grand Prix i fjol.

Åtta hästar är därmed klara för Elitloppet:

Aladin d’Ecajeul
B.B.S. Sugarlight
Digital Ink
Maven
On Track Piraten
Support Justice
Timoko
Wind of the North

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Visby
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Visby

Tisdag: V4-tips till Visby

Omgången
Visbytravet bjöd inte direkt på något strålande väder vid årets första tävlingsdag och det ser ut att bli samma visa denna gång. Omgången ser väl snarlik ut som senast och vem är jag att avvika när det mesta ser likadant ut. Jag singlade Chipen Boy då och försöker hamra dit samma krokiga spik denna gång! Han hade vunnit utan galoppen sist och möter nästan enklare hästar nu.

Spiken:
13 Chipen Boy (V4-3)

Draget:
2 Iamthebadboy (V4-4)

V4-förslaget (x7)
V4-1: 2,6,9 (res 7-8 )
V4-2: 4,7,8,12 (res 10-5)
V4-3: 13 Chipen Boy (res 8-1)
V4-4: 1,2,6,11,12,14 (res 3-9)

3x4x1x6 = 72 rader

1008 kronor

Dubbelförslaget
8,12 – 13 x 500

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 9. B: 2-6-7-8-5-1-10-13-12. C: 4-3-11.

Spetsanalys:
2 Nidoqueen Jons kunde inte svara ut Gudrun K. senast men har bättre utgångsläge och värsta spetsbudet hittar vi dessutom i sjätteledet av 6 Serena Star. Tippar Thomas Jonsson till tät!

Loppanalys:
Stolopp över 2140 meter med spårtrappa och loppet ser aningen likadant som inledningen på Visby senast. Då spårade Gudrun K. runt om men utvändigt om den kämpade 9 Power Racer berömvärt hela vägen hem. Med den insatsen på näthinnan tycker jag att Torbjörn Östergrens femåring förtjänar tipsettan trots att läget inte är det bästa.

Bakom Power Racer slutade 2 Nidoqueen Jones och även hon stod för en solid insats. Stoet fick en fin resa i rygg på ledaren men syntes aldrig med chans. Från spår två kanske det är hon som frontar denna gång och hon ska räknas.

Även fyran i mål då dyker upp i detta lopp och 6 Serena Star får väl godkänt men tränare Erik Lindegren var inte helt nöjd med insatsen. På visad kapacitet åker hon med på lappen som tredjehäst och dessa tre är de enda jag plockar med.

7 Ixia Diago spurtade bra två gånger på raken på Solvalla men har inte startat sedan i början av mars. Formen?

8 Joli’s Love talar sig Lehrberg varmt om varje gång men Order By Fax-dottern galopperade i sin comeback. Upp till bevis framöver men kanske inte just denna gång från bricka åtta.

V4-2

RANKING A: 12-8. B: 7-4-10-5-6. C: 2-1.

Spetsanalys:
Det mesta talar för att 4 Temperament kommer först till plankan men med tanke på att han inte startat sedan augusti finns chansen att Torbjörn Östergren släpper. I sådant fall vem är först framme för att överta?- Kanske 7 King Tilly eller till och med 8 Romeo Amok?

Loppanalys:
Medeldistans, spårtrappa igen och väldigt jämnt streckat mellan tre ekipage. Knapp favorit är 7 King Tilly som vann ett billigare lopp på Romme senast men gjorde det på rejält sätt. Claes Sjöströms travare är härdad i tuffa gäng och detta lopp ser mer än passande ut. Han är dock ingen som vinner på beställning och jag rankar ner honom en aning.

12 Zapdos Håjt är en hederhäst på alla vis som hade en fin säsong på ”Skrubbs” i fjol. Tolvåringens senaste insats på Mantorp var klart godkänd och nu gynnas dessutom av strykningarna.  Med rätt resa kan gamlingen fortfarande visa sina snabba fötter och han inte alls avsågad trots bricka tolv.

8 Romeo Amok har gjort två starter i år och varit bra i bägge. I årsdebuten på Örebro stod han för en mersmakande upphämtning efter galopp och på Kalmar mötte han tufft motstånd. Fjolårets tre segrar togs alla på Visby och i denna omgivning känns det som han tuffar till sig.

4 Temperament får sista platsen på systemet. Kommer få fin resa i årsdebuten och ska inte nonchaleras.

V4-3

RANKING A: 13. B: 8-1-11-7-5-3-14 C: 2-6-4-9-12.

Spetsanalys:
Sex hästar på främre volten och det ser aningen tunnsått ut på startsnabbhetsfronten. Bäst förutsättningar har 1 Dialog Star och hon är i alla fall hyggligt rask första biten. Springspårets 6 Lady Digger är inte helt oäven men dessa två har faktiskt mötts under halvliknande förutsättningar. Skillnaden var att Dialog Star hade spår fyra men ändå höll ut Lady Digger enkelt. Thomas Persén greppar taktpinnen!

Loppanalys:
Lång distans och skam den som ger sig. 13 Chipen Boy var jag inne på skulle avrunda V4:an senast det begav sig på Visby. Efter ett tidigt avancemang från kön hamnade Petter Karlsson i dödens men när man nådde 500-meterspålen hade ekipaget kopplat greppet och segern såg ut att bli enkel. I slutsvängen kom Bison Spiro snabbt bakifrån och mitt på upploppet galopperade mitt drag. Tillsynes med andrapriset kände jag inombords men när jag talade med Petter inför detta berättade han att det fanns gott om krafter kvar och att det var segern som gick upp i rök. Jag tycker att det loppet såg tuffare ut på pappret och med frågetecken på loppets favorit Packleader tvekar jag inte att ta omtag på Chipen Boy. Spik!

8 Packleader agerade blekt senast men är behandlad efter det säger tränare Jonny Lehrberg. Det känns lite som att han blir hårt betrodd med den grymma Solvallainsatsen fortfarande i minnet och jag tycker Chipen Boy känns som ett hetare bud i detta fall.

V4-4

RANKING A: 1-11-2. B: 12-6-14-3-9 C:

Spetsanalys:
1 Natosi Goj har inte varit överöst av bra voltstartslägen i sin karriär men den enda gång man lett volten slutade det med spets. Kan få svårt att svara 3 Lass Nice som öppnar snabbt. Min röst faller på den sistnämnda.

Loppanalys:
Avslutningen över 2140 meter ser inte helt lättlöst ut. 1 Natosi Goj blir väldigt stor favorit men har tre raka galopper i raden vilket såklart oroar. Lyckas Hellstedt lotsa honom felfritt hela vägen finns det kapacitet nog i hästen för att duga men jag garderar.

Även 11 Capitano Boko kommer med galoppskorna på men på Eskilstuna näst senast blev han störd. Varenne-sonen möter lämpligt motstånd nu men alla hans segrar de två senaste åren har faktiskt tagits i monté.

Dessa två får utgöra en del av A-gruppen men jag vill höja upp en skräll förstaplatsen på rankingen. 2 Iamthebadboy har nu fått två lopp i kroppen och spurtade bra senast på Årjäng. Femåringen har viss kapacitet och kommer få ett bra lopp i den främre träffen. Får sedan Stefan Granlund till det i jollen kan ekipaget överraska.

12 Juilly trivs kanske bäst med tätkänning men i detta sällskap är hon inte alls borta.

6 Runaway Lane vann ett 5000-kronorslopp sist på Visby men gjorde det via en fin slutrepa i spåren.

14 Fazob Goj återkommer efter tävlingspaus men ska inte underskattas.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Visby: "Insatsen på Solvalla var strålande"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson