Franske Aladin d’Ecajeul imponerade rejält när hann vann på Critérium de Vitesse de Basse Normandie på snabba 1.09,8. Därefter erbjöds femåringen en plats i Elitloppet.

Nu har Sébastien Guarato en häst i Elitloppet igen. Femårige Aladin d’Ecajeul såg kanonfin ut när han tog hem söndagens storlopp Critérium de Vitesse de Basse Normandie på 1300-meterbanan i Argentan.

Quaker Jet-sonen, körd av Eric Raffin, hamnade först som tvåa i andraspår i rygg på Beckman, men klev strax på och övertog dödens. I ledningen gick Univers de Pan. Men denne skulle bli en enkel munsbit för Aladin d’Ecajeul som in på upploppet direkt kopplade greppet och sedan stegade ifrån med några längder på lätta fötter.

Blir det Elitloppet igen för Raffin och Guarato? Foto: ALN

Segertiden var imponerande. Klockorna stannade på 1.09,8a över 1609 meter vilket både var nytt löpningsrekord och den snabbaste segertiden i Europa hittills i år. Bakom snöt fjolårets Elitlopps-fyra Pascia’ Lest andraplatsen efter en resa i vinnarhålet. Univers de Pan fick nöja sig med tredjeplatsen.

Insatsen imponerade så mycket på Solvalla att Aladin d’Ecajeul senare på söndagskvällen fick en inbjudan till Elitloppet. Enligt tränaren Sébastien Guarato (som ju var tvåa med Rapide Lebel 2011) till Paris-Turf ämnar man också att komma till Sverige med stjärnan.

Aladin d’Ecajuel har genom hela sin unghästkarriär räknat som kullens främsta i Frankrike och bland segrarna finns Critérium des 3 Ans och Prix de Selection. I vintras tog han även en prestigefylld femteplats i Prix d’Amérique.

Du kan se Aladin d’Ecajeuls seger här.

Klara för Elitloppet är:

Aladin d’Ecajeul
B.B.S. Sugarlight
Digital Ink
Maven
On Track Piraten
Timoko
Wind of the North

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 27 april 

Omgången: Färjestad kör V64 och det är ett högklassigt snabblopp som avslutar, med öppna lopp i mitten och inte helt lättlöst omgång. Bästa spiken kommer direkt i första avdelningen där det måste vara toppchans för Star Advisor Joli!    

Bästa spiken: 6 Star Advisor Joli (V64-1) har gjort två mycket fina lopp i ny regi och utvecklas rejält. Han sitter i ledningen och vinner lätt!

V6-förslaget är på 2.112 kronor (enbart för alla rätt).

6 Star Advisor Joli (5-2)

6 Aung San Suu Kyi/ 10-5-9-11-2-1-3 (4-7)

3 Bedas Chip/ 2-12-6-10-1-7-11 (5-4)

2-6-15-7-12-3-10-11-13-5-14 (9-8 )

12-1-6-13-14-3 (2-8 )

6-7 (3)

 1x1x8x11x6x2 = 1056 kr

1x8x1x11x6x2 = 1056 kr

DD-förslag på 1000 kronor: 

12-6,7 x 500

 

V64-1:

Ranking: A: 6 B: 11-2-9-12-1-10-8-7 C: 4-5-3

Spetsanalys: Star Advisor Joli öppnar mycket bra bakom bilen och övertar i första sväng av Global Ninja.

Loppanalys: 6 Star Advisor Joli är en riktigt bra spetshäst, och det ser ut som att han utvecklats på alla punkter sedan han kom till Sofia Aronsson och blivit mer rejäl. Senast svarade han för ett topplopp som trea på V75 då han höll sin 10-fart sista varvet när ledande Quick Fix bara bombade undan på 11,5 full väg! Hästen är väldigt startsnabb och de som är snabba invändigt vill släppa och från ledningen förlorar han inte detta. Han lekte med Remember My Name näst senast från ledningen och är en mycket bra spik!

V64-2:

Ranking: A: 6 B: 10-5-9-11-2-1-3 C: 4-7-12

Spetsanalys: Not Guilty missar knappast ledningen, men det är favorit på släpp till favoriten Aung San Suu Kyi i första kurvan då denne var kvick bakom bilen.

Loppanalys: 6 Aung San Suu Kyi är en fin sort som gjort det bra i inledningen av karriären med två segrar på tre starter. Hon slog Björn ur vagnen då hon skulle starta i ett lunchlopp i mars och har inte fått lopp i sig sedan januari – då hon galopperade i tredjespår. Det hon visade vid segrarna talar om att hon kommer stå sig bra en bit upp i klasserna, och jag hade 15 sista 700 på henne då hon lekte hem senaste vinsten från lendingen. Då var det första bakom bilen och hon var rapp utan att släppas av alls för fullt, och det är risk att hon körs till ledningen och vinner. Väl stor favorit är ändå en orutinerad tjej och jag nöjer mig med utgång.

10 I Am Billythekid har mött mycket bra hästar för klassen och nu ser det lite lättare ut. Han gör det bra hela tiden och var inte så långt efter en så bra häst som Eder Bob tidigare i vår, och sprang sedan på Claes Svenssons skjutare King Sir Kir.

5 Not Guilty måste rankas tidigt på spets som han tar med stor sannolikhet. Lindblom verkar vackla med taktiken, och då brukar det innebära att han vill släppa för annars är han ofta väldigt offensiv i sina uttalanden. Det kan bli perfekt med rygg på favoriten.

9 Elton Boko kan mer än han visat och vid tredjeplatsen var han tapper och kan vara en överraskning till låg procent.

V64-3:

Ranking: A: 3 B: 2-12-6-10-1-7-11 C: 5-4-9

Spetsanalys: Det är risk att Obi Degato kommer till ledningen då han öppnar bättre än man kan tro och har varit nära att ta ledningen på V75. Sherry bör vara snabbare och då kan det kosta för favoriten.

Loppanalys: Här kommer kvällens roligaste drag i 3 Bedas Chip som jag spelar utgång med! Hon svarade för en mycket fin insats senast då Moberg tog dödens mitt i loppet och hon höll undan för alla bakom, och även om ledande Premance Simoni var oslagbar var det en mycket bra insats. Det är en riktigt bra häst och skulle Moberg få henne till ledningen blir det högintressant då hon har 2/3 från spets och trivs där. Nu är hon ojämnt startsnabb och svår att räkna på, men jag håller tummarna för att hon har en av sina bra dagar och hon är mycket intressant drag! Som hon gick senast har hon chans även med grovjobb.

Favoriten 2 Obi Degato tar inte i så det knakar till slut och var väl bara godkänd som fyra senast. Han löper med dem i V75, men även i dessa vanliga lopp och jag går emot. Skulle han lyckas hålla ut de andra och komma till spets är det givetvis jobbigt, men det borde kosta i så fall.

12 Up to Belle har form men måste ha tur från detta läge på 1600 meter. Senast såg han i alla fall mycket laddad ut som fastlåst på V75.

V64-4:

Ranking: A: 2-6-15 B: 7-12-3-10-11-13-5-14 C: 9-8-1

Spetsanalys: Inte mycket att orda om då Linda Kavar är startsnabb och trivs i ledningen dit hon kört två senaste med framspår i volt. Bara två på start och hon får inte svar av Åsluna.

Loppanalys: Spelintressant Kallblodslopp där jag garderar rejält matematiskt och jobbar på skräll. Jag tippar just en sådan i lägesgynnade 2 Linda Kavat som tar ledningen och där trivs hon mycket fint. Senast gick hon i ledningen och kusken drog tufft med 27 på varvet och det höll till kort före mål då Pliggfaksen tuggade ner henne. Nu är det kuskplus med Åberg och fördel ston så hon har mer insprunget än några på 20. Visst hade det gärna fått vara fler ston så killarna inte kommer snabbt i kontakt, men håller Åberg lite tempo brukar det vara svårt att fånga in dem. 2640 meter har gått bra då hon satt fast som trea mot Lily Viking i höstas på 2640 och bara 7% är kul.

6 Komnes Brazze var väldigt rejäl senast då han matade ner ledaren med hårda kroppsslag sista halvvarvet och bara tuggade undan till enkel seger. Han är Åsbjörns val och kan vara starkast igen. Första starten i Sverige och då första med körspö bör passa denne.

15 Gandolf var också mycket rejäl vid segern och galopperade med chans i dödens nu senast. Tufft med 20 meter extra tillägg, men hästen är riktigt stark och har varit 1,1,2 på tre tidigare starter i Sverige!

7 Steinsvik Iver gör första starten i Sverige och kommer med fin form då han reglerade dem enkelt vid segern. Solberg tillhör de bästa kuskarna i Norge och det är segerchans.

V64-5:

Ranking: A: 12-1-6 B: 13-14-3-2-8-9-5 C: 15-11-7-10-4 

Spetsanalys: Tom Sisu och Twigs Briard gör upp och det är ovisst, men även om Briard är kvickare första stegen så brukar det ebba ut lite efter en liten bit och jag håller Tom Sisu som spetsfavorit.

Loppanalys: 12 Love Dancer är en snygging som spurtade rappt till seger senast och han kommer få ett fint år, inget snack om det. Visst hade han klaff med löpningen, men det var också bra för säsongen med ett snällt upplägg och bra fart till slut och känslan är att han ska vara ännu bättre nu. Det är bra klass i den här och utan strul tror jag han har bra chans igen. Nu blir det ibland strul för kusken, men med bra värde chansar jag på Love Dancer.

Favorit är 6 Twigs Briard som har bra chans att vinna detta från ledningen, men jag tror inte att han kommer dit. Då han hade springspår var han snabb första stegen men sedan hände inte mycket och han blev klart uppfångad, innan han körde till spets i nästa skede. Nu med snabb häst som är intresserad på insidan luktar det svar och då är favoriten illa ute. Han var fin i årsdebuten och är bra för klassen, men jag går ändå emot på nämnda scenario.

1 Tom Sisu får andrarösten då han utvecklats rejält och även om han ofta springer med ”en yxa i ryggen” så galopperar han inte och det verkar vara bra hjärta och lungor på honom. Han är som sagt spetsfavorit och blir inte lätt att hinna på om han håller ihop travet över 2640 meter. Det bör ändå inte vara något plus.

V64-6:

Ranking: A: 6-7 B: 5-8-10-11-1-4-9 C: 2-3-12

Spetsanalys: Snabba hästar i snabbloppet men jag tror inte att varken Alvena Pele eller comebackande Hard Livin vill lägga alla ägg i ”spetskorgen” utan startkanonen Beer Summit kan köras till ledningen.

Loppanalys: Jättefint snabblopp avslutar, men det är ingen toppform på några av de bättre och känns som ett uppbyggnadslopp. Jag tror att 6 Beer Summit körs till ledningen trots mycket snabba hästar på insidan. Min teori är att det inte maxas i comeback på 5 Hard Livin och så snabb som Beer Summit är ska det vara bra chans att han flyger till spets. Han var kusligt snabb två gånger förra året med spår 6, och följde verkligen bilen uppe i Boden då han sprang på Raja Mirchi och Nahar. I årsdebuten blev det lite fel och han kunde inte ta något i snabba avslutningen då han kom loss sent. Det har gått väl långt tid mellan loppen baisser tränare Salmela, men det kan bli lugnt på mellanvarvet och bra chans att trilla undan ändå.

Jag dubblar med 7 Quarcio du Chene som var för laddad senast i comebacken och galopperade dubbelt, men han såg väldigt fin ut före loppet och kommer svara för ett bra lopp är känslan. Blir det inte allt för stora trafikproblem med snabba hästar i loppet så kan han vara bäst till slut.

Det skulle känts bra med gardering här med då det är lite av gissning på dessa utan riktig form och flera skrällar är inte sämre än betrodda hästar. Men jag hoppas ha ledaren och bästa hästen och det räcker en bit!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Visby
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Visby

Måndag: V4-tips till Visby

Omgången
Ett av travets sommartecken är när Visbytravet slår upp portarna och även om det inte riktigt känns så idag rent vädermässigt välkomnar vi öbornas tävlingsoval. Klassen på loppen känns normal men vi får se väldigt många årsdebuter i en annars rätt öppen omgång. Segerstaplaren Arn Hammering får mångas förtroende i tredje avdelningen men gardering kittlar och jag spikar istället i ett Örebroekipage i avslutningen.

Spiken
12 Chipen Boy (V4-4)

Draget
7 Hanne Tooma (V4-2)

Skrällen
9 Rebekka Ans (V4-1)

V4-systemet (x2)
V4-1: 2,4,5,6,7,9,12 (res 3-11)
V4-2: 6,7,8,12,13 (res 5-10)
V4-3: 6,9,10,12,13,15 (res 5-7)
V4-4: 12 Chipen Boy (res 13-3)

7x5x6x1 = 210 rader

840 kronor

Dubbelförslaget
7 – 10 x 1000

V4-1

RANKING A: 6-5-7. B: 9-4-2-12-3-11. C: 1-10-8

Spetsanalys:
Full gas att vänta från start här med flera startsnabba hästar i första ledet. Allra snabbast är nog 4 Gudrun K. och jag tror nog mest på att Petter Karlsson vill köra där. Både 5 Nidoqueen Jons och 7 Serena Star vill försöka överta men jag tror de får kalla handen.

Loppanalys:
Stolopp över korta häcken för den lägre skolan inleder årets tävlande på Visbytravet och jag ger ett hemmaekipage störst förtroende i inledningen. 6 Power Racer har felade i en snäv situation på upploppet senast och fick följa med hem till Torbjörn Östergren efter det. Hästens insatser hittills i år har varit klart godkända och jag tror loppet kan utveckla sig till ekipagets fördel.Tippas men loppet är öppet och jag streckar på rejält.

5 Nidoqueens Jons har startat över distansen två gånger och resultaten har varit bra. På Kalmar i början av mars övertog Juliano Star-dottern ledningen efter 300 meter och höll sedan undan enkelt trots press på slutrundan. Stoet har gjort sina bästa insatser i front men där kan det vara upptaget nu.

7 Serena Star gör det jämn och säkert varje gång och ställs nu mot enklare motstånd än vad hon vant sig vid. Gick bra som tvåa senast med skor och Erik Lindegren avvisat barfota runt om till denna start. Står vettigt inne i loppet och ska räknas tidigt.

9 Rebekka Ans vann ett B-lopp senast, vilket kanske inte säger så mycket, men gjorde det på en skaplig tid från dubbla tillägg. Femåringen visade kvaliteter i höstas men fick det sedan inte alls att stämma mot slutet av året. Pass upp!

4 Gudrun K. frontade sist på Örebro men förta femhundringen gock på 1.12 och sen varvade man på 1.13. Helt enkelt för tufft stoet men inte omöjligt att det räcker denna gång.

2 Hurra Käll är segerlös men har stött på Solvallamotstånd i de två senaste utan att räcka till. Hon får ett streck hon också.

12 Lambada Suns rad är på inga sätt iögonfallande men Kool Du Caux-avkomman kan avsluta vasst och får nu en kusk i sulkyn som vet hur man vinner lopp på Visby. Tokskräll!

V4-2

RANKING A: 7-12. B: 13-8-6-5-10-4-15-1-2. C: 9-11-3-14.

Spetsanalys:
Duon från springspår känns klart hetast och jag tror Tommy Zackrisson trycker sig till front med 7 Hanne Tomma före 6 Alvena Costashorta.

Loppanalys:
Fyraåringslopp med voltstart och 12 Alvena Utah i förarsätet från tillägg. Hästen galopperade senast med övertygade vid segern på Gävle och har nu två triumfer denna sida om nyåret. From Above-sonen brottas med ett lite byngligt läge men rundar många. Motiverad favorit? – Nja kanske men jag har en annan etta.

7 Hanne Tooma gick bra som tvåa i årsdebuten och är redo en bättre insats denna gång. Kan öppna bra och kommer få fin resa i den främre träffen. Kanske till och med får överta täten och då blir ”Zacke” inte lätt att plocka ner. Dessutom anmäld barfota runt om!

13 Ochongo Face har än så länge en nolla i segerkolumnen med det kommer ändras snart. Fyraåringen gör nu årsdebut men det finns både fart och styrka i honom och jag tycker han ska med på lappen.

8 Mega Moon gör även han comeback för året men kan smyga sig till ett bra lopp invändigt. Inte borta.

6 Alvena Costashorta sitter antingen i ledningen eller rygg ledaren och därifrån är det inte alls omöjligt att han kan överraska.

V4-3

RANKING A: 10 B: 15-13-12-6-9-3-5-7-14-4. C: 11-8-2-1

Spetsanalys:
6 Knugen Palema från springspår eller 5 Ari Ben från sitt snäva femtespår. Tror mest på den förstnämnda.

Loppanalys:
Lopp över lång distans som åtminstone håller skaplig klass. Segermaskinen 10 Arn Hammering gick snabbt i spåren när galoppen kom senast och hade mycket sparat på V75 på Färjestad gången innan det. Vid det här laget vet alla om Love You-sonens kapacitet och han går från alla lägen, över alla distanser och är först och främst härdad mot betydligt tuffare konkurrenter än detta. Helt oslagbar är han dock inte och given etta men det finns ett par procent som lockar bakom den store favoriten och jag garderar.

15 Quick Master har nu gjort tre starter på svensk mark och han inledde faktiskt mes seger på Romme. Sen ställdes han mot bland On Track Piraten och B.B.S. Sugarlight där han inte räckte till i en fartfylld tillställning. Har 20 meter att plocka in på Arn Hammering och kommer sedan att kliva runt många om det inte strular på vägen.

Kommer dessa två bort ur loppet återstår det vara ”ensifferprocentare” och det finns flera intressanta bland dem. 13 Snowflake Goj är härdad mot tuffa hästar och 12 Cool Style kan ibland allt. 6 Knugen Palema glänste till ett par gånger förra året och 9 Spiegelei är inte alls så tokig i grunden.

V4-4

RANKING A: 12. B: 13-3-6-11-15-1-2-5-9. C: 7-10-14-4-8.

Spetsanalys:
Ett par hästar med ganska raska ben återfinns bakom bilen och 1 Shake It Up Zet öppnade bra från innerspår 27/2 men gav upp när Etosha Boko kom flygande. Har chans att hålla benen först in i svängen om Jonsson laddar men jag är lite osäker. Vettigaste motbuden är annars 5 Simb Reeves eller 6 Nejlika Dag. Erica Gertsson övertar tidigt?

Loppanalys:
Spårtrappelopp med öppen karaktär men där jag åndå väljer att gå fullt ut på 12 Chipen Boy. Femåringen hade en bra period i början av året och testade sedan V75 utan framgång. Han fick sedan pausa och har nu gjort två fullt godkända insatser. Sist på Solvalla hamnade hästen långt bak från dåligt utgångsläge men avslutningen till bronspengen var bra och jag tycker man förtjänar en seger snart. Spikas!

13 Bison Spiro intar första utmanarpositionen på min ranking. Fyraåringen spurtade bra som fyra senast i ett lopp på Solvalla som vanns av Whitehouse Express. Han gjorde då också första starten utan bakskor och i detta sällskap känns han intressant.

3 Mr Linus P.H. kommer med två raka andrapris på kontot och både dessa har tagits efter lång tävlingsfrånvaro. Dumle Loss-sonen har börjat hitta stilen igen och ska inte nonchaleras.

6 Nejlika Dag stod för en solid årsdebut och visade en del fartresurser i fjol.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg
Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Visby: "Kan tänka mig ett offensivt upplägg"
Nästa nyhet
V4 Visby: ”Kan tänka mig ett offensivt upplägg”

V4 Visby: ”Kan tänka mig ett offensivt upplägg”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Näst senast var han alldeles för pigg men senast som neddövad och med annat bett så var han för lugn i stället. Nu blir det rycktussar samt samma käk som senast. Barfota bak. Han duger bra men läget är givetvis krångligt och vi får se hur det löser sig. Jag kan tänka mig ett offensivt upplägg, säger Anna-Karin Rundqvist om Bison Spiro (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Hurra Käll – Hon var sämre där i några starter och fick pausa en kortis. Det var förvisso mot Solvallamotstånd och i detta sällskap står hon sig normalt bra. Kort distans är nog inte optimalt för henne men utgångsläget är perfekt och eventuellt rycker vi bakskorna igen, säger Johan Wiman.

4 Gudrun K. – Hon fick utstå tuff press av en bra häst senast och ledsnade lite på kuppen. Allt verkar bra i jobben och hon har övernattat bra. Hon öppnar snabbt och trivs bäst i ledningen. Hon kan räcka över det korta upploppet. Barfota fram samt öppet huvudlag, säger Petter Karlsson.

5 Nidoqueens Jons – Det verkar bra med henne och hon bör duga hyggligt här. Hon kan öppna bra men Örebrohästen är väl snabb ut. Vi har inte planerat några ändringar på henne. Banan ser fin ut trots regnandet, säger Thomas Jonsson.

6 Power Racer – Hon är ny i min regi och har liksom inte hunnit att göra något avtryck i jobben ännu. Hon kom dock i fin författning så formen lär det inte vara några fel men ändå får hon bedömas på gamla meriter. Som jag ser loppet är hon väl en av tre hästar som kan vinna loppet och vi kör barfota bak, säger Torbjörn Östergren.

7 Serena Star – Hon gjorde det fullt godkänt som tvåa på Gävle senast och gör nästan alltid stabila insatser. Det är kanske svårare att räcka till på fastlandet så det finns en anledning att jag tar med henne hit. Mot dessa hästar ska hon kunna duga och hon kan dessutom öppna bra. Spår fyra-fem-sex-sju är inte så tokiga på Visby ändå och jag laddar på så får vi se hur det utvecklar sig. Vi kommer rycka skorna igen och hon känns tidig, säger Erik Lindegren.

Lopp 2, V4-2

5 Falcon Scott – Det är en häst med rätt bra kapacitet och formen verkar uppåt på honom. Han har ett minusläge men med klaff så kan han räcka bra. Vi siktar på barfota runt om på honom, säger Thomas Jonsson.

6 Alvena Costashorta – Han har varit ifrån ett tag och gör nu comeback för året. Han har jobbat bra men jag misstänker att han behöver det här loppet. Ändå tyckte jag väl inte att motståndet avskräckte och kommer vi till täten och får bestämma första varvet kan han duga. För till front tror jag vi kommer till från det här läget om jag inte missar helt och hållet. Skor runt om, säger Torbjörn Östergren.

8 Mega Moon – Han gjorde ett par fina framträdanden förra säsongen och har tränat bra inför sin årsdebut. Det känns dock som att han kommer behöva den här genomköraren och vi smyger med in i det längsta. Skor runt om, säger Johan Wiman.

10 Joli’s Love – Hon har inte startat på länge och känns svårbedömd. Jag vet inte riktigt vart hon står formmässigt men vi har kört ett 1.20-jobb som snabbast. Under normala förutsättningar duger hon i ett sådant här lopp men hon trivs heller inte riktigt bakom hästar och jag ligger lågt denna gång. Skor runt om, säger Jonny Lehrberg.

12 Alvena Utah – Han är kapabel men väldigt osäker på benen så det gäller främst att han sköter sig hela vägen. Han har formen på topp och i det här sällskapet måste han ses med vinstchans. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

13 Ochongo Face – Han är opererad för en lös benbit sedan han tävlade senast men nu hoppas jag att han ska få visa vad han kan. Han har återhämtat sig på ett bra sätt och har sedan fått tränat på ordentligt. Vi har kört 1.22 full väg utvändigt om hästar som snabbast och detta är en häst med kapacitet. Förra året utmanade han en bra treåring (Othello Face reds anm.) på Lindesberg efter tung resa så det finns styrka i honom. Detta är dock första starten på en lång säsong och jag kommer köra på chans. Det är inte alls omöjligt att jag kastar ner honom invändigt direkt och sedan blir kvar där hela vägen. Han ska givetvis inte underskattas heller och det ska bli intressant att se vad han kan uträtta direkt. Skor runt om, säger Erik Lindegren.

Lopp 3, V4-3

4 Elias Palema – Han blev behandlad efter fjolårets sista framträdande och har sedan fått träna på. Han känns pigg på alla vis men loppet såg tufft ut och vi jagar nog bara en matlapp. Barfota bak, säger Johan Wiman.

6 Knugen Palema – Han fick en lång vila efter sista loppet i höstas och det tycker jag han var värd efter en bra säsong. Vi har kört honom i 1.22 fart full väg som snabbast och detta är en av mina favorithästar i stallet. Jag hoppas vi kan komma bra till i loppet från springspåret men Arn Hammering tror jag inte vi slår denna gång. Barfota runt om, säger Torbjörn Östergren.

7 Hot Prince – Han behöver nog mer lopp i kroppen och jag är inte säker på att distansen är den bästa. Det var även bra emot. Vi får se hur det går från start. Vi hoppas att min kurs med Erik Adielsson gett resultat. Eller om vi blir utkörda? Skulle jag komma till spets på något sätt så kör jag nog där. Bara det inte kommer någon bra och trycker. Skor runt om, säger Anna-Karin Rundqvist.

8 Livi Edvards – Han möter några som är för bra och vi hoppas på hyggliga slantar denna gång. Vi siktar på barfota runt om, säger Thomas Jonsson.

10 Arn Hammering – Det verkar bra med honom. Han galopperade då jag drog skygglapparna på honom senast och han tog i för mycket. Han ska inte behöva galoppera igen och det är min bästa V4-chans. Barfota runt om, säger Thomas Jonsson.

13 Snow Flake Goj – Hon gick riktigt bra efter galopp senast. Hon möter nu äldre hästar och över ovan lång distans men jag har alltid inbillat mig att denna distans ska vara hennes bästa. Hon ska duga bra men hon är också inne i en tung träningsperiod nu då vi siktar på lite större uppgifter framöver. Om banan tillåter efter regnandet så kan det bli barfota runt om. Annars barfota fram, säger Sten O Jansson.

14 International – Han har nu fått två lopp i kroppen efter att ha varit över till Solvalla ett par gånger. Trots att han löpt nya rekord har han liksom inte räckt till vilket säger en hel del. Det här ser lämpligare ut på förhand och jag tycker inte Arn Hammering känns helt given. Jag vet inte om det är just International som kanske slår honom eftersom det blir svårt att runda alla från tillägg och dessutom är han ganska oprövad över distansen. Barfota runt om, säger Jonny Lehrberg.

15 Quick Master – Han gör stabila insatser varje gång och galopperade med platschans minst senast. Formen är bra och håller han sig bara på benen samtidigt som Arn Hammering får ett tyngre lopp är han inte helt borta. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

Lopp 4, V4-4

6 Nejlika Dag – Hon verkar ok och förhoppningsvis har hon gått framåt lite i form med loppet i kroppen från senast. Hon är lite rappare än min andra häst i loppet och har nog lite bättre chans än denne. Barfota fram, säger Lars-Göran Oscarsson.

8 Mr Gorgonzola – Han har ett svårt startspår och behöver nog mer lopp i kroppen. Vi siktar på barfota bak på honom och vi ligger lite lågt, säger Lars-Göran Oscarsson.

11 Andromeda du Nord – Hon strular till det för sig men är annars i bra slag för dagen och är inte alls så tokig i grunden. Man får väl säga att hon är lite vek och tål inte alltför mycket jobb själv. Skulle hon få rätt resa är hon dock inte sämre än att hon kan duga. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

12 Chipen Boy – Han har fungerat bra barfota fram på slutet och slutat med sina galopper. Han avslutade rätt bra från kön senast och är jättefin i jobben. Läget är svårt och vi behöver flyt. Jag kan tänka mig att köra fram utvändigt om det behövs. Barfota fram igen och norskt huvudlag. Han har ätit och druckit bra i samband med övernattningen, säger Petter Karlsson.

13 Bison Spiro – Näst senast var han alldeles för pigg men senast som neddövad och med annat bett så var han för lugn i stället. Nu blir det rycktussar samt samma käk som senast. Barfota bak. Han duger bra men läget är givetvis krångligt och vi får se hur det löser sig. Jag kan tänka mig ett offensivt upplägg, säger Anna-Karin Rundqvist.

15 Lisa Lixarve – Hon galopperade i Breeders Crown på Örebro och hon blev helt enkelt för ivrig. Dessutom passade inte jänkarvagn alls på henne och hon fick inte plats riktigt. Den tar vi givetvis bort denna gång men alla annan utrustning är intakt. Så tokig är hon inte men att kliva runt alla här blir inte lätt, säger Johan Wiman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tveksamt kring Support Justice i Elitloppet
Nästa nyhet
Tveksamt kring Support Justice i Elitloppet

Tveksamt kring Support Justice i Elitloppet

B.B.S. Sugarlight imponerade i Olympiatravet och klev fram som en av favoriterna inför Elitloppet. Frågan är nu om han får sällskap dit av landsmannen Support Justice?

BBS Sugarlight vinner - och tar plats i Elitloppet. Foto: ALN

Olympiatravet slutade i stor röd-vit-blå triumf då B.B.S. Sugarlight tog hem storloppet i utklassningsstil. Direkt efter segern inviterades hästen till Elitloppet och tränaren Fredrik Solberg tackade ja på stående fot.

B.B.S. Sugarlight utgör därmed ett högintressant norskt kort i årets Elitloppet. Men samtidigt är det nu tveksam om han får sällskap dit av Support Justice. Hästen som varit det stora norska storlopps-hoppet och förhandsfavorit slutade fyra efter en stark insats, men kretsen kring hästen uttrycker nu osäkerhet kring en start på Solvalla sista söndagen i maj.

– Han öppnade inte så bra från start som vi hoppats. Frågan nu är om det finns någon poäng att starta honom i sprinterlopp om han inte kan öppna bättre. Då blir det nästan omöjligt att hävda sig. Vi får tänka lite på saken, säger ägaren Arne Sandbäk till tgn.no efter Olympiatravet.

Support Justice har på sina 29 starter hittills i karriären bara startat två gånger över sprinterdistans. Det var i försök och final av Jarlsberg Grand Prix som fyraåring. Han vann båda loppen.

Läs även: Vilken utklassning, BBS Sugarlight!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar möter Quick Fix i Prix d'Etain Royal

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson