B.B.S. Sugarlight imponerade i Olympiatravet och klev fram som en av favoriterna inför Elitloppet. Frågan är nu om han får sällskap dit av landsmannen Support Justice?

BBS Sugarlight vinner - och tar plats i Elitloppet. Foto: ALN

Olympiatravet slutade i stor röd-vit-blå triumf då B.B.S. Sugarlight tog hem storloppet i utklassningsstil. Direkt efter segern inviterades hästen till Elitloppet och tränaren Fredrik Solberg tackade ja på stående fot.

B.B.S. Sugarlight utgör därmed ett högintressant norskt kort i årets Elitloppet. Men samtidigt är det nu tveksam om han får sällskap dit av Support Justice. Hästen som varit det stora norska storlopps-hoppet och förhandsfavorit slutade fyra efter en stark insats, men kretsen kring hästen uttrycker nu osäkerhet kring en start på Solvalla sista söndagen i maj.

– Han öppnade inte så bra från start som vi hoppats. Frågan nu är om det finns någon poäng att starta honom i sprinterlopp om han inte kan öppna bättre. Då blir det nästan omöjligt att hävda sig. Vi får tänka lite på saken, säger ägaren Arne Sandbäk till tgn.no efter Olympiatravet.

Support Justice har på sina 29 starter hittills i karriären bara startat två gånger över sprinterdistans. Det var i försök och final av Jarlsberg Grand Prix som fyraåring. Han vann båda loppen.

Läs även: Vilken utklassning, BBS Sugarlight!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nahar möter Quick Fix i Prix d’Etain Royal

Nahar möter Quick Fix i Prix d’Etain Royal

Det finska storloppet Prix d’Etain Royal avgörs i Seinäjoki på lördag. Halva startfältet hämtas från Sverige – däribland Nahar.

Det är ett förstapris på 60 000 euro när Prix d’Etain Royal körs kommande lördag. Den slutliga startlistan är nu klar och hälften av de tio hästarna är svensktränade, övriga är från värdlandet.

Quick Fix vid senaste segern. Foto: ALN

Robert Bergh tar en tur till Finland med sin stjärna Nahar som ju senast tog en övertygande seger i sin comeback. Han fick, tillsammans med Petri Salmelas David Sisu, ett av de två bakspåren bakom bilen.

En kanske något överraskande deltagare är Lutfi Kolgjini-tränade Quick Fix som vi minns i en mycket imponerande seger i Bronsdivisionen förra helgen, och som nu alltså testar mot den högsta klassen. Perfekta lägen blev det för Prawns och Traveling Man. Här är startlistan:

2100 auto

1 Prawns – Robert Dunder
2 Traveling Man – Antti Teivanen
3 Big Sky Hurricane – Mika Forss
4 Outlaw Merci – Hannu Torvinen
5 Quick Fix – Tuomas Korvenoja
6 Womanizer – Tommi Kylliäinen
7 Bret Boko – Ari Moilanen
8 Kiikku’s Lordi – Juha Utala
9 David Sisu – Harri Koivunen
10 Nahar – Robert Bergh

Senaste vinnarna:

2014: Prussia – Pietro Gubellini
2013: Nesta Effe – Roberto Vecchione
2012: Marlon Om – Pietro Gubellini
2011: Red Hot Dynamite – Daniel Olsson
2010: Ladakh Jiel – Ari Moilanen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Shake It Cerry fick ge sig i årsdebuten
Nästa nyhet
Shake It Cerry fick ge sig i årsdebuten

Shake It Cerry fick ge sig i årsdebuten

Jimmy Takters supersto Shake It Cerry föll överraskande i sin årsdebut. Kulldrottningen fick nöja sig med fjärdepriset.

På fredagskvällens gjorde Shake It Cerry sin första start som fyraåring. Den Jimmy Takter-tränade superstjärnan, som utsågs till årets travare i USA i fjol, var såklart storfavorit med Dave Palone i sulkyn.

Men stoet orakade inte på The Meadows denna kväll. Shake It Cerry övertog ledningen tidigt och anförde fältet, men in på upploppet tröt krafterna för årsdebutanten. Invändigt på open stretch fick Daylon Miracle fritt och kunde avgöra till seger busenkelt.

Segertiden stannade vid 1.10,6a över engelska milen på tusenmetersbanan. Shake It Cerry mattades sista biten och kom i mål som fyra, sex tiondelar från vinnaren. Loppets samlade prissumma var 51 100 dollar.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Vaggeryd
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Vaggeryd

Söndag: V64-tips till Vaggeryd

V64 Vaggeryd 26 april 

Omgången: Vaggeryd har årspremiär med V64 och omgången är greppbar tycker jag. Bästa spiken kommer i inledningen i Quantum Outlook, och jag spikar även ett bra spetsdrag!  

Bästa spiken: 4 Quantum Outlook (V64-1) är en kladdig typ som var gryem fin vid senaste segern. Han ska slå dessa även med halvform, och jag tror till och med att han körs till ledningen.

Roliga spiken: 2 Leia Way (V64-3) såg tankad ut som fastlåst senast och nu ska det vara dags att köra i spets. Kul spetsidé!

V6-förslaget är på 1.800 kronor (enbart för alla rätt).

4 Quantum Outlook (5-2)

5-9-10-11-12-8-1-3-4-2 (5-9)

2 Leia Way (8-11)

4-7-2-12-13-5-6-14-8-1-9-15 (3-10)

10-1-12-9-7 (11-5)

7-6-9 (2-3)

1x10x1x12x5x3 = 1800 kr

DD-förslag på 900 kronor:

1,10,12 – 6,7 x 150

 

V64-1:

Ranking: A: 4 B: 5-2-3-10-6-11-9 C: 1-7-8-12

Spetsanalys: Quantum Sailor och Paradiserunner gör upp om att få släppa till favoriten Quantum Outlook, som körs till ledningen innan 500-passeringen. Denne öppnade snabbt i november med spår en bit ut och satt i spetts efter 300 meter.

Loppanalys: 4 Quantum Outlook är en riktigt bra häst för klassen, men det verkar vara lite småstrul med honom emellanåt och senast då han inte alls var bra i V75 ska han ha varit sjuk. Dock inte stått över något speciellt enligt Martinsson och vid segern näst senast var han grymt fin! Visserligen fick han loppet då han kunde smyga med till 200 kvar, men intrycket då han speedade förbi Twilight D. och Fossens Bonus var fränt i joggande stil! Han är väldigt speedig, men har vunnit 2/5 från ledningen och tar ny seger här.

Dan-Åke låter märkbart nöjd med 5 Time Passes D. som gjorde det godkänt i regidebuten senast. Han har fått träna på en dryg månad och ska göra ett bra lopp, och Danne brukar ha koll på bitarna då han är uppåt.

Varning för 2 Paradiserunner som borde ta ledningen och släppa och formen ska vara på väg med några lopp i kroppen. Han kan en hel del och har skrällt förr.

V64-2:

Ranking: A: 5-9-10 B: 11-12-8-1 C: 3-4-2

Spetsanalys: Global Nursery var klar spetsfavorit, men hon är struken liksom förhandsfavoriten Define’Em och kanske kan Nangijala Face köras till ledningen bland tröga märrar.

Loppanalys: Lärling/Ungdomslopp förhandsfavoriten 6 Define’Em har blivit struken liksom loppets spetsfavorit 7 Global Nursery så nu öppnade det upp sig.

5 Nangijala Face har varit lite besvikelse två starter. Hon var mycket bra vid segern då hon bara dundrade undan. Sedan lite stinglös då hon fick bra lopp, även om hon gick bra tid och senast höll hon mer farten nere i kön. Henriette har en seger på 51 senaste starterna och i år 15 utan seger… Kanske kan forcera till ledningen nu och det vore nog en stor fördel då hästen gillar att löpa på där framme och har vunnit 2/2 från ledningen.

Intressant är 9 Vacation Silvio som gick klart förbättrat senast även om hon fick ge sig på linjen. Hon har bra kusk och bra smygläge och är tidig.

10 Loke Chibabba är härdad mot bättre hästar och galopperade bort fina pengar på V75 näst senast på upploppet. Kusken är rutinerad och hon plockar många med tempo första varvet.

Måste nämna 11 Frida Montana som hittat toppformen och speedat snyggt till två raka segrar. Bra gjort att hinna fram senast, och minst lika bra gjort på open före det!

V64-3:

Ranking: A: 2 B: 8-11-3-10-7-5-12-9 C: 6-4-1

Spetsanalys: Leia Way är mycket startsnabb och nu tror jag inte att kusken är intresserad av att släppa! I så fall är det Jeans N’Overhalls som övertar.

Loppanalys: Jag tror det är dags för 2 Leia Way och jag spikar henne! Hon var sämre då hon gick med skor i vintras, men senast var det riktigt bra intryck på henne då kusken valde att släppa ledningen och hon fastnade med rubbet sparat och såg jättefin ut över mål. Från ledningen har hon vunnit 7/13 och nu borde det vara läge att testa där och jag tror hon vinner!

Storfavorit är 3 Jeans N.Overhalls som vann efter att ha körts till ledningen senast, men utan att direkt övertyga. Visst kan det vara så att Björn forcerar till ledningen, men vi tror och hoppas på svar och då är hon inte så kul och överspelad.

8 Dollar Access har fortsatt form och möter enklare hästar nu. Han gick bra senast även om han bromsade bort andraplatsen sista biten och han har svårt att vinna lopp. Form har även 11 Bergshults Leffe som dock vill vara med där framme.

V64-4:

Ranking: A: 4-7 B: 2-12-13-5-6-14-8-1-9-15 C: 3-10-11

Spetsanalys: Sandvångens Titan var bra med enda gången med framspår bakom bilen även om han fick svar i 11-öppning och borde ha bra spetschans. Willgo har tagit ledningen två gånger och är den som främst testar.

Loppanalys: 7 Mellby Akacia är storfavorit, och det är motiverad sådan – även om jag garderar. Hon har väldigt bra styrka för sin klass, och vid segern synade Björn dödens och hade full koll på läget och hon vann enkelt på fint vis Mellby Akacia. Senast blåste hon till dem över långsidan, men tappade fokus vid stallsvängen och galopperade med segern i hamn. Hon vinner detta felfri tror jag, men har galopperat i 8/16 starter och som favorit garderas hon.

4 Sandvångens Titan är spetsfavorit och han är inte så tokig den här. Senast fick han ett fint lopp, och såg ut att vara vinnaren då han kastades loss in mot upploppet, men ledande fine New Maximus hade växlar sparade och höll undan.

Det är jämnt bakom och lite streck på övriga så jag garderar och spelar för skräll. Nämner 2 Kabal som är en fin sort som galopperat två senaste loppen och var stum senast mot kapable Wham Bam Boom, men klart bra via open före det då han utmanade Aalto.

V64-5:

Ranking: A: 10-1-12 B: 9-7-11-5-8-6-2-3-13 C: – 

Spetsanalys: Javier Palema höll spets från innern i vintras, men får svårt att hålla emot kvicka Isa Sånna som ses som spetsfavorit. Trots att hon inte varit snabb i volt, det är hon med bil och springspår med vass kusk bör passa bra.

Loppanalys: 10 Impression utvecklades rejält förra året och var mycket fin vid senaste segern då hon dansade undan från ledningen med 11 sista 800. Hon var seg i årsdebuten då hon mest höll farten långt efter Rondine d’Amore, men ska vara rejält framsatt nu och jag tror mest på henne.

1 Javier Palema kan få det perfekta loppet i ledarryggen, precis som senast då han plockade ner Venividivici Karsk just från ledarryggen.

Starke 12 Linus Wibb duger bra i detta gäng och han var rejäl vid segern då han avgjorde på styrkan. Senast var han inte till sin fördel och gick sig tom, men nu kanske han kan syna dödens och tugga ner dem?

Favorit är 9 Paduca Dream som slog min tipsetta regelrätt förra året och var grymt bra vid V75-segern näst senast. Nu har hon varit borta länge, är inte vässad och lär behöva loppet.

V64-6:

Ranking: A: 7-6-9 B: 2-3-5 C: 10-8-1-4

Spetsanalys:  Mr Chicago är mycket startsnabb och han lär blåsa till ledningen i nya regin. Rusty Dust får rygg på honom, och utmanar gör Boys Going In.

Loppanalys: Storfavorit är 9 Underpaid Hanover har gjort två fina insatser i guld och senast såg han smått okörd ut där han satt fast där Oasis Bi vann. Han kliver ner i klass och ska gå barfota bak igen vilket är klart plus och han kan speeda ner dem.

Jag tycker det är dåligt värde i honom och spelar DD med familjen Untersteiner! 6 Mr Chicago gör debut för Peter vilket är mycket spännande. Han är kastrerad inför denna start och har jobbat 21-fart som snabbast och Peter brukar ha dem klara direkt. Jag ser honom som spetsfavorit och där trivs han och bör bli svårslagen. Ska vi gissa på Silverdivisionen efter detta?

7 Boys Going In är en kanon som inte gick ett steg i Frankrike för Fabrice Souloy där han inte fick in en enda krona. Nu första starten för Johan Untersteiner och jag tror nog att han vill visa upp hästen i fint skick och jag har bra känsla för hästen. Han är startsnabb och det finns på kartan att han kan överta från pappa…

3 Rusty Dust föll ur helt i travet över upploppet i comebacken senast och han lär behöva fler lopp innan han är aktuell.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Backfire först efter häftig slutstrid
Nästa nyhet
V75: Backfire först efter häftig slutstrid

V75: Backfire först efter häftig slutstrid

Det blev en riktigt häftig slutstrid i Lovely Godivas lopp där fina Backfire satte nosen först trots en tävlings-frånvaro på tre månader. Hon var en av vinnarna i en svårlöst V75-omgång på Åby.

En kvarts miljon kronor var förstapriset i Lovely Godivas lopp som avgörs för de femåriga stona. Det var pengar som fjolårets vinnare av Drottning Silvias Pokal lade beslag på. Tomas Malmqvist-tränade Backfire gjorde här sin första start sedan Prix d’Amérique-helgen men visade direkt upp sig i toppslag.

Backfire gjorde första starten på tre månader. Foto: ALN

– Det hade kostat väldigt mycket att öppna så jag körde bara på chans efter det och hoppades det skulle gå vägen. Det är jättesvårt att ta de här längderna på slutet i den här klassen, det är en helt fantastisk häst det här, sa Johnny Takter i segerintervjun.

Takter syftade på den riktigt tuffa öppningen där Backfire spetsade initialt men fick lämna över efter 500 meter på 08,4 till Talk the Talk som pressade på intensivt. 700 meter senare övertog i sin tur Radisyn America täten och noterade varvet på 10,8.

Favoriten D’One bjöds här en perfekt resa som tvåa i andraspår och Örjan Kihlström kunde sätta in attacken med ett halvvarv kvar. Men den fina resan till trots kunde D’One aldrig få något grepp. I stället övertog dödenstravande jätteskrällen Rossella Ross kommandot in på upploppet.

Men samtidig som flera hästar anföll i spåren så kom både Talk the Talk och allra längst in (nu från tredje invändigt) Backfire loss på innerspår. Offshore Dream-stoet avslutade som en katapult på innerspåret och vid målgång var halva startfältet i stort sett sida vid sida i en riktigt rafflande slutstrid.

Målfotot utrönte dock Backfire som vinnaren. Segertiden stannade vid 1.12,3a över 2140 meter. I den tajta slutstriden var det Talk the Talk som var tvåa och Rossella Ross trea. D’One, som ska till Nordamerika och tävla i sommar, inkom som femma men var bara en halv längd från vinnaren.

***

V75-1: En saftig skräll inledde i Bronsdivisionen i form av norske enprocentaren Cadabra Tooma som till slut vann säkert för Lars Anvar Kolle. I täten gick Lovelock som övertog i första sväng och fick favoriten Remember My Name utvändigt om sig i det tuffa tempot (09,0 första 500). Favoriten fick spets i sista sväng men kunde inte stå emot Cadabra Tooma som gått med i ryggen loppet igenom. Segertiden stannade vid snabba 1.10,7a över 1640. Det är Tor Olaf Halle som tränar vinnaren.

V75-2: Dansk seger i Klass 2. Jeppe Juel lotsade in Tonicetobetrue som noterades för tredje raka. I ledningen drog favoriten Whitehouse Express som stretade emot berömvärt, men fick ge sig mot vinnaren som gått som tvåa i andraspår och han ditt precis på linjen. Segertiden blev 1.13,3a över 2140.

V75-4: Lätt seger i Klass 1 för Catharina Denberger-tränade Renda L.B. som kördes till seger av Peter Ingves. Renda L.B. pressade sig förbi Gordonston till täten efter 400 meter och kontrollerade sedan fältet. Gordonston nöp till i galopp precis då open stretch nalkades. Segertiden blev 1.12,1a över 1640.

V75-5: Kallbloden visade för ovanlighetens skull upp sig på Åby och det blev Björn Goop som kirrade segern i Solos lopp bakom Erik Killingmo-tränade Pingo Ö.K. som ledde loppet runt om. Han utmanades över upploppet av Tangen Haap som dock galopperade oturligt när stöten skulle sättas in på open stretch, samt sylvasst avslutande Doktor Jaros. Men Pingo Ö.K. höll undan på 1.25,2 över 2140. Favoriten Bellfaks gick som tvåa i andraspår, men kom aldrig in riktigt i loppet.

V75-7: Häftig avslutning i Olympiatravsstayern där Erik Adielsson slutligen lotsade in Krister Jakobssons starka Narold Vox till segern. Denne fångade in On Hold som satte allt på ett kort 500 meter kvar och stack undan med många längder. Krafterna tröt sista biten och Narold Vox hann förbi efter att ha avslutat upploppet över open stretch. Segertiden blev 1.14,2 över 3180 meter.

…Silverdivisionen kördes utanför V75-kupongen och fick se storfavoriten Lover Face galoppera i ledningen ur första sväng. Segern gick nu i stället till överraskningen Falcon Håleryd som med Johan Untersteiner vann från vinnarhålet och open stretch på 1.13,1a över 2140.

Rätt V75-rad:

5 Cadabra Tooma – Lars Anvar Kolle 41,84
2 Tonicetobetrue – Jeppe Juel 6,98
3 Backfire – Johnny Takter 3,51
5 Renda L.B. – Peter Ingves 4,21
2 Pingo Ö.K. – Björn Goop 9,62
6 BBS Sugarlight – Peter Untersteiner 8,89
15 Narold Vox – Erik Adielsson 6,70

7 rätt: 4 183 689 kr (16,22 system)
6 rätt: 14 745 kr
5 rätt: 878 kr

Omsättning: 130 762 838 kr

Läs även: Vilken utklassning, BBS Sugarlight!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravet: Vilken utklassning, BBS Sugarlight!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson