Tingsrydstravet saknar likvida medel för att fortsätta driva sin verksamhet. Banans planerade tävlingsdagar i maj är flyttade till Kalmartravet.

I februari meddelade Svensk Travsport att man infört tävlingsstopp för Tingsrydstravet. Det på grund av den dåliga ekonomi som banan uppvisat. Man krävde också en handlingsplan på besparingar för cirka 700 000 kronor.

För två veckor sedan varslade den småländska travbanan hela sin personalstyrka. Nu har även Tingvalla Travsällskap stoppat alla betalningar. Man saknar likvida medel för att fortsätta banans verksamhet.

– Svensk Travsport och ATG har strypt vårt butiksbidrag och vår checkkredit och det betyder att vi inte får in några pengar för i nuläget eftersom vi tills vidare har tävlingsförbud och då kan vi inte sälja några andra saker heller och därmed har vi ställt in betalningarna. Förhoppningsvis är det tillfälligt, säger Stefan Carlsson, vice ordförande i Tingvalla Travsällskap till P4 Kronoberg.

Samtidigt skriver Svensk Travsport att tävlingsförbudet fortfarande föreligger och att man nu beslutat att ställa in Tingsrydstravets båda tävlingsdagar i maj månad. En breddloppsdag den 9 maj samt en ponnyloppsdag den 10 maj är nu i stället flyttade till Kalmartravet.

– Hur det blir med övriga tävlingsdagar på Tingsrydtravet i år är ännu inte bestämt. Om den ekonomiska situationen blir löst kommer tävlingarna att kunna arrangeras i Tingsryd. I annat fall kan antingen tävlingsdagarna ställas in helt eller flyttas till någon av grannbanorna, skriver Svensk Travsport på sin hemsida.

Nästa tävlingsdag för Tingsryd är de planerade V86-tävlingarna den 3 juni, banans tilltänkta största dag för året. Beslut om vilken bana som kommer arrangerar de tävlingarna ska tas i mitten av maj.

– Verksamheten går att starta igång om alla beter sig vuxet, sätter sig ned och pratar och försöker gå framåt, säger Stefan Carlsson till P4 Kronoberg.

Läs även: Tingsrydstravet varslar all sin personal

Läs även: Tävlingsstopp på Tingsrydstravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Gävle

Torsdag: V64-tips till Gävle

V64 Gävle 24 april 

Omgången: Bra klass på loppen, som vanligt numera, och efter gårdagens uppvisningar med Nuncio och Banks i spetsen är det härligt att vara travtippare och få grotta ner sig i loppen! Jag spikar omgångens stora fynd, dessutom inom DD-spelet! 

Bästa spiken: 1 Robros Brazza (V64-6) gick smått otroligt förbättrat i nya regin senast och avslutade 12,5 sista 500 i spåren då han tog in längder på Nose Gear som gick i ledningen! Märkligt lite spelad och får ett fint lopp där framme i draget och luckor brukar det bli på 3140 meter. Spelvärd spik!

V6-förslaget är på 2.100 kronor (enbart för alla rätt).

4-3-1-6 (2-11)

6-13-14-4-5 (3-8 )

4-2-11-10-5-8-12 (6-9)

1-6-12 (7-15)

8-6-2-4-1 (10-9)

1 Robros Brazza (2-5)

4x5x7x3x5x1 = 2100 kr

DD-förslag på 1000 kronor:  

6,8-1 x 300

1,2-1 x 200

 

V64-1:

Ranking: A: 4-3-1-6 B: 2-11-8 C: 10-5-7

Spetsanalys: Serious Try är snabb och tog enkelt ledningen näst senast bakom bilen, men borde vara nöjd med ledarryggen på Real Dream i comebacken.

Loppanalys: Försök 3 till Anders Kilströms Minne och ett fint fyraåringslopp där 3 Mellby Collector blir favorit, klar sådan efter strykningen av 12 Stand Bayou. Han har startat på under vintern och näst senast avslutade han bra bakom V75-aktuella Whitehouse Express. Vid segern för fyra starter sedan kördes han till spets i första sväng och vann lätt före 12 Stand Bayou och just i spets är Roger Walmanns häst obesegrad i tre starter. Han agerar hetsigt och senast galopperade han och det känns inte som att han är i harmoni för dagen och jag garderar som klar favorit.

4 Real Dream har inte övertygat helt på mig och borde nog ha vunnit årsdebuten från ledningen. Nu surras det om helstängt huvudlag och rycktussar och då han har gått med öppet och utan tussar lär det ge bra effekt. Han är snabb ut och kanske ger det proppen ur?

Fin häst är 1 Serious Try som höll undan i trög stil från ledningen och satt fast senast och har vintertränat. Han öppnade snabbt till spets vid segern och är ett spetsbud och borde sedan få ”hålet”.

Lite racertyp är det över 6 Maya Gold som höll bra från dödens i årsdebuten och kommer få ett fint år. 2 Brissac Rapide gick bra efter galopp i årsdebuten då jag hade 13,5/2000 meter mot tuffa hästar.

V64-2:

Ranking: A: 6-13 B: 14-4-5 C: 3-8-12-11-1-9-7-10-2

Spetsanalys: Järvsö Magda höll enkelt ut Närbyflickan i senaste starten och tar ledningen igen. Släpper till någon mer betrodd, Hulte Saga eller Global Ruska.

Loppanalys: 13 Brenne Rödi vann större segrar som Kriteriestoet i Sverige och Norge samt Oaks i Norge under förra året och var kulletta. Senast på Romme avgjorde hon knappt mot 6 Global Ruska via 25,5 sista varvet, och kanske körde Mjölneröd mot fel häst då han mer bevakade den bakom i svängen. Nu står hon 20 meter bättre till gentemot stallkamraten och hon blir svårslagen igen, men hon har inte startat sedan 20/3 och Ruska har utvecklats hela tiden så någon spik är hon inte. Dessutom tuffare att stå med många tillägg på dessa snabba vårbanor.

6 Global Ruska har gått två lopp ytterligare sedan hon fick ge sig på målfoto till Brenne Rödi. Näst senast kördes hon till ledningen och höll emot tuffe Skeie Kongen till 50 kvar. Senast var det kört i bra tempo och hon kunde inte plocka något utan höll i princip samma placering loppet igenom, omväxlande i andra- och tredjespår och sänkte rekordet till fina 28,3. Kanske kan Örjan forcera henne till ledningen på första långsidan och går hon sedan strax under 28 blir det ingen lek att plocka längder.

14 Tante Ragnhild räckte inte mot nämnda duo senast men var snäppet efter Rödi i kulltoppen ifjol. Formen känns aningen dunkel då hon inte heller startat sedan 20/3, men som lite spelad tar jag med henne.

4 Hulte Saga är kapabel men väldigt spänd och stressad. Jorma Kontio upp är spännande och kan han få henne till ledningen och hon hushåller med krafterna finns nog kapacitet att sänka rekordet en hel del. Hon joggade undan från ledningen senast. 5 Grandina är svårbedömd i sin årsdebut men hon utvecklades fint i slutet av fjolåret och blir spännande att se.

V64-3:

Ranking: A: 4 B: 2-11-10-5-8-12 C: 6-9-3-1-7

Spetsanalys: Believeinme har tagit ledningen tre senaste med vettigt läge bakom bilen och ses som spetsfavorit. De snabbaste i övrigt står utanpå i 6 och 7, men kusken släpper säkert bara till någon av de båda favoriterna.

Loppanalys: 2 Promise ståtar med två raka segrar och lär bli klar favorit i Wången Cup. Hon har ryckt upp sig, blivit bättre i aktionen då hon fått upp styrkan i kroppen och var rejäl senast där hon avgjorde trots grovjobb sista 700 metrarna i tredjespår i 13-tempo. Hästen står perfekt inne i loppet och måste räknas men jag går emot.

4 Maryland har också gått förbättrat på sistone. Senast höll hon bra efter en dryg inledning i tredjespår första 900 metrarna då det var första norsk och första barfota – och jättehets. Upplägget blev dock fel och det var svårt att dra växlar på hur det föll ut. Det är en bra häst som måste få vinna lopp snart och min givna spelidé.

11 New Kiss är spännande i ny regi då den visade en del fart och matchades mot bra kullhästar förra året. Det blir första gången barfota runt om och hästen rapporteras ha varit fin i jobb på 1.19 full väg.

10 Västerbo Sea Star såg fin ut senast och gick okej mellan hästar där Promise vann. 5 Believeinme gick inget efter galopp senast men svarade för några bra lopp under fjolåret. Hon är snabb ut och kan överraska om formen skulle sitta där.

V64-4:

Ranking: A: 1-6-12 B: 7-15-8-13-10-11-2-9 C: 14-4-3-5

Spetsanalys: Tomtegubben är snabb i benen även i volt, och han har spetsat två senaste gångerna med springspår och han sticker till ledningen. Nebbenes Jahn bör hålla ryggen, han tog ledningen senast han hade just innerspår.

Loppanalys: 6 Tomtegubben har perfekta förutsättningar, då han är snabb ut och trivs fint över kort distans där han i Sverige har tagit fyra segrar på fem försök. Han är åtgärdad efter senast och står bra inne i loppet men det är en strulig herre som knappast gynnas av snabba sommarbanor då han kan få svårt att hålla ordning på påkarna.

12 Mino var sådär senast, visserligen blev det dryg inledning från spår tolv då han hängde i spåren första 600 i 23-fart, men han fick sedan sitta i andra ytter hela vägen och tappade på upploppet på vinnande Mjölner Komet. Vid segern svepte han allt i vida spår på baksidan och kommer han till måste han räknas även om Magnus Jakobsson braskar för kort distans. Det finns massor av fart i Mino!

1 Nebbenes Jahn kanske allra mest är intressant då han fått drömförutsättningar. Han är snabb ut och bör få ett perfekt lopp i draget bakom Tomtegubben. Kort distans är perfekt och får han smyga med till upploppet blir han farlig på speed. Han gick bra mot mycket bra hästar på V75 näst senast då han stannade till och tappade fart i stallsvängen. Senast hamnade han i maskin och kryssade fram på upploppet men galopperade 100 kvar. Det har varit kort paus nu, men det viktiga är humöret på hästen som är knepig, men att springa med i rygg på bra häst på innerspår över 1600 är perfekt och han får tipset – luckor brukar det bli med Tomtegubben i spets som drar tufft.

15 Tangen Didrik gick ett bra slutvarv via 25,5 senast och är i bra form men iskallt läge nu och behöver flyt på vägen.

V64-5:

Ranking: A: 8-6-2 B: 4-1-10-9 C: 3-7-5

Spetsanalys: Fashion Diva är snasbbast och körs nog i ledningen trots full väg.

Loppanalys: Bra klass på loppet och kapable 4 Poker Kronos gör årsdebut, han vann flera V75-lopp och sprang in 900.000 under 2014 och var en klassklättrare. Han har tränat på en tid och ska ha varit helt okej i ett jobb på 18/2100 meter på Bergsåker, men min känsla är att han behöver lopp för att finna toppformen och spänsten då han kommer ut i tuff klass och bra lopp för klassen dessutom.

8 Exodus Hanover är en maffig sort som gick i dödens på Kapow Hanover och galopperade in mot upploppet då Örjan såg ut att vara på väg att sätta kniven i ledaren. Han visade fin fart i sverigedebuten före det då han klockades till drygt 10 sista 9´800 metrarna och han känns intressant.

Jag spelar även med 6 Stein Daylight som hittat formen och han var lysande då han bara flög runt till överlägsen seger i lunchloppet, och gick mycket bra även senast då han utmanade Talk the Talk över upploppet i 09-fart. Han såg ut att tappa segern på att han hängde ner i banan och inte var helt körbar.

2 Fashion Diva borde kunna nå ledningen och hon trivs där samt är obesegrad på Gävle efter tre starter, två av dessa segrar är från tät!

V64-6:

Ranking: A: 1 B: 2-5-11-12-10-6-8-7-14 C: 3-15-13-4-9

Spetsanalys: Robros Brazza öppnade helt okej från spår 5 och har spetsat i volt och lite spetschans finns om kusken försöker med det. Annars kanske det ändå blir Matchmaker As till ledningen och han drar på där framme, han höll ledningen senast innan han galopperade för press mot snabba Joe Mama.

Loppanalys: Lurigt lopp med bilstart och 3140 meter. Hårt betrodd är 2 Matchmaker As som var bra vid segrarna då han bara klev undan över upploppet i lite flegmatisk stil. Han var borta över vintern innan comebacken senast, då öppnade han bra men galopperade i spetskörningen. Kom tillbaka fint i skymundan och det var en bra comeback. Han har chans att köra till ledningen, och där är han obesegrad efter två försök varav en var över 2640 meter. Visst kan han vinna och jag lägger honom tvåa, närmast efter min stora idé!

5 Cezanne Boko var positiv vid segern då hon spurtade ner dugliga hästar. Senast kunde hon inte svara snabbare häst knappa 500 kvar och blev av med ledningen, men kom tillbaka fint och satt fast med sparat där bakom över mål. Aktuell igen då hon bara verkar bli bättre och bättre.

Jag går dock rakt ut på 1 Robros Brazza som är min stora idé i omgången, och det bygger jag på det väldigt fina intrycket senast. Det var första starten i ny regi och han gick med i spåren under slutvarvet, och då kusken styrde på i vida spår bet det riktigt bra och hästen tog inte en hel del mark på ledande fine Nose Gear och ledarryggens Devs Darling. 200 kvar var det nästan känslan av att 53-oddsaren skulle kunna utmana om segern! Han har öppnat över medel bakom bilen och tagit ledningen i volt, och vann flera lopp 2013 i Finland. Det brukar lösa sig på 3140 meter och som han gick mot mycket bättre hästar senast måste han vara intressant till 8% nu vid publicering!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: "Vi räknar med en bra insats"
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: ”Vi räknar med en bra insats”

V4 Skellefteå: ”Vi räknar med en bra insats”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var igång länge och gjorde det riktigt bra. Nu har han pustat något men verkar bra i ordning och vi räknar med en bra insats. Uppgiften ser vettig ut för hans vidkommande och vi siktar på barfota bak, säger Jimmy Jonsson i stallet om Digital Collection (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Skelleftetravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Hankypanky Pagan – Hon hade en halsinfektion i sin senaste start och var ursäktad. Nu har hon fått pusta men hon har övervintrat bra och har bland annat ett 18-jobb i kroppen och kändes bra. Hon öppnar hyggligt åtminstone från start. Vi får se om det fungerar att köra barfota runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

2 Special Promise – Han var positiv senast och ska vara ännu bättre i form nu. Vi siktar på bronsdivisionen efter detta. Läget är bra och han kan öppna bra men ledningen är inte nödvändig. Barfota runt om och jänkarvagn och jag är optimist men det brukar jag vara, säger Mika Haapakangas.

3 Eragon Rod – Han nöter väl på i sedvanlig stil och är behandlad efter senaste starten. Vi fick ett bra utgångsläge men motståndet ser aning för tufft ut och vi får smyga med till en hygglig slant. Skor runt om, säger Christian Månsson.

6 Elit Sund – Han uppträdde annorlunda senast och var inte så lat som han brukar vara. Han är därefter behandlad och flyttad upp till Norrland. Han är pigg och fin där men inte vässad. Vi får ladda från start då det finns open stretch. Barfota bak, säger Petri Salmela.

8 Handsome Fayline – Han fick problem med hovarna i hagen igår och det blir skor runt om. Det blir tufft att segerstrida och vi siktar på hyggliga pengar, säger Ola Johansson.

Lopp 2, V4-2

2 Accelerate – Senast blev han lite för ivrig och galopperade. Han kan annars öppna bra och kan spetsa. Kommer Norberg tidigt, vilket vi tror så är det en bra rygg. Inga ändringar. Han känns bra men det är en tuff uppgift, säger Carina Hezekielsson.

5 New York Broline – Hon var brunstig senast så den det loppet glömmer vi men i starten innan det var hon väldigt bra som tvåa. Hon kommer säkert att göra ett bra lopp igen men Digital Collection tror jag inte vi slår. Vi kör barfota bak igen, säger Christian Månsson.

6 Digital River – Han var knepig och galopperade senast och känslan är att han blev för pigg. Näst senast var det sparat. Han känns som han ska men man vet inte hur han ska fungera. Får jag spets så kör vi där. Det blir skor runt om, säger Per Gustafsson.

9 Viking Streamline – Han har gjort fina insatser under en längre tid men var inte som bäst senast. Jag fick bära honom rejält från start för att han inte skulle galoppera och vi tappade mark. Sen fick han det inte alls att stämma första varvet men ändå gick han bra till slut så helt missnöjd kan jag inte vara. Nu möter vi ett par bra hästar, Bergharns bland annat och den där Manuels Filur som jag körde senast är faktiskt värd att varna för. Ändå tycker jag att min ska kunna sluta långt framme om det löser sig på vägen. Barfota fram kör vi idag vilket inte är optimalt då han är bäst helt utan skor, säger Hanna Olofsson.

10 Amsterdam – Det blev lite fel senast och barfota passade inte fullt ut. Idag får skorna sitta på och vi smyger med får vi se vad vi kan få med oss, säger Roger Nilsson.

11 Out of Reach – Hon är jämn och säker. Senast hann hon inte med sig riktigt över kort distans men vi hoppas det ger henne lite mer spring i benen. Vi behöver en del flyt från detta läge. Skor runt om, säger Jens Eriksson.

12 Digital Collection – Han var igång länge och gjorde det riktigt bra. Nu har han pustat något men verkar bra i ordning och vi räknar med en bra insats. Uppgiften ser vettig ut för hans vidkommande och vi siktar på barfota bak, säger Jimmy Jonsson i stallet.

Lopp 3, V4-3

1 Latino – Han skulle ha startat nyligen men var lite sårig på ett ben och fick vara hemma. Det gick snabbt över och vi har trimmat på. Han har som snabbast gått i 34-fart full väg och han borde behöva lopp i kroppen. Han är ojämnt startsnabb och spets eller annars utvändigt ledaren vore bra. Han är lite stänkrädd av sig. Nu plockar vi bort brodden men det är skor runt om. Jag blir lite förvånad om vi skulle vinna idag, säger Per-Arne Lindström.

3 Storvinna – Hon känns bra men lär behöva lopp i kroppen och vi kör snällt idag. Det är bra emot dessutom. Det är skor runt om som gäller på henne, säger Jens Eriksson.

8 Guli Viktor – Han var duktig i årsdebuten senast. Jag har lite svårt att trimma ordentligt här hemma men rimligtvis borde han ha gått framåt och nu känner Per hästen bättre. Han ska ses med chans. Nu ändrar vi till sommarskor från senast, säger Sven Olav Nilsson.

11 Solakongen – Han känns jättefin efter senaste insatsen där det väl egentligen aldrig blev något lopp för honom. Innan det var han väldigt bra vid segrarna och jag ser detta som en lämplig uppgift. Visst finns det några bra motståndare men jag skulle inte vilja byta häst med någon. Vi kommer kör med ”sommarskor” denna gång vilket är enda ändringen, säger Christian Månsson.

14 Polar Linus – Han gick väl skapligt senast och håller åtminstone normal form för dagen. Nu står vi lite byngligt till med bakspår på tillägg och uppgiften ser inte helt lätt ut. Jag hoppas mest på pengar i första hand. Barfota runt om, säger Mats Bucht.

Lopp 4, V4-4

1 Utopia Streamline – Det verkar bra med henne. Hon kan öppna bra men det troliga är att vi söker rygg. Hon kan vara en luring i ett mycket öppet lopp. Det blir skor runt om, säger Roger Nilsson.

6 Juillet Amore – Hon återkommer efter en paus och har jobbat 1.21 full väg som snabbast inför detta. Hon känns fin på alla sätt och kan dessutom öppna rätt bra. Jag tycker hon var duktig där i vintras och nu blir det jänkarvagn, barfota bak, och öppet huvudlag. Som det ser ut på förhand bör hon kunna duga en bit, säger Mats Bucht.

7 Simb Taylor – Hon kommer lättas inför denna start till aluminiumskor och jag hoppas det ska få henne att fungera bättre. Dessutom testar vi helstängt huvudlag och hon har mer att bevisa i loppen. Som jag sagt tidigare jobbar hon fint men har inte alls levt upp till förväntningarna när det blivit dags att tävla, säger Mats Bucht.

11 Bonnie Light – Hon höll bra senast då hon inte ska gå för lång speed. Hon verkar bättre och mindre arg nu sedan vi plockat bort käken. Allt är bra i jobben och med rätt resa kan det gå vägen även om hon inte vinner ihjäl sig. Inga ändringar, säger Carina Hezekielsson.

14 Vanessa Streamline – Hon är såld och gör sista starten för mig. Hon hänger mest vara med i loppen och rundar inte alla från det här läget. Jag hoppas på en liten slant i alla fall och vi kör skor runt om, säger Hanns Olofsson.

15 Klara Rigas – Jag har haft stora förväntningar på henne men det har inte fungerat. Vi opererade knäna på henne i höstas och har fått ändra träningsupplägg. Hon var positiv i årsdebuten senast. Sedan har vi kört mycket lugnt och det är svårt att veta om hon är vassare. Vi har anmält barfota runt om så får vi se hur banan blir efter regnandet, säger Ola Johansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Maktdemonstration av Nuncio i årsdebuten
Nästa nyhet
V86: Maktdemonstration av Nuncio i årsdebuten

V86: Maktdemonstration av Nuncio i årsdebuten

Vilken häftig Sverigedebut av Nuncio! Den amerikanska superstjärnan bjöd på en riktig maktdemonstration när han tog hem The Onions lopp den tunga vägen.

Intresset var stort inför den första starten både för året och i Sverige för Stefan Melanders amerikanska kulltopp Nuncio. Och den fyraåriga Andover Hall-hingsten skulle verkligen inte göra någon besviken. Trots ett tävlingsuppehåll på fem månader krossade han sitt motstånd.

Nuncio vinner i imponerande stil. Foto: ALN

Från bakspår kunde ”Tarzan” såklart inte vara med i startkörningen. I stället blev det ordentlig körning mellan Democrat, Knows Nothing och Francais du Gull där den sistnämnde klämde sig till täten efter 400 meter. Halvvarvet passerades på vindsnabba 07,0.

Nuncio hade nu smugit fram som första häst i andraspår, fast Melander avvaktade alltjämt ett par längder bakom. Men över sista bortre långsidan började fjolårets Hambletonian-tvåa att närma sig ledaren allt mer. Varvet klockades efter i underkant 1.10.

Genom sista sväng började ledaren hissa nödflagg och Nuncio fick greppet ur kurvan. Bakifrån provade nu flera hästar attacker i spåren, men de var maktlösa att rå på årsdebuterande Nuncio. In över upploppet tackade den fjortonfaldiga miljonären för sparringen – och stack lätt undan med några längder.

Det var tvivellöst en årsdebut som lovade väldigt gott inför framtiden. Stefan Melander ville inte bestämma något om den framtida matchningen i segerintervjun, men det är nog ingen vild gissning att Nuncio står väldigt högt på önskelistan inför Elitloppet. Troligen väntar uttagningar till Kungapokalen närmast.

– Det var väl inte tanken att gå i dödens egentligen men man kan inte backa ned i åttonde invändigt heller. Men sättet som han bara bet tag i grejorna på bortre långsidan, det var en speciell känsla faktiskt…det är en fantastisk häst. Det var en fin uppvisning. Det är svårt att veta, men det kändes som om att han hade en del krafter kvar, berättade Stefan Melander i vinnarcirkeln.

Segertiden stannade vid 1.10,9a över 1640 meter och förstapriset var 80 000 kronor. I Saw You avslutade fint och blev tvåa före Disco A.E. Båda på 1.11,2. Knows Nothing fick fritt över upploppet och höll farten helt okej som fyra.

V86 i övrigt…

Supersnabbe Banks bjöd på en riktig uppvisning. Foto: ALN

….och på tal om andra uppvisningar bör tyske Banks nämnas tidigt efter sin utklassningsseger i V86-7 på Jägersro. Tillsammans med sin tränare Michael Larsen körde sexåringen stenhårt i spets och släppte aldrig någon motståndare nära in på skinnet. Banks vann mycket lätt på superfina 1.10,5a över 1640 meter.

…Utanför V86-kupongen visade snackhästen Moni to Spare upp sig igen och bjöd på en ny höjdarinsats. Fyraåringen gick till attack med 600 meter kvar, kom fram i dödens i sista sväng och kopplade säkert greppet en bit in på upploppet. Segertiden? Jo, 1.12,3a över 1640 meter (!) i sin tredje start i karriären. Således en rekordsänkning med fyra tiondelar.

Rätt V86-rad:

9 Breidabliks G.T. – Conrad Lugauer 3,62
2 He’s A Diffacolt – Björn Goop 1,90
5 Eagle Shot – Christoffer Eriksson 4,57
4 Chip Dealer – Nicklas Westerholm 3,98
7 Kemas Magic – Johnny Takter 4,19
9 Nuncio – Stefan Melander 2,10
5 Banks – Michael Larsen 1,47
7 I Love Champagne – Per Lennartsson 3,99

8 rätt: 1964 kr (7800 system)
7 rätt: 17 kr
6 rätt: jackpot

Omsättning: 23 095 729 kr

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sexfaldig miljonär ny hos stall Denco
Nästa nyhet
Sexfaldig miljonär ny hos stall Denco

Sexfaldig miljonär ny hos stall Denco

Den sexfaldiga miljonären I Won’t Dance har skiftat tränare ett flertal gånger. Nu återfinns nioåringen hos Catharina Denberger.

Den i USA födde Angus Hall-valacken I Won’t Dance vann storloppet Ontario Sire Stakes som treåring och kom till Sverige och Stig H Johanssons regi 2010. Senare samma år både Fyraåringseliten under Elitloppshelgen samt Ina Scots Ära på Mantorp. Hästen har också noterats för segrar i Gulddivisionen.

2013 flyttades hästen till Jens Nilsson, därefter Bengt Holm och för ett knappt år sedan återfanns han hos Joakim Lövgren i vars regi han tog tre segrar på sex starter.

Nu har I Won’t Dance köpts av stall Denco och hästen hittas numera som Solvatos stallkamrat på Catharina Denbergers träningslista.

Nioåringen startade senast Berlin i början av augusti men syntes i ett provlopp på Åbytravet i måndags. Totalt har I Won’t Dance vunnit 23 av 79 lopp och sprungit in nästan 6,5 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fransk travtränare avled efter olycka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson