På onsdag är det dags för en riktigt spännande årsdebut. Det är Stefan Melanders amerikanska kulltopp Nuncio som ska göra första starten på svensk mark.

The Onions lopp brukar ofta vara en värdemätare inför Elitloppet och kommande storlopp och när loppet körs på Solvalla kommande onsdag bjuder det återigen på en högintressant startlista.

Allra mest uppmärksamhet tilldrar sig den fyraåriga amerikanen Nuncio. Den av Stefan Melander ägde Andover Hall-hingsten har under två- och treåringsäsongen tillhört den absoluta kulltoppen i Nordamerika och kan exempelvis skryta med vinster i Kentucky Futurity och Yonkers Trot samt andraplatsen i Hambletonian.

Senast Nuncio startade var när han i november slutade trea i Breeders Crown som vanns av Father Patrick. Därefter har hästen tagits över till Sverige där han nu på onsdag alltså ska begå sin debut.

Knows Nothing i intressant comeback. Foto: ALN

Det är ”Tarzan” själv som sköter tömföringen och ekipaget tvingas inleda The Onions lopp från bakspår. Nuncio har på sina 27 starter hittills vunnit 16 lopp och travat in 14,5 miljoner kronor. Troligen matchas fyraåringen mot Kungapokalen som första större mål för säsongen.

Bland motståndet kan särskilt nämnas Reijo Liljendahls sexårige Knows Nothing, också han en USA-import. Han gjorde Sverigedebut i december, imponerade då vid seger, men fick det inte att fungera lika bra i de nästkommande två starterna. Nu gör han comeback efter 3,5 månaders tävlingsuppehåll.

Loppet har ett förstapris på 80 000 kronor och har fått följande startlista:

1640 auto

1 Prince Tagg – Ralf Karlstedt
2 Democrat – Per Lennartsson
3 Joker Stursk – Torbjörn Jansson
4 Bon Frecia – Jorma Kontio
5 Knows Nothing – Ulf Ohlsson
6 Francais du Gull – Erik Adielsson
7 Disco A.E. – Örjan Kihlström
8 I Saw You – Åke Lindblom
9 Nuncio – Stefan Melander
10 Reven d’Amour – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fransman redan klar för Oslo Grand Prix

Fransman redan klar för Oslo Grand Prix

Det är storloppsinbjudningarnas tid nu och redan har Oslo Grand Prix fått sitt första namn klart. Det är franske Ustinof du Vivier som tar sig en tur till Norge.

Oslo Grand Prix avgörs sedan förra året två veckor efter Elitloppet och när årets upplaga ska köras på Bjerke den 14 juni, är det 1,5 miljoner norska kronor till vinnaren.

En som är intresserad av de pengarna är fransosen Ustinof du Vivier som redan blivit klar för Norges största lopp. Det är Bjerkes hemsida som skriver att man gjort klart med tränaren Sébastien Guarato att hästen kommer.

Den sjuårige Look de Star-valacken Ustinof du Vivier har tävlat med framgång under den högsta eliten i Frankrike och har på sina 38 starter vunnit 17 gånger. Det har betytt motsvarande cirka 5 miljoner kronor i insprungna pengar. Hästen vann senast under påsken ett större lopp på Vincennes där Moving On slutade tvåa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Minnesvärt av Remember My Name
Nästa nyhet
V86: Minnesvärt av Remember My Name

V86: Minnesvärt av Remember My Name

Onsdagskvällens V86-rad var sannerligen inte lättfunnen. En av de få favoriterna som höll var Remember My Name som bjöd på en minnesvärd prestation.

Spelarna hade gjort Håkan K Persson-tränade Remember My Name till favorit i V86-upptakten som kördes på Åby och här var de helt rätt ute. För gästkusken Johnny Takter gorde Rotation-sonen en femstjärnig insats.

Efter att ha fått börja första halvvarvet i tredjespår kom ekipaget ned i dödens. Efter den dryga inledningen kunde man tro att det ville sparas på krutet, men inte. Med 500 meter kvar hade Remember My Name pressat sig förbi ledaren och övertagit. Efter det var det bara en häst på banan.

Åttaåringen länsade undan i förträffligt fin stil och kunde vinna helt ohotad på 1.12,5a över 1640 meter. Belöningen för det blev 40 000 kronor.

Förutom Rose’s Glory och Peter Untersteiner i V86-3 var Remember My Name den enda V86-favoriten som höll den här onsdagen…

…I Solvallas stayerlopp anförde Mad Neo i friskt tempo länge men blev in på upploppet ett enkelt rov för Narold Vox som för Erik Adielsson vann smått överlägset före en positiv Friction.

…Kvällens utan tvekan största skräll stod Ulf Ohlsson för då han lotsade in Petri Salmelas Karate Kate, spelad till 80 gånger pengarna. Stoet travade i tredje invändigt, hittade ut över sista bortre, fick greppet in på upploppet och höll säkert ifrån sig storfavoriten Bela Beluga.

…Det högst fåtal kuponger som fortfarande levde inför sista avdelningen skickades i mucken av Erik Adielsson som spårade loppet från början till slut bakom Jörgen Westholms Kan Ha som såg riktigt fin ut. Adielsson fullbordade här också sin V86-trippel för kvällen.

Rätt V86-rad:

8 Remember My Name – Johnny Takter 2,00
5 Hero Sjöhammar – Erik Adielsson 7,84
1 Roses Glory – Peter Untersteiner 1,67
11 Narold Vox – Erik Adielsson 5,66
5 Twilight Magic – Jörgen Sjunnesson 9,31
10 Karate Kate – Ulf Ohlsson 80,24
3 Touche – Jeppe Juel 9,17
1 Kan Ha – Erik Adielsson 7,68

8 rätt: Jackpot
7 rätt: 63 210 kr
6 rätt: 2057 kr

Omsättning: 19 341 365 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-intervjuer till Kalmar
Nästa nyhet
Torsdag: V4-intervjuer till Kalmar

Torsdag: V4-intervjuer till Kalmar

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han håller sin fina form. Detta är ett genrep inför V75 nästa helg och vi sökte ett lopp med låga prispengar. Vi kör med optimal balans igen som är barfota runt om och jag provar från start. Hoppas nå ledningen och då ska han duga bra. Det var dock någon snabb invändigt, säger Peter Untersteiner om Priamo Caf i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Kalmar. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.


Lopp 1 Nr 1 ELLIOT COGER

– Han har haft problem med ett framknä men har tränat på en period. Hästen är nog lite ringrostig och jag tror inte vi vinner idag även om det kan bli bra för hästen längre fram. Innerspår kan vi inte försvara och ett lopp i tredje invändigt känns troligt. Trea-fyra och jag är nöjd. Barfota fram, öppet huvudlag och Custom jänkarmodell, säger Fredrik Persson. 

Lopp 1 Nr 2 OCKELBO PRINSEN
– Har lite svårt att hinna med sig över kort distans och har inte visat någon superform. Vi siktar på hyggliga pengar och nu blir det barfota runt om. Vi siktar på en resa på innerspår, säger Anders Zackrisson. 

Lopp 1 Nr 4 ALFAS FARAO
– Var lite tveksam senast men känns annars ok. Vi kör barfota fram idag. Vi laddar från start men han är inte jättesnabb första stegen. Början han ligga på så provar vi nog i spets men lite favorit på släppa spets men jag kan inte lova det. Det var bra emot, säger Andes Zackrisson. 

Lopp 1 Nr 5 DOLLAR ZON
– Han får smyga med och försöka tjäna hyggliga slantar här. Vi kör barfota runt om, säger Peter Untersteiner. 

Lopp 1 Nr 6 QUEEN SNOWBALL
– Hon är bra och allt har varit väl i lite lugnare turer efter senast. Hon var inte så rapp bakom bilen senast och jag får nog vässa upp henne lite bakom bilen. Jag provar från start så får vi se hur Peters öppnar. Helst vill jag inte köra fram utvändigt ledaren denna gång. Inga ändringar, säger Catrin Fajersson. 

Lopp 1 Nr 7 PRIAMO CAF
– Han håller sin fina form. Detta är ett genrep inför V75 nästa helg och vi sökte ett lopp med låga prispengar. Vi kör med optimal balans igen som är barfota runt om och jag provar från start. Hoppas nå ledningen och då ska han duga bra. Det var dock någon snabb invändigt, säger Peter Untersteiner. 

Lopp 1 Nr 10 U.P.W.SUND
– Han kom tillbaka till mig från Flemming nyss där han inte alls fungerade. Det var längesedan han visade något och jag vill mest se honom sköta sig fullt ut. Jag har inga större segerförhoppningar. Skor runt om, säger Stefan Persson. 

Lopp 2 Nr 1 UNDER SUND
– Han var jättefin i ett provlopp nyligen på en 15-tid med tussarna kvar. Rygg på Crebas vore bra men det lutar år tredje inner och vi behöver tur. Loppet är tufft. Barfota runt om, säger Anders Zackrisson. 

Lopp 2 Nr 2 DAYDREAM RAPIDA
– Galoppen senast ser vi som ett olycksfall i arbetet och han känns fortsatt normal. Jag brukar vässa honom inför större uppgifter men inte inför detta men han ska prestera bra. Vi kör med skor runt om nu då barfotakörningen inte gav önskad effekt. Halvstängt huvudlag nu istället för helstängt för att få honom lugnare i starten. Han har vunnit flera lopp med halvstängt. Hoppas på tidig spets och bra chans, säger Hans Crebas. 

Lopp 2 Nr 3 JUILLY
– Hon är på väg uppåt. Egentligen möter hon kanske för bra hästar men jag tror hon kan vara med där framme och vill varna lite för henne, det är en helt annan häst när hon springer först. Jag tror hon kommer vara rätt bra idag och det blir optimal utrustning, vilket är barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 2 Nr 8 PRINCE ORLANDO
– Han spurtade väldigt rappt från kön senast och är i riktigt bra form. Jag kan inte klaga på så mycket men det här blev ett tufft lopp och vi möter många bra hästar. Får han bara rätt resa kan han avsluta vasst precis som senast och han får väl ses som en outsider. Barfota runt om, säger Stefan Persson. 

Lopp 2 Nr 10 INDRO LOVE
– Han är i bra slag för dagen men det här loppet ser alldeles för tufft ut på förhand och vi jagar slantar. I bästa fall kanske han kan vara trea men att vinna blir svårt. Skor runt om, säger Niklas Robertsson. 

Lopp 2 Nr 12 SEM JAFET
– Han känns fin och bör prestera bra men det blev ett tufft lopp. Han har tränat 1.21 full väg och känts fin. Han har ju inte startat sedan stan brann så vi kan inte begära alltför mycket.  Barfota fram, säger Peter Untersteiner. 

Lopp 2 Nr 13 MONSTER DRIVE
– Han hade inte form för att gå i tredjespår sista 600 meterna senast och behövde nog det loppet. Det är lite andra förutsättningar nu och vi möter några bra här, jag tror han behöver gå framåt rejält för att greja det. Jag ändrar till norskt huvudlag nu och har inga planer beträffande distansen framöver, det blev så för att starta honom igen bara. Barfota runt om och vanlig vagn som senast, säger Joakim Lövgren. 

Lopp 2 Nr 14 CATCHEE TOWN
– Hon står hårt inne här och även om hon gör bra lopp mest hela tiden är det en hygglig placering som gäller i första hand. Det blev galopp senast i temporyck, men annars är hästen normalt stabil av sig. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 2 Nr 15 SPRING EROM
– Han felade i slutsvängen senast och jag hade faktiskt inte börjar köra på honom i det läget. Han svarade bra när Ivar Sånna kom i spåren men så hoppade han liksom bara rakt upp. Det är svårt att bedöma vilket placering det var som gick upp i rök där men han kändes i alla fall fin fram tills dess. Gången innan det på Jägersro fick han chansen sent men var bra då också och det verkar som att han är på rätt väg. Det finns fortfarande en del kunnande i honom men när jag anmälde kunna jag väl aldrig drömma om att dessa hästarna skulle dyka upp. Det blev väldigt bra klass på konkurrenterna men han duger gott och väl själv och allt beror på hur vi hamnar till. Som det ser plockar han väl många mellan 700-400 kvar men för att vinna krävs det lite extra flyt. Vi kör nog skor runt om, säger Dan Widegren. 

Lopp 3 Nr 1 FORMATION
– Han fick gå för tidigt i spåren senast och det är inte mycket att säga om. Nu fick vi fint utgångsläge men han ska köras i ryggar och jag hoppas vi kan hålla upp vinnarhålet bakom Jeans N.Overhalls. Får vi rätt smyglopp kan han duga en bit men loppet såg tufft ut. Skor runt om, säger Niklas Robertsson. 

Lopp 3 Nr 3 JACKIE BOWLER
– Hon behöver ryggresa första varvet och senast var hon mycket bra. Arn Hammering är nog för svår och vi ändrar inte på något, säger Anders Zackrisson. 

Lopp 3 Nr 4 BRITT PALEMA
– Hon var en besvikelse i senaste starten och gick över i passgång då och kändes även kantig till slut. Vi har behandlat henne men även om hon känns mjuk och smidig så bör hon vara ringrostig och jag har inga offensiva planer med henne idag. Kort distans tror jag kommer passa fint men det är bra hästar vi möter för att vara ett lunchlopp. Barfota runt om och öppet huvudlag, säger Fredrik Persson.  

Lopp 3 Nr 5 ARN HAMMERING
– Det verkar helt okej efter V75-starten senast. Vi hade lite otur igen i rikstoton och fastnade till slut. Jag tror han gör ett bra lopp och jag räds inte dödens om tempot blir för lågt, men först och främst gäller det att hitta ner någonstans. Det blir som senast, barfota fram, lätta aluminiumskor bak och norskt huvudlag. Jag kör ingen av mina hästar med jänkarvagn idag, säger Thomas Jonsson. 

LOPP 3 NR 10 LIVI EDVARDS
– Han står egentligen bra inne men möter för bra hästar. Vi får hoppas på väldig körning och smyga med. Det är jaga pengar i första hand som gäller. Jag vet inte om Peter har kört honom förut. Min andra häst i loppet, Arn Hammering, är mycket bättre. Barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 4 Nr 1 STARO IN FACT
– Han vann senast på ett bra sätt och står fint inne på startvolten nu. Jag hoppas vi kan hålla ledningen igen och då ska han kunna leda länge. Peter hade dock nån bra där på tillägg som kan blir svår att stå emot men jag tror inte att min kommer göra bort sig. Jag funderar på att köra barfota runt om idag, säger Stefan Persson. 

Lopp 4 Nr 2 NIDOQUEEN JONS
– Hon gör hyggliga lopp och kan nog ha en platschans här skulle jag tro. Jag tror hon klarar spåret och formen är nog fortsatt okej. Barfota bak och norskt huvudlag igen, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 4 Nr 10 DESTINY RIVER
– Det är liten galopprisk från start men hon har tränat bra. Det blir skor runt om idag men hon har varit mycket fin med skorna på i provlopp. Nu blir det dessutom vanlig vagn. Felfri ska hon räknas, säger Anders Zackrisson. 

Lopp 4 Nr 11 DREAM VISION
– Det är en liten go häst men hon har varit ifrån och jag har svårt att se henne vinna loppet. Trea-fyra och jag är nöjd. Barfota runt om och öppet huvudlag, säger Fredrik Persson. 

Lopp 4 Nr 12 BARON MAX
– Det är en krigare. Han kändes bra efter 1.21/1600 meter i jobb nyligen men det är ingen toppform. Vi ser det som en platschans. Han har lättare skor nu än tidigare och murphy, säger Hans Creas. 

Lopp 4 Nr 14 THAITEC
– Han har en härlig gång men nu är det jobbiga förutsättningar och det kan bli problem. Han känns normal efter senast och vann ju väldigt lätt senast. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner. 

Lopp 4 Nr 15 LASTDREAMOFFSHORE
– Han är i bra form men är svår i ryggar och svår med voltstart så vi tar detta som en test. Han bör trampa iväg från detta läge och sedan kör vi i ryggar för hyggliga slantar och hoppas han fungerar. Inga ändringar, säger Catrin Fajersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Noras Bean borta från Olympiatravet
Nästa nyhet
Noras Bean borta från Olympiatravet

Noras Bean borta från Olympiatravet

Det blir ingen start i Olympiatravet för Noras Bean. Mycket talar nu för att hästens seger på Jägersro i lördags blev en hjältes avsked.

Fjolårets Prix de France-vinnare och den tolvfaldiga miljonären Noras Bean stod för en toppinsats när han vann den fjärde deltävlingen till Olympiatravet i lördags. Men något gick fel i loppets absoluta slutskede: tioåringen fick linka av banan i stället för att motta publikens hyllningar.

Avel är det som gäller närmaste tiden för Noras Bean. Foto: ALN

Noras Bean markerade hälta efter målgång. Tränaren Ulf Stenströmer hoppades att det skulle vara en mindre blessyr, att hästen bara skulle ha trampat på något, men onsdagens veterinärgenomgång tyder på att skadan är värre än så.

Det blir därmed inte någon start i Olympiatravets final nästa lördag. Och troligen betyder skadan att segern i lördags blev Noras Beans sista framträdande på tävlingsbanan. Hästen har konstaterats ha fått blödningar på det högra frambenets böjsena.

– Tidigare har det varit ligamentsskador, inga senskador. Därför är skadan betydligt allvarligare den här gången, säger Stenströmer till Lennart Perssons blogg där han fortsätter:

– Att vi inte skulle kunna vara med i Olympiatravet hade jag räknat, men nu kanske karriären är över och det känns jobbigt. Samtidigt skall man aldrig säga aldrig med den här hästen.

Noras Bean har som bekant avslutat sin tävlingskarriär en gång redan, vid samma tid i fjol, men återkom då i höstas i gammalt gott slag. Om det blir tal om en ny comeback för stjärnan så blir det aktuellt först till hösten. Nu är det avelskarriären som väntar på heltid i vår och sommar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördagsloppet - ska ge högre utdelning på V75

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson