Det blir ett häftigt möte mellan två hemmatoppar på Bergsåker denna söndag. Quid Pro Quo ska tampas med Nahar.

Bergsåker har V64-uppgiften på söndag och i snabbloppet möts kanske banans båda bästa hästar. Det är nämligen fjolårets Sundsvall Open Trot-vinnare Quid Pro Quo som tar emot Elitloppsvinnaren från 2013, Nahar.

Nahar i comeback. Foto: ALN

Quid Pro Quo, körd av Erik Adielsson, vann direkt i sin årsdebut senast. Nahar å sin sida återkommer här efter en liten tävlingspaus. Robert Bergh-stjärnan har inte startat sedan i början av januari. Det är 40 000 kronor i förstapris på söndag i ett lopp som körs över lång distans. Se startlistan nedan.

I ett tidigare lopp samma dag, ett försök till Norrlands Grand Prix för fyraåringarna, får publiken återse Reijo Liljendahls hyperkapabla Fire to the Rain som inte startat sedan i somras.

2640 auto

1 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
2 Navaronne – Jessika Sidbäck
3 Vic Smith – Robert Dunder
4 Mousse – Mattias Djuse
5 Västerbo HighFlyer – Daniel Redén
6 Nahar – Robert Bergh
7 My Golden – Bo Eklöf

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Månprinsen A.M. ute efter tredje raka

Månprinsen A.M. ute efter tredje raka

Romme på fredag. Då är Månprinsen A.M. tillbaka igen. Han möter bland andra Hallsta Lotus i ett fint snabblopp för kallbloden.

Kallblodsmajestätet Månprinsen A.M. har inlett säsongen i väldigt lovande stil och har vunnit båda sina starter. Senast imponerade han kraftigt när han tog hem finalen av Dubbelcupen på Romme.

Och när årets tredje framträdande sker på fredag är det återigen Rommetravet som är skådeplatsen. Bland andra Hallsta Lotus och Stamping möter upp i loppet som har ett förstapris på 30 000 kronor. Så här ser startlistan ut:

1640 auto

1 Ara Faks – Daniel Olsson
2 Stamping – Fredrik Sikberg
3 Stjernejerven – Tor Wollebaek
4 Finnskogs Jerven – Henrik Kulblik
5 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
6 Lomar – Ida Eriksson
7 Hulte Magnus – Jorma Kontio
8 Rino Dox – Tomas Pettersson
9 Hallsta Lotus – Ulf Ohlsson
10 Algot Ålj – Angelica Klockar
11 Rigel Odin – Ove A Lindqvist
12 B.W. Modde – Jan-Olov Persson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
BBS Sugarlight tar plats i Copenhagen Cup
Nästa nyhet
BBS Sugarlight tar plats i Copenhagen Cup

BBS Sugarlight tar plats i Copenhagen Cup

Storloppen står som spön i backen för B.B.S. Sugarlight. Norrmannen är första häst att bli klar för Copenhagen Cup.

Sexåriga B.B.S. Sugarlight är succéhästen som travat sig ända upp från de lägsta klasserna i V75 till eliten. Det gör såklart den norsktränade valacken högintressant inför årets alla stora lopp.

Om knappt två veckor väntar en mycket spännande start i Olympiatravet, dit man erbjudits och tackat ja till ett wild card. Därefter verkar det bli en start i Danmarks finaste lopp: tränaren Fredrik Solberg har nämligen tackat ja att också komma till Copenhagen Cup.

Den danska sportens främsta internationella uppgörelse körs den 10 maj, det vill säga tre veckor före Elitloppet. Förstapriset är en halv miljon danska kronor och B.B.S. Sugarlight är det första namnet att bli klar för Copenhagen Cup.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången
Sundbyholmstravet står som värd för kvällens V64:a och detta känns som en normalomgång. Ledmotivet till kvällen sjunges ”comeback” då två av omgångens största streckmagneter återkommer efter paus. En av dem är 9 Rolex Bigi (V64-1) som jag tycker står för klassen i inledningen och jag väljer att singla.

Spiken
9 Rolex Bigi (V64-1)

Dragen
5 Swimming Pool (V64-2)
6 Linslusen A.U. (V64-5)

Susarna
2 Sanna Vint (V64-3)
11 Exclusive Zon (V64-5)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 9 Rolex Bigi (res 6-8 )
V64-2: 2,5,10 (res 1-3)
V64-3: 2,4,5,7 (res 3-1)
V64-4: 4,5,6 (res 12-7)
V64-5: 2,3,5,6,7,8,9,10,11,12 (res 4-1)
V64-6: 1,3,6,9,11,12 (res 8-2)

1x3x4x3x10x6 = 2160 rader/kronor

Dubbelförslaget
6 – 1,3,6 x 300

900 kronor

 

V64-1

RANKING A: 9. B: 8-6-1-10-3-5. C: 7-2-4.

Spetsanalys:
6 Twigs Voici frontar av egen kraft, eller övertar efter en bit, och kör förmodligen så länge lampan lyser.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med ojämn klass där vi får se en comebackande 9 Rolex Bigi. Det kapable hingsten avslutade fjolårets tävlande med tre raka segrar och såg ut att trivas i Marcus B Svedbergs regi. Jag tycker att han ska kunna duga direkt på sin fina grundkapacitet och dessutom saknas det väl egentligen vettiga motbud. Är bara formen någorlunda ska han kunna städa av det här gänget och jag väljer att hamra dit spiken direkt.

8 Uranium avslutade vasst näst senast men mötte övermakten på Solvalla senast i form av Maven. Efter en fartfylld tillställning galopperade dessutom stoet in på upploppet men hon har visat fina takter en längre tid och är tillskillnad från Rolex Bixi rejält igång. Kan hamna illa till från bricka åtta men är aktuell för prispallen om det klaffar.

6 Twigs Voici var ute i ovan nämnda lopp som Maven vann och hade ingen tur med löpningen den gången. Har dock levererat ett par plusbetonade insatser innan det och är loppets trolige ledare. Inte helt borta från spets.

1 Navigator Sib hakade på fullt godkänt på Solvalla senast och har fint smygläge. Björn Goop svingar sig upp bakom Jörgen Westholms-travare för första gången vilket alltid är intressant men normalt sett rår man inte på mitt singelstreck.

V64-2

RANKING A: 5-2-10. B: 1-3-9-7-6-12. C: 4-11-8

Spetsanalys:
Hänger mycket på hur Pierre Nyström tänker bakom 1 T.P.Axl. Man missar knappast ledningen från innerspåret om man nu vill. Varenne Avenue övertar annars?

Loppanalys:
Återigen ett medeldistanslopp med autostart och lägre klass på detta. 5 Swimming Pool har gett intrycket av att vara ett riktigt ämne och tog tre raka segrar runt årsskiftet. Sen började det häxa en aning och nu återkommer han efter tävlingsuppehåll. Det här är dock en riktig slugger som säkerligen kommer prestera bra direkt och han ska räknas.

2 Varenne Avenue har visat fina fartresurer men är inte hundraprocentigt stabil. Han fick en tung resa senast på Färjestad men står perfekt inne i loppet och lottades dessutom till bästa tänkbara utgångsläge.

10 Svart Kronos kom med tre raka i bagaget till Romme senast men lyckas inte hålla segerraden intakt. Insatsen var det dock inga fel på för hans slutrepa i spåren tyder på att formen sitter där.

1 T.P.Axl är väldigt snabb bakom bilen och väljer Pierre Nyström att köra i front kan det räcka en bit. Tror dock att min A-grupp är en smula tuffare än femåringen.

V64-3

RANKING A: 4-6. B: 7-2-3-1-6. C: 8-10-9.

Spetsanalys:
2 Sanna Vint är kvick ut men kanske inte kan hålla ut 3 Sherry och frågan är hur mycket Linnea Persson vågar trycka av 4 Ametrin. Tror Sherry tar kommandot och sen är det upp till Sverre hur han vill göra.

Loppanalys:
Stolopp med lärlingar i sulkyn och 4 Ametrin högt uppe strecklistan. Oiseau de Feux-dottern vann ett par lopp på topptid sommarhalvåret men fick sedan ställas av under hösten. Hans-Owe Sundberg ligger som vanligt halvlågt men hans årsdebutanter brukar ändå ha rejält under västen. Tippas!

Nästan lika hårt betrodd är 7 R.K Princess som avslutade bra i vida spår senast och som snart tjänat ihop till en fullträff. Lite byngligt läge men blir man inte hängande i spåren är man med när det drar ihop sig. Tycker nog att stallkamraten 6 Quiteanotherstory är lite mer kittlande. Hon hamnade långt bak från dåligt läge senast och galopperade sedan mitt på upploppet. Vinnaren då hette Jeppas Maxi och i starten innan det stångades stoet bland annat en formtoppad Random Shot. Möter nu bara damnerna och kommer duga långt.

Streck också för 2 Sanna Vint som fick fritt alldeles för senast senast på Solvalla och som visat smygform i flertalet starter. Perfekt utgångsläge och vass på speed. Se upp!

V64-4

RANKING A: 5-6-4. B: 12-7-8-1-3-15-11. C: 13-14-10-2.

Spetsanalys:
1 Joe Rivner frontar initialt men körs knappast där över distansen. Den i trion 4 Clemenza, 5 Seedorf O.M.F. och 6 Dennis De Castella som kommer först fram har vunnit stor del av loppet men. De två förstanämnda har dock inga vidare lägen och Clemenza sjabblade dessutom med travet från samma spår senast. Jag är inte att Jansson har bästa farten från sitt springspår med Dennis De Castella och frontar efter ett par hundra meter.

Loppanalys:
Långlopp med de intressantaste ekipagen på startvolten. Jag är lite svag för 4 Clemenza som gav Pantarei Ans en rejäl match på Örebro näst senast. From Above-sonen har alltid visat fin kämpainstinkt från ledningen men överbevisade mig faktiskt ännu mer sist. Då galopperade från start, körde fram till dödens och var med i striden men kunde inte stå emot Tequila Palema sista biten. Möter några bra djur på startvolten och hade nog behövt komma till spets för att kunna ha riktigt bra segerchans men har också sett snärtigare ut barfota. Mathias Alms travare är givetvis inte borta men jag tror till exempel att 5 Seedorf O.M.F. har bättre chans. Denne hade förmodligen slagit Clemenza utan galoppen på Solvalla och intrycket innan felsteget var mersmakande.

6 Dennis De Castella galopperade senast men har annars visat fin form och trivs dessutom på distansen. Som det står i spetsanalysen tror jag att man kan vara det ekipage som dirigerar i spets och då blir man svårslagna.

V64-5

RANKING A: 6-2. B: 11-10-5-9-12-3-7-8. C: 4-1.

Spetsanalys:
1 Global Oasis är kvick första biten om man laddar med honom. Annars ser det nog ut som 2 Carpenter On Tor men 6 Linslusen A.U. är inte alls även han heller. Min röst faller nog tillbaka på Tony Wallin men det kan gå undan.

Loppanalys:
Roligt lopp över medeldistans med en stor favorit i 2 Carpenter On Tor såg ut att aldrig få vinna där i slutet av förra året men så vände det för åttaåringen och pang bom stoltserade man med tre raka viktorior. Var sedan inte som bäst på Solvalla i början av februari utan Rite On Line-sonen fick pausa men återkom i gott slag sist på Eskilstuna. Satt då fast med rubbet kvar och förutsättningarna ser tilltalande ut men lite väl stor favorit i mitt tycke.

Jag chanstippar 6 Linslusen A.U. istället. Valacken kom igen fint till andra ytter senast och när Torbjörn Jansson väl klev in i matchen avgjorde man lekande lätt via en snabb avslutning. Det här tycker jag är en klart duglig häst som kanske inte fått ut allt av sitt kunnande alla gånger men i detta sällskap är han tidig.

11 Exclusive Zon har avslutat bra varje gång på sistone och dessutom gjort det från djupt ner i kön. Med det perfekta loppscenariot för Varenne-dottern kan hon mycket väl vinka adjö till grabbarna över upploppet.

Både 10 Johan Roc och 5 Obi Degato är V75-härdade och behöver inte vara hela avsågade. 9 Arnie Ken står för idel bra insatser och kan avsluta vasst med rätt resa 12 Power To Be går aldrig att räkna borta och 3 Hermes Laday visade i februari att han är på rätt väg igen.

Tycker det vimlar av smällkarameller här och streckar alla utom två.

V64-6

RANKING A: 3-1-6 B: 9-11-12-8-2. C: 7-10-5-4.

Spetsanalys:
Ser upplagt ut för 3 Barca som inte har några riktiga kanoner invändigt om sig.

Loppanalys:
Stolopp stängt vid 300 000 kronor och här får vi se ett par talangfulla donnor. Flera av de bästa hästarna i fältet återkommer efter uppehåll och detta lopp ser lutigt ut.

3 Barca imponerade väldeliga vid årets första start då hon knäcka konkurrenterna från dödens på Solvalla. Sen blev det galopp i den efterföljande starten och Kjell Wallin valde att ladda om batterierna på sin adept. Nu återkommer fyraåringen efter två månaders tävlingspaus men hon lottades till bra läge och måste med på lappen.

1 Jourasi har både vettig form och bra startspår vilket gör henne intressant. Roger Walmanns travare har redan hunnit med en seger i år och löser det sig från innerspåret är man med i matchen. Stallets andrahäst 8 Tamali Winner är heller inte helt borta men hade nog behövt bättre spår för att sätta käppar i hjulet på dessa konkurrenter.

6 Bizzy Sisu inledde årets tävlande med två segrar och avslutade sedan mycket vasst från sjunde ytter. Hon fick ta igen sig ett tag efter det men måste streckas tidigt med alla dessa fina intryck på näthinnan.

9 Charmant Hornline har ännu inte fått kliva överst på prispallen men hennes insatser förra året var inte alls tokiga. Lämnas inte utanför.

Två av loppets bästa motbud är aningen bortlottade och kommer dessutom också med frågetecken för formen. 12 I Love Champagne är härdad mot tufft motstånd och 11 Open Range har kapaciteten att kliva runt samtliga. Premisserna för denna duo kanske talar mer mot än för men loppet ser halvöppet ut och de ska streckas.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenske rekordhållaren flyttar - till Frankrike
Nästa nyhet
Svenske rekordhållaren flyttar – till Frankrike

Svenske rekordhållaren flyttar – till Frankrike

Den svenske rekordhållaren och succé-travaren Zonguldak får ett nytt hemland. Femåringen ska säljas till Frankrike.

Vid en start på Solvalla i mars klippte Zonguldak till med mäktiga 1.12,6 över 2140 meter med voltstart, vilket betydde nytt svenskt rekord. Veckorna senare vann han Silverdivisionen på strålande sätt. Men nu byter den sexåriga valacken regi – och hemland.

Zonguldak är som gjord för Frankrike, säger Persson. Foto: ALN

Ägarna har fått anbud från Frankrike och när de sista formaliteterna blir klara kommer Love You-sonen flyttas dit och till Vincent och Christophe Martens stall.

– Alltid tråkigt att bli av med en sådan häst, det var en viktig häst för oss. Men så är det i denna sport Ägaren blev erbjuden så pass mycket pengar så det gick inte att tacka nej. Hästen kommer duga perfekt i Frankrike, han är som gjord för deras banor och upplägg av loppen, säger tränaren Stefan Persson till Trav 365.

Zonguldak har vunnit 13 av 49 starter och på kontot finns precis över en miljon kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Positiva tongångar kring Noras Bean

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson