Premiechansningen slår nya rekord. När anmälningstiden gick ut natten till onsdag hade 817 hästar födda 2013 anmälts.

Det är allt fler som vill ta chansen att vinna dubbla prispremierna i några av landets största årgånglopp. Efter det att anmälningstiden till Premiechansningen löpt ut vid månadsskiftet stod det klart att hela 817 av de i år tvååriga hästarna anmälts.

Det här är fjärde året som Premiechansningen genomförs. Premiäråret 2012 anmäldes 227 hästar. Året efter sjönk antalet till 165 men till i fjol eskalerade det till 685. Antalet anmälda till i år slår alltså fjolårsrekordet med råge – med hela 132 hästar.

Rokkakudo blev fyrfaldig miljonär i Kriteriet 2013. Foto: ALN

Konsekvensen av det stora antalet anmälda är att premiechansarna födda 2013 nu får ännu fler årgångslopp att tjäna dubbla pengarna i. Från fjolårets tio lopp har i år adderats ytterligare fyra, till totalt fjorton från tvåårings- till och med fyraåringssäsongen.

Allra mest pengar finns naturligtvis att vinna i Kriteriet och Derbyt där vinnaren i vartdera loppet kan casha ut fyra miljoner kronor om den anmälts till Premiechansningen. Nedan kan du se samtliga lopp som ingår.

– Poängen med Premiechansningen är ju att hästägaren själv väljer inriktning för sitt hästägande, vi på Svensk Travsport har inga särskilda synpunkter på deras val. Två tredjedelar av ägarna väljer den säkrare vägen med premielopp medan en tredjedel istället väljer att chansa på den riktigt stora drömvinsten, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

En komplett lista på alla de hästar födda 2013 vilka ingår i Premiechansningen kommer publiceras på Svensk Travsport på tisdag den 7 april.

Här är loppen som ingår i Premiechansningen:

2 år: Breeders Crown, Bergsåker 28 augusti
2 år: Breeders Crown, Åby 30 september
2 år: Breeders Crown, Solvalla 7 oktober
2 år: Breeders Crown, Jägersro 16 december
2 år: Svensk Uppfödningslöpning
3 år: Svenskt Trav-Kriterium 2016
3 år: Svenskt Trav-Oaks 2016
3 år: Breeders Crown, hingstar och valacker 2016
3 år: Breeders Crown, ston 2016
4 år: Stochampionatet 2017
4 år: Svenskt Travderby 2017
4 år: Derbystoet 2017
4 år: Breeders Crown, hingstar och valacker 2017
4 år: Breeders Crown, ston 2017

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Kalmar

Torsdag: V64-tips till Kalmar

Omgången
Påskledigheten tar nu vid för nästan alla utom travet som så gott som alltid jobbar febrilt. Kalmars påskbord kommer i alla fall dukat med en trevlig omgång där det sportsliga höjdpunkten är  stoloppet i avdelning fem. Lutfi Kolgjini är kanske inte på plats i en egen hög person men skickar iväg en handfull hästar där åtminstone spela huvudrollen på mitt system. Min spik i omgången heter 8 Odd Face och jag tror han rundar det lilla fältet från sina dubbla tillägg.

Spiken
8 Odd Face (V64-2)

DD-spiken
9 Sharif America (DD-2)

Dragen
15 Aroma Grim (V64-4)
4 Devs d’Amerique (V64-3)

Skrällen
2 Tjurkhults Gidde (V64-1)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1: 2,5,9,12 (res 4-1)
V64-2: 8 Odd Face (res 3-5)
V64-3: 4,8,9,10 (res 3-2)
V64-4: 3,7,9,10,11,14,15 (res 6-8 )
V64-5: 2,3,4,5,7 (res 1-2)
V64-6: 1,7,9 (res 4-2)

4x1x4x7x5x3 = 1680 rader/kronor

Dubbelförslaget
2,3 – 9 x 300
4,5,7 – 9 x 100

900 kronor

 

V64-1

RANKING A: 12-5. B: 9-2-4-1-6-10-3. C: 11-7-8.

Spetsanalys:
Väldigt många startsnabba hästar som fått vettiga lägen bakom bilen och 2 Tjurkhults Gidde är nog först till plankan från sitt andraspår. Är inte helt säker att Christoffer Eriksson vill köra där och utifrån kommer en hel hop med 5 Ed Rapide och 6 Penalty Fare i spetsen. Står mellan dessa två!

Loppanalys:
Medeldistanslopp med bra klass och tipsettan är man väl ändå skyldig att ge 12 Kemas Magic med tanke på vad han uträttade på Kalmar senast. Körande Takter klev då ut från rygg ledaren 800 meter från mål och via en 09-avslutning kan man avgöra tämligen enkelt. Intrycket var bra och Kadabra-sonen kliver runt många på slutrundan med det saknas inte motbud som kan få bättre lopp.

Intressante 5 Ed Rapide återkommer efter mer än ett års frånvaro från tävlingsbanan. Den förre Goop-adepten återfinns nu i Emma Bjerkås regi men det här är en häst som firat fina triumfer på V75 och förutsättningarna i comebacken ser bra ut.

9 Mr Big känns också som en given markering på systemet men det var längesedan han fick till det nu. Valacken har fått längre och längre mellan ettorna de senaste åren men han står vettigt inne loppet och kommer de två ovan nämnda bort ur loppen känns han inte otänkbar.

2 Tjurkhults Gidde är väldigt lite streckad vilket jag tycker göra honom intressant.  Hamnade illa på det från dåligt läge senast och fick sedan göra för mycket i spåren själv. Kan öppna rappt och får säkert ett bra lopp. I bästa fall hittar Eriksson vinnarhålet och med luckan i tid sitter ingen säker. Pass upp!

V64-2

RANKING A: 8. B: 3-5-4-7. C: 1-6.

Spetsanalys:
3 Tequila F. har nu fått ännu mer plats i volten och tar kommandot per omgående.

Loppanalys:
Fyraåringslopp med tre volter som bara lockat åtta startande. 8 Odd Face har 40 meter att plocka in men det känns inte alls omöjligt att han gör det. Lutfi Kolgjinis travare visade fina takter som treåring och började fjolåret med att plocka ner kullens blivande konung Al Dente. Det råder inga tvivel om att detta är en talangfull herre och jag väljer att spika!

3 Tequila F. vann enkelt från ledningen i tävlingsdebuten, och frontade även i den efterföljande starten, men kunde då inte stå emot Dizzy River över upploppet. På det valacken visat hittills i sina två starter är han det givna motbudet till Odd Face och men jag tror han och samliga andra får svårt att hålla undan för Odd Face

5 Lord Brodde visade härlig form hela vintern och testades barfota runt senast vilket han såg ut att trivas med. Han har faktiskt aldrig varit sämre än fyra felfri och kommer duga fint denna gång också.

V64-3

RANKING A: 9. B: 4-10-8-3-2-1-5. C: 7-6.

Spetsanalys:
Bara tre hästar på start och jag tror 3 Falk Nalan vill till ledningen allra mest. Ingves efter en bit!

Loppanalys:
Långlopp med tio hästar utspridda på fyra volter. Tycker det finns nån intressant på varje distans och väljer att gardera favoriten 9 Opitergium. Hingsten hade nog vunnit utan galoppen i ett märkligt lopp Axevalla och var sedan trea på ett bra sätt på Solvalla sist bakom bland annat Charrua Forlan. Sjuåringens goda renommé duger långt i detta lopp och utan galopp eller megastrul på vägen är han given.

4 Devs d’Amérique fullföljde bra i en snabb avslutning senast och gick vasst på open stretch i starten innan det. Åttaåringen har en seger på kontot i år och med rätt lopp är det inte omöjligt att den dubblas denna gång. Tycker att Gigant Neo-sonen visat förbättrade takter på sistone.

10 Staro Bobcat har höga toppar och har nu fått ett lopp innanför västen efter en månads tävlingsfrånvaro.

8 Dumas Sand gillar den långa distansen och var klart duktig på Jägersro 18/2. Efter en tung resa knäckte han ledaren men fick se sig nerspeedad av West Wing kort före mål.

3 Falk Nalan har felat bort en hel del slantar men kanske kan få tugga på i ledningen en bit. Sådana upplägg brukar han trivas bäst med men får finna sig i att vara först utanför systemet.

2 Packleader knäckte såväl konkurrenter som spelare från dödens på Solvalla men måste vara minst lika bra, om inte bättre, för att upprepa den bedriften.

V64-4

RANKING A: 15-10-14. B: 11-7-3-9-6-8-13-2. C: 5-12-1

Spetsanalys:
Jörgen Sjunnesson lotsar 3 Sundholms Fatima till täten.

Loppanalys:
Stolopp med voltstart och i de bakre regionerna återfinns det ett par namnkunniga hästar. Tycker detta känsn väldigt öppet och streckar på rejält i hopp om skräll.

Min tipsetta blir 15 Aroma Grim som förvisso har 40 meter att jobba ikapp men stått för två väldigt fina insatser på slutet. Båda gångerna har man inte räckt till mot Windy Ways men Offshore Dream-dottern är härdad och rundar många på sin hårdhet. Kanske till och med alla.

10 Promise Me var faktiskt grym som tvåa bakom Bostonz Credit sist och har faktiskt bara gjort fina lopp i år. Två segrar har fyraåringen hunnit med och Joakim Lövgrens sto är ett måste på lappen. Det är även hans andra häst i loppet 11 Alfayette Aggerup, som förvisso kanske är bäst i ledningen, men på sitt grundkunnande kommer hon långt även nu.

14 Jackie Bowler kan man aldrig räkna bort och senaste loppet kan vi glömma då upplägget blev alldeles för tufft.

7 Elvira Diablo har en brokig rad men stoet kan bättre vilket hon visade vid segrarna i november förra året.

3 Sundsholms Fatima är loppets trolige ledare och därifrån är också statstiken oklanderlig. Kommer från positiv insats och kan överraska.

9 Hilda Tif som återkommer efter långt tävlingsuppehåll men som hade en fin fjolårssäsong.

V64-5

RANKING A: 2-3. B: 4-5-7. C: 1.

Spetsanalys:
Spetskörningen känns väldigt avgörande i detta lopp med tanke på att loppets två mest betrodda hästar 2 Fleetfoot Hanover och 3 Red Rose America båda vill till ledningen. Håller ändå den förstnämnda som favorit till att greppa taktpinnen men det kommer gå fort första femhundringen.

Loppanalys:
Väldigt fint stolopp inleder dubbelspelet, trots att vi bara får se sex deltagare, och nästan idel miljonärskor.

Peter Untersteiner har både 2 Fleetfoot Hanover och 7 Our Precious till start och båda tycker jag ska med på lappen. Den förstnämnda har bäst förutsättningar men Andover Hall-dottern har inte startat på ett tag. Kanske saknar hon den där sista och avgörande kraften för att hålla undan men det ser ut som att det finns ett par hästar till som brottas med samma problem.

Our Precious lade jag till i minnet efter det fartfyllda Åbyframträdandet senast då jag tyckte hennes avslutning var klart godkänd mot ganska bra hästar. Kanske inget jättetidigt segerbud men kör favoriterna mot varandra samtidigt som några av de med odokumenterad form kommer bort så är femåringen inte sämre än att hon kan spurta ner samtliga.

3 Red Rose America vann fyra lopp på sex försök i fjol och var nere en sväng till Frankrike i vintras. Där fick hon en perfekt löpning bak i kön, samtidigt som det gick väldigt fort där framme, men 500 meter från mål tappade hon travet. Nu återkommer hon efter uppehåll men det här stoet har tidigare bevisat att hon duger i den svenska konkurrensen. Kenneth Nielsen lär ladda vad som går och kommer man till front är man absolut med i matchen.

4 Fascination debuterade för Johan Untersteiner senast och insatsen var fullt godkänd utan att toppstoet för den delen glänste. Efter ett par trassliga säsonger letar sexåringen alltjämt tillbaka det slag hon var i ett par år sedan men borta är hon givetvis inte.

V64-6

RANKING A: 9. B: 7-1-4-2-10-3-11-5. C: 12-6-8.

Spetsanalys:
2 Diris Aragorn är kvick och får min röst i första läget. Körs troligen inte i front och både Destiny River och 7 Maximillian Trotter lär vara med på noterna inledningsvis. Har lite magkänsla att PU sitter i spets efter första mellantiden.

Loppanalys:
Omgångens enda sprinterlopp avrundar det hela och här har jag feeling att vinnaren kom från bakspår. Men vi börjar med 7 Maximillian Trotter som jag tror i grunden är bästa hästen men som inte tävlat sedan i slutet av september och dessutom lottats till byngligt utgångsläge. Kan öppna bra och är ett självklart streck. Inte heller favoriten 1 Vernin Starlight kittlar nämnvärt som etta. Visst kan han vinna med riskerar att bli över från innerspåret och behöver lite tur på vägen. Kommer dock med två rikigt fina prestationer i bagaget och hittar man bara ut i tid tål hästen att göra det själv.

Min idé blir 9 Sharif America som var godkänd på V75 i mitten av januari men som sedan inte alls fått till det. Senast blev resan fram till ledningen alldeles för tuff och han var tidigt slagen då. Distansen ser jag inte som någon nackdel för femåringen och han dessutom en bra startrygg i Diris Aragorn. Den låga procenten lockar och jag tror loppet kan bli kört i halsen på formstarke Christoffer Eriksson!

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Strålande säsongsdebut av Sauveur
Nästa nyhet
V86: Strålande säsongsdebut av Sauveur

V86: Strålande säsongsdebut av Sauveur

Åke Lindblom ser ut att gå mot en ny spännande säsong med sin Sauveur. Femåringen imponerade när han gjorde sin årsdebut på Solvalla.

Den starke Echo-sonen Sauveur debuterade först i fjol som fyraåring men visade sig snart tillhöra kullens bästa. För sin tränare Åke Lindblom vann han åtta av tolv lopp och tog sig även till final i Derbyt genom att vinna sin uttagning.

En spännande säsong stundar för Sauveur. Foto: ALN

Vid Solvallas tävlingar på onsdagskvällen var det dags för Sauveur att göra första starten som femåring. Efter ett tävlingsuppehåll på nästan fyra månader visade den rejäla hingsten att han verkligen lär bli att räkna med även i år.

Sauveur inledde i kön i långloppet, men avancerades fram via tredjespår och då varvet återstod landade han utvändigt om ledande favoriten Random Shot. Lindblom nöjde sig emellertid inte med den positionen utan tryckte sig till ledningen.

Sauveur började omgående att lämna övriga med några längder och det var bara Order to Fly som förmådde ta upp jakten något så när sista biten. Men något hot om segern utgjorde denne inte. Sauveur stånkade undan i härlig stil och gick i mål på 1.13,6a över 2640 meter, tre tiondelar före Order to Fly. Förstapriset i loppet var 60 000 kronor.

– Han känns ännu bättre i år. Man vet aldrig med hästar men han är i alla fall den mest lovade och finaste häst som jag har haft. Han är otroligt bra. Jag tänkte köra lugnt i dag men så blev loppet som det blev och jag var tvungen att köra till. Han blev lite trött till slut men det hade han väl rätt att bli, sa Åke Lindblom efter segern enligt Kanal 75.

V86 i övrigt:

Mr Perfect fick sin rad få fem segrar bruten när han fick nöja sig med tredjeplatsen (från dödens) i Rikitikitavis lopp. Segern tog i stället rappt avslutande Globalsatisfaction för Konito och Nurmos. Hästen, som var snubblande nära galopp sista biten men räddade aktionen, fångade in ledande Forecast på linjen. 1.15,1a/2140 var vinnartiden.

…På Jägersro stod Peter Untersteiners norrman Mc Steamy för en femstjärnig prestation. Hästen gick loppet igenom som första häst i andraspår i ingenmansland då Radieux anförde fältet flera längder före. Ändå hade Mc Steamy modet att överta täten sista halvvarvet och resten av loppet hålla ifrån sig högkapable Calvin Borell. 1.12,8a över full distans var segertiden.

Rätt V86-rad:

5 Orione Spin – Lutfi Kolgjini 1,45
10 Promise – Jörgen Westholm 11,42
4 Tudor – Johnny Takter 7,83
8 Globalsatisfaction – Jorma Kontio 25,60
5 Napoleon C.D. – Peter Ingves 3,25
7 Sauveur – Åke Lindblom 2,77
7 Mc Steamy – Peter Untersteiner 1,97
11 Amor Winner – Björn Goop 13,31

8 rätt: 964 686 kr (5,20 system)
7 rätt: 3412 kr
6 rätt: 182 kr

Omsättning: 19 293 722 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Bergsåker

Torsdag: V4-tips till Bergsåker

Omgången:  Bergsåker kör dagens lunchtrav och tyvärr hamnar mina tips med allt för stor korrelation till strecklistan för att det ska vara något högre spelvärde i omgången. Gissar på medioker utdelning men samtidigt känner jag inte jag kan rama in omgången med ett multi. Provar med krav på minst en A-häst i de tre inledande V4-avdelningar. I V4-4 frångår jag ranken i ett mycket öppet lopp och lyfter bort betrodda duon Juni Goggen och Sundbo Rubin för att få plats med två skrällar till.

V4-förslag – minst 1 A-häst måste vinna:
A: 1  B: 5,6,7 (res 4-2)
A: 8  B: 1,3,4,7,12,13,14 (res 5-9)
A: 1  B: 2,3,4,11 (res 8-7)
1,2,3,4,6,7,11 (res 13-9)
Totalt 532 rader / 1064 kr  

Kup 1: 1 x 8 x 5 x 7 = 280 rader/560 kr
Kup 2: 3 x 7 x 1 x 7 = 147 rader/294 kr
Kup 3: 3 x 1 x 5 x 7 = 105 rader/210 kr


LD-förslag:

8 – 1  x  400 kr
3,4,12,13,14 – 1  x  60 kr
8 – 11  x  200 kr
3,4,12,13,14 – 11  x  20 kr
Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 1 B: 6-7-5-4-2-3 C: 10-8-9

Spetsanalys:  Mr Vox är rask iväg och klar favorit att ta hand om taktpinnen från sitt innerspår bakom bilen. Diamond Heart är också startsnabb men sida vid sida med Mr Vox tror jag det blir svårt att ta en längd.

Loppanalys:  1 Mr Vox hade varit borta närmare ett år efter en spricka i ett skenben när hästen comebackade på Solvalla nyligen. Sjuåringen var fullt godkänd då som sexa om än chanslös, denna uppgift är dock mycket lämpligare. Bra spetschans och från den positionen har Mr Vox sex raka segrar. Given tipsetta även om spelvärdet som klar favorit är mycket lågt.
6 Resplendent Caviar fick en trist resa senast, mestadels utvändigt utan rygg i tufft tempo, men fullföljde bra som fyra. Idag planeras dessutom skoryck runt om vilket är optimalt för den här hästen. På minussidan, lite vingelrisk från spår lite väl långt ut samt att sexåringen inte radar segrar direkt.
Lite samma som Resplendent Caviar gäller för 7 Todays Butterfly, stoet visade hygglig form senast genom att sitta fast i comebacken och kapacitet för vinst finns utan vidare!  Dock vingelrisk från läget  och Todays Butterfly har inte den där riktiga löpskallen tyvärr.
5 Krypton Eye visade form senast, må vara i ett billigt breddlopp. Chans till andra raka här.
Jag tror att det är bra chans vinnaren återfinns bland fyra nämnda.    


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 8 B: 1-7-4-12-14-13-3-5-9-6 C: 2-11

Spetsanalys: Martin P Djuse är sugen på att försöka svara upp innerspåret med Lindsey Vonn men jag tror det blir svårt att stå emot Pandora Frontline som är min spetsfavorit första biten.  

Loppanalys:  Ett dåligt stolopp där statistiken talar för 8 Ave Maria, ett femårssto som i alla fall tagit 8 segrar på 28 starter. En ganska bra vinstchans direkt i årsdebuten bara formen är hygglig.
Bakom tipsettan hade jag kunnat hamna på lite vad som helst men lägger i alla fall 1 Lindsey Vonn tvåa. Jag tycker Love You-dottern var lite förbättrad näst senast som trea men sämre senast i Östersund. Läge för spets eller vinnarhålet och perfekt inne på pengarna.
7 Prahda är inte så tokig och har Ulf Ohlsson i sulkyn medan 4 In A box är svårbedömd i årsdebuten.
Kan också nämna 12 Staro Grapevine och 14 Interlace som bägge kommer till start med visad form men duon har också tidigare visat att de inte är jättesugna på att vara först över linjen.  


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: 1 B: 2-11-3-4-8-7-10 C: 6-9

Spetsanalys:  Donna del Sole är vass iväg och Björn Röcklinger komma ladda det som går för att försöka försvara innerspåret.  Det finns dock mycket vassa hot, Lassabo Palema är startsnabb, liksom Lady Victory samt Glen Turner. Och skulle Jenni H Åsberg trycka av Pride Dreamcatcher för fullt första biten är nog Cantab Hall-dottern snabbast av alla men här är Jenni  osäker på hur hon ska göra taktiskt. Sammantaget – knapp spetsfavorit Donna del Sole.

Loppanalys:  1 Donna del Sole inledde strålande som tvååring med seger på 16,0 volt på sprint. I femte starten, som treåring, vann hästen på Valla på 15,5 full distans till bottenoddset 1.33. Sedan har det inte varit samma framgångar men stoet gör nu en mycket intressant årsdebut som femåring. Chans till spets och slut då Donna är mycket startsnabb men med så vassa utvändigt är jag ändå lite osäker. Kan såklart även vinna bakifrån. Stall Röcklinger har på de tio senast anmälda från stallet fått stryka 3 stycken för feber vilket ger ett litet ?. Samtidigt pekar övriga sju hästars starter på finfin stallform med tre segrar och tre andrapris. Kluvet.
2 Happygangster G.L.  fick det serverat senast i rygg på ledaren och klev förbi till seger men slog i alla fall en så pass bra häst som Queer Fish. ”Gangstern” tände nog till lite extra på lättning i balansen senast och det blir samma idag.
11 Stall Warning återkom på Bergsåker senast efter en liten pust och visade form direkt på barfotabalans. Jag hoppas på samma balans igen och då tror jag hästen kan skrälla.
3 Hurricane Brodde vann ett billigt P21-lopp senast men är inte så tokig och det kan bli seger igen medan 4 Lassabo Palema är svårbedömd efter närmare tre månaders tävlingsfrånvaro.


Loppanalys V4-4:

Ranking: A: – B: 11-2-4-9-6-5-7-3-1-13 C: 8-10

Spetsanalys:  Med bara två hästar på startvolten ska det väl vara givet med Skönhet eller Stjerne Mai i spets, eller kör Ulf Ohlsson framåt direkt för att försöka överta med Sundbo Rubin?

Loppanalys:  Ett kallblodslopp, fördel ston, över tre volter som jag inte får någon rätsida på. Ger rutintipsettan till 11 Conny Kullers som gjort det mest rätt i år. Trea senast som helt chanslös bakom vinnande Ossmann som dock är en riktigt bra norsk så  inte mycket att säga om det. Dock tyckte jag kanske inte Conny Kullers såg riktigt lika bra ut som förut och kanske är formen något på retur?
2 Stjerne Mai står bra inne i loppet som en av två ston på startfållan och sexåringen är troligen med i striden när man svänger in på upploppet.
Jag kan helt enkelt inte ranka resten utan garderar på så mycket jag har råd med och gissar att högsta spelvärdet ligger i lågprocentarna i loppet. 10 Jo Hejdu Maggen har dock aldrig vunnit och jag gissar att segern uteblir idag också, och 8 Spikpila var bara dålig senast i comebacken i ett breddlopp och det blir nog svårt även idag för henne. Resten kan jag dock mycket väl se vinna.  

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Han borde vara bättre nu"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Han borde vara bättre nu”

V4 Bergsåker: ”Han borde vara bättre nu”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var väldigt bra vid segern senast och det är väl kanske den klass han ska hålla mot den typen av motstånd. Det var första starten på nästan två månader och han borde vara bättre nu. Vi kommer köra barfota runt om igen och båda utgångsläget och distansen tycker jag gör honom intressant i loppet, säger Niclas Torstemo om Hurricane Brodde (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Mr Vox – Han var tillbaka efter en spricka i skenbenet senast och gav mig de svar jag ville ha. Insatsen var klart bra och det känns som att han gått framåt med det loppet i kroppen. Jag vågar faktiskt tro på seger direkt med tanke på att förutsättningarna blev bra. Håller Uffe upp ledningen tror jag att man testar där och då blir man inte lätta att slå. Skor runt om, säger Krister Jakobsson.

4 Sanna Sherona – Hon var väl hygglig senast men hon passande heller inte riktigt på den lösa banan. Nu känns både loppet och spåret bättre men jag har lite svårt att tro på seger. En fin slant kan det åtminstone bli och vi kör med framskor denna gång, säger Jenni H Åsberg.

5 Krypton Eye – Han öppnar ojämnt från start men spår en bit ut som nu kan vara bra. Han får ses som ett outsiderbud då det är rätt bra emot. Vi ändrar inte på något, säger Martin P Djuse.

6 Resplendent Caviar – Jag har varit nöjd med hästen på slutet och han blir allt bättre i form. I dag rycker vi alla skorna och det var länge sedan han travade så. Åter helstängt huvudlag som senast och så får vi se hur långt det räcker, säger Elin Gustavsson.

7 Todays Butterfly – Hon var bra senast efter uppehåll och hade en del sparat. Hon verkar bra men står illa till och vi idag får skorna bak sitta på, säger Henrik Svensson.

Lopp 2, V4-2

1 Lindsey Vonn – Hon var positiv näst senast men gjorde oss besvikna senast. Möjligt att det var löpningsförloppet som fällde henne och hon känns fin i jobben. Nu får vi undvika utvändigt ledaren. Hon är normalsnabb från start. Inga ändringar är planerade och hon är lite svårbedömd, säger Martin P Djuse.

7 Prahda – Hon verkar fortsatt fin även om det har gått tre veckor mellan loppen nu. Hon kändes bra i ett banjobb nyligen. Hon är ingen stjärna men har härlig inställning och gör oss aldrig besvikna. Jag är lite feg av mig och ändar inte på något som fungerar så pass bra. Läget är lurigt men det fixar Uffe och hon kan räcka långt, säger Jeanette Hedin.

8 Ave Maria – Hon har en hyfsad uppgift och borde vara min bästa chans i omgången. Hon har dock varit ifrån länge och det kan saknas något men hon känns jättefin i träningen. Vi kör henne barfota bak, säger Henrik Svensson.

13 Inez Fri – Hon gick jättebra när galoppen kom senast men snöret till rycktussarna gick sönder och jag tror tamparna störde henne en aning. Jag tycker hon gjort fina insatser varje gång och det här ser spännande ut. Jag till helt se henne i ryggar så länge som möjligt och hoppas mest att vi inte kommer på vingel från springspåret. Hon är åtminstone skapligt startsnabb och vi får leta ner i vettigt slagläge. Idag rycker jag framskorna och sen kör vi ”barfotaskor” bak, säger Jessica Sidbäck.

14 Interlace – Hon har bra form men vill ha ett smyglopp då speeden inte är alltför lång. Vi hoppas på bra draghjälp härifrån. Mest troligt blir det barfota fram idag, säger Elin Gustavsson.

Lopp 3, V4-3

2 Happygangster G.L. – Han var fin senast och formen är bra. Vi har bra läge och en av Sveriges bästa lärlingar i sulkyn. Det är möjligt att han laddar för spets idag. Vi kör honom barfota fram igen och åter utan käk och inget i öronen. Han bör ha chans på nytt, säger Hans-Erik Norberg.

3 Hurricane Brodde – Han var väldigt bra vid segern senast och det är väl kanske den klass han ska hålla mot den typen av motstånd. Det var första starten på nästan två månader och han borde vara bättre nu. Vi kommer köra barfota runt om igen och båda utgångsläget och distansen tycker jag gör honom intressant i loppet, säger Niclas Torstemo.

7 Glen Turner – Han var inget vidare på slutet och är inte testad inför denna start. Han är lite seg av sig men har helstängt huvudlag. Han känns som vanligt och är lite svårbedömd. Barfota runt om, säger Henrik Svensson.

8 Pride Dreamcatcher – Hon gör ganska bra insatser varje gång men jag tycker hon får väldigt dålig utdelning. Nu fick vi sämsta tänkbara läget och jag får väl ladda på lite grann och se om vi kan kommer ner i banan. Spets är väl inte omöjligt men jag tror det skulle kosta för mycket och väljer nog ett annat upplägg. Barfota runt om, säger Jenni H Åsberg.

Lopp 4, V4-4

2 Stjerne Mai – Hon gillar egentligen inte att gå i ledningen så vi får se hur jag lägger upp taktiken. Hon bryter en del och det är möjligt att hon får ett helstängt huvudlag i dag. Skor runt om. Jag är inte helt säker på att formen är så bra, säger Mats Jonsson.

4 Harnsta Tula – Hon var rätt så bra senast och formen är nog hygglig på henne. Sedan får vi se hur långt det räcker i detta gäng. Hon tävlar åter med skor runt om, säger Mats Jonsson.

5 Juni Goggen – Han var positiv senast och vi får se om han gillar när tränaren kör idag. Allt verkar väl efter senast och inga ändringar är planerade. Det är skor runt om. En av flera, säger Jan-Olov Persson.

9 Sundbo Rubin – Hon känns jättefin i jobben och hon ska ha chans här. Hon var lite rullig inför senast och vi la på boots och de får sitta på. Skor runt om. Hon går utomhus mest hela tiden och har klarat sin från halsproblemen bra, säger Stig Röste.

11 Conny Kullers – Han verkar hålla sin fina form och ska räknas med chans. Det får inte strula något från det här läget men med klaff så bör han vara med i striden. Jag ändrar inte på något, säger Bo Landgren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Univers de Pan i det slagna fältet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson