En ny biljett till Olympiatravet ska delas ut på söndag när det är V75 på Romme. Bland spekulanterna finns On Track Piraten och B.B.S. Sugarlight.

Digital Ink tog första deltävlingen till Olympiatravet när han vann på Solvalla i lördags. På fredag erhåller vinnaren av Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad en andra biljett. Två dagar senare, vid Rommes V75-tävlingar på påskdagen, är det dags för den tredje att delas ut.

BBS Sugarlight. Foto: ALN

Det är Rommeheatet (som avgjorts sedan 1957) som utgör deltävlingen. Med finns bland andra Dalarnas stolthet On Track Piraten som återkommer efter två lukrativa starter i Frankrike. ”Piraten” vann Prix du Luxembourg och slutade senast, i slutet av februari, trea i Prix de l’Union Européenne.

Tuff patrull stöter han på i form av norska B.B.S. Sugarlight som stökade av årsdebuten genom att vara trea med galopp i Momarken härförleden. Peter Untersteiner körs stjärnan som dock börjar från bakspår.

Månprinsen AM. Foto: ALN

För kallbloden avgörs finalen av Dubbelcupen inom V75-spelet och här gör Månprinsen A.M. sin andra start för året. I comebacken vann kallblodsstjärnan hur lätt som helst. Han inleder med fyrtio meters tillägg på starthästarna.

Det är 150 000 kronor i förstapris i båda loppen.

Rommeheatet, Olympiatravet deltävling 3, 2140 auto

1 Haraldinho – Kenneth Haugstad
2 Increased Workload – Ulf Ohlsson
3 Porthos Amok – Torbjörn Jansson
4 Quick Master – Viktor Kylin-Blom
5 Standout – Örjan Kihlström
6 On Track Piraten – Erik Adielsson
7 Traveling Man – Daniel Redén
8 Perfectly Enough – Johan Untersteiner
9 Underpaid Hanover – Björn Goop
10 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner

Dubbelcupen final, 2140 volt

1 Mitt Hjärtas Lilja – Jan-Olov Åberg
2 Monster Monsun – Torbjörn Jansson
3 Trygfaks – Herman R Tvedt
2160 meter
4 Nordlirappen – Jomar Blekkan
5 Snygg – Stig Jarle Röste
6 Trippa Undan – Viktor Kylin-Blom
7 Krusen – Michael von Krusenstierna
8 Art Kjarvald- Ove A Lndqvist
9 S.T.C.C. Faksa – Björn Goop
10 Torpa Glad – Jorma Kontio
11 Eldvin – Jörgen Westholm
2180 meter
12 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
13 Hulte Magnus – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Mosaique Face möter Magic Tonight i Norge

Mosaique Face möter Magic Tonight i Norge

Magic Tonight och Mosaique Face finns med bland hästarna i lördagens Klosterskogen Grand Prix i Norge. Men några bra utgångslägen fick inte svenskarna.

Den norska 800-metersovalen Klosterskogen brukar traditionsenligt locka med fin sport under påsken och på lördag, det vill säga påskaftonen, avgörs Klosterskogen Grand Prix med 300 000 norska kronor för vinnaren att hämta.

Loppet innehåller såklart flera riktigt intressanta hästar, däribland fyra svensktränade. Årsdebut sker för Magic Tonight som gör sin första start sedan mitten av september. Roger Walmann har tydligt deklarerat att det är Elitloppet som är det stora målet i år för den vindsnabba sexåringen. Örjan Kihlström kör men ekipaget inleder från ett av bakspåren.

Magic Tonight i årsdebut. Foto: ALN

Det samma gäller för Mosaique Face som Lutfi Kolgjini själv kör på Klosterskogen. Den sjufaldiga miljonären gör här första starten sedan han slutade oplacerad i Prix d’Amérique i vintras. Hästen slutade för övrigt tvåa i det här loppet i fjol.

Vann då gjorde Oasis Bi och han finns såklart även med på lördag. Precis som förra året är det Björn Goop som kör Stefan P Pettersson-träningen. Fjärde svensk i loppet är Stepping For Money som här får ett verkligt elddop mot det meriterade motståndet.

Startfältet fullbordas med några av Norges bästa travare samt danske kämpen Classic Grand Cru som vunnit loppet vid tre tillfällen och här gör sin hela sjätte start i Klosterskogen Grand Prix. Här är startlistan:

2100 auto

1 Classic Grand Cru – Eirik Höitomt
2 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
3 Mr X.F. Royal – Lars Anvar Kolle
4 Remee la Marc – Vidar Hop
5 Stepping For Money – Anders K Brekke
6 Winmecredit – Frode Hamre
7 Oasis Bi – Björn Goop
8 Broadway Legs – Geir Mikkelsen
9 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
10 Magic Tonight – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme

Måndag: V4-tips till Romme

Omgången
En småtrevlig omgång inleder veckan och utdelningen hänger mycket på om Bolt Boko löser uppgiften direkt i inledningen. Ett par faktorer talar emot men lika många för och jag spelar med både svångrem och hängslen. Tycker mig istället hittat ett kul drag i andra avdelningen där jag tror 4 Monas Ragazza kan knäppa grabbarna på näsan.

Roliga spiken
4 Monas Ragazza (V4-2/LD-1)

Låset
1 Västerbo Reallife & 9 Daredevil N.L. (V4-3)

V4-förslaget – kupong 1 (x3)
V4-1: 1,4,5,6,7,8 (res 2-3)
V4-2: 4 Monas Ragazza (res 9-3)
V4-3: 1,9 (res 4-6)
V4-4: 4,6,7,8,9,12 (res 3-15)

6x1x2x6 = 72 rader

432 kronor

V4-förslaget – kupong 2 (x20) 
V4-1: 5 Bolt Boko (res 4-6)
V4-2: 4 Monas Ragazza (res 9-3)
V4-3: 1,9 (res 4-6)
V4-4: 4,6,7,8,9,12 (res 3-15)

1x1x2x6 = 12 rader

480 kronor

Dubbelförslaget
4 – 1,9 x 400

800 kronor

 

V4-1

RANKING A: 5. B: 4-6-7-8-1. C: 2-3

Spetsanalys:
4 Peter’s Lucky Day har bästa läget och kommer först till sargen men körs mest troligt inte där utan släpper till 5 Bolt Boko.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med skaplig klass och favoriten 5 Bolt Boko måste ses med vettig segerchans. Hästen vann kanske något överraskande V75 Champions på Solvalla i slutet av februari men hade visat fin form vid båda starterna innan det. Sen blev det galopp i startrusningen när Robert Bergh körde Gävle men det gick också väldigt fort just då. Sjuåringen återkommer nu efter kortare paus men förutsättningarna ser klart passande ut. Framför allt tycker jag att Erik Lindegrens travare har blivit en mer allround tävlingshäst än tidigare men jag är inte helt hundra på att man bara städar av det här gänget med skorna på. Får man överta ledningen tidigt är mycket av loppet vunnet men det är lite kittlande att gardera.

4 Peter’s Lucky Day öppnade årets tävlande med två raka triumfer innan hon gick rejält på pumpen senast efter en något tyngre löpning. Tar spets initalt och sen får man se hur Jakobsson tänker. Inte borta från täten trots att distansen inte är hennes bästa.

6 Disney Tooma gör första starten för Paw Mahony och den här hästen är van vid tuffare motstånd än detta. Den forne Timo Nurmos-adepten har så gott som alltid stångats på Solvalla och duger i detta sällskap.

Kastar med 7 O.F.V. Dream, 8 J.L’s Buv samt 1 Blue Star Miracle på den lilla kladdlappen.

V4-2

RANKING A: 4 B: 9-3-7-2-6-11-1. C: 10-12-5

Spetsanalys:
Tror främst det är en trio som gör upp om detta och om vi börjar längst ut har nog kvicke 6 Photo Taxi för dåligt läge jämfört med sina invändiga spetshot. Kvarstår gör 2 Arctic Luxury och 3 Star From Heaven som båda kan öppna bra men fördel Giuseppe!

Loppanalys:
Sprinterlopp som känns ganska öppet på förhand och jag tycker det finns ett  väldigt intressant drag under 10 % som jag väljer att gå rakt ut på.  4 Monas Ragazza som stod för comeback senast och avslutade klart bra efter ett smyglopp i femte inner. Sjuåringen borde vara bättre med det loppet i kroppen, har vettigt startspår och går framför allt hela vägen till mållinjen. Stoet räds inte grabbarna i det här gänget och fjolårets båda segrar togs över korta häcken!

Favoriten 9 Linslusen A.U. är en klart duglig travare i grunden som nu fått lopp i kroppen efter upphåll. Hästen hade en del krafter sparade enligt Jansson och kommer hamna vettigt på det från bakspår. Anmäld barfota!

3 Star From Heaven har inte startat på ett tag men har bra utgångsläge, är startsnabb och testas med Ulf Ohlsson för första gången.

7 Goldwin kunde inte gå i närkamp med Paolo De Lucia senast men fullföljer bra efter att ha klivit fram utvändigt ledaren varvet från mål. Har två övertygande segrar i år men utgångsläget känns som ett minus.

6 Photo Taxi segrade i ett enklare lopp senast på Romme men gjorde det på ett bra sätt. Valacken vann dock inget lopp förra året på 19 starter och han känns ju inte direkt som någon statistikvinnare.

V4-3

RANKING A: 9-1. B: 4-6-10-2-8. C: 3-11-12.

Spetsanalys:
1 Västerbo Reallife är kvick bakom bilen men det är också 4 Rocket Speed. Tror dock att den sistnämnda får svårt att ta en längd på Magnus Jakobssons travare men det är inte alls omöjligt att det blir utdragen körning.

Loppanalys:
Sprinterlopp med en hårt betrodd duo på framspår som dock riskerar att tillintetgöra varandra. 1 Västerbo Reallife har kommit bort i trötta ryggar i båda av årets framträdanden men har sett laddad ut. Har nu innerspår, är snabb ur startblocken och jag tror nog att Magnus Jakobsson kan svara upp täten med nöd och näppe. Kostar sedan inte inledningen 1.09-1.10 kan det mycket väl hålla hela vägen.

4 Rocket Speed är väldigt rask när bilen släpper fältet men har också galopperat i startkubbningen de två senaste gångerna han laddats. Home Alone-sonen har annars visat fina takter när han väl hållit sig på benen men jag tror han får tufft att vinna.

Jag tippar 9 Daredevil N.L. som är av den rejäla sorten och som går från alla lägen på alla distanser. Femåringen gjorde första starten efter vila senast och avslutade klart bra till andrapriset. Med den genomköraren tror jag att han är segermogen och loppet kan bli kört till hans fördel.

V4-4

RANKING A: 6-7-8. B: 4-9-12-3-15-5-10 C: 11-1-14-2

Spetsanalys:
Kanske 5 Olsbo Niklas till en början men 3 Tjasse är spekulant på att överta. Anders Lundin bakom 4 Modig kan ha fått blodad tand efter den offensiva, vinstgivande, styrning med Amelia Robric i onsdags. Misstänker att han också ställer frågan. Frick eller Lundin – det är frågan?

Loppanalys:
Kallbloden avrundar det hela och detta ser inte helt lättlöst ut. Bara fem ekipage på startvolten gör att tilläggshästarna kommer hamna bra på det och en handfull streck blir det åtminstone.

6 Mino är loppets förstahäst oavsett om formen kanske inte är på topp. Hingsten duger i tuffare sammanhang än detta vilket han visade förra året och är en tidig markering på kupongen.

Gulkryssets duo 7 Guli Rask och 8 Lome Lykt känns också som helt givna segerkandidater i detta sällskap och både streckas.

4 Modig felade dubbelt senast men blev störd andra gången. Är rejäl och kanske kan ge tilläggshästarna en rejäl match.

Både 9 Tams Borgöl och 12 Troll Viktor vinner inte lika ofta nu för tiden men duon ska ändå inte underskattas.

3 Tjasse tog första segern på nästan två år senast men är ingen typ som radar upp dem.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Han måste ses med chans"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Han måste ses med chans”

V4 Romme: ”Han måste ses med chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gick bra efter vila senast och spurtade bra när han väl fick chansen. Han bör ha gått framåt med det loppet i kroppen och den här hästen gör alltid sitt. Jag tycker att den här hästen är bra och han kommer duga bra denna gång. Han tål att göra det själv och måste ses med chans. Skor runt om, säger Claes Eskilsson om Daredevil N.L. (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Blue Star Miracle – Hon var mycket fin barfota och med helstängt huvudlag näst senast men inte alls lika fin senast. Nu återgår vi nog till balans och utrustning som näst senast och hon trivs bäst på innerspår. Med rätt ryggresa och lucka kan hon vara intressant, säger Kajsa Frick.

4 Peter’s Lucky Day – Hon hamnade utvändigt utan rygg senast och det blev för tufft. Nu laddar jag från start för att slippa den positionen och hon öppnar bra. Spets och sedan rygg på Lindegrens vore bra. Det blir skor runt om igen och allt verkar väl med henne, säger Magnus Jakobsson.

5 Bolt Boko – Han fick pausa lite efter loppet på Gävle där han dock värmde väldigt bra men där det blev galopp när det gick lite för fort i början. Den insatsen tar jag inte så hårt på. Däremot var han ju strålande på Solvalla i starten innan det och han jobbar fint nu. Förutsättningarna ser intressanta ut men mycket hänger nog på vad som händer från start. Magnus häst kan öppna bra men jag hoppas få överta tidigt. Annars tycker jag att min häst kan vinna bakifrån också och vi får se hur det blir med balansen. Han har hov för barfota men lite beroende på hur banan blir kan det bli lätta aluminiumskor runt om, säger Erik Lindegren.

6 Disney Tooma – Han gör första starten för mig och vi har haft honom två-tre veckor nu. Han kom helt startklar och har bara jobbats lugnt. Det finns inget att klaga på när det gäller det och den här hästen är, eller åtminstone var, duktig. Det sistnämnda här är väl upp till mig att försöka få fason på igen i sådant fall. Jag hoppas att miljöombytet kanske kan ge honom en kick för han har ju ändå stått hos Timo sedan han var tvååring. Han kommer hävda sig bra framöver men den här gången finns det ett par fullgoda motbud. Min kan öppna bra om jag laddar men jag hoppas mest att fyra och fem kör mot varandra så kanske vi kan komma in i matchen senare. Barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Paw Mahony.

Lopp 2, V4-2

3 Star From Heaven – De senaste veckorna har hon fått lite snabbare intervaller men i övrigt är hon inte jobbad i några snabbare tempon och det är risk att hon behöver loppet. Hon är startsnabb och kan spetsa men jag skulle gärna se henne i ryggar idag. Vi får se om hon kommer förbi tvåan från start. Hon tävlar barfota fram samt med helstängt huvudlag och järnkarvagn som hon brukar då det är kort distans, säger Jonas Eriksson i stallet.

4 Monas Ragazza – Hon gjorde comeback efter vila senast och spurtade bra sista biten men drog på sig lite mjölksyra sista biten. Sluttiden blev bra och jag tycker att hon tagit det loppet på ett bra sätt och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Spåret är bra men hon är inte särskilt rask första biten. Hon brukar dock kämpa på hela vägen och känns inte helt borta. Vi kör med helstängt samt skor runt om som vanligt, säger Hans Östberg.

7 Goldwin – Han håller fin form som det känns och han går alltid bra hela vägen in mot mål. Nu är det ingen favoritdistans idag och från spår långt ut så får vi se om han hinner med sig eller inte. Idag blir det sommarbalans så det är bra, säger Jonny Bergqvist.

11 Greve E. – Han var positiv senast och allt verkar bra. Nu är läget chansartat så vi behöver lite tur. Vi kör barfota honom runt om igen, säger Magnus Jakobsson.

Lopp 3, V4-3

1 Västerbo Reallife – Han är klart bättre i ordning än vad raden ger sken av och han känns helt ok i jobben. Han har öppnat bra från liknande läge tidigare och jag gör ett försök för spets och vill gärna köra där. Det blir åter barfota runt om och det är nog den här jag har mest känsla för av mina tre i omgången, säger Magnus Jakobsson.

2 Bear Yankee – Han gav sig alldeles för enkelt senast när han väl kopplat greppet och jag var inte alls nöjd med insatsen. Han behöver visa mer gnista när det drar ihop sig men fick fint läge nu och kan säkert duga en bit för formen är det inga fel på. Distansen är kanske i kortaste laget och på det hela taget har han mer att bevisa. Skor runt om, säger Rauno Pöllänen.

4 Rocket Speed – Vi körde honom utan käk i ett provlopp nyligen och det fungerade bra så vi kör honom utan käk nu. Han var fin även i ett lugnare torsdagsjobb. Ulf får prova för spets och kommer han dit så kan det bli intressant. Vi anmäler honom barfota men mest troligt blir det skor runt om igen, säger Carola Enberg.

6 Focus Håleryd – Han är återigen ute på sin bästa distans, vilket han förvisso var senast också, men kom då på vingel från start. Det blev helt enkelt för tufft men annars verkar formen vara god. Visst finns det risk för ett liknande scenario som senast men klaffar det bara är han åtminstone ett platsbud. Skor runt om, säger Joakim Elfving.

9 Daredevil N.L. – Han gick bra efter vila senast och spurtade bra när han väl fick chansen. Han bör ha gått framåt med det loppet i kroppen och den här hästen gör alltid sitt. Jag tycker att den här hästen är bra och han kommer duga bra denna gång. Han tål att göra det själv och måste ses med chans. Skor runt om, säger Claes Eskilsson.

Lopp 4, V4-4

3 Tjasse – Han håller kanonform men det var rätt bra hästar som stod på tillägg här. Vi siktar på att köra oss till spets och sedan får vi se om någon av tilläggshästarna kommer tidigt. Han ska inte vara helt borta då formen är så pass god. Vi gör inga ändringar, säger Kajsa Frick.

6 Mino – Jag är lite osäker på formen. Han galopperade senast men det blev lite för ivrigt från start då och det tog kusken på sig. Hästen avslutade sedan bäst av alla så det var bra men sedan blev det problem. Han fick ett sår med infektion och antibiotika-hjälp. Det har även varit lite dåliga träningsförhållanden efter det. Nu får vi komma igång med honom. Läget är även lurigt. Vi reste igår och han har ätit och druckit lite sämre än vanligt. Vi kör med skor runt om. Visst kan han vinna på kapacitet men det är alltså lite frågetecken, säger Hovel Helmen.

7 Guli Rask – Han var inte märkvärdig i årsdebuten senast men känns fin i jobben efter det och bör ha gått framåt. Han kan en del och våra två i loppet är ganska likvärdiga. Han tävlar åter med skor runt om, säger Jan Ove Olsen i stallet.

8 Lome Lykt – Han var riktigt bra senast och formen verkar bra. Han tränar fint och jag tycker han ska räknas rätt så tidigt. Han tävlar åter med skor runt om, säger Jan Ove Olsen i stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Uppvisningar av Digital Ink och Maven
Nästa nyhet
V75: Uppvisningar av Digital Ink och Maven

V75: Uppvisningar av Digital Ink och Maven

Vilka fenomenala uppvisningar vi fick se av både Digital Ink och Maven. Stjärnorna tog utklassningssegrar och fick varsin inbjudan till Elitloppet.

Det var många som spekulerade i om Digital Inks imponerade segersvit kanske skulle brytas denna eftermiddag i en tuff final av Gulddivisionen. Men sexåringen gav verkligen svar på tal. Den sjunde raka segern i rikstotons högsta klass togs i förkrossande stil.

"Inken" kan se fram mot både Olympiatravet och Elitloppet. Foto: ALN

– Det var bra hästar där framme och jag trodde nog vi skulle få jobba lite i dag. Visst, vi var gynnade av att det gick fort där framme, men han var ju bara grym helt enkelt. Det här är otroligt imponerande, sa Örjan Kihlström efter segern.

Och det började som sagt i stentufft tempo. Det var Dreams Take Time som kunde överta täten i första sväng och öppnade 500 meter efter 07,2. Strax senare kom Västerboonthenews fram och övertog taktpinnen.

Örjan Kihlström hade inlett som femma i andraspår med ”Inken” men snart tog ”Tarzan”-kanonen fart via tredjespår. Första kilometern avverkades efter 1.11 blankt och med varvet kvar landade Digital Ink i dödens.

Men någon duell mellan favoriten och ledaren blev det aldrig tal om. Digital Ink satte in stöten redan över sista bortre långsidan och med 600 meter kvar hade han avväpnat Västerboonthenews. Återstoden av loppet blev en ren uppvisning. ”Inken” öppnade upp med flera längder och stack bara ifrån. Segern togs med många längder och den Super Photo Kosmos-valacken sprudlade av toppform när han skar mållinjen på 1.11,4a över 2140.

Den här segern betalade en kvarts miljon och betydde också en plats i Olympiatravet. Det stannade dock inte med det: Solvallas sportchef Markus Myron lämnade ut en invitation till Elitloppet direkt i vinnarcirkeln.

Andrapriset tillföll Obi-Wan som spurtade strålande i skymundan medan Porthos Amok återigen lade rabarber på bronsmedaljen.

***

Maven glänste som en juvel. Foto: ALN

Det var även en bländande fin Maven som visades upp i Pixies lopps som inledde V75-omgången. Den sexåriga amerikanskan visade att hon hör hemma i världseliten och efter sin uppvisning fick hon på stående fot en inbjudan till Elitloppet av Markus Myron. Ett lopp som tränaren Jimmy Takter sedan tidigare sagt att man länge haft i siktet.

Hur gick det till då? Jo, Maven och Johnny Takter fick som väntat en dryg inledning via tredjespår de första 500 meterna (som gick efter 09,4) innan hon släpptes fram till ledningen av Youana. Tempot fortsatte dock i frisk fart och varvet klockades till 11,3.

När 700 meter återstod sände Björn Goop iväg Your Highness från fjärde paret utvändigt och Ulf Stenströmer-stoet fick upp farten rejält. In i sista kurvan kom hon fram utvändigt om ledarinnan och det såg ut att bli en duell de båda emellan när de lämnade övriga med några längder.

Men med 300 kvar rullade Your Highness över i galopp vilket lämnade Maven helt ensam. Glidemaster-dottern kunde motta publiken ovationer hela upploppet ned då hon på spänstiga ben länsade undan till överlägsen seger. Klockorna stannade på superfina 1.11,2a över full distans 2140 meter. En notering som var tre tiondelar från det svenska rekordet för äldre utländska ston som innehas av fransyskan Save The Quick.

– Jag tror aldrig att jag har åkt 11,2 så enkelt över full väg. Hon var enkelt bara bäst, kommenterade segerkusken i segerintervjun.

Bakom kunde Youana greja andrapriset från ledarryggen även om hon blev frånåkt med några längder sista biten. Tredjepriset gick till svenska mästarinnan Jumble Ås som levererade en riktigt lovande årsdebut.

***

Så gick det i övriga V75-avdelningar:

V75-2: Ready For More var storfavorit i Klass 1-finalen och Ready Cash-valacken föll med flaggan i topp. Han fick inleda första 600 meterna i tredjespår innan han kom ned i dödens på Wilda Tigern Jack. Han skulle dock få ge sig mot en riktigt fin Usain Henna som jobbade ned favoriten på målfoto trots sista 900 meterna i tredjespår. Segertiden här var 1.13,0a över 2140.

Oskar Svanberg vann med Usain Henna. Foto: ALN

– Han ville bara ta dem i dag, det är en häst med riktig fighter-instinkt. Det är en grym känsla att allt får stämma precis så som man hoppats, sa segerkusken och tränaren Oskar Svanberg.

V75-4: Johnny Takter agerade skrällkusk i Klass 2-finalen när han lotsade in Lars I Nilssons Flex Lane som till slut vann överlägset. Fyraåringen kunde gå med i ryggar över sista bortre långsidan, vreds på i fjärdespår mitt i sista sväng och kunde avväpna sitt motstånd hur enkelt som helst. Segertiden: 1.12,9a över 2140.

– Han var stark, jag har nog aldrig känt honom så fin, berömde Johnny Takter.

Johnny Takter dubblade på V75. Foto: ALN

V75-5: Peter Untersteiner skrällde i Diamantstoets final bakom Felicia V.E. som enkelt spurtade hem segern efter en häftig avslutning i vida spår. Favoriten Trinity Zet fick gå i dödens på Staro Hollywood, övertog med halvvarvet kvar men kunde inte värja sig till slut. Segertiden blev 1.14,3/2160.

– Hon har gått bra länge och jag har sagt att hon vinner när som helst när det klaffar och det gjorde det i dag, sa Untersteiner.

V75-6: Erik Adielsson grejade det i Silverfinalen bakom Lars Fribergs Mind Your Face som var riktigt fin för dagen. Valacken övertog ledningen med varvet kvar och fick favoriten Zonguldak utvändigt om sig. När denne felade mitt i sista sväng lämnades Mind Your Face ensam och kunde vinna säkert före gott avslutande Falcon Håleryd och On Hold. Segertiden blev 1.12,1a över 2140.

Mind You Face fin i Silverfinalen. Foto: ALN

– Jag var inne på att köra offensivt i dag då hästen kändes väldigt fin i provstarten, sa Adielsson.

V75-7: Favoritvinst i Brons i form av Rocket Zet, tränad av Daniel Redén och körd av Björn Goop. Rocket Zet övertog ledningen in i första sväng och hade sedan kontroll över motståndet. Djali Boko avslutade piggt men utgjorde inget hot för Rocket Zet som segrade på 1.12,0a över 2140.

– Han var mycket bättre i svängarna nu än tidigare. Det är en positivt, glad och cool häst samtidigt som han är riktigt snabb, berömde Björn Goop.

Rätt V75-rad:

8 Maven – Johnny Takter 1,47
3 Usain Henna – Oskar Svanberg 16,05
11 Digital Ink – Örjan Kihlström 2,04
11 Flex Lane – Johnny Takter 20,81
11 Felicia V.E. – Peter Untersteiner 12,81
4 Mind Your Face – Erik Adielsson 13,87
4 Rocket Zet – Björn Goop 3,64

7 rätt: 756 428 kr (62,75 system)
6 rätt: 1926 kr
5 rätt: 114 kr

Omsättning: 95 592 617 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Båth i toppform - vann sex lopp på Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson