Oaks-vinnaren Face’Em är ett av de fyraåriga ston som valt att gå ut i Påskägget som är tävlingarnas clou på Gävletravet under påskaftonen.

Det körs många fina lopp runt om i landet under påskhelgen och Gävletravet lockar med bra V64-tävlingar på lördag. Eftermiddagens höjdare får sägas vara Påskägget där de fyraåriga stona ska kivas om ett förstapris på 200 000 kronor.

Face'Em gör första starten för året. Foto: ALN

Högintressant årsdebut gör här Peter G Normans Oaks-vinnare Face’Em som senast startade i Breeders Crown i november där hon slutade trea. På lördag inleder hon från innerspåret bakom bilen.

Andra högkalibriga ston i loppet är de båda E3-vinnarna Sheava Vik och Arctic Model samt Kjell Brandts kulltopp Secret Service som även hon gör årsdebut. Så här blev startlistan:

2140 auto

1 Face’Em – Peter G Norman
2 Flirting Girl – Jennifer Tillman
3 Paris Metro – Kenneth Haugstad
4 Sheava Vik – Christoffer Eriksson
5 Evasion Boko – Kajsa Frick
6 Danielle – Jim Oscarsson
7 Candy Store – Daniel Olsson
8 Secret Service – Jorma Kontio
9 Snow Flake Goj – Torbjörn Jansson
10 Iponema – Stefan Melander
11 Chocolate Crisp – Ulf Ohlsson
12 Arctic Model – Pekka Korpi

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Univers de Pan söker efter formen i Angers

Univers de Pan söker efter formen i Angers

Univers de Pan är en häst som nämns som en tänkbar fransk deltagare i Elitloppet i år. I ett försök att finna formen dyker stjärnan upp i Angers på onsdag.

När Grupp 3-loppet Grand Prix de la Ville d’Ecouflant körs på banan i Angers på onsdag har ett riktigt fint startfält lockats till start.

Bland deltagarna finns Univers de Pan som i fjol ju vann både Finlandia-Ajo och Oslo Grand Prix. Men efter att ha fått ställa in vintermeetinget på grund av efterhängsna skador har hästen återkommit på vårkanten.

Det hela inleddes med en seger i ett enklare lopp i Belgien men i de två efterföljande starterna har Kenya du Pont-sonen inte visat samma gnistrande form som i fjol. Senast försökte han försvara sin titel i Grand Critérium de Vitesse men slutade som sjua i det slagna fältet.

På onsdag är han alltså tillbaka, med sin tränare Philippe Daugeard i vagnen. Univers de Pan startar emellertid med 50 meters tillägg på grunddistansen 3100 meter. Med i loppet finns även fina namn som Vanika du Ruel (trea i Critérium de Vitesse), Prix de Belgique-tvåan Vabellino samt rutinerade hästar som Swedishman och Roi du Lupin.

Loppet har ett förstapris på 20 250 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 30 mars 

Omgången: Ojämna lopp och risk för låg utdelning är min känsla. Tyvärr ströks favoriten Ruffino (ruskigt fin häst) då jag trots allt tänkte gå emot honom. Värdet minskade såklart på spiken där nu men jag håller fast och spelar en fleris.   

Bästa spiken: 2 Mellby Collector (V64-6) är ett löfte som spurtade bra men för sent senast. Han har sina segrar från spets och dödens och nu blir det tidig ledning och seger.

V6-förslaget är på 2.160 kronor (enbart för alla rätt).

7 Ipod (9-3)

3-5-4 (8-7)

3-10-11-12-4-7-1-9-2 (6-8 )

6/ 13-10-7-5 (1-8 )

11-5 (12-1)

2 Mellby Collector (4-10)

Fleris 1: 1x3x9x5x2x1 x 5 = 1350 kr 

Fleris 2: 1x3x9x1x2x1 x 15 = 810 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

11-2 x 1000

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 9-3-8-6 C: 1-4-10-2  

Spetsanalys: Inga snabba hästar och 2640 meter. Rdgeback Pellini har varit okej från start och om inte Yield to None testas första biten borde det vara ledningen till att börja med. Björn satsar nog framåt direkt via spåren med Ipod och övertar.

Loppanalys: 7 Ipod är jättefavorit, och det är en väldigt bra uppgift tränare ”Stonestreamer” letat upp, Spårtrappa och bara nio hästar kvar gör det billigt för de med mest pengar. Hästen har varit riktigt bra varje gång utom vid nollan på Solvalla på V75 då han bara var usel. Näst senast sköt han till bra mellan hästar på V75 då han kom loss sent, och nu senast i Norge satt han sist i ett jämnt och bra V75-gäng och var chanslös att plocka något. Ingen kan ta 50 meter sista 400 på den banan men han gick lika fort som de andra över upploppet då Calle hade både senap och ketchup på armen när han kom in i stallet… Ipod har faktiskt aldrig gått i ledningen, och aldrig tagit ledningen heller – men nu tror jag att Björn tar lite spår framåt och övertar efter 500 meter och sedan blir det knappast hårt i mål.

9 Freia Bear var rätt rejäl vid segern då hon matade ner dem via spåren om än på trötta ben. Hon gick bra i skymundan på v75 i ett bra stolor på V75 senast där Pinyata Gel vann, och ska vara fräschare nu efter behandling. Sviker favoriten bör hon spurta ner de andra.

3 Yield to None har V75-kapacitet och han var 25 för tio-spelad på V75 hösten 2013. Han gjorde comeback senast men var chanslös att trava från snävt spår. Kördes runt på stort avstånd och fick en liten genomkörare i sig och är på övre halvan här.

V64-2:

Ranking: A: 3-5-4 B: 8-7-1-6 C: 2

Spetsanalys: Snabba Cash är snabbast av de tre bästa hästarna och har mycket bra spetschans. Hon kördes till ledningen på V75 i somras och även på Åby 19/11 då hon fick knappt svar i 10-öppning.

Loppanalys: Jättefint lopp trots bara sju anmälda och V75-klass på de tre bästa utan tvekan! Favorit blir 4 Raffinos som är en mycket fin och lovande märr. Hon reglerade dem enkelt näst senast sista 500 från utvändigt ledaren, och hon spurtade bra på V75 senast då hon satt i kön och det gick inte att plocka längder på täten trots 09,5 sista 800 metrarna ute i spåren då Folli vann på 12,2 från utvändigt. Hon riskerar att få göra jobbet utvändigt och inte givet hon löser det trots att hon är bra. Det var första barfota senast, känns nog ändå som skor nu i vanligt lopp.

3 Snabba Cash har endast gjort elva starter men vunnit fyra av dessa och i somras kördes hon till ledningen på V75 under StoChampionatet och höll undan för Daryl Boko på fina 14,5/2140. Hon öppnade snabbt i höstas och har bra spetschans och trots att det är årsdebut räknar jag med att hon testas där då Peter gillar ledningen och hon kan duga direkt. Släpper man till…

5 Reims Gasti lär den vinna. Han såg väldigt fin ut i comebacken näst senast där han var skönt ”tankad” och sköt till rappt med 11-fart sista 700 då han kom loss först sista 100. Han kördes till dödens på V75 senast, men kunde inte utmana ledande Renda L.B. även om han höll tappert som klar tvåa.

V64-3:

Ranking: A: 3-10-11 B: 12-4-7-1-9-2 C: 6-8-

Spetsanalys: Soda har tagit ledningen 5/7 senaste i volt men fick ledarryggen med spår 1 senaste med framspår. Kanske får svårt att ta emot kvicka Hot Marke som brukar ta ledningen och var snabb enda med springspår i somras

Loppanalys: Nu kommer ett svårare lopp där jag hoppas att det kan hända något. Favorit här är 12 Engla Håleryd och det är väl egentligen inte fel men hon radar inte upp segrarna och det är femton lopp utan seger nu. Dessutom kan hon galoppera och har många att runda så visst ska vi kunna få bort den favoriten… Hon galopperade konstigt i tredje ytter senast 650 kvar och ostörd. Det var mot stoeliten, och hon hängde på bra som tvåa näst senast så form finns det.

Tipset på chans till 3 Pleaseleavemealone som kan gå fort till slut när det stämmer med smygloppen. Hon sköt till mycket fint då hon fick upp farten för tre starter sedan, fullt godkänd starten efter men lite mer seg senast. Jörgen har bra form på grejerna (två raka stallsegrar senaste två starterna) och det borde kunna lösa sig bra med detta läge och hon är mest intressant!

10 Fruitcake gör comeback och hon är fartfylld och brukar prestera bra direkt. Hon vann comebacken vintern 2013 då hon hade varit borta fem månader och kommer göra bra lopp är känslan.

11 Estrella Dorada mötte bra montéhästar senast och det brukar vara bra att variera sulky och sadel för humöret och lämpligt motstånd nu.

 V64-4:

Ranking: A: 6 B: 13-10-7-5-1-8-2 C: 9-12-3-11-4

Spetsanalys: Svårt att gissa spets här då de flesta öppnat hyggligt utan att vara snabba. Cognac Sting tror jag inte håller spets trots Björn, kanske kan Cinnamon Prince köra till ledningen? Men även Resaca de Nando borde komma iväg bra från springen.

Loppanalys: Imponerade stort gjorde 6 Resaca de Nando i sverigedebuten senast då det var debut även för duktiga Sofia Aronsson. Det var dödens och maffigt intryck hela loppet, och hon bara klev fram och mosade dem och joggade undan i hövlig stil på fina 13,9/2140. Det såg ut att vara gott om sparat och det var en riktig häst detta som verkar stå billigt inne i loppet. Springspår för Benzon borde innebära bra start och är hon som senast är det bra chans även från dödens.

Betrodd är 1 Cognac Sting som fick smyga med på innerspår och kom ut i rygg på Resaca i slutsvängen men blev baras lämnad trots den smörlöpningen. Att han ska stå emot från ledningen känns långsökt, och även risk att bli över och den står jag gärna över. Dessutom bara en seger på 22 starter och det var i debuten…

13 Super Photogenic hoppade senast han startade med tillägg. han skötte sig senast och kördes till spets och drog undan till enkel seger och springa kan han men ständig galopprisk.

10 Zic Zac Lite är lite kul, han har form och kanske kan rygga Kim sista varvet om denne travar.

V64-5:

Ranking: A: 11-5 B: 12-1-9-7-3 C: 8-6-10-4-2 

Spetsanalys: Royal Fighter sitter i ledningen tidigt då alla släpper. Favorit på att Hamras One More är den som får ledarryggen.

Loppanalys: Två mycket bra hästar för klassen. 5 Royal Fighter gick som en slåttermaskin (nåja) på V75 under 2014 och vann hela fem v75-lopp. Han utvecklatdes något enormt och blev stenhård, och vid en finalseger svarade han tryck i omgångar men bara stack undan trots det och var grym på Åby! Han var väldigt tapper i finalen senast då det kostade 08 första 500 på den vintriga banan för att komma till ledningen och han stred urtappert som tvåa. Nu har han pausat, formen är knappast på topp men från ledningen är han ändå svårslagen. Han vann 3/4 gånger han gick i spets under 2014, enda förlusten var nämnda senaste loppet. Han strider bra i ledningen och blir svårpasserad. Notera att han tål att vinna här och ändå stå perfekt inne i V75-klassen.

Ändå blir han synad om formen inte sitter där då 11 Bar Plombier är en tanks som vunnit 6/9 senaste starterna och varit tvåa de tre övriga – hygglig statistik! Han har matchats lugnare än favoriten och gått ut i ”vanliga lopp” där han varit mer eller mindre överlägsen. Han gjorde årsdebut senast, kördes till ledningen efter 500 meter och var överlägsen via ett 13-varv till slut. Är favoriten för rostig så kan Plombier slå honom då Jorma säkert sitter utanpå med varvet kvar. Det lär bli en frän duell och jag streckar båda då det skiljer mycket på strecken och spelar faktiskt enbart med Plombier på DD – av oddsmässig anledning!

 V64-6:

Ranking: A: 2 B: 4-10-5-11-6 C: 12-1-3

Spetsanalys: Mellby Collector klev iväg bra utan att pressas näst senast bakom bilen och kördes till spets i svängen. Gör samma sak nu, och sitter i spetsa tidigt. Mr Crazed var snabb till spets för Åke, men har inte startat på en tid och måste vara nöjd med att få rygg.

Loppanalys: Lite rumphugget då jättelöftet 8 Ruffino blivit struken, jag trodde mycket på maffige 2 Mellby Collector redan innan den strykningen. Värdet har givetvis devalverats nu, men att han ska förlora känns inte troligt, det är ett riktigt råämne detta! Han bollade med en så bra häst som Stand Bayou näst senast då Örjan gled till ledningen och bara dundrade undan i maffig stil! Senast var det bakifrån och troligen underskattade Örjan skrällen som hann undan och trots stark avslutning nådde man bara andraplatsen. Hästen har segrarna från spets och dödens och nu blir det ledningen och toppchans. Spik!

5 Whitehouse Express är bra, och var överlägsen vid segern i billigt gäng och helt okej som fyra senast. Måste höja sig en klass för att utmana favoriten och är för mycket spelad.

4 Mr Crazed är en fin häst som var bra vid spetssegern för Åke, men sämre senast och har pausat. Dock borde det bli ledarryggen och då bra tvillingchans!

Nämner kapabla 10 Bison Spiro som är för lite spelad med sina 2%, den kommer få ett bra år då han visade hög kapacitet som treåring.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Super-Silje" är ute efter en ny seger
Nästa nyhet
”Super-Silje” är ute efter en ny seger

”Super-Silje” är ute efter en ny seger

Lannem Silje är som bekant inte en häst som vilar på lagrarna. På lördag drabbar hon samman med norska eliten igen.

Det femåriga superstoet Lannem Silje är en ständig följetong i kallblodsvärlden. Allt som oftast står hon som överlägsen vinnare. Många är de som hoppas på att få se henne på Solvalla i slutet av maj redan i år.

Som ett led i en eventuell matchning mot Elitkampen kommer Ola Skrugstads ädelsten ut i lördagens Moe Odins Äreslopp på lördag som avgörs strax före Klosterskogen Grand Prix på banan Klosterskogen. Det är 200 000 norska kronor till vinnaren i ett race som samlat några av de bästa norrmännen.

Lannem Silje ståtade med 30 raka viktorior innan hon för tre starter sedan fick stryka på foten. Segerraden är emellertid redan upptagen då hon därefter utan bekymmer vunnit båda sina uppgifter. Så här ser startlistan ut på lördag:

2100 auto

1 Wik Stjernen – Gunnar Austevoll
2 Tekno Jerken – Eirik Höitomt
3 Rokne Eld – Kristine Kvasnes
4 Fetter’n T.G. – Geir Vegard Gundersen
5 Neslands Loke – Åsbjörn Tengsareid
6 Bork Odin – Vidar Hop
7 Lannem Silje – Tor Wollebaek
8 Ulsruds Tea – Svein Ove Wassberg
9 Timian Scott – Adrian Solberg Akselsen
10 Elmer – Tom Erik Solberg
11 Tin Tveiten – Geir Mikkelsen
12 Lome Brage – Per Oleg Midtfjeld

Läs även: Mosaique Face möter Magic Tonight i Norge

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt: "Sebastian K ser ännu bättre ut i år"
Nästa nyhet
Svanstedt: ”Sebastian K ser ännu bättre ut i år”

Svanstedt: ”Sebastian K ser ännu bättre ut i år”

Sebastian K. satte ett nytt hejdundrande absolut världsrekord i fjol. Till i år känns han ännu bättre, tycker tränaren Åke Svanstedt.

Svenske Sebastian K:s fjolår på de nordamerikanska ovalerna kan knappast sammanfattas bättre än en stor succé. Såklart var det absoluta världsrekordet på 1.07,7 som sattes på Pocono Downs den stora triumfen.

Åke Svanstedt gör sin andra säsong som tränare i USA. Foto: ALN

December och januari har spenderats på ett stuteri i Florida där han helt ägnat sig åt avelsbestyr. Men nu förbereds nioåringen för sin sista säsong på tävlingsbanan. Årsdebuten är planerad att ske först någon gång i början av juni.

– Men hästen ser bra ut och jag kan säga att han ser bättre ut nu än han gjorde vid samma tid i fjol. Förra året var han lite stel och kantig när man joggade honom men nu är han smidigare och finare. Eftersom han fick vila helt när han var på stuteriet i två månader så kommer han inte att årsdebutera lika tidigt i år, säger Åke Svanstedt i en intervju med Kanal 75.

”Sebbe” kommer därmed kröna en osannolikt framgångsrik tävlingskarriär med en sista säsong i Nordamerika. Korean-sonen har hittills vunnit 34 av sina 76 lopp och tjänat drygt 20 miljoner kronor. En summa som tidigare bara elva svensktränade hästar passerat.

– Även om han känns finare och bättre än tidigare så har han blivit nio år och man kan inte begära att han ska springa 1.07,7 även i år. Sannolikheten är väl inte så stor, men man vet ju aldrig. Hästen är inte utsliten i kroppen men sedan vet man inte om han rent psykiskt är sliten. Som det känns nu så kommer han att springa bra och efter den här säsongen blir han avelshingst i USA.

Läs även: Sebastian K. kan nobba VM-loppet

Läs även: Sebastian K:s världsrekord blir ännu snabbare

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nesta Effe tillbaka i vinnarcirkeln

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson