Vilka fenomenala uppvisningar vi fick se av både Digital Ink och Maven. Stjärnorna tog utklassningssegrar och fick varsin inbjudan till Elitloppet.

Det var många som spekulerade i om Digital Inks imponerade segersvit kanske skulle brytas denna eftermiddag i en tuff final av Gulddivisionen. Men sexåringen gav verkligen svar på tal. Den sjunde raka segern i rikstotons högsta klass togs i förkrossande stil.

"Inken" kan se fram mot både Olympiatravet och Elitloppet. Foto: ALN

– Det var bra hästar där framme och jag trodde nog vi skulle få jobba lite i dag. Visst, vi var gynnade av att det gick fort där framme, men han var ju bara grym helt enkelt. Det här är otroligt imponerande, sa Örjan Kihlström efter segern.

Och det började som sagt i stentufft tempo. Det var Dreams Take Time som kunde överta täten i första sväng och öppnade 500 meter efter 07,2. Strax senare kom Västerboonthenews fram och övertog taktpinnen.

Örjan Kihlström hade inlett som femma i andraspår med ”Inken” men snart tog ”Tarzan”-kanonen fart via tredjespår. Första kilometern avverkades efter 1.11 blankt och med varvet kvar landade Digital Ink i dödens.

Men någon duell mellan favoriten och ledaren blev det aldrig tal om. Digital Ink satte in stöten redan över sista bortre långsidan och med 600 meter kvar hade han avväpnat Västerboonthenews. Återstoden av loppet blev en ren uppvisning. ”Inken” öppnade upp med flera längder och stack bara ifrån. Segern togs med många längder och den Super Photo Kosmos-valacken sprudlade av toppform när han skar mållinjen på 1.11,4a över 2140.

Den här segern betalade en kvarts miljon och betydde också en plats i Olympiatravet. Det stannade dock inte med det: Solvallas sportchef Markus Myron lämnade ut en invitation till Elitloppet direkt i vinnarcirkeln.

Andrapriset tillföll Obi-Wan som spurtade strålande i skymundan medan Porthos Amok återigen lade rabarber på bronsmedaljen.

***

Maven glänste som en juvel. Foto: ALN

Det var även en bländande fin Maven som visades upp i Pixies lopps som inledde V75-omgången. Den sexåriga amerikanskan visade att hon hör hemma i världseliten och efter sin uppvisning fick hon på stående fot en inbjudan till Elitloppet av Markus Myron. Ett lopp som tränaren Jimmy Takter sedan tidigare sagt att man länge haft i siktet.

Hur gick det till då? Jo, Maven och Johnny Takter fick som väntat en dryg inledning via tredjespår de första 500 meterna (som gick efter 09,4) innan hon släpptes fram till ledningen av Youana. Tempot fortsatte dock i frisk fart och varvet klockades till 11,3.

När 700 meter återstod sände Björn Goop iväg Your Highness från fjärde paret utvändigt och Ulf Stenströmer-stoet fick upp farten rejält. In i sista kurvan kom hon fram utvändigt om ledarinnan och det såg ut att bli en duell de båda emellan när de lämnade övriga med några längder.

Men med 300 kvar rullade Your Highness över i galopp vilket lämnade Maven helt ensam. Glidemaster-dottern kunde motta publiken ovationer hela upploppet ned då hon på spänstiga ben länsade undan till överlägsen seger. Klockorna stannade på superfina 1.11,2a över full distans 2140 meter. En notering som var tre tiondelar från det svenska rekordet för äldre utländska ston som innehas av fransyskan Save The Quick.

– Jag tror aldrig att jag har åkt 11,2 så enkelt över full väg. Hon var enkelt bara bäst, kommenterade segerkusken i segerintervjun.

Bakom kunde Youana greja andrapriset från ledarryggen även om hon blev frånåkt med några längder sista biten. Tredjepriset gick till svenska mästarinnan Jumble Ås som levererade en riktigt lovande årsdebut.

***

Så gick det i övriga V75-avdelningar:

V75-2: Ready For More var storfavorit i Klass 1-finalen och Ready Cash-valacken föll med flaggan i topp. Han fick inleda första 600 meterna i tredjespår innan han kom ned i dödens på Wilda Tigern Jack. Han skulle dock få ge sig mot en riktigt fin Usain Henna som jobbade ned favoriten på målfoto trots sista 900 meterna i tredjespår. Segertiden här var 1.13,0a över 2140.

Oskar Svanberg vann med Usain Henna. Foto: ALN

– Han ville bara ta dem i dag, det är en häst med riktig fighter-instinkt. Det är en grym känsla att allt får stämma precis så som man hoppats, sa segerkusken och tränaren Oskar Svanberg.

V75-4: Johnny Takter agerade skrällkusk i Klass 2-finalen när han lotsade in Lars I Nilssons Flex Lane som till slut vann överlägset. Fyraåringen kunde gå med i ryggar över sista bortre långsidan, vreds på i fjärdespår mitt i sista sväng och kunde avväpna sitt motstånd hur enkelt som helst. Segertiden: 1.12,9a över 2140.

– Han var stark, jag har nog aldrig känt honom så fin, berömde Johnny Takter.

Johnny Takter dubblade på V75. Foto: ALN

V75-5: Peter Untersteiner skrällde i Diamantstoets final bakom Felicia V.E. som enkelt spurtade hem segern efter en häftig avslutning i vida spår. Favoriten Trinity Zet fick gå i dödens på Staro Hollywood, övertog med halvvarvet kvar men kunde inte värja sig till slut. Segertiden blev 1.14,3/2160.

– Hon har gått bra länge och jag har sagt att hon vinner när som helst när det klaffar och det gjorde det i dag, sa Untersteiner.

V75-6: Erik Adielsson grejade det i Silverfinalen bakom Lars Fribergs Mind Your Face som var riktigt fin för dagen. Valacken övertog ledningen med varvet kvar och fick favoriten Zonguldak utvändigt om sig. När denne felade mitt i sista sväng lämnades Mind Your Face ensam och kunde vinna säkert före gott avslutande Falcon Håleryd och On Hold. Segertiden blev 1.12,1a över 2140.

Mind You Face fin i Silverfinalen. Foto: ALN

– Jag var inne på att köra offensivt i dag då hästen kändes väldigt fin i provstarten, sa Adielsson.

V75-7: Favoritvinst i Brons i form av Rocket Zet, tränad av Daniel Redén och körd av Björn Goop. Rocket Zet övertog ledningen in i första sväng och hade sedan kontroll över motståndet. Djali Boko avslutade piggt men utgjorde inget hot för Rocket Zet som segrade på 1.12,0a över 2140.

– Han var mycket bättre i svängarna nu än tidigare. Det är en positivt, glad och cool häst samtidigt som han är riktigt snabb, berömde Björn Goop.

Rätt V75-rad:

8 Maven – Johnny Takter 1,47
3 Usain Henna – Oskar Svanberg 16,05
11 Digital Ink – Örjan Kihlström 2,04
11 Flex Lane – Johnny Takter 20,81
11 Felicia V.E. – Peter Untersteiner 12,81
4 Mind Your Face – Erik Adielsson 13,87
4 Rocket Zet – Björn Goop 3,64

7 rätt: 756 428 kr (62,75 system)
6 rätt: 1926 kr
5 rätt: 114 kr

Omsättning: 95 592 617 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Båth i toppform – vann sex lopp på Bergsåker

Båth i toppform – vann sex lopp på Bergsåker

Svante Båth visade upp ett stall i absolut toppform hemma på Bergsåker under fredagskvällen. Det blev seger i sex av de tolv loppen.

Bergsåkerstränaren Svante Båth hade en riktigt trevlig fredagskväll på hemmaplan. Innan krutröken skingrats för aftonen hade stallet hunnit med hela sex segrar i det totalt tolv loppen. Fyra av segrarna kom inom V64-spelet.

Det började Buckle Up Pellini och Erik Adielsson i kvällens första lopp, sedan styrde Ulf Ohlsson in Pledge Allegiance i V64-upptakten. Här var annars Båths Västerbo Fantast storfavorit men fick nöja sig med tredjepriset bakom stallkamraten.

V64:an avslutades med en trippel, samtliga körda av Erik Adielsson. I tur och ordning vann Hagentoy, Västerbo Loveboat (som såg riktigt fin ut i årsdebuten) samt Balero Mearas. Adielsson, som alltså tog en femling, körde sedan även i Global Rebel i kvällens avslutade lopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Plats i Olympiatravet på spel på Färjestad
Nästa nyhet
Plats i Olympiatravet på spel på Färjestad

Plats i Olympiatravet på spel på Färjestad

När Färjestad avverkar sitt traditionsenliga trav på långfredagen, ska den andra biljetten till Olympiatravet delas ut.

Färjestad brukar alltid ha riktigt fin sport under långfredagen och det gäller såklart även i år. Dagen är till och med förärad en extra V75-omgång. Höjdpunkten under eftermiddagen är Prins Carl Philips Jubileumslopp som avgörs för femåringarna över sprinterdistans.

Förstapriset är en kvarts miljon men utöver det står en plats i Olympiatravet också på spel. Loppet räknas nämligen som deltävling två till superloppet och vinnaren är direktkvalificerad.

D'One är tillbaka. Foto: ALN

Några som provar lyckan i loppet är Hans-Owe Sundbergs vasse Charrua Forlan som nu har årsdebuten avklarad, Björn Goops Derbyfyra Reckless i årsdebut, Daniel Redéns snabba Bostonz Credit samt norska Derbyvinnaren Viking Va Bene.

De femåriga flickorna gör upp i Folke Hjalmarssons Minneslopp. Spännande comeback gör här Roger Walmanns blåblodiga D’One som ju vunnit Oaks och varit tvåa i Derbystoet som unghäst.

I andra lopp under fredagen får vi också se fina kallblod i Th Egnells Memorial och bland andra Indigious i Långfredagsstayern.

Prins Carl Philips Jubileumspokal, 1640 auto

1 Rossella Ross – Johnny Takter
2 Ark Went In – Marcus Lindgren
3 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
4 Viking Va Bene – Geir Vegard Gundersen
5 Reckless – Björn Goop
6 Dream With Me N.L. – Lutfi Kolgjini
7 Attack Diablo – Peter Untersteiner
8 Bostonz Credit – Daniel Redén
9 Alkalizer Am – Johan Untersteiner

Folke Hjalmarssons Minneslopp, 2140 auto

1 Donna di Quattro – Christoffer Eriksson
2 Mythical Fortune – Stefan Söderkvist
3 Xenia G.T. – Per Lennartsson
4 Blue Martini Ås – Kenneth Haugstad
5 Rondine d’Amore – Johan Untersteiner
6 Radysin America – Johnny Takter
7 D’One – Örjan Kihlström
8 Ninepoints Lucy – Jörgen Westholm
9 My Gliding Angel – Thomas Dalborg
10 Tirana C.N. – Ulf Eriksson
11 Claudia B.R. – Björn Goop
12 Lotuscherie – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fina årsdebuter av Månprinsen och Quid Pro Quo
Nästa nyhet
Fina årsdebuter av Månprinsen och Quid Pro Quo

Fina årsdebuter av Månprinsen och Quid Pro Quo

Både Månprinsen A.M. och Quid Pro Quo gjorde årsdebuter på Bollnästravet under torsdagen. Båda bjöd på uppvisningssegrar.

Storstjärnor i comeback stod på programmet både på varm- och kallblodssidan vid Bollnästravets tävlingar under torsdag kväll. Det slutade i lika väntade som odramatiska segrar för Månprinsen A.M. och Quid Pro Quo.

Månprinsen hade inte startat sedan mitten av september med några spår av ringrost kunde inte märkas på åttaåringen. Hästen stod med dubbla tillägg men Gunnar Melander kunde snyggt lotsa fram Svall Ivar-hingsten i tredje, och sedermera andra utvändigt.

Med 700 meter kvar stöttes det bakifrån i kön och då sände Melander ut sin superstar i tredjespår. Månprinsen A.M. svarade direkt, svepte fram mot den ledande Krusen och övertog täten på vad som tycktes som några få steg. Efter det var segerdiskussionerna förda till handlingarna. Månprinsen A.M. lättade undan med några längder och vann hur enkelt som helst.

Segertiden stannade på 1.25,0 över 2680 meter och förstapriset betalade 35 000 kronor. Art Kjarvald blev tvåa medan Hulte Magnus snöt åt sig bronset.

– Det fanns mycket krafter kvar i honom när vi passerade mållinjen. Den här hästen är verkligen någonting utöver det vanliga. Jag har aldrig tidigare tränat en liknande häst, berömde Gunnar Melander enligt Kanal 75.

Quid Pro Quo var riktigt fin i årsdebuten. Foto: ALN

Tidigare under kvällen hade fjolårets Sundsvall Open Trot-vinnare Quid Pro Quo haft lekstuga i sällskap av Erik Adielsson. Svante Båth-kanonen gjorde första starten sedan slutet av oktober och hade en perfekt uppgift i ett snabblopp med blott sex hästar till start.

Quid Pro Quo blåste till ledningen direkt, öppnade 500 efter 12,7, lugnade ned farten för att öka den igen över sista bortre. In på upploppet kunde Erik Adielsson konstatera att ingen av motståndarna utgjorde någon fara och han lätt sin häst få gå ifrån med några längder på ett väldigt mersmakade sätt.

1.13,3a över 2140 var tiden och belöningen 30 000 kronor. Herr Razteputz tvåa från vinnarhålet och Increased Workload trea.

– Han kändes fantastiskt fin och stod för en topprestation direkt. Jag tror det var nyttigt för honom att han fick en rejäl genomkörare direkt, sa Erik Adielsson enligt Kanal 75.

Den preliminära planen för Quid Pro Quo är en start på Bergsåker den 19 april och sedan Prix Etain Royal i finska Seinäjoki 2 maj.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Det fanns mycket krafter kvar"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Det fanns mycket krafter kvar”

V65 Solvalla: ”Det fanns mycket krafter kvar”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Stefan tog på sig galoppen senast då Örjan sagt att hon behövde gå med stång då hon galopperade även för honom starten före. Det blir stång nu i alla fall och skor runt om samt jänkarvagn som tidigare. Det fanns mycket krafter kvar senast och hästen kan öppna bra, säger Marcus Schön om Showit N Glowit (V65-2)

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

3 Made Speed Bowl – Hon fick ett aningen för tufft lopp senast men höll ändå farten starkt och hon har stått för fina insatser varje gång. Det var hennes tredje start på en månad och jag tycker hon tjänat ihop till en fullträff snart. Mina hästar brukar gilla Solvalla av någon anledning och dessutom kommer vi nog kör med rycktussar för första gången. Spåret är bra och man kan ju alltid hoppas att hon kommer till spets. Skor runt om, säger Michael Sandström.

6 Maryland – Hon var mycket fin debuten för oss senast och vi var nöjda. Hon har tränats lugnt därefter och allt verkar bra. Hon ska räknas tidigt om det klaffar och det är skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

11 Digital Edition – Hon är riktigt bra i ordning och det här gången blir det barfota runt om som näst senast, då blir hästen mycket rappare. Vi kör även med helstängt huvudlag och jänkarvagn vilket är optimalt. Jag har inte kollat motståndet riktigt, men hon bör nog räknas tidigt i den här klassen, säger Marcus Schön.

12 Rally Cleo – Hon var bra vid segrarna men kanske lite sämre senast. Vi behandlade henne lite och hon fick stå över ett par jobb men sedan har hon tränat på bra. Av jobben att döma så känns det som att formen sitter där och jag tycker det är en bra häst för klassen. Vi tar bort murphyn den här gången och hon har i alla fall fötter att gå barfota bak, men vi får avvakta banan först med det beslutet. Jag tycker hon är bättre bakifrån, säger Magnus Lillieborg.

13 Bonjour Shangri La – Hon blandar och ger lite och presterar ojämnt. Nu blir det skor runt om och det känns som en platschans om det löser sig, säger Marcus Schön.

Lopp 2, V65-2

1 Chroma Victoria – Hon gjorde det väl fullt godkänt i nästan varje start förra säsongen men var kanske lite seg av sig. Nu återkommer hon efter vinterträning och hon känns väldigt pigg och glad. Det här är en fin häst som nu fick bra utgångsläge och på det kan hon säkert duga en bit. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

2 Showit N Glowit – Stefan tog på sig galoppen senast då Örjan sagt att hon behövde gå med stång då hon galopperade även för honom starten före. Det blir stång nu i alla fall och skor runt om samt jänkarvagn som tidigare. Det fanns mycket krafter kvar senast och hästen kan öppna bra, säger Marcus Schön.

4 Quickspin – Hon var fin senast och ska ses med chans här. Allt verkar bra i jobben efter senast och det blir skor runt om. Läget kan vi inte klaga på, säger Tino Ärling i stallet.

5 Made My Way – Hon är en rätt så fin häst som har en hel del fart i sig men hon har inte riktigt fattat vad detta går ut på ännu. Hennes två senaste lopp har åtminstone varit stabila men vi får fortsätta starta och hoppas polletten trillar ner. Skor runt om, säger Michael Sandström.

6 Navaj Brodda – Hon visar inte så mycket av värde och måste börja leverera jämnare insatser. Hon står fint inne i loppet men jag måste ligga lågt här och hoppas på pengar. Barfota runt om, säger Hans R Strömberg.

8 Islamorada – Hon har varit bra vid två raka segrar och vann sist trots att hon var brunstig och agerade segare än tidigare. Det ska vara bättre på den fronten till denna start men hon har aldrig testat bilen, fick ett dåligt läge och dessutom möter hon ju tuffare hästar nu. Detta är dock en förnuftig häst som kommer tjäna fina pengar framöver men denna gång blir det nog svårt att vinna. Vi kommer ändra från öppet till halvstängt huvudlag och sen kör vi rycktussar för första gången. Skor runt om, säger Joakim Elfving.

10 Vega – Hon har inte gått som vi hoppas på och är för seg hittills. Jag hoppas kunna starta på tätare framöver så hon kan piggna till lite. Senast var hon godkänd och kanske lite på rätt väg. Det blir urryckare för första gången nu och skor runt om, säger Magnus Lillieborg.

Lopp 3, V65-3

3 Enormous Hangover – Han hängde med fullt bra senast och hästen har bra form. Jag har inte kollat så noga vad vi möter men det kan nog vara ett bud här. Läget är bra. Han tävlar åter med skor runt om, säger Ari-Pekka Pakkanen.

4 Countrygirl Ås – Hon gick fort upploppet ner senast och verkar vara i gott slag. Hon är inte borta med rätt resa. Vi kör henne barfota fram, säger Tino Ärling i stallet.

5 Flörten – Han gör årsdebuten men är bra förberedd utan att vi liksom har bottnat honom i jobben. Han har gått 1.20 som snabbast i ett provlopp för ett tag sedan och jag är klart nöjd med hur han känns. Den här hästen är inte alls så tokig och skulle man räkna ut han ”träffprocent” när han väl hållit sig på benen tror jag han skulle få fina siffror. Dock har han inte alltid skött sig men är stark av sig och gör ofta sitt. Nu kommer vi värma honom bakom bilen och testa utan käk. Han trivs bäst med tempo på loppet men jag tror Veronica kommer köra på chans eftersom det är första starten sedan i december. Barfota runt om, säger Peter Törnqvist.

7 Peridot – Han har gjort stabila insatser i år men har också körts snällt och kusken har inte direkt begärt så mycket av honom. Hästen har kunnat stressa upp sig tidigare men det verkar bättre på den fronten och han är inte alls så tokig. Nu drog ett dåligt läge som drar ner chanserna och vi får vara nöjda med pengar. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

8 Sweetcgildofmine – Det är ett hårt lopp för henne och kort distans är hennes bästa. Hästen är jäkligt startsnabb men spåret är iskallt och jag är nöjd om hon tjänar pengar. Aluminiumskor runt om och den här gången blir det helstängt huvudlag, säger Kjell Brandt.

9 King Classic – Han gick bra senast och blir bättre när han springer fritt utan skor och skydd. Det blir barfota igen och han trivs bäst med snälla lopp. Det är min dotter som kör första gången i tävlingssammanhang men hon har kört honom i provlopp förut och har även rutin från ponnylopp. Det är en lättkörd häst och platschans kan det vara. Han borde inte bli sämre med tätare starter nu, säger Morgan Ivarsson.

12 Hot Prince – Han vann senast efter sen lucka och förvandlades då till en speedkula. Skämt åsido så var han positiv då jag tror han varit nedsatt av halsinfektion starterna före då Erik kört honom. Hästen trivs bäst i främre träffen och Lasse kan hästen sedan förut och får lägga upp taktiken själv. Vi får hoppas att kusken kan kompensera det dåliga utgångsläget. Min häst tål i alla fall dödens och jag har lite förväntningar. Det blir fortsatt skor runt om, men jag hoppas kunna köra honom barfota i sommar då jag tror det kan ge bra effekt, säger Anna-Karin Rundqvist.

Lopp 4, V65-4

1 Alvena Tyson – Han löper faktiskt mycket bättre än vad han förtjänar och överraskar på mig mest varje gång. Ändå har jag svårt att tro på honom och han känns mest som en mittfältare trots fint smygläge. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

4 Poppe Star – Han fick ett fint lopp senast men gjorde det bra utan att gå i botten. Allt verkar väl efteråt och läget är bra. Han är rätt så hygglig ut men kan bli lite het så rygglopp i hårt tempo är det bästa. Jag tänkte ett tag köra barfota men det blir skor igen, säger Dick S Jansson.

5 Essence Ås – Hon var fullt godkänd senare och bör ha mått bra av den genomköraren. Det är perfekt distans och vettigt läge. Balansen är inte bestämd ännu, säger Stig H Johansson.

7 Spyglass Hill – Det är en fin travare som ständigt har otur i spårlottningen. Senast var den en omöjlig uppgift men hästen gick i alla nytt rekord fast vi blev utan pengar. Hästen känns jättebra och är ganska snabb ut och distansen passar bra. Klaffar det kan han vara långt fram, säger Kjell Brandt.

9 Dark Surprise – Han gör det väl okej utan att glänsa i loppen utan jag tycker egentligen att han mest hänger med. Han får fortsätta starta på i jakten på lite rappare ben så därför tycker jag att smygläge är bra. Vi chansar invändigt och hoppas det löser sig till slut. Barfota bak, säger Olle Alsén.

12 Prince New Dawn – Han vann direkt i årsdebuten senast men blev lite seg sista biten. Jag tycker nog att marginalen var säkrare än det såg ut och han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Nu är vi aningen bortlottade men han är inte så tokig bakifrån heller. Visst hade framspår varit bättre men jag tycker ändå inte vi är slagna på förhand, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 5, V65-5

1 Panama As – Hon är inte så enkel då aktionen inte är den bästa och hästen har inte fått till det på slutet. Innerspåret kan hon inte utnyttja men en snäll resa kan vara lämpligt då hon behöver lite klaff, säger Kai P Jussila.

2 Sinks Canyon – Jag har nog trott lite för mycket på henne på sistone känner jag. Hästen har gått ganska bra men saknat det lilla extra. Hon står lite på tur för seger och har ett passande lopp påskhelgen i sin nästa start. Barfota fram, säger Marcus Schön

5 Dream In Euro – Hon brukar vara trög men senast låg hon på i loppet och var inte bra. Blodproven säger inget negativt och allt verkar väl. Vi kör med norskt huvudlag nu i stället för heltstängt och åter skor runt om. Vi får tro på en bättre insats, säger Svante Båth.

6 Anthologie – Hon hamnade i kön senast och avslutade sedan bra. Med bättre löpningsförlopp så bör hon duga fint denna gång och vi kör henne barfota fram, säger Tino Ärling i stallet.

9 Occasione Font – Hon var hängande i spåren mest hela tiden senast tyckte jag men höll ändå väldigt starkt hela vägen. Hon fick gå aningen för tidigt och är bäst med liknande smygresa som hon fick på Solvalla näst senast. Jag tycker att hennes speed är den största styrkan och får vi rätt lopp nu fäller hon många. Formen är i alla fall bra och tanken är att köra barfota fram, säger Inger Olsson.

10 Bubbly – Det gick fort till slut senast som uppanmäld i V75-lopp och vi tappade ett par placeringar på att hon bröt ut då vi tappade lite fart. Hästen hade även till brunst dagen till ära. Det verkar normalt i jobben efteråt då hon alltid är på hugget i träningen. Läget är lurigt men hon är snabb och ska räknas om det klaffar. Möjligen blir det lite lättare balans till aluminiumskor runt om nu, säger Lars-Åke Söderholm.

11 Silvia Logoj – Hon är en jättefin häst som gått bra på slutet. Det var synd på spåret då jag hade varit sugen på ledningen med framspår men nu är vi utlämnade fast att hästen går bra även bakifrån. Hon gick med brodd senast men nu blir det sommarskor. Med lite klaff kan vi vinna, säger Sandra Svensson.

Lopp 6, V65-6

5 Seedorf O.M.F. – Han har rätt så bra kapacitet men är svårbedömd i första starten hos oss. Han har inte gått något snabbare och verkar lite stökig i jobben ibland. Spåret bör han klara men det finns galopprisk senare. Skor runt om, säger Stig H Johansson.

6 Big Ben – Han gnuggar på skapligt men är lite entaktad och det krävs en hel del tur för att han ska kunna räcka ända fram. Jag tycker väl egentligen att han borde varit trea senast för att få riktigt godkänd men han får kämpa på och jag har inte större förhoppningar på honom. Barfota fram, säger Hans-Owe Sundberg.

7 Lotus Eld – Han fick lite sparat i årsdebuten senast och jag var faktiskt väldigt nöjd med insatsen. Med lite bättre flyt på vägen kunde han varit trea men tiden blev i alla fall väldigt bra. Jag tycker att han känns fin efter det och den här hästen gör oftast sitt i loppen. Trampar han bara iväg från det här spåret tror jag att en fin insats är att vänta. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

9 Mystery Love – Han gör första starten för året men har känts fin i träningen. Vi har kunnat kört honom i sanden den senaste tiden vilket han verkligen gillar och konditionsmässigt är han väl förberedd. Vi har inte kört honom i några tempojobb så kanske fattas det fart i benen på honom. Han var riktigt bra ett par gånger i fjol och går den här starten som vi tänkt blir det V75 på Romme nästa helg. Skor runt om, säger Peter G Norman.

11 Tequila Palema – Hon fick ett alldeles för tufft lopp senast, då hon blev hängande i spåren där mitt i loppet, men jag tycker ändå att hon fullföljde riktigt starkt. Nu har det blivit ett par krävande lopp för henne och tanke är att köra snällare denna gång. Sen får man se hur långt det räcker men jag har inte kollat så mycket på motståndet hittills. Hon har mött ganska tuffa hästar och kan säkert hävda sig skapligt nu också. Barfota runt om, säger Claes Sjöström.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mr Perfect är ute efter sjätte raka segern

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson