En hemsk händelse utspelade sig på Östersundstravet under onsdagen när en häst kolliderade med en traktor som preparerade banan.

Lärlingen Mats Wedin skadades och bröt bland annat benet i den tragiska händelsen som skedde på Östersundstravet under onsdagen.

– Fotleden är av. De pratar om att den ska skruvas ihop. I övrigt är jag mörbultad och öm i revbenen. Men som vanligt hade jag säkerhetsvästen på mig och det räddade nog mig från svårare skador, säger han till Östersundsposten.

Olyckan inträffade under eftermiddagen när Wedin var ute och träningskörde ett tvåårigt sto i träning hos Rikard N Skoglund. Plötsligt blev hästen skrämd och tog själv sats mot den mötande traktorn som hann stanna, men kollisionen var oundviklig.

Den skadade hästen fördes till veterinär för tillsyn.

– Hon är på Hästkliniken, men det var inga positiva rapporter från Rikard, säger Mats Wedin till Östersundsposten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Säker spetsseger för Support Justice

Säker spetsseger för Support Justice

Odramatisk var sammanfattningen av Support Justice andra start för året. Den norska stjärnan spårade varje meter på Bjerke.

Faktum var att den enda dramatiken gällande Support Justice andra start var den galopp som hästen visade i värmningen, vilken måhända kunde oroa något. Men väl i loppet travade sexåringen som ett schweizerur.

Geir Vegard Gundersen höll enkelt upp ledningen från innerspåret med sin dyrgrip och öppnade halvvarvet efter 1.11. Bakom lade sig motståndet på rad och efter att ha dämpat farten på mellanvarvet blev det full gas igen genom sista sväng.

Årsdebuterande Papagayo E. i vinnarhålet var den enda som kunde haka på, men utgjorde aldrig någon fara för Support Justice som skar mållinjen på 1.13,0a över 2100 meter. 30 000 norska kronor var belöningen.

– Support Justice var mer på hugget i dag jämfört med senast, sa Gundersen efter loppet enligt tgn.no.

Nu väntar ytterligare en start på hemmaplan innan Support Justice tar sig an Olympiatravet på Åby den 25 april, ett lopp som hästen redan är inviterad till.

Du kan se loppet här. Klicka på Lopp 4.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Vass Explosive de Vie fällde Al Dente
Nästa nyhet
V86: Vass Explosive de Vie fällde Al Dente

V86: Vass Explosive de Vie fällde Al Dente

Kullkungen Al Dente gjorde spännande årsdebut men fick ge sig i slutstriden – mot toppfine Explosive de Vie.

Förra årets gigant i dåvarande treåringskullen Al Dente gjorde sitt första framträdande för året när han äntrade Solvalla på onsdagsaftonen. Med Ulf Ohlsson i vagnen i ett fyraåringslopp blev det första starten på drygt fem månader.

Jim Oscarsson var förklarligt glad. Foto: ALN

Den Catarina Lundström-tränade segermaskinen höll upp ledningen från innerspår och anförde fältet efter 12,3 första 500 och kunde lugna ned till 16,6 på varvet. Vid det laget hade Origo Tilly kommit fram i dödens och denne började mangla på ledaren över sista bortre.

Al Dente såg pressad ut när duon stegade in i sista sväng men 300 meter kvar flög Origo Tilly plötsligt upp i galopp. Favoritspelarna fick därmed åter upp hoppet men nu var det i stället Explosive de Vies tur att bjuda upp till tango. Jim Oscarssons amerikan hade inlett i dödens men nu travat ett varv som tvåa i andraspår.

Och över upploppet kunde inte årsdebuterande Al Dente värja sig. Explosive de Vie, tillika årsdebutant, slog klorna i sin motståndare med 100 meter kvar och Explosive Matter-sonen vann till slut mycket säkert. Segertiden var 1.13,7a över 2140 meter, en tiondel före Al Dente. Förstapriset var 100 000 kronor.

– Det här är ju fantastiskt. Han har bara gått ett banjobb före det här loppet och aldrig tidigare mött eliten. Och så går det så här, sa Jim Oscarsson efteråt enligt Kanal 75.

V86 i övrigt:

…Fine Charrua Forlan gjorde även han comeback för Hans-Owe Sundberg, avslutade starkt men var chanslös att rubba ledande Kazire de Bob som vann mycket enkelt för Jorma Kontio.

Thomas Uhrberg blev lite av dagens man i den svårfunna V86-omgången då han tog hem två av loppen på Åbytravet. Segerduon stavades Ulf Stenströmer-tränade Ritzo och norsktränade Remee la Marc.

…Daniel Redéns fina femåriga sto Windy Ways avslutade V86-spelet genom att spurta hem sin tredje raka seger på riktigt fint sätt.

…Utanför kupongen avgjordes Ragnar Thorngrens Minne för fyraåringarna på Åby och loppet såg en överlägsen vinnare i Conrad Lugauers jättetalang Spartan Kronos trots första starten sedan september. Segertiden var 1.14,0a över 2140 meter – åtta tiondelar före Sylvester America.

Rätt V86-rad:

6 Pelikan Trio – Peter Untersteiner 20,77
7 Explosive de Vie – Jim Oscarsson 10,40
7 T. Rex D.K. – Peter Untersteiner 2,62
6 Kazire de Bob – Jorma Kontio 5,66
1 Ritzo – Thomas Uhrberg 8,12
2 Secret Misson – Stefan Melander 3,39
4 Remee la Marc – Thomas Uhrberg 4,46
12 Windy Ways – Daniel Redén 3,47

8 rätt: 2 551 719 kr (2 system)
7 rätt: 12 113 kr
6 rätt: 697 kr

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Axevalla

Torsdag: V4-tips till Axevalla

V4 Axevalla 26 mars

Omgången: Axevalla kör dagens lunchtrav och det är favoriter som det finns frågetecken kring i alla loppen. Jag spikar en andrahandare som gör debut i ny regi, och kryddar även med en flerkupong.

Det är risk för luriga förutsättningar då det ska komma in ett rejält regnväder och även kraftig blåst vid lunchtid.

Bästa spiken: 1 Star Advisor Joli (V4-2) är en V75-häst som gör spännande debut i ny regi, och minst lika spännande med Benzon bakom. Perfekt läge och trots onödigt bra motstånd tror jag att han vinner från ledningen.

V4-förslaget är på 920 kronor:

1-3-10-11 (5-4)

1 Star Advisor Joli (7-3)

5-4-2/ 8-11-6-3-9-7-1-12 (5-4)

8-12/ 4-15-7-3-10-11-13-14-5 (9-2)

4x1x3x11 = 264 kr

4x1x11x2 = 176 kr

Fleris: 4x1x3x2 x 10 = 480 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

1-5 x 600

1-2,4 x 200

 V4-1:

Ranking: A: 1-3-10-11 B: 5-4-9-2-7 C: 12-6-8 

Spetsanalys: Xena Tim var snabb två starter i våras och kan hålla ut dem, men kanske släpper till Bahama Mama i första sväng. Även Lady Lane Fame är kvick, men borde inte ta längder på de invändiga.

Loppanalys: 3 Bahama Mama är favorit, men man kan inte påstå att hon har rosat marknaden i nya regin hos Stenströmer. Hon hoppade i volten i första starten, näst senast under anfall i slutsvängen och hade varit tvåa eller trea bakom bra hästar felfri så det var snöpligt. Hon hängde ner i banan då och gick med lite annan utrustning senast, men blev på tok för pigg så kusken fick köra fram med henne men hon slappnade aldrig av och tröttnade tidigt. Hon går bäst i ledningen är känslan, och har varit 1-2-2-1 därifrån på fyra försök, en gång knappt slagen av Raggamuffin. Kusken kommer prova och får hon överta är det troligt att hon får sin seger då hon vill löpa på där framme. Anmäld med bakskor idag.

Jag vill inte gå på henne ändå med flera frågetecken och som favorit och en sådan som 1 Xena Tim är lite intressant. Hon gjorde det bra förra året och var bra vid spetssegern i december. Hon har hamnat illa på det vid tre av årets fyra starter och inte kunnat vara med och strida, men nu ser det bra ut och hon har varit snabb från innerspår tidigare. Från ledningen är hon obesegrad efter två försök och räknas både från spets eller ledarryggen.

10 Ave Amazon kan sitta där, hon satt fast näst senast och gick fullgott bakom Dawning Dream senast via ett 14-varv till slut. Anders låter lite uppåt om 11 Eternity of Joy och kanske tål hon lite mer jobb mot dessa hästar och skulle blir barfota igen – men hon är anmäld med skor vilket är minus. Satt fast med allt kvar senast.

V4-2:

Ranking: A: 1 B: 7-3-5-12-6 C: 10-8-2-9-4-11

Spetsanalys: Star Advisor Joli har hållit upp innerspåret alla fyra gångerna han haft det och gör det även nu. Sedan får vi se om man släpper till Remember My Name i svängen då han kommer farande.

Loppanalys: 7 Remember My Name är favorit och det är en bra och maffig häst. Det var påställt senast med ett lopp i kroppen och man drag av skorna och körde med racerutrustning och han for till ledningen, men fick hård press av Jeppe Juel och det gjorde så att krafterna tröt sista biten och Send In the Clowns kunde speeda förbi sista biten. Han höll bra, men lite brydd är i alla fall jag på skallen på honom. Det kan vara fel, men är min känsla att han inte riktigt tar i längre och det är inte många som får ge sig till Send In the Clowns… Även i Bertmarks såg han klar ut, men var utan svar på upploppet. Är han som i försöket till det loppet då han bara bombade undan från ledningen, ja då är han bäst här med – men det är inte givet med spets och jag går emot. ”Krut” har annars bra snurr på hästarna för dagen.

Jag chansar och går på 1 Star Advisor Joli som är en riktigt bra spetshäst! Han har 9/11 från ledningen och har tagit ledningen alla fyra gånger han haft innerspår. Det är debut för duktiga Sofia Aronsson vilket känns spännande, och inte minst med Niclas Benzon i vagnen. Han är grym och jag räknar med att han kör i sin Ghost-vagn och då blir det inte lätt att ta sig förbi ettrige Star Advisor! Han har grym skalle hästen och även om han kan se trög och slagen ut så brukar han hålla huvudet först på linjen. Visst kanske man vill ge honom ett snällt lopp efter paus, men jag hoppas att man spänner bågen och spetsar hem det!

Dessa är V75-hästar och det är även 5 Listas Rafiki som startade flitigt på V75 och blev sliten och det låter som ett lugnt upplägg och köra för framtiden nu.

Bland skrällarna nämner jag 12 Jonathan Palema som gick positivt efter galopp senast och passas framöver. 6 Bowie Boko tror Björn behöver loppet.

V4-3:

Ranking: A: 5-4-2 B: 8-11-6-3-9-7-1 C: 12

Spetsanalys: Smirre Creek tar ledningen om han sköter sig bakom bilen, det har han gjort 4/6 senaste med liknande läge och han har öppnat under 10 första 500.

Loppanalys: Lunchens lurigaste lopp där det inte vimlar av hästar som gillar att känna blodsmak i munnen… Rutinfavorit är 5 Wine and Dine som är rejäl och nyttig och alltid med där framme, men vinner inte så ofta. Vid senaste segern kördes han till spets 1800 kvar och gick undan säkert. Han gick bra utan att riktigt räcka efter det, innan han fick vila tre månader. I comebacken kördes han på chans mot hästar av V75-klass ochy gick helt okej mellan hästar utan att ha sparat. Det var Quantum Outlook som vann och även Fossens Bonus var med. Formen ska vara uppåt, han tränar bra och gynnas av distansen. Det var skor senast, nu barfota bak och även om han är bäst utan alla skor så är det ändå bättre. Risk att han släpps till ledningen och då vinner han, men annars är han inte given vinnare.

4 Smirre Creek tar ledningen och det är en spetshäst som har grym spetsstatistik då han vunnit 8/10 från ledningen! Dessutom galopperade han bort en trolig seger 700 kvar en av förlusterna och senast han gick i ledningen var han sjuk och stannade 500 kvar. Han har inte startat på en tid, och 2640 känns inte som ett plus, 5/8 på långt har han inte fått pengar – men han har en spetsseger från i höstas på just 2640 då han drog undan och körde så snabbt som 15 första 2000 och vann på 15,1. Är han i den formen så kan han rinna undan.

2 Barack Boko var väldigt positiv på V75 senast och då han kom loss i slutsvängen såg han ut som vinnaren. Nu orkade han inte riktigt koppla grepp, men var inte långt efter tättrion i mål.

6 Chippen Ås bromsade sig först senast och han måste ha mycket klaff för att ta andra raka och känns sådär spännande som andrahandare med strulläge då han är långsam från start. 11 Rocking Simoni har ryckt upp sig barfota och för bike och hängde med bra senast men har svårt att sätta huvudet först. Nu var det Bart M.M. som vann det och lite enklare nu, men han ville inte gärna förbi de andra två som stred heller var känslan.

V4-4:

Ranking: A: 8-12 B: 4-15-7-3-10-11-13-14-5 C: 9-2-1-6

Spetsanalys: De öppnar inte så snabbt här och jag tror att Effie Marconi har bra chans att kliva till ledningen om kusken testar för det. Hon var snabb med sjundespår och snabb för just Johan med spår 1.

Loppanalys: Jag spelar utgång på min vinnare 8 Effie Marconi som jag har bra känsla för. Hon blir allt bättre, och det verkar som att hon får bättre självförtroende och styrka och håller sig ofta i trav hela loppen numera. Senast var hon ute mot bra märrar i försök till Diamantstoet (även om det inte var värsta försöket som körts…) och intrycket var lysande på henne, men hon galopperade till slut då hon kom loss och sköt till mellan hästar. Det var till synes gott om sparat då och ett spelintryck. Hon bombade till ledningen med spår långt ut tidigare och gör hon det nu mot mindre snabba hästar borde det vara bra segerchans.

4 Mellby Akacia är inte snabb men stark och gick bra senast från svårt läge. Hon har svårt med tempoväxlingar och gynnas säkert om det skulle bli lite kladdig bana. Dock är hon osäker och ingen stark favorit trots allt.

Jag dubblar utgången med mer spelintressanta 12 Chill Out Zaz som Håkan låter klart uppåt om och det blir nu barfota runt om. Hon har mött bra hästar och har skrällfart i benen, gick rätt bra till slut från kön senast.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Han känns ännu piggare nu"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Han känns ännu piggare nu”

V4 Axevalla: ”Han känns ännu piggare nu”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han känns ännu piggare i jobben nu efter senast. Spåret är inte bra men jag laddar från start. Det blir svårt att komma förbi ettan men har vi tur kan någon annan ta sig förbi den för att släppa till oss. Jag har mött ettan i V75 tidigare och den kämpade på rejält och vi tog oss inte förbi till slut. Barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Håkan K Persson om Remember My Name (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

11 Eternity of Joy – Hon körts ganska snällt på sistone och blev bland annat fast senast på Axevalla med gott om krafter sparade. Formen kommer mer och mer och nu kan det faktiskt vara läge att köra lite mer offensivt. Det blir barfota runt om igen och med klaff på vägen tror jag att hon är med och gör upp om det, säger Anders Svanstedt.

1 Star Advisor Joli – Han har fått samma träningsupplägg som mina övriga årsdebutanter och de har löpt bra. Han har fått ett banjobb samt intervalljobb. Han verkar fin. Tyvärr slog han sig lite i hagen förra veckan men han visar ingen hälta i jobben därefter. Jag är lite sugen på att rycka skorna men det spar vi nog på och det blir skor runt om som han alltid haft. Norskt halvstängt huvudlag, säger Sofia Aronsson.

Lopp 2, V4-2

5 Listas Rafiki – Han har fått pausa ett tag efter att ha blivit sliten där på Kalmar. Det blev många V75-lopp på raken och den här pausen tror jag var välbehövlig. Formen kommer inte vara på topp men på sin grundkapacitet borde han kunna duga långt ändå. Troligtvis kör vi barfota fram, säger Anders Svanstedt.

6 Bowie Boko – Han har haft sina skavanker och börjar komma upp i åren och är inte så lätt att vinna med. Han verkar helt ok utan att glänsa och har platschans. Inga ändringar är planerade. Vi har provat det mesta, säger Ola Frisell i stallet.

7 Remember My Name – Han känns ännu piggare i jobben nu efter senast. Spåret är inte bra men jag laddar från start. Det blir svårt att komma förbi ettan men har vi tur kan någon annan ta sig förbi den för att släppa till oss. Jag har mött ettan i V75 tidigare och den kämpade på rejält och vi tog oss inte förbi till slut. Barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Håkan K Persson.

Lopp 3, V4-3

2 Barack Boko – Han var positiv senast och ska räknas då han inte lär vara sämre nu. Han får skor runt om idag då det är lite slitet på hovarna. Liten nackdel men marginellt. Han öppna bra och vi siktar på spets, säger Per Emil Henriksson.

5 Wine And Dine – Han fick en snäll resa senast efter uppehåll och Björn var nöjd med hur han travade och det är viktigt med honom. Han är uppåt och vinner nog lopp snart. Allt är bra i lugna jobb. Mest troligt blir det inga ändringar, säger Ola Frisell i stallet.

6 Chippen Ås – Han var väldigt bra i comebacken senast och det var väl aningen överraskande att det räckte till seger. Han hade inte startat på länge innan det och hade två rundbanejobb i kroppen men inget som kunde liknas vid en rejäl urblåsare. Rimligtvis har han gått framåt med det loppet i kroppen och motståndet ser väl likvärdigt ut. Med liknande klaff som senast spurtar han nog förbi många. Barfota runt om, säger Thomas Dalborg.

11 Rocking Simoni – Han har avslutat bra två gånger på raken och det är sådana lopp i ryggar han ska ha för att komma till sin rätt. Formen är riktigt bra på honom men vi fick ett dåligt läge och dessutom är han inte den typen som vinner lopp så ofta. Skulle det klaffa är han säkert med och hugger där framme. Barfota runt om, säger Jimmi Ehlers.

Lopp 4, V4-4

4 Mellby Akacia – Hon lever på styrkan men har en speciell aktion och är inget att lita på. Hon har rätt bra förutsättningar och är inte borta. Hon var duktig senast bakom en bra häst. Hon tävlar med skor runt om, säger Ola Frisell i stallet.

9 Mimi Marje – Hon återkommer efter tävlingsuppehåll men känns fin i jobben och har gått 19/2000 meter som snabbast. Hon känns fin på alla sätt men kommer inte vara på topp direkt och det blir ett snällt upplägg. Barfota bak, säger Jimmi Ehlers.

12 Chill Out Zaz – Hon kämpar på bra och kan duga i det här gänget. Vi behöver dock tur från detta läge men hon är stark och verkar i fin form. Barfota runt om idag och norskt huvudlag, säger Håkan K Persson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hockey-VM orsakar senare starttid för V75

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson