ATG kan komma få ytterligare en konkurrent. Finansmannen och storhästägaren Rune Andersson undersöker möjligheterna att starta spelbolag på Malta.

Industrimannen Rune Andersson, 70, är även inom travsporten ett välkänt ansikte. Det framför allt som storhästägare och uppfödare genom sitt företag Mellby Gård.

Andersson har de senaste åren varit en av de mest kritiska rösterna till Svensk Travsports styrelse och propagerat för att Svensk Travsport borde etablera ett spelbolag på Malta för att den vägen slippa betala hundratals miljoner i skatt till staten varje år.

Nu verkar det som om Andersson i stället väljer att ta saken i egna händer. I en intervju med Travronden berättar finansmannen att han för närvarande undersöker möjligheterna att själva starta upp ett spelbolag på Malta. Ett bolag som därmed skulle bli direkt konkurrent till ATG.

– Den enda reglerade marknaden som ATG har i dag är totomater och banspel. Eftersom nätspelet är över hälften av totonettot så innebär det att man betalar 35 procent i skatt för allting och det blir ju väldigt löjligt. Halva delen behöver man inte skatta för eftersom det inte finns någon reglering för den. I praktiken betyder det att man betalar skatt på 70 procent på den delen staten har inflytande över, säger Andersson till Travronden och fortsätter:

– Det är inte hållbart att betala skatt för någonting som är fritt och när du kan starta ett bolag på Malta med en procent i avgift. Eftersom nätspelet ökar varje år snabbare än ban- och totomatspel skulle det var väldigt farligt om det kommer ett rent kommersiellt bolag och drar igång.

Rune Anderssons tanke är alltså att starta ett spelbolag där stora vinstintressen saknas. I stället är meningen att samla ideella krafter i form av entreprenörer och storhästägare som är villiga att investera i projektet. Något som enligt kalkylen ska kunna generera omfattade summor pengar tillbaka till sporten.

– Diskussionen är igång och jag har hittat några entreprenörer som är beredda att driva verksamheten och några hästägare som är stadda i kassan. Jag tror inte det är så väldigt svårt att få igång detta eftersom det finns rätt så många plattformar på Malta, säger han till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

V64 Romme 20 mars 

Omgången: Det är bra favoriter i flera av loppen på Romme och risk för att utdelningen aldrig tar fart på allvar. Jag testar att gardera den största och spiken känns sund då jag tror på tidig spets.   

Bästa spiken: 6 Mockingbird Face (V64-4) har en perfekt uppgift och inte minst då han är storfavorit lär han kunna glida till ledningen för Toby. Han har 2/2 i front och visade toppform senast i dödens på Bart M.M. och borde dra musten ur övriga i god tid.

V64-förslaget är på 2.016 kronor (enbart för alla rätt):

10-11 (6-1)

10-6/ 5-7-8-9-1-4-3-15-11 (2-12)

2-13-3-14-8-12-15-10 (1-4)

6 Mockingbird Face (3-11)

4-6-7 (2-5)

2-3/ 4-6-9-10-11-8-7-12 (2-3)

2x2x8x1x3x10 = 960 kr 

2x11x8x1x3x2 = 1056 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

4-2 x 700

6-2 x 200

7-2 x 100

 

V64-1:

Ranking: A: 10-11 B: 6-1-4-8-7 C: 5-3-9-2  

Spetsanalys: Två hästar på start och Edel Isa har tagit ledningen alla fyra starter med framspår hittills och gör det igen.

Loppanalys: Trots att de har 60 meter fram till starthästarna lär de båda norska hästarna vara för bra och göra upp om segern. 10 Brenne Rödi vann 9/11 starter förra året, däribland Kriteriestoet på Dannero från ledningen via 25 sista varvet i överlägsen stil. Hon vann Stokriteriet och Oaks hemma i Norge, det senare från ledningen då hon bara joggade undan och kusken kunde sitta och vinka åt publiken. Hon mötte hingstarna senast och från ledningen galopperade hon som slagen i sista sväng då Smedheim Solan pressade och denne vann loppet övertygande. Nu är det bara märrar med och att gå bakifrån är inga problem, hon är väldigt speedig och blåser till dem på en långsidan och vinner loppet om hon bara travar. Dock lite oroande att hon föll ur i travet efter vila senast och jag testar att dubbla.

Skulle hon galoppera borde 11 Tante Ragnhild runda dem. Hon var inte alls lika snabb som favoriten förra året och fick flera gånger göra jobbet i spåren bakom Brenne Rödi och var då chanslös. Dock blev hon allt bättre och farten duger gott här. I årsdebuten galopperade hon i första sväng och kunde inte utmana äldre hästar. Hon blir mycket mindre spelad och kul att dubbla med, trots att hon är tränarkörd.

V64-2:

Ranking: A: 10-6 B: 5-7-8-9-1-4-3-15-11 C: 2-12-13-14

Spetsanalys: Todd Tabac tror jag håller ledningen, släpper till den av de mer betrodda som kommer först från 20. Annars testar Wispen kanske i ledningen.

Loppanalys: Kallblod igen och det är ojämn klass på dem där två hästar borde vara för bra, men jag har råd till ytterligare några streck. 10 Vardofjäll Åsnar får tipset, han var riktigt bra vid segern då han gjorde allt jobb under slutvarvet där han tog dödens 100 kvar och tog över i slutsvängen och höll undan före tappre Lykkje Svarten. I finalloppet senast galopperade han dubbelt och fungerade inte, men är han som vid segern ska han duga gott.

6 Nebbenes Jahn är snabb som få, men även lynnig som få och han kan stanna i steget om det går honom emot och har mer än en gång varit nära att orsaka olyckor då han bromsar till. Vid senaste segern löste det sig perfekt och då han kom loss 175 kvar speedade han förbi och med sådana löpningar är det inte många i klassen som står emot honom. Han var ute i samma final som vår tipsetta senast, hade problem med tempot 400 kvar men kom tillbaka över upploppet. Då var det maxat med utrustningen och barfota runt om, bike och vad gäller huvudlaget. Chans oavsett mot dessa.

Jag spelar utgång på dessa och garderar på andra lappen för det är öppet och skrällarna tar bra. 5 Modig var positiv efter paus senast då han gjorde jobbet i tredjespår sista 650 metrarna och inkom som fyra där Lesja Kongen dödensvann.

8 Tjasse och 7 Klack Odin håller mest farten i loppen numera, men kommer favoriterna bort (vilket inte är någon 100-oddsare) så duger de båda.

V64-3:

Ranking: A: 2-13-3-14 B: 8-12-15-10 C: 1-4-6-9-5-7-11 

Spetsanalys: Ovisst med voltstart och inte så rutinerade hästar och det lär bli jämn start. Karate Kate och Sweetsformysweet vill båda till ledningen och någon av dem lär sitta där. Även om springspåren är raska, men de släpper.

Loppanalys: Tre hästar är mer spelade och favorit 3 Sweetsformysweet som är nyttig och gick bra över upploppet senast. Inget extra starten före från ledarryggen då hon tappade lite till slut som betrodd, men före det gjorde hon grovjobb och höll bra. Nu har hon pausat lite, men det låter bra i jobben och hon har chans, men lite risk för att hon får göra jobbet igen då hon inte varit någon blixt från start. Faktiskt har hon bara startat i volt i debuten då hon inte höll spets från innern och det har varit nio raka autolopp. Det brukar inte vara någon slump så volt ser jag inte som et plus i alla fall.

Det borde vara svårt att ta sig förbi rätt kvicka 2 Karate Kate från början och där vill man köra i ledningen. Hon har gjort två bra lopp från ledningen i år en etta och en tvåa och var knappt slagen av kapabla Nirvana Broline då. Två senaste loppen har hon gått bra till slut i väldigt snabba avslutningar, senast gick det 10-fart sista 500 i täten och från ledningen är det bra chans.

Tidig är 13 Erica som var jäkligt fin då hon bara studsade undan från ledningen i comebacken senast, det var toppintryck! Har polletten trillat ner för henne kommer hon gå snabbt uppåt i klasserna, och borde hamna bra till med springen på 20.

14 Tequila Palema var okej på V75 senast men ändå inte lika bra som starterna före. Nu blir det vanlig vagn och skor igen och det är vingelläge. Flera minus alltså, men hon är å andra sidan lite spelad och jag trodde en del på henne på V75 senast och vill inte tappa henne. Dessa fyra kan räcka, men jag tar med ytterligare fyra som rensar bra.

 V64-4:

Ranking: A: 6 B: 3-11-1-12-5-10 C: 13-4-7-8-9-2-15-14

Spetsanalys: Mockingbird Face kör till ledningen tidigt, det bör vara Neo Neon som sitter i tät från början.

Loppanalys: Här tror jag mycket på 6 Mockingbird Face som ska kunna forceras till ledningen och väl där måste han bli svårfångad. Det är en väldigt stark rackare detta som kan tåga och gå mest hela dagen så dryga tre varv passar bra. Vid senaste segern lämnade Bergh inget åt slumpen, på direkt i spåren och kördes till ledningen efter 900 meter och vann enkelt. Senast blev han över i spåren och fick ta otacksamma positionen i dödens på Bart M.M. men han höll farten tappert som trea. Bara två gånger har han kunnat nå ledningen och det har blivit två enkla segrar – och nu blir det tredje raka därifrån. Jag kan inte tänka mig att någon runt honom vill svara då Sir Toby kommer dundrande och spikar!

Kapable 3 Corniche är den jag är lite rädd för. Det låter bra vad gäller träningsrapporterna i nya regin och fungerar han lika bra i lopp kan han vinna som rätt lite spelad.

V64-5:

Ranking: A: 4-6-7 B: 2-5-3 C: 1

Spetsanalys: Ingen tar en längd på Alvena Pele om han inte galopperar. Det har hänt tidigare, men nu är det 2140 och kanske inte behöver maxas första biten för att spetsa.

Loppanalys: 4 Alvena Pele har fått tre lopp i kroppen efter paus och formen är i stigande. Han var jättefin vid spetssegern senast., även om han fick maska där framme men det var på spänstiga ben han stack undan i 10-fart sista halvvarvet. Han är riktigt bra i ledningen och har vunnit 4/5 senaste försöken därifrån och hela 17/22 totalt – det är grymt! Att han är en sprinter köper jag, det är urtypen av en sprintertyp, men 3/6 senaste segrarna är på medeldistans och han vann senast han kördes i spets på 2140 meter, även om det var så länge sedan som hösten 2013. Det är stor risk att detta blir till ett sprinterlopp då han lär få dämpa andra 500-ingen. Håller han sig bara så lugn som senast så vinner han, men han har dummat sig och galopperat bakom bilen och jag har råd till de båda motbuden.

6 David Sisu måste räknas som han gick senast. Då kördes han avvaktande och styrdes på först in mot upploppet, men då sköt han till sylvasst och tog mycket på Sandrngham Hanover sista biten. Det har varit lite otur med positionerna båda loppet i år, men han gick bra även bakom Alvena Pele näst senast och med lite bättre klaff kan han blåsa till alla.

7 Blue Rock är också på gång och han gick positivt där Zonguldak sprang Svenskt rekord senast och kan också komma fort till slut.

V64-6:

Ranking: A: 2-3 B: 4-6-9-10-11-8-7-12 C: 5-1

Spetsanalys: Poisson är snabbare än den innanför och jag tycker att han är lika snabb som de utanför, därmed bra chans att köra till ledningen. Han har tagit ledningen två senaste med liknande läge, spår 2 och 3.

Loppanalys: Jag tror mest på två hästar och spelar utgång på dem. Tipset till 2 Poisson som fått två lopp i kroppen, först släppte man ledningen och han sköt till bra bakom L.K. i snabb avslutning där det var 09-fart till slut. Han kördes i ledningen senast på full väg och fick dämpa efter snabb inledning och det vara bara 17 på varvet, men han fick ge sig till Fashion Diova – vilket inte är något att säga om då hon varit mycket bra på sistone. 6/8 segrar för poisson har kommit på 1600 meter och det är perfekt uppgift nu. Bra chans att spetsa hem det och jag spikar på DD! Han har raden 2,1,2,1,2 från ledningen och de gångerna han åkt dit har varit på 2140, så i spets på 1600 meter är han obesegrad.

Jag dubblar utgången med 3 Solöns Rangel som är en bra sprinter och vass på speed då hon får ligga på rulle. Senast var hon inte som bäst men hade dåliga muskelvärden och det glömmer vi. Hon har gått bra banjobb och formen ska vara helt okej, om än inte helt på topp. Hon var riktigt bra vid segern på 11,8 då hon slog bra hästar och fullgod på V75 som trea näst senast. Enklare hästar nu och vettig chans.

4 L.K. har blivit nyttig, men han är inte så bra som han lovade för något år sedan. Han galopperade senast då han blev för ivrig, han är med långt framme. Det är även 6 Fuzz som är snabb och var bra vid segern, men nu är de snabba innanför honom och ledningen nås knappast.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Detta är inte någon preparé"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Detta är inte någon preparé”

V65 Solvalla: ”Detta är inte någon preparé”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde det bra i spåren senast på Halmstad och jag anmälde faktiskt till Momarken nu i helgen men kom förvånansvärt nog inte med. Hästens form är i alla fall på topp och detta är ett led i matchningen till V75-finalen där han är inkvalificerad. Därför kommer vi köra med bakskor denna gång men taktiken blir såklart att köra för seger. Hästen kan vara ojämnt startsnabb och jag frågade faktiskt inte Örjan senast om han inte laddade något eller om det helt enkelt var hästen det hängde på att de hamnade så pass långt bak. Kort distans är inte hans bästa gren men å andra sidan är inte motståndet det tuffaste. Jag vill poängtera att detta inte är någon preparé, säger Oskar Svanberg om Usain Henna (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Crosby – Han var jättebra vid spetssegern senast och stegade undan lätt utan att vara helt tom. Jag kan inte klaga på något inför detta heller förutom kanske att tilläggshästarna kommer hamna väldigt bra på det. Som det ser ut på förhand leder han väl dock loppet länge och får han bestämma lite kan han duga, säger kusken Claes Sjöström.

3 I Am Billythekid – Det är en fin häst som inte sprang riktigt rakt senast. Vi har försökt åtgärda honom i munnen och räknar med en bra insats. Han ska räknas tidigt även om han inte är vässad ännu. Inga ändringar. Han verkar stabil och snabb, säger Anne Raatikainen i stallet.

4 Brooklyn Club – Han var positiv senast och har nu ett lopp i kroppen och bör vara framsatt ytterligare i form. Läget passar bra men det ser ut att vara tufft emot denna gång. Vi kör honom barfota fram, säger Ville Karhulahti i stallet.

5 Nexus Tilly – Han är svår och gör gärna bort sig och ofta på exakt samma ställe. Jag får försöka lotsa runt honom felfritt och ha det som huvudmål. Gärna köra invändigt. Allt verkar annars ok och det blir inga ändringar, säger Per Lennartsson.

9 Beppe Am – Han gör debut hos oss och har tränat 1.20 som snabbast. Han är bra förberedd och det finns bra kapacitet i honom. Han är ändå lite svår att sätta in i sammanhanget så här direkt och läget kan passa bra. Det blir nog skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

10 Digital Display – Han var åtminstone något förbättrad senast och vi kan hoppas på en hyggligt bra placering i detta sällskap. Det blir eventuellt barfota runt om idag, säger Marcus Schön i stallet.

11 Panoramic – Vi vet inte varför han galopperade senast och vi har inte hittat några fel på honom. Felfri har han chans i detta gäng då det finns kapacitet. Fin bana är ett plus och det blir barfota fram, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 2, V65-2

9 Yahtzee Deo – Han har tänt till sedan vi utrustat honom med rycktussar och allt verkar fortsatt väl med hästen efter senast. Han ska ses med chans och det blir barfota fram, säger Marcus Schön i stallet.

10 Utter – Han löper jämnt och bra men vinner inte på beställning. Han kan nog greja en plats på nytt och han tävlar med skor runt om, säger Ville Karhulahti i stallet.

11 Swansea Zet – Han spurtade bra senast och var inte alls så tokig starten innan det heller. Jag tycker att formen sitter där den ska men nu fick vi ett dåligt utgångsläge och man vinner inte från bakskor på Solvalla hur som helst. Planen är att köra barfota runt om igen, säger Jesper Hedqvist.

Lopp 3, V65-3

4 Showit N Glowit – Hon bröt ut senast men det var nog enbart ett olycksfall i arbetet och hon är bra nästan varje gång. Denna gång kan det bli barfota runt om och det ser vi som ett stort plus på henne, säger Marcus Schön i stallet.

7 Maryland – Hon gör debut hos oss och har skött träningen på bra sätt. Som snabbast har hon tränat i 20-fart på vettigt sätt. Det blir skor runt om och hon är något svårbedömd här, säger Kenneth Haugstad i stallet.

10 Simple Solution – Hon gör det helt ok men vi får vara nöjda om hon skulle kunna en placering bland de tre främsta från detta läge. Hon tävlar barfota runt om, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 4, V65-4

1 Dionne Sisu – Hon är snabb och har ett bra läge. Ulf får bestämma taktiken men hon ska räknas med chans. Vi rycker alla skorna idag och det är ett plus, säger Anne Raatikainen i stallet.

2 Usain Henna – Han gjorde det bra i spåren senast på Halmstad och jag anmälde faktiskt till Momarken nu i helgen men kom förvånansvärt nog inte med. Hästens form är i alla fall på topp och detta är ett led i matchningen till V75-finalen där han är inkvalificerad. Därför kommer vi köra med bakskor denna gång men taktiken blir såklart att köra för seger. Hästen kan vara ojämnt startsnabb och jag frågade faktiskt inte Örjan senast om han inte laddade något eller om det helt enkelt var hästen det hängde på att de hamnade så pass långt bak. Kort distans är inte hans bästa gren men å andra sidan är inte motståndet det tuffaste. Jag vill poängtera att detta inte är någon preparé, säger Oskar Svanberg.

4 Xenia G.T. – Hon har kommit upp i rätt så hög klass efter fjolåret och har det lite jobbigt. Hon vann ett billigare lopp näst senast och räckte inte riktigt senast. Hon bör gå framåt men det kan saknas då hon är lite småseg och hon är rent storleksmässigt inte typen för någon stjärna. Inga ändringar, säger Per Lennartsson.

5 Quite A Fall – Han vinner inte så ofta men gör det helt ok. Vi siktar på en platsplacering med honom och eventuellt blir det barfota runt om idag, säger Marcus Schön i stallet.

10 Blue Star Miracle – Hon reagerade mycket positivt efter lite ändringar och barfota runt om senast och gick i mål med sparat. Vi kan hoppas hon löper lika bra idag och det är platschans. Åter barfota runt om, säger Leif Witasp.

11 Rose Hill Dream – Hon håller toppform för tillfället och får hon ett vettigt lopp på rulle så duger hon fint trots läget. Hon tävlar barfota runt om och är nog en av våra bättre chanser idag, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 5, V65-5

1 Bonjour Shangri La – Hon är osäker av sig men felfri kan hon öppna bra och få en fin resa. Hon bör ha platschans felfri från detta läge. Det blir nog skor runt om idag, säger Marcus Schön i stallet.

2 Djerba Oldeson – Hon sprang så fort hon kunde sista 500 senast men det var inte helt lätt att ta något i en 11-avslutning. I starten innan det blev det dödens, vilket hon inte alls gillar, men formen verkar vara bra. Nu fick vi fint utgångsläge men vi möter några dugliga konkurrenter. På det hela taget känns han åtminstone som ett platsbud. Vi kör skor runt om och sen blir det jänkarbike återigen, säger Jesper Hedqvist.

3 Faith Hill – Stefan var klart nöjd med henne senast och hon verkar fin. Vi kör henne barfota runt om och detta är en av de bättre chanserna idag, säger Marcus Schön i stallet.

10 Britelite Am – Hon gick mycket bra senast och har det loppet satt sig på rätt ställe så bör det vara vettig chans idag. Hon visar allt väl och står perfekt inne i loppet. Vi tror på henne och det blir skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 6, V65-6

2 Runway – Han gör första starten för oss och har gått 1.22 i jobb utanpå häst och löste det bra. Svår att sätta in här men vi räknar med en vettig insats. Det blir barfota fram, säger Reijo Liljendahl.

3 Danne Edel – Han har fått ett litet break men nu provar vi igen och allt verkar bra. Han har tränat 1.22 utanpå häst på vettigt sätt. Vi kör honom barfota fram, säger Reijo Liljendahl.

6 Dream Burn Down – Han kändes fin i comebacken men det blev lite strul i slutsvängen som gjorde att han galopperade. Han kändes fin i övrigt och kommer säkert att göra en fina insats igen men jag har inte kollat så mycket på motståndet. Den här hästen mötte dock tuffa konkurrenter i höstas och kommer säkert inte göra bort sig. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

9 Rufus S.F. – Han har fint kunnande och känns fin i jobben efter litet uppehåll. Vi provar honom barfota fram denna gång och hoppas det faller väl ut. Jag tycker han ska räknas tidigt, säger Leif Witasp.

11 Mad Neo – Han fick ett alldeles för tufft upplägg senast men tredjespår fram till dödens i högt tempo och vi glömmer det. I starten innan det var han bra och barfotabalansen gav bra effekt. Formen är inte alls så tokig men efter två tunga lopp vill jag köra snällt. Han är dessutom lite sliten i bakshovarna så det blir skor på dem men jag tror ändå inte att han är helt avsågad, säger Ville Nisonen.

12 Västerbo Arthur – Han har gått jättebra i de här två starter han gjort i år och var bland annat överraskande duktig vid segern i årsdebuten. Nu fick vi ett svårt utgångsläge men jag tror faktiskt att jag har bästa hästen i fältet och med rätt lopp slutar han långt framme. Inga ändringar, säger Torbjörn Jansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny start väntar för Support Justice
Nästa nyhet
Ny start väntar för Support Justice

Ny start väntar för Support Justice

Den för Olympiatravet redan klara Support Justice gör på onsdag sin andra start för året.

Den nya stora norska stjärnan Support Justice årsdebuterade i början av mars och gjorde det med bravur. Sexåringen såg riktigt laddad ut när han vann på 1.12,9a över full distans. Hästen blev därefter den första att tilldelas ett wild card till Olympiatravet den 25 april.

Som nästa steg i matchningen mot det och kommande storlopp väntar på onsdag en ny start för Support Justice. Från innerspår bakom bilen inleder han i kvällens snabblopp på Bjerke.

Motståndet av kaliber saknas emellertid inte. Den femåriga kulltoppen och tidigare Kriterievinnaren Papagayo E. gör årsdebut och med finns även etablerade namn som Viking Frecel och Broadway Legs. Det är 30 000 norska kronor i förstapris och startlistan har fått följande utformning:

2100 auto

1 Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2 Papagayo E. – Vidar Hop
3 Broadway Legs – Frode Hamre
4 One More Flight – Christian Lid Kaasa
5 Viking Frecel – Kai Johansen
6 Trinitro – Morten M Ottersen
7 J.T’s Crown – Tom Erik Solberg
8 Lorne Elijon Gatling – Adrian Solberg Akselsen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Chelsea Boko i topplopp på Vincennes
Nästa nyhet
Chelsea Boko i topplopp på Vincennes

Chelsea Boko i topplopp på Vincennes

Chelsea Boko är en av hästarna till start när topp-klassiga Prix du Bois de Vincennes körs i Paris på lördag.

Efter ett uppehåll är vårmeetinget igång på Vincennes och på lördag körs Grupp 3-loppet Prix du Bois de Vincennes som lyckats samla ett väldigt fint startfält i kamp om ett förstapris på 51 750 euro.

Timo Nurmos-tränade Chelsea Boko hade en riktigt fin vintersäsong i Frankrike, är i kvar i landet och är en av de fjorton deltagarna på lördag. Sexåringen som här ska köras av Franck Ouvrie, gör sin första start sedan han slutade tvåa i Prix de l’Union Européenne i februari. Ytterligare två ”utflyttade” svenskar finns med i form av Beckman och Zorro Photo.

Moving On tävlar också på lördag. Foto: ALN

Andra högklassiga namn på lördag är de båda femåriga kulltopparna Aladin d’Ecajeul som närmast kommer från seger i Prix Ovide Moulinet och tidigare var femma i Prix d’Amérique, samt Akim du Cap Vert som senast vann just Prix de l’Union Européenne.

På lördag avgörs i Paris även Prix Jean Cabrol där bland andra Moving On, Global Midnight och Armando Kievitshof jagar förstapriset på 32 400 euro.

Här är startlistan till Prix du Bois de Vincennes:

2700 volt

1 Biche de Clos – Mathieu Mottier
2 Nene’degli Ulivi – Alexandre Abrivard
3 Zorro Photo – Pierre Vercruysse
4 Uprince – Damien Bonne
5 Chelsea Boko – Franck Ouvrie
6 Beckman – Franck Nivard
7 Viking de Val – Eric Lambertz
8 Olmo Holz – Christophe Martens
9 Une Fille d’Amour – David Thomain
10 Aladin d’Ecajeul – Eric Raffin
11 Akim du Cap Vert – Franck Anne
12 Talicia Bella – Matthieu Abrivard
13 Rapide du Digeon – Jean-Michel Bazire
14 Vision Intense – Julien Dubois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kullkungen Al Dente gör årets första start

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson