En frånvaro på ett halvår var inget som hindrade Jeppas Maxi. Segermaskinen återvände till vinnarcirkeln direkt i årsdebuten.

Den åländske hjälten Jeppas Maxi blev stor rubrikhäst under fjolåret när han för sin tränare och ägare Robert Ekström radade upp V75-segrarna och även spände bågen i Jubileumspokalen. Efter att ha haft en tävlingsfrånvaro sedan Kriteriehelgen var det under onsdagskvällen läge att göra comeback. Det i ett V86-race på Solvalla.

V75 nästa för segermaskinen? Foto: ALN

Och Jeppas Maxi återvände direkt dit han trivs bäst – till vinnarcirkeln. Torbjörn Jansson bjöd den sexårige Varenne-valacken ett perfekt lopp i rygg på ledande Dream With Me N.L. När spetshästen drog undan över sista bortre långsidan öppnade sig luckan från vinnarhålet för ålänningen.

Jansson hade fått ut Jeppas Maxi i andraspår redan vid ingången av sista sväng och med hundra meter kvar hade han säkert avväpnat ledaren och gick ifrån till säker seger i årsdebuten. Klockorna stannade på 1.12,9a över 2140 meter. Förtjänsten var 60 000 kronor. Det här var hästens 10:e seger i 13:e starten.

– Det var härligt. Nu har vi sommaren framför oss. Det är inte omöjligt att det blir V75 i påsk på Romme, sa Robert Ekström efter segern, enligt Kanal 75.

V86 i övrigt:

Per Linderoth blev tränarkung i Bergsåker – det trots att han själv tvingades stanna hemma i sjuksängen. Bergsåkerstränarens hästar tog hem två av V86-avdelningarna. Först lotsade Ulf Eriksson in Ariel Boko i ett fint stolopp där både Geisha Sund och Bostonz Credit fanns i det slagna fältet.

…Robert Bergh skötte styrningen av storfavoriten Razor Kronos som vann problemfritt.

…Jomar Blekkan tog hem kallblodsracet med Nordlirappen som släppte täten till favoriten Närby Kalabalik och sedan enkelt plockade ned den samma över upploppet.

Jennifer Tillman stod för kvällens praktskräll när hon satte dit Stefan P Petterson-tränade Flirting Girl. Vinnarhålet och lucka över upploppet var segerreceptet.

Rätt V86-rad:

6 Ariel Boko – Ulf Eriksson 6,62
6 Stand By You – Daniel Redén 1,46
3 Razor Kronos – Robert Bergh 1,28
3 Flirting Girl – Jennifer Tillman 45,43
2 Nordlirappen – Jomar Blekkan 5,01
8 Twigs Atkin – Örjan Kihlström 3,05
12 Mellby Brunello – Erik Adielsson 3,82
6 Jeppas Maxi – Torbjörn Jansson 1,63

8 rätt: 20 651 kr (225,1)
7 rätt: 164 kr
6 rätt: 16 kr

Omsättning: 17 886 825 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Bör vinna ett lopp som detta”

V4 Mantorp: ”Bör vinna ett lopp som detta”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Det sitter i huvudet på hästen och håret på mig blir allt gråare. Nu var han utrustad med jordbländare samt annan balans i kvalet och han var fin från utvändigt ledaren. Han var lugn och fin i måndagsjobbet och jag räknar med att han ska fungera. Han bör sedan vinna ett lopp som detta och Kim får köra som han vill, säger Bo Hellqvist om Super Photogenic (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorp. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Buster – Han gör första starten för oss och känns helt normal i jobben. Han kommer väl med hyggliga meriter men har en tvångsprissumma på sig och visst hoppas man väl att det är en ny Food Money. Sådan tur har man väl inte alltid och vi får se vad den här herren kan. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

3 T. Wall’s Damien – Han återkommer efter uppehåll och det här är en bra häst som dock presterar väldigt ojämnt. Jag vet att han tränar starkt och kommer Super Photogenic bort ur loppet kan min vara tidig bakom den. Balansen vet jag inte riktigt, säger Oskar Svanberg.

5 Super Photogenic – Det sitter i huvudet på hästen och håret på mig blir allt gråare. Nu var han utrustad med jordbländare samt annan balans i kvalet och han var fin från utvändigt ledaren. Han var lugn och fin i måndagsjobbet och jag räknar med att han ska fungera. Han bör sedan vinna ett lopp som detta och Kim får köra som han vill, säger Bo Hellqvist.

7 Zic Zac Life – Han inledde bra i sin nya regi men senast var han sämre utan att jag vet varför. Det var kanske den svåra banan i samband med skorna på som det berodde på. Eller också har han acklimatiserat sig och inte tycker det är lika kul längre. Nu blir det barfota runt om och jag kör i ryggar så får vi se, säger Claes Svensson.

Lopp 2, V4-2

1 Jamaica – Hon gör årsdebut och har tränat fint. Hon lär dock behöva loppet och ska smygas. Hon räcker nog inte och det blir skor runt om, säger Anna Lindhe-Karlsson.

5 Anna – Hon är nog tjugo meter bättre än min andra häst i loppet men behöver nog loppet i sig efter uppehåll. Hon har annars tränat fint och är stabil från start. Spets vore bra men det blir tufft att vinna direkt. Skor runt om, säger Anna Lindhe-Karlsson.

8 Bahama Mama – Hon hade minst varit tvåa utan galoppen senast och blir bättre och bättre. Nu fick vi något trixigt läge med innerspår på tillägg men kommer hon bara till härifrån tycker jag att det ska vara bra segerchans. Barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

9 Lind Wind – Hon sprang och småbromsade lite i ledningen och är nog bättre i ryggar som det blir nu. Hon blir nog bättre med lopp i sig och är ett bud i ett öppet lopp men det måste lösa sig. Mest troligt inga ändringar, säger Thomas Larsson.

12 Play it Diablo – Hon har haft en fraktur i bäckenet och det är svårt att få stil på henne. Jag trodde det skulle bli en bra häst men hon har stoppats upp. Hon är behandlad i fötterna efter senast och rätt lugnt jobbad. Hon tillhör de bättre i fältet men är svårbedömd. Det blir barfota bak och säkerhetsbalans fram och vi kör på chans, säger Jörgen Åsén.

Lopp 3, V4-3

2 Cinzano Akema – Han är jämn och sker men på ett negativt sätt och det är svårt att honom först över linjen. Inga ändringar och allt verkar som det ska, säger Claes Svensson.

4 Yield to None – Han återkommer efter tävlingsuppehåll och känns pigg och alert på alla vis. Han kan en del i grunden men spåret är sämsta tänkbara och galopprisken är nästintill total. Vi kör skor runt om och jag blir glad om han sköter sig hela vägen, säger Ulf Stenströmer.

5 Quarter of an Hour – Han känns bra i träningen och verkar fint i ordning. Vi siktar på barfota runt om och han är kvick från start även från detta spår. Jag hoppas på tidig ledning och bra chans, säger Claes Svensson.

8 French Call – Hon har faktiskt väldigt bra form för dagen och har stått för flera fina insatser på raken. Vi fick ett lurigt utgångsläge denna gång och dessutom tror jag att vår startrygg inte är något vidare. Jag ligger lågt och hoppas mest på en skaplig slant. Troligen rycker vi alla skorna idag, säger Bengt R Karlsson.

10 His Pano – Han har gått bra de gånger jag kört honom på slutet och han ska smygas så länge det går. Skulle det klaffa på vägen kan han vara ett platsbud men att vinna blir nog inte lätt, säger kusken Thomas Dalborg.

12 Rakas – Han känns fin i jobben och jag räknar med en vettig insats. Han får gå ut och känna sig för här. Vi kör honom barfota bak idag och vi får se hur lågt det räcker, säger Per Lennartsson.

Lopp 4, V4-4

1 Editor Boko – Han är en jättefin häst som startat karriären på ett fint sätt men som senast blev alldeles för uppstressad av alla omstarter. Nu ser förutsättningarna helt klockrena ut med bra kusk och fint utgångläge så jag tror att de kan leda detta runt om. Bra chans och vi kör skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

2 Made Speed Bowl – Hon har stått för två väldigt bra prestationer på raken och det enda som varit synd är att hon inte fått vinna. Hon står därmed på tur och jag kan inte direkt klaga på något. Spåret kommer hon klara av och hon kan dessutom öppna bra. Jag tycker hon ska ses med chans. Skor runt om, säger Michael Sandström.

5 Indian Woman – Hon nöter väl på skapligt men möter tuffare hästar nu och jag kan inte sticka ut hakan allt för mycket. Vi får smyga med och jag hoppas mest att hon gör en fin insats. Skor runt om, säger Bengt R Karlsson.

6 Elton Boko – Han har bra kapacitet men är nervös i tävlingssammanhang och inte lätt. Han gör lätt bort sig. Läget är bra och ledningen vore bra för honom. Han är skaplig ut men ingen raket. Han har kunnande som duger och det är skor runt om, säger Per Lennartsson.

15 Chinook – Han tränar klart bra och vid offensivt upplägg skulle han ha bra chans här. Jag vill dock ha ett snällt upplägg denna gång och ligger därför lite lågt. Det blir barfota fram, säger Kent Knutsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambletonian-finalist till Frode Hamre
Nästa nyhet
Hambletonian-finalist till Frode Hamre

Hambletonian-finalist till Frode Hamre

Norges ledande tränare Frode Hamre har fått in en mycket spännande häst i stallet. Det rör sig om fjolårets Hambletonian-finalist Royal Ice.

Till Norge har hyperintressante Muscle Hill-sonen Royal Ice kommit, rapporterar norska Trav og Galopp-nytt. Amerikanen tränades i USA av Trond Smedshammer men väntas nu alltså bli ett tillskott till de nordiska loppen i sommar, då i regi Frode Hamre.

En ny Arch Madness, spådde Smedshammer i fjol. Foto: ALN

Den nu fyraårige Royal Ice bedömdes som väldigt lovande i Nordamerika i fjol och imponerade då han på Meadowlands vann på 1.09,4 i sin blott sjunde start i karriären, en notering som är gällande banrekord för treåriga hingstar och valacker.

Därefter spände man bågen med start i Hambletonian men där fick Royal Ice ett stenhårt lopp i dödens på ledande Nuncio och tröttnade förklarligt till slut. I år har hästen vunnit ett lopp på sju starter.

– Royal Ice är en riktigt spännande häst. När han är som bäst är det inte många som kan matcha honom, säger Frode Hamre till tgn.no.

Du kan se Hambletonian 2014 här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Truculent tillbaka - mot tufft motstånd
Nästa nyhet
Truculent tillbaka – mot tufft motstånd

Truculent tillbaka – mot tufft motstånd

Lars I Nilsson-stjärnan Truculent har inte startat sedan Hugo Åbergs, men på tisdag är han tillbaka på tävlingsbanan. Det i ett klassigt snabblopp på Jägersro.

Åttaårige Truculent hade en riktigt bra upptakt på fjolårssäsongen. Efter en lång frånvaro på över ett år återkom han i december 2013 och staplade upp fyra raka segrar. Segern i Prins Daniels lopp på 1.09,5 gav en plats i Elitloppet.

Truculent var en av de 16 i Elitloppet i fjol. Foto: ALN

Där lyckades det dock inte för Revenue-sonen och efter att ha misslyckats i Hugo Åbergs i slutet av juli tog säsongen slut. Hästen genomgick en operation i augusti och nu är stjärnan alltså fit for fight igen.

Comebacken sker i Hästägareföreningens Jubileumspokal som utgör höjdpunkten vid hemmabanan Jägersros tävlingar på tisdag.

Truculent bjuds emellertid på tufft motstånd. Med i loppet finns bland andra Copenhagen Cup-vinnaren Orali som gör första starten i år efter en sämre sejour i Paris i vinter. Årsdebut sker även för Joakim Lövgrens stayerkung Alfas da Vinci och loppet kryddas ytterligare av tuffa namn som Nothing But Class och Spring Erom i debut för Dan Widegren.

Det är 60 000 kronor i förstapris och startlistan ser ut så här:

2140 auto

1 Truculent – Lars I Nilsson
2 Orali – Jeppe Juel
3 Nothing But Class – Peter Untersteiner
4 Amour Rapide – Christoffer Eriksson
5 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren
6 Save My Ashes – Peter Ingves
7 Classic Grand Cru – Steen Juul
8 Spring Erom – Dan Widegren
9 Nouvelle Pelle – Flemming Jensen
10 Perfect Toll – Johan Untersteiner
11 Secret Lives – André Eklundh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Utökat samarbete kring Summer Meeting
Nästa nyhet
Utökat samarbete kring Summer Meeting

Utökat samarbete kring Summer Meeting

Det skandinaviska samarbetet mellan fem banor under beteckningen Summer Meeting, kommer i år att utökas ytterligare. Nyinstiftade Lyon Grand Prix betalar en halv miljon till vinnaren.

Förra året inledde fem skandinaviska banor ett samarbete kring några av sina största tävlingsdagar under sommaren, kallat Summer Meeting. Det är Halmstadtravet, Jägersro och Åby i Sverige som samverkar med norska Bjerke och danska Lunden.

Summer Meetings sportchefer samlade. Foto: ALN

I år utökas Summer Meeting ytterligare då loppet Lyon Grand Prix adderas som final i det så kallade Summer Meeting Stayers. Det nyinstiftade loppet körs under Åby Stora Pris-dagen den 15 augusti, avgörs över 3140 meter med autostart och erbjuder en halv miljon kronor till vinnaren. Varje bana kan dessutom dela ut ett wild card till loppet.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna toppa årets Summer Meeting med ett stort internationellt lopp som det nyinstiftade Lyon Grand Prix är och att samtliga banor dessutom kan dela ut varsitt wildcard stärker samarbetet mellan banorna ytterligare, säger ÅbyTravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Ny förr 2015 är också Summer Meeting Mares vars final har 200 000 kronor i förstapris. Det första försöket är Lovely Godivas Minne som avgörs under Olympiatravet-dagen den 25 juli.

Summer Meeting innefattar Copenhagen Cup-dagen på Lunden (10 maj), Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke (14 juni), Sprintermästaren-dagen i Halmstad (2 juli), Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro (28 juli) samt Åby Stora-dagen (15 augusti).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melander: "Jag är nöjd med hur Nuncio känns"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson