Den för Olympiatravet redan klara Support Justice gör på onsdag sin andra start för året.

Den nya stora norska stjärnan Support Justice årsdebuterade i början av mars och gjorde det med bravur. Sexåringen såg riktigt laddad ut när han vann på 1.12,9a över full distans. Hästen blev därefter den första att tilldelas ett wild card till Olympiatravet den 25 april.

Som nästa steg i matchningen mot det och kommande storlopp väntar på onsdag en ny start för Support Justice. Från innerspår bakom bilen inleder han i kvällens snabblopp på Bjerke.

Motståndet av kaliber saknas emellertid inte. Den femåriga kulltoppen och tidigare Kriterievinnaren Papagayo E. gör årsdebut och med finns även etablerade namn som Viking Frecel och Broadway Legs. Det är 30 000 norska kronor i förstapris och startlistan har fått följande utformning:

2100 auto

1 Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2 Papagayo E. – Vidar Hop
3 Broadway Legs – Frode Hamre
4 One More Flight – Christian Lid Kaasa
5 Viking Frecel – Kai Johansen
6 Trinitro – Morten M Ottersen
7 J.T’s Crown – Tom Erik Solberg
8 Lorne Elijon Gatling – Adrian Solberg Akselsen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Chelsea Boko i topplopp på Vincennes

Chelsea Boko i topplopp på Vincennes

Chelsea Boko är en av hästarna till start när topp-klassiga Prix du Bois de Vincennes körs i Paris på lördag.

Efter ett uppehåll är vårmeetinget igång på Vincennes och på lördag körs Grupp 3-loppet Prix du Bois de Vincennes som lyckats samla ett väldigt fint startfält i kamp om ett förstapris på 51 750 euro.

Timo Nurmos-tränade Chelsea Boko hade en riktigt fin vintersäsong i Frankrike, är i kvar i landet och är en av de fjorton deltagarna på lördag. Sexåringen som här ska köras av Franck Ouvrie, gör sin första start sedan han slutade tvåa i Prix de l’Union Européenne i februari. Ytterligare två ”utflyttade” svenskar finns med i form av Beckman och Zorro Photo.

Moving On tävlar också på lördag. Foto: ALN

Andra högklassiga namn på lördag är de båda femåriga kulltopparna Aladin d’Ecajeul som närmast kommer från seger i Prix Ovide Moulinet och tidigare var femma i Prix d’Amérique, samt Akim du Cap Vert som senast vann just Prix de l’Union Européenne.

På lördag avgörs i Paris även Prix Jean Cabrol där bland andra Moving On, Global Midnight och Armando Kievitshof jagar förstapriset på 32 400 euro.

Här är startlistan till Prix du Bois de Vincennes:

2700 volt

1 Biche de Clos – Mathieu Mottier
2 Nene’degli Ulivi – Alexandre Abrivard
3 Zorro Photo – Pierre Vercruysse
4 Uprince – Damien Bonne
5 Chelsea Boko – Franck Ouvrie
6 Beckman – Franck Nivard
7 Viking de Val – Eric Lambertz
8 Olmo Holz – Christophe Martens
9 Une Fille d’Amour – David Thomain
10 Aladin d’Ecajeul – Eric Raffin
11 Akim du Cap Vert – Franck Anne
12 Talicia Bella – Matthieu Abrivard
13 Rapide du Digeon – Jean-Michel Bazire
14 Vision Intense – Julien Dubois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kullkungen Al Dente gör årets första start
Nästa nyhet
Kullkungen Al Dente gör årets första start

Kullkungen Al Dente gör årets första start

Al Dente var den givna kullkungen i fjol – i alla fall fram till Kriteriet. På onsdag gör hästen sin första start som fyraåring.

Det är som vanligt V86-tävlingar kommande onsdag på Solvalla och i ett fyraåringslopp, ingående i Solvallaserien (100 000 kronor i förstapris), får vi återse fjolårets största namn på treåringssidan: Al Dente.

Scarlet Knight-sonen, som inledde sin karriär hos Tommy Hanné, skördade för Cattis Lundström stora framgångar i årgångsloppen med de båda segrarna i E3-finalerna som främsta meriter. Hästen kom sedan med tolv raka segrar i bagaget som storfavorit till Kriteriet, men misslyckades och tappade formen till årets största uppgift.

Al Dente vann 13 av 16 lopp i fjol. Foto: ALN

Hästen gjorde en start till; i en semifinal till Breeders Crown, men galopperade bort sig. På onsdag gör Al Dente comeback, det här blir hästens första start på drygt fem månader. Ulf Ohlsson sköter tömmarna och ekipaget börjar från innerspåret. Årets första stora mål för Al Dente lär vara Kungapokalen.

I ett senare lopp på Solvalla på onsdag gör även Hans-Owe Sundbergs vasse femåring Charrua Forlan årsdebut. Hästen hade en synnerligen stark fjolårssäsong och startade senast då han blev tvåa i Solvalla Grand Prix i november. På onsdag står han med 20 meters tillägg över 2640 meter.

På Åby samma afton avgörs Ragnar Thorngrens Minne, även det för fyraåringarna. Här gör Conrad Lugauers högkapabla Spartan Kronos första starten sedan september och möter bland andra Lutfi Kolgjinis Uppfödningslöpings-vinnare Onceforall Face.

Solvallaserien II, 2140 auto

1 Al Dente – Ulf Ohlsson
2 Chocolate Crisp – Erik Adielsson
3 Exodus Hanover – Örjan Kihlström
4 Origo Tilly – Torbjörn Jansson
5 M.T. James – Åke Lindblom
6 Gross Weight – Stefan Melander
7 Explosive de Vie – Jim Oscarsson
8 Daley Lovin – Daniel Redén
9 Officer C.D. – Robert Bergh
10 Iponema – Marcus Schön

Ragnar Thorngrens Minne, 2140 auto

1 Wishing Boy – Steen Juul
2 Sylvester America – Björn Goop
3 Ewald F. Boko – Marc Elias
4 Spartan Kronos – Conrad Lugauer
5 Michelangelo Ås – Johnny Takter
6 Onceforall Face – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
PdA-tvåan hoppas på Olympiatravet
Nästa nyhet
PdA-tvåan hoppas på Olympiatravet

PdA-tvåan hoppas på Olympiatravet

Prix d’Amérique-tvåan Voltigeur de Myrt lär vara aktuell för Olympiatravet. I vilket fall är det dit tränaren Roberto Donati vill.

Sexårige fransosen Voltigeur de Myrt blev en riktig kändis på ett ögonblick då han högst överraskande (spelad till 990 för 10) slutade tvåa i Prix d’Amérique tidigare i år. Hästens senaste start var som fyra i Prix de l’Union Européenne på Vincennes i slutet av februari.

Någon vintervila är dock inte aktuell i nuläget för Opus Viervil-sonen. Tränaren Roberto Donati planerar nämligen nästa start till den 2 april i nederländska Wolwega. Till franska Paris-Turf säger han att det loppet skulle vara en perfekt uppladdning inför Olympiatravet, ett lopp som man alltså uppenbarligen hoppas kunna tävla i med Voltigeur de Myrt.

– I Frankrike finns inte några särskilt bra uppgifter för närvarande, det är i så fall från dubbla tillägg i Angers den 1 april. Detta är också ett bra tillfälle att förbereda sig för Olympiatravet den 25 april, säger Donati till Paris-Turf om den kommande starten i Wolwega.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

V64 Åby 19 mars 

Omgången: Kul omgång på Åbytravet med flera jättefina hästar i årsdebut så det känns att våren är här! Jag spelar med två spikar och får då råd att måla på rejält i de två öppna loppen och hoppas det kan skrälla till rejält! Lite större lapp än vanligt då jag nu fick med alla jag ville.

Bästa spiken: 10 Tulle Toulouse (V64-2) var riktigt bra vid segern och senast gick hon mycket bra över upploppet där kanonen Elma Lane spetsvann. Måste ha toppchans och där många målar på spikar jag.

V64-förslaget är på 2.376 kronor (enbart för alla rätt):

4-3-5-9 (6-7)

10 Tulle Toulouse (1-6)

8-1-7-10-5-2-9-6-4 (3-11)

7-3-14-5-4-12-8-15-9-6-1 (11-10)

10 State of Liberty (3-2)

10-3-6-2-4-9 (12-7)

4x1x9x11x1x6 = 2376 kronor

DD-förslag på 1000 kronor:

10-10 x 700

10-3,6 x 150

 

V64-1:

Ranking: A: 4-3-5-9 B: 6-7-8-2 C: 1

Spetsanalys: Pioneer F.H. känns som klar spetsfavorit. Höll ledningen från innerspår och var snabb senast utan att komma förbi Donna di Quattro. Nu är de båda innanför inga snabbstartare och det luktar spets lång väg.

Loppanalys: 3 Pioneer F.H. har hittat formen igen och spurtade till överraskande seger näst senast via bra upplopp till 30 gånger såsen! Han var mycket bra senast då han efter snabb öppning blev kvar utvändigt ledarinnan första varvet innan han blev avlöst. Han attackerade sedan snabbt halvvarvet kvar och kopplade säkert grepp via 12 sista 500. Nu ser det ut som bra spetschans och bra chans måste han ha. Han trivs på Åby där han vunnit 6/9 starter! Det finns risk att han får Ludde över sig och då kan det öppna upp loppet.

Denne tar ut kanonen 5 Archangel Am som var favorit i Derbyt i höstas men fungerade inte alls och  galopperade som slagen. Han var inte 100 i försöket heller, men vann enkelt då de andra lämnade walk over och inte ville tävla. Kapaciteten är väldigt hög, det visade han emellanåt, bland annat då han gick 12,9/2640 meter i Eskilstuna via tredjespår och dödens och han är otroligt stark. Efter Derbyt gjorde han ytterligare tre starter utan att trava alls bra, två diskade av dessa och nu har han varit borta fyra månader. Han bör vara fräschare, och fungerar han kan han vara överlägsen och Ludde brukar vilja gasa och sätter säkert färg på loppet.

Det gynnar 4 Amour de la Rue som var klart positiv senast då han såg laddad ut invändigt och gick klart  bra upplopp bakom favoriten här Pioneer F.H. och vi hade 11 sista 500 metrarna och bra fart över mål. Han gick bra även starten före och har hittat formen igen. Det finns chans att köra till sig rygg på favoriten och det kan bli vinstgivande med Kolgjini i loppet, då kan han vara den som håller farten bäst över upploppet och är en fräck etta!

Litet fält och chans till överpace gynnar spurtstarke 9 Huge Star som gick fullt bra efter galopp senast och kan hinna dit.

V64-2:

Ranking: A: 10 B: 1-6-11-13-12-3-5-8-9 C: 7-4 

Spetsanalys: Olivia Trot kördes till ledningen trots snävt spår i debuten och kan hålla ledningen, men Smekeruds Javelin var riktigt kvick från springspår på 20 näst senast och har tagit ledningen 2/3 senaste i volt och är mer rutinerad. Ändå favorit på att hon tar ledningen.

Loppanalys: 10 Tulle Toulouse tror jag mycket på och spikar henne. Hon var riktigt fin för tre starter sedan då hon stack till ledningen och vann okört på 15-tid. Inte alls lika bra i starten efter då hon inte såg som bäst ut och kunde föga och fick pusta lite. Hon satt långt ner i kön senast där fina Elma Lane vann från ledningen på övertygande 12,6 och det hjälpte inte att Tulle själv sprang 12 sista halvvarvet efter att ha kommit loss i spåren. Det var hopplös uppgift men spurten var av fint märke och jag tror att hon har bra chans att vara bäst här och spikar!

1 Olivia Trot är en fin häst, långbent och fin att titta på. Hon visade bra uppfattning i debuten då hon pep till ledningen från spår 4 och hade full kontroll sedan. Fungerade inte alls senast då hon föll ur i travet och har blivit opererad i framknän och varit borta länge. Enligt Persson har hon jobbat 19 full väg och stallformen är ruskigt bra för dagen. Hon kan hålla ledningen, men man ska tänka på att hon endast gjort tre starter och har varit borta länge. Det kan bli tufft att stå emot dem hela vägen.

11 Hope Bo har lätt för sig och hon visade bäst skalle från ledningen vid segern då hon var bra, men senast borde hon ha kunnat mer från ledningen.

V64-3:

Ranking: A: 8 B: 1-7-10-5-2-9-6-4 C: 3-11-12

Spetsanalys: Je t’Aime Winner var med bra senast men mötte en mycket snabb häst och kan hålla spets. Önas Ida var riktigt bra med innan hon hoppade kort efter start i comebacken och kan överraska från start. Look At My Face var snabb igen senast och Graceman mycket rask då den tog spets från åttondespår och har spetsat fyra senaste med bilstart – det kommer gå undan in mot första sväng.

Loppanalys: 1 Je t’Aime Winner avslutade förbättrat senast efter att ha kommit loss långt ut i banan. Vi hade 13-sista halvvarvet och det var bra. Då var Peter inte speciellt påställd från start, men nu blir det full laddning från start och det är spetschans där han ska köras i så fall. Vettig chans, men hästen har bara vunnit 1/14 starter och har svårt att sätta nosen först.

Det var bra information på 8 Champ Walk In senast men han dummare sig bakom bilen och var borta direkt. Segern före sa inte så mycket från ledarryggen som jättefavorit, men det pratas mycket gott om hästen hos Gooparna och det är V75 framöver. Det är dags att börja leverera nu och han får tipset spåret till trots.

7 Thai Simoni är en bra travare, men han har sin sämsta bit till slut och måste köras på lång väntan. Så blev det senast då kusken satt kvar i andraspår, luckan kom sent och hästen gick med bra spänst över mål. Man har siktat hit och med full klaff kan han få sin seger då det är ganska tunt lopp detta bakom de bästa.

5 Graceman är mycket startsnabb och kan vara en skräll från ledarryggen. Även 2 Önas Ida har chans att komma till ledarryggen då hon öppnade mycket rappt innan galoppen senast. Hålet på Untersteiner borde vara perfekt då denne inte kommer brisa undan – är känslan.

V64-4:

Ranking: A: 7-3-14 B: 5-4-12-8-15-9-6-1 C: 11-10-13-2

Spetsanalys: Frozen Royalty höll ledningen från innern 2013 och har även fått ledarryggen en gång. Visst kan det bli spets med Pappa Olle. Känslan är dock att båda springspåren kommer utmana rejält, Je t’aime Ruinard övertar i svängen? Tog spets för att galoppera i svängen med springspår en gång, och höll spets från innern en gång.

Loppanalys: 14 Encore Zon är favorit och han är bra för ett vanligt lopp en torsdag. Han gick 13,5 sista varvet från kön på V75 senast men räckte inte och var inte så bra som han kan vara. Han agerar ojämnt, och känslan är att han inte riktigt tar ut sig mot bra hästar men är bra mot sämre. Nu är det enklare motstånd, och även om kanske 2640 meter inte är någon direkt fördel så har han bra chans att åka runt dem sista varvet. Ändå lite mycket om och men på honom och som favorit gör jag inget av honom.

Intressant vore om Peter Untersteiner kunde skicka 7 Je t’Aime Ruinard till ledningen från sitt springspår för då borde den bli svårfångad. Han har gått felfritt tre gånger efter att han galopperade mycket, och han har verkligen dold form. Näst senast gick han bra i skymundan och senast hamnade han lite i maskin och gick bra på open stretch lite i ingenmansland då han inte hade någon att tävla med. Vi kan notera att han vann enda gången han körts i ledningen!

Tidig är 3 Frozen Royalty som är rätt så kapabel och han kvalade in till Derbyt i Norge. Han ska ha gått ett rejält jobb i fredags och kommer laddad till loppet, och borde få spets eller i alla fall ett bra lopp där framme för Björn Goop.

Loppet känns lurigt och jag tar chansen och spelar för skräll.

V64-5:

Ranking: A: 10 B: 3-2-8-7-5 C: 4-6-9  

Spetsanalys: Mr Big var spetsfavorit men den är struken, Bergshults Leffe och Dollar Access gör upp till att börja med. Båda släpper sedan till Daryl Boko om Veijo testar för att överta.

Loppanalys: 3 Daryl Boko är en högkapabel rackare som dock inte är helt enkel att hålla fräsch vad det verkar. Han hade höga toppar förra året och var grym vid några segrar, slog Ni Talar Bra Latin från ledningen på 14,3/2640 redan i mars. Han var grym på påsktravet i Karlstad då han bara bombade fram och gick 13,6 full väg. I Finska Derbyt blev han trea då han gjorde jobbet själv den tunga vägen och gick nedåt 12,5 sista 1300 men efter det tappade han formen och stilen och hoppade två lopp i rad. Han gick ett provlopp förra veckan, men blev trött och tappade över upploppet efter att ha gått fram i dödens på Dansman Charlie. Känslan är att han behöver lopp i kroppen för att hitta formen och jag står över honom efter vila. Efter strykning på 1 ökar chansen att Veijo kan köra till ledningen efter en bit, och givetvis då även segerchansen…

Mer tror jag ändå på 10 State of Liberty som jag tror kommer blomma ut rejält i år, Steen Juul håller honom väldigt högt och det är en riktigt kapabel herre detta. Han har inte släppt till ännu, han är stor och snygg men har bara fått på sig knappa 700.000 vilket är i underkant. Han var fin förra våren och vann två lopp, varav ett på vassa 12,9/2140 men var sedan borta länge och gjorde en misslyckad start på Vincennes. Efter ytterligare fyra månader låter det nu väldigt bra från Juul som inte är någon som brukar hylla i onödan, och han menar att man fått rätt på problemen genom en kiropraktor och han är mycket väl förberedd. Detta kan vara sista gången man får hyggligt betalt på State of Liberty och jag spikar på allt!

Loppets rysare är 2 Pagliarolo Jet som verkligen behövde tempo i kroppen senast i comebacken, men gick faktiskt bra i skymundan i spåren till slut. Hästen är segervan och har seger på 14,0/2600 meter i raden så springa kan han. Given om man garderar.

V64-6:

Ranking: A: 10-3-6 B: 2-4-9 C: 12-7-8-11-1

Spetsanalys: Grace From Above öppnar väldigt snabbt varje gång och missar knappast ledningen här. Daytona brukar öppna snabbt och kommer utmana första biten.

Loppanalys: 2 Grace from Above är storfavorit och även om hon bara vunnit 1/11 senaste loppen så har hon gått mycket förbättrat på sistone. Hon var urtapper senast i dödens på Dawning Dream då egentligen allt blev fel och hon fick lägga speed från start och runt svängen, men hon kom tillbaka oväntat bra över upploppet och blev tvåa. Hon tvingades släppa ledningen och gick inte tom på Jägersro där Promise Me speedade till seger. På Solvalla tvingades hon öppna 10 första 500 och orkade inte stå emot även om hon blev tvåa. Dock känns det som bättre form nu och hon har chans att spetsa hem loppet för formstarke Takter, men det hade varit att föredra med 1600 meter anser vi och väl stor är hon.

Det lär dock bli tuff öppning med 4 Daytona i loppet. Hon är snabb ut och Kolgjinis brukar inte vila på hanen utan det blir säkert fullt tryck från start. Hon höll hovarna före senast och kom till ledningen, men orkade inte efter vila. Det var omstart bakom bilen då och hon lade bort krafter. Hon är uppåt nu och kommer hon förbi/ner bakom finns chansen.

Om dessa båda kör tufft öppnar det upp för 10 Nangijala Face som var ruskigt bra senast! Hon gick i dödens första 900 metrarna innan hon blev avlöst, attackerade snabbt poå långsidan och bara dundrade förbi och ifrån till överlägsen seger via 12,5 sista 700! Jag spelar mest DD med henne!

DD-spel på 3 Tärnan som det lät väldigt bra på senast, men hon var inte fräsch på V75 då man ryckte skorna. Bara tränad i sanden efter det, men ändå spännande på läge och kapacitet, samt lite spelad. 6 Twins Divigaflinga var helt okej efter startgalopp på V75 och hon brukar duga bra i dessa vanliga stolopp.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Säkert för Jeppas Maxi i årsdebuten

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson