Yarrah Boko och Nuncio fick högst betyg då den första dagen av den pågående avelsvärderingen i Eskilstuna hölls på söndagen.

Årets första avelsvärdering pågår i Eskilstuna och under söndagen bedömdes tio hingstar. Det resulterade i att sju av dem fick bedömningen ”högt skattat avelsvärde” (poängskala 85-71) där amerikanska kulltoppen Nuncio och den numera pensionerade norska hjälten Yarrah Boko avgick med högst betyg.

Avelsvärderingen av Aga Khan Boko fick avbrytas under söndagen, skriver Svensk Travsport. Värderingen kommer fortsätta under måndagen med ytterligare elva hingstar samt de tio så kallade ”listhingstar” som också ska synas.

Här är resultatet efter första dagen:

Högt skattat avelsvärde:
Nuncio, 82 poäng
Yarrah Boko, 82
Fedral Flex, 78
Smilin Eli, 78
Rolling Stones, 77
Luckycharm Hanover, 73
Friction, 72

Medelmåttigt skattat avelsvärde:
Octopus, 64
Mellby Viking, 61

Lågt skattat avelsvärde:
Victory Hill, 42

Läs även: Spännande namn vid första avelsvärderingen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fascination blev trea i årsdebuten

Fascination blev trea i årsdebuten

Det slutade med en tredjeplats när Fascination gjorde årsdebut och första starten för sin nya tränare Johan Untersteiner.

Den förra unghäststjärnan Fascination hade skadeproblem i fjol och flyttades i höstas från Lars I Nilsson till Johan Untersteiner. Vid Halmstadtravets tävlingar på söndagen var det dags för comeback och tillika första starten för nya tränaren.

Fascination var med i ett stolopp som inledde V64-spelet. Untersteiner började som trea på innerspår i sexhästarsfältet, vred så småningom ut i andraspår och provade via tredjespår över upploppet. Fascination kunde emellertid aldrig komma i någon farlig närhet utan höll mest sin fart och slutade trea.

Favoritspelade Rossella Ross vann loppet för Johnny Takter och klockades till 1.13,7a över 2140 meter med 11,9 sista 500. Förstapriset var 40 000 kronor. Fascination kom i mål på 14,1.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Örebro

Måndag: V64-tips till Örebro

Omgången: Det är Örebro som bjuder på kvällens V64:a och Daniel Redén får anses som omgångens huvudperson. Redén selar ut fyra riktigt fina hästar som samtliga startar med vinstchans. Spelmässigt ser det tyvärr ganska lätt ut och någon högre utdelning tror jag inte att vi får se trots de extra jackpotpengarna. Jag väljer att spika en av Redéns hästar samt använda mig av utgångshästar i tre avdelningar och sedan hoppas jag på några skrällar i övriga lopp. Våren har kommit till Mellansverige och det börjar bli svårt för köhästarna att plocka längder på de snabba banorna.

Spiken: Green Bax i V64-2 som bara tävlar mot sig själv.

Låset: 4 Clemenza & 9 Pantarei Ans i V64-4.

Utgångarna: 5 Maestria & 11 Only In Its Class i V64-1. 7 Caspian Doc i V64-3 samt 5 Stylish Hanover i V64-5.

V64-systemet, endast för sex rätt. Skrivs på tre kuponger och minst en av A-hästarna måste vinna för chans till sex rätt. Möjlighet till flera rätta system om mer än en utgång sitter:

A: 5,11. B: 1,3,4,6,7,10 (9,12)
1 Green Bax (2,4)
A: 7. B: 1,2,3,6,9,11,12 (4,10)
4,9 (8,10)
A. 5. B: 1,2,3,4,6,7,8,9 (5,7)
2,3,9 (5,4)

Kupong 1. 8x1x8x2x1x3= 384 rader.
Kupong 2. 8x1x1x2x9x3= 432 rader.
Kupong 3. 2x1x8x2x9x3= 864 rader.

Totalt 1680 kronor.

 

Dagens Dubbel:
5 – 9 x 600 kr
5– 2,3 x 200 kr
Totalt: 1000 kr.

 

Analys Örebro V64-1:

Ranking: A: 11-5. B: 6-3-4-7-10-1. C: 9-12-8-2.

Spetsanalysen: Rutger Gigant är nog snabbast vid full laddning och Leif Berggren vill prova i ledningen. Utifrån öppnar även Maestria bra men får nog svårt att ta en längd på Rutger Gigant men Torbjörn lär ändå testa för spets då hästen har vunnit 6 av 7 därifrån. Även Adamo med offensive Ville Nisonen samt Änglasjöns Ängla kan öppna bra och en snabb inledning på loppet är nog att vänta.

Loppanalysen:

Ett sprinterlopp inleder kvällens omgång och stor favorit trots sitt tråkiga utgångsläge blir 11 Only In Its Class. Det är ingen tvekan om att Daniel Redéns sjuåring är bästa hästen i loppet och han bör också närma sig toppformen efter att ha fått tre lopp innanför västen efter lång frånvaro. I de två inledande starterna var valacken lite seg och imponerade inte direkt. Senast rycktes samtliga skor och intrycket var bättre då Örjan tidigt körde sig till spets för att sedan vinna enkelt via en avslutande 13,5-runda. Kort distans är nog hästens bästa (vunnit 4 av 6 på distansen) och Örjan upp igen är givetvis ett plus. Det ser ut att kunna bli bra tempo på loppet och då bör Only In Its Class vara starkast till slut men jag nöjer mig ändå bara med utgång då det inte får strula alltför mycket från bakspåret.

Jag väljer att dubbla utgångsgruppen med 5 Maestria som jag hoppas kan köra sig till spets. Hästen har som sagt väldigt bra statistik från ledningen och verkar dessutom trivas ypperligt på Örebro där stoet har tagit fyra segrar på fem försök. Hästen har tävlat lite ojämnt i år men är riktigt bra när hon fungerar och skulle ekipaget nå ledningen utan att det kostar alltför mycket blir hon svårfångad. Dock är risken stor att det vankas svar invändigt och då är Mastery-dottern betydligt mer sårbar men jag hoppas på spets och då ska hon slås.

Bakom dessa rensar det rejält och jag fyller på med hela B-gruppen. 6 Adamo är en häst som jag gillar men han får oftast tuffa lopp och brukar inte riktigt orka hela vägen. Skulle Ville Nisonen kunna servera den sexårige valacken en snäll resa tror jag att han plockar ner många över upploppet och skulle han mot förmodan nå spets ökar segerchansen. 3 Bam Bam V. återkommer efter en liten paus och även om hästen var seg i årsdebuten blir han farlig att räkna bort från sitt fina utgångsläge och med Björn Goop i sulkyn.7 Änglasjöns Ängla avslutade positivt senast efter att ha tappat travet i sista kurvan. Hittar Jepson ner i en bra position kan ekipaget skrälla. 4 Rutger Gigant är ändå kanske loppets troliga ledare och skulle han få bestämma tempot kan han rinna undan även om jag tycker att han är begränsad. 10 Open House var positiv vid segern näst senast men orkade inte senast efter att ha körts tufft varvet från mål. Här kanske Jakobsson kan rygga favoriten på slutrundan och då avslutar han bra igen. Sista strecket till 1 Digital Motion som har gjort fem starter i regi Fredrik B Larsson utan att ha imponerat. Jag tycker dock att han såg bättre ut senast även om han stumnade till slut efter en resa i dödens. Från sitt fina utgångsläge bör han få ett bra lopp och med lucka till slut kan han spurta ner samtliga.

Analys Örebro V64-2:

Ranking: A: 1. B: 2-4-6-5. C: 3-7-8.

Spetsanalysen: Green Bax höll enkelt upp ledningen från innerspår på Romme 17/10 och bör kunna ta spets igen. Värst emot i spetsstriden är Thatgirlsgonewild som Jorma Kontio kommer försöka sända iväg från sitt springspår. Skulle han lyckas komma förbi tror jag dock ändå att Örjan kommer få överta med Green Bax.

Loppanalysen: Ett fyraåringslopp som endast har lockat åtta deltagare trots 35 000 kronor i förstapris. Stor favorit blir 1 Green Bax och det tycker jag är helt rätt. Daniel Redéns läckra springare känns flera klasser bättre än sina konkurrenter och från ett perfekt innerspår vet jag inte hur han ska kunna förlora. Visserligen var Cantab Hall-sonen lite seg senast på Solvalla men jag tror inte att Redén plockar ut honom så tätt om man inte har hittat orsaken till den lite sämre insatsen. Gången före på Bergsåker körde Örjan fram i dödens 1400 meter från mål för att sedan vinna enkelt. Det är svårt att inte gilla den här fyraåringen, kolla gärna på segerloppen från oktober, och för mig är han en given spik trots att spelvärdet som jättefavorit är lågt.

Skulle Green Bax komma bort kanske 2 Rocco S. kan ta tredje raka segern. Årets segrar har förvisso varit i enklare sällskap men hästen blir säkert bättre och bättre med de loppen i kroppen. 4 Jourasi gör bra insatser mest hela tiden men är inte lika bra som favoriten och dessutom är det nog galopprisk från det snäva fjärdespåret. Även 6 Thatgirlsgonewild kommer med två raka segrar men det har också varit i billiga lopp och hon får svårt att ta tredje raka.

Analys Örebro V64-3:

Ranking: A: 7. B: 11-9-1-6-3-2-12. C: 4-10-8-5.

Spetsanalysen: Fabulous Toy är snabb ut men Tino Ärling säger att han inte ska ladda över full distans. Cinnamon Prince öppnade rätt bra senast från ett innerspår men utifrån är nog Caspian Doc snabbare ut och jag tror att Björn Goop trycker sig till spets in i första sväng.

Loppanalysen: Ett öppet lopp där jag först hade svårt att hitta någon given vinnare. Då det låter som att Tino Ärling inte ska ladda från start med sin Fabulous Toy känns det dock som att 7 Caspian Doc bör ha bra chans att leda hela vägen med formtoppade Björn Goop i sulkyn. Lotta Johanssons femåring är härdad i V75 och är formen bara någorlunda efter den korta vilan får de andra svårt att plocka ner min vinnare i spets. Utgång och spik på en kupong.

Bakom fyller jag på med sju hästar och värst emot är nog 11 Zacarias Kemp som borde ha fått lite hårdhet efter fem raka Solvalla-starter. Senast avslutade han godkänt i spåren via 13,5 sista 700 och gången före höll han fullt godkänt från spets i ett lopp som vanns av Explosive Dust. Bästa loppet tycker jag att den femårige valacken gjorde den 18/2 då han gick rejält ute i spåren och jag hade lite drygt 11,5 sista 800 på min klocka. Hittar Teijo Ahola (givetvis ett litet kuskminus) de rätta ryggarna blir hästen svår att stå emot över upploppet.

9 Resaca de Nando är en spännande italienska som numera befinner sig i regi Sofia Aronsson. Stoet är givetvis mycket svårbedömd och jag har tyvärr inte lyckats hitta några gamla lopp i arkiven. Love You-dottern har dock vunnit 7 och platsat 15 gånger på sina 22 starter och det är givetvis respektingivande.

Jag håller upp 1 Costa Blanca i ranken även fast hon lär hamna en bit ner i fältet. Skulle det dock lösa sig så kommer Fredrik Pedersens fina sto återigen avsluta bra och då går ingen säker.

6 Fabulous Toy tycker jag var en liten besvikelse senast men kanske inte ska dömas alltför hårt på den insatsen. Hästen kommer att tas lugnt från start och då måste det lösa sig för att sjuåringen ska räcka.

Jag streckar ytterligare en trio som återkommer efter vila. 3 Cognac Sting gör debut för Ulf Stenströmer och det är givetvis intressant. 2 Cinnamon Prince gjorde flera bra lopp under fjolåret och från ett perfekt utgångsläge är även han värd ett streck. Hästen är obesegrad i ledningen efter fyra försök och skulle min spetsanalys inte stämma räknas han tidigt. Sista strecket till 12 Pastor Dee som inte alls är så tokig men han måste ha tur från det sämsta utgångsläget.

Analys Örebro V64-4:

Ranking: A: 4-9. B: 8-10-7-3-12. C: 2-11-6-5-1.

Spetsanalysen: Clemenza borde vara mest angelägen på startvolten att ta hand om täten och jag tror att Mathias Alm kommer att lyckas med det också.

Loppanalysen: Ett bra stayerlopp över tre kilometer där 8 B.W.T.Engaged blir hårt betrodd. Han fick sin fina segerrad bruten vid sin senaste start då han inte kunde stå emot en smygkörd Ljusterös Kiss sista biten. Den sexårige valacken har tjänat snabba pengar på slutet och även fast han är bra väljer jag att stå över honom då spelvärdet är lågt.

Jag väljer istället att låsa loppet på två andra och den roliga och den som får tipset är 4 Clemenza som jag hoppas spårar hela vägen. Mathias Alms fyraåriga valack borde kunna hitta till ledningen och därifrån biter han ifrån sig bra. Senast fick han ge sig med minsta möjliga marginal mot Najad Tilly men det var skönt att se att hästen fungerade efter den otäcka incidenten som skedde i starten före. Distansen känns inte som någon nackdel och de andra måste vara riktigt bra för att plocka ner min vinnare i spets.

Jag väljer dock att dubbla med 9 Pantarei Ans som imponerat så smått i två raka segrar. Örjan Kihlström borde kunna hålla in favoriten från start för att sedan själv kunna avgöra hur han vill lägga upp taktiken. Det troliga är att han tidigt avancerar fram utvändigt ledaren och då tror jag vi får se en tuff duell över upploppet.

10 Junior Troy är också riktigt bra men är svårbedömd efter vila och jag står över. 7 Västerbo Guerrier kommer med tre raka segrar och han lever bara på sin styrka. Jag tycker, trots distansen, att han är för entaktad för att räcka här och jag har mycket svårt att se honom vinna. 3 Umpire Sund är bra i grunden men Lars D Carlsson ligger lite lågt i comebacken och är nöjd med en tredje-fjärdeplats. 12 Västerbomagnifique är bra men känns helt felanmäld här.

Analys Örebro V64-5:

Ranking: A: 5. B: 7-3-1-6-4-9-8-2-8 C: -.

Spetsanalysen: Stylish Hanover är snabb ut och jag hoppas att Jorma kan ta en längd på innerspårets Ruby. Skulle Ruby hålla upp täten är nog Daniel Redén bara intresserad av att släppa till stallkamraten Miss Sue V.

Loppanalysen: Dagens Dubbel inleds med ett fint stolopp och tipset till 5 Stylish Hanover. Lars Fribergs sexåring har fått ett lopp i kroppen efter en tids frånvaro. Då blev det alldeles för tufft och hon var slagen tidigt. Yankee Glide-dottern känns enligt Friberg fin efter den genomköraren och skulle Kontio lyckas ta sig till spets har ekipaget bra chans. Stylish Hanover trivs i den positionen och har vunnit 6 av 7 därifrån. Jag lägger all DD-insats på henne och spelar utgång och spik på en kupong på V64-systemet.

Jag väljer att plocka med samtliga bakom min utgångshäst och värst emot är nog 7 Miss Sue V. Senast kändes det som att Björn Goop överforcerade henne och galoppen kom inte helt oväntat i första sväng. Amerikanskan är bra och hon skulle kanske kunna få överta ledningen i andra skedet om stallkamraten Ruby håller upp innerspåret. Då ska hon givetvis slås men hon räknas såklart från alla positioner. Dock värt att notera att senaste segern togs i augusti 2013!

3 Blue Martini Ås avslutade bra senast och har nu två lopp i kroppen. 1 Ruby är fin och från ett bra utgångsläge ska hon räknas. 6 Lady Broadway gjorde debut senast i regi Koskela och jag tycker att hon var förbättrad. Skulle hon bjudas på en ryggresa fram till upploppet spurtar hon ner många, kanske alla till högt odds? Hårt betrodd blir 4 Claudia B.R. som hade en fin säsong ifjol med nästan miljonen inkört. Höjdpunkten var segern i det norska stoderbyt men man måste tänka på att hon tjänade mycket pengar på kort tid och jag tycker hon är överspelad. 9 Aloe Vera är en hedersdam som inte ska räknas bort helt om hon serveras sin smygresa. Unghäststjärnan 2 My Golden var mycket positiv senast men måste visa mer innan man kan tro helhjärtat på henne igen. 8 Engla Håleryd har gjort två bra lopp i nya regin men känns lite bortlottad här.

Analys Örebro V64-6:

Ranking: A: 9-2-3. B: 5-4-11-7. C: 10-6-8.

Spetsanalysen: Trixarn öppnar vasst och har bra chans att hålla ut snabba duon Peaberry och J.L.’s Buv.

Loppanalysen: Ett sprinterlopp avslutar och jag väljer att låsa loppet på tre hästar. Tipset till 9 Curtsy Hanover som var fullt godkänd senast i sin comeback efter ett sju månaders långt uppehåll. Med det loppet i kroppen bör hon ha gått framåt och med en bra startrygg borde femåringen komma bra på det. Blir det sedan bara lite tempo i loppet tror jag att Cantab Hall-dottern blåser ner alla över upploppet.

Jag väljer ändå att ta med två hästar till och 2 Trixarn kommer leda loppet länge. Näst senast gick han en rejäl repa på sista långsidan men orkade inte riktigt hela vägen. Senast fick han bestämma helt och stack undan lätt i en snabb avslutning. Skulle han få bestämma tempot igen har han bra chans att rinna undan.

Sista strecket till 3 Pave The Way som är härdad i tuffa gäng och det känns som att han går ner lite i klass till den här starten. Fredrik B Larssons springare gjorde det godkänt i spåren senast och från ett bra läge ska han räknas.

Övriga känns sämre och även om 4 Peaberry skulle lyckas sno åt sig täten tror jag inte att han håller hela vägen.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Amerikansk doldis in i Elitloppssnacket
Nästa nyhet
Amerikansk doldis in i Elitloppssnacket

Amerikansk doldis in i Elitloppssnacket

Elitloppscheferna befinner sig i USA för att leta tänkbara kandidater och kan ha funnit ett namn i relativt okända Melady’s Monet.

Det börjar närma sig Elitloppet så smått och för närvarande vistas Solvallas sportchef Markus Myron och storloppspromotorn Klaus Koch i USA för att leta efter potentiella hästar för festen den sista söndagen i maj.

Enligt sajten Harness Racing Update i söndags ska den sexårige valacken Melady’s Monet (e. Revenue) redan ha fått en inbjudan. Det sedan hästen vunnit en imponerande seger på Meadowlands på 1.10 blankt. Hästen tränas av Kevin McDermott och körs av John Campbell, vilket också ska ha haft avgörande betydelse för Elitloppsintresset.

John Campbell kör Melady's Monet. Foto: ALN

– Vi berättade för dem att vi skulle låta dem veta så snart som möjligt, men vi har redan diskuterat med ägarna och vi ska återkomma snart. Det skulle vara en ära att få åka dit och representera USA, säger McDermott till Harness Racing Update.

Till Kanal 75 säger Markus Myron att hästen inte på något vis är klar för Elitloppet, men att man ”håller en dialog” med hästens tränare.

Melady’s Monet har inlett årets säsong synnerligen starkt och vunnit i fyra av sex starter i år. Totalt har hästen, som inte kan skylta med några stora segrar, 26 segrar på 92 starter och cirka 3,5 miljoner kronor på kontot.

Noterbart i sammanhanget är att den av Jimmy Takter tränade sexåringen Not Afraid (e. S.J’s Caviar) också fått en snygg inledning av säsongen. På söndagen kom fjärde segern på lika många starter när han för Daniel Dube vann på Yonkers.

Du kan se Melady’s Monets senaste seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Utmärkt chans leda runt om"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Utmärkt chans leda runt om”

V4 Färjestad: ”Utmärkt chans leda runt om”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gör fösta starten för oss och har tränar jättefint. Han är lite stressad som typ och kan behöva loppet innan han är riktigt på topp men jag tror ändå att han har utmärkt chans att leda runt om. Jag har nog nästan mest känsla för honom av våra idag och det blir skor runt om, säger Anton Sverre i stallet om Arne Anka (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Racer Reo – Han tränar bra men var lite trög i loppen i fjol. Nu känns han mer alert och jag hoppas han tagit ett steg till. Han har tränat bra denna vinter. Ledningen vore bra men det är svårt att veta om vi lyckas. Han verkar stabil i alla fall. Det blir skor runt om, säger Peter Cederin.

2 Aung San Suu Kiy – Hon värmde lite konstigt inför sin senaste start och det stämde inte riktigt i loppet. Hon känns mycket bättre nu och felfri tror jag hon vinner. Liten brasklapp för spåret då det finns galopprisk men jag tror det är större chans att hon travar iväg än att hon galopperar. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

3 Maestro Kemp – Han höll godkänt från dödens senast och hade heller inte startat på ett tag innan det. Han travade faktiskt bättre än tidigare och han har sprungit runt och varit spänd förr. Jag hoppas vi har fått bukt med hans problem för i grund och botten är detta en bra häst. Nu fick vi fint läge och med rätt smyglopp kan det bli en hygglig placering. Skor runt om, säger Lars-Åke Söderholm.

5 Bon Voyage – Han tränar mycket bra och är klart bättre nu än då han var tvåa bakom Goops favorit här. Då hade jag just fått in honom i träning. Han är storvuxen så spåret oroar så klart men han verkar förnuftig. Han ska räknas. Det blir skor runt om, säger Mikael J Andersson.

7 Arik – Han är halsopererad och fått två banjobb. Han blir nog piggare bland hästar men han är väldigt svårbedömd. Han öppnar nog stabilt men blir kanske lite vilse i pannkakan från sitt springspår som ovant. Skor runt om, säger Leif Borg.

11 Seek And Destroy – Han satt fast med krafter kvar senast och kändes faktiskt väldigt fin. Det var dessutom hans första start efter uppehåll och han borde gått framåt. Att ta 20 meter nu blir inte helt lätt men hästen är inte alls så tokig, säger kusken Marcus Hultman.

Lopp 2, V4-2

3 Island Two – Hon var duktig näst senast och senast blev det lite fel. Hon känns uppåt i jobben och jag hoppas på en platschans åtminstone. Hon kan öppna rätt bra men det blir nog tufft att spetsa. Hon trampade igenom lite bak senast så idag blir det nog skor runt om, säger Michael Larsson.

5 Arne Anka – Han gör fösta starten för oss och har tränar jättefint. Han är lite stressad som typ och kan behöva loppet innan han är riktigt på topp men jag tror ändå att han har utmärkt chans att leda runt om. Jag har nog nästan mest känsla för honom av våra idag och det blir skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

6 M.T. Jeopardy – Han var mycket bra senast och det var väl lite överraskande även för mig att han var så pass bra. Han har mest varit seg i ryggar men nu blev det dödens och han vann säkert. Vi kommer att testa bilen innan tävlingarna och förr har han bara öppnat skapligt. Nu kommer han slippa brodden i skorna och med senaste insatsen på näthinnan måste han räknas, säger Lars-Åke Söderholm.

8 Rock the Party – Han har varit skadedrabbad men var fin efter uppehåll senast. Nu är läget svårt och det är ingen sprintertyp då han är mer stark än snabb så det ser tufft ut. Vi hoppas på en premie och det är skor runt om, säger Siegbjörn Kolnes.

11 Mr Dotsom – Han har varit väldigt bra hittills i sin karriär och nu testar vi en ny inriktning. Han har tappat travet till slut de gånger vi provat längre distanser och nu vill jag ge honom lite mer spring i benen. Därför startar han på 1640 för första gången och jag tror faktiskt det kommer passa honom. Han är väl mer känd som en stark herre men har öppnat i 10-fart bakom bilen vilket visar att det nog finns mer spring i honom än vad man tror. Det ska bli intressant att se vad han kan göra men läget lämnar ju en del att önska. Jag håller den här hästen rätt högt och vi kommer lätta honom idag. Han brukar gå med järnskor men nu blir det tåskor fram och aluminium bak, säger Mats Swartling.

Lopp 3, V4-3

2 Touch of Babe – Detta är ingen stjärna och vi får det tufft här. Vi jagar nog mindre slantar med henne och det är skor runt om, säger Siegbjörn Kolnes.

5 Soda – Hon tränar som en demon och det är en fin häst. Hon brukar dock behöva lopp i kroppen och det är troligt att så är fallet. Det blir skor runt om, säger Mikael J Andersson.

8 Quand Venez Vous – Hon har varit bra och senast blev allt fel. Det var sparat i mål och Björn var mycket nöjd med hur hon kändes. Hon verkar fortsatt fin i jobben. Hon har galopperat en del tidigare så det får bli en lugn start. Hon tävlar åter barfota runt om och jag hoppas på en bra placering. säger Josefine Ivehag.

11 Elita M.I. – Hon har vintertränat på bra sätt och känns mycket fin i jobben. Hon kan vara lite knepig i volten mens spåret passar henne bra för felfri avgång. Det blir barfota bak idag och det är optimalt och även hon har bra chans, säger Anton Sverre i stallet.

13 Alcyone Love – Hon har gjort kanoninsatser på sistone och var bland annat väldigt bra vid segrarna på Bjerke. Nu sist var hon jättefin trots galopp på vägen och hon kommer säkert göra en fin insats nu med. Dock fick vi chansartat utgångläge och måste ha en hel del tur. Barfota fram, säger Marcus Hultman.

Lopp 4, V4-4

1 Quantum Outlook – Han var inte fräsch senast och vi har nu fixad till knäna på honom och han känns riktitgt fin. Det blir barfota runt om. Läget är bra men vi får se hur upplägget blir det. Det är kanske många spetssugna här. Loppet blev mycket tufft med Magnus häst bland annat men min är fin säger Eric Martinsson.

4 Twilight D. – Det är en jättefin häst och det är denna häst jag reser till Sverige för. Nu blev det dock ett riktigt tufft lunchlopp. Han tränar mycket fint och kan springa i 14-fart i tre varv om det behövs. Han är stark men inte startsnabb. Han är allra bäst barfota fram men vi kör med skor runt om idag. Det gör dock ingen jätteskillnad, säger Siegbjörn Kolnes.

11 Wine And Dine – Han har tränat på bra men kan behöva loppet i kroppen. Det blev dessutom mycket tufft emot. Vi kör honom med skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

12 Furyk – Han var sjuk i sitt senaste framträdande men har tränat på fint sedan dess. Vi har varit inne på banan med honom och kört ett par snabbjobb så han kommer väl förberedd. Ändå måste jag ligga lågt från det här läget och dessutom blev motståndet väldigt bra för att vara lunchlopp. Skor runt om, säger Marcus Hultman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
BBS Sugarlight och Lannem Silje på V75

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson