Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var väl bara sådär senast och tycker inte hon var lika bra som vid Gävlestarterna. Nu var det tuffare motstånd men det här heller inte hennes melodi att tåga ute i spåren. Det här ser lämpligt ut och öppnar hon lika bra som för två och tre starter sedan kan det bli ledningen. Chapeau Bas är väl också rask iväg men vi får försöka ta oss förbi den och kommer vi till spets är jag inne på att testa där med tanke på att det är kort distans. Visst finns chansen att hon kan hålla hela vägen men hon vinner å andra sidan inte heller särskilt ofta. Skor runt om, säger Claes Sjöström om Staro Family (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Gävletravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Zertex – Han avslutade bra senast och var duktig även i starten innan det. Formen kan jag inte klaga på utan det är väl bara kusken emot idag. Spåret är ändå perfekt och det är ju bara att köra rakt fram. Min förhoppning är givetvis en framskjuten placering men det finns nog ett par konkurrenter som är för bra idag, Skor runt om, säger Linda S Hedström.

4 T.X. All in – Det verkar bra med hästen och nu då han fått några lopp i kroppen så borde han vara mer stabil bakom bilen. Han kan göra bort sig där ibland men felfri provar jag för spets. Han kan öppna bra. Nu blir det norskt huvudlag som han inte haft på slutet. Åter skor runt om. Smetig bana är nog en liten nackdel, säger Kajsa Frick.

5 Chapeau Bas – Han gjorde det godkänt på Umåker senast men det gick inte att ta så mycket från kön. Innan det testade han lite tuffare gäng på Axevalla och han gjorde inte bort sig då heller. Formen är bra och hade det varit 2140 meter hade jag trott på jättechans. Kort distans är lite sämre för honom men han tål att göra det själv och är stark sista 100 meterna jämfört med till exempel Staro Family som troligen är den som leder in på upploppet. Givetvis måste jag tro på viss chans och vi ändrar inget, säger Ove A Lindqvist.

6 Staro Family – Hon var väl bara sådär senast och tycker inte hon var lika bra som vid Gävlestarterna. Nu var det tuffare motstånd men det här heller inte hennes melodi att tåga ute i spåren. Det här ser lämpligt ut och öppnar hon lika bra som för två och tre starter sedan kan det bli ledningen. Chapeau Bas är väl också rask iväg men vi får försöka ta oss förbi den och kommer vi till spets är jag inne på att testa där med tanke på att det är kort distans. Visst finns chansen att hon kan hålla hela vägen men hon vinner å andra sidan inte heller särskilt ofta. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

7 Zätabubben – Han har varit lös i stallet i natt och det är svårt att veta om det påverkar honom. Han har i alla fall ätit och druckit och utfört sina behov normalt. Senast släppte kusken av honom lite för mycket och det blev galopp. Det var inga fel på hästen och han är fin i jobben. Han lär inte vara med i någon spetskörning men med rätt resa kan han duga bra. Nu återgår vi från norskt till halvstängt huvudlag och åter skor med lite brodd bak, säger Veronica Enberg Sjödin.

9 Elvis Duo – Jag är inte säker på att rätta formen finns där och det behövs nog lopp i kroppen. Jag ligger lite lågt om chanserna med honom. Det blir skor runt om, säger Pekka Korpi.

10 Sanna Sherona – Hon återkommer efter kortare uppehåll och kan säkert behöva loppet i kroppen. Hon känns fin i jobben men jag tror hon kan få svårt att räcka till seger. Vi smyger med och hoppas mest hon kan hugga en skaplig slant. Barfota runt om, säger Jenni H Åsberg.

11 Eden Duo – De verkar ok med henne och för dagen är hon nog bättre än min andra häst i loppet. Jag vet inte riktigt vad vi möter här. Hon tävlar med skor runt om, säger Pekka Korpi.

12 Quattro Pazzione – Han har ett dåligt läge och kan även vara i behöva av loppet så vi ligger lite lågt denna gång. Det bir nog skor runt om, säger Janne Åberg.

Lopp 2, V4-2

3 Still Going Strong – Han hade varit förkyld inför senast och borde vara vassare nu. Vi provar för spets där han är som bäst och distansen passar fint. Vi ändrar inte på något. Senast blev öppningen lite för tufft men med rätt upplägg så kan det hålla nu, säger Eilert Karlsson.

7 Flash Cash – Hon har inte startat på ett tag men jag körde henne i ett 20-jobb för några veckor sedan. Hon kändes fin då men kommer säkert behöva loppet i kroppen och lottades dessutom till ett utgångsläge som kan innebära vingel, säger kusken Claes Sjöström.

11 Naomi Wibb – Hon var fin senast och allt är bra i jobben. Nu blir det barfota runt om som på Solvalla för några starter sedan och då var hon riktigt bra. Jag har nog en av de bättre hästarna men det måste lösa sig också från detta läge, säger Patrik Fernlund.

Lopp 3, V4-3

1 Harnsta Tula – Hon fick hemlängtan senast på Östersund och bröt rakt ut vid utfarten till banan. Innan det har hon galopperat ett par gånger och hon måste snäppa upp sig. Formen är annars riktigt bra och hon står dessutom rätt bra till på startvolten. Hon känns som den hetaste av mina två i loppet. Inga ändringar, säger Mats Jonsson.

3 Stjerne Mai – Hon gör stabila insatser mest varje gång och hade stått över inför senast. Ändå var insatsen klart godkänd och tiden var inte alls så dum. Nu står hon tufft inne och dessutom tror jag att banan kan bli tung imorgon vilket inte alls passar henne. Jag ligger lågt och vi ändrar inget, säger Mats Jonsson.

5 G.G. Johanna – Hon var duktig senast och allt är bra efteråt. Hon står bra till i loppet denna gång med flera som har tjugo meter sämre läge. Vi provar med jänkarvagn för första gången nu. I övrigt inga ändringar och jag måste tro på vettig chans, säger Ulla Fredlund.

8 Värsting Kungen – Han står lite illa till idag men hästen går bra och har blivit lugnare bakom hästar nu på slutet. Han brukar springa med skor runt om och jag har inte hört något annat. Om det klaffar så kan vi kanske vara med, säger Ulf Eriksson.

10 Torwall – Han hade mycket sparat senast och han var fin i travet senast. Den insatsen gladde mig mer än flera segrar. Han har haft en bra vinter och vi fixade en hovböld som spökade. Jag har även haft mer tid att träna honom. Han är nervig av sig och senast värmde jag honom på en skogsslinga och det var nog positivt. Han borde ha bra chans och vi ändrar inger, säger Daniel Eriksson.

Lopp 4, V4-4

6 Elysee Boko – Hon är en rätt bra häst men där polletten inte riktigt trillat ner ännu. Hon uppträder alltjämt orutinerat men känns rejäl i jobben och ska nog kunna öppna rätt skapligt från springspår. Hon är väl inget givet segerbud utan får mer ses som en outsider. Skor runt om, säger Olle Alsén.

7 Crosby – Han gjorde en rejäl upphämtning efter galoppen senast men är lite känslig av sig. Det är inte alltid helt lätt att hålla honom på benen men när han väl sköter sig finns det fin kapacitet i honom. Han var på väg till ledningen när felsteget kom senast, och dessutom vann jag med honom från spets på Solvalla. Från springspår kan det bli täten igen och därifrån borde han ha chans, säger kusken Claes Sjöström.

8 Coyote Roadrunner – Han känns fin och bra i jobben och klarar alla typer av banunderlag. Läget är knepigt men om det löser sig så är det nog min bästa chans idag. Inga ändringar är planerade, säger Kajsa Frick.

9 Anders Gigant – Han galopperade in i första sväng senast men var väldigt bra i starten innan det. Jag tycker att han blandar och ger en hel del men när han väl håller sig på benen duger han i klassen. Nu hoppas jag att han trampar iväg och är han bara så pass bra som han kan vara är han inte borta. Vi kommer tynga ner honom lite och sedan byta bett på honom sen får vi se i värmningen hur det fungerar. Dessutom blir det vanlig vagn den här gången. Skor runt om, säger Joakim Elfving.

10 Dark Surprise – Han fick öppna alldeles för tufft senast och orkade inte hela vägen. Han har kommit längre än Elysee Boko men är kanske inte lika talangfull. Jag tycker inte han känns vidare het den här gången och ligger lågt. Skor runt om, säger Olle Alsén.

15 Bourne Identity – Han fick ta det lite lugnt efter senast men är nu bra jobbad igen och känns som nu nästan mer taggad än vanligt. Läget är svårt och vi får se hur det löser sig och hag tror att formen sitter där. Inga ändringar, säger Per-Erik Wågström.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svensk succé under franska vintermeetinget

Svensk succé under franska vintermeetinget

Trots att segrarna i Prix d’Amérique och Prix de France uteblev i år, gick de svensktränade hästarna i Frankrike ännu bättre än i fjol.

Det franska vintermeetinget är nu definitivt avslutat för denna gången. Och när det ska sammanfattas kan det återigen göra det med succésiffror för de svenska. Statistik som Svensk Travsport presenterar visar att de svensktränade hästarna sprang in mer än 14,4 miljoner kronor under vintermeetinget.

Bergh gör succé i Frankrike. Också. Foto: ALN

Summan är en ökning från i fjol med cirka 700 000 kronor. Det till trots att de blågula i fjol, till skillnad från i år, hemförde de båda mest penningstinna loppen i Paris: Prix d’Amérique och Prix de France.

Det är Robert Berghs stall som är det framgångsrikaste svenskstallet i Frankrike. Den hårdsatsande Bergsåkerstränarens hästar noterades för nästan 1,7 miljoner kronor intravat under vintern. Bakom följer Lutfi Kolgjini med cirka 1,5 miljoner.

Den största svensktränade segern under vintermeetinget tillföll Tomas Malmqvist-tränade Tumble Dust som kördes till seger i Critérium Continental av Björn Goop. Den triumfen var värd precis under en miljon kronor.

Chelsea Boko sprang in mest. Foto: ALN

Den vinstrikaste svenskhästen i Frankrike i vinter blev emellertid Timo Nurmos Chelsea Boko som vann två lopp och totalt sprang in 1,3 miljoner kronor.

Noterbart är att på huvudarenan Vincennes avverkades 725 lopp utspridda på 88 tävlingsdagar under perioden 29 oktober 2014 till 28 februari 2015. Endast 145 av loppen var öppna för icke franska travhästar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hallsta Lotus femma i årsdebuten
Nästa nyhet
Hallsta Lotus femma i årsdebuten

Hallsta Lotus femma i årsdebuten

Hallsta Lotus gjorde första starten på fem månader. 15-åringen fick nöja sig med femteplatsen i årsdebuten.

Kallblodshjälten Hallsta Lotus hade inte setts till sedan i höstas när han vid Bollnästravets lunchtävlingar på måndagen gjorde sin första start för året, tillika inledde sin sista tävlingssäsong i karriären.

Daniel Selin-tränade Närby Kalabalik. Foto: ALN

Men den knappt favoritspelade 15-åringen behövde nog ett lopp innanför rocken för att komma i form. Med Ulf Ohlsson i sulkyn fick Jan-Olov Persson-stjärnan nöja sig med femteplatsen av de åtta startande.

Hallsta Lotus, som stod med 20 meters tillägg, landade i vad som blev tredje par utvändigt och försökte följa i ryggen på Närby Kalabalik när denne satte in anfallet 700 meter kvar. Men Närby Kalabalik, körd av Peter Eriksson, var allt för vass denna dag, stegade bara ifrån och vann loppet överlägset på 1.24,9 över 2140 meter.

Hallsta fick i loppets slutskede släppa förbi ytterligare några hästar och gick i mål som femma på 1.25,2 över 2160. Vinnaren erhöll 25 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lannem Silje jagar revansch direkt
Nästa nyhet
Lannem Silje jagar revansch direkt

Lannem Silje jagar revansch direkt

I lördags bröts Lannem Siljes långa segersvit. Nu är hon sugen på omedelbar revansch. På lördag väntar en ny start på Leangens travbana.

Monstertalangen Lannem Silje hade 30 raka segrar inför lördagens start mot den äldre eliten i Jacob Meyers Pokal på Bjerke. Men loppet blev alltför tufft och ”Super-Silje” fick sträcka vapen då hon kom i mål som trea.

Silje och Skrugstad. Foto: ALN

Men det femåriga stoet räds inte att utkräva omedelbar revansch. Redan nu på lördag väntar nästa start. Då är det Troll Jahns Äreslopp på Leangen som står på schemat. Det är 70 000 norska kronor i förstapris och Lannem Silje börjar med 40 meters tillägg på starthästarna. Med i loppet (på samma volt) finns bland andra Elmer som pressade hårt i lördags, samt Moe Svarten som då slutade tvåa.

– Silje gick sig stum på den tunga och lösa banan på Bjerke. Hon fick inte fäste och då blev hon sliten. Konditionen var det ingen fara med, men krafterna försvann och då går det inte, säger Lannem Siljes tränare Ola Skrugstad till tgn.no.

Här är startlistan:

2140 volt

1 Höiby Krissa – Per Arvesen
2 STCC Faksa – Tom Erik Solberg
2160 meter
3 Töffe Toft – Eirik Höitomt
4 Trippa Undan – Tomas B Nilsson
5 Solör Stegg – Lars Anvar Kolle
6 Hågå Elden – Kai Johansen
7 Sagi Allvin – Hans Christian Holm
8 Björlifaks – Olav Mikkelborg
9 Nordlirappen – Jomar Blekkan
10 Alsaker Faks –Edvard Kristiansen
2180 meter
11 Lannem Silje – Tor Wollebaek
12 Tekno Jerken – Geir Vegard Gundersen
13 Moe Svarten – Jan Martin Bjerring
14 Elmer – Silje Kristin Eilertsen
15 Ara Faks – Thor Borg

Läs även: Segerraden bruten för Lannem Silje

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Montéolycka slutade efter omständigheterna väl
Nästa nyhet
Montéolycka slutade efter omständigheterna väl

Montéolycka slutade efter omständigheterna väl

En läskig olycka inträffade i det montélopp som inledde Solvallas söndagstävlingar. Ryttarinnan Emilia Leo klarade sig ur händelsen med ett brutet nyckelben.

En otrevlig händelse skedde strax efter start av söndagens första lopp på Solvalla. I ett montélopp blev ekipaget Tappaintehoppet och Emilia Leo störda vilket resulterade i att både häst och ryttare hamnade i backen. Emilia blev liggande på banan och fick föras till Karolinska sjukhuset i ambulans.

22-åriga Emilia Leo klarade sig dock efter omständigheterna relativt bra från olyckan.

– Jag har ont lite här och där, men det är inte så himla farligt ändå. Jag hade smärtor i nacken, axeln, ryggen och i en fot, och efter röntgen konstaterade läkarna att jag hade brutit nyckelbenet och stukat foten, så det kunde ju ha varit värre. Jag blev sjukskriven i tre veckor, och meningen är att jag ska anstränga mig så lite som möjligt, säger hon till solvalla.se.

Hästen Tappaintehoppet skenade runt några varv på banan innan han kunde fångas in och ska ha klarat sig bra från olyckan men fanns givetvis inte med då loppet reds om något senare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson