Det börjar röra på sig allt mer på andra sidan Atlanten. Under fredagen slog Jimmy Takter-tränade Odds On Amethyst till med 1.09,6 på Meadowlands.

Ännu är det ett tag kvar till högsäsongen i Nordamerika men det kan gå undan ändå. Årets snabbaste segertid i världen noterades av Odds On Amethyst då han vann i ett snabblopp på Meadowlands under fredagskvällens tävlingar.

Det är Jimmy Takter som tränar den fyraåriga Muscle Hill-sonen som vid segern kördes av Brett Miller. Odds On Amethyst snabbstartade från bricka åtta, gick till ledningen och höll den positionen hela vägen i mål. Klockorna stannade på 1.09,6 vilket dessutom var nytt personbästa. Segern var värd 15 000 dollar.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Fredag: V64-tips till Boden

V64 Boden 27 februari   

Omgången: Isbana är det som gäller i Boden och vi slipper parodin med att gissa hur hästarna får tävla. Det är några luriga lopp och trots att jag spikar en storfavorit kan det bli en trevlig fredagskväll. 

Bästa spiken: 3 Åsakjappen (V64-2) mötte en tuffare häst i kapable Björli Odin senast men nu är det ingen sådan kanon med. Han återupptar segerraden och är en sund spik.

Spik 2: 4 Missil Brodde (V64-3) borde sitta i ledningen och bli svår att få slag på, precis som senast.

V6-förslaget är på 2.100 kronor (enbart för alla rätt).

2-1-5-3-10-11-12 (8-7)

3 Åsakjappen (7-9)

4 Missil Brodde (12-9)

1-10-14-12-15-9-7-6-2-5 (3-13)

5-3-1 (6-7)

10-8-11-5-13-1-2-12-14-15 (3-4)

7x1x1x10x3x10 = 2100 kr

DD-förslag på 900 kronor:

5 – 10 x 600

1,3,5 – 5,11 x 50

V64-1:

Ranking: A: 2-1-5 B: 3-10-8-11-12 C: 7-9-4

Spetsanalys: La Fille körde till ledningen efter 250 meter från spår 4 och höll spets från innern. Det är den av de på start som är mest intresserad att köra i ledningen.

Loppanalys: 2 La Fille var riktigt bra vid segern då hon stack till ledningen för bikten och höll bra tempo hela loppet. En så bra häst som Grand Ale var utan chans att plocka ner henne och att vinna på 12-tid på det viset var imponerande. Hon såg väldigt skruttig ut starten efter och galopperade som slagen och har varit borta sedan det den 2/11. Bör kunna forceras till ledningen, men det var barfota vid segern och nu långa broddar vilket jag inte litar på ska vara så bra. Fungerar hon och har form så vinner hon, men ska garderas.

1 The Unforgiven har öppnat bra tidigare med innerspår och såg väldigt taggad ut som fastlåst bakom hästar näst senast då kusken låg och drog över mål med fulla linor. Då var det jänkarvagn, senast såg hon fin ut i ryggar men då hon kom loss ville/kunde hon inget alls och var inte bra. Hon var trött menar man men nu ska det vara bättre, och då det var vanlig sulky då och bike nu så känns det spännande. Borde få ledarryggen på favoriten och kanske drar den undan så luckan kommer för stallkompisen…

5 Out of Reach har form! Var bra näst senast då jag klockade till 12,5 sista 700 och senast gick den ett bra upplopp bakom överlägsna Patricia Bishop. 3 New York Broline borde vara på gång och det är kuskplus samt bra läge. Ove vann senast han körde hästen.

V64-2:

Ranking: A: 3 B: 7-9-8-6-1-5 C: 4-2

Spetsanalys: Åsakjappen kör till ledningen som vid tre senaste i voltstart. Både Lill Evert (spetsat 4/5) och Tekno Rappen (spetsat 5/6) är snabba men bråkar inte med favoriten.

Loppanalys: Här kommer kvällens största favorit och det är också min spik då jag tror att 3 Åsakjappen är överlägsen de han möter. Han har hög kapacitet och inledde med tre raka segrar sedan han flyttades till Roger Nilsson. Två första var från ledningen och han utklassade en så bra häst som Närbyjänta. Senast kördes han åter till ledningen, blev uppvaktad av starke Björli Odin på 2640 meter och orkade inte stå emot denne sista 150 metrarna. Det blev för tufft helt enkelt, men den har fortsatt övertyga efter det och vunnit lopp och över långa distanser är det drygt att slå den. Nu slipper han en sådan tanks, och det är 2140 meter. Vägen mot ledningen ligger öppen och han ska inte förlora detta därifrån. Han hade problem med en hov senast som är tillfilad och han går med ny balans för att bli säkrare.

Bra kapacitet har 7 Guli Storm som är den som kan utmana favoriten. Han har dock väldigt svårt att sköta sig och galopperar ofta. Han gick bra avslutning som trea mot favoriten näst senast, och vinner senast om han inte hoppar drygt 200 kvar.

V64-3:

Ranking: A: 4 B: 12-9-15-1-6-13-5-8-10-2-14 C: 7-11

Spetsanalys: Missil Brodde tog ledningen från fjärdespår i september och har varit snabb efter det med. Kördes till spetsefter 300 meter för tre starter sedan och sitter i ledningen igen.

Loppanalys: Det känns som rätt favorit i 4 Missil Brodde som går bra varje gång, och med offensivt Janne Norberg tror jag att han sitter i ledningen tidigt. Det gjorde han senast då ledaren släppte välvilligt, och sedan hade Missil Brodde full koll och stack undan enkelt. Han gick inte helt tom bakom hästar på V75 före det och från ledningen är det bra chans. Han åkte dit från ledningen för tre starter sedan men såg ut att inte riktigt få grepp i banan då. Bra chans och jag spikar honom för att ha råd att gardera på slutet.

12 Nano Broline kördes på chans senast och det var långt fram till undflyende Mr Dreamcatcher då han kom loss i vida spår men det bet riktigt bra och han hann fram i god tid. Klart förbättrad insats var det och han räknas.

9 Viking Streamline gör det nyttigt och har gjort två rätt bra lopp efter vila. Man sätter på helstängt istället för öppet huvudlag som det var senast och han borde sitta vettigt till i loppet.

V64-4:

Ranking: A: 1-10-14 B: 12-15-7-9-6-2-5 C: 3-13-11

Spetsanalys: Nosoupforyou tog ledningen två lopp i höstas, och var bra med senaste med framspår då han galopperade efter 200 utvändigt ledaren från spår 7. Kan hålla spets, utmanas av Justine’s Pride.

Loppanalys: Kvällens svåraste lopp då jag ändå sätter lite frågetecken för inställningen hos några av de bättre hästarna. 10 Rent a Tent har fyra raka andraplatser brukar inte vara någon slump, och även om han fått göra grovjobb de senaste två loppen kanske han borde ha vunnit något av dem. Övertog ledningen halvvarvet kvar senast men orkade inte stå emot. Han hängde på en töm då, är lite vidgjord och innan han vunnit vill jag inte gå på honom.

Hårt spelad är en annan som ”aldrig” vinner, 12 General Tooma. Han fick gå i dödens senast och svarade position, men kanske borde han ha vunnit det rätt tunna lunchloppet trots detta. Även han har få segrar och många pallplatser och borde gå att få bort. Segern togs över 2640, så distansen gynnar honom.

Tipset på chans till 1 Nosoupforyou som är snabb från start och borde få spets eller ledarryggen och som häst duger han mot dessa. Nu har han inte startat på länge, men ändå spännande på läget.

 14 Quattro Lane är en gammal Kolgjini-häst som gör första starten på isen med långa broddar, även om han tränat med detta är det lurigt i tävling och här kan skrälla.

V64-5:

Ranking: A: 5-3-1 B: 6-2-7 C: 9-8-10-4

Spetsanalys: Högsta klassen och väldigt snabba hästar. Flip a Coin kan hålla ut dem, men han är bäst på rulle numera och jag tror Norberg vill ha rygg. Buy the Law var riktigt snabb senast innan han rullade över på väg mot ledningen, och kan ta emot Order By Koffe om Claes så önskar.

Loppanalys: Bra hästar och taktiken blir mycket viktig, den som sitter i ledningen borde ha bra chans. Jag tror att favoriten 5 Order By Koffe är mycket startsnabb och han har bra form även om raden säger annat. Näst senast hade han spår 8 bakom bilen där Womanizer var överlägsen från ledningen och gick bra en bit ut i banan. Senast fick han gå i dödens och rundades på långsidan, det var i guld i Finland båda dessa och lite ihåligare nu. Östman är väl ingen startkanon, men han kan få överta och då blir det troligen seger.

De är snabba innanför, 1 Flip a Coin är erkänt snabb men bäst på rulle numera. Han galopperade under anfall senast och gick sig sedan trött. Han släppte spets på V75 före det men räckte inte där Queasy vann och där är han kort i rocken. Han vasnn på vinterbana för tre starter sedan, och kan få sitt hänglopp i ledarryggen nu. Giftig om det löser sig då.

En joker i leken är 3 Buy the Law som svek från ledningen näst senat, men senast var han riktigt bra då han gick strålande efter rejäl galopp. Kusken backade loss och han spurtade bäst av alla långt ut i banan. Han öppnade blixtsnabb innan han hoppade efter 100 meter senast och kan ta ledningen om han travar. Chans både i spets och i rygg. Dessa tre bör vara bättre än de andra.

V64-6:

Ranking: A: 10-8-11-5 B: 13-1-2-12-14-15 C: 3-4-7-6-9

Spetsanalys: Victory Cloud kördes till ledningen från springspår på 20 förra våren och borde ta ledningen med perfekt läge – mot hästar som inte är så snabba eller tuffa.

Loppanalys: 8 North Leader övertygade vid tre raka segrar och var riktigt bra då han vann ett DD-lopp näst senast. Det blev för mycket med innerspår i volten senast och han galopperade bort sig. Nu har han bakspår och en dålig startrygg och lär få börja anfallet djupt nere i kön. Visst duger han, men med tanke på läge och hur hårt spelad han är går jag emot.

Mest tror jag på 10 Patricia Bishop som var väldigt bra senast då hon bara blåste till dem och var helt överlägsen. Hon gynnas av vinterbana då hon springer lika fort på dessa som på sommaren och jag tror att hon kan fälla alla igen om hon är som senast.

Jag spelar med två jätteskrällar på DD då det är valfria odds. 11 Dusty Wind gillar också dessa banor, och den dag det klaffar för hästen duger han till seger. Senast hamnade han i dåliga ryggar men spurtade bra i skymundan. Han vill inte göra så mycket själv, men är spurtvass.

Ännu mindre spelad är 5 Matterhorn som blixtrade till ibland i förra regin och har bra styrka. Senast visade han uppåtform i Finland då han gick bra i vida spår sista 400 och är han ännu lite förbättrad nu finns chans till jätteskräll!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "En bra häst för klassen"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”En bra häst för klassen”

V65 Solvalla: ”En bra häst för klassen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har varit struken efter senast på grund av en liten sårskada. Hästen har jobbat 1.18 full väg med snabbare avslutning inne på Solvalla tillsammans med Caddie Hit på ett bra sätt. Det är en bra häst för klassen som har öppnat bra bakom bilen tidigare, han bör räknas tidigt. Inga ändringar, säger Mattias Djuse om Etosha Boko (V65-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

2 Man of the Match – Han gör det jämnt och bra men har inte vunnit lopp ännu och det finns något som saknas i honom. Han bör få en vettig resa men det är svårt att tro på första segern. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.

4 Enzo Boko – Han återkommer inför sin fyraåringssäsong och visade åtminstone lite talang vid ett tillfälle förra året. Han ledde runt om vid segern och tiden var dessutom bra. Nu känns han fin i jobben och vi har kört honom 18,5/1600 meter som snabbast inför detta. Det finns som sagt fart i honom men också en del galopper som jag hoppas vi slipper i år. Barfota fram och helstängt huvudlag, säger Olle Alsén.

6 Etosha Boko – Han har varit struken efter senast på grund av en liten sårskada. Hästen har jobbat 1.18 full väg med snabbare avslutning inne på Solvalla tillsammans med Caddie Hit på ett bra sätt. Det är en bra häst för klassen som har öppnat bra bakom bilen tidigare, han bör räknas tidigt. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

12 Karlipo – Han har fått ett nyttigt lopp i kroppen och verkar ok men det är svårt att tro helhjärtat på honom. Läget är dessutom tufft och det är svårt att kliva runt alla. Det blir nog barfota runt om, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 2, V65-2

3 Zaskatoon – Han blev för het av omstarten senast. Vi hoppas han håller sig lugn i ryggar idag och då ska han vara med där framme. Det blir åter barfota fram och allt verkar bra med hästen, säger Janne Oscarsson.

5 Ukino du Vivier – Han hade fått det för lugnt inför senast och dessutom hade han nog för korta tår den dagen. Vi hade siktat på barfota då och hade verkat fötterna. Vi fick dock kalla fötter och körde med skor. Han värmdes tveksamt och var inte som bäst i loppet. Nu har han lopp i kroppen och känns piggare hemmavid. Nu blir det dessutom full fart framåt som han trivs bäst med. Distansen är kanske i kortaste laget men han ska räknas. Vi fortsätter med skor runt om, säger Ulf T Johansson.

Lopp 3, V65-3

1 Operating Limit – Han blir bättre och bättre men behöver mer tid på sig då det är en stor häst som är mer stark än snabb. Distansen passar och eventuellt blir det barfota runt om vilket är ett klart plus. Galoppen när jag körde honom barfota berodde inte på balansen. Läget kan han inte utnyttja men vi är nöjda med hästen, säger Marcus Schön.

3 Swimming Pool – Han slog sig på knäna senast med annan balans som var aluminiumskor runt om. Nu återgår vi till den gamla balansen och allt verkar bra i jobben. Han visade mycket fin fart senast och styrkan är det inga fel på, säger Ulrika Wällstedt.

8 Yahtzee Deo – Han blev påkörd senast men kusken var riktigt nöjd med honom efteråt. Nu kör vi barfota runt om och rycktussar vilket han svarat bra på i träning och vi hoppas han tänder till då han varit en besvikelse hittills, säger Marcus Schön.

9 Down Hill Sisu – Han är bra förberedd med bland annat ett 18-jobb som han löste på bra sätt. Läget är bra men det kan saknas lopp i kroppen på honom. Han är stark och räds inte distansen. barfota runt om är ett stort plus för honom, säger Petri Salmela.

10 Digital Trim – Han var lite vek senast och vi får ligga lågt med honom här, det är den jag tror minst på av våra i loppet. Det blir skor runt om nu, säger Marcus Schön.

11 Inception – Han gjorde första starten efter uppehåll senast och gick fullt godkänt som tvåa. Han borde vara bättre nu men distansen tror jag inte är någon fördel och dessutom drog vi ett dåligt utgångsläge. Att vinna blir nog svårt men med lite klaff kan han vara ett platsbud. Barfota fram, säger Juhani Partanen.

12 Antti Sisu – Han gick bra i debuten för mig senast och det verkar fortsatt bra i träningen efter det. Läget är inte så roligt men jag tycker ändå att han ska räknas. Vi får se hur upplägget blir, han är snabb i benen och troligtvis blir det en lugn avgång och så kör jag till slut. Skor igen och inga andra ändringar heller, säger Mattias Djuse.

Lopp 4, V65-4

3 Zacarias Kemp – Han håller bra form och kan öppna snabbt. Distansen är ok och hästen avslutade bra senast. Det blir barfota runt om och norskt huvudlag och jag räknar med en bra insats, säger Teijo Ahola.

6 Västerbo Arthur – Han hade jobbats rejält inför comebacken senast men att han skulle vara så pass bra trodde jag inte. Han känns inf efter det men kort distans ser jag som en nackdel. Loppet såg kanske inte värre ut den här gången och helt borta är han ändå inte. Skor runt om, säger Torbjörn Jansson.

9 Explosive Dust – Han håller bra form nu och bör vinna lopp snart. Senast var det sparat i mål. Spåret är bra och det blir barfota fram, säger Kenneth Haugstad.

10 Supermede – Han har inte tävlat på ett tag men kändes fin på en 17-tid i ett provlopp nyligen. Han kommer säkert göra ett bra lopp direkt men jag hade varit gladare, och framför allt trott på bättre chans, om vi dragit ett framspår. Han kan speeda med rätt resa och kan säkert hugga en framskjuten placering. Skor runt om, säger Kenneth LT Nilsson.

Lopp 5, V65-5

4 Valnes Doris – Hon gör bra lopp varje gång har formen sitter verkligen där den ska. Dessutom har hon haft dåliga utgångslägen men nu ser det mycket roligare ut. Kommer vi till ledningen är jag sugen på att testa där och då tycker jag hon ska räknas, säger kusken Juhani Partanen.

7 Kassandra – Hon var positiv i första starten hos oss senast och har nu ett nyttigt lopp i kroppen. Läget blev dock inget vidare men med klaff så kan det vara ett bud här. Det blir skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

9 Global Princess – Hon stressade upp sig efter omstart senast men kändes bra i övrigt. Läget är passande för en smygresa och med rätt lopp och felfri kan hon ha platschans, hon var fin som fastlåst på Gävle starten före. Det blir skor runt om som vanligt, säger Mattias Djuse.

10 Regina Hall – Hon galopperade senast och jag tror det berodde på banan då hon även galopperade i värmningen på samma ställe. Hästen jobbade i fredags på 20 full väg med en rappare avslutning och var då jättefin. Det är inget monster, hon är en vanlig häst men en bit fram kanske vi kan vara utan att studerat motståndet riktigt. Vi kör med skor runt om men utan brodd den här gången. Hon var struken för feber 11/2 men det gick över fort och var bara en febersläng, säger Diederik Meilink.

11 Bizzy Sisu – Hon håller bra form och är en bra skrällhäst. Läget är inget vidare och det behövs en del tur för att det ska kunna bli en ny seger idag. Hon blir dock allt bättre. Hon tävlar med skor runt om, säger Antti Veteläinen i stallet.

12 Jourasi – Hon var mycket bra senast och ser ut att bli allt bättre. Hon är fin i träningen och bör svara för en bra insats. Det blir barfota fram, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 6, V65-6

2 Ganador – Han är stark och tränar bra. Felfri ska han ses med chans här men det är stor galopprisk från start. Fifty-fifty om han kliver iväg. Det blir skor runt om, säger Antti Veteläinen i stallet.

6 Caddie Hit – Han har fått ta igen sig efter senaste starten och fått ladda om batterierna. Hästen har jobbat 1.18 full väg med en snabbare avslutning på ett bra sätt inför det här. Han känns fin men kan behöva lopp i kroppen och det är ingen toppform nu. Balansen blir barfota fram, säger Mattias Djuse.

7 Casper Downhill – Han visade inget positivt senast. Han har inte räckt riktigt på Solvalla men vi kan hoppas att det är något enklare nu då det är lunchtrav. Han känns bra och är klart bäst barfota runt om som vi siktar på, säger Petri Salmela.

8 Yoga Brick – Hon har felat i två lopp på raken men det får jag ta på mig då hon tävlat med för lång käk. Det blir en del ändringar nu, hon kommer att gå med skor, öppet huvudlag och kortare käk. Vi ska prova bilen före tävlingarna och då hon är blixtsnabb från start får Torbjörn satsa för spets om allt känns bra. Hon är bäst med rygglopp och fritt till slut och det här loppet känns det enklaste hittills i min regi. Formen sitter i och hästen har jobbat strålande med de nya ändringarna, säger Staffan Svensson.

10 Cut Him Some Slack – Han har haft en massa otur på slutet och jag tycker han är klart bättre än raden. Han har blivit tempotorsk och galopperat om varandra men kan nog överraska. Spåret är inte det bäste men vi smyger med och med klaff på vägen fäller han nog rätt många. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Det blir nyzeeländskt guld i Kusk-VM
Nästa nyhet
Det blir nyzeeländskt guld i Kusk-VM

Det blir nyzeeländskt guld i Kusk-VM

Nu är det klart var den ädlaste medaljen i Kusk-VM hamnar: kring nyzeeländaren Dexter Dunns hals.

Den nyzeeländske drivern Dexter Dunn har länge haft greppet i Kusk-VM och under torsdagens tävlingar i Penrith kunde 25-åringen säkerställa segern i kuskmatchen. Dunn körde ingen vinnare i torsdagens tre lopp, men väl ett andra- och ett tredjepris – och det räcker för guldet.

Jody Jamieson hade en bra torsdag. Foto: ALN

Dexter Dunn blir därmed den sjätte nyzeeländska kusken att bärga titeln kuskvärldsmästare och den förste sedan Mark Jones gjorde det 2003.

Torsdagens starke man var annars kanadensaren och dubbla världsmästaren Jody Jamieson som vann två av de tre loppen. Danmarks Knud Mönster grejade segern i det återstående loppet.

Även om guldet är klart lever kampen om övriga medaljer i högsta grad. Det skiljer blott nio poäng mellan nuvarande tvåan Tony le Beller och femman Jody Jamieson. Det hela avgörs i ett sista lopp på Tabcorp Park på söndag.

Ställningen efter 19 av 20 lopp:

1 Dexter Dunn, Nya Zeeland, 183 poäng
2 Tony le Beller, Frankrike, 140
3 Tim Tetrick, USA, 137
4 Mika Forss, Finland, 135
5 Jody Jamieson, Kanada, 131
6 Knud Mönster, Danmark, 120
7 Chris Alford, Australien, 116
8 Pierre Vercruysse, Frankrike, 112
9 Vidar Hop, Norge, 91
10 Guillermo Adrover, Spanien, 89

 Här kan du se loppen från Kusk-VM.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu gör Support Justice årsdebut
Nästa nyhet
Nu gör Support Justice årsdebut

Nu gör Support Justice årsdebut

På onsdag väntar en högintressant årsdebut på Bjerke då det stora norska namnet Support Justice gör första starten som sexåring.

Kadabra-sonen Support Justice är kanske den mest lovande häst Norge har producerat på lång tid och hästen omnämns som en av de tidiga favoriterna i Elitloppet i vår. Och på onsdag börjar resan dit: Support Justice gör årsdebut i kvällens snabblopp på Bjerke.

Support Justice efter segern i Jubileumspokalen. Foto: ALN

– Geir Vegard (Gundersen) var mycket nöjd med honom. Hästen fick ett rätt så lugnt snabbjobb och gick piggt över mål, sa tränarhustrun Charlotte Teien Gundersen till tgn.no efter i tisdags.

Support Justice, som vann norska Derbyt som fyraåring, fick en relativt lugn femåringssäsong i fjol men gjorde ändå stor succé som vinnare i bland annat Jubileumspokalen och EM för 5-åringar på Vincennes. Den segern, som togs i slutet av september, är hästens senaste start.

Det är 30 000 norska kronor till vinnaren i onsdagens uppgift som har fått följande startlista:

2100 auto

1 Goldomaster – Per Oleg Midtfjeld
2 Support Justice – Geir Vegard Gundersen
3 Lorne Elijon Gatling – Hans Christian Holm
4 Triple Crown – Eirik Höitomt
5 Frameable – Vidar Hop
6 Viking Frecel – Kai Johansen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska supertalangen jagar 11:e raka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson