Chelsea Boko och On Track Piraten utgör två helintressanta inslag på Vincennes när fina Prix de l’Union Européenne körs på lördag.

Bara för att vintermeetinget är över betyder det inte att topploppen slutat på den franska travsportens nationalbana. Nu på lördag avgörs högklassiga Grupp 2-loppet Prix de l’Union Européenne som betalar 72 000 euro till sin vinnare.

Chelsea Boko imponerade senast. Foto: ALN

Loppet brukar bjuda på fina hästar och från det görs inget undantag heller i år. I fjol gjorde Sanity stor succé som segrare och det finns förhoppningar på blågul viktoria även i år. Två spännande inslag i loppet utgörs nämligen av Timo Nurmos-tränade Chelsea Boko och Hans Strömbergs On Track Piraten.

Båda svenskarna kommer dessutom från seger i tuffa Grupp 3-lopp på Vincennes. Chelsea Boko vann så sent som i förra veckan Prix de Plateau de Gravalles i toppfin stil. Nu på lördag blir det Jorma Kontio som hoppar upp i sulkyn i Paris. On Track Piraten, återigen med Erik Adielsson, har inte startat sedan segern i Prix du Luxembourg dagen före Prix d’Amérique. ”Piraten” var för övrigt tvåa bakom Sanity i det här loppet i fjol.

Glad Gelormini efter PdA. Foto: ALN

Och på tal om PdA förresten; loppets överraskande silvermedaljör Voltigeur de Myrt gör i samma lopp första starten sedan just PdA, det är Gabriele Gelormini som kör sexåringen för tränaren Roberto Donati.

Andra namnkunniga motståndare är Roxana de Barbray, Akim du Cap Vert, Prix de Belgique-tvåan Vabellino samt svenskhästarna Beckman och Global Manhattan.

3000 volt

1 Princess Grif – Roberto Andreghetti
2 Vabellino – Eric Raffin
3 Chelsea Boko – Jorma Kontio
4 Tornado Bello – Pierre Levesque
5 Beckman – Franck Nivard
6 Global Manhattan – Jean-Michel Bazire
7 Soleil du Fossé – Jos Verbeeck
8 Akim du Cap Vert – Franck Anne
9 On Track Piraten – Erik Adielsson
10 Vision Intense – Julien Dubois
11 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
12 Roxana de Barbray – Dominik Locqueneux

Senaste vinnarna:

2014: Sanity – Franck Ouvrie
2013: Quinoa du Gers – Matthieu Abrivard
2012: Rapide Lebel – Eric Raffin
2011: Rapide Lebel – Eric Raffin
2010: Nelumbo – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
15-årige Hallsta Lotus gör comeback

15-årige Hallsta Lotus gör comeback

Han är en av tidernas mest välrenommerade kallblod. På måndag är det dags för första starten som femtonåring för Hallsta Lotus.

Måndagens lunchtrav bjuds på Bollnästravet och hälsingebanan kan locka med en riktig legendar i startlistorna. I dagens inledande lopp gör nämligen Hallsta Lotus comeback. Det är, som oftast, Ulf Ohlsson som sköter tömmarna bakom Jan-Olov Persson-träningen.

Radarparet Hallsta och Ulf. Foto: ALN

Den trefaldiga vinnaren av utmärkelsen Årets Kallblod, Hallsta Lotus gör här sin första start sedan den 4 oktober. Järvsöfaks-sonen som nu alltså blivit 15 år och därmed är inne på sin sista tävlingssäsong, har genom sin karriär vunnit 75 av 190 lopp och travat in precis under 10 miljoner kronor.

Förstapriset på måndag är 25 000 kronor och Hallsta Lotus ställs mot ett ganska namnstarkt motstånd som ser ut så här:

2140 volt

1 Rino Dox – Tomas Pettersson
2 Vingbo Stjärn – Åsa E Eriksson
3 Feseth Nils – Jan Ove Olsen
4 Snygg – Stig Jarle Röste
5 Närby Kalabalik – Peter Eriksson
6 Lärkan – Jan-Olov Persson
2160 meter
7 Hallsta Lotus – Ulf Ohlsson
8 Stamping – Fredrik Sikberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt försök till kvallopp för Quarcio du Chene
Nästa nyhet
Nytt försök till kvallopp för Quarcio du Chene

Nytt försök till kvallopp för Quarcio du Chene

På måndag gör Quarcio du Chene ett nytt försök till kvallopp. Den tiofaldiga miljonären har inte startat på snart två år.

Den i dag elvaårige Quarcio du Chene gjorde karriärens sista start då han blev oplacerad i Oslo Grand Prix 2013, för snart två år sedan. Trodde man då i alla fall. Men hästen har en tid aviserat att en comeback kan vara aktuell.

Får vi återse dylika scener? Foto: ALN

Enligt tränaren Björn Goop i tidigare uttalanden, ska han i första hand verka inom aveln men att det inte är uteslutet at han kan komma att göra några lopp under året.

Hingsten anmäldes till ett kvallopp på Färjestad den 1 februari men ströks sedermera ur det på grund av dåliga banförhållanden. Men på måndag görs ett förnyat försök. Quarcio provar åter att kvala på hemmabanan och har blivit lottad till ett innerspår i volten.

Läs även: Quarcio du Chene tillbaka i kvallopp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu väntar vila för Up And Quick
Nästa nyhet
Nu väntar vila för Up And Quick

Nu väntar vila för Up And Quick

Under Vincennes vintermeeting blev han den stora kungen. Nu väntar vila för superstjärnan Up And Quick.

Fjolårets Prix d’Amérique-tvåa var i år perfekt matchad då det verkligen gällde. För Up And Quick blev det vinst inte bara i just Prix d’Amérique, utan också en överlägsen viktoria i Prix de Paris i söndags. Det dessutom genom att putsa sitt eget löpningsrekord.

Men efter andra raka segern i det krävande maratonloppet tar sjuåringen nu välförtjänt paus. Även i fjol gjorde man ingen start på lång tid efter Prix de Paris. Redan på måndagen återvände stjärnan till sin tränare Franck Leblancs gård Haras de Sassy, väster om Paris.

Nu ska hästen ta igen sig något innan avelssäsongen tar vid, därefter ska Up And Quick laddas mot nästa vintermeeting, skriver Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Axevalla

Onsdag: V4-tips till Axevalla

Omgången
Normal lunchomgång på Axevalla idag där ska gå att köra barfota. Jag tycker det finns ett par motiverade och starka favoriter i omgången och löser mitt system med två spikar. Lirar en fleris gånger 25 med dessa som fundament och hoppas sedan på småsmäller i övrigt.

Spikarna
6 Bear Joke (V4-1)
4 Ludde Palema (V4-3)

Skrällen
11 Opus Mind (V4-2)

V4-förslaget (x25)  
V4-1: 6 Bear Joke (res 13-15)
V4-2: 3,4,6,7,11 (res 9-3)
V4-3: 4 Ludde Palema (res 6-8 )
V4-4: 3,7,10,12 (res 2-6)

1x5x1x4 = 20 rader

1000 kronor

Dubbelförslaget
4,6 – 4 x 400
11 – 4 x 200

1000 kronor

V4-1

RANKING A: 6. B: 13-15-14-3-7-1-12-8. C: 11-10-9-4-5.

Spetsanalys:
6 Bear Joke öppnade bra från innerspåret på Axevalla och var även bra med på det på Åby senast. Hade då spår fem men en struken invändigt och inga utvändiga konkurrenter gjorde det enklare. Känslan är att hon är något över medel men ändå ingen rakt. Ändå borde Stenquist kunna köra sig till spets i andra skedet om så behövs.

Loppanalys:
Låg klass i det inledande loppet och totalt har de femton hästarna skrapat ihop två segrar varav båda återfinns på tillägg. Tror att dessa får svårt ett nå några lovande hästar som står på start och däribland 6 Bear Joke. Stoet höll upp ledningen i sin tävlingsdebut och ledde till 400 kvar då hon galopperade. Det följdes upp med en andraplats bakom Alleyeson senast och intrycket var bra. Springspår kan innebära att Niclas Stenquist sitter tidigt i front och då blir man svårslagna. Nu är dessutom ett av de värsta hoten på förhand struken och det ser upplagt ut för seger! Singlas!

13 Son Of Owe inledde utvändigt ledaren senast men smög ner i ledarens rygg 1500 meter till mål och hade sedan inga problem att avgöra när luckan kom. 14 Cap Cleo är den andra hästen med en etta på kontot och den togs på Åmål i fjol. Stoet var inte så himla tokig i sitt senaste framträdande och ska med om man garderar. På tillägg återfinns också 15 Nora Girl Win som var klart bra för tre starter sedan på Axevalla men som galopperat två gånger om efter det.

V4-2

RANKING A: 4-6. B: 11-7-1-9-3-2. C: 8-5-10-12.

Spetsanalys:
2 Always On My Mind öppnade bra från innerspåret senast men 4 Quagga kommer dundrande per omgående och får nog överta. Sen är frågan om 6 Royal Prince kanske har en liten växel till jämfört med senast då Björn väl inte riktigt körde för fullt eftersom han direkt såg att han skulle hamna bra till på en open-stretchbana.

Loppanalys:
6 Royal Prince gjorde första starten för Ulf Stenströmer senast och slog till med seger direkt. I ett halvbilligt lopp på Åby lotsade Björn Goop hingsten till en komfortabel triumf och intrycket var bra. En liknande insats bör duga långt igen men motstånd saknas inte och jag garderar då han riskerar ett tyngre lopp än senast.

4 Quagga är en tuff donna som gjorde comeback senast och som gav sig motvilligt från spets då. Hon kostade dessutom på sig ett litet felsteg på vägen och med det loppet i kroppen tror jag att hon är redo att matcha favoriten. Sexåringen kan öppna bra och Anders K Brekke lär trycka gasen i botten direkt.

Denna A-duo känns rätt stark på förhand men chansen finns att dessa två tar ut varandra och i vassen lurar ytterligare några motbud.

11 Opus Mind lär bli helt bortglömd och den här hästen är inte alls tokig i grunden. Har inte startat på ett tag men visade vid återkomsten i september i fjol att det inte bekommer honom särskilt. Sjuåringen plockade då två raka efter rejäla insatser och gynnas av långt upplopp. Pass upp!

7 Bellmondo Hornline kommer med två raka triumfer men det har också löst sig bra båda gångerna för Nicklas Karlsson. Sämre läge än de mest betrodda drar ner chanserna men med lite tur på vägen är det inte omöjligt segersviten förblir intakt.

1 Manley kommer med skapliga tider i bagaget från Norge. Har dessutom lottats till bra läge och duktig kusk.

V4-3

RANKING A: 4. B: 6-8-15-11-10-5-2-1. C: 12-7-3-13.

Spetsanalys:
4 Ludde Palema kan öppna bra och lär nog bli släppte till täten om han nu inte tar sig dit direkt av egen kraft. Utmanas av en barfotatravande 6 Crazy Foot Mambo.

Loppanalys:
Spårtrappelopp där 4 Ludde Palema blir favorit vilket känns högst motiverat. Femåringen hamnade långt bak senast men stod för en stark slutrepa i spåren och visade stigande form. I starten dessförinnan testade man på V75, men tredjetagg genom första kurvan och resten av loppet i dödens, gjorde att krafterna tröt tidigt. Den här uppgiften se nästa löjligt passande ut med perfekt läge och halvljummet motstånd. Tränare Martinsson vill helst inte se honom i ledningen men frågan är om körande Mikael J Andersson har något större val. Toppchans oavsett löpning och om det går att köra barfota har dessutom Eric Martinsson lovat seger. Spik!

Värsta hotet är 6 Crazy Foot Mambo som brukar trivas på Axevalla och som stått för stabila insatser på sistone. Lite ojämn och har kanske inte den rätta vinnarinstinkten jämfört med Ludde Palema. Testas barfota runt om idag vilket känns intressant.

8 Mill Triss blev hispig med linjestart näst senast men var tillbaka i gott slag som tvåa på Axevalla sist. Har alltid en vass trudelutt över upploppet men känns aningen bortlottad.

V4-4

RANKING A: 12-10-3-7. B: 6-2-8-4-14-1-13. C: 5-11-9-15

Spetsanalys:
3 Amanda Mafiosa öppnade bra från spår tre i mitten av december förra året och är en kandidat på ledningen. Stoet blir bästa spetsbudet om nu inte 7 Toivo H.V. tillsammans med Micke J plockar fram en tänkbar synergieffekt.

Loppanalys:
Volstartslopp med 30 000 kronor till vinnaren och min tipsetta kastar jag iväg ända till Thailand. 12 Koh Chang har testat monté på sistone och resultatet har blivit två stabila andraplatser. Kanske blir det barfota runt om idag och Håkan K Perssons adept kan mycket väl runda samtliga.

10 Borga Go On kom med en stabil resultatrad till Mantorp där stoet blev störd till galopp in i första kurvan. Stoet är alltjämt utan seger men har stått för flera fina insatser i karriären. Testades dessutom med helstängt senast och hon måste räknas tidigt.

3 Amanda Mafiosa tappade från start på Kalmar men gick en bra upphämtning till femtepriset. I starten innan det vann hon efter tung resa och kommer Håkan E Johansson till ledningen här känns ekipaget intressant.

7 Toivo H.V. har ibland visat fin uppfattning men galopperna har förstört en del insprungna pengar. Micke J plus springspår brukar vara en bra kombo och hingsten kan överraska.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Om barfota är det bara att spika"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson