När Halmstadtravet tar hand om lördagens V75-omgång kommer en av banans nya stjärnor ut i debut i högsta klassen.

För Petri Puro har Västerboonthenews blivit till lite av en följetong genom klasserna på V75. Den sjuårige Credit Winner-valacken kommer närmast från försök- och finalseger i Silverdivisionen, varför det på lördag är dags för debut i Gulddivisionen. Det är som vanligt Peter Ingves som sitter upp.

För motståndet står bland andra Riff Kronos i andra starten för året, en Oasis Bi i årsdebut och nyttige Kash’s Cantab. Förstapriset är som vanligt 150 000 kronor.

1640 auto

1 Kash’s Cantab – Örjan Kihlström
2 Oasis Bi – Björn Goop
3 Mr Vida – Thomas Uhrberg
4 Västerboonthenews – Peter Ingves
5 M.T. Harmony – Kenneth Haugstad
6 Attack Diablo – Johan Untersteiner
7 I’m the Answer – Johnny Takter
8 Nothing But Class – Peter Untersteiner
9 Hitchcock – Torbjörn Jansson
10 Riff Kronos – Veijo Heiskanen
11 Montgomery Hill – Flemming Jensen
12 Obi-Wan – Jörgen Sjunnesson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Kalmar: ”Bör vara ganska god segerchans”

V4 Kalmar: ”Bör vara ganska god segerchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon vara bra igen senast på Kalmar men blev hindrad i slutsvängen och hade alla krafter kvar i mål. Det var dessutom mot tuffa hästar och jag tycker att det lopp såg mycket lämpligare ut på pappret. Hon känns liksom snärtigare nu än tidigare och kommer Johan till täten så vill jag att hästen körs där. Sen bör det vara ganska god segerchans. Inga ändringar, säger Dan-Åke Olsson om Jeans N. Overhalls (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Kalmartravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Fire Taff – Hon gjorde ett bra lopp senast som trea men fick också en fin resa. Det är sådana typer av lopp som hon måste ha för att hugga en framskjuten placering men jag var i alla fall jättenöjd. Nu fick vi fint läge och jag tycker nog att hon ska ses med viss platschans. Att vinna kan dock bli svårt. Barfota runt om, säger Ann-Charlotte Danielsson.

3 Jeans N. Overhalls – Hon vara bra igen senast på Kalmar men blev hindrad i slutsvängen och hade alla krafter kvar i mål. Det var dessutom mot tuffa hästar och jag tycker att det lopp såg mycket lämpligare ut på pappret. Hon känns liksom snärtigare nu än tidigare och kommer Johan till täten så vill jag att hästen körs där. Sen bör det vara ganska god segerchans. Inga ändringar, säger Dan-Åke Olsson.

5 Sundbo Kastanj – Han var faktiskt lite bättre än vad jag hade förväntat mig senast och att han blev diskad var ju inte hästens fel. Det får jag ta på mig men det var i alla fall en välbehövlig genomkörare för honom. Han hade inte gått snabbare än 1.20 innan det och borde vara ännu vassare nu. Spåret är väl sådär med tanke på att han inte är någon startkatapult men en likadan insats som senast borde räcka till en vettig slant. Barfota fram kör vi denna gång och sen funderar jag på att köra med norskt huvudlag, säger Johan Wiman.

7 Jackie Bowler – Hon gjorde det bra senast i V75-lopp och jag var helt nöjd. Formen är okej fortfarande men hon vinner inte ihjäl sig. Fast utan strul tycker jag definitivt hon ska vara bland de tre. Risken är dock att Jeans N. Overhalls får fuska bort för mycket där framme för att kunna vinna. Barfota fram igen, säger Anders Zackrisson.

11 Diris Aragorn – Han känns jättefin i jobben men läget är nog för dåligt denna gång. Det ser ut som att Dan-Åke häst bir släppt till ledningen för att sedan bestämma tempot och då kan vi inte rubba den om den är normal. Vi spar barfotakörningen tills sommaren, säger Stefan Lagerström.

Lopp 2, V4-2

1 Falk Nalan – Han har varit sjuk och stått över lite men har inte haft hög puls de sista veckorna och jobbats på bra då. Hästen är stark och de får springa fort om de ska rå på honom. Han brukar öppna bra och vi hoppas på ledningen och ska nu testa med jänkarvagn för första gången. Stefan Persson har haft önskemål om det på honom tidigare, men nu chansar vi när det är hemmaplan så får vi se hur det fungerar. Skor runt om igen, säger Roger Gustafsson.

7 Devs d’Amerique – Senast fick han trava med skorna på men nu blir det barfota runt om. Han känns fin i jobben och det här loppet såg inte så blodigt ut. Det är väl Tommys häst jag har mest respekt för. Ingen ändring av huvudlag och vi får se om jag kan komma till tidig ledning eller hur upplägget blir, säger Fredrik Persson.

8 Under Sund – Vi tror han blev för laddad senast, därav galoppen. Han känns fin och jag tror inte det är någon galopprisk då hästen blivit stabilare. Nu blir det jänkarvagn igen och vi möter inte V75 motstånd den här gången. Han tål göra jobb själv, men allra bäst tycker jag han går bakifrån. Barfota runt om igen, säger Anders Zackrisson.

12 Arnie Joh – Han har inte rolig rad och visar heller ingen vidare stridsmoral i loppen. Härifrån ligger jag väldigt lågt och hoppas mest på en mindre slant. Inga ändringar, säger Ann-Charlotte Danielsson.

Lopp 3, V4-3

1 Oli Follo – Han fick ett tufft lopp senast och gjorde det klart bra. Han är ingen startraket och jag tror inte att han kan hålla upp ledningen. Från 2-3 invändigt med lucka är han långt fram. Hästen gick flera bra lopp ifjol men är ojämn. Han känns lite på gång och det blir barfota bak som senast, säger Anders Zackrisson.

2 Vemas Eclipse – Hon har inte startat sedan i slutet av november men har tränat på bra nu ett tag. Det finns bra kapacitet i henne vilket hon också visat vid karriärens två segrar som både tagits på Solvalla. Dock är hon väldigt osäker av sig och man kan inte lita på henne fullt ut. Vi fick ett spännande utgångsläge och felfri tror jag att hon kan vara bland de tre främsta. Skor runt om, säger Michael Sandström.

3 See the Dust – Han är en rätt bra häst som gjort två godkända lopp hittills i år från dåliga utgångslägen. Nu fick vi ett bättre startspår och eftersom han är ganska rask iväg bakom bilen tror jag ledningen är inom räckhåll. Jag har feeling att han kommer göra ett bra lopp och vi ändrar inget, säger Marcus Waldmüller i Conrad Lugauers stall.

5 Lucky Larry – Han hade varit borta länge inför förra starten och trivdes inte alls med brodd då som han aldrig gått med tidigare. Hästen jobbar bra men jag tror han saknar lite spänst och kan behöva ett lopp i kroppen till. Att vinna känns lite långsökt. Jag kör för ledningen och hästen går med aluminiumskor runt om, säger Klaus Kern.

10 Westline – Han hade en halsinfektion senast men nu är han rejält förberedd och känns bra i jobben. Han tävlar med skor runt om och detta är helt klart min bästa chans i omgången, säger Johan Untersteiner.

14 Ockelbo Prinsen – Jag var nöjd med honom senast, han gick okej. Vi har ett chansartat läge och han behöver lite hjälp på vägen, men han duger bra hästmässigt om det löser sig då det här loppet känns ihåligare än tidigare. Inga ändringar, säger Anders Zackrisson.

Lopp 4, V4-4

1 Made My Way – Hon är kapabel men har inte riktigt visat det ännu i karriären. Tre starter har det blivit men resultatet har varit sådär. Nu återkommer hon efter uppehåll och jag tror det kan fattas lite i henne. Hon har bara haft bakspår hittills i karriären men jag tror hon kan öppna helt okej från innerspåret. Det är lite upp till bevis nu och vi kör med skor runt om, säger Michael Sandström.

4 Alleyson – Han gjorde ett bra lopp vid seger på Åby och klarade av voltstart den gången. Han har alltid visat fin fart men har också galopperat en del och jag vet nog inte om man kan lita på honom fullt ut. Marc har dock kört honom förut vilket för ses som ett plus och loppet såg inte ut att vara det tuffaste. Jag tror att han kan sluta långt framme om han står på benen hela vägen. Skor runt om, säger Marcus Waldmüller i Conrad Lugauers stall.

7 Bell Knight – Han var inte som bäst näst senast och senast slog han ihop. Han känns ok i jobben och vi får prova att ladda. Planen är att köra honom barfota fram, säger Johan Untersteiner.

10 Devs Delilah – Vi provar med ett helstängt huvudlag idag men det blir åter skor runt om. Jag ligger lågt med den här och tror vi får mycket svårt att segerstrida, säger Fredrik Persson.

15 Holy Ghost – Jag har en häst som duger bra och i felfritt lopp bör han segerstrida. Han känns fin i jobben inför denna start och vi gör inga ändringar, säger Lena Andersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Up And Quick överlägsen i Prix de Paris
Nästa nyhet
Up And Quick överlägsen i Prix de Paris

Up And Quick överlägsen i Prix de Paris

Up And Quick är kungen i Frankrike i vinter. Det blev precis som i fjol en överlägsen seger i Prix de Paris. Bakom fulländade Anna Mix stalldubbeln för tränaren Franck Leblanc.

Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick spelade i sin egen division när styrkeprovet Prix de Paris avgjordes på Vincennes under söndagen. Den av Franck Leblanc tränade sjuåringen tog hem storloppet för andra året i följd.

Bazire tog sin totalt femte seger i Prix de Paris. Foto: ALN

Inledningsvis blev det stafettkörning om positionerna som så många gånger förr på Vincennes. Jean-Michel Bazire var tidigt framme med Up And Quick som tillbringade merparten av det första varvet som första häst i andraspår.

När ett var kvarstod forsade Olmo Holz fort fram för att överta täten, men denne överlämnade in i näst sista kurvan till Up And Quick. Med fram följde femåriga stoet Anna Mix som tog dödens men avlöstes senare av Uhlan du Val över bortre långsidan.

Dubbelseger för Leblanc. Foto: ALN

Men i front hade Bazire full kontroll bakom Up And Quick. När ledaren travade in genom sista sväng skärptes tempot betänkligt och fjolårssegraren skaffade sig med ens ett par längders försprång. Up And Quick satte här allt på ett kort och motståndet hängde helt enkelt inte med.

Stallkamraten Anna Mix var den som bäst kunde ta upp jakten och det talangfyllda stoet gjorde en mycket stark debut i den översta eliten men var inte förmögen att kunna rubba Up And Quick. Buvetier d’Aunou-sonen gick ifrån helt ohotad den sista biten och kunde emotta publikens jubel då han skar mållinjen på härliga segertiden 1.13,5 över 4150 meter. En notering som förbättrade hästens eget löpningsrekord från i fjol med tre tiondelar. Förstapriset i dag var 180 000 euro.

Lyckan blev total för framgångsrike Franck Leblanc då Anna Mix tog andrapriset. Det före Texas Charm som hela tiden lurat i draget i andraspår bakom täthästarna och som här levererade en riktigt skarp avslutning. Tiégo d’Etang spurtade även han okej som fyra. Hedersstoet Roxane Griff galopperade bort sina möjligheter i ett tidigt skede av loppet.

***

Två fina svenska andrapris blev det i tidigare lopp på Vincennes under söndagen. I Prix d’Avenches för sexåriga stona slutade Sahara Fairytale knappt slagen tvåa bakom Potenza Om som hann förbi i sista stegen. Båda noterade 1.14,3 över 2700 och silvret betalade 20 500 euro.

I Prix de la Mayenne för femåringarna, körde Björn Goop in Jerry Riordans Rossella Ross som tvåa bakom fina vinnaren Remember Mail som klockades till 1.12,9 över 2700. Rossella Ross tre tiondelar långsammare och 26 250 euro rikare.

Läs även: Nivard igen – seger med Vertigo Prins

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nivard igen - seger med Vertigo Prins
Nästa nyhet
Nivard igen – seger med Vertigo Prins

Nivard igen – seger med Vertigo Prins

Franske sulkyvirtuosen Franck Nivard visade återigen körhänderna när det var kallblodsdags på Vincennes. Söndagens vinnare hette Vertigo Prins.

När det första av de två kallblodsloppen på Vincennes avgjordes i torsdags, lotsade Franck Nivard in Cali Maks till segern. När returmötet, Prix des Pays Nordiques, kördes under söndagen bytte fransosen uppsittning till norske Vertigo Prins (tvåa i torsdags) men resultatet blev det samma: seger.

Flera av deltagarna felade bort sig kort efter start, däribland favoritspelade Cali Maks, denna gång med Björn Goop vid tömmarna. Snabbstartade till ledningen gjorde i stället Sagi Allvin. Vinnarhålet tog Vertigo Prins, medan Ängskalla synade dödens.

Loppet gick i bra tempo: 21,4 första 600 fortsatte på 21,3 över 1100 meter. I rygg på Ängskalla satt Eric Raffin perfekt placerad med Jörgen Westholms Eldvin som in i sista sväng gick till angrepp via tredjespår. Det gick riktigt fort för det svenskfranska ekipaget som stormade fram mot Sagi Allvin och redan ur sista kurvan fått greppet.

Men bakom hade Nivard lirkat ut Vertigo Prins och denne tog upp jakten. De båda hästarna stred sida vid sida över upploppet, men monsieur Nivard måttade in sin styrning till knapp, om än säker seger kort före mål. 9000 euro var priset till vinnaren.

1.24,6a över 2100 meter blev vinnartiden, Eldvin noterade samma tid som tvåa. Sagi Allvin slutade trea medan Ängskalla höll okej på avstånd som fyra. Järvsö Björn slutade sjua medan Cali Maks, som sagt diskades för sin tidiga galopp.

Läs även: Cali Maks fixade segern på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Östersund
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Östersund

Söndag: V64-tips till Östersund

V64 Östersund 22 februari  

 Omgången: Jackpot (rysare va?!) på V64 då Östersund avslutar veckan, och det är ingen enkel omgång direkt. Det är lika bra att gambla och jag spikar en skräll och siktar mot potten!

Det är valfri balans som gäller i Östersund vilket är glädjande!  

Bästa spiken: 2 Fylking (V64-6) är en jättefin nordis som höll tappert senast då han fick göra allt jobb. Nu borde Ohlsson kunna köra mot ledningen, och som lite spelad tar jag chansen och spikar på allt!

Utgångarna:

9 Benita (V64-2) såg väldigt stark ut senast vid segern från dödens och har bra chans att runda dem igen.

1 Spik Vilja (V64-4) står perfekt inne i loppet då hon brukar stå samma start som de 20 bakom,  och borde kunna hålla spets. Bra chans.

 

V6-förslaget är på 2.016 kronor (enbart för alla rätt).

6-4-11-5-1-9 (10-8 )

9/ 4-6-1-8-11-3-2-10 (5-7)

6-9 (4-3)

1/ 9-3-13-2-4-6-15-12-11-8-7-5-14-10 (1-9)

7-2-12-8-9-6-1 (5-10)

2 Fylking (5-4)

6x1x2x15x7x1 = 1260 kr

6x9x2x1x7x1 = 756 kr

DD-förslag på 950 kronor:

7-2 x 500

2,8,12-2 x 150

 

V64-1:

Ranking: A: 6-4-11 B: 5-1-9-10-8 C: 2-7-3

Spetsanalys: Fantastic Ås höll ledningen i somras på Hoting med innerspår, och Shocking Iron har varit snabb båda med framspår. Man har släppt på medeldistans med båda senaste gångerna och Robban åker till spets med Super Thirst som var snabb senast med samma spår. Kördes då till front in i första sväng och bör göra det igen.

Loppanalys: 4 Linus Ru är favorit och han var väldigt förbättrad senast då han svepte till ledningen in i slutkurvan och vann enkelt. Han har varit stinglös före det, men senast hade man kört intervaller dagen före och det verkar pigga på honom. Det var även barfota fram, och då det är valfri balans idag så blir det samma nu och han är en tänkbar vinnare. Men han riskerar att hamna en bit bak, och kanske kan bli hängande?

Jag tror att Bergh kör till spets med 6 Super Thirst och den får chansen trots nollorna på slutet. Han gav upp för enkelt senast, men kanske ställde banan till det? Vid segern för Åke var han jättefin från ledningen med 12-fart till slut och gör han om det vinner han detta. Anmäld barfota runt om som senast.

11 Eleanor Rigby gick bra upplopp mellan hästar senast i comebacken och då hon var lugnt jobbad ska hon vara ännu bättre nu. Fäller många!

 V64-2:

Ranking: A: 9 B: 4-6-1-8-11-3-2-10 C: 5-7-12

Spetsanalys: K.L.M.Sweetwater kördes till ledningen i första kurvan i maj just i Östersund och med Bergh i vagnen borde det bli snabbstart. Kirikou var mycket rask i våras från åttondespår, men har sedan galopperat från spår 4 och 1 senast efter 100 meter från innern då det var långsam start.

Loppanalys: Ett klent lopp där jag tror att 9 Benita vinner och använder henne som utgång. Hon kördes fram i dödens 650 kvar senast och sedan hade Ove full koll och körde undan sista 150. Det var bra tryck i steget ända in i mål även om hon som vanligt sprang lite snett, och det gillas egentligen inte. Näst senast fullföljde hon väl på V75 där Coco de Vie vann och hon vinner hon hon fungerar är känslan. Jag litar inte 100 på henne och utgång känns rätt som favorit.

 4 Mimi af Djupmyra var rejäl vid segern då hon hann fram via vida spår sista 300. Det var inget tryck i henne senast då hon kom loss, men kanske var det felbroddat menar Lönn. Hon möter inte värre hästar här och räknas som första motbud.

6 Kirikou vore kul om den kom till ledningen, även om formen är dunkel. Hade varit struken för feber innan förra starten och hoppade direkt då – det var i oktober. 1 K.L.M.Sweetwater är enkel, men kördes överoptimistiskt näst senast och kan öppna. Bergh upp och körspö gör den skrällaktuell med innersniffen.

V64-3:

Ranking: A: 6-9 B: 4-3-10 C: 2-1-5-7-8

Spetsanalys: Zeb Lie Star är kvickast och rids till ledningen när man så vill, ingen lär svara av de mindre betrodda.

Loppanalys: Två hästar ska göra upp i montéloppet då båda övertygat under sadel. Jag tippar den som är minst spelad i 6 Zeb Lie Star som vunnit fem av sex starter i monté! På Solvalla senast var hästen bra då han gick undan enkelt utan att varken norrsken eller huvan drogs av på honom. Segern före var mer knapp, och kanske är favoriten för tuff. Han var lite skarp i sulky näst senast och orkade inte efter tufft upplägg. Det borde bli tidig ledning och där framme strider han jättebra även om han ”bara” har 2/5 där. Han har fixats till i munnen nu och borde vara lugnare.

9 Panic Button var helt överlägsen vid segrarna i monté och det syns att han gillar detta. Han är stor och får mer plats för sin aktion då han slipper vagnen, och det har varit mäktigt sätt han stegat undan överlägset. Han fick ett fint lopp i draget på V75 senast, men kallnade helt och var inte som bäst och fick en pust.  Han blev behandlad i ett framben och gått 25-jobb. Är han som vid segrarna så mosar han dem nog, men det kan fattas lite och då många spikar honom är det vettigt att dubbla med motbudet i spets.

V64-4:

Ranking: A: 1 B: 9-3-13-2-4-6-15-12-11-8-7-5 C: 14-10

Spetsanalys: Spik Vilja har fått ledarryggen båda gångerna med innerspår det var i november. Jag tror att Harnsta Tula kommer utmana rejält, tog ledningen efter bra start för fyra starter sedan.

Loppanalys: Lurigt nordislopp om nu inte 1 Spik Vilja vinner. Det är en väldigt fin uppgift för henne då det är fördel ston och hon har lika mycket pengar på sig som de 20 bakom. Notera att hon har stått samma start som 13 Rubus då de möttes alla tre gånger, och nu har hon 20 meter tillgodo. Hon slog honom i december från samma start. Hon var mycket bra då hon vann för Olsen på Bergsåker, satt i ledarryggen och bara blåste till dem på långsidan och höll 20 meter till övriga upploppet ner. Hon gick bra även senast då hon satt tidigt i ledningen och såg klar ut, men Sagi Järven spurtade riktigt bra och hann ifatt. Nu låter det lurigt då hon varit struken då hon inte var bra för dagen i slutet av januari, men normalt vinner hon och jag spelar utgång.

Tvåa lägger jag 9 Björli Mai som nu får Ohlsson i vagnen igen och hon var rejäl då hon vann för honom och satt fast efter det. Senast var hon dålig och har varit borta länge. Hon matchades mot tuffa treåringar förra året och har chans direkt.

Betrodd blir 13 Rubus som var bra 2014 och vann hela 6/12 starter. Alla var tagna på dagens korta distans, men som vi nämnt stod han samma start då som Spik Vilja och nu tillägg, men formen är på gång igen och visst kan han greja det.

V64-5:

Ranking: A: 7-2-12-8 B: 9-6-1 C: 5-10-4-3   

Spetsanalys: Happygangster G.L. tog ledningen från spår 2 i maj i 13-öppning, men har sedan inte gjort det på fem framspår och blev över från innern. Det är inga raketer i loppet och spetskampen lurig att bena ut, och han kan hålla ut dem. First Enjoyment och Poirot Rick kan öppna okej. Hade det varit Ove på Fire Fighter som fick jäkla snurr på den på V75 med spår 7 då han flög till spets efter 50 meter så hade jag gått på det – men nu Hanna Forslin och knappast samma öppning då…

Loppanalys: Omgångens största favorit är 7 Amino Håleryd som var riktigt fin senast. Han kunde rygga Höwings Star under slutvarvet, och då Uffe vek ut honom avgjorde han enkelt sista 100 och jag hade 13 sista varvet. Han var klart förbättradmot årsdebuten även om han kanske ledsnade då han fick gå i dödens då. Hästen kan en hel del, men är ojämn och som jättefavorit med spår långt ut på vingen är det inget jag litar på.

2 Happygangster G.L. har spetschans och det vore spännande att se honom där. För tre starter sedan rundade han till ledningen in mot slutvarvet och höll bra som tvåa bakom Birminhham, och efter det gick han bra i skymundan.

12 Coriano Ås fick chansen för sent senast där kapable Crane vann och han räknas trots spåret.

8 Fire Fighter var mycket snabb på V75 då han spetsade och släppte till vinnande Digital Collection och följde som tvåa. Med Ove i vagnen hade jag tippat honom, men nu är det mer strulrisk med Hanna. Det är en trög häst som jag tror passar Ove bäst.

V64-6:

Ranking: A: 2 B: 5-4-13-7-6-10 C: 11-8-15-1-14-12-3-9

Spetsanalys: Fylking borde Uffe kunna köra till ledningen med. Hästen har öppnat fullt okej tidigare med sämre kusk och de norska hästarna är inte så snabba första biten. Det är Töff emot, var helt ok från start både överst i raden och första stegen senast innan han sökte sig ner i banan.

Loppanalys: Ett jättefint nordislopp för klassen, där de på start står fint till upp till 250.000 och det är stängt vid 400. 13 Lesja Kongen står med bakspår på tillägg i debuten för Robert Bergh, det är väldigt tuffa papper! Hästen har varit hos honom sedan förra starten, då höll han starkt från ledningen och att han fick ge sig knappt mot urstarke Björli Odin på 2640 meter säger jag inget om. Klaffar det är han med dem, men att vara favorit härifrån är hårt. Anmäld barfota fram är såklart ett plus.

Norskarna kommer laddade och skulle en sådan som 5 Töff kunna köras till ledningen blir han inte enkel att passera. Han var lite trög i loppet senast, men då kusken kastade loss var det klassblandning och han vann med 30 meter utan att trava som bäst. Han måste sänka, men hade vunnit bygdetrav på 29-tid före det så han har mer att ge.

Jag tycker dock att det borde vara dags för 2 Fylking som är en riktigt läcker nordis! Han värmde strålande senast och trots att han inte fick med sig aktionen bjöd han strid hela upploppet ner mot Bilbo B.S. som fick smyga i rygg i spåren under slutvarvet och det var nedåt 27 sista 1000 vilket duger även här. Han kvalade in till Kriteriet som treåring och med två lopp i kroppen ska toppformen vara nära. Jag tror att Ohlsson, som är mycket bra att få i vagnen igen, har bra chans att köra till ledningen i första kurvan och att gå på innerspår är en fördel då han borde trava bättre då. Bara spelad till runt 8% är han högintressant och jag spikar fräckt i en svår omgång!

Varnar för 4 Yr Sokken om man garderar, höll starkt utanpå kapable Raymond senast och kämpade till mål trots att han såg stum ut redan i svängen. Arne har alltid laddat då han kommer över och hästen står perfekt inne i loppet. Bara 8% även där…

Nämner 7 Lykkje Svarten som var klen i senaste starten på V75 där han var ute vid korvkiosken i svängen, och har varit borta sedan 4 oktober. Kommer till Sverige direkt och det lär vara vässat och han vinner mycket lopp hästen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Digital Ink grävde guld igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson