Efter sin långa frånvaro återvände Edward Ale till vinnarcirkeln när han på söndagen tog hem ett enklare lopp på Charlottenlund.

Petri Puro-stjärnan Edward Ale, nu sju år, hade inte startat på över 1,5 år när han i början av februari gjorde tävlingscomeback. Då slutade han femma i ett långlopp hemma på Halmstadtravet.

Under söndagen hade trippelmiljonären tillsammans med Peter Ingves gjort en utflykt till Lunden och på Köpenhamnsbanan kom en efterlängtad seger. Den första sedan den vassa 10,5-segern i ett femåringslopp under Åbergs-kvällen 2013.

Det blev dock inte hur lätt som helst för den 16 för 10-spelade favoriten att bärga segern i femhästarsfältet. Edward Ale klev fram som första häst i andraspår och fick verkligen kämpa för att i sista stegen knipa segern. Den togs på 1.15,0 över 2020 meter och var värd 8000 danska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

Omgången: Mantorp bjuder på en halvrolig omgång med flera V75-bekantingar. Kvällens sportsliga höjdpunkt kommer i den sista avdelningen där Arn Hammering och Thomas Jonsson ska försöka påbörja en ny segerrad. Spelmässigt väljer jag att använda mig av en stark spik som bör leda hela vägen samt utgångshästar i två avdelningar. Det har varit plusgrader de senaste dagarna och barfotakörning bör tillåtas.

Bästa Spiken: 5 Love Palema i V64-3 som borde ha bra chans att leda runt om.

Utgångarna: 8 Mr Pellegrino i V64-1 samt 3 Tortens Prince & 9 Gassman´s Evert i V64-4.

Låset: 3 Sugar Di Poggio & 7 Homerun i V64-2.

V64-systemet, endast för sex rätt. (Skrivs på två kuponger och minst en av A-hästarna måste vinna för chans till sex rätt):

A: 8. B: 1,5,6 (res 9,7)
3,7 (res 4,8)
5 Love Palema (res 8,2)
A: 3,9. B. 2,4,5,6,7,8,12,13 (res 11,1)
1,4,5,6,7,8,10,11,12 (res 9,2)
1,3,4,5,6,7,10 (res 2,8)

Kupong 1. 4 x 2 x 1 x 2 x 9 x 7 = 1008 rader.
Kupong 2. 1 x 2 x 1 x 8 x 9 x 7 = 1008 rader.

Totalt 2016 kronor.

 

Dagens Dubbel:
4,7 – 1 x 300 kr
4,7 – 3,4  x 100 kr
Totalt: 1000 kr.

 

Analys Mantorp V64-1:

Ranking: A: 8. B: 6-1-5. C: 9-7-3-2-4.

Spetsanalysen. Our Precious, Red Chili Leaf, Lord Rocket och Gimeheaven Sisu kan samtliga öppna bra men jag tror ingen varken kan eller vill svara Mr Pellegrino som är riktigt snabb ut och bör sitta i ledning trots det tråkiga utgångsläget.

Loppanalysen:

Ett klent sprinterlopp inleder kvällens omgång och 8 Mr Pellegrino blir med rätta klar favorit. Den åttaåriga valacken gjorde ett riktigt bra lopp senast då han utmanade Flemming Jensens Echauffour till slut efter att Peter Ingves släppt ifrån sig täten efter 500 meter. Vid segern på Jägersro 27/1 vann San Pellegrino-sonen lätt från ledningen och såg fin ut. Trots det dåliga utgångsläget bör ekipaget tidigt hitta till ledning och över önskedistansen ska det sedan vara bra vinstchans. Jag litar dock inte riktigt på Mr Pellegrino som har svikit mer än en gång i karriären och nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Bakom tycker jag det är tre hästar som kan vinna och värst emot är 6 Lord Rocket som går ner i klass till den här starten. Sofia Aronssons springare har inte riktigt fått till det på slutet och har en väldigt tråkig resultatrad. Senast körde Kim Eriksson väl offensivt i ett V75-lopp på Kalmar och hästen blev rejält trött till slut efter att ha fått löpa i ledningen. Gången innan var det något fel på valacken som var slagen tidigt. För tre starter sedan fastnade tioåringen med krafter kvar och till råga på det krokade han ihop med en konkurrent kort före mål. Nu ryker de sista startpoängen och en bra insats krävs för att slippa P21-lopp framöver. Hästen är bra i grunden och skulle Mr Pellegrino svika blir jag inte förvånad om Lord Rocket är tuffast till slut.

1 Our Precious återkommer efter lång vila och från ett perfekt utgångsläge kan hon vinna direkt i comebacken. Det femåriga stoet mötte kulltopparna flera gånger under fjolåret och är en av få i det här fältet med en ljus framtid. Skulle det lösa sig i det lilla fältet går ingen säker.

Sista garderingsstrecket till 5 Leonas Kaiser trots att hästen står väldigt hårt inne penningmässigt. Den sexårige valacken har fått två lopp i kroppen efter vila men har väl inte direkt imponerat i dessa. Nu är det täta starter vilket såklart är ett frågetecken men om det har fört honom framåt kan han mycket väl överraska.

Övriga bör få svårt och även om 7 Gimeheaven Sisu gjort positiva insatser på slutet har jag mycket svårt att se honom sticka nosen först.


Analys Mantorp V64-2:

Ranking: A: 7-3. B: 4-8-1-10. C: 5-6-9-2.

Spetsanalysen: Homerun kan öppna bra men får nog svårt att ta sig förbi Elvira C Palema som tog hand om ledningen ganska enkelt senast. Den sistnämnde bör köras i ledning med spetsglade Micke J i sulkyn.

Loppanalysen: Ett långlopp för relativt orutinerade hästar och 1 Frozen Royalty blir hårt betrodd. Hästen har inte startat på knappa två månader och är givetvis svårbedömd. Vid senaste starten på Bjerke kördes hästen offensivt i dödens men orkade inte hela vägen. Gången innan på Färjestad 8/12 galopperade hingsten bort en trolig seger med 250 meter kvar av loppet. Femåringen är osäker och innerspåret bör vara sämsta tänkbara och det föreligger galopprisk. Som hårt betrodd och med nämnda frågetecken väljer jag att stå över honom trots att han säkert har bäst kapacitet i loppet.

Jag väljer att istället låsa loppet på två andra och den känns givet att ge tipset till 7 Homerun som gjort det riktigt bra på slutet. Senast avgjorde han kort före mål via 11,5 si 700 trots att han inte var riktigt körbar. Gången före svarade Quite Easy-sonen för en rejäl avslutning bakom Robin Hood Bi och för tre starter sedan på Axevalla fastnade han med mycket krafter kvar. Homerun kan öppna bra och hittar Haugstad de rätta ryggarna bör han åter vara starkast till slut. Skulle han mot förmodan bli släppt till ledningen är loppet troligtvis över.

Värst emot är 3 Sugar Di Poggio som svarar för bra insatser mest hela tiden. Lång distans känns inte som en nackdel och från ett bra läge ska fyraåringen ses med vettig chans. Orutinerade Bernando Grasso i sulkyn är ett litet frågetecken för mig men 8 segrar på 63 starter ifjol är starka papper. Dessa två bildar ett starkt lås.

Hårt betrodd blir 4 Elvira C Palema som är loppets troliga ledarinna. Senast vann hon säkert efter tidig ledning och med två lopp innanför västen kanske det kan hålla hela vägen men över den långa distansen tror jag inte det och jag står över.

8 Countess Marke gick bra förra veckan på Mantorp men känns återigen bortlottad och får nog svårt att räcka.

 

Analys Mantorp V64-3:

Ranking: A: 5. B: 8-2-1-4. C: 7-6-3-9.

Spetsanalysen: Wonderful Eclipse öppnar bra men borde nöja sig med rygg ledaren och tipset bygger helt på att Love Palema sitter i spets in i första sväng. Love Palema öppnade riktigt vasst senast och kan säkert ta ledningen även av egen kraft.

Loppanalysen: Ett bra lopp där flera av hästarna håller V75-klass. Jag väljer dock att ta ställning och spikar 5 Love Palema som bör ha bra chans att hitta till ledning och därifrån ger han sig inte gärna. Senast öppnade valacken riktigt snabbt och höll sånär undan till slut för Magnus Jakobssons kanon Fossens Bonus. Det var andra loppet efter ett knappt tre månader långt uppehåll och Love Palema bör ha gått framåt med dessa genomkörare. I comebacken vann Per Hedbergs femåring lätt efter att tidigt ha körts till tät från tillägg. Från spets har hästen vunnit 4 av 8 lopp och då det är lite tveksamheter på de värsta konkurrenterna känns det givet för mig att ta ställning och spika.

Värst emot är nog 8 Thengill men han är knepig och galoppen ligger alltid nära till hands. För tre starter sedan avslutade han vasst men rullade över i galopp 100 meter kvar med chans på segern. Gången efter det vann Untersteiners springare lätt efter tidig ledning och senast svarade femåringen återigen för ett bra lopp via 13 sista rundan. Nu är utgångsläget dåligt och jag har svårt att se honom plocka ner min spik utvändigt.

2 Raffinos är nog bästa hästen i grunden och hon är tillbaka efter ett kortare uppehåll. Stoet har levererat fina avslutningar i V75 på slutet men Chocolatier-dottern har ibland problem med aktionen och Haugstad upp ikväll istället för Örjan känns som ett minus även om Kenneth har vunnit med henne tidigare. Vill man inte spika min idé tycker jag även att man kan plocka med skrällarna 1 The Next One som har avslutat bra i sina senaste starter och kan få loppet från sitt fina utgångsläge samt 4 Wonderful Eclipse som bör få rygg ledaren och med lucka till slut kan även hon överraska. Var uppmärksamma på skoinformationen då den sistnämnda är klart bättre utan skor på hovarna.


Analys Mantorp V64-4:

Ranking: A: 3-9. B: 2-12-8-7-4-5-6. C: 11-1-10.

Spetsanalysen: Winchester Bay har tagit ledningen från just spår två i sina två senaste voltstartslopp. Tortens Prince öppnade bra från innerspår för tre starter sedan och prickar Christel Berntsson från springspåret kan nog även El Querido blanda sig i spetsstriden. Jag tror i så fall att den som är först fram av Winchester Bay och Tortens Prince får överta och sedan körs i spets.

Loppanalysen: Ett lågklassigt lopp där 2 Winchester Bay ser ut att bli klar favorit. Hästen har inte direkt imponerat på slutet och senast avgjorde han knappt via open stretch. Den fyraåriga valacken kan öppna bra från start och lyckas Björn Goop hitta till spets kan det räcka långt även om det absolut inte rör sig om någon stjärna. Hästen känns klart överspelad och läggs ner i B-gruppen.

Tipset ger jag till 3 Tortens Prince som har gjort tre starter i regi Anders Svanstedt. I debuten för Anders svarade hästen för en bra insats, Flirtin Man-sonen tog då enkelt hand om ledningen men fick ge sig kort före mål mot B.O.Ris. Därefter galopperade han 600 meter från mål i ett Dagens Dubbel lopp och var svårbedömd då. Senast galopperade femåringen dubbelt men jag tycker att han såg fin ut mellan galopperna. Micke J hoppar upp i sulkyn för första gången och får ekipaget det att stämma blir jag inte förvånad om han visar sig vara bäst i det här loppet.

Jag håller även upp 9 Gassman´s Evert i A-gruppen. Hästen behöver en ryggresa för att komma till sin rätt och hittar Claes Svensson de rätta ryggarna kan Finish-sonen mycket väl spurta ner samtliga över upploppet. Värt att notera är att ekipaget efter en start är obesegrat tillsammans. Dessa två får bilda en stark utgångsgrupp och bakom streckar jag hela B-gruppen.

12 Is Here blixtrar till ibland och prickar Stjernström från springspåret på tillägg kan hon skrälla. 7 Erik Sjöhammar har absolut toppform men vinner inte så ofta, 1 seger på 60 starter imponerar inte och den enda segern togs i november 2011. Kanske kan Jorma Kontio lura sjuåringen först över linjen? 8 Prince Consort är inte så tokig och får Jennifer Tillman upp i sulkyn. 4 Moa Millpond är ingen stjärna men var positiv senast efter att ha travat utvändigt om ledaren hela loppet. 5 M.T.Importantguy har inte heller imponerat men åker med på Jakobsson/Stenströmer. Sista strecket till 6 El Querido som bör få en fin resa från sitt springspår och kanske kan överraska trots att han brukar ha det svårt sista biten.


Analys Mantorp V64-5:

Ranking: A: 7-4. B: 10-8-5-11-12-6-1. C: 9-2.

Spetsanalysen. Calypso Blue Chip är snabbast ut och bör ta hand om ledningen. Provas säkert där i andra starten i ny regi.

Loppanalysen:

Ett stolopp som känns öppet. Tipset till 7 Sparkled Face som kommer från två bra prestationer. Senast, i V75-loppet som Djali Boko vann, strulade det inledningsvis och stoet fick backa ner sist invändigt men fullföljde sedan bra i skymundan. För två starter sedan avslutade Offshore Dream-dottern vasst över upploppet efter att återigen varit över i inledningen. Sparkled Face kan öppna ganska bra och kanske skulle kunna få överta spets om Calypso Blue Chip inte vill köras där. Räknas med vettig chans oavsett, bara hon slipper dödens.

I A-gruppen platsar även 4 Priscilla Spin. Hon gjorde comeback efter lång frånvaro näst senast på Åby. Då gick hon med full fart över mål via 13,5 sista varvet med underkant 12,5 sista 700 m och intrycket var positivt. Senast var hon ute i ett voltstartslopp men var borta redan på ”två”. Autostart och Björn Goop i sulkyn känns som två plusvarianter och ekipaget ska räknas tidigt.

Dessa två lämnas ensamma på DD men på V64 fyller jag på med fler hästar. 10 Sunny Sensation avslutade vasst senast efter startmiss och även om hon står hårt inne i loppet kan Super Arnie-dottern spurta ner samtliga över upploppet. 8 R.K.Princess är härdad i tuffa gäng och satt fast med krafter kvar i sin senaste start. Hittar Haugstad ner från sitt tråkiga utgångsläge ses hon med chans. 5 Calypso Blue Chip är loppets troliga ledarinna och skulle hon kunna dämpa tempot en bit kanske hon kan rinna undan trots full distans. 11 Engla Håleryd gör debut för Kai K Luomala och kanske kan ett miljöombyte få den kapabla sjuåringen att tända till? Hästen är riktigt bra i grunden. 12 Baroness Boko gör första starten för Ulf Stenströmer och får dessutom Peter Untersteiner upp i sulkyn. Sjuåringen var väldigt bra för tre starter sedan vid seger i ett V75-lopp. 6 Peter´s Lucky Day blir säkert hårt betrodd efter sina två raka segrar men hon behöver ”sitt” lopp för att bjuda till. Chans om Jakobsson serverar henne en perfekt resa för tredje gången på raken men hon känns överspelad. Sista strecket till lägesgynnade 1 Pigtails som får Peter Ingves upp i sulkyn för första gången. Rejält kuskplus alltså och Ingves brukar kunna få bra snurr på hästar han sitter upp bakom för första gången. Tredje invändigt och lucka till slut? Nio streck totalt.


Analys Mantorp V64-6:

Ranking: A: 1. B: 7-4-3-5-10-6-2-8-9. C: 11.

Spetsanalysen. Hamras Pirat öppnar bra och tar nog hand om ledningen initialt. Utifrån öppnar Lynn Palema bra och denne är nog mer angelägen att köra i tätpositionen.

Loppanalysen:

Dagens bästa lopp avslutar kvällens omgång. Klar favorit blir hedershästen 1 Arn Hammering och det är inget snack om att han startar med toppchans. Senast blev han hängande från start men det löste Stefan Söderkvist genom att trycka sig ner i 2-spår efter 700 meter. Upploppet var sedan av bästa sort och det känns som att femåringen kommer till den här starten med toppform. Utgångsläget är dock lurigt för Love You-sonen som kommer att bli över från start och jag vågar inte lita på att Thomas Jonsson sedan löser uppgiften. Dessutom lär renset vara obefintligt med honom och jag plockar med sex hästar till på spelförslaget.

7 Tokio Hotel Hall är säkert en minst lika bra häst som favoriten men han är svårbedömd då han återkommer efter vila. Dessutom har Andover Hall-sonen ett tråkigt utgångsläge och det finns risk att det strular. Femåringen är dock så pass bra att han ändå känns som värst emot bara det löser sig någorlunda.

4 Stelina återkommer också från vila men det låter ganska bra från stallet och stoet är härdad i tuffa gäng. Skulle Haugstad servera Order By Fax-dottern en fin ryggresa blir hon svår att stå emot till slut.

3 Magnificent Match gjorde comeback förra veckan. Då fick hästen aldrig se dagens ljus från tredjepar invändigt och hade krafter kvar i mål. Sjuåringen kan öppna skapligt och bör få en bra resa från sitt fina utgångsläge. Hästen ser ut att bli bortglömd och han känns spelvärd.

5 Lynn Palema är snabb och skulle kanske kunna komma till ledningen. Lars-Åke Söderholm ligger lite lågt här i årsdebuten men han har stallet i toppform och ekipaget ska ändå räknas. 10 Dollar Zon gör andra starten i regi Peter Untersteiner. I debuten svarade hästen för ett skapligt lopp men har därefter varit borta ett tag. Det känns som att den sjuårige valacken behöver ha gått framåt flera snäpp för att räcka den här gången men det kanske Untersteiner har fixat under uppehållet. Sista strecket till 6 Antagonista som säkert blir en del betrodd men jag tycker nog att hon borde ha avgjort senast för att få överbetyg. Segrarna dessförinnan är tagna i monté och Enjoy Lavec-dottern känns lite överspelad. Hästen är dock så pass bra i grunden och får Peter Ingves upp i sulkyn vilket gör att jag ändå streckar.

2 Hamras Pirat får säkert en fin resa men har inte visat den rätta formen i de senaste starterna och får svårt att vinna. 8 Just Flying By är inte så tokig men har lite svårt att sticka nosen först och från sitt tråkiga utgångsläge står jag över. 9 Nocturnal tycker jag mest håller farten och han bör få svårt att räcka hela vägen fram till seger.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Västerboonthenews i Gulddebut
Nästa nyhet
Västerboonthenews i Gulddebut

Västerboonthenews i Gulddebut

När Halmstadtravet tar hand om lördagens V75-omgång kommer en av banans nya stjärnor ut i debut i högsta klassen.

För Petri Puro har Västerboonthenews blivit till lite av en följetong genom klasserna på V75. Den sjuårige Credit Winner-valacken kommer närmast från försök- och finalseger i Silverdivisionen, varför det på lördag är dags för debut i Gulddivisionen. Det är som vanligt Peter Ingves som sitter upp.

För motståndet står bland andra Riff Kronos i andra starten för året, en Oasis Bi i årsdebut och nyttige Kash’s Cantab. Förstapriset är som vanligt 150 000 kronor.

1640 auto

1 Kash’s Cantab – Örjan Kihlström
2 Oasis Bi – Björn Goop
3 Mr Vida – Thomas Uhrberg
4 Västerboonthenews – Peter Ingves
5 M.T. Harmony – Kenneth Haugstad
6 Attack Diablo – Johan Untersteiner
7 I’m the Answer – Johnny Takter
8 Nothing But Class – Peter Untersteiner
9 Hitchcock – Torbjörn Jansson
10 Riff Kronos – Veijo Heiskanen
11 Montgomery Hill – Flemming Jensen
12 Obi-Wan – Jörgen Sjunnesson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Kalmar: "Bör vara ganska god segerchans"
Nästa nyhet
V4 Kalmar: ”Bör vara ganska god segerchans”

V4 Kalmar: ”Bör vara ganska god segerchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon vara bra igen senast på Kalmar men blev hindrad i slutsvängen och hade alla krafter kvar i mål. Det var dessutom mot tuffa hästar och jag tycker att det lopp såg mycket lämpligare ut på pappret. Hon känns liksom snärtigare nu än tidigare och kommer Johan till täten så vill jag att hästen körs där. Sen bör det vara ganska god segerchans. Inga ändringar, säger Dan-Åke Olsson om Jeans N. Overhalls (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Kalmartravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Fire Taff – Hon gjorde ett bra lopp senast som trea men fick också en fin resa. Det är sådana typer av lopp som hon måste ha för att hugga en framskjuten placering men jag var i alla fall jättenöjd. Nu fick vi fint läge och jag tycker nog att hon ska ses med viss platschans. Att vinna kan dock bli svårt. Barfota runt om, säger Ann-Charlotte Danielsson.

3 Jeans N. Overhalls – Hon vara bra igen senast på Kalmar men blev hindrad i slutsvängen och hade alla krafter kvar i mål. Det var dessutom mot tuffa hästar och jag tycker att det lopp såg mycket lämpligare ut på pappret. Hon känns liksom snärtigare nu än tidigare och kommer Johan till täten så vill jag att hästen körs där. Sen bör det vara ganska god segerchans. Inga ändringar, säger Dan-Åke Olsson.

5 Sundbo Kastanj – Han var faktiskt lite bättre än vad jag hade förväntat mig senast och att han blev diskad var ju inte hästens fel. Det får jag ta på mig men det var i alla fall en välbehövlig genomkörare för honom. Han hade inte gått snabbare än 1.20 innan det och borde vara ännu vassare nu. Spåret är väl sådär med tanke på att han inte är någon startkatapult men en likadan insats som senast borde räcka till en vettig slant. Barfota fram kör vi denna gång och sen funderar jag på att köra med norskt huvudlag, säger Johan Wiman.

7 Jackie Bowler – Hon gjorde det bra senast i V75-lopp och jag var helt nöjd. Formen är okej fortfarande men hon vinner inte ihjäl sig. Fast utan strul tycker jag definitivt hon ska vara bland de tre. Risken är dock att Jeans N. Overhalls får fuska bort för mycket där framme för att kunna vinna. Barfota fram igen, säger Anders Zackrisson.

11 Diris Aragorn – Han känns jättefin i jobben men läget är nog för dåligt denna gång. Det ser ut som att Dan-Åke häst bir släppt till ledningen för att sedan bestämma tempot och då kan vi inte rubba den om den är normal. Vi spar barfotakörningen tills sommaren, säger Stefan Lagerström.

Lopp 2, V4-2

1 Falk Nalan – Han har varit sjuk och stått över lite men har inte haft hög puls de sista veckorna och jobbats på bra då. Hästen är stark och de får springa fort om de ska rå på honom. Han brukar öppna bra och vi hoppas på ledningen och ska nu testa med jänkarvagn för första gången. Stefan Persson har haft önskemål om det på honom tidigare, men nu chansar vi när det är hemmaplan så får vi se hur det fungerar. Skor runt om igen, säger Roger Gustafsson.

7 Devs d’Amerique – Senast fick han trava med skorna på men nu blir det barfota runt om. Han känns fin i jobben och det här loppet såg inte så blodigt ut. Det är väl Tommys häst jag har mest respekt för. Ingen ändring av huvudlag och vi får se om jag kan komma till tidig ledning eller hur upplägget blir, säger Fredrik Persson.

8 Under Sund – Vi tror han blev för laddad senast, därav galoppen. Han känns fin och jag tror inte det är någon galopprisk då hästen blivit stabilare. Nu blir det jänkarvagn igen och vi möter inte V75 motstånd den här gången. Han tål göra jobb själv, men allra bäst tycker jag han går bakifrån. Barfota runt om igen, säger Anders Zackrisson.

12 Arnie Joh – Han har inte rolig rad och visar heller ingen vidare stridsmoral i loppen. Härifrån ligger jag väldigt lågt och hoppas mest på en mindre slant. Inga ändringar, säger Ann-Charlotte Danielsson.

Lopp 3, V4-3

1 Oli Follo – Han fick ett tufft lopp senast och gjorde det klart bra. Han är ingen startraket och jag tror inte att han kan hålla upp ledningen. Från 2-3 invändigt med lucka är han långt fram. Hästen gick flera bra lopp ifjol men är ojämn. Han känns lite på gång och det blir barfota bak som senast, säger Anders Zackrisson.

2 Vemas Eclipse – Hon har inte startat sedan i slutet av november men har tränat på bra nu ett tag. Det finns bra kapacitet i henne vilket hon också visat vid karriärens två segrar som både tagits på Solvalla. Dock är hon väldigt osäker av sig och man kan inte lita på henne fullt ut. Vi fick ett spännande utgångsläge och felfri tror jag att hon kan vara bland de tre främsta. Skor runt om, säger Michael Sandström.

3 See the Dust – Han är en rätt bra häst som gjort två godkända lopp hittills i år från dåliga utgångslägen. Nu fick vi ett bättre startspår och eftersom han är ganska rask iväg bakom bilen tror jag ledningen är inom räckhåll. Jag har feeling att han kommer göra ett bra lopp och vi ändrar inget, säger Marcus Waldmüller i Conrad Lugauers stall.

5 Lucky Larry – Han hade varit borta länge inför förra starten och trivdes inte alls med brodd då som han aldrig gått med tidigare. Hästen jobbar bra men jag tror han saknar lite spänst och kan behöva ett lopp i kroppen till. Att vinna känns lite långsökt. Jag kör för ledningen och hästen går med aluminiumskor runt om, säger Klaus Kern.

10 Westline – Han hade en halsinfektion senast men nu är han rejält förberedd och känns bra i jobben. Han tävlar med skor runt om och detta är helt klart min bästa chans i omgången, säger Johan Untersteiner.

14 Ockelbo Prinsen – Jag var nöjd med honom senast, han gick okej. Vi har ett chansartat läge och han behöver lite hjälp på vägen, men han duger bra hästmässigt om det löser sig då det här loppet känns ihåligare än tidigare. Inga ändringar, säger Anders Zackrisson.

Lopp 4, V4-4

1 Made My Way – Hon är kapabel men har inte riktigt visat det ännu i karriären. Tre starter har det blivit men resultatet har varit sådär. Nu återkommer hon efter uppehåll och jag tror det kan fattas lite i henne. Hon har bara haft bakspår hittills i karriären men jag tror hon kan öppna helt okej från innerspåret. Det är lite upp till bevis nu och vi kör med skor runt om, säger Michael Sandström.

4 Alleyson – Han gjorde ett bra lopp vid seger på Åby och klarade av voltstart den gången. Han har alltid visat fin fart men har också galopperat en del och jag vet nog inte om man kan lita på honom fullt ut. Marc har dock kört honom förut vilket för ses som ett plus och loppet såg inte ut att vara det tuffaste. Jag tror att han kan sluta långt framme om han står på benen hela vägen. Skor runt om, säger Marcus Waldmüller i Conrad Lugauers stall.

7 Bell Knight – Han var inte som bäst näst senast och senast slog han ihop. Han känns ok i jobben och vi får prova att ladda. Planen är att köra honom barfota fram, säger Johan Untersteiner.

10 Devs Delilah – Vi provar med ett helstängt huvudlag idag men det blir åter skor runt om. Jag ligger lågt med den här och tror vi får mycket svårt att segerstrida, säger Fredrik Persson.

15 Holy Ghost – Jag har en häst som duger bra och i felfritt lopp bör han segerstrida. Han känns fin i jobben inför denna start och vi gör inga ändringar, säger Lena Andersson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Up And Quick överlägsen i Prix de Paris
Nästa nyhet
Up And Quick överlägsen i Prix de Paris

Up And Quick överlägsen i Prix de Paris

Up And Quick är kungen i Frankrike i vinter. Det blev precis som i fjol en överlägsen seger i Prix de Paris. Bakom fulländade Anna Mix stalldubbeln för tränaren Franck Leblanc.

Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick spelade i sin egen division när styrkeprovet Prix de Paris avgjordes på Vincennes under söndagen. Den av Franck Leblanc tränade sjuåringen tog hem storloppet för andra året i följd.

Bazire tog sin totalt femte seger i Prix de Paris. Foto: ALN

Inledningsvis blev det stafettkörning om positionerna som så många gånger förr på Vincennes. Jean-Michel Bazire var tidigt framme med Up And Quick som tillbringade merparten av det första varvet som första häst i andraspår.

När ett var kvarstod forsade Olmo Holz fort fram för att överta täten, men denne överlämnade in i näst sista kurvan till Up And Quick. Med fram följde femåriga stoet Anna Mix som tog dödens men avlöstes senare av Uhlan du Val över bortre långsidan.

Dubbelseger för Leblanc. Foto: ALN

Men i front hade Bazire full kontroll bakom Up And Quick. När ledaren travade in genom sista sväng skärptes tempot betänkligt och fjolårssegraren skaffade sig med ens ett par längders försprång. Up And Quick satte här allt på ett kort och motståndet hängde helt enkelt inte med.

Stallkamraten Anna Mix var den som bäst kunde ta upp jakten och det talangfyllda stoet gjorde en mycket stark debut i den översta eliten men var inte förmögen att kunna rubba Up And Quick. Buvetier d’Aunou-sonen gick ifrån helt ohotad den sista biten och kunde emotta publikens jubel då han skar mållinjen på härliga segertiden 1.13,5 över 4150 meter. En notering som förbättrade hästens eget löpningsrekord från i fjol med tre tiondelar. Förstapriset i dag var 180 000 euro.

Lyckan blev total för framgångsrike Franck Leblanc då Anna Mix tog andrapriset. Det före Texas Charm som hela tiden lurat i draget i andraspår bakom täthästarna och som här levererade en riktigt skarp avslutning. Tiégo d’Etang spurtade även han okej som fyra. Hedersstoet Roxane Griff galopperade bort sina möjligheter i ett tidigt skede av loppet.

***

Två fina svenska andrapris blev det i tidigare lopp på Vincennes under söndagen. I Prix d’Avenches för sexåriga stona slutade Sahara Fairytale knappt slagen tvåa bakom Potenza Om som hann förbi i sista stegen. Båda noterade 1.14,3 över 2700 och silvret betalade 20 500 euro.

I Prix de la Mayenne för femåringarna, körde Björn Goop in Jerry Riordans Rossella Ross som tvåa bakom fina vinnaren Remember Mail som klockades till 1.12,9 över 2700. Rossella Ross tre tiondelar långsammare och 26 250 euro rikare.

Läs även: Nivard igen – seger med Vertigo Prins

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nivard igen - seger med Vertigo Prins

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson