I Gulddivisionen är Digital Ink kung. Sexåringen kunde ohotad ta hem Gävle Stora Pris – hästens femte raka i högsta klassen.

Stefan Melander-kanonen Digital Ink har onekligen grävt guld på V75 i vinter. Lördagens uppgift var Gävle Stora Pris över dryga tre varv på gästrikeovalen. Det blev inga som helst problem den här gången heller. Femte raka var ett faktum.

Medan Amaru Boko som väntat gick till ledningen valde Örjan Kihlström att ta det lugnt från början bakom ”Inken” som backades sist och placerades i vad som blev fjärde par utvändigt. Men då första varvet passerades på minst sagt måttliga 17,3 hade favoriten redan lotsats ut i tredjespår och med två varv kvar satt han i ledningen. Sedan var loppet över.

Digital Ink hade full kontroll över händelserna och öppnade upp någon längd genom sista sväng. Varken dödenstravande Candor Hall eller vinnarhålets Amaru Boko förmådde ta sig i någon riktig närkamp och Digital Ink höll ifrån väldigt enkelt. Nya 150 000 kronor in på kontot efter att ha klarat av 3140 på 1.15,5a.

Rocky Winner avslutade riktigt fint och knep andraplatsen före Candor Hall. Amaru Boko fyra i mål.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

V75-1: Daniel Redén-seger i Stoeliten – men inte den väntade. Favoriten Miss Sue V. blev överflyglad i starten och strax över i galopp. Då låg vägen öppen för Redéns egen uppsittning Bostonz Credit som gasade fram till spets efter första 500 på underkant 1.10. Trots att det femåriga stoet gjorde första starten sedan i september var hon helt ohotad i loppet. Bostonz Credit stack i sista sväng och vann mycket enkelt i för framtiden lovande stil på 1.12,4a över 1640.

V75-2: Jan Hellstedt-tränade Il Sånna fick en välförtjänt fullträff i Klass 2. Det sedan Love You-sonen anfört fältet varje meter. Il Sånnan höll enkelt upp ledningen, öppnade upp med någon längd genom sista sväng och höll säkert undan till seger på 1.14,4a över 2140.

V75-4: Torbjörn Jansson lotsade in Nicklas Pettersson-tränade Highspeed Call till en rejäl seger i Silverdivisionen. Hästen landade som trea i andraspår men satte in attacken 800 meter kvar. Efter att ha kommit ned en bit i andraspår blev det förnyat angrepp in i sista sväng och sjuåringen höll säkert undan för vasst avslutande Queasy. Segertiden här: 1.12,6a över 1640.

V75-5: Spännande upplösning i kallblodsloppet där hela tiden ledande Närby Kalabalik duellerade mot Mel Odin som kommit fram som första häst i andraspår. De båda gick ifrån med flera längder till de bakomvarande, stred helhjärtat upploppet ned, men precis över mållinjen fick Mel Odin greppet och kunde vinna på 1.25 blankt över 2160 meter.

V75-6: Reijo Liljendahls Ready For More är en riktigt lovande variant. Tredje raka segern kom när han för Ulf Ohlsson tog hem Klass 1. Ready Cash-valacken tog ledningen och var aldrig hotad; hästen gick lätt undan över upploppet och vann med krafter kvar på 1.14,9a över 2640.

V75-7: Stentuff slutstrid i Bronsdivisionen där Jorma Kontio presenterade finländaren Extreme Luca som visade sig vara en riktigt rejäl sort. Femåringen kom fram i dödens på ledande Certification som fått pressa sig till ledningen efter 700 meter. De båda stred sida vid sida över upploppet högst ovilliga att ge sig och det var målfotot som fick avgöra vem som var först: Extreme Luca. Segertiden blev 1.14,8a över 2140.

 

Rätt V75-rad:

5 Bostonz Credit – Daniel Redén 5,82
1 Il Sånna – Örjan Kihlström 2,90
7 Digital Ink – Örjan Kihlström 1,28
6 Highspeed Call – Torbjörn Jansson 3,42
12 Mel Odin – Micael Melander 6,10
4 Ready For More – Ulf Ohlsson 1,45
9 Extreme Luca – Jorma Kontio 5,59

7 rätt: 1330 kr (35 492 system)
6 rätt: 16 kr
5 rätt: jackpot

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Björn Goop kör Cali Maks i returmötet

Björn Goop kör Cali Maks i returmötet

När det är dags för returmöte för kallbloden i Paris på söndag, blir det Björn Goop som sköter tömmarna bakom Cali Maks.

På torsdagen avgjordes det första kallblodsloppet på Vincennes. Det slutade i viktoria för Jan-Olov Persson-tränade Cali Maks, då körd av franske Franck Nivard. När det andra loppet, Prix des Pays Nordiques avgörs på söndag är det Vincennes hetaste kusk för dagen som ersätter: Björn Goop.

Cali Maks och Björn inleder söndagen med att starta från bricka nio, det vill säga längst ut bakom bilens vingar på Vincennes. Bakom Eldvin blir det denna gång Eric Raffin som får chansen, medan Jan-Olov Persson fortsatte kör Järvsö Björn och John Östman sköter Ängskalla.

Det är 9000 euro till vinnaren och startlistan blev så här:

2100 auto

1 Passiton – Teemu Okkolin
2 Rapin Aatos – Seppo Markkula
3 Vertigo Prins – Franck Nivard
4 Ängskalla – John Östman
5 H.G. Imar – Kai Johansen
6 Eldvin – Eric Raffin
7 Järvsö Björn – Jan-Olov Persson
8 Sagi Allvin – Geir Vegard Gundersen
9 Cali Maks – Björn Goop
10 Mjölner Komet – Jan Roar Mjölneröd
11 Tosi-Jänkä – Matthieu Abrivard
12 Hiskin Muisto – Jouni Miettinen

Läs även: Cali Maks fixade segern på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avel väntar för Peter Haughton-vinnaren
Nästa nyhet
Avel väntar för Peter Haughton-vinnaren

Avel väntar för Peter Haughton-vinnaren

2012 års Peter Haughton-vinnare Aperfectyankee har inte fått det att fungera i Sverige. Nu avslutar han tävlingskarriären för att satsa på aveln i stället.

Femårige Yankee Glide-sonen Aperfectyankee tilhörde sin kulls absoluta topp i Nordamerika och vann för sin tränare Jim Oscarsson det största tvååringsloppet Peter Haughton Memorial 2012. Hästen var som treåring bland annat fyra i finalen av Hambletonian.

Aperfectyankee följde med sin tränare tillbaka till Sverige men i det nya hemlandet har man inte fått det att stämma för den högkapable femåringen. I fjol blev det en seger på tolv starter och blygsamma 144 300 kronor intravat. Nu väljer man att avsluta tävlingskarriären för att i stället satsa på en avelsdito.

– Det är en Elitloppshäst kapacitetsmässigt, men jag får inte till honom. Då känns det bättre att låta hästen få chansen i aveln, säger Jim Oscarsson till Travronden.

Aperfectyankee stannar därmed på 8 segrar på 32 starter och drygt 4 miljoner kronor på bankboken. Hästen kommer stallas upp på Alebäcks Stuteri och erbjuda sina tjänster för 27 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Bör vara fin chans på nytt"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Bör vara fin chans på nytt”

V65 Solvalla: ”Bör vara fin chans på nytt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon duger bra i klassen och det bör vara fin chans på nytt. Vid galoppen näst senast så var banan opassande samtidigt som ett par konkurrenter smackade på sina hästar och min blev för ivrig. Det är möjligt att vi provar henne bakom bilen på nytt idag men det ska inte vara någon större galopprisk. Hon går fortfarande tungt balanserad och med öppet huvudlag och det finns mycket att göra där men det spar vi på, säger Daniel Olsson om Nirvana Broline (V65-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Tennessee Zet – Hon har gjort det bra och formen är fin. Läget likaså och det är nog inte lätt för någon utvändig häst att ta sig förbi men taktiken är upp till Jorma. Distansen vet jag inte hur det passar men platschans bör det åtminstone vara. Skor runt om igen, säger Daniel Redén.

2 Miss Bajen – Hon hamnade långt bak senast och blev sedan störd till galopp i slutsvängen. Hon känns fin efter det och har visat fin form en längre tid nu. Vi fick fint utgångsläge men vi slår inte Nirvana Broline och får rikta in oss på placeringarna bakom den. Distansen tror jag inte är någon nackdel. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

5 First Visit – Hon har nu två raka galopper och det är felfritt som gäller i första hand nu. Distansen är ingen fördel för henne och jag får smyga med. Hon kan bättre än hon visat på slutet. Tanken är skor runt om, säger Marcus Schön.

6 Nirvana Broline – Hon duger bra i klassen och det bör vara fin chans på nytt. Vid galoppen näst senast så var banan opassande samtidigt som ett par konkurrenter smackade på sina hästar och min blev för ivrig. Det är möjligt att vi provar henne bakom bilen på nytt idag men det ska inte vara någon större galopprisk. Hon går fortfarande tungt balanserad och med öppet huvudlag och det finns mycket att göra där men det spar vi på, säger Daniel Olsson.

7 Faith Hill – Hon vinner inte ihjäl sig men har ganska fin form. Lång distans är inte optimalt men det är inga problem heller då hon är hyfsat stark. Hon ska räknas främst av våra två i loppet och kan tjäna fina pengar. Barfota fram är en fördel för henne, säger Marcus Schön.

Lopp 2, V65-2

3 Love A’Lir – Hon visade uppåtform och var klart förbättrad senast. Hon har ett fint lopp här och är nog inte borta med tanke på insatsen senast. Skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

4 Snowline Aurora – Hon fungerade inte alls senast men var rätt okej i starten innan det. Hon känns fin i träningen men vi vill ändå mest se henne göra ett bra lopp. Skor runt om, säger Jimmy Dahlman i stallet.

5 Stirling Cheer – Henne har vi gått och väntat på och kort distans nu är perfekt för henne. Senast kom hon inte in i matchen men nu är det bättre förutsättningar. Hon kan öppna om man begär det av henne och eventuellt blir det första barfota runt om nu. Jag vill varna för henne, säger Marcus Schön.

6 Showit N Glowit – Hon var kanonfin senast och vann då enkelt utvändigt ledaren och var ej tom i mål. Kort distans är nog inte hennes melodi riktigt men det ska nog ändå vara en hyfsad chans. Hon blir lite vass av det helstängda, säger Marcus Schön.

7 Fiorentina – hon är väl den av mina hästar i loppet som jag tror mest på och senaste loppet kan vi bara glömma. Då hamnade hon i dödens vilket inte alls är henne melodi men i övrigt har hon varit bra. Spåret är lite långt ute på vingen, samtidigt som vi möter ett par dugliga konkurrenter, men hon kan säkert tjäna en bra slant. Jag kommer rycka alla skorna vilket inte är första gången i hennes karriär. Dock vet jag att hon inte funkat så bra på det tidigare men nu verkar hon vara i så pass bra slag att jag provar, säger Jenni H Åsberg.

11 Svarta Stjernan – Hon hamnade helt fel på det senast och då är det väldigt svårt att räcka till på Solvalla. Jag är annars nöjd med hur hon känns för dagen men vi fick ett dåligt utgångsläge och härifrån är det en mindre slant som gäller. Barfota runt om, säger Jenni H Åsberg.

Lopp 3, V65-3

1 Kassandra – Hon gör debut för oss och är svårbedömd. Hon sköter träningen bra och var fin i kvalet senast. Jag vet inte hur hon öppnar från start och det blir att prova bakom bilen före tävlingarna. Hon har mest fått mängdträning och inga snabbare turer. Skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

4 King Southwind – Han löper på jämnt och bra och fick stryk av två bra hästar senast. Hästen har form och kunnande för att vara långt fram i ett sådant här lopp. Läget är bra och han kan öppna kvickt och det är ingen anledning att hålla igen. Det jag vill varna lite för är om banan blir tung, det gillar han inte, säger Diderik Meilink.

6 Embu Boko – Hon gjorde det bra vid segern senast och vid samtliga segrar har det sett likadant ut. Hon håller undan med inte allt för stor marginal men å andra sidan har de heller inte kommit förbi henne. Täten är helt klart hennes grej och där biter hon ifrån sig väldigt bra. Med tanke på förutsättningarna vore jag dum om jag inte siktar dit igen och vi kör barfota fram igen. Hon kommer inte att göra bort sig men att vinna igen blir tuffare, säger Olle Alsén.

Lopp 4, V4-4

1 L’Amour – Jag var besviken på henne senast, hon borde grejat det där. Vi har fått ett bra läge och bör få en fin löpning, men hon behöver få det lite serverat. Inga ändringar, skor igen, säger Reijo Liljendahl.

2 Explosive Dust – Han blir allt bättre och höll ihop travet förbättrat senast. Han har dessutom ett bra läge och kan öppna snabbt. De blir åter skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

3 Rocking Love – Hon var duktig senast och håller formen av jobben att döma. Hon är snabb från start och det bör vara en fin segerchans. Nu blir det aluminiumskor bak men det ska inte störa henne så mycket, säger Teijo Ahola.

7 Costa Blanca – Hon gör jämna och gedigna lopp mest varje gång men har varit struken efter senaste starten. Tror inte att hon ska ha tappat allt för mycket ändå men spåret blev lite väl långt ute på vingen och jag ligger lågt den här gången. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

9 Lalle Young – Han är väldigt ojämn av sig men agerade positivt senast. Det känns också i jobben som att han är på väg uppåt i form och eventuellt blir det barfota runt om idag. allra minst barfota fram och stämmer det på vägen från bakspåret är det inte omöjligt att han är trea-fyra, säger Jimmy Dahlman i stallet.

10 Digital Control – Stefan var nöjd med honom senast efter uppehåll. Han travade bra då vilket var huvudsaken men behövde loppet. Det kan behövas fler lopp och vi får försöka tjäna pengar i första hand men det finns fruktansvärd kapacitet i hästen. Inga ändringar är planerade, säger Marcus Schön.

Lopp 5, V65-5

2 Symmetric – Läge och kusk är bra och distansen är okej men hon vinner sällan lopp och jagar pengar i första hand. Skor igen, barfota fungerade inte alls för henne, säger Marcus Schön.

3 Random Shot – Han gick jättebra senast och det flöt framförallt fint aktionsmässigt för hästen. Det verkar som bitarna har ramlat på plats för den här lovande herren nu. Uppgiften ser lämplig ut och spåret är bra igen, han är ganska snabb från start utan att vara någon blixt. Det blir skor runt om nu med öppen tå men det ska inte ha någon större betydelse, säger Tommy Berghagen i stall Hultman.

5 Exclusive Zon – Hon kan en del men visar det inte alltid. Hon är knepig av sig men fartfylld. Senast var det inget positivt och vi får hoppas hon visar vad hon kan nu. Skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

8 Kincannon Hanover – Han är ojämn men gör det skapligt och blixtrar till ibland. Kusken har ju vunnit med honom tidigare från dödens. Det blir eventuellt barfota, balansen är ej bestämd ännu, säger Marcus Schön.

9 Mr Miles – Han har inte startat på väldigt länge men känns fin i jobben hemma. Det här är en rätt bra häst i grunden men det blir ett passivt upplägg nu och jag vill mest ge honom ett lopp i kroppen. Vi kommer köra med skor runt om och öppet huvudlag, säger Fredrik Pedersen.

Lopp 6, V65-6

4 Heavy Rotation – Han är som bäst med två-tre veckor mellan loppen som nu. Han ska gå i ryggar och då har en bra spurt. Han är fin i jobben och låg bra i puls efter senaste jobbet. Banan är fin men jag körd åter med skor runt om, säger Göran Wester.

5 Dotcard Seabrook – Han var sjuk senast och kunde inte visa sitt bästa. Nu känns hästen fin och jag tycker att han ska vara favorit i ett lopp som detta. Vi åker ner för att vinna. Eventuellt kan bli barfota runt om, säger Marcus Pihlström.

9 Sebastian Sund – Han blir successivt bättre vilket är kul. Senast vann han på snyggt vis efter en bra prestation. Han blev lite bekväm när han trodde det var klart men avgjorde säkert. Det är alltid lurigt med bakspår i amatörlopp men utan strul är han långt fram igen. Hästen gick bra för Daniel näst senast och kommer på nytt att tävla med skor runt om, säger Tommy Berghagen i stall Hultman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cali Maks fixade segern på Vincennes
Nästa nyhet
Cali Maks fixade segern på Vincennes

Cali Maks fixade segern på Vincennes

Det blev svensk viktoria i det första kallblodsloppet på Vincennes. Favoritlirade Cali Maks grejade det säkert för Franck Nivard.

De två årliga kallblodsloppen på Vincennes avgörs denna vecka och under torsdagen kördes det första, Prix des Trotteurs ”Sang-Froid”. Det blev svenskt i topp då Jan-Olov Persson-tränade Cali Maks vann, skickligt körd av Franck Nivard.

Franck Nivard fixade det. Foto: ALN

Snabbast ut var norske Sagi Allvin men den rullade direkt över i galopp varför Jörgen Westholm snart kunde kliva fram mot ledningen med Eldvin. Denne rundade första 600 meterna efter 20,1. Bakom placerade Nivard Cali Maks som trea på innerspår men över sista bortre långsidan kunde han glida ut som tvåa i andraspår då Vertigo Prins synade dödens.

När fältet gick genom sista sväng var Cali Maks alltjämt utan fritt, men vid utgången av kurvan lirkade den franske sulkysnitsaren ut kallblodet och via fjärdespår sattes attacken in på upploppet.

Eldvin hade fortsatt greppet, men började tappa aktionen och gick över i galopp en bit in på upploppsrakan. Vertigo Prins tog kort över greppet men var maktlös att värja sig mot Cali Maks slutkläm som talade segerspråk en bit före målgång. Den åttaåriga Järvsöfaks-sonen fixade det säkert på tiden 1.23,9 över 2100a. Förstapriset var 9000 euro.

Vertigo Prins, körd av Gunnar Austevoll, riktigt rejäl som tvåa medan finska överraskningen Tosi-Jänka spurtade starkt in som trea. Övriga svenskar var Ängskalla som slutade sjua, Järvsö Björn som var oplacerad och Eldvin som diskades för sin upploppsgalopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskt i Paris - Chelsea Boko slog till igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson