Det blir gott om nordiska inslag på Vincennes denna torsdag. Inte minst då det första kallblodsloppet, Prix des Trotteurs ”Sang-Froid”, ska avgöras.

Vincennes tävlar på flitigt fortsatt och torsdags-eftermiddagen bjuder på en riktigt intressant tävlingsdag, särskilt med svenska ögon sett. Under dagen avgörs nämligen det första av de två årliga kallblodsloppen i Paris, det andra körs på söndag – med samma hästar men från nya spår.

Torsdagens uppgift för kallisarna är Prix des Trotteurs ”Sang-Froid” och har förutom prestigen ett förstapris på 9000 euro. Fyra deltagare vardera från Sverige, Norge och Finland gör upp. Startlistan kan beskådas nedan.

Chelsea Boko har en intressant uppgift. Foto: ALN

Tidigare under dagen körs även fina Grupp 3-loppet Prix du Plateau de Gravalle med flera svenska inslag. Går ut här gör både Chelsea Boko och Elles W. Phedo som även var preliminäranmälda till söndagens Prix de Paris men alltså väljer detta lopp före. Andra blågula bekantingar i loppet är Beckman, Global Manhattan och Vincennes.

Spännande blir också Prix du Cantal som kryllar av svenskhästar. Här finns Elit Håleryd, Metior Easy, Prince di Poggio, Paparazzi, Kalle, Örbäckens Cruella, Perfect Power och Mousse (!) i kamp om förstapriset på 42 750 euro. Loppet körs över 2850 meter med voltstart.

Prix des Trotteurs ”Sang-Froid”, 2100 auto

1 Järvsö Björn – Jan-Olov Persson
2 Cali Maks – Franck Nivard
3 Passiton – Teemu Okkolin
4 Rapin Aatos – Seppo Markkula
5 Sagi Allvin – Matthieu Abrivard
6 Ängskalla – John Östman
7 Vertigo Prins – Gunnar Austevoll
8 Eldvin – Jörgen Westholm
9 H.G. Imar – Kai Johansen
10 Tosi-Jänkä – Juha-Matti Paavola
11 Hiskin Muisto – Eric Raffin
12 Mjölner Komet – Jan Roar Mjölneröd

Prix du Plateau de Gravalle, 2100 auto

1 Sud – Sébastien Hardy
2 Tornado Bello – Pierre Levesque
3 Viking de Val – Eric Lambertz
4 Tornade du Digeon – Jean-Michel Bazire
5 Beckman – Franck Nivard
6 Global Manhattan – Eric Raffin
7 Ru de l’Airou – Franck Ouvrie
8 Sometimes – Christophe Martens
9 Soléa Rivellière – Philippe Daugeard
10 Vincennes – Anthony Barrier
11 Septour – Julien Dubois
12 Ryswick d’Avril – Patrice Lebouteiller
13 Elles W. Phedo – Dominik Locqueneux
14 Chelsea Boko – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Halmstad: ”Han är väldigt startsnabb”

V4 Halmstad: ”Han är väldigt startsnabb”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gör första starten för mig och känns fin på alla sätt. Det här är en kapabel häst som vi tror en hel del på och han ska kunna hävda sig direkt. Läget är bra och han är väldigt startsnabb ut så vi satsar mot ledningen. Det blir minst barfota fram, kanske till och med runt om, och jag tycker han ska räknas, säger Ronny Palm om Wilding E. (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Halmstadtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 Ternate Degato – Hon är mycket svårbedömd i debuten hos oss men hon kom in fin författning och allt verkar väl med henne. Hon ska enligt ryktet vara väldigt svår i voltstart så spåret blev inte det bästa och vi siktar på felfritt i första hand. Inga ändringar jämfört med tidigare, säger Peter Untersteiner.

9 Global Ride – Jag tycker hennes rad är missvisande. Det är en rätt så hygglig häst som det verkar okej med. Jag tror hon kommer göra ett bra lopp och hästen har både suttit fast och haft halsinfektion i starterna på slutet. Inga ändringar, hon tävlar barfota fram på nytt, säger Tomas Malmqvist.

13 Breezy Artist – Hon gör det bra mest varje gång och senast blev loppet för ryckigt kört för att passa. Hon visar allt väl men det kan bli långt fram härifrån. Distansen bör annars passa henne fint och hon får ses som en outsider. Skor runt om, säger Lars I Nilsson.

15 Rosnay – Hon är bäst med tätkänning så det är verkligen inget önskeläge med henne idag. Det ser tufft ut och vi ligger lågt om chanserna. Hon tävlar med skor runt om, säger Jerry Riordan.

Lopp 2, V4-2

4 Chiptheball In – Han var inte till sin fördel senast men jag tror på en bättre prestation nu. Fjärdespår är inte optimalt och det finns viss galopprisk. Hästen går ganska bra hela tiden och felfri bör han vara med där framme. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

8 Making Love – Han tränar fint och jag är nöjd m ed hästens dagsform. Spåret är dessvärre inte lika bra och med bättre spår hade jag haft stora förväntningar här. Han är inte så startsnabb och det kan bli svårt att hitta ut. Vi väntar med skorycken så det blir skor runt om, säger Eelco van der Wal.

9 Flirtin Boy – Han håller bra form men kom inte till i loppet senast. Han grejar ofta fina placeringar utan att glänsa på något vis. Han tränar oftast bättre än han tävlar. Vi hoppas på sommarbalans denna gång, säger Håkan K Persson.

13 Je t’Aime Ruinart – Han har inte varit att lita på men skötte sig förbättrat nu senast. Han verkar bra men det är ingen häst jag litar på ännu. Inga ändringar är planerade, säger Peter Untersteiner.

14 Dragon Crowe – Han gjorde ett jättebra lopp senast men är inte så rask ut och tappade position direkt. Sen gick han starkt hela vägen och det här är en rejäl häst. Distansen är bättre nu men vi kan få långt fram härifrån. Ändå bör han duga en bit om det skulle råka klaffa på vägen, säger Thomas Uhrberg.

15 Welcome – Han är stark och tål tuffa upplägg och han ska ses med chans att runda till seger. Han är dock nervös och hans största motståndare är nog han själv då det är galopprisk. Voltstart bör passa fint då han blir lugnare men det är inga garantier. Han värms inte på banan så vi får ingen fingervisning där. En outsider även han och det blir barfota fram, säger Lars I Nilsson.

Lopp 3, V4-3

3 Super Bull – Han höll farten bra senast och formen är fin. Vi har ett bra läge och bra kusk och det blir barfota runt om och jänkarvagn. Jag måste tro på vettig chans med honom idag och vår bästa chans, säger Jerry Riordan.

11 Jeter – Han är ganska bra den här men tävlar lite ojämnt tycker jag. Läget över kort distans är såklart inte så roligt. Det är ingen utpräglad vinstchans härifrån, men han kan vinna. Inga ändringar, han går fortsatt med skor runt om, säger Tomas Malmqvist.

Lopp 4, V4-4

3 Odenna Q.C. – Hon var lite förbättrad senast och verkar uppåt för dagen. Den här gången provar vi henne dessutom barfota fram, säger Peter Untersteiner.

5 Wilding E. – Han gör första starten för mig och känns fin på alla sätt. Det här är en kapabel häst som vi tror en hel del på och han ska kunna hävda sig direkt. Läget är bra och han är väldigt startsnabb ut så vi satsar mot ledningen. Det blir minst barfota fram, kanske till och med runt om, och jag tycker han ska räknas, säger Ronny Palm.

9 Che Guevara – Han var mycket bra senast och allt är ok i jobben efter det. Han bör kunna prestera fint igen. Bakspåret är dock till nackdel. Enda ändringen är att vi siktar på sommarbalans denna gång då Halmstads bana lär tillåta det, säger Håkan K Persson.

10 Conan Boko – Han gjorde ett godkänt lopp senast men fick en halvtung resa och började dessutom pulla rätt hårt. Formen är inte alls så tokig med Wilding E känns som en bättre chans. Barfota fram, säger Ronny Palm.

11 Saladino – Han kan en hel del men har inte alltid aktionen med sig. Han avslutade rätt bra senast och det kan faktiskt vara en överraskningsvinnare om det klaffar idag. Skor runt om, säger Jerry Riordan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Falcon Håleryd slog till
Nästa nyhet
Vincennes: Falcon Håleryd slog till

Vincennes: Falcon Håleryd slog till

Johan Untersteiner-tränade Falcon Håleryd tycks trivas ypperligt på Vincennes. Under måndagen slog han till med en rejäl seger på kolstybben.

På måndagen gjorde Falcon Håleryd sitt andra framträdande i Paris och efter att ha blivit tvåa för knappt två veckor sedan var Varenne-valacken nu redo för seger. Det var Dominik Locqueneux som körde svensken till seger i ett sexåringslopp med 25 200 euro i förstapris.

Det var ett riktigt rejält lopp som Falcon Håleryd stod för. Hästen kom tidigt fram och övertog ledningen, höll ett jämnt tempo och behöll sedan samma position hela vägen i mål. Tyske King of the World levererade en giftig avslutning över upploppet men Johan Untersteiner-träningen höll undan säkert. Segertiden stannade vid 1.14,5 över 2700 meter.

Flertalet andra svenskar var med i loppet: Björn Goop körde in Red Adair Superb till femteplatsen, Verymuchkiss Karsk blev sexa och Tell Me No Lies sjua.

Raffin och Guarato gjorde det igen. Foto: ALN

Eftermiddagens stora godsak på Vincennes var annars Grupp 2-loppet Prix Ovide Moulinet som kördes för några av Frankrikes bästa femåringar. Det blev favoritseger i loppet genom Sébastien Guaratos vasse Aladin d’Ecajeul, vid sin senaste start femma i Prix d’Amérique.

Eric Raffin kunde bjuda den läckre fuxen ett riktigt bra lopp som trea i det lilla fältet (sju hästar) medan tempot hölls uppdrivet av Alésia d’Autot i spets och Athos des Elfes utvändigt. Den sistnämnde pressade sig till front efter 1700 meter på 12,9 och provade på att rycka ifrån med några längder.

Aladin d’Ecajeul tog upp jakten vid ingången av sista sväng och närmade sig fram i ryggen på ledaren. In över upploppet vreds favorit på och avgjorde i ett nafs. Aladin d’Ecajeul stack ifrån på väldigt lätta fötter och bärgade förstaprisets 54 000 euro genom seger på 1.13,2 över 2700 meter.

Athos des Elfes höll starkt som tvåa men fråntogs andraplatsen och diskades. Africaine spurtade bra och tog nu silvret före Aléisa d’Autot. Akim du Cap Vert galopperade bort sig i sista sväng.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Maven kvar i Europa - Cagnes-sur-Mer nästa
Nästa nyhet
Maven kvar i Europa – Cagnes-sur-Mer nästa

Maven kvar i Europa – Cagnes-sur-Mer nästa

Maven har inte lyckats i sina starter i Frankrike men Jimmy Takter är fast beslutet att fortsätta i Europa. Nästa uppgift blir Grand Critérium de Vitesse.

Mavens eskapad till Frankrike och vintermeetingets största uppgifter har inte fallit väl ut för amerikanskan. Efter galopp i Prix d’Amérique med framskjuten placering på gaffeln blev det senast en femteplats som fastlåst i Prix de France.

Men tränaren Jimmy Takter kommer inte ta hem Maven till USA än på lång tid. Stoet har nämligen flera inbokade lopp i Europa framöver. Närmast är det Grand Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer den 8 mars som hägrar. Sprinterloppet lär se motståndare i form av Univers de Pan och Timoko.

Takter hoppas att oturen ska vända för Maven. Foto: ALN

– Loppet i Cagnes-sur-Mer är över en mile och det kommer att passa henne mycket bättre än tidigare lopp, säger Jimmy Takter till Harness Racing Update.

Maven har också fått en inbjudan till Italiens största lopp: Gran Premio della Lotteria som i år avgörs den 3 maj, alltså fyra veckor före Elitloppet. Takter har för avsikt att ställa upp i Lotterian och siktar även på ett ännu inte bestämt lopp mellan uppgiften på Rivieran och den i Italien.

– Vi kommer inte hem förrän vi fått in ordentliga pengar. Hon har haft sådan otur i Europa, men de nästa två loppen är över sprinterdistans och det kommer hjälpa henne. Hon känns så bra nu, vi behöver bara ett lopp där vi slutligen kan få ha lite flyt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två svenskar anmälda till Prix de Paris
Nästa nyhet
Två svenskar anmälda till Prix de Paris

Två svenskar anmälda till Prix de Paris

Chelsea Boko och Elles W. Phedo är de svenskar som hoppas på en start i Prix de Paris. Totalt har 26 hästar anmälts till styrkeprovet.

På söndag börjar Vincennes vintermeeting att rundas av med Prix de Paris som juvelen i kronan. Det sista av vinterns riktigt stora lopp blir som vanligt en riktig kraftmätning då distansen utgör 4150 meter, drygt två varv över den krävande banan.

Under måndagsförmiddagen gick anmälningstiden ut och det blev 26 hästar som kvarstod i loppet. Två av dem är svenskar: Chelsea Boko och Elles W. Phedo hoppas på start i det stentuffa mötet på söndag.

Tar Bazire Prix de Paris igen? Foto: ALN

Bland de hetaste hemmahoppen kan såklart Up And Quick nämnas, Prix d’Amérique-vinnaren vann det här loppet i överlägsen stil förra året. Här finns också starka namn som Texas Charm, Tiégo d’Etang och Roxane Griff. Anmäld i nuläget är även Prix de France-vinnaren Timoko men tränaren Richard Westerink har tidigare uttalat sig om att Prix de Paris inte skulle vara aktuellt.

Det är 180 000 euro i förstapris och den definitiva startlistan blir klar under torsdagen. Här är de anmälda hästarna (i ordning med den vinstrikaste underst):

Savannah du Hidoux
Ursa Major
Tagada Tagada
Anette du Mirel
Valko Jenilat
Ribelinos
Tripolina
Elles W. Phedo
Villeroi
Anna Mix
Reine Helene
Chelsea Boko
Princess Grif
Ugo de Nieul
Olmo Holz
Soleil du Fossé
Linda di Casei
Une Fille d’Amour
Sévérino
Vanika du Ruel
Uhlan du Val
Texas Charm
Tiégo d’Etang
Up And Quick
Roxane Griff
Timoko

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mack Grace Sm fick ge sig i Locatelli

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson