Maven har inte lyckats i sina starter i Frankrike men Jimmy Takter är fast beslutet att fortsätta i Europa. Nästa uppgift blir Grand Critérium de Vitesse.

Mavens eskapad till Frankrike och vintermeetingets största uppgifter har inte fallit väl ut för amerikanskan. Efter galopp i Prix d’Amérique med framskjuten placering på gaffeln blev det senast en femteplats som fastlåst i Prix de France.

Men tränaren Jimmy Takter kommer inte ta hem Maven till USA än på lång tid. Stoet har nämligen flera inbokade lopp i Europa framöver. Närmast är det Grand Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer den 8 mars som hägrar. Sprinterloppet lär se motståndare i form av Univers de Pan och Timoko.

Takter hoppas att oturen ska vända för Maven. Foto: ALN

– Loppet i Cagnes-sur-Mer är över en mile och det kommer att passa henne mycket bättre än tidigare lopp, säger Jimmy Takter till Harness Racing Update.

Maven har också fått en inbjudan till Italiens största lopp: Gran Premio della Lotteria som i år avgörs den 3 maj, alltså fyra veckor före Elitloppet. Takter har för avsikt att ställa upp i Lotterian och siktar även på ett ännu inte bestämt lopp mellan uppgiften på Rivieran och den i Italien.

– Vi kommer inte hem förrän vi fått in ordentliga pengar. Hon har haft sådan otur i Europa, men de nästa två loppen är över sprinterdistans och det kommer hjälpa henne. Hon känns så bra nu, vi behöver bara ett lopp där vi slutligen kan få ha lite flyt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Två svenskar anmälda till Prix de Paris

Två svenskar anmälda till Prix de Paris

Chelsea Boko och Elles W. Phedo är de svenskar som hoppas på en start i Prix de Paris. Totalt har 26 hästar anmälts till styrkeprovet.

På söndag börjar Vincennes vintermeeting att rundas av med Prix de Paris som juvelen i kronan. Det sista av vinterns riktigt stora lopp blir som vanligt en riktig kraftmätning då distansen utgör 4150 meter, drygt två varv över den krävande banan.

Under måndagsförmiddagen gick anmälningstiden ut och det blev 26 hästar som kvarstod i loppet. Två av dem är svenskar: Chelsea Boko och Elles W. Phedo hoppas på start i det stentuffa mötet på söndag.

Tar Bazire Prix de Paris igen? Foto: ALN

Bland de hetaste hemmahoppen kan såklart Up And Quick nämnas, Prix d’Amérique-vinnaren vann det här loppet i överlägsen stil förra året. Här finns också starka namn som Texas Charm, Tiégo d’Etang och Roxane Griff. Anmäld i nuläget är även Prix de France-vinnaren Timoko men tränaren Richard Westerink har tidigare uttalat sig om att Prix de Paris inte skulle vara aktuellt.

Det är 180 000 euro i förstapris och den definitiva startlistan blir klar under torsdagen. Här är de anmälda hästarna (i ordning med den vinstrikaste underst):

Savannah du Hidoux
Ursa Major
Tagada Tagada
Anette du Mirel
Valko Jenilat
Ribelinos
Tripolina
Elles W. Phedo
Villeroi
Anna Mix
Reine Helene
Chelsea Boko
Princess Grif
Ugo de Nieul
Olmo Holz
Soleil du Fossé
Linda di Casei
Une Fille d’Amour
Sévérino
Vanika du Ruel
Uhlan du Val
Texas Charm
Tiégo d’Etang
Up And Quick
Roxane Griff
Timoko

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mack Grace Sm fick ge sig i Locatelli
Nästa nyhet
Mack Grace Sm fick ge sig i Locatelli

Mack Grace Sm fick ge sig i Locatelli

Det blev nytt favoritfall för Mack Grace Sm när Gran Premio Locatelli avgjordes på söndagen. Oneghin del Ronco fixade det från dödens.

En av vinterns höjdare i Italien, Gran Premio Locatelli, kördes i Turin under söndagen och såg ikonen Mack Grace Sm som storfavorit, men precis som i Gala Internazionale i december fick stjärnan ge slaget förlorat.

Det såg annars ut som det brukar göra: Mack Grace Sm anförde fältet med Roberto Andreghetti i sulkyn. Fram i dödens kom Oneghin del Ronco och Antonio di Nardo (spelad till 66 för 10) och Love You-sonen visade sig starkast denna söndag. In på upploppet tröt krafterna för ledaren, men Oneghin del Ronco tog över och höll säkert undan för bra avslutande Rodeo Drive Ok.

Segertiden stannade vid 1.13,7a över 1600 meter och belöningen blev 16 031 euro. Owen Cr tog sig även han förbi Mack Grace Sm i kampen om tredjeplatsen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny succé för Leblanc och Bazire
Nästa nyhet
Ny succé för Leblanc och Bazire

Ny succé för Leblanc och Bazire

När det stora treåringsloppet Critérium des Jeunes avgjordes på Vincennes blev det en ny succé för Jean-Michel Bazire och Franck Leblanc. Coquin Bébé var överlägsen i loppet.

Det tidiga treåringskriteriet Critérium des Jeunes var söndagens höjdpunkt vid tävlingarna på Vincennes. Förstaprisets 90 000 euro lades beslag på av samma segerherrar som i Prix d’Amérique; Jean-Michel Bazire körde den av Franck Leblanc tränade Coquin Bébé till triumf.

Den treåriga Rancho Gédé-sonen visade sig vara i stort sett ensam på plan i racet. ”Bazze” sände fram den knappa sjuoddsaren till ledningen efter cirka 800 meter och var sedan ohotoad. Coquin Bébé ökade bara farten och motståndet var oävet att kunna bjuda till strid. Hästen vann smått överlägset på 1.14,7 över 2700 meter.

Björn tog en ny seger i Paris. Foto: ALN

Silvret gick till Canari Match (15,2) medan tredjepriset tillföll jätteskrällen Capucine de Nacre (15,8). Den sistnämnde var emellertid bara femma i mål men både Cahal del Rioults och Caïd Grif felade bort framskjutna placeringar i loppets slutskede. Loppets favorit, Thierry Duvaldestin-tränade Cristal Money, galopperade bort sig tidigt och det samma gällde för Björn Goops styrning Cuise la Motte.

Bättre gick det dock för Goop i tidigare Prix d’Orthez (45 000 euro) för fyraåringarna. Här blev det seger med hjälp av Jerry Riordan-tränade Saphire Bi på 1.14,5 över 2700.

Svenskhäst med framgång saknades heller inte under söndagen. Svante Båth-tränade Monas Invercote gjorde ånyo en stabil insats som trea i ett lopp för sexåriga ston. Med Christophe Martens i vagnen klockades hon till 1.14,6/2700, två tiondelar från vinnaren Vedette des Landes. 25 200 euro var förstapriset.

Ett vasst montélopp avgjordes även i form av Prix du Pontavice de Heussey (49 500 euro) där segermaskinen Uppercut de Manche inte hade några jätteproblem att vinna på 1.11,4 över 2175 meter.

Du kan se Critérium des Jeunes här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Axevalla

Måndag: V64-tips till Axevalla

V64 Axevalla 16 februari

Omgången: Axevalla håller i veckans första V64 och det är flera stora favoriter, dock inga jag litar på och spelar med två minst sagt fräcka spikar! 

Bästa spiken: 5 City of Peace (V64-5) har en mycket spännande uppgift då jag tror han sitter i ledningen och där har han vunnit 4/5 försök. Bara 6% med en favorit från spår tolv som väntar på V75-final!

Spik 2: 3 Caddie Eagle (V64-1) tror jag körs till ledningen bland trötta hästar och då ska han kunna ramla undan!

V6-förslaget är på 2.268 kronor (enbart för alla rätt).

3 Caddie Eagle (7-8 )

3-10-6-1-5-9-12-4-11 (7-2)

3-4-10-11 (7-8 )

9-11-5-10-6-4-7 (3-1)

5 City of Peace (12-9)

8-9-3-6-5-2-10-4-11 (1-7)

1x9x4x7x1x9 = 2 268 kr

DD-förslag på 850 kronor:

5-3,6,8,9 x 150

5-2,4,5,10,11 x 50

 

V64-1:

Ranking: A: 3 B: 7-8-6-4 C: 1-5-2

Spetsanalys: Caddie Eagle bör komma till ledningen, han har fått ledarryggen två av tre senaste med framspår i snabba öppningar. Ingen av de andra är snabba längre, möjligen testar Global Investment framåt, men jag tror Takter kör i spets.

Loppanalys: Pensionärslopp där sju av åtta hästarna är nio år och uppåt och har sitt bästa en bit bakom sig… Ungdomen är femårige 8 Attack Diablo som efter andraplatsen i Kriteriet som treåring där han sprang in två miljoner på ett bräde, hade ett bedrövligt 2014 med endast 49 laxar intjänat på åtta starter. Nu har han startat igång igen efter uppehåll och senast såg han tankad ut i andra ytter mot danska eliten, kördes på chans och backade loss först 200 kvar och det gick inte att ta något på de andra där Nouvelle Pelle vann från spets. Lire svårt att veta om han vill något längre, men intrycket i loppet var klart bra och han har chans.

Ändå kan det bli så att han ledsnar mot härdade hästar om han måste göra jobb, och jag går på spetsfavoriten 3 Caddie Eagle. Dels för att det är omkörningsförbud i dessa snabblopp med få hästar och de går inte gärna förbi varandra till slut heller så ledaren har klar fördel. Hästen har varit bra två senaste loppen då han fått göra mycket jobb själv utvändigt ledaren, fick ge sig efter strid till Nice Little Ärt näst senast. Visst han har varit struken för sårskada, det är knappast formhöjande men han borde rinna undan ändå och är intressant spik!

7 Global Investment är inte som förr men i dessa gäng duger han bra och han matchas snällare numera. Allt är en bonus som tolvåring brukar det låta, och här kan det bli fin bonus för Olle.

V64-2:

Ranking: A: 3-10-6-5 B: 1-9-12-4-11 C: 7-2-8

Spetsanalys: Denco’s Neelakilab galopperade då det var innerspår och har inte tagit ledningen på nio framspår. Blir över, och Marine Lock är snabbare, och sedan blir det Unbelievable L.G. till spets. Det blir bike, men det låter som ett rygglopp – även om Ohlsson gillar spets och kanske chansar han där? Annars blir det nog Glitter In the Air till spets, var bra ut för tre starter sedan men blev då uppfångad.

Loppanalys:Lurigt lopp där favoriten 6 Nangijala Face fått två lopp i kroppen och efter att ha gått bra från sistaplats näst senast spurtade hon klart positivt i spåren senast och var minst lika bra som Rondine d’Amour. Hon är seg iväg och hamnar en bit bak, men med tempo på grejerna duger hon mot dessa

Lite feeling har jag för 3 Unbelievable L.G. nu med Ohlsson i vagnen. Hon var kanske inget extra senast bakom en bra Seven Jersey men då var det skor som i de tre senaste loppen, och nu ska det bli skoryck runt om vilket gör mycket på henne! Hon är snabb nog för att ta ledningen, och även om hon brukar köras i ryggar på full väg så är det intressant. Dessutom bike på och både spets (och få bestämma) eller ledarryggen gör henne tidig.

10 Jane Avril måste också med i A-gruppen, hon spurtade väldigt positivt senast i vida spår på vinterbanan och tog mycket på vinnaren. Hon var inte alls vässad och ska vara bättre nu och är en vinterhäst.

5 Glitter In The Air var fullt godkänd men chanslös från ledarryggen på V75-hästen Heartbreaker V.S. som tvåa, och spurtade till V75-seger efter maxlopp. Kanske kan den forceras till tät efter en bit om Uffe släpper?

V64-3:

Ranking: A: 3-4-10-11 B: 7-8-5-12-2 C: 1-6-9

Spetsanalys: Flicka Lilla var snabb senast och tog enkelt hand om ledningen, och bör kunna göra det igen. Cosmanboy J.G. har öppnat bra, men släpper.

Loppanalys: 3 Enjoy Avenue kommer till start med tre raka segrar och senast gav han ett väldigt bra intryck då han ökade farten 500 kvar och det var fullt tryck i steget då han bombade undan till enkel seger. Han har blivit allt mer stabil, och som son till Enjoy Lavec är han lite sen och har varit strulig. Det är debut på 1600 meter och det är inget plus och då han knappast blir släppt till ledningen känns han väl stor favorit.

4 Flicka Lilla såg jättefin ut senast och det var på väldigt enkelt vis hon ryckte undan på upploppet och vann med gott om sparat. Visst är det bättre hästar nu, men det bör bli ledningen på nytt och får hon gå barfota som då måste hon vara aktuell, det ska bli bike igen och det var bra senast.

10 Tortens Prince slog i vagn senast och galopperade 600 kvar menar Anders, hästen såg stark ut före det och är rätt bra för klassen. Lite spelad och streckvärd.

11 Enchilada Ås är väldigt svårbedömd då det är första starten i Sverige. Vad man ska gissa är upp till var och en, men hon har jobbat 16/1600 meter och är en fin häst. Inget provlopp har jag hittat på henne, och det är tveksamt om en sådan häst ska få vara med på V64 innan spelarna fått se något av henne. Säkert är hon där framme, men inget jag hyllar. Att gå 12,5 i USA som treåring säger inte ett skvatt och bara två segrar på tretton starter.

V64-4:

Ranking: A: 9-11-5-10 B: 6-4-7 C: 3-1-8-2

Spetsanalys: Staro Gipsy King bör vara mest intresserad av de på start, har tagit ledningen två gånger i volt (båda spår 3) och ska köras till ledningen.

Loppanalys: 9 Lunatic Face är mycket bra för dessa vanliga lopp, men han har förtvivlat svårt att sköta sig och statistiken säger allt, han har galopperat i 10/15 senaste starterna! Senast var han med på V75 och galopperade från start, men svarade för en urstark upphämtning då han jagade bakom Mind Your Face och blev tvåa. Han skulle ha startat under v75-dagen på Axevalla men var struken för pågående veterinärbehandling och han lär alltså ha stått över (kretsen vägrar uttala sig i media) och formen knappast på topp. Nu kan han vinna ändå mot ett enkelt gäng, men med stor galopprisk och knappast toppform måste jag ta chansen att gardera som storfavorit.

Man kan inte anklaga dem för att vara segersugna de han möter… Men jag lägger 11 Johnny Baffel tvåa, den ska träna bra och gick fullt okej som fyra i ett V86-lopp senast. Inget extra starten före, men den bana var inte att leka med och det tar jag inte så hårt på.

5 Staro Gipsy King har varit ifrån men är trimmad ett par månader och kanske kan sno åt sig ledningen? Det borde vara bra för en trög häst.

10 Västerbo Cointreau har svårt att få till det, vilket även gäller kusken. Nu såg hästen fin ut senast  och det kan bli jänkarvagn vilket vore klart intressant – håll koll på det under kvällen om ni kan.

V64-5:

Ranking: A: 5 B: 12-9-7 C: 2-1-10-6-3-4-8

Spetsanalys: City of Peace känns som en mer stark häst, men han är snabb bakom bilen och var mycket startsnabb med spår 6 den 8/12 2013 och tog ledningen även i somras från spår 7 bakom bilen och nu är det spetsläge med släpparhästar innanför, främst Cumberland.

Loppanalys: 12 Raggamuffin kommer med fem raka segrar och vann enkelt från ledningen på V75 senast. Han är väldigt rejäl och bra, men nu laddas han mot V75-finalerna och detta är ett mellanlopp och inte det viktigaste med andra ord. Det låter som att man tänker testa honom i jänkarvagn nu, givetvis spännande men det kan slå åt båda hållen och på en favorit är det mindre felmarginal. Klart han kan vinna, men det finns ett bättre speldrag!

Det är 5 City of Peace som är en bra häst och nu när det luktar spets måste jag försöka få betalt på honom. Han har 4/5 från ledningen och han har varit mycket snabb med spår en bit ut i banan (se spetsanalysen). Han gick mycket bra i spåren senast bakom On Track Piraya och före det kan vi glömma på V75 då han blev dragen sist i loppet och var borta sedan. Märkligt bortglömd med sina 6% och jag spikar på allt!

7 He’s a Diffacolt är bra men borde hamna på vingel med Pappa Olle, och 9 Ipod var sämst senast och Stenströmer har inte form på grejerna. Dessa räknas om man garderar, men varför göra det?

 V64-6:

Ranking: A: 8-9-3 B: 6-5-2-10-4-11 C: 1-7

Spetsanalys: Lurigt men jag tror att Marcus är mest påställd och kör till ledningen med Sonia’s Dream som tagit ledningen 3/7 med bilstart och varit bra med i flera ytterligare.

Loppanalys: Storfavoriten 12 Carlos Greenwood är struken och nu är det vidöppet! Favorit är 9 Listas Skywalker som släppte spets senast och gick bra bakom kapable Axel Fame men han är sämre då han anfaller från kön och ingen stark favorit – han är det för att någon måste vara det…

Bäst är utan tvekan 8 Mr Opal som kan massor då han är fräsch och i form, men det låter inte direkt påställt till debuten hos Sofia Aronsson. Han vann på 13,9/2140 för tre starter sedan, något de andra inte ens kan stava till i detta gäng, och trots allt får han tipset. Han kan öppna snabbt om ”Mercan” så vill.

6 Opus Ribb var obegripligt hårt spelad senast då hon mötte en bättre häst i Axel Fame som slog den trots dödens både då och gången före de möttes! Fick inte rätta fästet senast menar man, men måste rycka upp sig för att vara het. Dock snarare sämre hästar emot nu…

Kanske kan 3 Sonia’s Dream överraska från ledningen? Marcus Hultman vill köra där och är spetsfavorit. Normalt lite enkel, men det kan bli billigt i spets bland hästar som inte vill göra så mycket. Jag spelar med alla B-hästar på DD då det blir höga odds med spiken. Jag garderar brett!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Mantorp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson