V64 Axevalla 16 februari

Omgången: Axevalla håller i veckans första V64 och det är flera stora favoriter, dock inga jag litar på och spelar med två minst sagt fräcka spikar! 

Bästa spiken: 5 City of Peace (V64-5) har en mycket spännande uppgift då jag tror han sitter i ledningen och där har han vunnit 4/5 försök. Bara 6% med en favorit från spår tolv som väntar på V75-final!

Spik 2: 3 Caddie Eagle (V64-1) tror jag körs till ledningen bland trötta hästar och då ska han kunna ramla undan!

V6-förslaget är på 2.268 kronor (enbart för alla rätt).

3 Caddie Eagle (7-8 )

3-10-6-1-5-9-12-4-11 (7-2)

3-4-10-11 (7-8 )

9-11-5-10-6-4-7 (3-1)

5 City of Peace (12-9)

8-9-3-6-5-2-10-4-11 (1-7)

1x9x4x7x1x9 = 2 268 kr

DD-förslag på 850 kronor:

5-3,6,8,9 x 150

5-2,4,5,10,11 x 50

 

V64-1:

Ranking: A: 3 B: 7-8-6-4 C: 1-5-2

Spetsanalys: Caddie Eagle bör komma till ledningen, han har fått ledarryggen två av tre senaste med framspår i snabba öppningar. Ingen av de andra är snabba längre, möjligen testar Global Investment framåt, men jag tror Takter kör i spets.

Loppanalys: Pensionärslopp där sju av åtta hästarna är nio år och uppåt och har sitt bästa en bit bakom sig… Ungdomen är femårige 8 Attack Diablo som efter andraplatsen i Kriteriet som treåring där han sprang in två miljoner på ett bräde, hade ett bedrövligt 2014 med endast 49 laxar intjänat på åtta starter. Nu har han startat igång igen efter uppehåll och senast såg han tankad ut i andra ytter mot danska eliten, kördes på chans och backade loss först 200 kvar och det gick inte att ta något på de andra där Nouvelle Pelle vann från spets. Lire svårt att veta om han vill något längre, men intrycket i loppet var klart bra och han har chans.

Ändå kan det bli så att han ledsnar mot härdade hästar om han måste göra jobb, och jag går på spetsfavoriten 3 Caddie Eagle. Dels för att det är omkörningsförbud i dessa snabblopp med få hästar och de går inte gärna förbi varandra till slut heller så ledaren har klar fördel. Hästen har varit bra två senaste loppen då han fått göra mycket jobb själv utvändigt ledaren, fick ge sig efter strid till Nice Little Ärt näst senast. Visst han har varit struken för sårskada, det är knappast formhöjande men han borde rinna undan ändå och är intressant spik!

7 Global Investment är inte som förr men i dessa gäng duger han bra och han matchas snällare numera. Allt är en bonus som tolvåring brukar det låta, och här kan det bli fin bonus för Olle.

V64-2:

Ranking: A: 3-10-6-5 B: 1-9-12-4-11 C: 7-2-8

Spetsanalys: Denco’s Neelakilab galopperade då det var innerspår och har inte tagit ledningen på nio framspår. Blir över, och Marine Lock är snabbare, och sedan blir det Unbelievable L.G. till spets. Det blir bike, men det låter som ett rygglopp – även om Ohlsson gillar spets och kanske chansar han där? Annars blir det nog Glitter In the Air till spets, var bra ut för tre starter sedan men blev då uppfångad.

Loppanalys:Lurigt lopp där favoriten 6 Nangijala Face fått två lopp i kroppen och efter att ha gått bra från sistaplats näst senast spurtade hon klart positivt i spåren senast och var minst lika bra som Rondine d’Amour. Hon är seg iväg och hamnar en bit bak, men med tempo på grejerna duger hon mot dessa

Lite feeling har jag för 3 Unbelievable L.G. nu med Ohlsson i vagnen. Hon var kanske inget extra senast bakom en bra Seven Jersey men då var det skor som i de tre senaste loppen, och nu ska det bli skoryck runt om vilket gör mycket på henne! Hon är snabb nog för att ta ledningen, och även om hon brukar köras i ryggar på full väg så är det intressant. Dessutom bike på och både spets (och få bestämma) eller ledarryggen gör henne tidig.

10 Jane Avril måste också med i A-gruppen, hon spurtade väldigt positivt senast i vida spår på vinterbanan och tog mycket på vinnaren. Hon var inte alls vässad och ska vara bättre nu och är en vinterhäst.

5 Glitter In The Air var fullt godkänd men chanslös från ledarryggen på V75-hästen Heartbreaker V.S. som tvåa, och spurtade till V75-seger efter maxlopp. Kanske kan den forceras till tät efter en bit om Uffe släpper?

V64-3:

Ranking: A: 3-4-10-11 B: 7-8-5-12-2 C: 1-6-9

Spetsanalys: Flicka Lilla var snabb senast och tog enkelt hand om ledningen, och bör kunna göra det igen. Cosmanboy J.G. har öppnat bra, men släpper.

Loppanalys: 3 Enjoy Avenue kommer till start med tre raka segrar och senast gav han ett väldigt bra intryck då han ökade farten 500 kvar och det var fullt tryck i steget då han bombade undan till enkel seger. Han har blivit allt mer stabil, och som son till Enjoy Lavec är han lite sen och har varit strulig. Det är debut på 1600 meter och det är inget plus och då han knappast blir släppt till ledningen känns han väl stor favorit.

4 Flicka Lilla såg jättefin ut senast och det var på väldigt enkelt vis hon ryckte undan på upploppet och vann med gott om sparat. Visst är det bättre hästar nu, men det bör bli ledningen på nytt och får hon gå barfota som då måste hon vara aktuell, det ska bli bike igen och det var bra senast.

10 Tortens Prince slog i vagn senast och galopperade 600 kvar menar Anders, hästen såg stark ut före det och är rätt bra för klassen. Lite spelad och streckvärd.

11 Enchilada Ås är väldigt svårbedömd då det är första starten i Sverige. Vad man ska gissa är upp till var och en, men hon har jobbat 16/1600 meter och är en fin häst. Inget provlopp har jag hittat på henne, och det är tveksamt om en sådan häst ska få vara med på V64 innan spelarna fått se något av henne. Säkert är hon där framme, men inget jag hyllar. Att gå 12,5 i USA som treåring säger inte ett skvatt och bara två segrar på tretton starter.

V64-4:

Ranking: A: 9-11-5-10 B: 6-4-7 C: 3-1-8-2

Spetsanalys: Staro Gipsy King bör vara mest intresserad av de på start, har tagit ledningen två gånger i volt (båda spår 3) och ska köras till ledningen.

Loppanalys: 9 Lunatic Face är mycket bra för dessa vanliga lopp, men han har förtvivlat svårt att sköta sig och statistiken säger allt, han har galopperat i 10/15 senaste starterna! Senast var han med på V75 och galopperade från start, men svarade för en urstark upphämtning då han jagade bakom Mind Your Face och blev tvåa. Han skulle ha startat under v75-dagen på Axevalla men var struken för pågående veterinärbehandling och han lär alltså ha stått över (kretsen vägrar uttala sig i media) och formen knappast på topp. Nu kan han vinna ändå mot ett enkelt gäng, men med stor galopprisk och knappast toppform måste jag ta chansen att gardera som storfavorit.

Man kan inte anklaga dem för att vara segersugna de han möter… Men jag lägger 11 Johnny Baffel tvåa, den ska träna bra och gick fullt okej som fyra i ett V86-lopp senast. Inget extra starten före, men den bana var inte att leka med och det tar jag inte så hårt på.

5 Staro Gipsy King har varit ifrån men är trimmad ett par månader och kanske kan sno åt sig ledningen? Det borde vara bra för en trög häst.

10 Västerbo Cointreau har svårt att få till det, vilket även gäller kusken. Nu såg hästen fin ut senast  och det kan bli jänkarvagn vilket vore klart intressant – håll koll på det under kvällen om ni kan.

V64-5:

Ranking: A: 5 B: 12-9-7 C: 2-1-10-6-3-4-8

Spetsanalys: City of Peace känns som en mer stark häst, men han är snabb bakom bilen och var mycket startsnabb med spår 6 den 8/12 2013 och tog ledningen även i somras från spår 7 bakom bilen och nu är det spetsläge med släpparhästar innanför, främst Cumberland.

Loppanalys: 12 Raggamuffin kommer med fem raka segrar och vann enkelt från ledningen på V75 senast. Han är väldigt rejäl och bra, men nu laddas han mot V75-finalerna och detta är ett mellanlopp och inte det viktigaste med andra ord. Det låter som att man tänker testa honom i jänkarvagn nu, givetvis spännande men det kan slå åt båda hållen och på en favorit är det mindre felmarginal. Klart han kan vinna, men det finns ett bättre speldrag!

Det är 5 City of Peace som är en bra häst och nu när det luktar spets måste jag försöka få betalt på honom. Han har 4/5 från ledningen och han har varit mycket snabb med spår en bit ut i banan (se spetsanalysen). Han gick mycket bra i spåren senast bakom On Track Piraya och före det kan vi glömma på V75 då han blev dragen sist i loppet och var borta sedan. Märkligt bortglömd med sina 6% och jag spikar på allt!

7 He’s a Diffacolt är bra men borde hamna på vingel med Pappa Olle, och 9 Ipod var sämst senast och Stenströmer har inte form på grejerna. Dessa räknas om man garderar, men varför göra det?

 V64-6:

Ranking: A: 8-9-3 B: 6-5-2-10-4-11 C: 1-7

Spetsanalys: Lurigt men jag tror att Marcus är mest påställd och kör till ledningen med Sonia’s Dream som tagit ledningen 3/7 med bilstart och varit bra med i flera ytterligare.

Loppanalys: Storfavoriten 12 Carlos Greenwood är struken och nu är det vidöppet! Favorit är 9 Listas Skywalker som släppte spets senast och gick bra bakom kapable Axel Fame men han är sämre då han anfaller från kön och ingen stark favorit – han är det för att någon måste vara det…

Bäst är utan tvekan 8 Mr Opal som kan massor då han är fräsch och i form, men det låter inte direkt påställt till debuten hos Sofia Aronsson. Han vann på 13,9/2140 för tre starter sedan, något de andra inte ens kan stava till i detta gäng, och trots allt får han tipset. Han kan öppna snabbt om ”Mercan” så vill.

6 Opus Ribb var obegripligt hårt spelad senast då hon mötte en bättre häst i Axel Fame som slog den trots dödens både då och gången före de möttes! Fick inte rätta fästet senast menar man, men måste rycka upp sig för att vara het. Dock snarare sämre hästar emot nu…

Kanske kan 3 Sonia’s Dream överraska från ledningen? Marcus Hultman vill köra där och är spetsfavorit. Normalt lite enkel, men det kan bli billigt i spets bland hästar som inte vill göra så mycket. Jag spelar med alla B-hästar på DD då det blir höga odds med spiken. Jag garderar brett!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Mantorp

Måndag: V4-tips till Mantorp

Omgången
Smårolig V4:a på Mantorp med valfri balans denna måndag och ett riktigt bra lopp i form av tredje avdelningen. Både Remember My Name och Leonas Kaiser är hästar som duger på lördagarna och det skulle bli kul att se en duell mellan dessa två. Väljer att spela systemet utan spik idag utan löser istället epilogen på en duo.

Låset
3 Jean Valjean & 7 Laphroaig Lee (V4-4)

Dragen
12 Alfline (V4-2)
4 Leonas Kaiser (V4-3)

V4-systemet
V4-1: 1,4,5,6,7,8 (res 10-2)
V4-2: 1,2,3,7,8,12 (res 9-10)
V4-3: 1,2,4,6,9 (res 5-10)
V4-4: 3,7 (res 4-8 )

6x6x5x2 = 360 rader

720 kronor

Dubbelförslaget
2,3,12 – 4 x 300

900 kronor

 

V4-1

RANKING A: 7-4 B: 1-8-6-5-10-2-9-11 C: 13-12-3.

Spetsanalys:
2 Hinnifatt kan öppna bra men har inte startat på länge och släpper säkerligen. Kanske först till 6 Rihanna Sun som i sin tur överlåter till 7 Effie Marconi där Ralf Karlstedt lär vara sugen.

Loppanalys:
Stolopp med 30 000 kronor i första pris och klassen är väl sådär. Inte helt lätt att peka ut vinnaren här men 7 Effie Marconi är en aspirant på segerchecken. Sexåringen har tre raka andraplatser i raden och hakade på bra från rygg ledaren bakom Diamond Of’Em senast. Hon har sällan varit särskilt betrodd i dessa starter men nu ser hon ut att få agera favorit vilket känns befogat. Med bättre spår hade hon nog varit ett spikförslag men jag är lite osäker vart hon hamnar från bricka sju.

4 Malice knep karriärens första triumf senast och gjorde det med besked. Tredjespår första halvvarvet fram till dödens och sen hade stoet både orken och modet att avgöra in på upploppet. Med den insatsen på näthinnan måste Zerberus-dottern räknas även denna gång.

Bakom dessa är Mikael Selins duo tidigt. 1 Taste Of Marke gjorde det bra i spåren från femte utvändigt senast men kunde inte nå ända fram till vinnande Malice. Stoet har fått gjort grovjobbet i spåren ett par starter i rad nu men duger i klassen. Kuskförstärkt, bra startspår men kanske inte kan hålla ledningen. Stallkamraten 8 Countess Marke gav ett mersmakande intryck mellan galopperna näst senast och var tillbaka efter sjukdom sist. Hon gjorde en bra insats då och borde bara lite vassare nu. Minus för utgångsläget men hemmatränaren Selin avslutade förra vecka med två segrar och stallformen ser ut att vara stigande.

6 Rihanna Sun har fått lopp i kroppen efter uppehåll och hade ingen tur med löpningen. Bättre nu och hon har potentialen att överraska.

5 Borga Go On var ganska bra efter tung löpning senast. Där aviseras det dessutom barfota runt om och jänkarbike.

V4-2

RANKING A: 12-3-2. B: 7-1-8-9-10-5-6. C: 11-4.

Spetsanalys:
2 Ballerina River kan vara den som är först till plankan och man vet aldrig hur Kim Eriksson tänker sig med taktiken. Claes Svensson lär i alla fall knacka på och fråga om det är ledigt i ledningen för hans 3 Kalla Bob.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med ett par hyggliga travare i startlistan men ändå lite svårt. Flera av fältets bästa hästar har ännu inte startat i år och loppets formkort har återigen dragit dåligt läge. Ändå chansar jag iväg tipsettan till 12 Alfline. Varnade för honom senast, även då från bricka tolv, och avslutningen var bra utan att räcka till mer än fjärdeplatsen. Överpace, draghjälp, klaff, tur, flax, flyt you name it – ja då kan det vara dags!

3 Kalla Bob är gör årets första framträdande och har lottats till lämpliga förutsättningar. Stoet är snabb från start och kan mycket väl vara loppets ledare. Är inte helt säker att hon sen kan hålla de övriga stången hela vägen men helt omöjligt är det inte.

2 Ballerina River kom allt närmare en seger i slutet av förra året efter en rad fina repor i spåren men etta i raden uteblev. Sen drabbades stoet av halsinfektion och har nu inte tävlat på ett par månader. Susanne Janssons travare har inte ofta haft flyt i spårlottningen men hon måste dragit på smilbanden nu när det blev bricka två. Kan få fint lopp härifrån och räknas tidigt trots diffus form.

7 Ari Ben har fungerat fint ihop med Ulf Ohlsson och hade varit segerfarlig utan galoppen senast. Valacken vann starten innan det men både dessa insatserna har varit i enklare gäng. Kan öppna snabbt när han väl håller sig på benen. Kan duga.

1 Lennart All Over testade på V75 senast och det blev väl egentligen ett test utan värde. From Above-sonen hamnade långt bak från bricka tolv och höll mest farten därifrån. Betydligt bättre förutsättningar nu om det löser sig från innerspåret.

8 Felix V.M. blir hårt betrodd men känns som en i mängden om ni frågar mig. Byngligt läge är det som drar ner chanserna mest.

V4-3

RANKING A: 4-6. B: 2-9-1-5-10-11-12. C: 3-7.

Spetsanalys:
1 Reina La Caballo är kvick ut men har 2 Peaberry direkt utvändigt om sig som jag tror är strået vassare. Svarar sedan troligen i sin tur ut 6 Remember My Name.

Loppanalys:
Ett rätt bra lunchlopp över medeldistans och tipset till 4 Leonas Kaiser som firade fina triumfer på rikstoton vid den här tiden förra året. Valacken vann bland annat en Klass II-final på Solvalla men fick sedan inte riktigt till det. Sexåringen comebackade senast och kunde inte rå på Uranium men insatsen var ändå ett steg i rätt riktning. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och från detta utgångsläget tycker jag att han känns intressantare än värsta motbudet 6 Remember My Name. Den sistnämnda har lite samma story som Leonas Kaiser med fina framgångar på V75 fjol. Rotation-sonen sprang en halv miljon på öret men har inte startat sedan i mitten av november förra året. Åttaåringen var å andra sidan då väldigt bra om man fråntar den allra sista på Solvalla. Där fick han stentuff press framme i ledningen och kastade in handduken redan på sista bortre långsidan. Kanske behöver han loppet nu och tror dessutom är upptaget i ledningen vilket innebär risk för dödens. Vore han i toppslag tål han förvisso även ett sådant upplägg men skor på också är ett minus så – nja.  Jag rankar honom ”bara” tvåa.

2 Peaberry spårade runt om senast och kan säkert fronta igen men möter nu ovan nämnda duo som jag tycker är lite tuffare än vad valacken är van vid. Helt omöjligt är det ändå inte att sjuåringen håller nosen först hela vägen.

9 Estrella Dorada har inte kunnat gå barfota på ett tag och är två klasser sämre med skor enligt Kim Eriksson. Form, fint smygläge och stoet är ett skrällbud. Även 1 Reina La Caballo ska med på lappen från sitt smaskiga utgångsläge.

Tolvåriga 11 Trixarn blir rätt så betrodd men har i sina långa tävlingskarriär bara vunnit bakifrån en enda gång. Det var i tävlingsdebuten 2007.

V4-4

RANKING A: 3-7. B: 4-8-10-5-14-12-9-1. C: 11-2-13-11-15-6

Spetsanalys:
Favoriten 3 Jean Valjean är kanske ingen blixt men har övertaget i tanken hos de flesta andra kuskarna bakom hästarna på framvolten. Oskar Svanberg till spets i första eller andra skedet.

Loppanalys:
Voltstartslopp över medeldistans med rätt blandad klass. Ett par hästar höjher sig över mängden och jag väljer att låsa på två. Favoriten 3 Jean Valjean har alltid visatfin uppfattning och vann direkt i tävlingscomebacken senast. Förutsättningarna ser fina ut även denna gång och från det här utgångsläget kan Oskar Svanberg få överta täten tidigt. Vettig uppgift på pappret men jag plockar med en häst man inte får nonchalera.

7 Laphroaig Lee hade inte startat sedan i mitten av december inför senaste loppet och blev fast bakom hästar i mål. Intrycket var dock väldigt mersmakande och Ulf Ohlsson upp igen är givetvis ingen nackdel.  Kan dessutom öppna rätt skapligt och rygg ledaren är inget omöjligt scenario. Får sedan lågprocentaren chansen i tid kan skrällen vara ett faktum.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Mantorp: "Han behöver en rejäl urblåsare"
Nästa nyhet
V4 Mantorp: ”Han behöver en rejäl urblåsare”

V4 Mantorp: ”Han behöver en rejäl urblåsare”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han känns mycket fräsch och fin i jobben med 1.20 full väg som snabbast. Vi siktar på V75 Halmstad nästa helg och han behöver en rejäl urblåsare då han är stor och tung i kroppen så det blir nog inget defensivt upplägg. Det är dock ingen toppform. Han tävlar med skor runt om och brukar kunna öppna bra med spår långt ut, säger Håkan K Persson om Remember My Name (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorp. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Taste of Marke – Hon gör det ganska bra varje gång och senast blev det inget tempo att tala om. Formen är det inga fel på och jag tycker mina hästar i loppet har jämgoda chanser. Den här har det bättre läget men jag är inte helt säker på hur snabb hon egentligen är. Hon har dock spetsat bakom bilen tidigare men vi får se vart hon hamnar nu. Jag tycker att loppet ser rätt så öppet ut och hon känns väl som en av flera med chans. Skor runt om, säger Mikael Selin.

5 Borga Go On – Senast blev det lite jobbig löpning för henne. Hon känns som hon ska i jobben och om vi får så kör vi barfota runt om idag. Senast hade hon halvstängt huvudlag men idag har jag bara ett helstängt huvudlag med mig. Dessutom kan det bli jänkarvagn bakom henne idag och jag räknar med en bra insats, säger Eelco van der Wal.

6 Rihanna Sund – Hon gjorde det bra senast men blev dragen bakåt och kan inte hugga en bättre placering. Jag var i alla fall nöjd med insatsen och hon jobbar på fint hemma. Det här är en häst som jag tycker är bra men som haft otur med det mesta, bland annat spåren. Vi får se hur Fredrik tänker från start men hästen är kvick ut. Inga ändringar, säger Ann Loord.

7 Effie Marconi – Hon har löpt bra och blivit allt stabilare men det blir lätt lite tapptrav till slut. Hon kämpar bra men hon får kanske lite mjölksyra till slut. Hon känns normal i jobben och enda ändringen blir ny kusk. Hon kan nog spetsa även härifrån men det är inte säkert att vi laddar. Jag får ta en diskussion med kusken. Hon fungerar bra även med ryggar och slipper kanske tapptrav till slut om vi inte laddar från start, säger Lars-Göran Gustafsson.

8 Countess Marke – Hon avslutade bra senast på Mantorp och med tanke på att hon varit sjuk innan det var insatsen ett klart fall framåt. Jag tror att hon kommer kunna hävda sig bra nu och men utgångsläget är inte bra för hennes del med tanke på att hon inte är så snabb från start. Förmodligen hamnar hon bland de sista och då blir det svårt att gå runt samtliga. Skor runt om, säger Mikael Selin.

10 Acte Rich – Hon har skött träningen bra sedan hon kom till mig och har gått ett 22-jobb som snabbast inte för detta. Jag vet väldigt lite om henne sedan tidigare men det känns som en okomplicerad häst. Nu har jag anmält henne barfota runt om men det ser kanske ut som banan kommer kräva grepp bak, säger Anders Svanstedt.

11 Kali – Hon visade inget extra efter galoppen senast och från det här dåliga utgångsläget så ser det tufft ut. Vi kör henne med skor runt om, säger Claes Svensson.

Lopp 2, V4-2

3 Kalla Bob – Hon är inte vässad på något sätt. Hon har haft en tendens att bli lite het och idag vill jag köra snällt och på chans med henne. Helst hittar jag ner invändigt. Det blir skor runt om, säger Claes Svensson.

8 Felix V.M. – Han har varit ifrån något och har inte fått något banjobb men han har löpt bra efter uppehåll tidigare och jag kommer att köra som att jag har en bra häst. Spåret är dock inte alls bra. Vi trodde det skulle bli barfotaförbud och han är skodd därefter så idag blir det skor runt om. Det är en liten nackdel. Inga andra ändringar, säger Henrik Johansson.

12 Alfline – Han håller bra form men får som vanligt dåligt spår och det blir givetvis tufft att runda till seger. Han tävlar helst barfota bak och idag blir det nog jänkarvagn och det var ett tag sedan han löpte så, säger Håkan K Persson.

Lopp 3, V4-3

2 Peaberry – Formen verkar bra på honom och från det här fina läget så siktar vi på spets så klart. Han fungerar bra även med ryggresa men ledningen underlättar. Inga ändringar är planerade, säger Jennifer Tillman.

4 Leonas Kaiser – Han gjorde comeback senast och gick bra som trea. Det känns som att han tagit det loppet på ett bra sätt och en vassare insats är att vänta. Sist var det väl bara Uranium som var riktigt bra motstånd i loppet men nu är det jämnare överlag. Ändå måste jag tro på ganska god segerchans med tanke på förutsättningarna och vi plockar ut brodden ut skorna den här gången, säger Oskar Svanberg.

6 Remember My Name – Han känns mycket fräsch och fin i jobben med 1.20 full väg som snabbast. Vi siktar på V75 Halmstad nästa helg och han behöver en rejäl urblåsare då han är stor och tung i kroppen så det blir nog inget defensivt upplägg. Det är dock ingen toppform. Han tävlar med skor runt om och brukar kunna öppna bra med spår långt ut, säger Håkan K Persson.

9 Estrella Dorada – Hon gjorde ett helt okej lopp senast men nu ser det väl ut som att det blir valfri balans vilket skulle gynna henne enormt. Hon är mycket bättre barfota och har dessuytom vettiga startryggar. Vi smyger med men att hon ska vinna detta är långsökt med tanke på att det finns ett par hästar i fältet som nog är för bra, säger Kim Eriksson.

Lopp 4, V4-4

2 Fancy Marke – Hon visar inte mycket av värde för dagen och det går liksom inte att tro på henne förrän/om hon visar bättring. Jag ligger lågt och hoppas på pengar. Skor runt om, säger Mikael Selin.

3 Jean Valjean – Han återkom efter tävlingsuppehåll senast och vann direkt. Det var i beskedligare gäng än vad han möter nu men han gjorde det ändå på ett gediget sätt. Hästen gör det bra från alla positioner och de gånger han packat ihop från dödens har han var krasslig. Jag tycker att det här loppet ändå ser passande ut på förhand och spåret är bra då han kan öppna rätt så snabbt. Oavsett vart vi hamnar från start tycker jag att segerchansen bör vara god. Vi tar bort brodden och kör sedan med norskt huvudlag samt vanlig vagn, säger Oskar Svanberg.

4 Quentin Frontline – Han har toppform och jag hoppas han kommer iväg bra från start och det tror jag. Vi dövar honom lite mer nu och det blir ryckhuva i stället för rycktussar. Skor runt om igen. Trean är väl bra men inte oslagbar och vi ska nog kunna vara med i toppen, säger Sophia Jacobsen.

5 Cherry Marke – Hon gick ett vettigt slutvarv senast men jag tycker ändå att hon letar lite efter den rätta formen. Det är inte samma gnista i en henne som hon en gång visade och dessutom är startspåret ett frågetecken. Jag ligger lågt även med henne. Skor runt om, säger Mikael Selin.

8 Unstoppable – Det var gott om krafter kvar senast. Minst en sekund sa Kenneth och hästen hade vilopuls tretton minuter efter loppet. Formmässigt är han nog inte sämre än någon annan och han ska ha en ryggresa. Lopp i kroppen nu och inga ändringar, säger Mikael W Johansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Digital Ink jagar femte raka i Gulddivisionen
Nästa nyhet
Digital Ink jagar femte raka i Gulddivisionen

Digital Ink jagar femte raka i Gulddivisionen

Digital Ink har varit vinterns häst på hemmaplan. På lördag är han på jakt efter sin femte raka seger i Gulddivisionen.

Stefan Melander-tränade Digital Ink tycks verkligen funnit sig i vinter och har varit en segerföljetong på V75. När han vann Bulwarks lopp senast var det hans fjärde raka viktoria i Gulddivisionen. Vid lördagens tävlingar på Gävletravet kan det vara dags för femte.

Amaru Boko vann i fjol. Foto: ALN

”Inken” går nämligen ut i Gävle Stora Pris som avgörs över stayerdistansen 3140 meter. Det blir första gången hästen provar den dryga distansen sedan segern i S:t Leger 2013. För motståndet på lördag står bland andra fjolårssegraren Amaru Boko som blev tvåa i sin comeback senast.

Det är 150 000 kronor till vinnaren och startlistan ser ut som följer:

3140 auto

1 Vermo – Torbjörn Jansson
2 Amaru Boko – Robert Bergh
3 Indigio Broline – Claes Sjöström
4 Rocky Winner – Jorma Kontio
5 Herr Ratzeputz – Peter M Andersson
6 Candor Hall – Björn Goop
7 Digital Ink – Örjan Kihlström
8 Juggle Face – Daniel Olsson
9 Goldomaster – Magnus Jakobsson
10 Francais du Gull – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Eskilstuna

Söndag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången: Sundbyholmstravet avslutar V64-veckan och det väntas en eller någon plusgrad så det är precis meddelat valfri balans vilket var skönt! Spiken bara vinner och visst finns det skrällchans i övrigt med lite tveksamma favoriter och på DD känns det kul!

Bästa spiken: 7 Obi Degato (V64-1) såg smällfin ut senast då han fick chansen sent i V75-finalen och detta vinner han oavsett löpning – och nu får han tävla barfota bak igen.

V6-förslaget är på 2.070 kronor (enbart för alla rätt).

7 Obi Degato (9-5)
10-12 / 4-7-3-11-1-8-2-5 (10-12)
5-4-2-1-8 (6-3)
1-4-9 /13-15-14-8-5 (1-4)
12-9-1 (2-6)
7-9-13 (8-1)

1 x 2 x 5 x 8 x 3 x 3  = 720 kr
1 x 10 x 5 x 3 x 3 x 3 = 1350 kr

 

DD-förslag på 1000 kronor: 

12 – 7  x  400

1,9 – 7  x  300

 

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 9-5-1-2-10-3 C: 6-4-8 

Spetsanalys: Gelt är snabb i voltstart och har tagit ledningen 5/9 senaste försöken. Tony är vass från start och det är bra chans att vara först till plankan. Sedan lär Lennartsson sända Obi Degato mot spets i andravågen.

Loppanalys: 7 Obi Degato är storfavorit och det är en motiverad sådan som får svårt att inte vinna detta lite tunna lopp. Han har varit ute på V75 de senaste loppen, först körde Pelle klantigt i snömodden då han gav sig in i spetskamp med en häst som garanterat ville släppa och körde galopp själv. Sedan kördes hästen till ledningen på V75 i Bergsåker, menm travade inte bra på hårda banan med skor bak, och var pressad mest hela loppet. Ändå var han i striden mer eller mindre till mål men Liberty Face gjorde en osannolikt bra insats då han bara klev runt i tredjespår, övriga slog Obi Degato. Han gick med bike då, senast vanlig vagn och det såg bättreut och bakom hästar gick han vasst över upploppet då han fick chansen och det var ett jättefint formintryck! Han har utvecklats rejält, och i detta vanliga gäng på 2640 körs han till ledningen när Lennartsson vill och vinner. Han står perfekt inne i Klass 1 även om han vinner detta och det är bra matchat. Spik!

9 Hermes Laday har inte startat på år och dagar och att han ska kunna slå en favorit i full form efter nästan två års tävlingsfrånvaro är inte att begära. Vid senaste segern som var i regi Åke Svanstedt slog han en så bra häst som Checco Boko trots tredjespår till dödens 1200 kvar så kapacitet finns det.

V64-2:

Ranking: A: 10-12 B: 4-7-3-11-1-8-2-5 C: 9-6

Spetsanalys: Not Guilty har tagit ledningen alla tre felfria lopp bakom bilen, galopperade senast från spår 6. Felfri drar han till ledningen igen.

Loppanalys: 12 Sandsjöns Igor har full form och senast var han mycket bra då han via snabb repa i 11-fart blåste till ledningen på några hundra meter och vann avstannande via 13 sista 700. Spår 12 på 1640 meter är stort handicap och det krävs inte speciellt mycket för att hamna på vingel därifrån. Är han lika bra och det löser sig är det bra segerchans, men som favorit måste jag gardera.

Jag tycker att 10 Bellmondo Hornline var bra senast på en bana som var väldigt knepig så tiderna ska man inte stirra sig blind på. Att springa 16,5 sista 700 var bra på det sättet den dagen. Hästen svepte till ledningen 500 kvar och vann mycket enkelt, och att travet inte flöt 100 skyller jag mer på banan. Hästen har hittat nya växlar och känns intressant, hälften så mycket spelad som favoriten.  Utgång på dessa och måla på en lapp är lösningen för mig.

4 Not Guilty är spetsfavorit och ska kunna leda länge om han sköter sig. Senast fungerade han inte alls, men är åtgärdad i munnen och ska vara bättre. Dock är det en knepig häst som ofta är för hetsig, och på två försök i ledningen har det blivit en tredjeplats och sjundeplats.

7 William Trot ska lättas och det är rätt, bort med armbågsskydden och kanske barfota och då blir han mindre tung och räknas här. Trist intryck från ledarryggen senast, men borde bli bättre nu.

V64-3:

Ranking: A: 5-4-2 B: 1-8-6-3-7 C: –

Spetsanalys: Snabba hästar i monté, Mcclain kan hålla spets om han laddas och vill ridas där, men brukar vilja smyga med. Moga Kannibalen är väldigt snabb och jag tror han rids till ledningen.

Loppanalys: Ett klurigt Montélopp där det är dunkel eller svårbedömd form på de flesta som normalt är bästa hästarna. 4 Starbec’s Mr Tee räckte inte i sulkylopp senast men det var kapable Te Freddo Knick som vann det och han gick godkänt som trea. Före det har det varit montéstarter och han var okej tvåa bakom överlägsne Doyoufeellucky och godkänd för tre starter sedan med. Dock är det inte rätta formen på honom, och han ska garderas som favorit.

2 Latest News kommer med två raka segrar, och har gjort grovjobbet båda dessa och är stark och rejäl. Senast reds han till ledningen 850 kvar och drog undan till enkel seger. Dock har han varit struken för feber efter det och varit ifrån tävling 2,5 månader och är inte i samma form nu. Överspelad med tanke på det.

Det luktar skräll och tipset på chans till duktiga Ivehag på 5 Red Chili Leaf som var bra vid segern i monté i höstas och mötte Rock Me och gänget näst senast – den vann på 12-tid. Enklare nu och kan överraska.

1 Mcclain kan få loppet i draget där framme, om inte Lina till och med försöker rida i ledningen. Hästen är bra i monté, men har inte startat på två månader. Gillar stallbacken efter mål gör hästen som har raden 1-2-4-1-3 fem senaste loppen i Sundbyholm. Senast blev han utklassad av Rock Me och Art On Line, men det är inget att säga om. Rysare är 8 Ajlexes Daylight som gör montédebut, det kan den typen av häst tända till med då han kan springa men är less på sulky. Jag tar 5/8 hästar men hade jag haft råd skulle jag målat igen för det skiljer inte mycket på dessa.

V64-4:

Ranking: A: 1-4-9 B: 13-15-14-8-5 C: 6-7-3-12

Spetsanalys: Relation har varit chanslös på ledningen de tre gånger hon haft innerspår, Global Princess öppnade snabbt senast och nu bör hon köras i ledningen. Det är Azumi att ta sig förbi i första hand.

Loppanalys: Spårtrappa där favoriterna står sämst placerade. 14 Ajja Dara lekte med dem senast då hon snabbstartade och fick överta ledningen, och vann hur lätt som helst. Då var det racerbalans med bike och spets – nu ska hon gå runt dem och det brukar hon inte tycka är lika roligt.

13 Angelina Vacation kanske borde ha vunnit från ledningen som 17 för tio-favorit näst senast men Alice the Trotter var riktigt bra den dagen. Ändå var det segt på Angelina måste sägas. Senast gick hon på i tredjespår 450 kvar och höll godkänt utan chans. Det känns inte som rätta formen på henne men nu är det enklare hästar och hon borde vara favorit trots allt. Vid segern kördes hon till spets efter 500 meter och var fin och vann enkelt, gör hon om det duger det bra.

1 Relation hoppas jag att Tony kan få iväg förbättrat, och blir det ledarryggen måste hon vara spännande. Senast var hon blek från ledningen, men fick inte alls rätta fästet menar Tony då hon borde haft mer broddar men hon är ingen man ställer sig och skor om bara sådär denna hetsiga dam. Formen är bra och hon tippas.

4 Global Princess fick chansen sent senast och hann/kunde inte växla tempo men höll undan säkert för de bakom. Jag tror Djuse kör i spets nu och det kan hålla.

I A-gruppen placerar jag även grundkapabla 9 Evy Cape som fått två lopp i kroppen, får Ohlsson i vagnen och det kan bli barfota fram. Senast var banan otroligt dålig, men hon är bra den här då hon är bra!

V64-5:

Ranking: A: 12-9-1 B: 2-6-8-3-10-11 C: 4-5 

Spetsanalys: Fabulous Toy var mycket snabb till spets från samma spår 9/12 och tar normalt ledningen igen, springspårskollegan Don Bellagio har också tagit spets från detta läge, det var 2013 och tar inte en längd.

Loppanalys: Favorit är 12 Plead Guilty som är mycket kapabel för vanliga lopp i klassen, och han är under hastig utveckling. Han har vunnit tre av fem senaste loppen och varit jättebra alla dessa med krafter kvar, och vid förlusterna blev han nedspeedad av Angelo Zaz efter att ha gått i dödens via tredjespår första 500. Och andra gången var då han hamnade i kön på V75 och gick fullt okej som fyra. Senast kördes han till spets och vann mycket enkelt då han höll bra tempo och vann med sparat. Han blåser förmodligen till dem om han sköter sig.

Jag vill ändå gardera, dels med 9 Rocking Love som svek från ledningen näst senast på V86, men då var innerspåret väldigt konstigt och nästan alla som gick i spets var slagna tidigt – eller i alla fall var det sämre än väntat. Senast körde Glenn Elo runt dem i vida spår och höll undan snyggt. Det är en bra häst, vi har gillat sedan Finlandsloppen och konto är plus.

1 Tarragona Ås har fin form och löser det sig är det bra chans. Senast fick det bli mycket grovjobb sista 800 metrarna och inkom som bra tvåa. Bra avslutning även näst senast där ute i spåren och mest oddsintressant av de tre som höjer sig.

V64-6:

Ranking: A: 7-9-13 B: 8-1-14-15-2-10-5 C: 12-6-3-11

Spetsanalys: Lurigt! Notorius Bi har bara haft två framspår, båda 2011, och kördes till spets efter 400 meter och fick ledarryggen den andra – det var från spår 7 respektive 2. Med Tony kanske det kan bli snabbstart från perfekt innerspår och det finns spetschans. Båda från springen kommer vara bra med, Black Jack B. tog ledningen 2/3 senaste i volt och Sunny Sensation kommer laddas av Kimpa. Får överta?!

Loppanalys: 9 B.W.T.Engaged är favorit, och han har varit riktigt bra vid tre raka segrar. Först tog han två fina spetssegrar och senast inledde han med att galoppera bort mycket mark från start. Jorma körde ikapp och fram i dödens 1100 kvar och då norrsken drogs klev han förbi Tequila Palema i en tät duell på mycket rejält vis. Nu är det debut på 1640 meter och det ihop med bakspår är inga plus, han är mer stark den här. Det är rätt trötta hästar med och han vinner troligen ändå, men inget jag litar på med dessa förutsättningar.

Kanske kan Kim Eriksson köra 7 Sunny Sensation till ledningen från springspår mot hästar som bör vilja ha rygg. Tränare Stefan P Pettersson har mycket bra snurr på stallet och senaste femton loppen har det blivit hela nio placeringar bland de två främsta! Sunny har haft en svacka men senast var det uppryckning då hon spurtade bra via tredjespår sista 400 från kön bakom fina Peter’s Lucky Day och Maxmara, Hon har körts i ledningen tre gånger, 4-2-2 och höll bra mot Famna Käll förra året. Nu med 1600 meter och då hon kommer från positiv insats med Kim i vagnen så är hon intressant om hon lyckas forceras till spets! 1 Notorius Bi har bra spetsstatistik, 2-2-1-1-0 fem senaste från ledningen men stannade sista gången och det var november 2011, och han har inte varit positiv på länge. Smyger nu?

13 Prince Tagg vann bromstävling senast i comebacken och det är inte den gamle ”Taggen” än i alla fall och nu tillägg på 1600. Dock trötta hästar och lopp i kroppen och hank ommer med på nåder. Även 14 Alvena Pele står illa till och tycker inte det är så kul att löpa runt fält längre.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Dreams Take Time infriade

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson