Digital Ink har varit vinterns häst på hemmaplan. På lördag är han på jakt efter sin femte raka seger i Gulddivisionen.

Stefan Melander-tränade Digital Ink tycks verkligen funnit sig i vinter och har varit en segerföljetong på V75. När han vann Bulwarks lopp senast var det hans fjärde raka viktoria i Gulddivisionen. Vid lördagens tävlingar på Gävletravet kan det vara dags för femte.

Amaru Boko vann i fjol. Foto: ALN

”Inken” går nämligen ut i Gävle Stora Pris som avgörs över stayerdistansen 3140 meter. Det blir första gången hästen provar den dryga distansen sedan segern i S:t Leger 2013. För motståndet på lördag står bland andra fjolårssegraren Amaru Boko som blev tvåa i sin comeback senast.

Det är 150 000 kronor till vinnaren och startlistan ser ut som följer:

3140 auto

1 Vermo – Torbjörn Jansson
2 Amaru Boko – Robert Bergh
3 Indigio Broline – Claes Sjöström
4 Rocky Winner – Jorma Kontio
5 Herr Ratzeputz – Peter M Andersson
6 Candor Hall – Björn Goop
7 Digital Ink – Örjan Kihlström
8 Juggle Face – Daniel Olsson
9 Goldomaster – Magnus Jakobsson
10 Francais du Gull – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Eskilstuna

Söndag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången: Sundbyholmstravet avslutar V64-veckan och det väntas en eller någon plusgrad så det är precis meddelat valfri balans vilket var skönt! Spiken bara vinner och visst finns det skrällchans i övrigt med lite tveksamma favoriter och på DD känns det kul!

Bästa spiken: 7 Obi Degato (V64-1) såg smällfin ut senast då han fick chansen sent i V75-finalen och detta vinner han oavsett löpning – och nu får han tävla barfota bak igen.

V6-förslaget är på 2.070 kronor (enbart för alla rätt).

7 Obi Degato (9-5)
10-12 / 4-7-3-11-1-8-2-5 (10-12)
5-4-2-1-8 (6-3)
1-4-9 /13-15-14-8-5 (1-4)
12-9-1 (2-6)
7-9-13 (8-1)

1 x 2 x 5 x 8 x 3 x 3  = 720 kr
1 x 10 x 5 x 3 x 3 x 3 = 1350 kr

 

DD-förslag på 1000 kronor: 

12 – 7  x  400

1,9 – 7  x  300

 

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 9-5-1-2-10-3 C: 6-4-8 

Spetsanalys: Gelt är snabb i voltstart och har tagit ledningen 5/9 senaste försöken. Tony är vass från start och det är bra chans att vara först till plankan. Sedan lär Lennartsson sända Obi Degato mot spets i andravågen.

Loppanalys: 7 Obi Degato är storfavorit och det är en motiverad sådan som får svårt att inte vinna detta lite tunna lopp. Han har varit ute på V75 de senaste loppen, först körde Pelle klantigt i snömodden då han gav sig in i spetskamp med en häst som garanterat ville släppa och körde galopp själv. Sedan kördes hästen till ledningen på V75 i Bergsåker, menm travade inte bra på hårda banan med skor bak, och var pressad mest hela loppet. Ändå var han i striden mer eller mindre till mål men Liberty Face gjorde en osannolikt bra insats då han bara klev runt i tredjespår, övriga slog Obi Degato. Han gick med bike då, senast vanlig vagn och det såg bättreut och bakom hästar gick han vasst över upploppet då han fick chansen och det var ett jättefint formintryck! Han har utvecklats rejält, och i detta vanliga gäng på 2640 körs han till ledningen när Lennartsson vill och vinner. Han står perfekt inne i Klass 1 även om han vinner detta och det är bra matchat. Spik!

9 Hermes Laday har inte startat på år och dagar och att han ska kunna slå en favorit i full form efter nästan två års tävlingsfrånvaro är inte att begära. Vid senaste segern som var i regi Åke Svanstedt slog han en så bra häst som Checco Boko trots tredjespår till dödens 1200 kvar så kapacitet finns det.

V64-2:

Ranking: A: 10-12 B: 4-7-3-11-1-8-2-5 C: 9-6

Spetsanalys: Not Guilty har tagit ledningen alla tre felfria lopp bakom bilen, galopperade senast från spår 6. Felfri drar han till ledningen igen.

Loppanalys: 12 Sandsjöns Igor har full form och senast var han mycket bra då han via snabb repa i 11-fart blåste till ledningen på några hundra meter och vann avstannande via 13 sista 700. Spår 12 på 1640 meter är stort handicap och det krävs inte speciellt mycket för att hamna på vingel därifrån. Är han lika bra och det löser sig är det bra segerchans, men som favorit måste jag gardera.

Jag tycker att 10 Bellmondo Hornline var bra senast på en bana som var väldigt knepig så tiderna ska man inte stirra sig blind på. Att springa 16,5 sista 700 var bra på det sättet den dagen. Hästen svepte till ledningen 500 kvar och vann mycket enkelt, och att travet inte flöt 100 skyller jag mer på banan. Hästen har hittat nya växlar och känns intressant, hälften så mycket spelad som favoriten.  Utgång på dessa och måla på en lapp är lösningen för mig.

4 Not Guilty är spetsfavorit och ska kunna leda länge om han sköter sig. Senast fungerade han inte alls, men är åtgärdad i munnen och ska vara bättre. Dock är det en knepig häst som ofta är för hetsig, och på två försök i ledningen har det blivit en tredjeplats och sjundeplats.

7 William Trot ska lättas och det är rätt, bort med armbågsskydden och kanske barfota och då blir han mindre tung och räknas här. Trist intryck från ledarryggen senast, men borde bli bättre nu.

V64-3:

Ranking: A: 5-4-2 B: 1-8-6-3-7 C: –

Spetsanalys: Snabba hästar i monté, Mcclain kan hålla spets om han laddas och vill ridas där, men brukar vilja smyga med. Moga Kannibalen är väldigt snabb och jag tror han rids till ledningen.

Loppanalys: Ett klurigt Montélopp där det är dunkel eller svårbedömd form på de flesta som normalt är bästa hästarna. 4 Starbec’s Mr Tee räckte inte i sulkylopp senast men det var kapable Te Freddo Knick som vann det och han gick godkänt som trea. Före det har det varit montéstarter och han var okej tvåa bakom överlägsne Doyoufeellucky och godkänd för tre starter sedan med. Dock är det inte rätta formen på honom, och han ska garderas som favorit.

2 Latest News kommer med två raka segrar, och har gjort grovjobbet båda dessa och är stark och rejäl. Senast reds han till ledningen 850 kvar och drog undan till enkel seger. Dock har han varit struken för feber efter det och varit ifrån tävling 2,5 månader och är inte i samma form nu. Överspelad med tanke på det.

Det luktar skräll och tipset på chans till duktiga Ivehag på 5 Red Chili Leaf som var bra vid segern i monté i höstas och mötte Rock Me och gänget näst senast – den vann på 12-tid. Enklare nu och kan överraska.

1 Mcclain kan få loppet i draget där framme, om inte Lina till och med försöker rida i ledningen. Hästen är bra i monté, men har inte startat på två månader. Gillar stallbacken efter mål gör hästen som har raden 1-2-4-1-3 fem senaste loppen i Sundbyholm. Senast blev han utklassad av Rock Me och Art On Line, men det är inget att säga om. Rysare är 8 Ajlexes Daylight som gör montédebut, det kan den typen av häst tända till med då han kan springa men är less på sulky. Jag tar 5/8 hästar men hade jag haft råd skulle jag målat igen för det skiljer inte mycket på dessa.

V64-4:

Ranking: A: 1-4-9 B: 13-15-14-8-5 C: 6-7-3-12

Spetsanalys: Relation har varit chanslös på ledningen de tre gånger hon haft innerspår, Global Princess öppnade snabbt senast och nu bör hon köras i ledningen. Det är Azumi att ta sig förbi i första hand.

Loppanalys: Spårtrappa där favoriterna står sämst placerade. 14 Ajja Dara lekte med dem senast då hon snabbstartade och fick överta ledningen, och vann hur lätt som helst. Då var det racerbalans med bike och spets – nu ska hon gå runt dem och det brukar hon inte tycka är lika roligt.

13 Angelina Vacation kanske borde ha vunnit från ledningen som 17 för tio-favorit näst senast men Alice the Trotter var riktigt bra den dagen. Ändå var det segt på Angelina måste sägas. Senast gick hon på i tredjespår 450 kvar och höll godkänt utan chans. Det känns inte som rätta formen på henne men nu är det enklare hästar och hon borde vara favorit trots allt. Vid segern kördes hon till spets efter 500 meter och var fin och vann enkelt, gör hon om det duger det bra.

1 Relation hoppas jag att Tony kan få iväg förbättrat, och blir det ledarryggen måste hon vara spännande. Senast var hon blek från ledningen, men fick inte alls rätta fästet menar Tony då hon borde haft mer broddar men hon är ingen man ställer sig och skor om bara sådär denna hetsiga dam. Formen är bra och hon tippas.

4 Global Princess fick chansen sent senast och hann/kunde inte växla tempo men höll undan säkert för de bakom. Jag tror Djuse kör i spets nu och det kan hålla.

I A-gruppen placerar jag även grundkapabla 9 Evy Cape som fått två lopp i kroppen, får Ohlsson i vagnen och det kan bli barfota fram. Senast var banan otroligt dålig, men hon är bra den här då hon är bra!

V64-5:

Ranking: A: 12-9-1 B: 2-6-8-3-10-11 C: 4-5 

Spetsanalys: Fabulous Toy var mycket snabb till spets från samma spår 9/12 och tar normalt ledningen igen, springspårskollegan Don Bellagio har också tagit spets från detta läge, det var 2013 och tar inte en längd.

Loppanalys: Favorit är 12 Plead Guilty som är mycket kapabel för vanliga lopp i klassen, och han är under hastig utveckling. Han har vunnit tre av fem senaste loppen och varit jättebra alla dessa med krafter kvar, och vid förlusterna blev han nedspeedad av Angelo Zaz efter att ha gått i dödens via tredjespår första 500. Och andra gången var då han hamnade i kön på V75 och gick fullt okej som fyra. Senast kördes han till spets och vann mycket enkelt då han höll bra tempo och vann med sparat. Han blåser förmodligen till dem om han sköter sig.

Jag vill ändå gardera, dels med 9 Rocking Love som svek från ledningen näst senast på V86, men då var innerspåret väldigt konstigt och nästan alla som gick i spets var slagna tidigt – eller i alla fall var det sämre än väntat. Senast körde Glenn Elo runt dem i vida spår och höll undan snyggt. Det är en bra häst, vi har gillat sedan Finlandsloppen och konto är plus.

1 Tarragona Ås har fin form och löser det sig är det bra chans. Senast fick det bli mycket grovjobb sista 800 metrarna och inkom som bra tvåa. Bra avslutning även näst senast där ute i spåren och mest oddsintressant av de tre som höjer sig.

V64-6:

Ranking: A: 7-9-13 B: 8-1-14-15-2-10-5 C: 12-6-3-11

Spetsanalys: Lurigt! Notorius Bi har bara haft två framspår, båda 2011, och kördes till spets efter 400 meter och fick ledarryggen den andra – det var från spår 7 respektive 2. Med Tony kanske det kan bli snabbstart från perfekt innerspår och det finns spetschans. Båda från springen kommer vara bra med, Black Jack B. tog ledningen 2/3 senaste i volt och Sunny Sensation kommer laddas av Kimpa. Får överta?!

Loppanalys: 9 B.W.T.Engaged är favorit, och han har varit riktigt bra vid tre raka segrar. Först tog han två fina spetssegrar och senast inledde han med att galoppera bort mycket mark från start. Jorma körde ikapp och fram i dödens 1100 kvar och då norrsken drogs klev han förbi Tequila Palema i en tät duell på mycket rejält vis. Nu är det debut på 1640 meter och det ihop med bakspår är inga plus, han är mer stark den här. Det är rätt trötta hästar med och han vinner troligen ändå, men inget jag litar på med dessa förutsättningar.

Kanske kan Kim Eriksson köra 7 Sunny Sensation till ledningen från springspår mot hästar som bör vilja ha rygg. Tränare Stefan P Pettersson har mycket bra snurr på stallet och senaste femton loppen har det blivit hela nio placeringar bland de två främsta! Sunny har haft en svacka men senast var det uppryckning då hon spurtade bra via tredjespår sista 400 från kön bakom fina Peter’s Lucky Day och Maxmara, Hon har körts i ledningen tre gånger, 4-2-2 och höll bra mot Famna Käll förra året. Nu med 1600 meter och då hon kommer från positiv insats med Kim i vagnen så är hon intressant om hon lyckas forceras till spets! 1 Notorius Bi har bra spetsstatistik, 2-2-1-1-0 fem senaste från ledningen men stannade sista gången och det var november 2011, och han har inte varit positiv på länge. Smyger nu?

13 Prince Tagg vann bromstävling senast i comebacken och det är inte den gamle ”Taggen” än i alla fall och nu tillägg på 1600. Dock trötta hästar och lopp i kroppen och hank ommer med på nåder. Även 14 Alvena Pele står illa till och tycker inte det är så kul att löpa runt fält längre.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Dreams Take Time infriade
Nästa nyhet
V75: Dreams Take Time infriade

V75: Dreams Take Time infriade

V75 på Kalmartravet och flera riktigt starka prestationer. Dagens man blev Lars I Nilsson som bärgade två tränarsegrar, däribland Dreams Take Time som infriade i Gulddivisionen.

Så här gick det i V75-loppen:

Veijo visade upp en fin Naglo' del Nord. Foto: ALN

V75-1: Väldigt lätt seger i Silverdivisionen av fina Naglo’ del Nord, tränad och körd av Veijo Heiskanen. Vinnaren, som blev favoritspelad, bidade sin tid som femte häst i andraspår i högt tempo. Över sista bortre långsidan stötte Veijo i tredjespår, fick rygg och kunde gå till attack i fjärdespår ur sista sväng. Valacken avgjorde direkt in på upploppet och stack undan i riktigt härlig stil. Segertiden blev 1.13,2a över 2140.

V75-2: Favoriten grejade det i lägsta klassen. Trots allt. Erik Adielsson övertog ledningen med Lars I Nilsson-tränade Flex Lane men valde att lämna över till Staro Hollywood efter 700 meter. Länge så Flex Lane ut att bli fast men luckan kom med hundra meter kvar och fyraåringen störtdök mellan hästar och hann fram. Det här var hästens tredje seger på lika många starter i år. Vinnartiden blev till 1.15,7a över 2140.

V75-3: Det blev favoritviktoria i Gulddivisionen. Och andra raka på V75 för stall Lars I Nilsson. Johnny Takter kunde köra fram Dreams Take Time till ledningen och överta efter ett knappt halvvarv (11,0 första 500). Den positionen skulle han sedan inte lämna. Det hårdnade emellertid till sista biten, Flemming Jensens båda bidrag Obi-Wan och Montgomery Hill, närmade sig hela vägen, men Dreams Take Time höll undan säkert och gick i mål på 1.13,3a över 2140. Här gjorde Riff Kronos comeback, hamnade sist utvändigt, avslutade fullt okej men aldrig med tätkänning.

Fine Folli fixade hemmaseger. Foto: ALN

– Det är en häst med en helt fantastiskt inställning, han är liten men har ett gott hjärta, berömde Johnny Takter vinnaren efter loppet.

V75-4: Takter igen i Klass 1. Denna gång bakom Fredrik Persson-tränade Folli som visade att han har riktigt stor kapacitet. Sexåringen höll upp ledningen med knapp marginal men tvingades till 09,0 första 500. Därefter kunde tempot dämpas och segern skulle aldrig vara i fara. Folli gick ifrån i vass stil över upploppet och klockorna stannade på 1.13,3a över 1640 meter.

V75-5: Överraskande vinnare i första stoloppet. Siri Lock och Thomas Dalborg kuppade sig till segern. Ekipaget tog täten direkt och anförde i lugn fart. Men direkt in på sista bortre långsidan satte Dalborg allt på ett kort, körde till och Siri Lock stack ifrån med många längder. Och det var heller ingen som skulle kunna komma ikapp tvåprocentaren: Fast Photo-stoet vann enkelt på 1.14,8/2140. Det är Axevalla-amatören Mikael Wallgren som tränar den fina vinnaren.

Siri Lock skrällde. Foto: ALN

V75-6: Riktigt skarp vinnare i det andra stoloppet i form av favoritspelade Geisha Sund. Hon blev utsvarad av Lovely Buv i körning om ledningen (första 500 efter 10,0 och varvet på 12,0) och blev kvar i dödens. Det bekom dock inte Robert Bergh-stoet som kördes av Torbjörn Jansson. Med 600 kvar hade ledarinnan gjort sitt, Geisha Sund övertog och gick sedan undan. Love You-dottern var ohotade det tuffa loppet till trots och vann på 1.12,9a över 2140.

V75-7: Fine Djali Boko har inte funkat på sistone men i dag var femåringen riktigt fin. Per Nordström körde fram utvändigt om ledande Zonguldak och körde sig till ledningen efter ett varv på 13,5. Djali Boko såg till att hålla farten uppe och övriga hästar kunde aldrig komma in i loppet. När Zonguldak felade i ryggen in på upploppet lämnades Djali Boko ensam och vann i toppfin stil på 1.13,8a över 2140.

– Jag hade kunnat köra ett varv till i samma fart, berättade Nordström efter loppet.

Rätt V75-rad:

8 Naglo’ del Nord – Veijo Heiskanen 3,02
2 Flex Lane – Erik Adielsson 3,41
5 Dreams Take Time – Johnny Takter 1,93
1 Folli – Johnny Takter 2,83
7 Siri Lock – Thomas Dalborg 34,61
5 Geisha Sund – Torbjörn Jansson 2,49
1 Djali Boko – Per Nordström 8.05

7 rätt: 32 660 kr (1502 system)
6 rätt: 98 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 92 618 175 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spännande namn vid första avelsvärderingen
Nästa nyhet
Spännande namn vid första avelsvärderingen

Spännande namn vid första avelsvärderingen

Om en månad är det dags för årets första avels-värdering. Och det är riktigt spännande namn som dyker upp bland de hela 33 anmälda hingstarna.

Den 14 mars avgörs det V75-tävlingar på Sundbyholms-travet i Eskilstuna och i samband med det avhålls årets första avelsvärdering för varmblodiga hingstar. Avelsvärderingen pågår under tre dagar, 14-16 mars.

Poochai är en av hingstarna som värderas. Foto: ALN

Det är hela 33 hingstar som anmälts totalt. 10 av dem är utlands-stationerade, så kallade ”listhingstar” som alltså inte kommer visas på plats. Det kommer emellertid övriga 23 och bland dessa döljer sig namn som fjolårets tvååringskung Mister J.P., Derbyvinnarna Poochai och Tumble Dust och toppintressante amerikanen Nuncio.

Den exakta tidsplanen för avelsvärderingen kommer bli klar i nästa vecka och meddelas via Svensk Travsports hemsida. Här är samtliga anmälda hingstar:

Hingstar som visas:

Aga Khan Boko
Amazing Man
Delvinator
Dreams Take Time
Federal Flex
Financial Dust
Luckycharm Hanover
Mellby Viking
Mister J.P.
Nuncio
Octopus
Poochai
Riff Kronos
Rolling Stones
Smilin Eli
Thio
Top Billing
Truculent
Tumble Dust
Uranus de Tyrole
Victory Hill
Yarrah Boko

Utlandsstationerade hingstar:

Bold Eagle
E L Titan
Royalty For Life
Texas Charm
Trixton
Trophy Catch
Uncle Peter
Unique Quick
White Bliss*
Voltigeur de Myrt

*Passgångare och travare tillhör samma stambok i Nordamerika och kan delta vid svensk avelsvärdering. Bedömningen görs dock på travprestationer och hur avelsvärderingsnämnden tror att hingsten kommer att förärva sig som far åt travare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Travprogram till alla kring starthästen
Nästa nyhet
Travprogram till alla kring starthästen

Travprogram till alla kring starthästen

Är du delägare eller uppfödare till en starthäst men saknar ett program i brevlådan? Det kommer du inte att göra fortsättningsvis.

Svensk Travsport meddelar att från och med den här veckan (vecka 7) skickas travprogram till alla i kretsen kring aktuell starthäst. Tidigare har det bara gällt ägarföreträdaren, men numera får alla registrerade delägare samt uppfödare ett program hemskickat. Alla tävlingsdagar.

– Att få ett nytryckt travprogram hem i brevlådan när man har häst till start, hör till hästägandets många fröjder. Därför vill vi från och med nu ge den servicen till alla registrerade delägare, och även till alla uppfödare och registrerade deluppfödare, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg, i ett pressmeddelande.

Fram till nu har det varit olika från bana till bana, för vilka kring en starthäst som erhållit ett program.

– Det kostar förstås pengar att skicka travprogram hem till folk, därför har många banor begränsat utskicket fram tills nu. Förra veckan enades vi dock alla om att det här är så pass viktigt att vi vill göra det till alla tävlingar. I budgetarbetet i höstas avsattes en del pengar till publik- och hästägarprojekt, och det här definitivt ett mycket bra sådant.

Riktigt alla kan dock inte räkna med ett program heller i fortsättningen. Med ”registrerad delägare” menas en person vilken är namngiven i Svensk Travsports hästägarregister. Det innefattar därmed inte enskilda ägare exempelvis i handelsbolag, där själva bolaget är angivet som ägare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Ledningen klart intressant"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson