Den franska spelformen Quinté kan ge väldigt bra betalt. På tisdagen fick en spelare in jackpoten – och blev 52 miljoner kronor rikare.

Spelformen Quinté är den populäraste i Frankrike. Vid tisdagens tävlingar på Vincennes bevisades varför. En spelare i Alsace-området kunde kvittera ut drygt 5,5 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 52 miljoner kronor, på sin insats av två euro.

I Quinté går det ut på att tippa de fem främst placerade hästarna i rätt ordning i ett utvalt lopp om dagen. Den som lyckas med den bedriften kan med hjälp av ett särskilt lottnummer som finns på varje Quinté-kupong, ta del av en jackpot. Det var precis vad tisdagens lyckliga spelare lyckades med: lottnumret gick in.

Spelaren hade använt sig av den franska motsvarigheten till Harry Boy. Den som satte rätt Quinté-rad men inte hade det rätta jackpot-numret, belönades med 3378 euro per spelade två euro.

Den hittills största vinsten på Quinté inträffade i oktober 2011 då en spelare kammade hem över 10,5 miljoner euro. I bland annat Norge finns planer på att införa spelformen framöver.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Romme: ”Han bör vara lika fin igen”

V4 Romme: ”Han bör vara lika fin igen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har haft problem med gaffelband och böjsenor men varit fin hos mig. Han vann med gott om krafter kvar senast och var fin. Det har varit lite svårt med träningsförhållandena därefter men det är nog ingen fara och han bör vara lika fin igen. Vi satsar nog på spets och det ser bra ut. Inga ändringar, säger Frida Olofsson om Global Newsletter (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Myrsjös Trollpacka – Hon har gått bra och har kunna öppna bra men hon var i senaste jobbet. Då hade hon varit ifrån så hon kanske har mått bra av jobbet och gått framåt i form. Vi får hoppas på det. Skor med brodd, säger Tommy Eriksson.

3 Värsting Kungen – Han skötte sig med voltstart senast och det var ovanligt. Han är mycket gynnad av bilstart som nu. Han kan öppna bra till och med och det kan bli spets. Han skrittas mest mellan loppen men är taggad så formen är nog bra. Vi har plusgrader på dagarna och man undrar hur banan blir. Skitig bana har han aldrig startat på. Det är inga ändringar och jag räknar med en bra insats. Jag såg han var inte så högt rankad i programmet men jag trodde han skulle duga bra, säger Lena Wallin.

4 Fylking – Han hade varit mycket fin inför senast men han kom aldrig till i loppet men avslutade mycket bra och var snudd på oberörd efteråt med låg puls. Han känns faktiskt ännu bättre efter loppet och i de fem intervaller han fick i fredags så kändes han grym. Han har dessutom börjat få ridjobb och det gillar han mycket. Skor runt om igen och kanske kan vi slippa brodden fram. Hoppas bara ha inte för laddas från start men det grejar väl Ulf. Det blir spännande då hästen verkar ha utvecklats under vintern, säger Kin Backman.

5 Vingbo Lizzy – Hon hade inte startat på väldigt länge innan comebacken senast på Gävle och efteråt var jag väldigt nöjd. Hon känns jättefin efter det och borde rimligtvis gått framåt. Utgångsläget är bra men det är tuffare emot nu. Skor runt om, säger Åsa Eriksson.

6 Fina Bergakungen – Han har fått omlagd träning och nu är det mest tung träning samt intervaller. Han gick 1.27 sista varvet på isen i senaste jobbet. Han behöver dock loppet och det är inget för spelarna och får smyga med. Han är dessutom mycket sämre och travar illa på lös bana. Brodd passar honom fint, säger Christoffer Gustavsson.

Lopp 2, V4-2

3 Global Newsletter – Han har haft problem med gaffelband och böjsenor men varit fin hos mig. Han vann med gott om krafter kvar senast och var fin. Det har varit lite svårt med träningsförhållandena därefter men det är nog ingen fara och han bör vara lika fin igen. Vi satsar nog på spets och det ser bra ut. Inga ändringar, säger Frida Olofsson.

4 Prince Cobol – Han har faktiskt stått för två riktigt bra insatser på raken och har suttit fast med krafter kvar i båda. Formen sitter där den ska, och vi fick bra spår, men han är inte jättesnabb ut. Skulle det ändå stämma med positionerna på vägen kan han vara bland de tre främsta. Skor runt om, säger Björn Röcklinger.

5 Rezor – Han gör det jämnt och bra mest varje gång och jag kan inte direkt klaga på någonting. Spåret är hyggligt men jag tror han får svårt att slå några i det här loppet som helt enkelt är för bra. Platschans känns mer realistiskt och han är väl den bättre chansen av mina två. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

7 Blue Line – Han fick ett fint lopp senast och spurtade bra till andraplatsen. Spåret nu är lite för långt ute på vingen och jag hoppas mest att han inte blir hängande. Vi kör med samma utrustning som vanligt och är nöjda med en skaplig slant, säger Fredrik Pedersen.

9 Ron Jeremy – Det verkar bra med honom och formen är det nog inga fel på. Med hårt tempo så kan han komma in i matchen. Skor runt om, säger Kajsa Frick.

10 Dream Trotter – Vi låg lite lågt inför senast men hästen vann men det var ingen toppform. Han fick en bra resa och visade fin skalle. Han bör vara vassare nu och idag blir det jänkarvagn. Det har han haft i tidigare regi så det är nog ingen jättegrej. Balansen får vi bestämma då vi ser hur banan blir. Det är svårt att veta. Han bör ha platschans men det blir tufft att nå favoriten, säger Oskar J Andersson.

Lopp 3, V4-3

1 What A Supergirl – Hon är fint i ordning och senast var det mycket sparat i mål. Hon ska nog smyga med och med klaff så måste hon räknas mycket tidigt i ett lopp som detta. Skor runt om, säger Samuel Rehn.

2 Goalkeeper – Han stod för en positiv insats som tvåa senast men det löste sig också perfekt. Jag var i alla fall nöjd med honom och nu har vi fint utgångsläge. Han är inte lika snabb ut med skorna på men vi laddar och ser vart vi hamnar. Loppet höll väl inte högsta klass. Skor runt om, säger Björn Röcklinger.

3 Poisson – Han hade virus i kroppen senast och var klen och fick pusta. Han har fått ett 22-jobb i ryggar och han behöver nog loppet. Han brukar behöva lopp i kroppen även om han känns fin. Skor runt om blir det nog men vi får kolla lite med Oskar, säger Linn Hellström.

4 Blue Star Miracle – Formen är rätt bra på henne men hon behöver ha det lite serverat. Med sådan resa kan hon avsluta bra. Det blir skor runt om, säger Kajsa Frick.

6 L.K. – Han ogillade banunderlaget senast men det bör vara bättre nu och han gynnas av att köras barfota fram som vi planerar idag. Han ska räknas även om han kan vara lite seg av sig ibland, säger Kajsa Frick.

Lopp 4, V4-4

2 Pondus Apollo – Han har inte känts som han ska i de senaste jobben och ett tag var jag inne på att stryka honom. Han bör klara spåret bra och jag ligger lite lågt idag. Inga ändringar är planerade, säger Lasse Hedqvist.

4 Laurenzia Kemp – Hon har faktiskt kammat till sig på sistone och jag kan inte klaga lika mycket längre. Nu är det fjärdespår i voltstart vilken innebär ungefär 50% galopprisk men trampar hon iväg ordentligt tror jag Lina kommer vara offensiv. Hästen är mer stark än snabb och en framskjuten placering är inte omöjlig. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

5 Glory Boy – Han har gjort en start för mig vilket var på Solvalla i början av året och då fungerade han inte alls i travet. Nu har han fått en liten paus men känns fin på alla sätt. Den här hästen är inte alls tokig för klassen och kan dessutom öppna rätt bra. Även han känns mer stark än snabb men kanske är det några på tillägg som är för bra denna gång. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

9 Dinozzo Yamoz – Han är inte färdig mentalt ännu och är under uppbyggnad. Han hade haft problem med magen inför senaste staten och var inte som bäst. Nu är det bättre men det har varit lite dåligt med träningsmöjligheterna. Han har fått ett provlopp och ett snabbjobb men han är lite trög och svårbedömd. Han får köras snällt och det blir skor runt om. Hoppas banan inte blir för skitig då han har känsliga knän, säger Susanne Karlsson.

11 Simply the Best – Han gjorde det bra igen senast och blev dessutom störd 700 kvar vilket han nog tappade 20 meter på. Det var tredje finfina insatsen i rad vilket är glädjande eftersom han agerat ojämnt förut. Formen är det inga fel på och förutsättningarna ser klart intressant ut. Han är rätt kvick iväg och med så få hästar där framme borde han kunna hamna vettigt på det. De hästar han fick stryk av senast tycker jag håller bättre klass än de bästa i detta lopp så jag tror på chans. Inga ändringar, säger Per Fromell.

13 Leo Turtle – Han gick bra efter galoppen senast och visade att formen sitter där den ska. Jag kan inte direkt klaga på något förutom läget som gör oss utlämnade till vad som händer på vägen. Kan chansar jag invändigt men med minsta klaff är han inte sämre än någon annan i loppet. Det var bra om vi kunde plocka ut brodden ur framskorna men vi får se hur banan ser ut, säger Göran Lång.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Panne de Moteur förbereds för comeback
Nästa nyhet
Panne de Moteur förbereds för comeback

Panne de Moteur förbereds för comeback

Maharajah må ha abdikerat men en annan världsartist från stall Stefan Hultman förbereds för comeback. Allt är väl med Elitloppstvåan Panne de Moteur.

Den åttafaldiga miljonären och tidigare Derbytvåan Panne de Moteur hade en lysande upptakt på fjolårssäsongen. Den inleddes med tre raka segrar innan han på mäktiga 1.08,9 tog hem sitt försök av Elitloppet före Raja Mirchi. I finalen senare fick han stryka på foten endast mot vinnaren Timoko.

Efter segern i Elitloppets försök på 08,9 i fjol. Foto: ALN

Det blev dock också hästens senaste start. 2014 innehöll 4 segrar på 5 starter och drygt 1,5 miljon kronor inkört för Panne de Moteur. Stjärnan kändes inte bra i träningen efter Elitloppet och man valde att i stället satsa mot nästa säsong.

Nu ligger den sjuårige Credit Winner-sonen i startgroparna inför en riktigt spännande ny tävlingssäsong.

– Han har fått mycket tid på sig där han fått lufsa på i skogen för att bli fräsch och fin igen. Nu har han börjat gå intervaller i backen med mängdträning inför årets säsong, säger tränaren Stefan Hultman på ägarna Travkompaniets hemsida.

Något spikat datum för en comeback är inte satt, men troligen framåt april. I fjol skedde årsdebuten i Kentucky Fibbers lopp på Solvalla den 19 mars (seger på 1.13,5a/1640).

– Om allt går som vi hoppas på så kommer han ut någon gång i april då det är studs i banorna igen och när han slipper tävla med broddar. Säsongen är full av spännande lopp i Europa och ”Panne” är en allround häst som gör bra lopp från alla positioner och alla distanser. Det skall verkligen bli spännande att se honom i år, han har mycket ogjort och har ännu inte vunnit sitt största lopp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Traveling Man sugen på ny Paris-succé
Nästa nyhet
Traveling Man sugen på ny Paris-succé

Traveling Man sugen på ny Paris-succé

Traveling Man gjorde stor succé när han var överlägsen på Vincennes förra veckan. Bara en vecka senare blir det ny start – tillsammans med Björn Goop.

Daniel Redén-tränade Traveling Man väntade till sin tioåringssäsong innan han gjorde debut på Vincennes men det var å andra sidan ett första framträdande som hette duga. Det blev en överlägsen seger efter att ha anfört fältet runt om.

På torsdag är det dags igen. Traveling Man går ut i Prix de Châteaurenard med ett förstapris på 33 750 euro. Det blir dessutom Björn Goop som tar över tömföringen (Pierre Vercruysse körde senast) och ekipaget har lottats till perfekta spår två bakom startbilens vingar.

Med i samma lopp finner vi även svenskhästar som Joker Stursk och Torbjörn Jansson, samt Disco A.E. och Conrads Fredrik.

Torsdagens högst doterade lopp är annars Prix Holly du Locton (54 000 euro) för de treåriga montéstona, Prix de Nevers (49 500 euro) som körs för fem- och sexåringar, samt Prix Edouard Marcillac (54 000 euro), ett montélopp för treåriga hingstar och valacker.

Här är startlistan till Prix Châteaurenard:

2100 auto

1 Orione Degli – Franck Nivard
2 Traveling Man – Björn Goop
3 Unice de Guez – Jean-Michel Bazire
4 Conrads Fredrik – Jarmo Niskanen
5 Trebol – Gabriel-Angelo Pou Pou
6 Strogoff – Mathieu Mottier
7 Ugo de Beauvoisin – Alexandre Abrivard
8 Un Nuage d’Osmoz – Emmanuel Allard
9 Tabriz du Gîte – David Thomain
10 Disco A.E. – Sydney van den Brande
11 Uppercut Orange – Jean-Loïc-Claude Dersoir
12 Uvevering du Gîte – Damien Bonne
13 Joker Stursk – Torbjörn Jansson
14 Tafaiko Sax – Franck Ouvrie
15 Sonia des Bordes – Eric Raffin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Planen för Timoko: Elitloppet - sedan USA?
Nästa nyhet
Planen för Timoko: Elitloppet – sedan USA?

Planen för Timoko: Elitloppet – sedan USA?

Efter succén i Prix de France smider nu tränaren Richard Westerink fortsatta planer för sin superstjärna Timoko. Nästa stora mål är att försvara titeln i Elitloppet.

Vincennes vintermeeting har blivit en riktig succé för Timoko och hans kusk Björn Goop. Efter att ha tagit en mersmakade tredjeplats i Prix d’Amérique sluggande han sig till segern i Prix de France i söndags. De båda starterna har ökat på segerkontot med motsvarande tre miljoner kronor.

Timoko har trivts på Vincennes i vinter. Foto: ALN

Nu avslöjar tränaren Richard Westerink för franska Paris-Turf hur den fortsatta matchningen kommer se ut för åttaåringen. Liksom i fjol blir det ingen start i Prix de Paris den 22 februari.

I stället blir det laddning mot Grand Critérium de Vitesse (8 mars), därefter Prix de l’Atlantique på Enghien (18 april) och sedan Prix de Kerjaques, som han vann i fjol (2 maj) innan målsättningen är att försvara titeln i Elitloppet (31 maj).

Westerink menar också att Timoko kan bli aktuell för en eller flera starter i Nordamerika i höst. Det är International Trot (VM-loppet) och Breeders Crown som är tänkbara för den franske kanonen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Promenad gav Lannem Silje 30:e raka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson