Riff Kronos hade en lysande säsong som fyraåring i fjol. På lördag är han tillbaka i årsdebut – i Gulddivisionen.

Den här helgens är det Kalmartravet som tar över värdskapet av V75-cirkusen. En ordinarie Gulddivisionen får bli omgångens höjdpunkt. Loppet blir riktigt intressant då Catharina Denberger-tränade Riff Kronos här väljer att göra årsdebut.

Riff Kronos inleder en ny spännande säsong. Foto: ALN

Tillsammans med Veijo Heiskanen gjorde Dream Vacation-sonen succé i fjol som fyraåring och travade under året in drygt två miljoner kronor. Den största segern kom när man i imponerade stil vann Grosser Preis von Deutschland i Hamburg i oktober. Hästen avslutade säsongen med två raka, i Solvalla Grand Prix och Johan Jacbossons Minne i slutet av november.

När Riff Kronos gör årsdebut på lördag är det första framträdandet på elva veckor. Så här ser startlistan ut till Gulddivisionen med 150 000 kronor i förstapris:

2140 auto

1 Obi-Wan – Flemming Jensen
2 Burning Line Gral – Anders Svanstedt
3 Zapdos Håjt – Stefan Söderkvist
4 Johnny B. Kemp – Erik Adielsson
5 Dreams Take Time – Johnny Takter
6 Classic Son – Torbjörn Jansson
7 Montgomery Hill – Kenneth Haugstad
8 Hard Livin – Daniel Redén
9 Overtaker by Sib – Johan Untersteiner
10 Riff Kronos – Veijo Heiskanen
11 Art on Line – Mikko Aho

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Höjning av prispengarna på Jägersro

Höjning av prispengarna på Jägersro

Jägersro redovisar positiva siffor och kommer av den anledningen att höja prispengarna redan under 2015. Det blir över 4 miljoner kronor extra att tävla om i Skåne i år.

I ett pressmeddelande skriver landets sydligaste bana Jägersro att man vänt trenden och att det innebär att prismedlen höjs redan innevarande år. Man kommer under 2015 dela ut 4,1 miljoner kronor extra vilket betyder en ökning med 6,9 procent från i fjol.

Kerstin Peterson-Brodda. Foto: ALN

– Det är oerhört glädjande att vi på det här sättet kan stötta och belöna våra aktiva, säger Kerstin Peterson–Brodda, ordförande för Skånska Travsällskapet.

Och det är alla som kommer få ta del av kakan. De höjda prissummorna ska märkas på alla nivåer. Exempelvis kommer det lägsta förstapriset en vanlig ”V5-dag” att stärkas från 15 000 kronor till 20 000 kronor.

– Breddsporten är mycket viktig för oss, en bas i verksamheten. Därför känns det så bra att kunna garantera att 20 000 kronor är det lägsta förstapriset under en travkväll.

Men även Jägersros största dagar får såklart tillskott i priskassan. Ramloppen under V75-dagarna kommer ha lägst 30 000 kronor i förstapris. Under banans två största travdagar om året, Åbergs och Derbyt, kommer inget lopp med lägre än 75 000 kronor att avverkas.

Svensk Uppfödningslöpning höjs med 100 000 till 700 000 kronor och Müllers Memorial får också en ökning med 100 000 och betalar i år en halv miljon kronor till sin vinnare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Östersund: "Tror inte de slår min utvändigt"
Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Tror inte de slår min utvändigt”

V4 Östersund: ”Tror inte de slår min utvändigt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han var väldigt bra vid segern senast när John körde och har tränat på bra sedan dessa har jag fått höra. Det har inte funnits några vettiga lopp åt honom men nu är det dags igen. Han gör det rejält mest hela tiden och jag måste ladda mot ledningen nu med tanke på hans startsnabbhet. Sen får vi se hur Bergh tänker med sin häst men jag tror inte den slår min från utvändigt ledaren, säger kusken Susanne H Osterling om Limpinh Shrimp (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersundstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Bona Kitty – Hon hade feber inför en tilltänkt nyligen och fick stå över något. Hon känns pigg och fin nu men det kan saknas något och hon är allra bäst över kort distans. Hon kan öppna bra men det blir nog körning på flera händer. Skor runt om som vanligt, säger Anders Hafstad.

4 Bork Lasse – Han var duktig senast på Solvalla och hästen har rent allmänt blivit stabilare även om det fortfarande finns viss galopprisk. Bilstart brukar inte gynna honom och det blir väl ingen snabbstart. Skor med brodd fungerar bra och allt är väl i jobben. En sådan häst som Fuxsy, som jag tidigare haft i träning är väl ungefär lika bra, säger Janne Åberg.

6 K.A. Vat – Han fick ett jobb inne på banan förra veckan och allt verkade normalt. Han fick springa ett varv i 35-tempo som snabbast och löste det på bra sätt. Han håller nog bra form och kan öppna rätt så bra. Det bör vara platschans åtminstone. Skor med brodd och inga ändringar, säger Thomas Wold.

7 Eld Stjernen – Han verkar i fin form men står lite långt ut bakom bilen. Jag vet inte vad vi möter men senast mötte vi tuffa hästar och skötte sig godkänt. Vi har väl åtminstone platschans bara han hittar ner i position. Körspö är i alla fall inget minus och skor med brodd fungerar bra, säger Arve Sjoner.

11 Fuxsy – Hon har nu fått två lopp i kroppen och har varit duktig i båda. Hon känns fin i jobben och jag tror hon har lite chans idag. Spåret är inte det bästa men jag hoppas de kör lite där framme så får vi ta dem till slut. Inga ändringar, säger Peter Grundmann.

Lopp 2, V4-2

2 Saxo Holmsminde – Han blir säkert hårt betrodd men är svårbedömd i form av senaste insatserna att döma. Idag blir det skor runt om med brodd, vanlig vagn och öppet huvudlag så det är ingen toppning på något sätt. Han känns normal i jobben så vi får se, säger Marcus Savin.

3 Go D. Aragorn – Han räckte inte till mot tuffa hästar senast och särskilt inte med punktering i 2000 meter. Han var dock fullt godkänt i starten innan det men är väldigt mycket upp och ner. Vi har bra läge nu men jag tror han får svårt i det här sällskapet. Inga ändringar, säger Tomas B Nilsson.

5 Limping Shrimp – Han var väldigt bra vid segern senast när John körde och har tränat på bra sedan dessa har jag fått höra. Det har inte funnits några vettiga lopp åt honom men nu är det dags igen. Han gör det rejält mest hela tiden och jag måste ladda mot ledningen nu med tanke på hans startsnabbhet. Sen får vi se hur Bergh tänker med sin häst men jag tror inte den slår min från utvändigt ledaren, säger kusken Susanne H Osterling.

6 Hot Deposit – Han känns fin hemma på gården men har inte gått några snabbare jobb sedan starten på V75. Den gången räckte han inte till men nu är motståndet mer i hans klass. Motbud saknas förvisso inte men han är inte så tokig själv och jag tror på en fin insats. Vi funderar på att ändra något på huvudlaget till denna start. Jag och John har diskuterat det förut men vi får se vad det blir, säger Lennart Frölander.

7 Elegance Brodde – Han fungerade förvånansvärt på med skor och brodd senast och sköt till bra sista biten. Han verkar fin i jobben efteråt. Vi har mildväder i Sundsvall men jag vet inte hur banunderlaget blir på Östersund. helst kör vi honom barfota runt om men han visade senast att han fungerar bra med annan balans, säger Jimmy Jonsson i stallet.

10 Monique Vox – Hon har inte startat på ett tag och formen får väl ses som diffus. Jag tycker dessutom att förutsättningarna med läge och balans inte är det bästa för hennes del samtidigt som hon kräver rätt lopp. Jag ligger lågt och vi kör med samma balans som på Bergsåker, säger Krister Jakobsson.

Lopp 3, V4-3

3 Eder Bob – Han gjorde det riktigt bra senast och han får starta på igen. Han ser ut att ha tagit loppet bra och bör prestera fint. Inga ändringar är planerade och han bör prestera fint på nytt, säger Jimmy Jonsson i stallet.

5 Borga Gringo – Han blev helt tom i loppet senast efter alla omstarter och krafter fanns helt enkelt inte där. Vi stryker ett stort streck över den insatsen och tar nya tag nu. Annars tycker jag att han är i bra slag för dagen och han är dessutom skapligt startsnabb. Kommer vi till täten är jag sugen på att köra där eftersom hans gjort bästa insatser i just den positionen. Inga ändringar, säger Tomas B Nilsson.

7 Glen Leven – Han har rätt så bra fart i kroppen men är tyvärr osäker av sig och gör lätt bort sig. Han känns fullt normal här hemma och idag blir det skor med brodd. Berghs häst lär vi inte kunna rå på, säger Henrik Svensson.

8 Christian Palema – Han är bra i grunden men har inte fått det satt stämma på slutet. Varken aktionen eller huvudet har fungerat på honom och han visar tydliga nerver. Spår åtta behöver inte vara så tokig med tanke på det men jag tycker han måste visa bättring, säger kusken Susanne H Osterling.

11 Digital Engine – Han har inte startat på väldigt länge och är bland annat behandlad i ett framknä. Jag tror att han kommer vara bättre nu än tidigare och det här är en liten häst men med en härligt steg. Med tiden kommer han nog bli bra men nu vill jag mest se honom göra en bra insats. Skor runt om, säger Lennart Frölander.

Lopp 4, V4-4

5 Semifinal – Han hade en fin säsong i fjol och återkommer nu inför ett nytt spännande år. Han har gått 1.21 full väg som snabbast och normalt sett öppnar han bra bakom bilen. Ledningen har varit lite av hans melodi hittills och vi siktar dit sen får man se. Skor runt om och helstängt huvudlag, säger Krister Jakobsson.

6 Quid Jam – Han blev skadad under hösten och har nu varit borta länge från tävlingsbanan. Jag är nöjd med hur han känns i träning och vi har kört honom 1.22 full väg utvändigt om andra hästar. Jag tycker väl att han blandat och gett en hel del hittills i karriären men en del insatser har varit klart positiva. Han har felat en del också och nu vill jag mest se honom fungera fullt ut. Skor runt om, säger Tomas B Nilsson.

7 So Gå Hero – Han löste uppgiften med seger och visade fin form. Han känns fortsatt bra men i övrigt känner jag inte till hans egenskaper så bra ännu. Skor med brodd, säger Henrik Svensson.

10 Contador – Hästen har löpt bra på slutet men senast tyckte jag nog att han borde ha avgjort med seger. Han gillar inte då han körs alltför snyggt och det blir ett offensivt upplägg så får vi ser hur långt det räcker från detta läge, säger Rikard N Skoglund.

11 Conrads Magnus – Han gör första starten för mig och känns alla tiders i jobben. Det finns inget direkt att klaga på och det här är en bra häst i grunden. Vi får se vad han kan såhär efter vila men jag tror han ska kunna hävda sig bra. Det blir skor runt om vilket är en ändring jämfört med hur han brukar gå men jag tror inte det ska vara någon större nackdel. Helt slagna på förhand tycker jag inte att vi är, säger Kenneth Häggström.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop gjorde det igen - Timoko i Prix de France
Nästa nyhet
Goop gjorde det igen – Timoko i Prix de France

Goop gjorde det igen – Timoko i Prix de France

För andra året i rad fixade Björn Goop segern i Prix de France. Efter en snygg styrning med Timoko plockade man ned Texas Charm i en häftig duell.

Under lördagskvällen prisades Björn Goop som Årets Kusk på Hästgalan. På söndagen intecknade den svenske stjärndrivern ännu en storseger. Bakom Richard Westerink-tränade Elitloppsvinnaren Timoko grävde han guld i Prix de France, av många ansett som världens främsta medeldistanslopp med 180 000 euro i förstapris.

En ny stor seger för Timoko: Prix de France. Foto: ALN

Goop och Timoko var bra med från början från sitt tredjespår bakom startbilens vingar. Snabbast ut var emellertid titelförsvaren Noras Bean som stack till ledningen för Stefan Söderkvist. Dessa överlämnade snart till Napoleon Bar som pressade på. Timoko lades som första häst i andraspår men kördes nu fram för att i sin tur överta efter 600 meter på 10,3.

Nästa häst att avanceras framåt var Texas Charm där Julien Dubois gav full marschorder och en stund senare körde sig till front. De första 1100 meterna avverkades efter 10,8 men ledande Texas Charm såg till att hålla tempot uppskruvat.

Loppets favorit, PdA-segraren Up And Quick kom snyggt fram som andra häst i andraspår, men när Texas Charm satsade allt på ett kort in genom sista sväng började fältet luckras upp. Timoko följde i ryggen medan Up And Quick närmade sig som trea.

Favoriten såg ut att bli segerfarlig ur sista kurvan men slog då plötsligt över i galopp och fick sina chanser förstörda. Kampen blev nu i stället en duell mellan ledande Texas Charm och Timoko. De båda fransmännen stred sida vid sida upploppet ned, den tappre ledaren vägrade ge sig men Elitloppskungen Timoko närmade sig steg för steg och slog obarmhärtigt in slutstöten till seger kort före mål.

Saken var klar. Björn Goop som skrällvann som kusk bakom Noras Bean förra året hade återigen bärgat Prix de France, denna gång bakom sjuoddsaren Timoko. Segertiden skrevs till 1.11,4a över 2100 meter.

Texas Charm (samma tid som vinnaren) var stor i nederlaget som tvåa. Tredjepriset tillföll den italienska jätteskrällen (spelad till 168 gånger) Linda di Casei (11,6) med Alessandro Gocciadoro vid tömmarna.

Kadett C.D., körd av Dominik Locqueneux, avslutade riktigt fint och duellerade om bronset, men gick olyckligt över i galopp kort före mål och diskades. Fyra blev nu i stället Tiégo d’Etang (11,7) som levererade en god avslutning på innerspår en bit bakom. Femma i mål blev Maven (11,9), körd av Johnny Takter, efter en resa på innerspår största delen av loppet.

Solvato (11,9) och Örjan Kihlström hamnade från sitt bakspår i de bakre regionerna men avslutade riktigt bra i skymundan och tog sjättepriset. Noras Bean kunde inte följa i loppet slutskede och kom in på åttonde plats (12,4).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Boden

Söndag: V64-tips till Boden

V64 Boden 8 februari  

 Omgången: Boden kör dagens V64 och det är vinterbana som gäller så idag slipper vi tjafset och gissningarna om det blir barfota eller inte – långa broddar i alla skor blir det nu. Vi har Jackpot och runt fem miljoner i potten och jag spikar emot omgångens största favorit!

Bästa spiken: 6 North Leader (V64-6) såg jättefin ut senast då han vann med krafter sparade och borde kunna gasa till ledningen. Bra chans!

Spelvärda spiken: 7 Tyri Svarten (V64-2) står bra till med få hästar i loppet och han har visat toppform på V75 och mot mycket bättre hästar. Favoriten matchas mot Paris och jag tror att ”Krille-Söder” fixar detta till runt 10% av insatserna. Kul spik!

V6-förslaget är på 1.920 kronor (enbart för alla rätt).

6-10-13-4-9-12-7-11 (5-2)

7 Tyri Svarten (4-1)

7-12-6-14-13-9-10-8-4-3 (2-5)

7-2-8 (3-10)

6-5-1-4-9-10-11-7 (2-13)

6 North Leader (8-3)

8x1x10x3x8x1 = 1920 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

6 – 6 x 600

5,10 – 6 x 200

 

V64-1:

Ranking: A: 6-10-13-4 B: 9-12-7-11 C: 5-2-3

Spetsanalys: Stardrift Tur höll spets från innern i juli men det vara bara 24 första 500… Visst tar Speechless hand om ledningen från springspår med Ohlsson i vagnan. Han har tagit spets från spår 2 för Uffe i 18-öppning och ingen vill ta emot honom.

Loppanalys: 6 Speechless har gått i ledningen årets två starter och vikit ner sig sista biten. Det har inte varit rätta orken i honom och han har blivit trött. Blodvärdena har strulat och han var osäkert startande senast, men nu ska det vara bättre med träningen då han fått sina intervaller. Det vore intressant att se honom med helstängt istället för norskt huvudlag. Han är klar spetsfavorit och troligen rinner han undan för Ohlsson, men jag vill inte gå rakt ut på honom innan han visar bättre bett.

Bakom är det öppet och skrällvänligt. 10 Sambucus P. slog faktiskt favoriten enkelt då de möttes 5 januari då bara klev han förbi via fjärdespår genom slutsvängen och vann enkelt. Senast galopperade han upprepat men sköter han sig är han klart intressant. 2% på honom mot 57% på favoriten fast han slog den senast är ju lite märkligt ändå!

13 Victory Streamline står med 40 meters tillägg, men duger ändå bra mot dessa lite enklare hästar. Näst senast gick han bra på Solvalla där vi hade drygt 12 sista varvet och de 14-tider på full väg han har i kroppen är tufft att stå emot. Han ska jobba bra under uppehållet och vann på isbana ifjol.

4 Paradise Leader imponerade inte direkt senast då hon spurtade förbi, det var lite av bromstävling men det är inte så mycket tuffare detta lopp och Norberg förstärker.

V64-2:

Ranking: A: 7 B: 4-1-6-5 C: 3-2

Spetsanalys: Kling Jens är spetsfavorit då han är snabbast i benen och har startsnabbe Jan Norberg i vagnen håller han upp sitt innerspår.

Loppanalys: 4 Ängskalla är omgångens största favorit, och hon trivs på vinterbana med långa broddar. Hon utvecklades fint under 2014 och har stadigt blivit bättre och tuffare. I senaste starten vann hon på mycket rejält vis då hon tågade runt dem i spåren sista varvet 27,5-fart. Nu har hon varit ifrån sedan den starten 12 december och fått tung träning. Tränaren menar att han siktat mot detta lopp, fast hon inte alls står bra inne måste vi säga, och väntar en bra insats. Hon ska till Paris och tävla i de båda nordisloppen i februari, och visst måste man ändå tro att det är då hon ska vara bra och detta ändå är uppbyggande lopp? Jag går emot!

Och spikar istället härdade 7 Tyri Svarten som står bra till, han brukade stå 40 meter efter Ängskalla första halvan av förra året, sedan 20 bakom och nu med så få hästar i loppet lär han vara nära henne tidigt och det känns faktiskt som han har en bra uppgift. Han har varit bra hela vintern och var trea på V75 där Mel Odin vann 6/12 och fullt bra näst senast bakom Rino Dox, Mel Odin och Guli Järven. Det är tuffa hästar och inga sådana med i detta gäng. Senast på V75, men visade toppform i upphämtningen med 24,5 sista varvet i spåren och var riktigt positiv. Jag tror han är starkast till slut och är en intressant spik till runt 10% av insatserna!

V64-3:

Ranking: A: 7-12 B: 6-14-13-9-10-8-4-3 C: 2-5-1

Spetsanalys: The Unforgiven har tagit ledningen i mycket snabba öppningar, men släppt varje gång. Xantia kan tänkas vara först framme då den är snabb, annars lär Dunder testa att få överta med Digigirl I.H. efter en bit då han ska ladda.

Loppanalys: 7 Digigirl I.H. är favorit och hon har blivit stadigt bättre hos Dunder. Segrarna togs på bra vis och hon har inte alls gjort bort sig på V75 två senaste loppen. Först hängde hon med där Stepping For Money vann och nu senast bra i spåren bakom Digital Collection. Dunder menar att han tänker ladda framåt och vill säkert till ledningen. Blir det så är det troligen över och hon vann enda gången hon gått i ledningen. Dock kan det kosta och jag garderar.

12 M.T.Gogogirl är det roliga draget, och vi dubblar A-gruppen med henne! Hon spurtade bra i Boden vid andraplatsen då hon klockades till 14 sista 700 metrarna. Hon fick ett helt hopplöst lopp starten efter det då hon hängde i tredje och fjärdespår hela loppet, och höll urtappert som fyra! Räckte inte på V75 näst senast men helt okej senast och känns intressant om det blir häx för favoriten, bara 5% av insatserna på henne!

6 Highland Q.Sister var rejäl vid segern och håller vinterformen, men var chanslös då hon mötte favoriten två gånger 2014.

V64-4:

Ranking: A: 7-2-8 B: 3-10-6-15-14-9 C: 12-1-5-4-13

Spetsanalys: Viktoria Swing kanske är snabbast men brukar släppa som näst senast, och Missil Brodde ska kunna köra till ledningen.

Loppanalys: Jag tror att favoriten 7 Missil Brodde har bra chans att vinna detta då han kan öppna bra i autostart och ska kunna överta av lite veka hästar. Han följde med positivt senast i ett V75-lopp senast där Digital Collection vann och fick inte fritt sista biten. Före det kördes han till ledningen och höll bra även om han fick sträcka vapen sista 100. Han tog båda segrarna från just ledningen förra hösten  och vann enkelt båda gångerna. Norberg kör med gott självförtroende och det är bra segerchans! Vinterbana fungerade bra då han var tvåa i Boden näst senast.

8 Merry Broline är andrahandare och han  är bra då han sköter sig. Senast blev det galopp men före har han skött sig flera starter. Han vann två lopp i december och var klart bra båda dessa och går bra i ryggar.

Mer intressant är 2 Gracie Labour om denne inte tappar för mycket första biten. Snabbstartare är han inte, men väldigt rejäl. Vid segern näst senast mosade han ledaren tidigt och bara dundrade undan till enkelt seger, och han höll starkt senast på Vermo då han attackerade redan 1200 kvar och fick gå utan rygg resten av loppet. Var slagen i slutsvängen, men bet i och var inte långt efter till slut. Sitter i andraspår direkt och är spännande! Jag låser på dessa tre!

3 Beachrider vann trots att han fick det svettigt senast och visade bra form, och läget försämrar inte hans chanser här.

V64-5:

Ranking: A: 6-5-1 B: 4-9-10-11-7-2-13 C: 8-15-14-12 

Spetsanalys: Buy the Law tog ledningen från springspår i juni på 3140 meter och har bra chans att göra det igen. Jag tror att Manstone’s Classic kommer öppna bra och kanske kan han svara upp?

Loppanalys: Jag garderar på här även om det är risk för favoritseger i form av 6 Buy the Law som är en bra häst för loppet. Han kördes till ledningen och vann på V75 i augusti och var riktigt rejäl. Även vid segern i år var han ohotad och klart bra då han kördes till spets efter 500 meter. Han har startat mycket bakom bilen på sistone, men öppnade bra från springen i somras och Sjöström är bra startkusk. Bra spets och segerchans och han ska gå med jänkarvagnen även i volt.

1 Caesar de Veluwe har fortsatt fin form och efter att ha varit tapper från dödens näst senast tog han en rejäl spurtseger senast och vann med krafter kvar. Det är risk att han blir över från början men han tåg att göra mycket jobb själv och måste streckas.

5 Manstone’s Classic var riktigt fin vid senaste segern då han slog flera bra hästar och över upploppet bara stegade han undan. Han växer klasser i ledningen och lyckas vasse Norberg få honom dit blir det intressant. DD-spel även med kapable 10 Fore Candy som gör debut i ny regi och får Jaara upp direkt, det är värt att beakta.

 V64-6:

Ranking: A: 6 B: 8-3-15-5-7-2-1-13-11-10-12-4 C: 14-9

Spetsanalys: Jag tror att alla med framspår är intresserade av att få rygg på tuffe North Leader så denne till spets tidigt. Han öppnade bra 2012 och har inte laddats på sistone. Soronen vill till spets!

Loppanalys: Efter flera luriga lopp med bra skrällbud hoppas jag att vi har bra värde till sista avdelningen och då spikar jag favoriten 6 North Leader som jag tror mycket på. Han har sett väldigt fin ut i flera starter, och senast lekte han verkligen till seger i ett lunchlopp efter att ha körts till ledningen efter 300 meter. Janne Soronen menar att han bara tagit säkra starter bakom bilen, men nu är det dags att trycka av och då borde han lägga iväg snabbt. I alla fall snabbt nog för att vara med där framme direkt och då ska han kunna få överta som favorit och då övriga har respekt för honom. Från ledningen måste han bli väldigt svårslagen och jag spikar utan att tveka.

8 Pompano duger på V75 och han gick bra i tuffa gäng förra året och ska träna bra under uppehållet. Dock blir det vanlig vagn och inte bike och han är bäst barfota och med jänkarvagnen. Med spår utvändigt om favoriten blir det svårt att vinna direkt.

3 Höwings Star gick positivt via fjärdespår 400 kvar på V75 näst senast där Amor Winner vann. Men jag var faktiskt besviken på honom senast då det löste sig perfekt med rygg i tredjespår och han skulle bara blåsa till dem, men gav upp direkt då Amino Håleryd kom upp på utsidan på upploppet. Det var tecken på dålig inställning och jag står över, men vid gardering ska han med.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästgalan: Maharajah blev Årets Häst

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson