Den fyrfaldige miljonären Monster Drive har bytt tränare. Nioåringen återfinns numera på Jägersro hos Joakim Lövgren.

Fine Monster Drive slutade så sent som i lördags oplacerad i Gulddivisionen på Axevalla. Efter loppet skiftade han tränare från Reijo Liljendahl till Joakim Lövgren.

Lövgren ny tränare. Foto: ALN

– Självklart är det roligt att få in meriterade hästar. Jag har precis som alla andra sett honom tävla och när han är i form når han långt upp i konkurrensen. Nu är det vår uppgift att hjälpa honom tillbaka till toppformen, säger Jägersrotränaren till Kanal 75.

Monster Drive gick till träning hos Liljendahl under 2013 och har innan det tränats av såväl Åke Svanstedt, Per Lennartsson, Stefan Hultman som Kajsa Frick. Totalt har Thai Tanic-sonen vunnit 18 av sina 94 lopp och på bankboken finns lite mer än 4,6 miljoner kronor. I fjol noterades hästen för bland annat en seger i ett försök till Sweden Cup samt en tredjeplats i Prix Etain Royal.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hela vägen i Paris för Traveling Man

Hela vägen i Paris för Traveling Man

Lekande lätt seger från ledningen blev resultatet då tioårige Traveling Man gjorde debut på Vincennes och gav Daniel Redén en ny fin framgång i Frankrike.

Så även torsdagens sport på Vincennes skulle inte fortlöpa utan en svensk viktoria. Eftermiddagens andra lopp såg en överraskande segrare i form av Daniel Redén-tränade Traveling Man som gjorde sin första bekantskap med kolstybben.

Pierre Vercruysse körde till seger. Foto: ALN

Körd av Pierre Vercruysse blev den en väldigt enkel seger för 18-oddsaren. Startraske Traveling Man stack till ledningen direkt och höll sedan den positionen varje meter av loppet. Över upploppet lättade hingsten undan i spänstig stil och vann helt ohotad på 1.13,9 över 2700 meter. Den här segern betalade 33 750 euro. Conrads Fredrik och Jarmo Niskanen slutade sjua i samma lopp.

Även sexåringsloppet Prix Léon Zitrone såg svenska framgångar. Vinnaren Vensoc de Minel gick inte att rå på, men bakom tog Johan Untersteiner-tränade Falcon Håleryd (Dominik Locqueneux) silvret och Tell Me No Lies (Franck Nivard) var trea. Kolgjini-tränade Viking America var här femma medan Björn Goop Red Adair Superb blev diskad.

Torsdagens sportsliga höjdare var Grupp 2-loppet Prix Jean le Gonidec för femåringarna med 54 000 euro till vinnaren. Här fick Critérium Continental-tvåan Amiral Sacha en efterlängtad fullträff. Det var ledningen hela vägen som gällde för den Florent Lamare-tränade Ganymède-sonen som kördes till seger av Gabriele Gelormini på 1.13,1 över 2175 meter.

Africaine spurtade in som tvåa (13,5) medan Astor du Quenne knep tredjeplatsen (13,7). Sverige representerades av Boys Going In, i träning hos Fabrice Souloy, som emellertid galopperade bort en trolig framskjuten placering.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Gör en spännande start nu"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Gör en spännande start nu”

V65 Solvalla: ”Gör en spännande start nu”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon satt fast med krafter kvar senast bland tuffa hästar och jag tycker hon gör en spännande start nu. Spår sju är inte det bästa men med tanke på hur startsnabb hon är lär jag väl ladda för ledningen. Jag tycker att hon duger i klassen och bör räknas. Barfota fram är tanken, och hon skulle vara kraftigt missgynnad om det blir barfotaförbud, säger Olle Alsén om Embu Boko (V65-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

2 Enoh Boko – Han var okej som tvåa senast och det verkar bra med hästen i träningen efteråt. Läget är bra och det finns inte mycket att klaga på. Hästen blir bättre och bättre och kan öppna vettigt från start. Skor runt om igen, säger C-G Björkroth.

5 I Am Billythekid – Det är en häst med fin kapacitet men vi vill inleda lite lugnt med honom och han ska få snälla lopp. Han vann på bra sätt i debuten och allt är bra efteråt. Han har aldrig provat bilen och vi testar honom före tävlingarna. Känslan är att det ska fungera bra och det är ett givet segerbud. Inga ändringar, säger Anne Raatikainen i stallet.

6 Digital Trim – Han är svår att lita på men såg fin ut näst senast när han tävlade barfota bak och vi hoppas kunna köra så igen då det är ett plus. Han kan öppna ganska bra från start, säger Marcus Schön.

7 Limoncelli – Han var fullt godkänd där för två starter sedan men felade lite oturligt på Solvalla efter det. Så tokig är han inte men det är nog lite fel förutsättningar nu för att man ska kunna tro på seger. Vi får smyga med och hoppas det löser sig maximalt. Skor runt om, säger Peter G Norman.

9 J.C. Bobka – Vi hade lite tur senast men hästen vann okörd. Jag tror han går framåt och kan nog en 16-tid, det är en fin häst som ännu är lite flegmatisk. Han har fin teknik och är nog inte helt borta då vi har bra ryggar, säger Per K Eriksson.

10 Eder Bob – Han vann direkt för oss senast och bör även ha gått framåt i form med den genomköraren i kroppen. Han var lite trög men bör vara snärtigare nu. Han tävlar med skor runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

Lopp 2, V65-2

3 Super Wille – Det är en stor häst som ännu inte är färdig och vi får vänta ut honom. Även om han inte möter så bra hästar är det svårt att tro på honom och det är pengar i första hand som gäller. Skor igen, säger Marcus Schön.

5 Antti Sisu – Han är ny hos mig sedan en månad då jag köpte honom efter förra loppet. Det är en stor och rejäl häst men han är inte helt att lita på. Det är gynnsamt med få hästar på start när vi har snävt startspår. Skor runt om, öppet huvudlag och med huva, säger Mattias Djuse.

7 Common Shaft – Hon har nu gjort två starter för mig och har väl varken varit särskilt bra eller dålig. Sist ledde hon länge men innerspåret var löst den dagen och hon tröttnade. Fredrik sa också att hans känsla är att hon är bäst bakifrån och vi får smyga med. Barfota fram, säger Olle Alsén.

9 Flair’s Candy – Hon var bra senast men banan var inte till hennes fördel. Jag passade på att köra till ledningen när det gick alldeles för sakta och trodde ett tag att det skulle kunna hålla hela vägen. Hon värmde även fint innan loppet och hennes form sitter där den ska. Jag tycker att hon agerar aningen ojämnt och dessutom är spåret är frågetecken då hon har galopperat från snäva spår tidigare. Inga ändringar, säger Ulf Fredriksson.

Lopp 3 V65-3

1 First Visit – Hon tappade travet i sista säng senast och Stefan visste inte vad det berodde på, vi har inte hittat något fel på hästen som annars känns travsäker. Det blir skor bak nu vilket är ett minus. Får hon en fin resa kan hon vara med där framme, säger Marcus Schön.

3 William Speed – Han behöver lopp i kroppen och det är hyggliga slantar som gäller. Han kan öppna rätt så bra. Det är vinter och vi krånglar inte med balansen hit och dit utan det blir skor runt om, säger Hans G Eriksson.

4 Macadams – Han hamnade helt fel på det senast men gjorde det ändå godkänt i skymundan. Nu lottades vi till ett bra utgångsläge men han är beroende av det blir jämnt tempo på loppet. Faller alla bitar på plats kan han vara bland de tre främsta. Barfota bak, säger Marcus Hultman.

7 Embu Boko – Hon satt fast med krafter kvar senast bland tuffa hästar och jag tycker hon gör en spännande start nu. Spår sju är inte det bästa men med tanke på hur startsnabb hon är lär jag väl ladda för ledningen. Jag tycker att hon duger i klassen och bör räknas. Barfota fram är tanken, och hon skulle vara kraftigt missgynnad om det blir barfotaförbud, säger Olle Alsén.

Lopp 4, V65-4

1 Önas Jocke – Han fick kliva på i spåren lite väl tidigt senast men fullföljde ändå fullt godkänt. Formen kan jag inte klaga på men spåret kan innebära att han fastnar invändigt. Jag tror i alla fall inte att han är startsnabb nog att hinna svara men kommer han loss i tid är han en av dem som kan vinna loppet. Barfota fram om det går, säger Fredrik Pedersen.

2 Beautyson – Han agerade konstigt då han fick häst framför sig senast och det blev galopp. Nu har han bra förutsättningar med bra läge och han verkar hålla formen av jobben att döma. Det kan bli barfota runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

8 Wish Me Luck Ås – Det verka bra med henne men det går inte att tro på någon större segerchans med dessa förutsättningar och det är nog ingenting för spelarna denna gång. Det kan bli barfota runt om denna gång, säger Roger Walmann.

9 Classification – Hon felade senast och kanske det blev för täta starter då. Nu kanske det är väl långt mellan starterna men hon ska ändå räknas. Hästen är allround över distanser och tävlar med skor runt om, säger Marcus Schön.

10 Indian Four – Han blev lite hetsig av en omstart, som han förorsakade själv, på Gävle senast. Det blev galopp men upphämtning var ändå klart bra med tanke på den bottenlösa banan. Bakspår är såklart ingen fördel men han är inte så tokig alls. Nu tror jag kanske inte att han är någon vinnare på Solvalla men letar man ett roligt platsspel till fem gånger pengarna är han tänkbar. Barfota bak, säger Olle Alsén.

Lopp 5, V65-5

1 Sea View – Han bör vara uppåt i form men det var tufft emot och vi har inga direkta segerplaner med honom heller. Han är inte så snabb iväg och det blir skor runt om, säger Hans G Eriksson.

3 Wojtyla Gene – Han var väldigt bra senast och vann helt överlägset. Loppet håll kanske inte bästa klassen samtidigt som det löste sig bra men jag tyckte också att det var hans tur att vinna. Nu blir det täta starter men det är inget som ska vara något problem. Spåret är bra och med tanke på vad han uträttat på sistone måste han väl ses med chans igen. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

6 Mockingbird Face – Han har varit ute i hårda gäng och han gör det bra. Distansen passar fint och det kan bli barfota runt om här. Han sköter träningen bra och bör svara för en fin insats, säger Jimmy Jonsson i stallet.

11 Jagent – Han har gått bra lopp och tränar normalt inför de här. Distansen är optimal för hans del och jag hoppas att han ska kunna vinna loppet nu. Barfota fram, murphy och vanlig vagn, säger Reijo Liljendahl.

Lopp 6, V65-5

8 Digital Edition – Henne har vi trott lite mer på men hon tål inte göra för mycket själv och ska ha snällare lopp. Trea-fyra i första hand, vi får ligga lite lågt. Tanken är barfota fram om det går, säger Marcus Schön.

9 Kirin de Zeun – Hon har varit mycket osäker med voltstart och bakspår och bilstart som här bör passa henne bra. Senast tog hon sig iväg i volten men galoppen kom senare i stället. Det är en hygglig häst men ingen stjärna. Skor runt om, säger Jimmy Jonsson i stallet.

11 Dicks Denja – Hon har spurtat jättebra två gånger om här på slutet och jag är väldigt nöjd med henne. Framför allt har hon skött sig vilket är ett framsteg eftersom hon varit väldigt nervig tidigare. Jag kommer fortsätta köra snällt med henne och vi får se hur det löser sig denna gång. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.

12 Ida Avant – Vi har fått ett tråkigt spår med henne men det är en skaplig häst för klassen tycker jag. Från ett bättre läge hade jag varit optimistisk. Det kan bli barfota bak nu, men det bestämmer vi i värmningen. Det har blivit en del galopper tidigare men jag hoppas hon har blivit stabilare, säger Mattias Djuse.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trista lägen för svenskarna i Prix de France
Nästa nyhet
Trista lägen för svenskarna i Prix de France

Trista lägen för svenskarna i Prix de France

Det är klart för söndagens Prix de France på Vincennes. Tre svensktränade hästar finns med, men någon lycka med spåren begåvades de inte med.

Under torsdagsförmiddagen lottades startfältet till nästa superlopp i Paris: Prix de France, som körs på söndag och har ett förstapris på 180 000 euro.

Totalt tretton hästar återfinns i den definitiva startlistan och tre av dem är svensktränade. Noras Bean är titelförsvarare efter sin överraskande viktoria i fjol, får denna gång Stefan Söderkvist i sulkyn och inleder från spår sju bakom bilen.

Trist läge för Solvato. Foto: ALN

Solvato (Kihlström) fick bakspår näst längst ut och än sämre, det vill säga bricka tretton, tillföll Kadett C.D. där Dominik Locqueneux ska köra.

Två tvåbenta svenskar finns också med och här var det betydligt lyckosammare vid lottningen. Johnny Takter sitter upp bakom brorsan Jimmys Maven som drog innerspåret medan Björn Goop fick ett perfekt spår tre bakom Prix d’Amérique-trean Timoko som nu har klart mer passande förhållanden än senast.

Björn Goop har en spännande uppgift. Foto: ALN

Favoritskapet lär dock tillhöra Prix d’Amérique-kungen Up And Quick som fick spår tvåa bakom vingarna, ett läge som knappast kunde bli bättre för den franska superstjärnan. Han lär också utmanas av Texas Charm (spår fyra) och Uhlan du Val (från spår sex). Så här ser startlistan till Prix de France ut:

2100 auto

1 Maven – Jimmy Takter
2 Up And Quick – Jean-Michel Bazire
3 Timoko – Björn Goop
4 Texas Charm  Julien Dubois
5 Vanika du Ruel – Franck Anne
6 Uhlan du Val – Cédric Mégissier
7 Noras Bean – Stefan Söderkvist
8 Napoleon Bar – Pierre Vercruysse
9 Tiégo d’Etang – Christian Bigeon
10 Sévérino – Damien Bonne
11 Linda di Casei – Alessandro Gocciadoro
12 Solvato – Örjan Kihlström
13 Kadett C.D. – Dominik Locqueneux

Senaste vinnarna:

2014: Noras Bean – Björn Goop
2013: Ready Cash – Franck Nivard
2012: Royal Dream – Jean Philippe Dubois
2011: Ready Cash – Franck Nivard
2010: Meaulnes du Corta – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Superstoet Continentalvictory är död
Nästa nyhet
Superstoet Continentalvictory är död

Superstoet Continentalvictory är död

Continentalvictory är det senaste stoet som lyckats vinna Hambletonian när hon tog segern i dubbla heat 1996. Nu är hon död.

För 19 år sedan tog järnstoet Continentalvictory, körd av Mike Lachance och tränad av Ron Guerfin, hem Hambletonian genom att vinna loppet i både försök och final (före favoriten Lindy Lane). Hon är därmed det senaste stoet att bärga segern i världens mest prestigefyllda treåringslopp.

Men från USA rapporteras nu att Continentalvictory vid en ålder av 22 år tvingats passera vidare till de evigt gröna ängarna. Hästens hälsa blev för dåligt den sista tiden.

– Hon har brottats med svåra hälsoproblem en tid. Vi fick ta ett väldigt svårt beslut att låta avliva henne, det var inget enkelt beslut men det mest humana att göra. Alla här älskade henne, berättar Adam Bowden på Diamond Creek Farm i Kentucky för Trot Insider.

Valley Victory-dottern vann 19 av sina 29 starter och travade in 1,6 miljoner dollar. Bland hästens övriga storsegrar kan nämnas de i World Trotting Derby, Yonkers Trot, American-National och Breeders Crown som tvååring. Hon noterades även för två världsrekord och utsågs till årets häst 1996. Continentalvictory blev mor till tio föl, den sista född i fjol.

Se Hambletonian 1996 här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: "Gör fina lopp varje gång"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson