Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han nöter på och gör fina lopp mest varje gång. Nu har han dessutom varit stabila på benen ett tag och jag hoppas han fortsätter att sköta sig. Jag tycker inte att han möter några stjärnor idag och jag tror på chans. Springspår har han inte haft överdrivet många gånger och trampar han bara iväg försöker vi mot täten direkt men det går liksom inte att ladda med honom. Inga ändringar, säger Håkan Wallberg om Tareld (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnästravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 Northern Spy – Han vann näst senast men det var i enklare omgivning. Nu sist på Bergsåker kom han aldrig riktigt in i matchen från dubbla tillägg men spurtade ändå bra i skymundan. Formen är det inte fel på och i det här lilla fältet kommer vi få ett bra lopp hur det än utvecklar sig. Jag tycker att han tål att göra lite själv men det kan bli tufft att räcka ändå fram. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

6 Diamond of Ace – Han avslutade bra i sin lite speciella stil senast. Han gynnas av det lilla fältet och då formen är så pass bra så ser det intressant ut. Vettig chans. Det blir nog skor runt om idag men det klarar han bra, säger Kajsa Frick.

Lopp 2, V4-2

1 Troll Viktor – Han har varit struken i två tilltänkta starter. Först band han biten av annan häst i transporten och senast blev det strul i starten och utkörd. Han har fått träna på och känns fin och jag hoppas han kan leda runt om. Han är mer avslappnad i spets. Brukar vilja ha honom barfota men skor och brodd känns bra hemmavid. Han var duktig bakom Bellfaks i senaste starten säger Stefan Björkvall.

4 Åstas Viking – Han kan springa men är mycket humörbetonad och man kan inte tro på så mycket. Vi får smyga med så får vi se. Spåret är ett frågetecken. Skor runt om, säger Kajsa Frick.

6 Tareld – Han nöter på och gör fina lopp mest varje gång. Nu har han dessutom varit stabila på benen ett tag och jag hoppas han fortsätter att sköta sig. Jag tycker inte att han möter några stjärnor idag och jag tror på chans. Springspår har han inte haft överdrivet många gånger och trampar han bara iväg försöker vi mot täten direkt men det går liksom inte att ladda med honom. Inga ändringar, säger Håkan Wallberg.

11 Tand Tuff – Han är tillfixad i sina framknän och känns riktigt fin i jobben. Han är bra förberedd och även om läget är lurigt så tror jag på bra chans med honom. Skor runt om, säger Jan Ove Olsen i stallet.

14 Närbyjänta – Hon gjorde det bra senast i tufft gäng även om hon blev trött. Hon gillar vintern och hon fungerade bra med bakboots på Umeå. De får sitta på. Med voltstart som nu blir det öppet huvudlag i stället för helstängt. Hon kämpar fint och med rätt resa så kan hon spurta ner dessa till slut, säger Åsa K Rosén.

15 Lome Lykt – Han sprang på sig mycket pengar i fjol och har lite tuffare att hävda sig. Formen verkar inte heller helt på topp och jag tror Tand Tuff har bättre chans. Inga ändringar, säger Jan Ove Olsen i stallet.

Lopp 3, V4-3

1 Anders Gigant – Han var duktig senast men med facit i hand så attackerade jag nog lite för tidigt. Han verkar bra efteråt och med kontinuitet i tävlandet som nu så blir det nog bra. Han har varit skadedrabbad tidigare. Jag har inte laddat med honom då det finns hetsiga tendenser och jag vill inte ladda idag heller men det är ändå bra chans på spets. Vi ska sedan räknas även om jag förstått att Pers häst är bra. Idag blir det jänkarvagn för första gången som enda ändring, säger Joakim Elfving.

7 Zätakicken – Han är i fin form och var med i striden senast men jag tycker att han bromsade bort den segern. Det här är en häst med lite ojämnt humör och dessutom behöver han det lite mer serverat än senast för att kunna vinna. Nu tycker jag han stöter på ett par bra hästar men en plats bland de tre främsta är inte omöjlig. Inga ändringar, säger Björn Röcklinger.

8 Sundbo Tibast – Han galopperade senast när tempot skärptes i loppet men jag tror inte det berodde på det. Hästen kändes jättefin i det läget och det jag tycker mer att det var ett felsteg. Han kan vara lite svår i voltstart och kommer säkert tappa direkt men har alltid en rejäl slutrunda i sig. Jag tycker det fanns några bra emot den här gången och vi får se hur långt han räcker. Inga ändringar, säger Jan-Olov Åberg.

15 Coriano Ås – Han fick det lite lugnt runt helgerna men är nu bra i ordning igen. Läget blev dock tråkigt och det behövs mycket tur härifrån. Vi kör med skor och brodd idag då banan lär vara hård. Den typen av bana passar honom bra, säger Lasse Edlund.

Lopp 4, V4-4

2 Ersa Victor – Han har rätt så fin fart i kroppen men är inte helt lätt och jag skulle tro att Persson kör lite på säkerhet med honom och inte sänder för någon ledning eller så. Inte borta felfri men Hermes har nog bättre chans. Inga ändringar, säger Jan Ove Olsen i stallet.

7 Hermes M.O. – Han har löpt bra men nu är det en lite annorlunda uppgift då han ska lösa det hela bakifrån. Bra chans felfri då formen är bra. Inga ändringar är planerade, säger Jan Ove Olsen i stallet.

9 Fjäll Humlan – Hon gör första starten för mig och är mycket svårbedömd. jag har kört ett provlopp i femhundra meter enbart och annars tränat på. Hon har visat mycket galopp men känns stabil i jobben. Hon var bra kondition då hon kom och vi får ta detta som en test. Det är väl galopprisk så klart. Hon får lite tyngre balans nu samt boots, säger Filip Raihle.

11 Jocke Dove – Han känns rejäl men har många andraplatser. Jag vet inte om moralen sviktar eller om det är tillfälligheter. Han fick det tufft ett tag och har pustat men det var inga fel på honom. Han är bra jobbad och ska räknas i ett öppet lopp. Det blir brodd fram för första gången i lopp men det ska fungera bra, säger Marcus Karner.

15 Harnsta Tula – Hon galopperade tidigt senast efteroms hon blev lite spänd bakom startbilen men upphämtningen efter det var i alla fall fullt normal. Hennes form är bra men från det här läget hänger hela loppet på hur vi kommer iväg från start. Hon kan öppna skapligt från springspår och hamnar vi bara vettigt på det kan hon sluta långt framme. Skulle vi däremot sladda bland de sista tror jag det är kört. Inga ändringar, säger Mats Jonsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Välförtjänt fullträff i Paris för Monas Invercote

Välförtjänt fullträff i Paris för Monas Invercote

Det blev en härlig seger för Svante Båth-tränade Monas Invercote när hon fick till det med besked på Vincennes under onsdagen.

De svenska hästarna fortsätter att ta för sig på den franska nationalarenan. En blågul vinnare skulle koras även under onsdagens tävlingar på Vincennes. Efter flera goda försök i vinter slog Monas Invercote till med en smått överlägsen seger i Prix de Bourg-en-Bresse, ett race för de sexåriga tjejerna.

Viking Kronos-dottern Monas Invercote gjorde här sin sjätte raka start på Vincennes, tidigare har det blivit ett silver och en brons. Med Eric Raffin vid tömmarna bjöds stoet nu en helt perfekt resa som alltså resulterade i en rejäl fullträff.

Eric Raffin segerkusk. Foto: ALN

Monas Invercote placerades som fjärde häst i andraspår och kunde smyga med i ryggar i tredjespår när anfallet sattes in över den bortre långsidan. In genom sista kurvan vred så Raffin på för fullt bakom svenskan och det bet riktigt bra direkt. Redan in på upploppets början hade Monas Invercote kopplat greppet och sista biten seglade hon bara undan till mycket enkel seger.

26 100 euro var förstapriset värt som bärgades genom att komma i mål på 1.14,6 över 2700 meter.

Tidigare under eftermiddagen grejade Michael Lönborg en fjärdeplats bakom egentränade Photo Princess. Det tioåriga stoet avslutade riktigt bra men kunde inte komma i farlig närhet av favoriten Val Royal som vann för Jean-Michel Bazire på 1.13,6a över 2100 meter. 4000 euro var fjärdeplatsen värd. Med i loppet fanns även Barrcuda River och Britt Hudson men båda slutade oplacerade.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dyrare att gå på Elitloppet i år
Nästa nyhet
Dyrare att gå på Elitloppet i år

Dyrare att gå på Elitloppet i år

Tillhör du dem som tyckte det var dyrt att gå på Elitloppet i fjol? I år blir det ännu dyrare.

Att besöka Solvalla under banans hetaste travhelg Elitloppet kan bli en kostsam historia. Och det redan innan den månghövdade publiken hunnit fram till totokassorna.

Solvalla har till årets Elitloppshelg, som avgörs 29-31 maj, valt att höja biljetterpriserna ytterligare från förra året. En singelbiljett, om den köps på plats, går i år lös på 270 kronor för lördagen, medan den på söndagen kostar 320 kronor. Höjningen är således 50 kronor per dag jämfört med i fjol.

– Även om det är svårt att tro, så har Elitloppet historiskt gått back för Solvalla. Det kostar enorma pengar att arrangera Elitloppet. Flygtransporter av hästar, personal, anpassning av arenan, vakter, marknadsföring och inte minst prispengar är stora utgifter. Nu vill vi förbättra ekonomin, bland annat genom entrépriset, förklarar Solvallas sportchef Markus Myron för trav365.

Det går emellertid att spara pengar genom att förköpa sina biljetter på Elitloppets hemsida där priserna är något rabatterade. Har man för avsikt att vara på Solvalla hela helgen är det förmånligaste köpet en så kallad helgbiljett för 450 kronor. Den blir därmed 190 kronor billigare än vid köp av singelbiljetter på banan.

Du finner mer info här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Super-Silje" ute på ny segerjakt
Nästa nyhet
”Super-Silje” ute på ny segerjakt

”Super-Silje” ute på ny segerjakt

Lannem Silje är inte den som vilar på lagrarna. Redan på måndag är hon tillbaka för att, med största sannolikhet, ta sin 30:e raka seger.

I lördags gjorde Lannem Silje årsdebut och första starten mot de äldre travarna. Det resulterade i en överlägsen seger i Lars Laumbs lopp på Bjerke. Men redan på måndag är kallblodsfenomenet på allas läppar tillbaka. Femåringen går ut mot de äldre stona i ett lopp på Leangen med 16 000 norska kronor till vinnaren.

Blott fyra motståndare har vågat sig ut för att möta ”Super-Silje” som får börja med 40 meters tillägg på hästarna längst fram. Lannem Silje står inför den här starten med 29 raka segrar på sina totalt 30 starter i karriären.

2160 volt

1 Buaas Terna – Morten Valstad
2 Tverdals Frökna – Atle Eggan
2180 meter
3 Videli – Odd Arne Kjösnes
2200 meter
4 Lannem Silje – Tor Wollebaek
5 Trons Pila – Noralf P Braekken

Läs även: Lannem Silje – nu med 29 raka segrar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Seger i återkomsten för Univers de Pan
Nästa nyhet
Seger i återkomsten för Univers de Pan

Seger i återkomsten för Univers de Pan

Det blev seger direkt då franske kanonen Univers de Pan gjorde comeback efter längre frånvaro. Nu tas jakten på vårens största lopp upp på allvar.

Franske sjuåringen Univers de Pan hade en strålande säsong i fjol med vinster i bland annat Finlandia-Ajo och Oslo Grand Prix. Men sedan satte en skada stopp som gjorde att satsningen mot det franska vintermeetinget fick ställas in.

Philippe Daugeard. Foto: ALN

Men nu är stjärnan åter redo för strid. Hästen gjorde under tisdagskvällen sin första start sedan i somras. Comebacken skedde i belgiska Mons och det slutade på bästa tänkbara sätt – med seger.

Tränaren Philippe Dauegeard satt upp bakom Univers de Pan som länge satt fast på innerspår men in över sista bortre långsidan kunde leta sig ut och då med ens ta upp jakten på ledande Onyx d’Em som samtidigt försökte sig på att rycka från sitt motstånd. Univers de Pan vilade sig i ryggen genom sista sväng och satte in en ny attack över upploppet. Knappt men säkert jobbade 16 för 10-favoriten ned ledaren och kom i mål som segrare på 1.14,3a över 2300 meter.

– Vi fick jobba lite för att ta ned ledaren, men det här var ett resultat helt i linje med mina förväntningar på förhand. Nu ska vi förbereda hästen för att vara i form för Grand Critérium de Vitesse, sa Philippe Daugeard till Paris-Turf efter loppet.

Univers de Pan är titelförsvarare i Grand Critérium de Vitesse som körs i Cagnes-sur-Mer den 8 mars. Därefter är siktet inställt på de nordiska storloppen med Elitloppet som uttalat huvudmål.

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Axevalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson