V64 Färjestad 1 februari

Omgången: Barfotaförbud är det som gäller på Färjestad har meddelats i god tid, vilket vi som spelare tackar för! Bättre med rätt information tidigt så vi vet vad vi har att spela efter. Det är bara ett fullt fält i V64, och bästa spiken On Track Piraya (V64-4) har en straffspark. 

Bästa spiken: 8 On Track Piraya (V64-4) är en lördagshäst som kom bort i snömodden för Olle senast på V75. Spurtade starkt i finalen före det, och dessa rundar han med en gäspning när Björn så vill.

V6-förslaget är på 2.016 kronor (enbart för alla rätt, dubbelt med båda utgångarna):

3-2-7 (9-4)

5/ 1-6-8-3-7-4-2-9-10 (5-1)

3-2-6 (1-5)

8 On Track Piraya (10-5)

3-4-5-1-8-7-9-2 (10-6)

5-6/ 4-3-1-8-2-9 (5-6)

3x1x3x1x8x8 = 576 kr

3x10x3x1x8x2 = 1440 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

3,4 – 5 x 300 

3,4 – 6 x 200

V64-1:

Ranking: A: 3-2-7 B: 9-4-8-12-1 C: 11-6-5-10 

Spetsanalys: Rutger Gigant tar ledningen och det är risk för släpp till favoriten i första sväng.

Loppanalys: 2 Only In Its Class har hög kapacitet, men man kan lugnt säga att det har strulat för honom och kanske har allt det satt sig lite i skallen? Han bombade runt på 11-tider till seger 2013 och var grymt fin och bra. Dock har det bara blivit tre starter sedan Elitloppshelgen 2013, och enda starten förra året var han dålig och borta knappt ett år till comebacken senast. Då låg man lågt, men hästen spelades ändå till 14 för tio. Redén fick svar och tog dödens på Quantum Sailor 900 kvar, pressade på denne men kunde aldrig få slag i honom eller vinnaren Just Me. Vi tycker att han i alla fall borde slagit ledaren då han hade mer eller mindre grepp redan 400 kvar och det var trist skalle han visade sista biten. Nu har han fått ett lopp i kroppen, men innan han visar bättre tryck vill vi inte spika – han är alltid otroligt hårt spelad och spelvärdet noll. Nu är det risk att han får överta ledningen, det är där han tagit 6/7 segrar – och klart han kan vinna. Säkert skor igen är inget plus. Ta en kik på hästens oddsrad, förtroende från spelarna har han i alla fall då han på tio senaste loppen som HÖGST stått i 16 för tio! Tre senaste starterna har han varit en bit från segern till oddsen 1,30, 1,40, 1,40… Distansen är ett plus, han har vunnit 4/5 på den och bra tvåa den femte.

Stor favoritrisk är det, men vi testar att betala för ytterligare två som är de närmast betrodda.

Dels med 3 Rutger Gigant som var bra vid segern från ledningen 30/12, då öppnade han snabbt och flög till ledningen. Kusken drog undan redan halvvarvet kvar och han vann enkelt via 12,5 sista 500. Bra spetschans igen, och chans både i spets och ledarryggen om favoriten inte är bättre än senast.

7 Johan Roc höll bra från ledningen även om Hobard smet förbi sista biten på open stretch. Det var snabba 11 sista 500 och han gjorde vad han kunde i sin tröga stil Johan. Han har varit struken för sårskada, men ska träna bra och var tänkt att starta på V75 3 januari.

V64-2:

Ranking: A: 5 B: 1-6-8-3-7 C: 4-2-9-10

Spetsanalys: Rydens Gemma har tagit ledningen från spår två och fyra i volt, släppt ibland och kört i spets ibland men vi tror inte på ledningen nu. Le Belle Danseur testar men det är snävt spår, och vi tror att Always On My Mind kommer gasa till spets likt från springen för fyra starter sedan.

Loppanalys: Ett tunt lopp där 6 Jane Avril är favorit. Man kan kolla efter årstidshästar då ofta hästar presterar bra samma tidpunkt år efter år, och då stärker favoriten sina aktier då hon vann lopp 31/1 förra året – dagens före denna start för precis ett år sedan med andra ord! Hon var 1,3,1 i de starterna i början av året. Hon blev halt efter senaste starten, gick hem till ägaren men har nu gått banjobb på 21-fart hos Magnus. Hon brukar behöva lopp och måste garderas som favorit.

Vi spelar utgång på 5 Always On My Mind som vi tror kan köra till ledningen. Där växer hon en klass, vann första gången hon gick där och höll bra som trea den andra gången. Som hon öppnade för fyra starter sedan, då med ensamt springspår visserligen, så tror vi på ledningen. Hon gjorde det bra senast utan att få slag på vinnaren även om hon närmade sig och har mött bättre hästar före det. Det här är ett skräplopp och ledaren rinner säkert undan.

1 Tapini är inte så tokig och är hon i samma form som vid segern då det var i fin stil hon sprintade ifrån favoriten så duger hon. Pausat lite så det kan vara dunkel form, men Kontio bör passa bra.

Loppets varning är streckade 8 Preferencial som såg fin ut som fastlåst senast och har mött tuffa ston hemma i Norge.

Kajsa vill till ledningen med 3 Borga Easy men hon har inte varit nära att ta någon ledning i volt. Chans om hon lyckas.

V64-3:

Ranking: A: 3-2-6 B: 1-5 C: 4-9-7-8

Spetsanalys: Hyltans Adonis har varit snabb och spetsat flera gånger i monté, och nu är det dags att ladda för sulky med. Hon har varit sämre då tidigare och öppnade inget senaste gången Jimmy körde med spår 2. Det är Smashing July att ta sig förbi, den var bra med från spår 2 i 11-öppning.

Loppanalys: 6 Gateruds Galon var väldigt positiv vid segrarna, först i ett vanligt lopp då han spurtade förbi dem hemma i Karlstad och sedan skrällde han på V75 åter efter en fin smygresa och bra spurt. Han kördes med skor och vanlig vagn senast i ett lunchlopp, men kom ingenstans i modden och var 100 meter sämre. Säkert en kombination av flera faktorer, men det blir säkert skor igen – dock kanske bike med bilstart vilket är vad han tänt till med. Han ska ut i V75-final nästa helg, körs av mindre rutinerad kusk och med tanke på senaste insatsen är han inte stekhet.

 3 Hyltans Adonis känns som draget i loppet! Hon har gjort flera bra lopp och spurtade till seger i ett DD-lopp näst senast för orutinerad lärling och var bra. Senast var hon sämre under sadel som 19 för tio-favorit men nu åter sulky och Jimmy är bra i dessa sammanhang. Vi tror att han kan skicka hästen till ledningen och då bör det bli seger! Det som gör att vi garderar är att hon varit sämre från start med sulky, och mer spänd. För sadel sticker hon ofta till ledningen. Ändring på det nu?

2 Eternity of Joy har sett förbättrad ut på sistone och senast gick hon bra från dålig position då hon hade spår 12 i starten. Kennet är inget plus i vagnen, men läget är perfekt och hon duger bra bland dessa som inte är de tuffaste, och kanske kaxar hon upp sig lite och vi dubblar A-gruppen med henne.

V64-4:

Ranking: A: 8 B: 10-5-7-6-9-2 C: 4-1-3

Spetsanalys: Bara tre på start och Fourmatic tar sig till ledningen. Kör Björn till ledningen efter 500 meter med favoriten.

Loppanalys: 8 On Track Piraya var riktigt rejäl då han vann V75-försöket från dödens före Ipod och visade bra skalle. I V75-finalen på Annandagen kunde han inte hålla spets från innern och det strulade, men avslutningen längst ut i banan var i alla fall riktigt bra och med bättre klaff kan han vinna det. Senast kom han bort i snöstormen efter strul i starten, men såg bra ut i övrigt och håller formen. Nu står han bra till, och det är en riktig vinnarhäst som vunnit tio lopp på 22 starter – och aldrig varit tvåa så han är ingen som viker ner sig i strid! Björn kan välja upplägg och det skulle förvåna om hästen inte kan reglera dem efter behag. Spik!

10 Princess Wine körde Magnus för tufft med senast för att krossa Nabab di Poggio, gjorde det men kunde inte stå emot Orderly sista 150. Hon har hittat sin fina vinterform igen och övertygade vid segern som togs med 50 meter.

5 City of Peace är tidig och han har bra kapacitet, har vunnit 3/6 senaste loppen. Höll undan säkert för en så bra häst som Twins Divigaflinga vid senaste segern. Nu har han varit lite sämre, men senast kan vi glömma då han blev dragen sist på V75.

7 L.K. är gedigen numera,men inte samma häst längre även om han hittat en nyttig form. Han höll undan utan att imponera vid segern och har svårt till slut.

V64-5:

Ranking: A: 3-4-5 B: 1-8-7-9-2 C: 10-6 

Spetsanalys: Pave Eldvira har tagit ledningen två senaste med framspår i volt. Bra spetschans!

Loppanalys: 5 S.T.C.C.Faksa har tänt till rejält hemma i Norge och varit bra varje gång på sistone. Hon övertygade stort vid segrarna för tre och fyra starter sedan och vann rätt säkert efter mer eller mindre ett maxlopp näst senast. Mötte övermakten i Vesle Fröken Stöen och Nadine U.N. senast som är två riktga toppar för klassen och hon gick bra som trea i spåren. Björn Goop var tre med henne i somras på 23,9, och det är favoritrisk, men hon har inte vunnit i Sverige ännu och då vi tror att ledarinnan kan dra hårt kanske moralen sviker favoriten.

3 Pave Eldvira är vår vinnare även om hon också har sådär moral. Senast såg hon bra ut i ledningen, men gav upp enkelt på upploppet. Fick segern då ”vinnaren” diskades för trängning. Hon brukar gå bra i Sverige där det är körspö och det har hon respekt för. Bra spetschans och tränar bra och kan hinna undan om favoriten inte är på topp.

4 Trippa Undan står fint till i loppet med över miljonen insprunget, och är hon som vid segern i höstas då en så bra häst som Pave Loma fick på taften så vinner hon nog detta. Nu var hon inte som bäst senast och har varit ifrån lite. Men Ove A i vagnen passar bra och vi spelar med henne då det är bra värde.

V64-6:

Ranking: A: 5-6 B: 4-3-1-8-2 C: 9

Spetsanalys: Blue Rock är snabb vid laddning och borde komma först till plankan. Johnny B.Kemp har varit snabb flera gånger och testar för ledningen, borde nå den. Sandrngham Hanover har tagit ledningen 7/8 senaste med framspår och är väldigt explosiv. Dock bara 1/5 han kört till ledningen med spår 7-8, detta efter 400 meter och det är svårt där ute i denna klass. Lär ändå laddas.

Loppanalys: 5 Candor Hall är favorit, och han har imponerat stort i de senaste loppen. Var bara bäst i ett bra långlopp på Annandagen och stack undan från dödens, och senast vann han säkert trots startgalopp. Han har så bra form så han måste ha bra chans igen, inte minst med lite oviss form på de bästa motbuden.

Vi spelar även med 6 Johnny B.Kemp på DD då han skulle kunna köra till ledningen. Han är snabb i benen, och invändigt kanske man vill ha rygg – läs 3 Blue Rock och från ledningen duger han bra om formen är hyfsad efter lilla uppehållet. Senaste segern togs från dödens, och han var fin vid spetssegern före det. Redén har full snurr på stallet och han är intressant Johnny! Dubbelutgång på dessa.

4 On Hold har varit ifrån fyra månader och borde behöva loppet även om han gått 18,5 full väg i banjobb och Berne siktar mot Frankrike med honom. Det är en högkapabel häst som härjat i V75 under förra året med framgång.

3 Blue Rock är fidusen som borde kunna få ledarryggen och har HOS lyckats hitta motivationen i honom kan han överraska.

Redaktionen, travnet.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lannem Silje – nu med 29 raka segrar

Lannem Silje – nu med 29 raka segrar

Årsdebut och första mötet med den äldre eliten – det var inget som stoppade Lannem Silje. Segerföljetongen fortsatte.

Efter några veckors uppehåll återkom det kallblodiga superfenomenet Lannem Silje på tävlingsbanan under lördagen. På Bjerke tog hon sig an Lars Laumbs lopp med 100 000 norska kronor i förstapris.

Det blev heller inga problem för Dovre-damen att kirra sin 29:e raka seger i 30:e starten. Den Ola Skrugstad-tränade femåringen dominerade sin vana trogen, med Tor Wollebaek i vagnen.

Trots ett tillägg på 40 meter var Lannem Silje raskt framme och redan efter 600 meter fick det räcka; stoet svepte fram mot ledaren och övertog täten. Segermaskinen fick sedan anföra obekymrad. Genom sista sväng var det blott Moe Svarten som förmådde hänga på och denne gjorde det riktigt bra, men utgjorde aldrig någon huvudbry för den 13 för 10-lirade vinnaren. Lannem Silje tackade för sig och gick retfullt enkelt undan med några längder över upploppet.

– Lannem Silje kändes väldigt fin, hon fortsätter att imponera, sa segerkusken efter loppet enligt tgn.no.

Moe Svarten slutade tvåa, medan Wik Stjernen inkom som trea.

Du kan se loppet här. Klicka på Lopp 6 Bjerke.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Säkert i gulddebuten för Art on Line
Nästa nyhet
V75: Säkert i gulddebuten för Art on Line

V75: Säkert i gulddebuten för Art on Line

Fine Åbyhästen Art on Line trivs riktigt fint med Johnny Takter i vagnen. Vid lördagens V75-tävlingar på Axevalla ordnade duon sin fjärde raka seger på lika många starter tillsammans.

Så här gick det i V75-loppen:

Rocket Zet segerdefilerar. Foto: ALN

V75-1: Säkert för favoriten i Bronsdivisionen. Rocket Zet kunde tidigt överta ledningen, fick lite press av Send In the Clowns (som sedan gick ned i rygg) men kunde senare dämpa farten. För Björn Goop ryckte Daniel Redén-sexåringen ifrån ur sista sväng och vann sedan utan problem. Vinnartiden blev 1.15,4a över 2140. Betrodde Super Photogenic galopperade bort sig redan innan bilen lämnat fältet.

V75-2: Frank Nilsson tog en efterlängtad V75-fullträff i lärlingsloppet när han satte dit Peter Untersteiner-tränade Asterix Hornline. Valacken satte in stöten i tredjespår ur slutkurvan och kunde säkert koppla greppet på Sander Esterel som i sin tur fått greppet om ledande Vincere Scis Win. Segertiden stannade vid 1.15,3a över 2140. Andrahandsfavoriten Network Broline galopperade tidigt efter att ha blivit störd av vinnaren.

V75-3: Mikko Aho-tränade Art on Line trivs ypperligt ihop med Johnny Takter. I hästens debut i Gulddivisionen fixade de en ny seger tillsammans. Vinnarhålet blev segermelodin den här gången. I ledningen gick Food Money som fick anföra i moderat fart (14,7/500 och 16,6/1000). Genom sista sväng anföll Montgomery Hill vilket luckrade upp fältet. Art on Line kom loss in på upploppet och kopplade segergreppet enkelt. Vinnartiden blev 1.14,6a över full distans.

Fossens Bouns hinner fram. Foto: ALN

– Jag var förvånad att han levererade i dag, men det är en vältränad häst och det är bara att hylla det goda jobb man gör med hästen. Jag ville ha ett behagligt lopp, körde lite på chans men sedan när luckan väl kom så kändes han fin, han tog ned dem lätt, sa Takter i vinnarcirkeln.

V75-4: Fossens Bonus var omgångens största favorit (73%) men segern satt riktigt långt inne. I täten gick Love Palema medan favoriten, tränad och körd av Magnus Jakobsson, synade dödens. In på upploppet såg det ut som om Fossens Bonus kanske skulle få stryka på foten, men krafterna tröt för ledaren och femåringen närmade sig steg för steg och hann fram på linjen. Den femte raka segern togs på 1.14,2 över 1640. Versailles avslutade fint som trea och var inte heller långt från segern.

V75-5: Dansk skräll i stoloppet när Thomas Uhrbergs satte dit Christian Lindhardts Rina Chen Hai. Det löste sig perfekt från tredje par utvändigt, rygg och egen attack i fjärdespår ur sista sväng. Det sjuåriga stoet vann lätt före fint avslutande Bethel Hanover på 1.15,0 på 2160 meter.

Lätt för Mind Your Face. Foto: ALN

V75-6: Mycket lätt för favoriten, Lars Friberg-tränade Mind Your Face som kunde vinna väldigt lätt. Loppet gick i riktigt högt tempo och Erik Adielsson kunde gotta sig som tvåa i andraspår, vrida på i tredjespår mitt i sista sväng och Mind Your Face kopplade tidigt greppet på ledande Denim Boko och gick ifrån till seger på 1.13,6a över 1640.

V75-7: Femte raka fixade Raggamuffin utan problem. För Stefan Söderkvist kunde Varenne-valacken överta ledningen tidigt och hade sedan full kontroll hela vägen hem. Den av Åbyamatören Lars Järpedal tränade vinnaren klockades till 1.16,7a över långa 2640 meter.

Rätt V75-rad:

4 Rocket Zet – Björn Goop 2,58
5 Asterix Hornline – Frank Nilsson 3,19
2 Art on Line – Johnny Takter 6,91
5 Fossens Bonus – Magnus Jakobsson 1,49
14 Rina Chen Hai – Thomas Uhrberg 22,29
4 Mind Your Face – Erik Adielsson 2,32
2 Raggamuffin – Stefan Söderkvist 4,66

7 rätt: 8126 kr (3957 system)
6 rätt: 48 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 92 959 005 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klaus Kern flyttar från Kalmar - till Romme
Nästa nyhet
Klaus Kern flyttar från Kalmar – till Romme

Klaus Kern flyttar från Kalmar – till Romme

Nuvarande Kalmartränaren Klaus Kern söker sig nya jaktmarker. Till våren flyttar han till Sala-trakten och blir Rommetränare.

2006 kom Klaus Kern från Tyskland till Sverige och etablerade sig så småningom som proffstränare vid Kalmartravet. Efter att ha sökt en gård i regionen men inte funnit någon, bär flyttlasset i stället mot västmanländska Sala där Kern funnit en gård med 26 boxar, uppger Kalmartravets hemsida.

Från och med den 1 maj i år ska Kern ha etablerat sig som proffstränare anknuten till Rommetravet. I fjol tog stallet 5 segrar på 208 starter och körde in 855 050 kronor. På träningslistan finns för närvarande 22 hästar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Förstapriset i Copenhagen Cup sänks
Nästa nyhet
Förstapriset i Copenhagen Cup sänks

Förstapriset i Copenhagen Cup sänks

Copenhagen Cup är ett av vårens klassiska storlopp i Norden. Men förstapriset kommer devalveras kraftigt inför i år.

Danmarks största internationella lopp, Copenhagen Cup, avgörs i år den 10 maj, således tre veckor före Elitloppet på Solvalla. Men vinnaren av det klassiska loppet erhåller en kvarts miljon mindre än fjolårets dito. På grund av den ekonomiska krisen i dansk travsport har man tvingats minska förstapriset från fjolårets 750 000 danska kronor till 500 000.

– Även om vi på grund av sportens situation blivit tvungna att skära ned på prissummorna, så kommer loppet ändå att behålla sin position som ett Grupp 1-lopp, säger Flemming Sunn, sportchef vid det danska travförbundet, till travservice.dk.

Förstapriset i Copenhagen Cup har de tre senaste åren legat på 750 000 danska kronor. Vi får gå tillbaka till 2002 då förstapriset bestod av 550 000 kronor för att matcha årets prissummor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt avtal klart mellan ATG och övriga Norden

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson