Fjolårets Elitloppshäst Juliano Rags har drabbats av en skada som ser ut att spoliera det mesta av säsongen.

Den nu sjuårige Juliano Rags tillhör sitt lands bästa travare. Juliano Star-sonen som vann det Norska Derbyt 2012 deltog i fjol i bland annat Finlandia-Ajo, Elitloppet, Oslo Grand Prix och Åby Stora Pris för sin tränare Noralf Braekken.

Juliano Rags var med i Elitloppet i fjol. Foto: ALN

Hästen har sedan i höstas vistats i Frankrike hos Fabrice Souloy med förhoppning om starter i Vincennes vintermeeting. Men någon start har det inte blivit och de ser heller inte ut att bli det på en lång tid framöver. Juliano Rags drabbades tidigt av hälta, behandlades i en kota men har nu konstaterats att ha en skada i en böjsena vilken kan spoliera det mesta av tävlingssäsongen.

– Det är en gammal skada som är så pass allvarlig att det inte blir någon träning för hästen på minst en månad framöver. Efter det måste uppträningen startas långsamt. Jag tror inte vi får återse honom på banan den här sidan av sommaren, säger Fabrice Souloy till tgn.no.

Juliano Rags har hittills vunnit 14 av sina 54 lopp och travat in lite mer än 2,2 miljoner norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Support Justice laddas redan mot nästa PdA

Support Justice laddas redan mot nästa PdA

Prix d’Amérique har nyss gått i mål för i år men en som redan har börjat laddningen för nästa upplaga finns i Norge. Support Justice tillhör säsongens allra mest intressanta hästar.

Är Support Justice hästen som ska ge norrmännen segrarna i de största loppen under säsongen? Det är det i alla fall många som håller tummarna för, tränaren Geir Vegard Gundersen inkluderad.

Den nu sexårige Kadabra-sonen är den kanske mest lovande travare som Norge fått fram på många år och efter att ha bärgat Derbysegern som fyraåring klev Support Justice in i den verkliga hetluften med bravur under fjolåret. Smart och sparsamt matchad kunde hästen ändå knipa riktigt stora segrar; efter Jubileumspokalen slog norrmannen till även i EM för 5-åringar på Vincennes.

Fler kransar för Support Justice i år? Foto: ALN

Starten i Paris, i slutet av september, är den senaste som Support Justice gjort. Men uppladdningen inför sexåringssäsongen i har pågått länge. Tidigare i veckan var man inne på Bjerke för att köra snabbjobb, det gick efter 1.18/2000 meter med sista varvet på 15,5.

Vilket som är det största målet för Support Justice råder det inga tvivel om. Hästen matchas redan nu får att återkomma till Vincennes och en start i Prix d’Amérique 2016.

– Som det ser ut nu så ser det väldigt bra ut, men jag tror att om du ska vara med och kämpa i toppen av ett lopp som Prix d’Amérique så måste man tänka på det lite i förväg, säger Geir Vegard Gundersen i ett reportage av Norsk Rikstoto.

Det finns dock fler stora titlar som är möjliga att bärga det närmaste året. Målet är tydligt utstakat: siktet är inställt på Olympiatravet, Elitloppet och hemlandets största uppgift Oslo Grand Prix.

Hittills har Support Justice vunnit 19 av sina 26 starter och sprungit in drygt fem miljoner norska kronor.

Du kan se hela reportaget här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop till tusen - som tränare
Nästa nyhet
Björn Goop till tusen – som tränare

Björn Goop till tusen – som tränare

Han vinner mest lopp i landet som kusk, men han är också en hejare som tränare. På onsdagen tog Björn Goop sin tusende tränarseger.

De senaste elva åren har Björn Goop vunnit flest lopp i Sverige som kusk och har totalt vunnit över 5000 lopp, men han driver samtidigt ett av landets främsta träningsstall. Nu sällar han sig även till skaran av svenska travtränare med tusen eller fler tränarsegrar (på sin svenska träningslista). Han blir den 30:e i dag aktiva tränaren att mäkta med milstolpen. Den totalt 50:e.

Jubileumssegern kom vid Åbytravets tävlingar under onsdagskvällen. Kvällens första vinst, som kom med Twitter, blev hans tusende.

– Vann min tusende seger som tränare i kväll på Åby. Jag är lycklig och glad att jag kan ha så väldigt roligt på jobbet hela tiden, skriver Björn, på sin twitter (lämpligt nog).

Det är Stig H Johansson som har flest tränarsegrar i Sverige genom historien med cirka 7950. Olle Goop har 7696 tränarvinster genom åren.

(uppdaterad 11.04)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Gävle
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Gävle

Torsdag: V4-tips till Gävle

Omgången
Fyra fulla lopp på Gävle denna lunch där samtliga ser svårlösta ut och dessutom valfri balans dagen till ära. De flesta väljer att gå på Daniel Redéns sto 4 Windy Ways i andra avdelningen men stoet har en del minusfaktorer i bakhasorna och det finns inget vidare värde i henne som spikförslag. Spelar utan singelstreck idag och sållar hårt i sista där jag låser på en rolig duo.

Låset
6 Look Beauty & 13 Stormy Tessie (V4-4)

Dubbeldraget
6 Twin’s Vici Lime (LD-2)

V4-förslaget (x2)
V4-1: 3,4,5,8,9,10 (res 1-2)
V4-2: 1,4,7,13 (res 5-9)
V4-3: 1,6,7,12,14 (res 9-2)
V4-4: 6,13 (res 4-14)

6x4x5x2 = 240 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
4,13 – 6 x 300
1,7 – 6 x 200

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 3-8-5. B: 10-9-4-1-2. C: 6-12-7.

Spetsanalys:
3 Mollyelden är ruskigt snabb bakom bilen och jag har svårt att se någon ta en längd på henne av egen kraft.

Loppanalys:
Kallbloden inleder V4:an över korta häcken och detta är en öppen tillställning. 5 Harnsta Tula har skött sig fyra starter i rad vilket är personligt rekord med god marginal. I och med det har stoet också visat fina resultat och näst senast vann hon övertygande. Felfri duger hon i sällskapet men med tanke på henne historik är hon inget att lita på.

8 Norrskens Kongen hade nog huggit andra raka segern senast om han inte felat i ledningen med 400 meter till linjen. Han har verkligen visat både form och sans efter ett kortare tävlingsuppehåll men riskerar en halvtung resa från åttondespåret.

3 Mollyelden har två raka galopper i raden men senast blev hon störd eller generad i slutsvängen. Hon hade smugit med bra då och hade säkerligen varit med på linjen utan det felsteget. Det här är loppets troliga ledare och över sprinterdistans kanske kusken provar i front. Inte borta då!

10 Rubus fick chansen att sticka undan från rygg ledaren senast när både Norrskens Kongen och Mollyelden galopperade men stannade till sista biten i sin ensamhet. Övertygade gången innan det vid segern på Östersund och måste streckas.

9 Faks Odin fungerade väldigt bra vid segrarna i slutet av december förra året men var sedan aningen blekare på Bergsåker senast.

4 Kim har visat fina fartresurser och känns inte helt golvad.

V4-2

RANKING A: 4-13. B: 1-7-5-9-3-15-8. C: 14-10-12-6-2.

Spetsanalys:
1 Persos Express är bättre i volt än i autostart och missar sällan ledningen från innerspåret. Tippas!

Loppanalys:
Lurigt lopp över medeldistans med tre rutinerade herrar som ska jaga ikapp tillägg. Tycker att bara en dessa har någon chans överhuvudtaget och inriktar mig först och främst på startvolten. Där står flyfotade stoet 4 Windy Ways som blir favorit och klarar hon bara av spåret och fungerar med skor så visst – då kan hon vinna loppet. Hon har heller inte startat sedan i början av december månad och som storfavorit tycker jag inte hon är särskilt het.

13 Stein Daylight är den jag menar som den ende med chans från tillägg. Steinlager-sonen avlutade riktigt vasst till andraplatsen bakom Frankrikeerövaren Call Me Keeper på Gävle vilket vara hästens första start på ett par månader. Bör ha gått framåt med det loppet i kroppen men det krävs lite flyt på vägen.

1 Persos Express var väl godkänd senast och jag trodde mycket på valacken mycket vid samma förutsättningar 2/12. Då höll han inte upp innerspåret initialt men återtog taktpinnen i första sväng för att sedan se sig besegrad av Mr Turbo Triss. Spetsbud och inte borta om favoriten kommer bort ur loppet.

7 Vermouth Tonic imponerade faktiskt så smått vid fjolårets enda triumf. Återkommer nu efter tävlingsuppehåll men Coktail Jet-sonen kan flytta på sig över upploppet om tillfälle ges.

V4-3

RANKING A: 12-6-1. B: 7-14-9-2-13-8-10. C: 4-15-3-5.

Spetsanalys:
1 Leo Turtle har visat sina snabbaste fötter i voltstart och första gången med premiumspår bakom bilen var senast på Romme. Han öppnade bra då men Rocket Speed var snabbare och Göran Lång fick nöja sig med rygg ledaren. Inte helt säker på att han kan hålla ledningen eftersom men värsta hotet 7 Joe Mama vill säkerligen inte köra hela vägen i front med senaste insatsen på näthinnan. Dayanna Boko?

Loppanalys:
Spårtrappan med många segerbud om ni frågar mig och inte helt lätt att peka ut vinnaren här.

12 Wojtyla Gene var heroisk i spåren senast och blev hängande i tredjespår i nästan ett och ett halvt varv. Femåringen var duktig även i starten innan det och hästen är en rejäl sort. Valacken är dessutom härdad i tuffa sällskap och jag ser Fredrik Pedersens travare som loppets klara förstahäst trots utgångsläget.

1 Leo Turtle är hårt betrodd från sitt fina utgångsläge och har fina siffror från ledningen. Trea av fyra försök har slutat med seger och den enda gång han inte lyckades stå emot hela vägen stod bland annat Rolex och Amazon Am för motståndet. Femåringen skulle gynnas av att komma till täten men frågan är om han lyckas svara?

Varning för 6 Twin’s Vici Lime som glömts bort lite i förhandstipsen. Fuxen har nu fått två lopp i kroppen och han har levererat bra avslutningar i båda. Sjuåringen var lite otursförföljd förra året och kommer säkert hamna långt bak som vanligt men jag har feeling för att det kan vara dags för seger. Prisvärt dubbeldrag!

7 Joe Mama hade jag som drag för två starter sedan och då var det nära att Mikael Lindblom rattade Malabar Man-avkomman till seger. Nu sist på Axevalla visade hästen att han inte ska gå i ledningen och den tillsynes svaga insatsen kan göra honom bortglömd. Pass upp igen!

14 Stinger Hanover blev störd till galopp efter ett halvvarv senast men spurtade bra i comebacken innan det.

V4-4

RANKING A: 6-13. B: 4-14-3-9-11-1-5-10. C: 2-15-12

Spetsanalys:
2 Corona Bir är snabb bakom bilen men har aldrig hållit nosen första hela vägen. Kan vara först till plankan och är 6 Look Beauty någorlunda med på det kan hon få överta.

Loppanalys:
Spårtrappan återigen och ett startfält som mestadels består v ston. Favoriten 4 Tennessee Zet har inte övertygat på slutet och måste snäppa upp sig en aning. Stallet låter heller inte särskilt uppåt på henne och jag står över.

Andrahandaren 6 Look Beauty känns istället som min förstahäst i loppet. Stoet var tillbaka på tävlingsbanan senast efter mer än ett halvårs bortavaro och behövde säkert det loppet. Sexåringen hade bara jobbats 1.22 som snabbast innan det och den genomköraren borde fört henne framåt. Har aldrig haft framspår bakom bilen men ska kunna öppna bra i voltstart och både hästens triumfer har tagits i spets.

Ett tokdrag i loppet är 13 Stormy Tessie som förvisso aldrig vunnit lopp men som visat gryende takter på sistone. Efter två bra avslutningar på raken testade Kajsa Frick norskt huvudlag på Romme men när det väl rycktes blev effekten det motsatta. På med det helstängda igen och får Herr Jägermeister-dottern rätt lopp kan hon mycket väl susa förbi rasket!

Dessa två får utgöra mitt lås i omgången!

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Gävle: "Det är stor risk för galopp igen"
Nästa nyhet
V4 Gävle: ”Det är stor risk för galopp igen”

V4 Gävle: ”Det är stor risk för galopp igen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon hoppade från start senast från snävt spår så spår fyra är inte så lyckat, det är stor risk för galopp igen. Vi siktar på v75-lopp med henne på Solvalla den 7/2 efter det här. Felfri är hon långt framme även om det blir skor nu, hon har gått bra med det tidigare, säger Pär Pergenius om Windy Ways (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Gävletravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 Harnsta Tula – Det här är ett rätt så tufft lopp för henne egentligen. Hon har provat bilstart tidigare men jag vet inte hur snabb ut hon är. Formen är som tidigare och sköter hon sig kan hon vara med en bit fram. Hästen har varit osäker förut men har fått bättre självförtroende. Kort distans är inga problem och det blir inga ändringar. säger Mats Jonsson.

9 Faks Odin – Han tränar bra och distansen passar fint. Han ska nog räknas med chans bara det klaffar från detta läge. Inga ändringar är planerade, säger Jan Ove Olsen.

10 Rubus – Hans form är det inget fel på och jag tror inte han är sämre än någon annan i loppet även om vi möter några bra. Min häst jagar hellre än blir jagad och är inte så känslig för underlag då han travar bra. Inga ändringar, säger Malin Bylund.

Lopp 2, V4-2

1 Persos Express – Han gick rätt bra senast och jag tycker det känns som att han verkar vara på gång igen, Spåret är bra och vi försöker hålla upp ledningen där han trivs väldigt bra. Normalt sett blir det svårt att slå Redéns häst, säger kusken Sören Eriksson.

2 Leif Light – Det gäller att han kommer iväg felfritt i första hand. Sedan får han smyga med och försöka greja en slant. Det blir skor runt om, säger Kajsa Frick.

3 Astro Boko – Han har gjort två starter i år och räckte inte alls till på Solvalla senast. Det här är en häst som ska smygas och jag hoppas vi kan komma till spets och sedan släppa över kommandot. Det är kanske inget jättetidigt streck men helt avsågad är han inte. Inga ändringar, säger Olle Alsén.

4 Windy Ways – Hon hoppade från start senast från snävt spår så spår fyra är inte så lyckat, det är stor risk för galopp igen. Vi siktar på v75-lopp med henne på Solvalla den 7/2 efter det här. Felfri är hon långt framme även om det blir skor nu, hon har gått bra med det tidigare, säger Pär Pergenius.

5 Indian Four – Han är väl kanske den bättre av mina två hästar i loppet och jag tror han leder med en pinne intern mot Astro Boko. Nu var han lite sämre än väntat dagen innan julafton men annars levereras han alltid stabila insatser. Han kommer säkerligen inte göra bort sig. Inga ändringar, säger Olle Alsén.

7 Vermouth Tonic – Han har inte startat på väldigt länge men kändes fin i ett 20-jobb härom veckan. Sen vilket skick han är i är såklart svårbedömt men det här är en bra häst. Han är inte alltid helt enkel från start men kan trampa iväg snabbt om det stämmer för honom. Det finns kapacitet i honom för att vinna ett sådant här lopp men kanske inte just denna gång. Skor runt om, säger Göran Lång.

9 Blue Line – Han gnuggar på i sedvanlig stil och jag är nöjd med honom. Han behöver en invändig resa och lucka till slut för att göra sina bästa lopp och skulle det klaffa är en hygglig slant inte omöjlig. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

13 Stein Daylight – Han svarade för en riktigt bra insats senast och verkar klart uppåt för dagen. Det kan lätt strula från detta läge och Redéns kan vara för bra där framme men vår tål att göra en del själv och bör duga bra. Skor runt om, säger Kajsa Frick.

Lopp 3, V4-3

1 Leo Turtle – Han har gjort fina lopp mest varje gång men senast var jag inte helt nöjd med honom. Han har fått pausa ett tag men ska inte ha tappat så mycket på det utan jag tror han kommer i stridsdugligt skick. Han öppnade bra senast och från det här fina läget måste jag göra att försök att komma till täten. Är han bara lika bra som jag tror och hoppas ska han sedan räknas. Inga ändringar, säger Göran Lång.

2 Dayanna Boko – Hon är inte så tokig egentligen men har haft en del otur i karriären. För två starter sedan var hon bra på Solvalla på en fin tid mot ett stenhårt gäng. Nu blev läget bra och letar man efter skrällar i loppet kan hon vara tänkbar. Skor runt om, säger Olle Alsén.

6 Twin’s Vici Lime – Ville körde perfekt med honom senast och gick då bra mot tuffa hästar. Hästen har nu två lopp i kroppen och känns riktigt fin. Det är ingen startraket men jag tror på bra chans varje gång jag kör hästen. Bilstart är en fördel och jag har tänkt mig ett offensivt upplägg. Jag är inte rädd för dödens men har förstås hellre en rygg om det går. Han gick med hakar bak senast så det är inget problem att köra så, säger Morten Larsen.

7 Joe Mama – Han har bra form men som jag misstänkte senast är ledningen inte hans bästa position. Micke sa att hästen liksom inte låg på men att han aldrig lugnade ner sig och därmed inte orkade stå emot hela vägen. Nu blir det ryggresa och jag tror att han ska kunna vara lika bra nu som på Färjestad näst senast. Vi kanske testar norskt huvudlag igen vilket nästan gav motsatt effekt senast vi provade. Sen säger jag till Tobias att rycka utifall han måste chansa. Inga ändringar, säger Louise Granstedt.

12 Wojtyla Gene – Han gjorde ett fruktansvärt bra lopp senast och det blev ju fel när jag körde fram och sedan fick svar hela vägen. Hans form är väldigt bra och jag tycker detta ser lite enklare ut på pappret än vad han mött tidigare. Det blir nog ett snällare upplägg denna gång och jag tycker han är en av dem som kan vinna loppet. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

14 Stinger Hanover – Han var med i en krock senast och var ursäktad. Han verkar jättefin för dagen och räknas tidigt men det kan lätt bli strul med dessa förutsättningar. Han tävlar med skor runt om, säger Kajsa Frick.

Lopp 4, V4-4

4 Tennessee Zet – Hästen tränar okej men är en besvikelse i lopp. Jag såg han var tippad etta i Travronden men det känns inte rätt även om loppet inte är jättebra. Hästen måste rycka upp sig rejält för att vinna. Han är stabil och okej från start och det blir inga ändringar vad jag hört, säger Pär Pergenius som är i Frankrike.

6 Look Beauty – Hon var tillbaka efter uppehåll senast och gjorde det ändå rätt så skapligt. Vi hade dåligt läge, och motståndet var rätt bra, så hästen får godkänt. Jag vet att hon inte var så tufft jobbad innan det och borde vara bättre nu. Det är en häst med bra fart i som dock haft vissa problem. Vi har aldrig haft öppet spår bakom bilen men vi ska prova innan tävlingarna. Ledningen är inget måste men oavsett löpning tror jag lite på henne, säger kusken Sören Eriksson.

11 Persos Chips – Hon ströks efter senaste starten då hon trampade sig lite lätt. Hästen har inte behövt stå över något jobb och har tränat på som vanligt. Hon avslutade bra senast vi startade på Gävle och hårt tempo vore en fördel då hästen är ruggigt stark. Min häst är stor och behöver få mer fart i sig men hon är under utveckling och med normalt tempo är vi med i matchen, jag tycker loppet ser ihåligt ut. Jag ändrar från halvstängt till helstängt huvudlag den här gången, säger Rikard Lindh.

13 Stormy Tessy – Hon var utrustad med norskt huvudlag på Romme och bröt rätt ut då norsken drogs. Nu återgår vi till helstängt huvudlag och hon är inte så pjåkig. Hon var rätt bra näst senast. Hon får smyga med och vi kör med skor runt om, säger Kajsa Frick.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söderkvist kör Noras Bean i Prix de France

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson