Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var inte som bäst från ledningen när jag körde näst senast men vi hade halsinfektioner i stallet just då och hon kan haft sviter av det. Nu sist var hon bra igen och vi testade norskt huvudlag för första gången vilket gav effekt. Vi kör med samma utrustning igen och förutsättningarna ser intressanta ut, säger Per Fromell om Thatgirlsgonewild i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 1 UMBERTO MARCATO
– Han satt fast senast och hade ingen tur med löpning gången innan det heller. Formen är klart bättre än raden och kommer Thomas till ledningen idag har jag sagt åt honom att köra där. Helt slagna är dem vill inte då men kanske är någon på tillägg bättre. Inga ändringar, säger Lars Erixon. 

Lopp 1 Nr 3 SIR CHIC
– Han trampade på en spik inför en tilltänkt start i december och blev rejält halt. Han fick ta igen sig i ett par veckor men nu känns han bra även om det inte är i några tuffare tester. Han har fått ett banjobb på dåligt underlag och var ok. Han brukar gå bra direkt och det var väl inget höjdarlopp detta. Magnus är väl värst emot men visst är min lite svårbedömd. Skor runt om med brodd bak samt norskt huvudlag igen, säger Jörgen Nordquist. 

Lopp 1 Nr 7 FLASH DREAMCATCHER
– Han var väldigt blek senast men den här hästen kan agera väldigt ojämnt. På Örebro gången innan satt han fast med sparade krafter och kändes jättefin. Det här loppet var väl inte det tuffaste och löper han upp till sitt kunnande är han platsaktuell. Vet inte alls hur banan kommer se ut men det skulle vara en klar fördel om vi kan rycka framskorna, säger Marcus Hultman. 

Lopp 2 Nr 1 THATGIRLSGONEWILD
– Hon var inte som bäst från ledningen när jag körde näst senast men vi hade halsinfektioner i stallet just då och hon kan haft sviter av det. Nu sist var hon bra igen och vi testade norskt huvudlag för första gången vilket gav effekt. Vi kör med samma utrustning igen och förutsättningarna ser intressanta ut, säger Per Fromell. 

Lopp 2 Nr 6 MACADAMS
– Han blir bara bättre och bättre för varje start och senast stämde även löpningen fullt ut. Det här är en häst med kapacitet men han har strulat till det för sig. Formen är på topp och med en liknande resa som senast han mycket väl duga igen. Vi körde med skor sist vilket fungerade bra men det optimala är barfota fram, säger Marcus Hultman. 

Lopp 2 Nr 7 BELLMONDO HORNLINE
– Formen verkar bra på honom och med klaff så ska han räknas. Han är dock inte alls snabb ut och det ser ut som ett riktigt vingelläge så då blir det tufft. Han är van att tävla med skorna på som det blir även idag, säger Nicklas Karlsson. 

Lopp 3 Nr 3 FOURMATIC
– Han gjorde första starter för mig senast och stod faktiskt för en positiv insats. Han fick en fin resa i spåren då och jag siktar på att fortsätta köra snällt med honom. Visst kan han duga till seger redan nu men det mest troliga är väl en tredje-fjärdeplats. Inga ändringar, säger Mikael J Andersson. 

Lopp 3 Nr 5 MONFALCONE
– Han var inte jobbad i några snabbare farter inför senast och jag körde lite försiktigt men hästen var bra. Han har tränats ganska lugnt därefter men känns ok och bör vara vassare. Han fungerade fint med skor runt om och med brodd bak senast men om jag får så kör vi barfota bak nu. Jag är stor optimist då hästen bör vara i ordning som det känns men ibland har han haft känningar i lopp så jag kan inte garantera något men han bör vara i bra skick nu. Ingen ändring av huvudlag, säger Tom Horpestad. 

Lopp 3 Nr 9 CHOU CHOU
– Hon känns fortsatt fin i jobben och har haft otur i loppen. Hon möter flera som tjänat bra med pengar men hon är väl inte helt borta. Vi ändrar inte på något och hon är van vid att tävla med skorna på, säger Ulrica Sandén-Berger. 

Lopp 4 Nr 11 JODIE STAR
– Hon satt fast med rätt mycket sparat senast och känns fin efter det. Hon kan öppna skaplig och lyckas man hålla upp ledningen är det inte helt omöjligt att Andreas provar där. Det här är den bästa chansen av min två i loppet. Inga ändringar, säger Mikael J Andersson. 

Lopp 4 Nr 2 ÄLVAN
– Hon gör stabila insatser varje gång men återkommer efter en paus och kanske behöver en genomkörare. Hon kommer snart att vinna lopp men jag har ingen riktig feeling att det är nu men den skaplig placering är inte omöjlig. Inga ändringar, säger Mikael J Andersson. 

Lopp 4 Nr 3 CADDIE JEWEL
– Hon hade stora problem med halsen under fjolåret men nu känns hon klart bättre i takt med att det varit kallare. Tyvärr regnar det idag och halsen kan vara ett frågetecken med detta väder. Normalt ska hon räknas. Hon är inte så startsnabb så spets kan vara långsökt. I dag lär det blir skor då det är fruset i banan men det gör inte så mycket på henne, säger Calle Jepson. 

Lopp 4 Nr 8 EVY CAPE
– Hon känns fin och bör duga bra bara hon får rätta fästet i banan. Jag hade tänkt prova barfota i någon form på henne snart men det kanske inte blir idag. Om det blir skitigt kanske jag rycker några skor. Hon är bra med skorna på och andra missgynnas nog mer om det är skotvång idag. Hon orkade inte riktigt efter ett offensivt upplägg senast och helst kör jag lite snällare idag men om det går för sakta så lär jag ställa på, säger Stellan Lundqvist. 

Lopp 4 Nr 13 WIRANDA LUX
– Hon får jaga pengar härifrån och vi ligger lågt angående hennes chanser. Det blir skor runt om och det fungerar bra på henne, säger Nicklas Karlsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad

Måndag: V4-tips till Färjestad

Omgången: Färjestad inleder lunchveckan, och det med en omgång med klara favoriter – som dessutom har bra chans. Jag spelar med flerbongar för då brukar det kunna bli bra ändå med V4. Det var just så jag vann över 22.000 just på färjestad nyligen en lunch här på Travnet!

Det ska bli runt nollan och snöblandat regn i Karlstad, banan har varit hård och det är ovisst hur man får köra. Fäste bak lär det krävas om jag ska gissa, och barfotaförbud är ju också populärt numera…

Bästa spiken: Monfalcone (V4-3) är för bra för lunchlopp och med lopp i kroppen förlorar han knappast då han dessutom såg bra ut som lugnt jobbad.

V4-förslaget är på 1010 kronor:

4 Headhunter (3-1)
1-7-6/ 2-4-8-3 (12-11)
5 Monfalcone  (1-3)
8/ 3-11-1-15-7-2 (9-13)

Fleris 1: 1x3x1x1 = 3 rader och 6 kr x 40 = 240 kr 

Fleris 2: 1x7x1x1 = 7 rader och 14 kr x 20 = 280 kr 

Fleris 2: 1x7x1x7 = 98 kr x 5 = 490 kr 

 

LD-förslag på 1000 kronor: 

 1 – 5 x 1000

V4-1:

Ranking: A: 4 B: 3-1-6 C: 2-7-5-8

Spetsanalys: Två på start och Umberto Marcato tar ledningen. Säkert släpper man gärna om Headhunter kommer tidigt.

Loppanalys: Åtta hästar anmälda och det är sorglig klass på dem, tillsammans skramlade de ihop två segrar under 2014! Bra är 4 Headhunter i grunden, och efter att ha sett honom vid senaste segern hösten 2013 då han gick i dödens med 11,5 första varvet och ändå satte dit skallen! Efter det tog det dock emot, och han hade ett misslyckat fjolår, men nu har han byggts upp igen och fått två lopp i kroppen. Han var okej i comebacken där Mon Petit Cheval vann och hängde med som tunt jobbad. Senast gick han godkänt i spåren men Aztec Boko var för bra helt enkelt. Hästen ska vara allt närmare rätta formen, och även om hans problem gör att han har lite handbroms i framöver så möter han hästar han ska slå. Han är inte stabil i volt, och har galopperat 2/4 med liknande läge på tillägg, men Magnus är medveten om detta och sätter på norskt huvudlag för att få öppet från start. Toppchans oavsett upplägg.

3 Sir Chic vann heller inget lopp 2014, och han var tveksam över upploppet flera gånger. Han är klart bäst barfota runt om, men faktiskt har han 3/4 senaste segrarna med skor runt om. Senast gick han fullt godkänt där Power to Be blev diskad etta, men glödde inte direkt sista biten som målfyra. Han var betrodd då, och här duger han bra.

1 Umberto Marcato kördes på chans senast och fick inte chansen. Då stod han i dryga 40 ggr pengarna med större avstånd till Headhunter. Dalborg är intressant upp nu, men med bara två på start står de på 20 mycket billigt till. Det skiljer nästan 400 mellan favoriten och denne…

V4-2:

Ranking: A: 1-7-6 B: 2-4-8-3 C: 12-5-9-10

Spetsanalys: Thatgirlsgonewild var snabb näst senast till ledningen efter 300 meter från åttondespår, och med Magnus i vagnen som kan banan bra tror vi på spets från innern. Kalle Kula och Miss Sunshine utmanar då båda är rätt snabba.

Loppanalys: 1 Thatgirlsgonewild borde duga bra i ett klent lopp. Hon är bara fyra år och har blivit allt bättre, senast mötte hon lovande Lookout Kemp och hängde med bra efter invändigt lopp. Före det snabbstartade hon från åttondespår och kördes till ledningen och höll bra även om hon fick ge sig. Det är bra kusk igen och ett plus mot Fromell som brukar köra och motståndet är ihåligare än senast. Då var det flera hyggliga hästar i det lunchloppet, och jag tror att hon kan spetsa hem detta.

7 Bellmondo Hornline var bra senast då hon gick i spåren sista 900 metrarna och stred till linjen. Jag hade 16,5 sista varvet och det var positivt. Hon har varit struken för att ha orsakat omstarter efter det och det har gått lite lång tid mellan loppen, men hon måste ändå ses med chans. Kusken vann bara 1/21 förra året men fem lopp året före det och är inte dålig.

6 Macadams har visat fart att vinna detta. Senast klev hon ut utvändigt 300 kvar och avgjorde enkelt och det var oväntat lätt. För tre starter sedan försökte hon utmana fine Varenne Avenue från dödens sista varvet, men det var övermäktigt. Ingen sådan med nu och chans. Jag streckar ytterligare fyra hästar på en flerbong.

Betrodd är 2 Kalle Kula som kördes till spets efter 500 senast och vann enkelt. Det var billigt med 17/1000 och hästen är inte lika snabb med bilstart. Om han tar sig till spets är det bra chans, men jag tror inte det med Andreas i vagnen. En av flera och lågt spelvärde.

V4-3:

Ranking: A: 5 B: 1-9-3-4-8-7 C: 11-10-6

Spetsanalys: Monfalcone öppnade bra i somras då han kördes till ledningen ur första kurvan i 13-öppning. Jag tror att han kör till ledningen då alla innanför släpper.

Loppanalys: 5 Monfalcone är en häst som är för bra för ett vanligt lunchlopp, vid segern på 13,8/2140 i somras då han kördes till ledningen ur första kurvan var det självaste Lover Face som var närmast slagen i debuten för Veijo. Han gjorde det urtappert i spåren mot Lasken Palema för tre starter sedan utan att orka plocka ner den tuffingen. Näst senast kopplade han greppet från dödens på bra hästar men galopperade snöpligt 50 kvar med grepp! Han behandlades och ”Horpen” lågade inför comebacken, men hästen gick rejält via 14 sista 700 på den krävande banan utan att nå vinnaren. Han såg bra ut och går framåt rejält formmässigt, och då jag tror han har bra chans att överta ledningen finns det ingen anledning att gardera. Distansen visade han senast att han klarar bra. Mycket bra spik!

1 The Next One hoppade bort sig senast, men gick faktiskt klart bra trots att han bara blev sjua starten före i vida spår. Nu tror jag att han blir över då han öppnar likt inlandsisen och lär hamna bakom Monfalcone i loppet, och kan knappast plocka ner denne, även om det brukar bli luckor på 2640 meter.

V4-4:

Ranking: A: 8 B: 3-11-1-15-7-2 C: 9-13-5-4-12-6-10-14

Spetsanalys: Jodie Star har spetsat och släppt två senaste med framspår, gör så igen till Älvan eller mest troligt Caddie Jewel.

Loppanalys: 8 Evy Cape inledde lovande med tre segrar, men det har gått grus i maskineriet. Först var hon borta över ett år från tävling, och gjorde tre okej lopp under förra hösten utan att vinna. Inför lillcomebacken senast var det påställt och Stellan körde som det var stenkast, och hon lär ha tränat jäkligt bra helt enkelt. Han satte upp tempot i dödens, men efter att ha mosat favoriten och sett klar ut i slutsvängen tog bensinen helt slut. Hon var mycket sämre än kusken trott, och hade dåliga blodvärden. Nu ser dessa bra ut och normalt vinner hon detta enkelt då hon har hög kapacitet och loppet är sådär. Spik på tight fleris, gardering på en lapp.

3 Caddie Jewel gick rätt bra senast i ett lopp som rätt kapable Don Incantatore vann och detta efter att Caddie satt långt ner i fältet. Hon har varit snabb med liknande spår och jag tror att Jepson kör till ledningen och leder länge.

11 Island Two tränar riktigt bra och stall Håson har högform! Hon tappade från ledarryggen senast där kapabla Morgana Bi vann, men före det hängde hon med bra som trea och fullgod i spets före det med.

1 Jodie Star kan vara en skräll från ledarryggen som hon bör hitta genom att spetsa och släppa.

Tipsredaktör: Mattias Ludigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix d'Amérique: Seger för nye travkungen Up and Quick
Nästa nyhet
Prix d’Amérique: Seger för nye travkungen Up and Quick

Prix d’Amérique: Seger för nye travkungen Up and Quick

Efter andraplatsen bakom Maharajah i fjolårets Prix d’Amérique kom så den efterlängtade segern i världens tuffaste travlopp för favoritspelade Up and Quick. Och att Up and Quick var just tuffast av hästarna i Prix d’Amérique 2015, det var det inget snack om.

Mästerkusken Jean-Michel Bazire hade full kontroll på loppet hela vägen när han lät sjuåringen löpa utvändigt hårddragande Mosaique Face mest hela vägen. I sista sväng hissade Mosaique Face nödflagg och då tog Up and Quick över för att sedan inte släppa någon i riktig närhet.

Bakom vinnaren fullföljde Voltigeur de Myrt bra som tvåa och efter  maximalt lopp i rygg på vinnaren tog Björn Goop tredjeplatsen bakom Timoko;

– Det känns som en seger då hästen varit utdömd och nu kommit tillbaka för att bli trea i världens största lopp. Det var bästa hästen som vann men jag är jätteglad över min placering, sa Björn Goop.

Mosaique Face blev mycket stum över upploppet och tappade massor till slut. För övriga svenskhästar blev det inte heller några framgångar. Solvato fick en tung inledning med tredjespår först 800-900 metrarna för att sedan hitta ner i tredje invändigt. I sista sväng hamnade Solvato i kalla ryggar men hästen kunde inget själv heller sedan vid fritt på upploppet;

– Vi fick en halvjobbig inledning och lite dåliga ryggar. Hästen var dock lite seg till slut och det är inte samma tryck i honom som förut, kommenterade Örjan Kihlström Solvatos insats.

Robert Berghs Kadett C.D. galopperade direkt , forcerades ifatt i femte par invändigt för att galoppera på nytt;

– Han ville inte ta fatt från början. Sedan blev han lite rullig mitt i loppet också och det är inte riktigt som det ska, sa Bergh.

Galopperade bort sina chanser gjorde även Tumble Dust samt andrahandsspelade Texas Charm. Segertiden för Up and Quick 1.12,2/2700 meter och Franck Leblanc tränar europas nya travkung.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Stark insats av Indigious
Nästa nyhet
Vincennes: Stark insats av Indigious

Vincennes: Stark insats av Indigious

Indigious segrade i Prix Roger & Gallet på Vincennes på söndagen efter en mycket stark insats. En triumf värd 47.500 euro.

Eric Raffin gästade bakom den Stig H  Johansson-tränade sexåringen som Raffin tidigt forcerade till ledning. Efter tufft tempo hela vägen kom sedan Indigious hem på 1.11,8a/2100 meter med en längd till godo på tvåan Trebol.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: She Loves You fortsatt obesegrad för Bergh
Nästa nyhet
V75: She Loves You fortsatt obesegrad för Bergh

V75: She Loves You fortsatt obesegrad för Bergh

I lördagens guldlopp på Bergsåker tog Robert Bergh-tränade She Loves You F.I. hand om segern. Detta efter att Bergh forcerat Love You-dottern till spets efter första sväng och övertagit taktpinnen från Going for Gold Zaz.

Väl i spets var det sedan aldrig någon fara på taket, Bergh dämpade till 15,7 första rundan och över upploppet stack She Loves You F.I.  enkelt undan med till synes sparade krafter. Segertiden 1.14,2a/2140 meter och bakom vinnaren fick Going for Gold Zaz aldrig fritt spurtutrymme som tvåa. Canaka B.F. fick gå utvändigt ledaren och höll farten bra till tredjeplatsen.

– Det är ett privilegium att få köra den här hästen, hon gör allting själv och har en härlig spänst, berömde Robert Bergh i vinnarcirkeln och ”Robban” fortsatte sedan med;

– Som hon känns nu så står hon sig tungt i alla sammanhang fram i sommar.

She Loves You F.I. är obesegrad i tre starter i regi Bergh. Hemmachampion Bergh vann även V75-segrar med Digital Collection och Geisha Sund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Luxembourg: On Track Piraten hade lekstuga

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson