Torsdagen blev en bra svenskdag på Vincennes. Allra bäst gick det för Peter G Normans Fortuna Sund som tog en komfortabel seger över kolstybben.

Flera svenskar var i farten under torsdagseftermiddagen i Paris. För blev det riktig succé. Det sexåriga stoet Fortuna Sund fanns med i ett lopp för de jämnåriga tjejerna och följde nu upp andrapriset senast med en seger.

Det var Dominik Locqueneux som skötte tömföringen bakom svenskan som bjöds ett fint lopp i ryggar fram till sista kurvan då det blev full fart fram mot ledaren. Greppet kopplades säkert en bit in över upploppet och kunde vinna förstaprisets 27 000 euro i säker stil på tiden 1.15,6 över 2850 meter.

Freeman T.Porter var tvåa. Foto: ALN

Med i det här loppet var även Qvintette som länge travade i ledningen men mattades till slut och kom i mål som sjua. Oplacerade blev Jeepster och Rica Neo.

Tidigare under dagen grejade Freeman T. Porter körd av Conrad Lugauer en fin andraplats bakom vinnande favoriten Osiride Grif. Båda klockades till 1.14,9 över 2700 meter och silvret betalade 16 250 euro. Här var Joker Stursk femma efter en sen lucka, medan Udo’s Oiler galopperade bort sig.

I dagens fjärde lopp gjorde Svante Båth-tränade Monas Invercote debut i monté och skötte sig med den äran. Franck Nivard red stoet till en tredjeplats, utan chans att rå på vinnande favoriten Vista du Gade. Vinnaren gick i mål på 1.13,3 över 2175 meter. Monas Invercote var tre tiondelar långsammare och belönades med 7700 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-intervjuer Solvalla

Fredag: V65-intervjuer Solvalla

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var rejäl senast och loppet näst senast kan vi glömma. Han hade då järnskor med brodd och blev dessutom störd. Senast var det stor skillnad på honom och jag hoppas vi får köra barfota fram för första gången idag. Han har en flack gång och det bör passa bra. Han är hygglig ut och detta är nog min bästa chans, säger Leif Witasp om Crane i V65-5 .

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.


Lopp 1 Nr 3 LIBERTY FEDERAL

– Hästen har inte toppform men läge och distans går inte att klaga på. Hästen tränar bra och med rätt lopp ska han kunna vara bland de tre-fyra främsta. Barfota runt om ifall det går, säger C-G Björkroth. 

Lopp 1 Nr 7 RUFUS S.F.
–  Den korta distansen kan nog passa honom bra efter några långdistanslopp och han öppna nog rätt bra. Vi provar någon form av skygglappar idag och i övrigt skor runt om. Inte borta, säger Leif Witasp. 

Lopp 1 Nr 8 BEAR GLIDE
– Hon ledde länge senast och gjorde det riktigt bra. Läget är inte det roligaste men hästen har fin form. Men från det här läget måste man ha lite tur för att komma till. Jag tycker hon är mer grundkapabel än vår andra häst i loppet, Liberty Federal. Barfota igen om det tillåts, säger C-G Björkroth. 

Lopp 2 Nr 5 RODIONOVA
– Hon har pustat något och formen är något svårbedömd då hon inte är jobbad i några snabbare tempon. Hon verkar annars bra och det blir skor runt om. Det blir eventuellt ett norskt huvudlag nu och det har hon svarat bra på tidigare, säger Ronny Gustafsson. 

Lopp 3 Nr 1 BELMONDO BOKO
– Han har varit skör och inte startat på länge. Kvalet var okej men det var ett tag sedan. Lång distans är en fördel då han är mer stark än snabb men han kan inte utnyttja innerspåret och behöver nog lopp i kroppen först. Skor runt om, säger C-G Björkroth. 

Lopp 3  Nr 3 RELATION
– Hon har inte startat på ett tag men har tränat fint och gått 1.22 som snabbast inför detta. Det här är en fin häst som jag tror en hel del på och jag tycker nog inte man ska glömma bort henne trots att hon kan behöva det här loppet. Skor runt om, säger Kjell Wallin. 

Lopp 3 Nr 7 DENNIS DE CASTELLA
– Han gjorde ett riktigt fint lopp senast och jag tycker han har både styrka och fart, även om han visat mest styrka. Det är en ängslig häst men han mognar allt mer och kusken kan honom. Hästen trivs med att löpa fritt så jag har inget emot att han får gå den tunga vägen utvändigt om ledaren. Distansen tror jag är ett plus och jag har höga tankar om den här hästen, han är själv sin största motståndare ännu så länge. Vi kör som senast med järnskor runt om, öppet huvudlag och fast huva, säger Ulrika Wällstedt. 

Lopp 3 Nr 8 CANDY MAN
– Han bör ha gått framåt med loppet i sig från senast och vi lättar honom något i balansen. Dock skor runt om. Han tränar jättebra och vi får se om han vill springa. Vi ändrar från öppet huvudlag till halvstängt norskt huvudlag nu och han borde prestera bra. Taktiken är upp till kusken men det lilla fältet gynnar honom, säger Morten Waage. 

Lopp 4 Nr 1 KULANI
– Hon hamnade helt fel på det senast i tufft sällskap men höll ändå föredömligt. Jag tycker att hennes form är god och utgångsläge är oklart intressant. Hon är hyfsat startsnabb men risken är nog att någon annan är snabbare. Vi får se om det blir tredje invändigt eller ledningen men oavsett borde hon få en bra resa och helt avsågad är hon inte. Skor runt om, säger John Byström. 

Lopp 4 Nr 3 SWEETSFORMYSWEET
– Hon var inte som bäst senast och det är möjligt att det är lite tappform efter att ha varit igång länge. Det är annars en fin häst som kan en del. Det blir skor runt om, säger Roger Walmann. 

Lopp 4 Nr 4 MAIDONNA
– Hon var positiv i skymundan senast och har bra läge och distans. Kan vara en storrysare och åtminstone ha platschans. Inga ändringar, säger Leif Witasp. 

Lopp 4 Nr 6 OPPA
– Hon var väldigt bra där i somras men fick sedan en blödning i ett gaffelband. Nu var det väldigt längesedan hon startade men jag tycker att hon kommer väl förberedd och tror hon kan duga långt direkt. Hästen är startsnabb men brukar inte få upp farten förrän efter typ 100 meter. Vi kommer köra med skor runt om vilket kanske inte är någon fördel men en nödvändighet med tanke på skadan, säger Krister Jakobsson. 

Lopp 4 Nr 8 BARCA
– Hon är nog stallets bästa häst men inte heller hon har nu tävlat på ett tag. Hon var förkyld i sitt senaste framträdande men känns fin nu och jag tror på en fin insats direkt. Kanske är hon allra bäst i ledningen och läget nu gör det kanske inte så lätt att komma dit. Hon gick med järnskor senast men vi ändrar till lättmetall denna gång, säger Kjell Wallin. 

Lopp 4 Nr 9 CARJA
– Hon borde nog ha vunnit senast för att få fullt godkänt men allt verkar väl med henne efter senast. Vi siktar på att köra henne barfota fram igen och hon kan greja en bra placering här, säger Roger Walmann. 

Lopp 5 Nr 3 CRANE 
– Han var rejäl senast och loppet näst senast kan vi glömma. Han hade då järnskor med brodd och blev dessutom störd. Senast var det stor skillnad på honom och jag hoppas vi får köra barfota fram för första gången idag. Han har en flack gång och det bör passa bra. Han är hygglig ut och detta är nog min bästa chans, säger Leif Witasp. 

Lopp 5 Nr 4 SEBASTIAN SUND
– Han har gått okej för oss och senast fick han inte chansen med sparat i mål. Hästen var väl laddad bakom bilen senast, så vi får se hur Örjan lägger upp det, han kan nog öppna hyggligt om han vill. Skor runt om och vanlig vagn, säger Tommy Berghagen i stall Hultman. 

 Lopp 5 Nr 7 ÄGIR BRILJANT
– Hästen har tränat på som vanligt efter senaste starten och allt verkar normalt, det finns inget negativt att rapportera då han känns smidig och mjuk. Hästen är lite speciell före loppen då det finns nerver i honom. Han är bara sådär ut så läget blev lite långt ut bakom bilen. Min häst gör vad han kan och hakar vann han med Romme ifall det skulle behövas. Skor runt om igen, säger Peter Cederin. 

Lopp 5 Nr 8 COSMO LIGHT
– Han var positiv senast och verkar uppåt för dagen. Från det här läget är det mest en platschans. Han hade urryckare för första gången senast och det blir samma nu. Det gav dock ingen jättestor effekt. Skor runt om, säger Patrik Fernlund i stallet. 

Lopp 6 Nr 1 SWIMMING POOL
– Han tävlar fortfarande med safetybalans men har gjort det fint och är stark, det är en riktig slugger detta. Det blir första gången bakom bilen så vi får testa före tävlingarna. Bilstart är nog en fördel då han har farten uppe direkt, men det är en stor häst som är lite klumpig och det är nog risk han blir över från start. Vi kör inga ändringar, järnskor runt om och han går neddövad, säger Ulrika Wällstedt. 

Lopp 6 Nr 6 CARMEN STING
– Hon har inte så tokig form men det är inget som raden visar. Det har häxat för henne rejält och har hon inte blivit störd eller påkörd har hon istället blivit tempotorsk. Nu får hon nog ändå svårt att vinna ett sådant här typ av lopp men en platsfidus kan hon vara. Skor runt om, säger John Byström. 

Lopp 6 Nr 7 STUNNING
– Det är en fin häst som är fint i ordning och är under utveckling. Jag tror att han kommer göra ett bra lopp och galoppen näst senast bakom bilen tror jag vi kan glömma. Skor igen, säger C-G Björkroth. 

Lopp 6 Nr 8 XANTHIS ONE
– Hästen löper bra varje gång men läget är tufft denna gång och det blir svårt att vinna härifrån. Barfota fram helst, säger Leif Witasp. 

Lopp 6 Nr 12 FINANCIAL SECRET
– Han har fart för att duga bra men är omogen ännu och gör ofta borta sig. Läget kan passa bra denna gång. Han känns fin i träningen men det gjorde han även inför senast så man trodde han skulle sköta sig även då. Vi kör med helstängt huvudlag denna gång. Det hade han i början av karriären, säger Mattias Djuse. 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för Prix d'Amérique - här är alla hästarna
Nästa nyhet
Klart för Prix d’Amérique – här är alla hästarna

Klart för Prix d’Amérique – här är alla hästarna

Nu är allt klart. Startfältet till söndagens superbatalj på Vincennes är spikat. Fyra svenskar ska tampas i Prix d’Amérique.

Klart för travfest. Foto: ALN

Den 96:e upplagan av Prix d’Amérique avgörs denna söndag eftermiddag på Vincennes utanför Paris. Arton hästar ska göra upp om förstapriset på 450 000 euro och en plats för evigt i travhistorien.

Fjolårsvinnaren Maharajah finns inte med, men väl fyra andra svensktränade hästar: Tumble Dust, Solvato, Kadett C.D. och Mosaique Face ska försvara de blågula färgerna mot hemmahoppen och förhandsfavoriterna Up And Quick och Texas Charm.

Så här ser startlistan ut:

2700 volt

1 Vulcain de Vandel – Franck Nivard
2 Tumble Dust – Jos Verbeeck
3 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
4 Solvato – Örjan Kihlström
5 Olmo Holz – Christophe Martens
6 Linda di Casei – Alessandro Gocciadoro
7 Aladin d’Ecajeul – Matthieu Abrivard
8 Kadett C.D. – Robert Bergh
9 Mosaique Face – Pierre Vercruysse
10 Uhlan du Val – Cédric Mégissier
11 Sévérino – Damien Bonne
12 Napoleon Bar – Enrico Bellei
13 Texas Charm – Julien Dubois
14 Maven – Yannick Gingras
15 Up And Quick – Jean-Michel Bazire
16 Tiégo d’Etang – Christian Bigeon
17 Timoko – Björn Goop
18 Roxane Griff – Eric Raffin

Det här är hästarna i Prix d’Amérique:

Svenskarna:

Kadett CD - en av fyra svenskar. Foto: ALN

Kadett C.D. – Vann Europaderbyt och Breeders Crown som fyraåring. Provade i Frankrike förra vintern men misslyckades då. Har gått bra lite i skymundan i årets genrep; fyra respektive femma i Bourbonnais och Bourgogne men galopperade bort sig tidigt i genrepet Prix de Belgique.

Mosaique Face – Var Derbykungen som fyraåring och vann såväl det svenska som Europa-ditot. I fjol som femåring visade han att han också duger som sprinter när han plockade hem försök och final i Sweden Cup. Senare blev han tvåa i Trotting Masters-finalen och SM. Har haft oflyt i de förberedande loppen i Frankrike.

Solvato – Framstår som det stora svenskhoppet efter en stilig seger i Prix de Bourgogne för flera av PdA-favoriterna. Hästen var dock inte alls lika fin i Prix de Tenor de Baune senast varför osäkerhet finns om dagsformen. Den USA-födda sexåringen tog sin karriärs hittills största seger i Olympiatravet i våras. Var sedan trea både i Copenhagen Cup och Oslo Grand Prix.

Solvato vid vinsten i Olympiatravet. Foto: ALN

Tumble Dust – Danskfött stjärnskott som provar Prix d’Amérique redan som femåring. Platsen erhölls efter den prestigefyllda viktorian i Critérium Continental i slutet av december, det är också hästens senaste start. Har vunnit det danska Derbyt och var trea (med galopp) i Sprintermästaren.

Favoriterna:

Up And Quick – Räknas av de flesta franska tidningar som huvudfavoriten i årets PdA. Var med Ready Cash delad favorit redan i fjol. Det slutade med silvret bakom Maharajah. Vann sedan Prix de Paris helt överlägset, men det är hästen senaste seger. Formen har smugits igång med allt fokus på söndagens uppgift. Up And Quick visade att storformen sitter där då han avslutade i härlig stil efter sparsam körning i Prix de Belgique.

Up And Quick - favoriten. Foto: ALN

Texas Charm – Är den stora utmanaren. En häst alltid varit begåvad med enorm potential, har stora fartresurser och styrka, men inte alltid lyckats. Hästen nämndes som tidig favorit inför Prix d’Amérique redan i fjol men skadade sig oturligt veckan före och blev borta länge. Övertygade i en spetsseger i Prix de Bourbonnais och har därefter tagits lugnt med siktet på PdA. Kördes preparé i Prix de Belgique men avslutade mycket fort.

Utmanarna:

Aladin d’Ecajeul – Blott fem år men räknas som Frankrikes nästa stora stjärna. Kullens kung med vinster i Critérium des 3 Ans och silver i fyraåringsmotsvarigheten. Fick stryk som favorit i Critérium Continental (fyra) och har inte startat sedan då. Det här blir första stora mötet med den äldre eliten.

Linda di Casei – Italienskt tioårigt sto som här tar sista chansen i Prix d’Amérique. Tillhör de bästa i hemlandet men har inte visat den allra skarpaste formen på sistone.

Maven och Gingras. Foto: ALN

Maven – Amerikanskt supersto som räknas som ett av de allra bästa på många år ”over there” med ett otal stora segrar. Tog resan över Atlanten för att bli femma i Elitloppet i våras, då i regi Jonas Czernyson. Tränas sedan i höstas av Jimmy Takter och blir den första amerikanska representanten i loppet sedan Moni Maker vann 1999 och körd av Yannick Gingras det första helamerikanska ekipaget sedan S.J’s Photo och David Wade 1996. Har inte direkt övertygat i sina två starter i Frankrike hittills men siktet har varit inställt på detta lopp.

Napoleon Bar – Loppets andra italienare. Har visat god form i hemlandet i höst men ställs inför riktigt tufft motstånd nu.

Olmo Holz – Italienskfödd sjuåring tränad av bröderna Martens som visade färsk toppform när han skrällvann Prix de la Côte d’Azur nyligen.

Roxane Griff - ett sto av stål. Foto: ALN

Roxane Griff – Superstoet med nästan 2,9 miljoner euro på kontot som nu som tioåring gör en av sin karriärs sista starter. Men formen är i zenit vilket hon visade då hon vann Prix de Cornulier för andra året i rad. Gör sin fjärde raka start i Prix d’Amérique; 2012 var hon tvåa och i fjol slutade hon fyra.

Sévérino – Nioårig slitvarg som tog sin stora seger i Critérium Continental 2010. Har varit med i ”B-loppen” utan att göra något större väsen av sig och galopperade bort sig i Prix de Belgique senast.

Tiégo d’Etang – Har genom hela karriären haft ett mycket gott rykte men saknar ännu den riktigt stora segern. Vann Prix de Bretagne efter en härlig avslutning och har sedan hållit jämn form hela vintern. Var senast, för andra året i följd, tvåa i Prix de Cornulier. En slowstarter som alltid kommer starkt till slut. Var förra vintern tvåa i Prix de Paris och trea i tajt avslutning i Prix de France.

Elitloppet och PdA för Timoko och Björn? Foto: ALN

Timoko – Välkänd världsartist som för Björn Goop tog hem Elitloppet i våras. En fransman som främst gjort sina bästa lopp i sprinteruppgörelser men för den sakens skull inte är rädd för de långa loppen. Gör här sin fjärde raka start i PdA och har varit femma 2012 och i fjol. Var trea i Prix de France 2013 och vann sedan Critérium de Vitesse.

Uhlan du Val – Sjuåring som hela tiden figurerat bakom de allra bästa. Var i fjol sexa i Prix d’Amérique och femma i Prix de France. Stärkte sina aktier genom en mycket enkel seger i genrepet Prix de Belgique och kan nu vara mogen att ta klivet in bland de allra största.

Voltigeur de Myrt – Sexårigt stjärnskott som hela tiden löpt med de bästa i årgången. Tog sin hittills största seger i Critérium des 4 Ans och vann i höstas Grand National du Trot.

Vulcain de Vandel – Sexårig uppstickare tränad av Franck Nivard. Tog sin plats genom segern i Prix Tenor de Baune. Har tidigare bland annat varit femma i Critérium des 5 Ans och kämpat bakom kullens allra bästa. Väger månne ännu lite för lätt i de här sammanhangen men har framtiden framför sig.

Senaste vinnarna (klicka för att se loppen):

2014: Maharjah – Örjan Kihlström, 1.13,3
2013: Royal Dream – Jean-Philippe Dubois, 1.11,9
2012: Ready Cash – Franck Nivard, 1.12,0
2011: Ready Cash – Franck Nivard, 1.12,1
2010: Oyonnax – Sébastien Ernault, 1.12,4

Läs även: Leblanc: Up And Quick minst lika bra i år

Läs även: Så är läget i svensklägren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Starkt svensklag i Prix du Luxembourg
Nästa nyhet
Starkt svensklag i Prix du Luxembourg

Starkt svensklag i Prix du Luxembourg

Det är väl förspänt för svenskarna i lördagens höjdare på Vincennes. On Track Piraten är en av fyra svensktränade i Prix du Luxembourg.

Grupp 3-loppet Prix du Luxembourg med ett förstapris på 49 500 euro brukar ibland betecknas som ”lilla Prix d’Amérique” och utgör main event under lördagens tävlingar på Vincennes.

Faktum är att vi får gå tillbaka till 2002 innan vi finner den senaste helsvenska vinnaren av loppet; då vann Lutfi Kolgjini med Egon Lavec. Men det blågula laget ser riktigt starkt ut i år då loppets startlista blev definitiv på torsdagsmorgonen.

Chelsea Boko körs av Björn Goop. Foto: ALN

Den dubbla SM-vinnaren On Track Piraten var med i loppet redan i fjol (sexa) och siktar mot revansch i år. Dalahjälten körs av Erik Adielsson och duon inleder från sjättespåret bakom bilen. Högintressant är även Timo Nurmos Chelsea Boko som gått starkt i vinter i Paris och som tillsammans med Björn Goop får börja från det innersta spåret i andra ledet.

Deltar i Luxembourg gör även Backfire, som även var anmäld till Prix d’Amérique. Jos Verbeeck kör från sämsta läget i andra ledet. Längst ut bakom vingen finner vi Juggle Face och ”Ludde”.

De blågula inslagen stannar emellertid inte vid den starka kvartetten, med finns också ”utflyttade” Beckman, Global Manhattan, Vincennes och SHT’s Playmate. Så här ser startlistan ut:

2100 auto

1 Ru de l’Airou – Pierre Levesque
2 Global Manhattan – Eric Raffin
3 Solea Rivellière – Philippe Daugeard
4 Soleil du Fossé – Thierry Duvaldestin
5 Vagabondu Mag – Matthieu Mottier
6 On Track Piraten – Erik Adielsson
7 Une Fille d’Amour – David Thomain
8 Beckman – Franck Nivard
9 Juggle Face – Lutfi Kolgjini
10 Chelsea Boko – Björn Goop
11 S.H.T’s Playmate – Yannick Gingras
12 Remo Gas – Marco Smorgon
13 Olona Ok – Giampaolo Minucci
14 Vincennes – Michel Houel
15 Backfire – Jos Verbeeck

Senaste vinnarna:

2014: Turbo Jet – Jean-Etienne Dubois
2013: Triode de Fellière – Jean-Michel Bazire
2012: Yarrah Boko – Franck Nivard
2011: Rapide Lebel – Eric Raffin
2010: Ismos Fp – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Leblanc: "Up And Quick är minst lika bra i år"
Nästa nyhet
Leblanc: ”Up And Quick är minst lika bra i år”

Leblanc: ”Up And Quick är minst lika bra i år”

I fjol snuvade Maharajah honom på guldet men i år är han allas favorit i Prix d’Amérique. Up And Quick är ute efter revansch.

Bara några dagar återstår till det stora slaget över Vincennes kolstybb. Och när de franska tidningarna listar förhandsfavoriterna till Prix d’Amérique är det Up And Quick som de allra flesta nämner först. Sjuåringen har förberetts i ett års tid för att vinna superloppet.

Buvetier d’Aunou-sonen har alltid haft en sagolik kapacitet och vann exempelvis Critérium des 5 Ans på mäktiga 1.11,5 över 3000 meter på Vincennes sommaren 2013. En tid som utklassade löpningsrekordet med 1,2 sekund. I det slagna fältet då fanns hästar som Univers de Pan och Un Mec d’Héripré.

Franck Leblanc hoppas på första PdA-segern. Foto: ALN

Efter att ha vunnit Prix Tenor de Baune blev Up And Quick delad favorit med Ready Cash i fjolårets Prix d’Amérique. Och det såg länge ut att gå vägen. För Jean-Michel Bazire ledde fransmannen till de sista stegen då Maharajah sluggade sig förbi.

Up And Quick vann månaden senare Prix de Paris i utklassningsstil, men siktet har hela tiden varit riktat mot revansch i Prix d’Amérique. Nu är stunden snart inne.

– Han har fått snälla preparélopp. Han har bara fått lopp i ryggar och gått med skor. Hästen har i princip inte behövt ta ut sig den här vintern, säger tränaren Franck Leblanc till Kanal 75.

Up And Quick har körts vilsamt i varje lopp i vinter. Senast i Prix de Belgique, avslutade han strålande när han fick skjuta till över upploppet och insatsen vittnade om att toppformen perfekt är tajmad till söndagens slag.

– Det är en enkel häst att träna så vi har inte behövt ändra på något. Hästen är bra, minst lika bra som förra året. Kanske lite bättre. Han är verkligen fräschare.

Den definitiva startlistan till Prix d’Amérique blir klar under torsdagen. Up And Quick är med sina nästan 1,3 miljoner euro på banken loppets fjärde vinstrikaste häst. Även i år är det Jean-Michel Bazire som ska köra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt-stjärnan flyttas till Finland

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson