Björn Goop blev svensk kuskchampion för elfte året i rad med 369 segrar. Med det blev han den tredje segerrikaste landschampionen under 2014.

Det är tyska trabtipp.de som gjort en sammanställning av vilka kuskar som vann mest lopp under förra året i arton länder. Inte oväntat vanns mest lopp i världen under 2014 av en amerikan, det var Ronnie Wrenn Jr som kirrade championatet i USA då han hann med hela 847 segerdefileringar.

I Kanada vann Trevor Henry 472 lopp medan Björn Goop med sina 369 fullträffar placerar sig på bronsplats på listan som ser ut så här:

USA: Ronnie Wrenn Jr, 847 segrar
Kanada: Trevor Henry, 472
Sverige: Björn Goop, 369
Italien: Enrico Bellei, 308
Australien: Chris Alford, 298
Finland: Mika Forss, 292
Frankrike: Jean-Michel Bazire, 237
Norge: Eirik Höitomt, 217
Nya Zeeland: Dexter Dunn, 209
Tyskland: Michael Nimczyk, 192
Danmark: Birger Jörgensen, 144
Nederländerna: Rick Ebbinge, 111
Österrike: Gerhard Mayr, 104
Spanien: Guillermo Andreu Adrover, 82
Belgien: Marc Huygens, 73
Ungern: Csaba Lakatos, 44
Schweiz: Jean-Bernard Matthey, 31
Tjeckien: Mykola Wolf, 27

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför PdA: Så är läget i svensklägren

Inför PdA: Så är läget i svensklägren

På söndag smäller det igen i Paris. De sista förberedelserna görs för deltagarna i Prix d’Amérique. Hela fyra svenska hästar hoppas på triumf.

Med ett förstapris på 450 000 euro avgörs på söndag Prix d’Amérique på Vincennes. Startlistan blir definitiv på torsdag eftermiddag.

I fjol fanns bara en svensktränade häst med i fältet. Men det gick bra som bekant: Maharajah tog sin efterlängtade seger i det mytomspunna loppet. I år siktas hela fyra svensktränade hästar mot racet.

Solvato är redo. Foto: ALN

Den som de flesta tror mest på är Solvato. Olympiatravsvinnaren tog en övertygande seger i Prix de Bourgogne men satte frågetecken efter sin senaste start, i Prix Tenor de Baune, där han slutade på nionde plats. Siktet har varit inställt på Prix d’Amérique sedan i somras.

– Han känns bra och blir faktiskt bara piggare och piggare. Det tolkar jag som att han mår bra. Han är glad hästen, säger skötaren Katarina Landell till Kanal 75 och fortsätter:

– Det känns tryggt att vi har Örjan Kihlström som kusk, han är en av de bästa. Jag tycker det är skönt att Solvato inte är favorit. Jag tror han gör ett bra lopp. Får han bara rätt resa tror jag att han tar pengar. Men man ska veta att det är världens tuffaste lopp.

Mosaique Face har gjort tre raka lopp på Vincennes men inte haft turen med sig i något av dem. Senast, i Prix Tenor de Baune, slutade han sexa efter en för honom oförmånlig resa i rygg på ledaren. Men tränaren Lutfi Kolgjini andas sin vana trogen optimism. Han var själv nere i Frankrike och körde ett tufft jobb med hästen i söndags. Lättare träning väntar även på torsdag.

"Ludde" tror på Mosaique Face. Foto: ALN

– Han mår riktigt bra. Han la svansen på ryggen i den första intervallen och drog i väg i full galopp. Det betyder att han mår alldeles utmärkt. Han var pigg som satan men kändes jättefin. Jag vill inte byta häst med någon av svenskarna i alla fall. När han är bra så är han äckligt bra. Jag hoppas han har den formen, men är inte helt säker, säger Kolgjini till trav365.

Inte heller Kadett C.D. har fått till det i de förberedande loppen. Senast, i Prix de Belgique, började det bra; hästen gick till täten för Robert Bergh men föll strax över i galopp och fick inte visa vad han hade att komma med.

– Han gick till ledningen lätt och sen började han schabbla lite med travet och blev diskad, och sedan hoppade han när Robert skulle ta honom av banan. Det var så klart inte bra och man funderar till och från vad det kan ha berott på. Men han känns fin nu efteråt och det är huvudsaken, säger skötaren Charlotte Andersson till Kanal 75 och fortsätter om måndagens jobb:

På söndag smäller det för Kadett CD. Foto: ALN

– Han kändes himla fin. Han var sprallig och sprang mest och lekte, krökte på nacken och studsade fram. Det känns verkligen som att han är i form.

Tumble Dust testar hetluften redan som femåring. Hästen vann Critérium Continental för en månad sedan och kvalade in till PdA genom den segern. Det är också den senaste starten man gjort.

– Han kan tävla hur som helst men vi kan naturligtvis inte spara på något på söndag, han kommer gå barfota. Vi vill ha honom så lätt som möjligt och det måste vi tro är det rätta. Skulle vin vinna innebär det en fantastisk stolthet och ett kvitto på allt det man gjort genom åren, säger tränaren Tomas Malmqvist till SVT Sport (i ett inslag du kan se här).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Bollnäs

Onsdag: V4-tips till Bollnäs

V4 Bollnäs 21 januari

Omgången: Omgången innehåller ovanligt stora favoriter och det är inga dåliga sådana i två av fallen, båda kallisarna spikas på ena flerbongen. Jag spikar i inledningen och det finns roliga skrällar i övriga lopp som kan få värdet att skjuta fart.

Bästa spiken: 6 Stark (V4-1) är just riktigt stark och i en tunn lunchsoppa borde han vara överlägsen om han är som senast. 

V4-förslaget är på 1040 kronor:

6 Stark (4-1)

3-6-5-9 (13-15)

5/ 7-10-8-3-6-2-1 (12-9)

10-6-14-11-5 (2-3)

Fleris 1: 1x4x8x5 = 320 kr x 2 = 640 kr

Fleris 2: 1x4x1x5 = 40 kr x 10 = 400 kr 

LD-förslag på 1000 kronor:  

3,6 – 5 x 500

 

V4-1:

Ranking: A: 6 B: 4 C: 1-3-2-7

Spetsanalys: Bara sex hästar och 2640 meter och det kommer vara spridning bland dessa i mål! Allt talar för att Stark kör till ledningen efter en bit, kanske upp mot 500 meter.      

Loppanalys: Sex hästar kvar och flera som inte visat något! 6 Stark övertygade senast då han kördes till ledningen, fick en chanslös häst på utsidan som höll tempot uppe men ändå kunde han dra undan till enkel seger. Trollskärs Faks satt i ryggen och gjorde vad den kunde, och Olsen i ledningen körde bara mot Fuxsy som satt i kön och det är på styrkan Stark vinner lopp. Han är den ende i fältet som vunnit över 2640 meter, det var augusti 2013 men ändå. Starten före satt han fast som fyra med gott om sparat, och han har toppchans att bara vara bäst i detta klena gäng.

4 Lill Maria är motbudet, hon vann från ledningen på bra vis, där hon ökade hela tiden och via 32 första 500 varvade hon på 29 och vann på 28,6. Hon hängde töm och travade sådär senast i ledningen, var på väg att bli passerad av Latino 950 kvar då denne bromsade och sprang rakt ner på Lill Maria (avstängning och böter för Norberg som körde). Hon är behandlad och bra i jobb, och kan hon köra till sig rygg på Stark så finns lite chans på speed.   

V4-2:

Ranking: A: 3-6-5-9 B: 13-15-2-1-11-10-8 C: 4-14-7-12

Spetsanalys: Kvicka hästar, Ochoa Bob har varit riktigt rapp i volt och tagit ledningen 4/5 senaste och galopperade i spetsstriden i senaste från innern. Tellmeabout Larry har spetsat och släppt två senaste med spår 4 och 6 och lär testas, och från springspår har Global Office tagit ledningen tidigaste – vann då från ledningen.

Loppanalys:  13 Bolt Boko fick bluffa i spets senast och stack undan säkert, men han är ingen hjälte och det var barfota samt Ohlsson och spets då – nu skor, tillägg och tränarkörd och inte het som betrodd.

Även 9 Love Line kan mycket och senast var han trea bakom Tenzing och fullt bra då han höll till 50 kvar. Dock struken för halsinfektion efter det. Han har jobbat 20/1600 meter, men kan vara lite seg i benen. På två starter med Ulf har han blivit trea, etta och han har segerchans om han har en normal dag.

Jag chanstippar 3 Ochoa Bob som gör debut i ny regi och det är en bra häst för ett vanligt lunchlopp i Bollnäs. Han är inte så vässad menar Jocke, men nog vill han visa upp hästen då han tar ut den? Han kommer nog göra ett bra lopp och når han ledningen blir det extra intressant. Bra på strecken!

6 Global Office spetsvann från just springspår för fyra starter sedan och var bra då han bara lufsade undan. Han har inte fått till det efter det, men Savin låter nöjd och samma här, når man ledningen känns det aktuellt till trevlig procent. 

Hårt betrodd har 5 Tellmeabout Larry blivit, och han har varit riktigt rejäl utvändigt ledaren på sistone. Han har tagit ledningen i volt, men i långsammare inledningar. Laddas och duger som häst, han utmanade Beautyson från dödens och svarade rejält för drivning hela vägen då.

V4-3:

Ranking: A: 5 B: 7-10-8-3-6-2-1 C: 12-9-11-4 

Spetsanalys: Åstas Viking och Hustvet Elding är både klart startsnabba, men båda brukar släppa. Tomtegubben sitter i ledningen efter 500 meter?

Loppanalys: Skumt lopp om 5 Tomtegubben gör bort sig. Han har alltid visat massor av fart, men haft hopplöst svårt att ta sig runt felfritt. Sedan man fixade till tänderna på honom har han skött sig fläckfritt och joggat hem två raka segrar över 1600 meter. Det är bättre hästar med nu, men han har haft gott om sparat själv och har inte nått taket ännu. Jag spikar på en flerbong och LD, men då det ändå är Tomtegubben och han har en brokig historia testar jag att måla på en lapp.

Det är hopplöst bakom, vilket gör att många spikar favoriten, det hjälper knappast med två-tre streck ytterligare med hästar som inte gärna vinner bakom.  

Snabba 7 Hustvet Elding kan mycket väl köra till ledningen, släppa till favoriten om denne travar och då är han nog värst emot på kortspeed. Det är så hästen är som bäst. Senast var han inte bra från andra ytter, men är ojämn och kan mycket väl vara bra idag igen. Han har sprungit 24, vilket favoriten inte gjort.

10 Ulfaks agerade skumt senast då han såg stenslagen ut 500 kvar, Ohlsson ryckte norrsken och tussarna och fick fulla tömmar igen och över mål satt hästen fast med sparat bakom hästar. Svårt att säga hur han duger, det gick bara 29,8 och måste springa snabbare nu.

V4-4:

Ranking: A: 10-6-14-11-5 B: 2-3-4-9-13 C: 7-1-8

Spetsanalys: Ingen på framspår har visat någon snabbhet. Kanske kan One Way köras till ledningen med ensamt springspår. Var helt okej med 20/11 från spår 3, och just ensamt springspår är grym fördel. 

Loppanalys: Tyvärr blev favoriten 12 Vici Ram struken, det kändes som en kall storfavorit med svaga rapporter…

10 Västerbo Guerrier var riktigt rejäl vid segern då kusken körde fram i dödens i liknande lunchlopp och var starkast. Galopperade i spåren på slutvarvet efter det och var hårt betrodd mot Melker senast i DD-lopp. Då körde Kontio, men hästen var tam efter att  ha synat dödens på Melker och inget extra alls som femma. Han har varit borta en månad, tränarkörd och det låter ju sådär. Men han är stark för detta lopp och har han hygglig form kan han mata ner dem den hårda vägen över passande 2640 meter. 

6 One Step är intressant då det kan bli ledningen och han gick positivt som trea senast i spåren där King Creole vann före Cab Hornline (som var mycket bra på Valla i fredags). Speedade till enkel seger via vida spår före det och galopperade med grepp 20/11. Han är ingen raket från start, men det är inte de andra heller och ensamt spring är plus-plus.

14 Red Carpet har mycket fin form och satt fast med gott om sparat bakom en mur av hästar senast. Bra från dödens före det och får han gå med i ryggar kan han fälla alla.

11 Royalty gick bra som trea för Daniel efter fint lopp mot bra hästar, men senast var han seg tidigt och usel och har varit ifrån. Lurig kusk, men står bra inne och kapaciteten räcker.  

Jag tar även med betrodde 5 Ascoli fast han var seg och en besvikelse senast som märkligt hårt spelad på första barfota. Han var chanslös mot kapabla Sundbo Tibast och segade mest på. Skor på nu, men också enklare hästar och distansen bör passa då han är segstark.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: "Förutsättningarna ser lämpliga ut"
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: ”Förutsättningarna ser lämpliga ut”

V4 Bollnäs: ”Förutsättningarna ser lämpliga ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har skött sig i de två senast loppen och insatserna har varit där efter. Intrycket vid båda segrarna har varit bra och förutsättningarna nu ser lämpliga ut. Man ska dock ha klart för sig att detta är ett tuffare lopp men med tanke på hans prestationer ser det ut som det finns mer att ta av. Skor runt om, säger Ove A Lindqvist om Tomtegubben (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnästravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Rote Pärla – Hon gjorde det väl okej senast men kom lite på mellanhand och det såg nog sämre ut än vad det var. Nu fick vi ett intressant utgångsläge och i ett litet fält måste hon ses med god platschans, säger kusken Peter Eriksson.

4 Lill Maria – Hon var inte riktigt fräsch senast och blev dessutom påkörd. Hon är behandlad och tog det lite lugnt men nu har vi tränat på med ett lugnare banjobb bland annat. Hon känns bra men det är risk att det saknas något och vi kör lite snällt. Det är troligt att värste motståndaren Stark är mer gynnad av den långa distansen än vad min häst är. Vi ändrar inte på något, säger Hans Brunlöf.

6 Stark – han har blivit mycket stabilare efter operation av gomseglet och senast fanns det mycket att åka med. Jag tar en lugn avgång för att få iväg honom felfritt och sedan är det en bra uppgift. Skor runt om, säger Jan Ove Olsen.

Lopp 2, V4-2

3 Ochoa Bob – Han får äntligen göra debut för mig och det har varit en del att fixa med honom. Aktionsmässigt har han känts bra i cirka en och en halv månad men han är alltjämt lite tunt jobbat när det gäller tempo. Det här är en häst med kapacitet som antingen vunnit eller galopperat bort sig så det ska bli intressant att se vad han kan. Ändå vill jag ligga lite långt med segerchanserna och anser att min andra häst i loppet har bättre möjligheter att vinna. Skor runt om, säger Joakim Elfving.

4 Jo Jo Bob – Han var riktigt bra senast och han tål tuffa upplägg. Det är ingen toppchans men han bör nog streckas. Helst kör jag honom barfota runt om, säger Robert Skoglund.

5 Tellmeabout Larry – Han gjorde en strong insats senast och har egentligen bara stått för fina lopp på sistone. Nu fick vi äntligen framspår och att Uffe kör igen vilket är ett plus. Hästen har öppnat bra tidigare och kanske har de andra så pass stor respekt för kusken att de släpper dem till front. Jag kollade lite förhandstips och tyckte min häst var lite väl lågt rankad. Jag tror på honom. Skor runt om, säger Krister Molin.

6 Global Office – Han blev sjuk tidigare i vintras men som det känns nu så kan han ha mått bra av lite paus och han känns jättefin. Han är väl inte jättesnabb iväg men jag har häst som bör duga. helst kör jag honom barfota fram men om det krävs skor så har jag en barfotasko som fungerar bra, säger Marcus Savin.

9 Love Lini – Han löpte bra i vintras men blev sedan förkyld. Han tränar nu bra och bör greja en tätplats. Skor och brodd som idag fungerar fint, säger Thomas Lönn.

10 Åhlunda Survivor – Han var stod faktiskt för en positiv insats senast och fin inte chansen riktigt förrän konkurrenterna redan var i mål. Jag tycker att han har känts uppåt de senaste veckorna och jag skulle inte bli förvånad om han dyker upp där framme. Han vinner kanske inte ihjäl sig men helt borta är han inte. Barfota fram, säger Joakim Elfving.

13 Bolt Boko – Han var väldigt bra senast vid spetssegern och Uffe sa att det var lugnt nästan hela vägen. Han fick gasa på sista 200 men hästen gick ifrån lätt och intrycket var bra. Nu ville jag att han skulle få ett voltstartslopp för att han inte ska tryckas av för mycket från början vilket ofta blivit fallet med honom. Han kan anfalla bakifrån också men det krävs rätta ryggar. Sist var det barfota men det blir skor nu vilket inte är någon fördel. Tvingas vi dessutom köra med brodd är det ännu större minus, säger Erik Lindegren.

Lopp 3, V4-3

1 Min Lilla Luring – Han var lite seg i slutsvängen senast men återkom på upploppet och var inte långt ifrån tredjeplatsen. Jag tycker att hästen form är bra men läget nu kan innebära en fälla och jag hoppas vi kan hitta ut direkt. Då kommer han vara med i matchen och kan åtminstone vara ett platsbud. Skor runt om, säger Peter Grundmann.

5 Tomtegubben – Han har skött sig i de två senast loppen och insatserna har varit där efter. Intrycket vid båda segrarna har varit bra och förutsättningarna nu ser lämpliga ut. Man ska dock ha klart för sig att detta är ett tuffare lopp men med tanke på hans prestationer ser det ut som det finns mer att ta av. Skor runt om, säger Ove A Lindqvist.

7 Hustvet Elding – Han blev dragen bakåt senast och sedan gick det inte att ta något till slut. Han laddas av från start och får vi spets så försöker vi släppa till någon bra. Han har vunnit flera lopp över full väg och får vi vårt lopp så kan han räcka. Helst barfota fram, säger Robert Skoglund.

9 Ulfaks – han uppträdde humörbetonat senast men det blev en hel del sparat till slut. Det verkar finnas bra fart i hästen men Tomtegubben lär vi inte rå på här, säger Ulf Ohlsson.

Lopp 4, V4-4

5 Ascoli – Det verkar bra med hästen men han möter lite tuffare nu och det är ett par tilläggshästar som verkar bra. Han är smidig och bra från start så spåret ska vi greja. Distansen klarar han men det är nog inget plus. Han startat mest för att det är hemmaplan och jag är inte så optimist. Barfota senast var inget plus så idag lutar det åt skor runt om, säger Ulf Eriksson.

6 One Step – Han håll sig på benen senast och gjorde ett bra lopp som räckte till andrapriset. Distansen och läget passar honom fint och han borde kunna hamna bra på det om kusken prickar från start. Jag kan ändå inte lita på hästen helt och hållet och han kan galoppera lite när som helst. Felfri bör han ändå kunna duga en bit. Skor runt om, säger Tommy S Larsson.

10 Västerbo Guerrier – Han gjorde det godkänt i sitt senaste framträdande och håller vettig form för dagen. Jag tycker att förutsättningarna ser lämpliga ut men rätt distans och ett motstånd som han kan rå på. Spåret är inget som oroar och han borde ha viss chans att vinna. Inga ändringar, säger Michael Demmers.

11 Royalty – Han var bra där ett par starter i höstas men fick det sedan inte alls att stämma. Han fick en viloperiod och var har åtgärdat vissa småskavanker vi hittade. Jag tror att han kan behöva loppet men det här är en häst som lever på sin styrka och han borde kunna duga en bit på sitt grundkunnande. Distansen är en fördel och vi kör med samma utrustning som vanligt, säger Sophie Ställberg.

14 Red Carpet – Han blev fast men krafter kvar senast på Romme och var faktiskt väldigt bra som tvåa från dödens gången innan det. Hästen verkar vara i fint slag för dagen men från bakspår på tillägg är vi utlämnade och måste hoppas på turen, säger kusken Peter Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spännande svenskstarter på Vincennes
Nästa nyhet
Spännande svenskstarter på Vincennes

Spännande svenskstarter på Vincennes

Till helgen intar svenskarna Paris och Vincennes. Det hela börjar förresten redan på torsdag.

Det kommer vimla av blågult såväl på läktaren som på banan de närmaste dagarna på Vincennes. Torsdagen är inget undantag. Flera intressanta svenskhästar jagar guld över kolstybben även då.

Joker Stursk jagar ny seger. Foto: ALN

Det börjar redan i eftermiddagens inledande lopp, Prix de la Thiérache har ett förstapris på 29 500 euro och hela fyra svensktränade finns med i den definitiva startlistan. Två av dem kommer från Robert Berghs stall: tränaren själv kör Udo’s Oiler medan Dominik Locqueneux kuskar Bell. Med finns också Joker Stursk med Torbjörn Jansson samt Freeman T. Porter körd av sin tränare Conrad Lugauer.

Något senare i Prix de Vienne-Krieau hittar vi Svante Båth-tränade Monas Invercote som är ute efter förstaprispremien på 24 750 euro i detta montélopp för sexåriga ston.

I Prix de la Villeréal, också för de sexåriga tjejerna men nu för sulky, finns Björn Goop bakom egentränade Rica Neo och Torbjörn Jansson som kör Michael Demmers Qvintette samt Pierre Vecruysse som kör Sofia Aronssons Jeepster. Vinnaren här får 27 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Det är det bästa spåret - i svenska lopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson