När Romme kör V75 på lördag har man samlat ihop till en riktigt bra Gulddivisionen. Eller vad sägs om Digital Ink i möte med Nahar och On Track Piraten?

Det är en ”ordinarie” Gulddivisionen i början av januari med 150 000 kronor till vinnaren, men startlistan ser riktigt fin ut.

Digital Ink har visat storform i vinter och kommer närmast från seger i Guldfinalen på annandag jul. Med Örjan Kihlström i vagnen tar man sig återigen an världsrekordshållaren Nahar som lottats till ett fint andraspår.

Extra glans skänker den dubble SM-vinnaren On Track Piraten, som gör första starten på nära två månader och som laddas mot start i Paris under Prix d’Amérique-helgen. Så här blev startlistan:

2640 auto

1 Goldomaster – Magnus Jakobsson
2 Nahar – Robert Bergh
3 Indigious – Johnny Takter
4 Haraldinho – Torbjörn Jansson
5 Rocky Winner – Jorma Kontio
6 Food Money – Mercedes Balogh
7 Digital Ink – Örjan Kihlström
8 Canaka B.F. – Ulf Ohlsson
9 On Track Piraten – Hans R Strömberg
10 I Saw You – Åke Lindblom
11 Narold Vox – Ulf Eriksson
12 Ariel Boko – Per Linderoth

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Umåker

Måndag: V4-tips till Umåker

Omgången:  Nyblivne proffstränaren Robert Dunder har fått en kanonstart, två hästar ut från stallet i år och bägge har segrat! Nu bra chans igen för Dunder i V4-1 med Edling. Åttaåringen har gjort det mycket bra på slutet efter återkomsten till Sverige. Hästen är dock väldigt stor favorit när han ska göra första isbanestarten och jag provar att gardera och spelar utan spik.

En-av-två utgångarna:
I V4-1 duon 4 Övern Aasa som löpte förbättrat i ny regi senast ihop med bästa hästen och favoriten 10 Edling.  
De fem A-hästarna – 4,5,8,11,12 –  i dagens öppnaste lopp; V4-4
   
V4-förslaget – En av två A-hästar:
A: 4,10  B: 2,5,6,8,14 (res 9-1)
4,5,8 (res 2-1)
2,10,11,13 (res 3-7)
A: 4,5,8,11,12  B: 6,9,13,14 (res 2-1)
Totalt 516 rader / 1032 kronor
Minst 1 A-häst måste vinna

Kup 1: 5 x 3 x 4 x 5 = 300 rader  / 600 kr
Kup 2: 2 x 3 x 4 x 9 = 216 rader  / 432 kr

LD-förslaget:

4,8 / 11  x  150 kr
5 / 11  x  100 kr
4,5,8 / 10,13  x  100 kr
Totalt 1000 kr   

Analyser och ranking:

V4-1:
A: 10-4 B: 2-5-8-6-14-9-1 C: 13-7-3-12

Spetsanalys:  Moflobo tar som ensam på startfållan hand om taktpinnen, i alla fall inledningsvis såklart. Från tillägg kan någon ev överta tidigt, vem det i så fall skulle vara kan jag inte gissa med någon större trovärdighet.

Loppanalys:  10 Edling har gjort det mesta rätt sedan hästen återvände till Sverige i höstas efter en längre tid i Finland. Robert Dunder har också inlett strålande som ny tränare, bägge starterna i år har inneburit seger och Dunder är säkert sugen på att försöka hålla i segerraden. Vore det inte för att hästen för första gången ska tävla på vinterbana idag hade jag spikat Hallsta Lotus-sonen. Nu får Edling nöja sig med ettatipset då han är väldigt klar favorit och då får det inte finnas några frågetecken om man ska spika.
4 Övern Aasa har nyligen bytt regi och om det var det,  eller att hästen trivs på vinterbana som var största anledningen till den positiva insatsen som tvåa senast vet jag inte. I alla fall är det idag dags för ny start på Umåker och hästen står fortsatt kvar hos Stefan Johansson så jag tror på en ny bra prestation. Streckvärd.
2 H.E.C.Theofaks galopperade 200 kvar näst senast efter att ha gått utvändigt ledaren och var inte helt slagen då. Nu kom segern senast istället då hästen gjorde det bra till en ohotad viktoria. Chans till andra raka.
5 Barrfaksen är inte så tokig alls men första starten på vinterbana är ett ?.
8 Fakse R.B. kommer från två raka galoppmisslyckanden men har fart för seger.
6 Faxilur har definitivt också fart för seger men sjuåringen straffar tyvärr oftast ut sig med galopp.
14 Underlig står lite byngligt till med dubbla tillägg men hästen är inte så tokig och är dessutom förhållandevis travsäker vilket gör att han ofta dyker upp där framme.


V4-2:
A: 4-8-5 B: 2-1-11-6 C: 7-10-3-12-9

Spetsanalys:  Dusty Wind eller Powell tror jag tar spets i inledningsskedet. Favoriten Bacardi Hornline är man sugna på att försöka ta sig till spets med tidigt och Bacardi får därmed också favoritskapet till taktpinnen efter en  bit.

Loppanalys:  4 Bacardi Hornline var chanslös plocka ner ledande Le Chapeau senast men femåringen visade i alla fall att han hanterade Umåkers vinterbana. Gången innan var hästen ute i ett klass I-försök på Bergsåker och den här uppgiften är passande. Lite spetschans och givet tips.
8 Flip A Coin kommer från två V75-starter, dels ett silver-försök  på Bergsåker näst senast och därefter finalen på Solvalla där det dock blev galopp. Nioåringen kan mycket väl runda allt här med minsta klaff.
5 Limping Shrimp har gått bra en längre tid och funkar det bara för hästen när han provar isbana för första gången så dyker sexåringen säkert upp där framme.
Bakom A-trion är det svårrankat.


V4-3:

A: 11-2-10-13 B: 3-7-6-9-15-14-8 C: 1-5-4-12

Spetsanalys:  Svåranalyserat då lite starter på hästarna men favoriten Speechless öppnade ganska bra från ett fjärdespår i debuten och med offensive Ulf Ohlsson i sulkyn håller jag hästen som spetsfavorit.  

Loppanalys:  11 Carporal Cee har jag jagat en längre tid utan att få utdelning. Senast var hästen lite av en besvikelse efter att tidigt körts fram utvändigt ledaren och sedan blivit lite väl moloken över upploppet. Fyraåringen hade då inte startat på länge och dagens uppgift är den lämpligaste som Carporal Cee ställts inför på mycket länge. Klar chans runda allt.
2 Speechless är nog spetsfavorit i loppet och då kan det nog mycket väl hålla hela vägen även om säkert inte spets är något måste då From Above-sonen vann bakifrån i debuten.
10 Sambucus P.R. har löpt godkänt och har intressant kuskplus i Janne Norberg idag.
13 Notorious Face återkommer efter paus och är såklart svårbedömd. Hästen är dock ganska grundkapabel om än också osäker.
3 Salong spetsvann i debuten och jag tycker att den insatsen är mycket svår värdera, känslan var att det var en väldigt mediokert gäng Love You-sonen slog. 
 

V4-4:
A: 11-8-5-4-12 B: 9-13-14-6  C: 2-1-3-7-15

Spetsanalys:  Janne Norberg är offensiv och han är säkert intresserad av att tidigt försöka forcera starke T.Rex Laday till spets.

Loppanalys:  11 Gold Case hade ett svårt 12:e spår i V75 senast och hästen kom aldrig in i matchen vilket inte var mycket att säga något om. Gold Case har annars gjort det klart bra så här långt med sex segrar på 17 starter. På minussidan, sexåringen står inte speciellt bra inne på pengarna och också svårbedömd dagsstatus efter en månads tävlingsfrånvaro.
8 Toronto Love gjorde det bra senast men hade inget svar mot Acriter sista biten. Hästen vinner inte så ofta men har en lämplig uppgift idag.
5 Peppe Lavec höll mest farten senast men det var efter en månads vila och vintern är definitivt hästens årstid.
4 T.Rex Laday är min spetsfavorit och skulle spetsscenariot infrias kan det mycket väl hålla hela vägen.
12 Trees Ribston kom ut efter lite vila senast och efter att tränaren trängt sig ut i kön 500 kvar spurtade sjuåringen fullt godkänt som trea. Loppet har kanske flyttat fram hästen lite och Ove A upp igen är plus såklart.
9 U.Two Swing är inte så tokig och kan spurta ner allt med lite klaff.
 
Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Umåker: "Min häst bör duga fint"
Nästa nyhet
V4 Umåker: ”Min häst bör duga fint”

V4 Umåker: ”Min häst bör duga fint”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har haft en fraktur och hade som snabbast fått ett 26-jobb inför senast. Han sprang då och sov i loppet men var ordentligt neddövad. Nu blir det norskt huvudlag då jag inte våga ha stängt i starten och dessutom ryckhuva. Han får försöka svara ut Oves häst i starten och det är en jättemysig häst. Flera av de övriga har mer rutin men min bör duga fint, säger Jesper R Nilsson om Speechless (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Övern Aasa – Vi var nöjda med henne senast och känslan är att hon ska vara ännu något bättre nu. Hon möter Dunders häst som är bra samt några till som är bra men vi räknar med en bra insats. Hon får springa med en svansgaffel nu som enda ändring. Hon behöver nog lite serverat för att räcka fullt ut, säger Stefan Johansson.

5 Barrfaksen – Jag tycker att han var duktig senast och träningen sköter han fullt normalt. Spåret är inte det bästa men det gör gå vägen. Helst kör jag honom i ryggar. Det var några bra emot. Han tränas på lite is hemmavid men det kan ju vara skillnad då det är lopp. Han har dock fungerat på isbana tidigare, säger Jörgen Berglund.

8 Fakse R.B. – Han är en väldigt het och besvärlig häst men det finns också bra kapacitet i honom. Förra året mötte han ganska dugliga fyraåringar och jag tycker han blev härdad. Isbana tror jag faktiskt ska passa honom perfekt då han väl ha mycket fäste och jag känner mig inte slagen på förhand. Att han inte har någon på utsidan i startögonblicket är positivt för hens temperament. Inga ändringar, säger Mats Gällerstedt.

10 Edling – Han är bra för klassen men har lite platsproblem och det finns galopprisk. Nu blir det första gången på isbana men jag tror det ska fungera bra. Annars hade jag inte anmält. Han har fått en del tunga lopp och jag är lite inne på att köra snällare idag. Han lever annars på sin styrka. Han är behandlad efter senast och fin i jobben, säger Robert Dunder.

14 Underlig – Formen verkar bra på honom men det är ingen lätt uppgift och vi lär nog inte runda alla till seger. Han bör fungera bra på isbana, säger Jens Eriksson.

Lopp 2, V4-2

4 Bacardi Hornline – Han gjorde det bra i spåren senast och det var inte mycket att göra åt den som vann. Vi var ändå nöjda med andraplatsen och hästen har gått bra en längre tid. Spåret ska inte vara några problem och jag hoppas han kommer till ledningen. Då ska han räknas tidigt. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

5 Limping Shrimp – Han var kanske inte som bäst näst senast men då var det tuffare sällskap dessutom. Sist på Bergsåker kändes det som att han var tillbaka igen och jag tror på en ny fin insats. Vinterbalans tror jag ska fungera men det tillsammans med ett snävt startspår är såklart ett osäkerhetsmoment. Fungerar han bara som han ska tror jag att han är med där framme, säger kusken Susanne H Osterling.

6 Usain Swing – Han kan vara krånglig från springspåret och det är svårt att veta var vi hamnar från start. Allt ska vara anormalt med honom och isen bör han tackla fint, säger Jens Eriksson.

8 Flip A Coin – Han var ute i tufft gäng senast och galopperade dessutom men känns väldigt fin annars. Formen sitter där den ska och han brukar faktiskt fungerat fint på broddar. Med lite klaffa på vägen är jag inte främmande för att han hugger en fin placering, säger Mats Bucht.

Lopp 3, V4-3

2 Speechless – Han har haft en fraktur och hade som snabbast fått ett 26-jobb inför senast. Han sprang då och sov i loppet men var ordentligt neddövad. Nu blir det norskt huvudlag då jag inte våga ha stängt i starten och dessutom ryckhuva. Han får försöka svara ut Oves häst i starten och det är en jättemysig häst. Flera av de övriga har mer rutin men min bör duga fint, säger Jesper R Nilsson.

9 Kövras Spader – Han hamnade bakom en trött häst redan varvet kvar senast men fick ändå bra till slut. Det var andra gången i rad han avslutade fint och han är ganska startsnabb så vi borde hamna vettigt till i loppet. Det blir inga ändringar och han får väl betraktas som en överraskning, säger Mats Gällerstedt.

11 Carporal Cee – Han fick dödens senast vilket inte är hans melodi så den starten gläder vi. Nu tycker jag att han gjorde det fullt godkänt ändå och han hade heller inte startat på ett tag innan det. Det här är en häst som är halvkapabel och jag tycker inte han behöver vara borta. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

13 Notorious Face – Han känns bra i träningen men han är alltid svår från start och den första biten av loppet. Felfri duger han fin och då är han min bästa chans i omgången. Isbana är inga som helst problem, säger Jens Eriksson.

Lopp 4, V4-4

4 T. Rex Laday – Han tränar kanonbra och felfri är han farlig. Han är en av de allra bästa i mitt stall men gör ofta bort sig. Isbana är ett plus och han kan dundra till ledningen här, säger Stefan Johansson.

8 Toronto Love – Jag tror han ska fungera bra på isbana. Han känns bra men tappar alltid från start då det handlar om voltstart. Han har dock ett bra slutvarv och med ryggar kan han säkert greja en bra placering, säger Daniel Wikberg.

9 U. Two Swing – Han gynnas av den långa distansen men det är tufft att tro på seger. Han bör klara isbana på bra sätt, säger Jens Eriksson.

13 Global Official – Han känns fin hemma på gården och var väldigt bra vid segern senast. Det finns inget direkt att klaga på inför detta förutom läget på tillägg som kan ställa till det. Han trivs allra bäst på innerspår eftersom han springer och bryter en del så vi siktar på en smygresa så länge det går. Inga ändringar, säger John Östman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppvisning på Vincennes av Chelsea Boko
Nästa nyhet
Uppvisning på Vincennes av Chelsea Boko

Uppvisning på Vincennes av Chelsea Boko

Efter en nästan 1,5 år lång frånvaro från vinnarcirklarna, gjorde Chelsea Boko en storslagen comeback. Timo Nurmos-travaren var strålande fin vid seger på Vincennes.

Som treåring var Chelsea Boko landets kullkung och vann bland annat Kriteriet. Men därefter har de stora framgångarna uteblivit för Chocolatier-sonen. Senaste segern kom när han besegrade Digital Ink i ett fyraåringslopp på Solvalla i augusti 2013.

Chelsea Boko tog första segern sedan 2013. Foto: ALN

Fast på söndagen visade Chelsea Boko sin fulla kapacitet igen. Med Björn Goop i sulkyn hade sexåringen stor show i Prix de Lille på Vincennes. Efter att ha galopperat bort sig i Parisdebuten i december, stämde nu allt i detta autostartslopp.

Goop körde Nurmos-hästen, som blev knappt favoritspelad, till ledningen, men släppte snart till Ustinof de Vivier som sedermera lämnade över till Up the Green. Chelsea Boko bytte tredje inner till andra utvändigt över bortre långsidan och kom fram i dödens in mot sista sväng. Här satte svensken klorna i ledaren, kopplade greppet och gick ifrån på starka ben över upploppet.

Chelsea Boko var ohotad då han passerade mållinjen på 1.11,5a över 2100 meter, en seger som var värd 39 600 euro. Ustinof de Vivier avslutade bra som tvåa, liksom danske Repay Merci som slutade trea. Putte Topline var med i loppet, kom i mål som åtta, medan Elles W. Phedo diskades.

– Det var en otroligt bra insats av både häst och kusk. Det finns flera bra lopp åt honom framöver och planen är att han ska få göra två-tre starter till i Frankrike, säger Timo Nurmos till Kanal 75.

Du kan se slutet av loppet här.

*

Moving On trivs ypperligt i Frankrike. Foto: ALN

Även för Claes Svensson-ägda och av Fabrice Souloy tränade Moving On fortsätter succén i Frankrike. Hon tog några lopp tidigare sin andra raka på Vincennes. Som favoritspelad i Grupp 3-loppet Prix Hersile, kördes hon till triumf av Franck Nivard.

Det sexåriga stoet fick en dryg inledning från sitt spår längst ut bakom bilen, men kunde komma ned i vinnarhålet en bit. Genom sista sväng blev det fritt och Moving On hade små bekymmer att koppla greppet och gå ifrån till seger på 1.11,3a över 2100. Ett förstapris värt hela 42 750 euro. Stig H-tränade Claes Boko kom aldrig till start i det här loppet.

*

Peter Untersteiner-tränade Perfect Power fortsätter att gå bra på Vincennes. Denna söndag blev det ett andrapris i ett sexåringslopp. Mot vinnande Very Love Blue (1.14,1/2700) fanns inget att göra, men bakom grejade han med Christophe Martens silvret två tiondelar långsammare. Lutfi Kolgjinis Paparazzi slutade trea.

*

Dagens högst doterade lopp var montébataljen Prix du Calvados där segerstaplande Uppercut de Manche tog en ny skalp och bärgade förstapriset på 67 500 euro. Uppercut de Manche, med Damien Bonne i sadeln, skuggade värste konkurrenten Sourire de Voutré genom sista sväng och attackerade långt ut i banan över upploppet.

Men Sourire de Voutré tappade aktionen och diskades helt sonika av domarna mitt på upploppet för orent trav. Därmed kunde Uppercut de Manche vinna väldigt komfortabelt på 1.13,0 över 2850 meter. Olyckligtvis kommer vi inte få se valacken Uppercut de Manche i Prix de Cornulier om två veckor, då han är utestängd ur det största loppet.

Silvret gick till Vagabondu Mag och bronset till Un Fille d’Amour.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tumble Dust till PdA - Verbeeck ska köra
Nästa nyhet
Tumble Dust till PdA – Verbeeck ska köra

Tumble Dust till PdA – Verbeeck ska köra

Det kommer bli en start i Prix d’Amérique för femårige Tumble Dust. Och det blir den meriterade kusk-legendaren Jos Verbeeck som sköter tömföringen.

Dagarna före jul tog Tomas Malmqvist-tränade Tumble Dust en imponerande seger i det stora franska fyraåringsloppet Critérium Continental. Den segern gav automatiskt en plats i Prix d’Amérique till förfogande.

Ett lätt val att starta i PdA, säger Malmqvist. Foto: ALN

Nu är det klart att kretsen kring hästen vill vara med i jätteloppet på Vincennes den 25 januari. Trots att den danskfödde Tumble Dust bara är nybliven femåring tar man sig an den grannlaga uppgiften.

– Jag tycker ändå det var en ganska lätt val och även ägarna tycker att det ska bli kul. Hästen har tävlat mycket som två- och treåring, lite som en amerikansk häst, och skaffat sig rutin. Jag tycker även insatsen när han vann senast på 1.10,7 full väg visar att han att mogen, säger Tomas Malmqvist till Kanal 75.

Björn Goop körde Tumble Dust till segern i Critérium Continental, men han är förstakusk på Elitloppsvinnaren Timoko och därför upptagen att köra fransmannen i Prix d’Amérique. Men man har gjort klart med en fullgod ersättare bakom Tumble Dust: det blir den belgiske sulkyartisten Jos Verbeeck som ska köra.

Jos Verbeeck har vunnit PdA hela fyra gånger. Foto: ALN

– Jag ringde honom och frågade, och fick ett ja. Jag ville ha en hemmakusk med tanke på det franska voltsystemet. Det är en fantastisk bra kusk, bra från start och som vunnit loppet ett flertal gånger.

Verbeeck har närmare bestämt vunnit Prix d’Amérique fyra gånger, senast var med Abano As 2003. Dessförinnan har han segerdefilerat med Dryade des Bois 1998, Abo Volo 1997 och Sea Cove 1994.

Någon mer start innan Prix d’Amérique kommer det inte bli för Tumble Dust, som i stället nu laddas direkt för det stora loppet om tre veckor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskdubbel i Paris - Sahara Fairytale vann

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson